HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ocskayról nevezik el a jégcsarnokot

2009.03.25. 15:45 D. Gromov

Az Alba Volán SC javasolja Székesfehérvár önkormányzatának, hogy a városi jégcsarnokot ifjabb Ocskay Gáborról nevezzék el, jelentette be az MTI tudósítása szerint a klub társelnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyen részt vett id. Ocskay Gábor is.

A 34 éves korában, szerdára virradóra szívinfarktusban elhunyt válogatott játékos édesapja, a klub ügyvezetője azt kérte, hogy a következő napokban ne kérjenek tőle és a családtagoktól nyilatkozatot. Id. Ocskay Gábor azt mondta, szeretnék békében, nyugalomban gyászolni az elvesztett fiút. Gábort Székesfehérváron fogják eltemetni, a temetés időpontjáról, helyéről értesítik majd a nyilvánosságot.

02

"Ifjabb Ocskay Gábor olyan vezéregyénisége volt a csapatnak, amilyen évtizedenként egy ha születik" – jelentette ki a sajtótájékoztatón Tóth István társelnök. Emlékeztetett rá, hogy a válogatott hokis öt-hat évesen Székesfehérváron kezdte a sportolást, és sportpályafutása során mindvégig kitartott a város, a klub mellett. Hozzátette: az elhunyt sportoló pótolhatatlan lesz. S bár "az élet nem áll meg, de úgy már nem megy tovább, mint eddig", hiányát mindig érezni fogja a jégkorongsport.

Id. Ocskay Gábor beszélt a játékostársakról is – akik a sajtótájékoztató végét az öltözőben várták –, amint azt megjegyezte, a következő időben hatalmas feladatuk lesz, de "Gáborért is küzdve" fogják azt megoldani. "Az, hogy itt vannak, hogy mindannyian itt vagyunk, sok erőt ad mindenkinek" – mondta az elhunyt játékos édesapja.

Az MTI úgy tudja, hogy a válogatott jégkorongozó halálának okát megállapító boncolás eredménye még nincs meg, az édesapa ugyanakkor hozzájárult ahhoz, hogy törvényszéki orvos szakértő is megvizsgálja a holttestet.

D  AS20090321005

A székesfehérváriak, a csapat szurkolói, a játékostársak 17:30-kor fáklyás felvonuláson tisztelegnek az elhunyt hokis emléke előtt. A jégcsarnoknál, ifj. Ocskay Gábor fényképe előtt reggel óta gyűlnek a virágok, a mécsesek, gyertyák. Egyre többen zarándokolnak el oda, hogy fejet hajtsanak, tisztelegjenek emléke előtt. Megemlékezések az ország számos jégcsarnokánál lesznek ma este.

A világ vezető hírügynökségei is beszámoltak Ocskay Gábor haláláról. A francia AFP, a brit Reuters, az osztrák APA, a szlovák TASR, valamint az Új-Kína hírügynökség is hírt adott a tragédiáról. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) is nagy terjedelemben írt a történtekről, cseh, szlovák és osztrák lapokban ugyancsak megjelent a hír.

57 komment

Címkék: gyász ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remélem a megépülendőnek is ez lesz a neve, nem csak a mostaninak.
és egy emlékmérkőzést (stadionkeresztelőt)is szeretnénk, mondjuk a Vienna Capitals-al, melynek bevételét a családnak adományoznánk. Azt hiszem telt ház lenne, pillanatok alatt elfogynának a jegyek.
A válogatottban visszavonultatják a 19-est. Gondolom, a Volánnál is.
Ocskay Aréna
nem kéne így hívni. még nem...

istenem...
Hihetetlen, felfoghatatlan, érthetetlen

Nyugodjon békében:
www.youtube.com/watch?v=TxBythI1jdY
Igen-igen szívszorongató, hogy ez adta az apropóját annak, hogy a világ vezető hírügynökségei híreiben szerepeljen az ő neve... :(
NEm tudom, mennyire találna követőkre az ötlet, de javaslom, hogy mivel az első közös megmérettetés április 2-án lesz, azon a meccsen a szurkolók viseljenek 19-es számot a ruhájukon (gondolva azokra, akiknek nem tellik mezre). Ha a blog írói szerint jó és megvalósítható ötlet, kérem, karolják fel és segítsenek véghezvinni. Köszönöm előre is
"One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you..."

:(''''''''''''''''

Nyugodj békében Gábor!
@Gretzky99:
Karácsonyra kaptam egy válogatott mezt. Nem tudtam dönteni kinek a neve legyen rajta, mert MINDENKIT egyformán kedvelek.
De asszem most már megvan melyik név és szám kerül fel rá!
a csarnok elnevezése jó ötlet, de miért is kellene egy esetleges emlékmeccs bevételét a család javára felajánlani? ajánlják csak fel a jégkorongsport javára, ha már valamire. ha XY, munkahelyén keményen dolgozó, magánéletében példásan helytálló családapa 34 évesen meghal, a kutya nem kalapozik össze egy fityinget a családjának, pedig hát... kik vagyunk, hogy egy fiatalon elhunyt ember - nem szűkölködő - családját gyűjtésre érdemesnek ítéljünk, egy másikat (aki esetleg arra a pénzre százszor inkább rászorul) pedig nem? és ez itt nem érzéketlenség helye, mielőtt megköveznétek. Ocskayé minden tiszteletem, nagy sportoló volt.
@Gretzky99: Csak egy kicsi, jelzésértékű számra gondoltam, de persze téged irigyellek nagyon.
A Jóisten legyen veled, és te vele, Gábor!

Kapaszkodjatok össze fent Marian Cozmával, Fehér Mikivel, Kolonics Gyurival, Zavadszky Gabival, és imádkozzatok fent, hogy megérthessük, miért mennek el sorban a legkiválóbb magyar sportolók, ikonok, példaképek, sikeres, erejük teljében lévő srácok, miért kell egyre gyakrabban a könnyeit törölgetni minden tisztességes embernek, aki szívből drukkol minden srácunknak!!

Nyugodj békében, mi eddig is büszkék voltunk rád, ezután sem lesz másképpen!
@Gretzky99: Jó ötlet, de sztem 10 000 egyforma fekete poló kellene fehér 19-es számmal és mondjuk a bejáratnál kellene megvásárolni. Sztem nem lenne ember aki nem venné meg! Csak valakinek fel kellene karolni az ötletet és a bevételt felajánlhatnánk a családnak.
@banyszi: Igazad van, megvettem az ötletet. Ha olvassa illetékes a hozzászólásokat, szerintem tényleg felkarolhatná. Értem itt az oldal szerkesztőit is.
Szomorú!!!!De ez így helyes!!!Bárcsak ne kéne így hívni!!
NYUGODJ BÉKÉBEN CSICSÓ
@banyszi:
szerintem a fekete póló túlzás lenne. A 19-es szám viselése jó ötlet, vagy legalább egy fekete szalag...
Nekem most el kell mennem edzésre, de kérlek titeket, akiknek tetszik az ötlet, az ne hagyja elsikkadni.
@gyurma99: Nem azt gondoltam, hogy kötelező, de igy egységes lenne és az egész 300-500.- forintból megoldható. Természetesen, csak egy 5let volt. Sziasztok, megyek gyertyagyújtásra, de csak itt Bpesten! Majd később megvitatjuk mi lenne jó és mi nem!
dof!
"Kapaszkodjatok össze fent Marian Cozmával, Fehér Mikivel, Kolonics Gyurival, Zavadszky Gabival, és imádkozzatok fent, hogy megérthessük, miért mennek el sorban a legkiválóbb magyar sportolók, ikonok, példaképek, sikeres, erejük teljében lévő srácok"

Ezt írod, de azért ebben jókora csúsztatás van még a gyász perceiben is... Cosma nem magyar, Zava meg nem legkiválóbb labdarúgók közül való... A többivel egyetértek...

Sajnálom, hogy ez történt Gáborral... Talán hagyni kellett volna visszavonulni... és akkor nincs a túlterhelés (nem vagyok orvos, de a szívizomgyulladás nem a versenysport szinonímája)

Nyugodj békében, Gábor, hiányozni fogsz onnan a csapat elejéről...
Nem tudom, hogy mikor voltam először a Fehérvári jégpályán, de nem tegnap volt. A 90-es évek eleje lehetett. Zuglóból (a volt kedvessel, vagy anélkül) gyorsan leutaztunk az akkor még egyedüli fedett jégpályára! Nagy szó volt, hangulat, újdonság! Akkor már kezdett a Volán erős lenni, és a jékorongunk is egy felfelé menő ágba érni. Köszönöm! Köszönöm, hogy részese lehettem a gyermekcipős,és az utánna lévő 7-8 éves korszaknak, amit aktívan megéltem anno!
Ennyi!
Nézzétek a Sport 1-et, élő műsor megy róla.
...és a lényeg! Láthattam ŐT sokszor játszani!
@treason: A felajánlás nem arrol szól hogy egy "amugy is jómódu"családot legyen hivatott segíteni,remélem ezt nem gondolod komolyan?!Az a pénz, minden bizonnyal arra lenne elköltve, hogy emlékhelyet,ha ugy tetszik kegyhelyet létesitsenek Gábor szülei a fiuk emlékére,hogy az utókor méltóképpen tudjon emlékezni a "kis"csicsóra és az ő csodálatos pályafutására!De ez szerintem amugy sem pénzkérdés a családnak,hanem feléjük egy gesztus.ifj Ocskay Gábor nagy ember volt,példaképe rengeteg fiatalnak,örömkönnyek fakasztója a játékával,aktiv részese egy fantasztikus eredménynek,amit valószínüleg nem mostanában ismétel meg az utána jövő korosztály.A mostani,ill a majd felépülő csarnok bejáratánál legyen ott a tábla:IFJ OCSKAI GÁBOR JÉGCSARNOK.Isten veled csicso
Nyugodjék békében, rendes fiú volt, kiváló sportoló, hiányozni fog :(

A holland lapok is írtak róla:

www.telegraaf.nl/telesport/3561492/__Titel_wordt_ijshockeyer_fataal__.html
@tibmondia: Remélem nem az lesz kiírva, hanem az, hogy IFJ OCSKAY GÁBOR JÉGCSARNOK.
Épp azon tanakodtunk mi újpestiek, hogy talán 3-4 évig biztos megkeseríti ikertesójával az életünket és nem lesz köszönet az ellene való játékban. Azt a traumát jobban elviseltük volna így utólag.

@tibmondia: értelek, de ha már nem pénzkérdés: gesztusnak, "kegyhelynek" elég szép egy csarnok is, amit róla neveznek el, nem gondolod? plusz nem írtam jómódút, csak nem szűkölködőt. továbbra is azt mondom, ha emlékmeccs szerveződne, a bevételét fiatal tehetségek, a sport támogatására kellene inkább felajánlani, nem emlékhelyek építésére, családtámogatásra. egy tábla pedig biztosan ott lesz mind a jelenlegi, mind a majdani csarnok falán, ez nem is kérdés. üdv.
egy kezemen meg tudom szamolni, mikor ejtettem konnyeket elhunyt emberek miatt...

felfoghatatlan! felfoghatatlan!!!
@treason: Reggel óta gyászolunk, muszáj vitatkozni ilyen lényegtelen dolgokon???????
ez egyszerűen nem igaz... épp nekiálltam átnézni a hazai híreket és ezt találja az ember. Elhinni sem egyszerű, de elfogadni még inkább lehetetlen.
Végigfutva a kommenteket, a csarnok nevével, kegyhellyel stb. való tiszteletadás mind-mind remek ötlet, ám ha szabad, nekem is lenne egy. A Szövetség stratégiai utánpótlás nevelő programja viselhetné a nevét... Emlékszem hány kis suhancnak, beleértve a fiamat is, volt a kizárólagos idol, akivel találkozni, beszélgetni olyan élmény volt, hogy a kölyköknek rá egy hétig alig ért vissza a lábuk a földre... Az épület is viselheti a nevét, persze, de viselje a sportág jövője is, amiért nagyon sokat tett... a pályán és a szívekben is.
nem, jacint70, nem muszáj. nem is vitatkoztunk igazából, ha jól elolvastad, a lényeges dolgokban egyetértettünk. nehogy már ez zavarja meg a gyászodat, ember. neked is üdv.
Egy biztos,csicso hihetetlen nagy sportoló volt,a legnagyobbak közül....az űr amit magaután hagyott betölthetetlen!Persze, az élet megy tovább,de hosszú-hosszú időnek kell eltelnie még,hogy olyan felhőtlen hangulat legyen ujra mint a selejtezők,ill a bajnokság megnyerése után.Aki kijárt a volán meccseire tudja:ugy volt "kerek" a csarnok,hogy az ember tudta,ha a büfébe ment,a "csicsoanyuka" szolgálja ki,a leláton ill a palánk mellett a "csicsoapuka" fanatizált tekintettel nézte a meccseket,a pályán pedig....áh,ez hihetetlen,hihetetlen hogy nem láthatjuk többé a jégen..
Egy:
Szerintem szep gesztus lenne a Finn - Magyar meccs korongbedobasahoz az elso sorunk negy emberrel alna fel.

Ketto:
Azt hiszem Magyarorszagon nincs "Hiressegek csarnoka", azaz egy olyan sportszentely, ahol a visszavonult, elhunyt sportoloinknak allitanak emleket. Azt hiszem megerett az ido egy ilyenre.
nyugodjon békében, őszinte részvétem és együttérzésem!

Jászberényben voltam főiskolás, sokszor kimentem úttörőmeccsekre is, főleg, ha a Dunaújváros vagy a Volán jött. Már akkor, 13 évesen is remek játékos volt, a Palkovics-Ocskay-Zalavári sor pedig még ma is fogalom a magyar hokiban.

Fáj a szívem. Szorongatok egy Alba Volán címeres korongot, bár rossz álom volna az egész...
Én az emlék meccsen befolyt összegből szobrot állítanék neki a csarnok előtt. Igaz, nem tudom, mennyibe kerül egy szobor....
Örökké emlékezni fogunk Rád, CSICSÓ!!!
@AVfan: ez a legjobb ötlet, és biztos a pénz is összejönne rá.
Csicsó! Nem feledünk!!!
Nagy voltál! Nagy vagy! Nagy leszel!
A Gábor név jelentése: Isten bajnoka!
Ebből is látszik h nagy ember volt!!!
@gabe_: Ne haragudj de azt azért jó ha tudod h Cozma magyarabb volt mint egynémely honditársunk, elég régóta él itt és játszik is (mégha a veszprémben csak 1évet húzott is le) továbbá folyamatban volt a honosítása is és nem véletlenül szerették nem csak a csapattársai hanem a szurkolók is!
sztem a szobor is, és a mezen szereplő aláírás is nagyon jó ötlet, bár szvsz ha már elneveznek valakiről egy stadiont, ahoz egy szobor alsóhangon kéne hogy járjon alapból. ha pedig aláfirkantás nem is, de mint az NFL-ben szokás, matrica a sisakra/mezre fekete karika benne a számmal

Sziasztok ! Megemlékeztünk Jászberényben is :

www.jaszberenyhc.hu

Nyugodj békében, Gábor. :(
Tisztelt szegediek!
Ma este elmentem a Szegedi Műjégpályához gyújtani egy gyertyát Csicsó emlékére! Szomorúan tudatosult bennem, hogy erre senki más nem gondolt Szegeden és környékén. Én mindenesetre a közeli "gazdaságos" boltban beszerzett képkeretbe helyeztem az autómban levő képet Csicsóról és meggyújtottam egy gyertyát. Ezúton arra kérnék minden szegedi, vagy környékbeli hokiszurkolót, hogy ha teheti, gyújtson egy gyertyát Csicsó emlékére! Még annyit kérnék valakit, ha esetleg olvassa olyan, aki a jégpályán "bennfentes", hogy ha tehetik helyezzenek az általam rögtönzött kép helyett ki egy méltóbbat és ha találnak neki méltóbb helyet mint ahol hagytam (a bejáratnál a földön), akkor azt megköszönöm minden hokit szerető nevében!
Tisztelettel!
Sok nagy fotósunk csak a gyászoló apát tudja fotózni / kamerázni. Nagy teljesítmény, igazi szakmai bravúr. Talán még a sajtófotó kiállításra is kijutnak vele. Gratulálok!
@JohnRambo: ha már Gabbá: nem tudom jól megfogalmazni, de a sport1-en leadott beszéde példamutató tartást áraszt (fenn van a youtube-on)
Komolyan, ilyen pillanatokban tudatosul bennem, mennyire végtelenül mellékes, hogy nyer, nem nyer, A-csoport, nem A csoport, bíró ilyen-olyan...

Ezek sportEMBEREK, örüljünk mindennek ami van, egészségük mindennél fontosabb.

Még mindig sokkol ez a hír
Linket légyszi. Sajnos nem láttam a sport1-es műsort, csak az elejét.
@AVfan: Egy egész alakos, hokizó, bronz szobor 2-4 misi lenne.

Egy évvel vok idősebb nála. Ijesztő.
Rendszeresen vizsgálták orvosok, jó orvosok. Mi van azokkal akiknek az "átlag" dokik jutnak?

Felfoghatatlan űrt hagyott.
Székesfehérvár - A város önkormányzata az esti órákban úgy döntött, hogy a családra bízza, hogy a Székesfehérvári Jégcsarnok a jövőben Ocskay Gábor vagy ifj. Ocskay Gábor nevét viselje.

A döntés után az önkormányzat sajtókapcsolatokért felelős munkatársa, Stettler Zsuzsanna arról tájékoztatott: ez ügyben rövidesen felveszik a kapcsolatot a családdal. Idősb Ocskay Gábor közölte honlapunkkal: köszöni az önkormányzat gyors határozatát, s hozzátette: "Amennyiben megkérdeznek, s dönthetek a jégcsarnok nevéről, úgy teljesen nyilvánvaló, hogy a létesítményt ifj. Ocskay Gábor névre kereszteljük.

fmh.hu
Szerintem az egész ország gyászol. Kaposváron is rengetegen mennek a jégcsarnokba, még a polgármester is oda ment. Itt egy videó róla:

www.szitakaroly.hu/index.php/videok/120

Gábor, Isten veled!
süti beállítások módosítása