HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Meghalt ifj. Ocskay Gábor

2009.03.25. 07:16 Hblog

Gábor fiam meghalt éjfélkor szívinfarktusban! – írta blogunknak sms-ben id. Ocskay Gábor, az Alba Volán ügyvezetője. A klub válogatott hokisa harmincnégy éves volt. Az MTI hírösszefoglalója szerint a játékosokat és a vezetőedzőt sokkolta a halálhír.

"Gábor éjfélkor rosszul lett, szívinfarktust kapott, és már nem tudtak rajta segíteni" – mondta id. Ocskay Gábor a távirati irodának. A tragédia kapcsán a hozzátartozók Horog László újságírót, a család barátját kérték fel nyilatkozásra, aki elmondta, a fehérvári játékos Budapesten élő mennyasszonyánál pihent, amikor éjfélkor rosszul lett. Kihívták hozzá az orvosokat, de már nem tudtak segíteni rajta. A család nem kíván nyilatkozni, míg id. Ocskay Gábor a tervek szerint szerda délután, a Székesfehérvári Jégcsarnokban számol be a tragédia körülményeiről.

A 2004 szeptemberében diagnosztizált szívizombetegsége miatt Ocskay Gábor négy hónapot kihagyott, azt követően viszont megkapta az engedélyt a sportolásra. "Gábor azóta is folyamatosan járt kontrollra, és semmi jele nem volt, hogy rosszul lenne. 2004-ben több orvosi beavatkozás történt, tudomásom szerint szívkatéterezése is volt, ám nagyobb műtétre végül nem került sor" – mondta Horog László. A klub saját halottjának tekinti Ocskay Gábort, a ravatalozás és a temetés is Székesfehérváron lesz. A válogatott csapatkapitánya, Kangyal Balázs az MTI-nek szerda hajnalban úgy nyilatkozott: sokkolta a hír. "Gyakran beszélgettünk Gáborral, kedden fél órát. Aztán este fél tizenegykor hívtam, hogy boldog névnapot kívánjak neki, de már nem vette fel. Küldtem neki egy sms-t. Szerdán találkoztunk volna. Szörnyű, felfoghatatlan, ami történt. Olykor panaszkodott, hogy fáradt, de a szezon kimerítő, hosszú, ezen senki nem csodálkozott" – mondta a csapatkapitány a távirati irodának.

Énekes Lajos, az Alba Volán megbízott vezetőedzője elmondta, Ocskay legutóbb januárban volt szívkontrollon, és minden rendben volt. "Minden játékosunk átesik időszakos orvosi vizsgálatokon, Gábor negyedévente-félévente külön szívellenőrzésre járt. Legutóbb januárban volt ilyenen. Egyszerűen nem térek magamhoz" – mondta.

Tokaji Viktor válogatott hátvéd, aki egy hónappal ezelőtt éppen Ocskaytól vette át a csapatkapitányi posztot, az MTI-nek azt mondta: "Döbbenet! Szombaton még bajnoki címet szerzünk, most meg elveszítjük legjobb játékosunkat, egy igazi barátot, aki mindig mindenben segített."

A csatár szombaton lett kilencedszer magyar bajnok az Alba Volánnal. A válogatottban 187-szer szerepelt. Ocskayt háromszor (1994, 1995, 2006) választották meg az év játékosának, ötször (1994, 1997, 2002, 2004, 2008) lett a legtechnikásabb játékos, és háromszor (1994, 2006, 2007) a legjobb csatár. Pályafutása során kizárólag az Alba Volánban szerepelt.

488 komment

Címkék: válogatott halálozás alba volán ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hogy lehet ilyen szemét ez az élet, egy ilyen embert megfosztani élete nagy-nagy álmától, az A csoportos vb-n való szerepléstől...
Nyugodj békében!
Borzalom. Szegény már nem érhette meg az A-csoportos játékot. Igazi vezéregyéniség volt, mindenki tisztelte, ez még nekem is egyértelmű volt, pedig nem is követem annyira a hokiéletet.
R.I.P.

Mi lesz most a vb-n?
Nyugodjal bekeben!
Oszinte reszvetem!
Egy gyergyoi hokiszereto.
Idézet a sportclub honlapjáról: " a magyar hoki alapja az Ocskay-család. Hogy hivatalosan mi is részesei lehettünk a magyar hokinak, az főként az Ocskayknak köszönhető ...együttérzünk az Ocskay-családdal, a székesfehérvári kék-fehér testvéreinkkel"

Nem tudok mit írni... Csak ülök, bámulom a falat, a szemem sarkában könnycsepp. Fájdalmas a csend. Várom, hogy valaki szóljon már, hogy ez csak egy rossz álom, és itt az ideje felébredni!

Nagy veszteség ez mindenkinek... Nyugodjon békében! :(

Egy dunaújvárosi.
Lefejezték a magyar jégkorong sportot...

köszönünk mindent Csicsó!
Most kezdek magamhoz térni!

A sváci mezeken tényleg változtatni kéne vmi módón, jelezni kell, hogy igenis OCSKAY GÁBOR a csapattal van!

Minimum fekete szalag, de esetleg a nevek alatt mindenkinél lenne OCSKAY felirat!

Én ottleszek Klotenben az első 3 meccsen!

Előre Ocskay Gáborért!!!
A ma este 17:00-kor kezdődő, Fehérvár-DVTK Ligakupa meccsen egy szál gyertyával emlékezünk meg Gáborról!

Nyugodj békében! :(
@Saca: Megértelek Saca, de van Isten, legalább is higyjünk benne, mert valamiben hinni kell. A komcsik/kis betüvel/ nem hittek benne. Te is látod milyen gazember társaság lett belőlük.
Amikor megtudtam, hogy kislányom fog születni a férjem megjegyezte: ohh.. hát...tudod....kislányt is lehet jégkorongmeccsre vinni. Tegnap volt 3 éves. A múlthéten kint voltak az újpesti meccsen, amikor hazajöttek azt mondta, hogy jégkorongos lesz. Ő is belövi a kapuba a korongot mint a bácsi, és az ooolyan jóóó lesz, mert mindenki hangosan kiabálni fog és örülni. Később kiderült, Ocskay Gábor nyűgözte le ennyire. - Őt is. Sajnálom, hogy nincs már köztünk, de hiszem, hogy eljut hozzá ez az őszinte rajongó, őszinte vallomása, hogy: "az OLYAN JÓ VOLT, amikor Ő játszott!"
Gyerekként sokszor sírunk , itt fáj ott fáj , felnőttként megtanulunk különbséget tenni a dolgok és érzések között. Egyre ritkábban érzünk fájdalmat , és el sem gondolkozunk , hogy mennyire szerencsések vagyunk így együtt itt ebben a pillanatban amikor még vagyunk azokkal akiket szeretünk. Ma felnőttként sírok , és a bennem lévő gyerekként is. Nyugodjál Békében.
ez annyira hihetetlen... nyugodjon békében!
@utefan: legyen a mezen egy szív. ez jelezné az összetartást, a kitartást, és azt a bizonyos "Csicsó-szivet"...
Sajnos nekem sem lesz lehetőségem ma kimenni a csarnokhoz Fehérváron, úgyhogy megköszönném ha valaki még egy gyertyát gyújtana...
Köszönöm.
Még mindig hihetetlen ami történt...
Azóta videókat nézek - interjúkat, összefoglalókat... És hihetetlen, hogy több már nem lesz...
Igen, ez a hír (is) mellbevágó, letaglózó, megkönnyezzük … nagyon sokan, én is.
Van fájdalmas halál, van igazságtalan halál, szinte minden halál az … valakiknek. De értelmetlen halál nincs, úgy hiszem. Hiszem, hogy ez sem az. Nagyon sokan építették azt a tornyot az elmúlt évtizedekben, amihez a mai felnőtt kedvenceink is szorgalmasan hordták a köveket, Gábor halála is ennek az épületnek az alapjait erősíti most egy nagy kővel. Mit kővel, sziklával, egy óriási könnyekkel áztatott sziklával. Ezek azok az építőkövek amik nem hagynak egy épületet összeomlani, sőt… Bár ezt most nem érezzük, most egészen mást érzünk, de az ilyen szomorúság sokat segít abban, hogy egy sportág és az azt szeretők népes és egyre népesebb tábora megérjen a nagykorúságra. Nem szeretnék senkit, és egyetlen sportágat sem megsérteni, de mit gondolna most a magyar közvélemény, ha a magyar bajnok baseball csapat vagy a sífutó válogatott veszítette volna el egy emblematikus egyéniségét. Látnunk, éreznünk, tudnunk kell hogy ennek a szomorú, tragikus hírnek azért van hírértéke, mert ezekért a fiúkért már egy ország szíve dobbant, ha tettek valamit, sikerük volt vagy kudarc érte őket. Lehet, hogy a magyar jégkorongsportnak a mai nap történt meg a felnőtté válása, aki ezt átélte, megélte, túlélte mind beavatottá vált és felnőttként fogja átadni tudását, szeretetét és elkötelezettségét, játékosként, szakvezetőként, szurkolóként a jövő generációinak.
Én magam más csapatsporton nőttem fel, tán nem is voltam teljesen sikertelen, de ma már mindkét csöpp gyermekem jégkorongozik és imádják, általa is, vele is, és majd ha már megértik az élet nagy összefüggéseit talán egy kicsit őérte is.
Isten Nyugosztaljon Gábor,
Minden ember addig él, ameddig emlékeznek rá.
Felfoghatatlan...
Csicsó, legyen Neked könnyű a föld!
Mindent elmondtatok előttem, vagy nem tudom, miért nem találok szavakat.
Isten nyugosztaljon Csicsó, nagyon fogsz hiányozni !
:((
Fehérváriként még jobban szíven üt! R.I.P
@ulrik: Egyetértek Veled!

Mindenképpen jelezni kell a mezen Csicsó jelenlétét!!

Felirattal, szivvel, de vhogy JELEZNI KELL!

Ebbe még a nemzetközi szövetség sem köthet bele!

Ez nem mezreklám, ez kötelesség, tisztesség kérdése!!
@utefan: egy pici szív, benne: 19...

Csicsó szerénysége ezt is nehezen engedné, többet semmiképp.

egy NAGY EMBER távozott.

ma átgondoltam a saját életem is...

élni kell, cselekedni, menni előre. merni nagyot álmodni és menni, csinálni!
Felfoghatatlan!!! Nincsenek szavak csak a néma fájdalom! Gábor,te már örökre A csoportos hős maradsz!!A sapporoi csodakor örömömben sírtam most meg bánatomban! Nyugodj békében és őszinte részvétem a családnak!!
Most voltam Fehérváron. Felfogni a felfoghatatlant...
Nyugodj békében, Csicsó!!! Őszinte részvétem a családnak és a csapatnak!!!
Én csak ültem reggel a kocsiban, és hallgattam az idiótákat a rádióban. Majd ott volt a hír. Megbújva vmi politikai maszlag mellett.
És nem hittem el. Még most sem.
Csak erőt tudok kívánni a Fiúknak és a Családnak, hogy talpon tudjanak maradni, és menni tovább.
Nyugodj békében Csicsó!
Sokkolt a hír. Én nem vagyok nagy hokifan, de a magyar válogatott sikeréért mindig szorítottam, és tiszteltem őket. Ha meccset néztem vagy csak a hírekben hallottam a mostani magyar hokiról, az Ő nevével találkoztam messze a legtöbbször. Nem véletlenül. Nyugodjék békében, és részvétem a családnak.

És nem tudom kinek kellene írnom, de nem lehetne leszedni a blog tetején levő "header"-t vagy nem tudom mindek nevezik azt (amin egy jégkorongozó van körülrajzolva, mint a hullák, és véres körülötte)? Egyébként vicces, hisz ez egy kemény sport, de most nem az.
Itt már felmerült a finnek elleni macidobálás.
Sokat gndolkoztam a mai nap folyamán mi lenne a helyes. Egyik felem azt mondja ne, mer ez egy nagy örömködésnek indult jótékonysági akció, ahol mindenki jókat nevet a repülő plüss állatok látványán.
Ugyanakkor biztos vagyok benne hogy ő is azt akarná, hogy a beteg gyerekek megkapják a minnél több játékot.
Én egy olyat javasolnék, hogy a dobálás maradjon el, de a gyüjtés ne! Tehát a folyosókon több helyen le lehessen adni az adományokat.

A másik a szurkolás része. Mindenképpen izzítsuk fel az aréna levegőjét, de Ocskay-t csak a meccs végén éltessük, hogy közben a játszótársak ne roppanjanak össze idegileg.
"kinek gyermekét nem fedi sírhalom,
nem tudja mi az igazi fájdalom"
Sok erőt kívánok a szülőknek és a hozzátartozóknak!
Rex és ardea nagyon köszönöm! Mint ahogy már valaki írta: Jó egy ekkora családhoz tartozni!
ez hihetetlen.. nemrég még az egész osztállyal kimentünk szurkolni...
mindenki imádta ... és az a jelentéktelennek tűnő meccs is nagyszerű volt
R.I.P.

Reggel óta könnyezek ha eszembe jut... ilyen nincs :(
Pont tegnap olvastam egy vele készült interjút, amiben azt mondta "nem akarom megvárni, amíg lekiabálnak a jégről"... mit megadnék azért, ha visszakiabálhatnám :'(
@vers: minek okoskodik valaki? Csicsó ÉLETE volt a sport!!! A JÉGKORONG!!! Az ALBA VOLÁN!!! Ezt csak az érti, aki...
áh mindegy, minek magyarázni!

Csicsóbá' épp erre kért mindenkit, hogy emlékezzenek, és ne találgassanak! Tartsuk/tartsátok tiszteletben!!!!
@Leo945: nem ide való kommentekre nem kell reagálni, mert gyorsan eltűnnek
Nincs rá mód, hogy megértsem és elfogadjam ami történt..... Csodálatos embert ismerhettem meg személyedben, szívemben tovább élsz. Isten nyugosztaljon Gábor!
sajnos nem tudok ott lenni este a gyertyagyújtáson, de jövő héten ott leszek az egész családdal a finnek elleni meccsen...és biztos, hogy Ő is úgy akarná, hogy legyen macidobálás...fekete szalag legyen rajtuk, mindenki tudni fogja, hogy miért...
A MECCSEN BIZTASSUK A FIÚKAT, MEG FOGJÁK HÁLÁLNI - MINT MINDIG -, A VÉGÉN MEG BÚCSÚZZUNK EL MÉLTÓSÁGGAL GÁBORTÓL...
nem látok a könnyektől...

@Martian: az aranycsapat egytized ennyit nem futott, mint a mai focisták, és a fizikai igénybevételük is csak a töredéke volt a mostaninak. aki élsportra vállalkozik, erre vállalkozik. az atlétika még rosszabb: ott dopping nélkül már nem nyerhetsz.

ocskay gábor halálhíre borzalmas, oktalan, felfoghatatlan. nagyon nagyon sajnálom. a családját, és a magyar hokicsapatot is.

részvétem, együttérzésem.
Részvétem! Együttérzésem a családnak, a barátoknak, a csapatnak mindenkinek akihez nagyon közel állt, és bátorságot, kitartást nekik.
Jaj de értelmetlen, egy ilyen fiatal ember halála.
Nyugodj békében!
origoról: "szerdán 17.30-tól fáklyás felvonulás indul az Országalmától, ahol 18 órakor róhatják le tiszteletüket a szurkolók az elhunyt játékos előtt. Tóth István megerősítette, az Alba Volán SC kezdeményezte, hogy csütörtökön a közgyűlés elé kerüljön egy javaslat arról, hogy az elhunyt Ocskay Gábor nevét viselje ezentúl a jégcsarnok, írja a Fehér Megyei Hírlap honlapja."
istenem, minden álma az volt, hogy pályára lépjen az a-csoportos vb-n, erre egy hónappal előtte szívinfarktusban meghal:(
Nyugodj békében!
@Klip:Szörnyű,tragikus,hírtelen,felfoghatatlan.Ezek a szavak keringenek a fejemben.Egyidős volt velem.Sok erőt kívánok a családnak a hozzátartozóknak,csapattársaknak a fájdalom a gyász és a hiánya elviseléhez.
NYUGODJ BÉKÉBEN!
SOHASEM FELEJTÜNK!
Mindnyájunk fájdalmában és megdöbbenésében legyen az a vigasz, hogy a sors örökös A csoportos tagsággal jutalmazta életét, többé már nem eshet ki onnan. Lehet, hogy csak így valósulhatott meg ez az álma, és megadatott neki.
Nyugodj békében, nem felejtünk, találkozunk.
A reggeli sokk után még most sem bírok magamhoz térni,olvasom a kommenteket,és bőgök mint egy taknyos kissrác.Emlékszem mikor megjelent az első lemezünk,a Cadaveres De Tortugas zenekarral,az elsők között volt, aki megkért ,hogy hozzak neki egy CD-t mert nagyon kíváncsi rá. Az egyik hazai meccs után adtam neki egy lemezt,amit persze kiakart fizetni,én pedig felháborodva utasítottam vissza ,hogy viccelsz apukám,megtisztelve érzem magam ,hogy kiváncsi vagy a zenénkre! Erre a válasz ,akkor majd következő meccs előtt mond be a neved a pénztárnál lesz ott neked egy kis meglepi.Jó persze, gondoltam magamba,majd bemondom.Na és mi történt a következő hazain a pénztárnál,ott figyelt az éves bérletem egy borítékba a nevemre címezve!Hihetetlen milyen arany szíve volt a KisCsicsónak,aminek dobognia kellene még ebben a percben is!Respect.....
Reggel ez volt az első hír, amit olvastam... Sokkolt! És a legmegdöbbentőbb valószínűleg az lesz, amikor a jégen nem lesz ott Palkovics mellett... Ahogy Cortina is fogalmazott, mától semmi sem lesz ugyanolyan a jégkorongban...

Nyugodj békében Ocskay Gábor...
Egyszerűen, még most sem hiszem el mi történt. Egy csupaszív játékos, szerintem a magyar válogatott legjobb játékosát veszitette el. Szombaton még bajnok, meccs utáni bulin nagyon jó volt látni, hogy mulat a csapat, Csicsó a legjobban.

Nyugodjon Békében, ég veled Csicsó.

UI: Köszönjük amit a fehérvári és a magyar jégkorong sportágért küzdöttél és hajtottál.
Sziasztok!! Hihetetlen!! Olyan hétköznapiak a hokis játékosok nap mint nap találkozunk velük, nem távoliak, ezért is fáj nagyon ha elveszítjük valamelyiküket. Szembe jönnek a jégpályán köszönünk egymásnak és egy mosoly is bele fér. Ocskay Gábor, aki ha eltiltják a hokitól abba hal bele. Egy nagy játékos ment el. Felfoghatatlan és mindenkinek nagyon fáj. Kitartást a családnak, nincsenek szavak, melyek vigaszt nyújthatnának.
MÉG MINDIG NEM TUDOM FELFOGNI!!
Ilyen, hogy történhett meg!Reggel ótam nem tudok magamhoz térni!!
Olyan három hete lehetett, hogy meglett a mez amit aláírt.Mielőtt lemondott a csapatkapitányi posztról.Akkor azt mondta az egyik haverom, hogy ez már nem is hiteles mert rajta van a C betű.Ma is találkoztam a haveromal őt is megdöbbentette a hír.Azt mondta, hogy most meg már sokat fog érni a mez.Szerintem bár ne érne annyit!!!
„Mindig a legjobbak mennek el...”:(
NYUGODJ BÉKÉBEN CSICSÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akinek van infója segítsen...Pesten hol lesz megemlékezés és mikor?
Ezen a linken 17:20 körül hallhattok egy régebbi beszélgetést Csicsó és egy Kedves kollégám között... Utóbbi világrekord kísérletének 90ik órájában rettenetesen fáradt, Csicsó pedig épp ébredezik... További érdekesség, hogy itt még csak az EBEL bejáratán kopogtatunk!
füleljetek! (winamp 5.0, vagy újabb kell)

Fehérváriak, és környékbeliek, Ti pedig 94.5-re tekerve is hallhatjátok!
Én nem vagyok jégkorongozó, de sportoló igen. Részvétem az egész csapatnak és a családnak. Hajrá fiúk, a VB-n játszatok érte!!! Mutassátok meg mit tud ez a kis ország. És ne feledjétek, lélekben ott lesz veletek és segíteni fog titeket!
a hc elieni merkozes utan beszelgetett egy ismerosomel, nalunk szokas ha ket ember beszelget es egyiket ismered mindkettovel kezetfogsz ha nem is ismeritek egymast ertekes kezfogas volt igy meg sajna az utolso nyugodj bekeben Gabor
Hányszor de hányszor szidtam a meccsek hevében. Most meg megkönnyeztem, hogy elment. Nagyszerű sportember volt. Gyors, ügyes, alattomosság nélkül.
Bár csak tovább szidhatnám egy-egy nekünk (Dunaújv.) lőtt gólja után. Nagyon fog hiányozni a pályáról.
Részvétem a csalának!
Részvétem a családnak.Egy óriási ember ment el közülünk.jÓ LENNE AZ ORVOSI VIZSGÁLATOKAT KOMOLYAN VENNI
Most értem haza az újpesti megemlékezésről, nagyon szomorú, ami Csicsóval történt. Amikor reggel olvastam a hírt annyira remegett a kezem, hogy képtelen voltam egy értelmes szót bepötyögni.
Remélem soha többé senki nem fogja viselni a 19-es mezszámot az Ob1-ben, ez a minimum, amit Gábor megérdemel.
Sok sportoló példát vehetne hozzáállásáról.AZAZ KÜZDENI,KÜZDENI,KÜZDENI!Isten nyugosztalja,sosem feledünk Gábor!
Részvétem a családjának!Nem tudom föl fogni,hogy ez történt!Csicsó szívünkbe örökké élsz,sohasem felejtünk!Több volt mint egy jó játékos,sokkal több!!
Sikerult ennek a generacionak annyira megszerettetni ezt a gonyoru sportot az Istennel hogy szukseget erezte hogy letre hozzon egy csapatot a menybe is elobb egy eros klub elnok es szakember mint Antal I most a legjobb kapitany Ocskay G.Remelem nem az elkovetkezo 50-60 evben tervezi a csapat teljes osszealitasat.Eggyelore legyen eleg ennyi hagyja hogy minket orvendeztessenek ezek a nagyszeru emberek.

Az Ő szíve megpihent a miénk vérzik,
a halál fájdalmát csak az élők érzik

Nyugodj bekeben GABOR.
NYugodj békében.Emléked legyen áldott.SZomorú az egész,sajna mostanában egyre több sportoló hal meg ilyen fiatalon, nem igy kellene ennek lennie,valami nincs rendben a mai sportal.Az én egyik gondolatom az lenne erröl az egészről,hogy a mai modern sportban elérkeztünk az emberi teljesitmény és állóképesség határaihoz,utána már csak a baj van,tragédia.Ocskay Gábor,KÖSZÖNJÜK amit a magyar sportért tettél.
NYUGODJÉK BÉKÉBEN!
Egyszerüen döbbenet ez a hír...
SZÍVBÖL JÖVÖ EGYÜTTÉRZÉSEM családjának, csapatának, magyar népünknek!

Ocskay Székesfehévárhoz és szülöföldjéhez való ragaszkodásán gondolkodva, egy vers jutott eszembe, amivel ö nagyon, de NAGYON jellemezhetö:

"Magyarnak lenni! Tudod mit jelent? Küzdelmet, fájót, véges végtelent... De túl minden bún, minden szenvedésen Önérzetünket nem feledve mégsem Nagy szívvel, melyben nem apad a hűség Magyarnak lenni büszke gyönyörűség. Magyarnak lenni, nagy, s szent akarat Mely itt reszket a Kárpátok alatt S, ha küzdünk, ha szenvedőn, ha sírva Viselni sorsunk, ahogy meg van írva Lelkünkbe szívva magyar földünk lelkét Vérünkbe oltva ősök honszerelmét Féltőn borulni minden magyar rögre S hozzá tapadni, Örökkön-örökre!” (Sajó Sándor)
NYUGODJÉK BÉKÉBEN! R.I.P!
Ez felfoghatatlan...!!! nyugodj bekeben...mi Csikiak egyut erzunk veletek....reszvetunk!!(mindenki egyet ert gondolom)
Nincsenek rá szavak.
Hat nagyon sajnalom.En is csak cicero 77 baratomat tudom idezni.Es kerem az Istent,hogy ezt a csapatot,tenyleg csak 50-60 ev mulva alitsa ossze.Nyugalma legyen csendess.Emleketa szivunkbe orizzuk,mi Szeredai szurkolok.
Csiki Sc-s szurkolo vagyok es megrazott a hir.Nemcsak egy kivalo ember tavozott el,hanem a magyar jegkorong egyik legnagyobbja.Koszonjuk meg neki,hogy ellatogatott erdelybe is,es csodalatos hokit mutatott nekunk.Nyugodj bekeben CSICSO!!!!!!!!
..lelkünkből szóól ez a dal
örökre velünk maradsz
örizzük mosolyodat
lelkünkből szóól ez a dal..

www.youtube.com/watch?v=_7ET2GVOmwc
:(:(
Őszinte részvétem az Ocskay családnak és a csapattársainak is!Ő lesz a hatodik ember Svájcba a jégen!!!Nyugodjék békében!!
Példamutató Apának, egy JÓ Anyának és egy JÓ Testvérnek, meg az egész családjának kívánok LEGMÉLYEBB ŐSZINTE RÉSZVÉTET ,Csíkszeredából.

Nyugodj békében CSICSO, TE maradsz az örök 19-es....
Tisztelt szegediek!
Ma este elmentem a Szegedi Műjégpályához gyújtani egy gyertyát Csicsó emlékére! Szomorúan tudatosult bennem, hogy erre senki más nem gondolt Szegeden és környékén. Én mindenesetre a közeli "gazdaságos" boltban beszerzett képkeretbe helyeztem az autómban levő képet Csicsóról és meggyújtottam egy gyertyát. Ezúton arra kérnék minden szegedi, vagy környékbeli hokiszurkolót, hogy ha teheti, gyújtson egy gyertyát Csicsó emlékére! Még annyit kérnék valakit, ha esetleg olvassa olyan, aki a jégpályán "bennfentes", hogy ha tehetik helyezzenek az általam rögtönzött kép helyett ki egy méltóbbat és ha találnak neki méltóbb helyet mint ahol hagytam (a bejáratnál a földön), akkor azt megköszönöm minden hokit szerető nevében!
Tisztelettel!
Komolyan, ilyen pillanatokban tudatosul bennem, mennyire végtelenül mellékes, hogy nyer, nem nyer, A-csoport, nem A csoport, bíró ilyen-olyan...

Ezek sportEMBEREK, örüljünk mindennek ami van, egészségük mindennél fontosabb.

Még mindig sokkol ez a hír
Isten nyugtason békében te a jégkorong PUSKÁSA voltál.NYUGODJ BÉKÉBN CSICSO Gyergyoban mindig emlékezni fogunk rád--.
Tegnap reggel bekapcsolatam a tv-t, és ezt láttam:

Ocskay Gábor
1975-2009

Az első dátum az, amikor ő belépett erre a világra. A második az amikor távozott. A gyermekkora, a képzettsége, a műveltsége amiket megszerzett, a célok, amiket elért, mind ott van összesűrítve a két dátumot összekötő gondolatjelben. Mindaz a szeretet, amelyet kapott és adott, mindaz a kihívás, amellyel szembenézett, és amelyen felülkerekedett, és mindazok az emberek, akiket motíválni tudott : mindaz amit elért, az ma már csupán egy vonás két dátum között.
Kérem azokat, akik ez ellen tudnak tenni... tegyék meg, hogy ez ne így legyen (2014-ben sem!!!)!!!! Köszömön!
Viszlát Gábor! Majd találkozunk!
MICSODAA????!!!!! 4 napig net nelkul vok es mi? Ha nem lennek egesz nap meloban most orakig tudnek sirni.
Nyugedjek bekeben a csupasziv jatekos es sportember!
@ifjvit:
ígérem, holnap elmegyek a műjégpályához. Én is elgondolkodtam rajta, hogy vajon a szegedi pályánál van-e megemlékezés. Ezek szerint... Merre keressem a te gyertyád és képed?
Megvettem a mai sportújságot, mert nagyméretű Ocskay-poszter volt benne. Szerettem volna róla posztert, de nem így... Itt van velem szemben, sűrűn felnézek rá...
A sportújságot én is megvettem, de még mindig nem tértem magamhoz. Olyan, mintha ez csak egy rossz álom lenne, de tudom,hogy nem az.
Sajnos nem tudok elmenni jégpályához, mert vidéken lakom és nincs a környéken. De a szobámban ég a gyertya...
Nyugodj békében Ocskay Gábor! Mindent köszönök!
nyugot békét!gábor
A világ legnagyobb sportolói közé tartoztál...
Csodáltam a tudásod azt az akaratot azt az alázatot amit te mutattál! Neked köszönhetjük mi magyarok, hogy a válogatott idáig eljutott. Felejthetetlen élményeket nyújtottál nekünk...
A szekrényemen a Te képed van kirakva(amit könnyes szemmel nézek akármikor is fordulok oda), és búcsúzásként ráírtam;
Könnyed legyen ott a föld az idegenben,
Én is búcsúzom Tetőled,
LEGYEN CSENDES PIHENÉSED!
:'( Ég veled Csicsó! Örök 19-es...
Isten nyugtassa! Őszinte résztvétem a családnak és a fehérvári kék-fehéreknek!
Szerintem az egész ország gyászol. Kaposváron is rengetegen mennek a jégcsarnokba, még a polgármester is oda ment. Itt egy videó róla:

www.szitakaroly.hu/index.php/videok/120

Gábor, Isten veled!
Hát,ha valaki,ő a menyországba kerül!! Az égi csapatban veri a gólokat tovább!! És onnan néz le ránk,hogy ittvagyok!! Nincs baj!!!!!!!!!!!!
Ég veled haver!!!!!!!!
"Mindig a legjobbak mennek el..."- mondta idősb Ocskay Gábor. Igaza van. Nem ez az első ilyen haláleset. De mért pont a VB előtt történik ez? Villámcsapásként ért a hír, hogy meghalt Csicsó. Édesanyám hív zenekar végén: "Képzeld, meghalt a kis Gábor. Szívinfarktusban. Ma éjjel. Lesz gyertyagyújtás." Osztályfőnöke volt édesanyám Gábornak, én pedig barátja voltam a Gábornak. Kiskoromban, Gábor tanított jéghokizni. Hiányozni fogsz!! Szívemben, és minden fehérvári és magyar szívében ott fogsz örökké élni! A temetéseden ott leszek! Ott is lőj legalább annyi gólt, mint itt.
Szerintem most nem elsősorban a vb-ről kell beszélni.
Sok válogatott mellőzi meghatározó játékosát, akik rájátszásba kerülnek.
Tragédia történt.
Az, hogy sportoló volt...nekem nem jelent sokat.
Attól tragédia, hogy JÓ EMBER volt.
Nyugodj Békében Gábor!
És köszönjük neked!
süti beállítások módosítása