HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megvan az előzetes világbajnoki keret

2009.03.18. 17:05 Hblog

Percekkel ezelőtt kaptuk meg Imre Lajos csapatvezetőtől Pat Cortina szövetségi kapitány előzetes, 37 fős vb-keretét. A névsor hangsúlyozottan nem végleges, még bekerülhet, aki a hátralévő mérkőzéseken kiemelkedő teljesítményt nyújt. Vannak meglepetések.

A csapat gerince természetesen adott, az Alba Volán első sora és a francia légiósok mind ott vannak, ahogy a svéd légiós Vas János is. Az NZ-Stars három védővel és két csatárral képviselteti magát, Gröschl Tamás kimaradt. Cortina egyelőre jó néhány dunaújvárosi fiatallal is számol, a védő Hegyi Ádámmal és Erdélyi Péterrel éppúgy, mint az Azari, Kiss Ákos, Galanisz csatártrióval. Hatodik dabosnak ott van Magosi Bálint, akire meccsnézés közben figyelt fel a kapitány, hetediknek pedig a Szapporóban is eredményes Peterdi Imre. Az Újpestből egyelőre csak egy játékos kapta meg az esélyt, mégpedig Borbás Gergely, de legalább két meccsük még van a liláknak.

Az Alba Volán aspiráns játékosai közül sincs ott mindenki a névsorban. Aki kimaradt, az nem más, mint Nagy Gergő. Bekerült ezzel szemben Benk András és Fodor Szabolcs. A ferencvárosiak közül Jánosi és Hoffmann kap behívót. Íme a teljes névsor: 

Kapusok: Budai Krisztián (Kezmarok, SVK), Hetényi Zoltán (Alba Volán), Szuper Levente (Alba Volán).

Hátvédek: Ennaffati Omar (Tours, FRA), Erdélyi Péter (Dab.Docler), Hegyi Ádám (Dab.Docler), Horváth András (Alba Volán), Jobb Dávid (Alba Volán), Kangyal Balázs (NZ-Stars), Ondrejcik Rastislav (Alba Volán), Sille Tamás (NZ-Stars), Svasznek Bence (NZ-Stars), Szélig Viktor (Briancon, FRA), Tokaji Viktor (Alba Volán).

Csatárok: Azari Zsolt (Dab.Docler), Benk András (Alba Volán), Borbás Gergely (UTE), Fekete Dániel (Alba Volán), Fodor Szabolcs (Alba Volán), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Hegyi Ádám (Alba Volán), Hoffmann Attila (FTC), Holéczy Roger (NZ-Stars), Jánosi Csaba (FTC), Kiss Ákos (Dab.Docler), Kovács Csaba (Alba Volán), Kóger Dániel (Red Bull Salzburg, AUT), Ladányi Balázs (Briancon, FRA), Magosi Bálint (Dab.Docler), Majoross Gergely (NZ-Stars), Ocskay Gábor (Alba Volán), Palkovics Krisztián (Alba Volán), Peterdi Imre (Dab.Docler), Sofron István (Alba Volán), Vas János (Brynäs, SWE), Vas Márton (Briancon, FRA), Vaszjunyin Artyom (Alba Volán).

85 komment

Címkék: válogatott a csoport cortina

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Benk-et minek könyörgöm.... Bűn rossz idén....
Sajna, asszem idén mindegy lesz, Benk utazik- e.... Nem oszt nem szoroz.
Viszont a végleges keret gyaníthatóan ugyanaz marad,mint eddig
Ez egy olyan lista is lehetne hogy ők akik tudnak jégkorongozni,annyira felesleges ekkora keretet hirdetni mert utána mindig ugyanazok utaznak
Most akkor Erdélyi Tamás, vagy Péter?
Szerintem Péter a valószínűbb, nem?
@orion66: perszehogy péter, így megy ez, ha ketten írunk egy cikket. érintettektől, olvasóinktól egyaránt elnézést kérünk
Nem hiszem, hogy az érintettek már ilyen gyorsan olvasták, de sohasem lehet tudni! :))))
@brunzwik: nem az Ő hibaja. alig kap lehetosget es igenis Focival jol mennek. azt teszik ami a feladatuk...!
Sajnálatos Nagy Gergő esete, egy egész éves kiemelkedő szezomt rontott el az elmúlt nyolc meccsen... Én bízok abban, hogy ettől összekapja magát, mert reálisan nézve ott lenne a helye.
@Raon: Sztem reálisan nézve sincs ott a helye. Aki emberileg nem tud felnőni egy vb-hez, az mindegy hogy szakmailag milyen, és az elmúlt jó pár héten bizonyította, hogy ezen a téren még bőven van mit fejlődnie.
szerény véleményem szerint kár támadni a kapitány válogatási módszerét illetve a keretét amíg nem zajlik a VB és nem lesz meg az eredménye, no meg aztán úgy vélem jelenleg rajta kívűl senki más nem ért a jégkoronghoz jobban csöpp hazánk berkein belül :)
szerintem hogyha mar ekkora keretett hirdetett akkor Bertat es Nagy Gergot is be irhatta volna a nevsorba.....ugysem oszt es nem szoroz az amit most mond, vagy aki most nincs benne az nem is kerulhet be???
amugy Erdelyi, Janosi, Hoffman , Borbas tutti hogy nem mennek szerintem de majd kiderul
Sille?

Nem mintha sajnálnám Magositól, de könyörgöm, nehogy már egy meccsen látott teljesítmény döntsön.

Egyébként ez a nagy keret tényleg teljesen hülyeség, a vége úgyis az lesz, hogy azok mennek, akik ott voltak az olimpiai selejtezőkön
Szerintem ez egy gesztus Nagy G felé, hogyha így folytatja, nem lesz válogatott.
@qx92: olvasd el a cikket, kérdésedre ott a válasz
Árulja már el valaki,hogy a botlábu Benk-et kinek a javaslatára válogatta be Cortina.A Volánba is csak a helyet foglalja a tehetségek előtt!TÓTH ADRIÁNT A JÉGRE-VÉGRE!!!
@F. Kapus: bocsi elsore nem olvastam elegge figyelmesen
Nem azért ,de Magosi megérdemli a bizonyítás lehetőségét ! Én legalábbis szeretem a játékát és Ő tényleg tehetséges. Jobban játszik ,mint Borbás vagy Majoross idén.
@Fradi-Mate: ott a pont, szerintem is akinek idén megy az kapja meg a sanszot a játékra, és idén egyébként valóba jól meg neki, jobban mint Mogyinak aki pedig az egyik személyes kedvencem!
Én kérek elnézést, tudom, hogy ezen a fórumon ez szentségtörés, de remélem, hogy Kangyal nem utazik...
Láttam az utóbbi időben pár meccsen és szerintem csapata legrosszabb játékosa. (bár, ha itt tartunk, akkor, Holéczyt kivéve, a stars válogatott része egy nagy nulla. talán Sille még elmegy...)
A véleményem az, hogy, bár nagyon tisztelem őket, ennek a világbajnokságnak nem egy jutalomútnak kellene lenni. Jobban örülnék, ha sok fiatal kerülne be a keretbe.
@Zip Martin: Szerintem egyáltalán nem szentségtörés,egyetértek veled.Magosi pedig valóban nagyon tehetséges játékos,megéremli a lehetőséget(ha ez az!)
@vvilson: @Zip Martin: Hogy lenne már szentségtörés az, hogy leírod a véleményedet kulturált hangnemben?
hogyha az a celja a valogatottnak mar pedig szerintem ez kell legyen az egyertelmu cel hogy bentmaradjanak az A-ban akkor egyaltalan nem kellene jutalomutnak lennie, hanem a legjobban teljesito legjobb formaban levo jatekosokat kellene favorizalni.
Szerintem Borbás , Jánosi, Magosi nagyon esélyes az utazásra.
Sztem Magyarországon felesleges arról vitázni ki kit válogatotna be. Kb ennyi a hadra fogható játékosunk. Nagy Gergőtől pedig több alázatot a sport iránt. Hegyinek viszont gratulálok, hátha most tényleg utazik. Csak a támadóharmadbeli szokásos keménykedésit hagyja itthon.
Hajrá Cortina, hajrá Magyarok!
@Zip Martin: sajnos sok igazság van abban amit mondasz (vagy nem sajnos?) ebben az évben a Starsos "öregeknek" nem egészen ment úgy a játék ahogy kellett volna, a példamutatás helyett inkább az ostobaságok mentek ezévben, persze lehet h ezért az írásom meg én leszek kiláncolva egy hegyhez, és egy keselyű által mardosva lenni :D
Sziasztok,

Lehet, hogy Kangyal nem a legjobb formában van, és az is lehet, hogy már fiatalabb sem lesz, de szerintem nála tökéletesebb CSK nem nagyon van. Biztos vagyok benne, hogy egy olyan VB-n, ahol azért várhatóan sokat fogunk védekezni, sokszor nem lesz nálunk a korong, és sokszor lesz alkalmunk elveszíteni a tartásunkat, igazán fontos, hogy legyen karmestere a csapatnak. Márpedig Kangyal testesíti meg nálam ezt a posztot a válogatottban!

Emellett szerintem ő bármikor fel tudja magát szívni arra a szintre, ahogyan láttuk őt játszani az elmúlt években!

Én őt MINDENKÉPPEN vinném a VB-re!
No és nála tökélestesebben senki sem tudja hokibottal lekapcsolni a villanyt! :)
@hunvikics:
Tegnap Máté Paliék elszólták magukat: lesz egy reklám -ha jól hallottam- Palkóval is:)
A válogatott motorja nálam Szélig!!!
Kangyalt meg semmi képpen sem vinném!
Cortina egyszer nyilatkozta, hogy az első 3 sor adott, és csak a 4.ik ről van a szurkolók közt vita.megbántás nélkül: vb-n nem hiszem hogy a 4.ik sor sokszor a jégre lépne, max bemelegítéskor, harmadok kezdetekor ,és végén( lekorcsolyázáskor)ill. + büntetés letöltésekor.
Borbás Gergönek ott a helye
@zse77: "Sztem reálisan nézve sincs ott a helye. Aki emberileg nem tud felnőni egy vb-hez, az mindegy hogy szakmailag milyen, és az elmúlt jó pár héten bizonyította, hogy ezen a téren még bőven van mit fejlődnie."
Szerintem meg belehet fejezni a sárdobálást!Te milyen elmúlt jó pár hétről beszélsz??
Emberileg reg.név mögé bújva ,lehúzni valakit,akit igazábol nem is ismersz!!! Korrekt vagy!
Köszönöm nem vagyok kíváncsi a válaszodra!
Szerintem a következők utaznak (ha nincs sérülés)
1. Szuper
2. Budai
3. Hetényi
4. Svasznek
5. Horváth
6. Szélig
7. Tokaji
8. Ennafati
9. Sille
10.Kangyal
11.Palkovics
12.Ocskay
13.Kovács
14.Vas J
15.Vas M
16.Ladányi
17.Holéczy
18.Peterdi
19.Sofron
A maradék 6 helyre nagy lesz a tülekedés.
Majoross, Vaszjunyin, Koger, Jobb előnyben.
Nagyon nem értem a Cortinát, ez tényleg jutalom útnak tűnik! Istenem minek egyáltalán a Starsból bárkit is vinni, 5 ember a keretben, inkább menjenek a fiatalok, négyközé alig kerültek be, mi lesz akár az osztrákok ellen. DE tényleg! 4. helyezett csapatból több embert fog elvinni, Ute-ból egy ember talán, elverték a volánt, Dab 1-2 ember talán. Szégyen! Az is hogy a fradiból egyáltalán szóba jön valaki, lehet hogy 6. lesznek.
Nem szoktam Cortina válogatási módszereit kritizálni, de Fodor Szabi??? Még a bő keretből is naggyon kilóg...
@fogvédő: Tehát te alapvetően a szapporói srácokra + Budaira építenél? De mi van ha vki az elmúlt egy évben teljesített olyan szinten h elvigyék, akkor őt sajnálatosan itthon felejtik? kérdezek, csakhogy megértsek :)
Sille?
Atyaég látszik hogy Cortina nem látott egy Stars meccset sem. Sille a magyar élvonalhoz is lassú már, s oroszok, kanadaiak ellen küldené? Hát ez érdekes lesz. Szégyen hogy egy ilyen Újpestből egyetlen egy játékos fér csak be egy ilyen bő keretbe...:S elkeserítő, egy ilyen névsorba Hetlernek, Hüffnernek, Németh Petinek,és Bertának is be kellene férnie Borbás mellé.

Mi van Dubek honosításával? Mikorra készül az el? Mert már hónapokkal ezelőtt beadták. Őt nagy hiba lenne kihagyni ha játszhatna...

Majoross?:O Teljesen eredménytelen, az elmúlt meccseken max 1 gólt lőtt de lehet hogy sokat mondok. Horváth Andrásra is ráférne egy nagy formajavulás mert tegnap két gólnál is gyöngét alakított.
Nagy Gergő az idei TELJESÍTMÉNYE alapján feltétlenül megérdemelte volna a kerettagságot...

Nincs itt gond, lassan legalább annyi a jégkorong szakember, mint a foci...
@adamnfl: Javíts ki ha tévednék, de hiába is lenne meg az állampolgársága, még nem játszott le két évet a magyar bajnokságban, vagy tévednék?
A légiósok és a Volánosok adottak.

Az Utéból Borbás nagyon megérdemelné, Berta is megütné a szintet, de ő nem illeszkedik Cortina játékszemléletéhez. Rajtuk kívül az UTE jó szereplése inkább a remek légiósoknak köszönhető, ezért nincs több újpesti szerintem. Talán még Hüfi..

Örülök viszont a DAB fiataljainak, remélem a 7ből legalább 3 játékos befér, sokat segít nekik hogy kanadai edzőjük van. Ha megkel neveznem hogy innen kit vinnék akkor Erdélyi P, Galanisz és Magosi lenne a választottam.

A Starsosok meg kemény dió... stabil válogatott játékosokról van szó, akik felett eljárt az idő, és az hogy nyögvenyelősen legyőzték a Miskolcot és azóta nem nyertek mérkőzést szerintem aggodalomra adhat okot. A Starsból Holéczy lenne akit nyugodt szívvel beválogatnék.
@SakiCitizen: Dubek már annyi éve játszik itt, hogy már annyira jégkorongmagyar, hogy csak na. Sólyom, tessék aláírni!

@roostand:Nem ismerni kell hanem a játéka alapján a válogatottba kerülni szerintem a hozzászoló is így gondolta!De!!!Nagy Gergőt és Sofit is a válogatott utazó keretébe!!!!!!!!!!!Fodor Szabit és Benket???Na ez lenne a vicc a jégkorong honi életében!!!
@Rock me Amadeus: Értem, nem néztem utána ezért is kérdeztem és nekem is egyezik veled a véleményem, tessék alávésni az állampolgársági papirost, mert az utés szlovák fiúk nekem is végtelenül szimpatikusak! Ámen :D
@SakiCitizen:Állampolgárság megkapása nem egyszerű!Többek között magyar történelemből le kell vizsgázni, Himnuszt elmondani elejétől végéig és a végén Sólyom aláírása!
Én is csak egyet tudok érteni azokkal akik a fiatalokat vinnék inkább,szerintem simán ott lenne a helyük: Sofi, Nagy Gergő, Berta, Borbás,Hegyi( Alba Volán), Hegyi (Dunaffer) egyébként én őt a jövő hátvédjének tartom már régota csak kár,hogy nem nálunk szerepel, Galanisz,Erdélyi, Magosi.
A Stars-ból én csak Svaszneket vinném,szerintem idén jó teljesítményt nyújt.
Dubek-nek ha megkapná az állampolgárságot akkor szintén ott lenne a helye .
Hajrá Volán
@rol71: levadászhatta volna 7 végén a román légvédelem :-)
"Szállj, szállj sólyom szárnyán három hegyen túl!"
@exL:1: Maximum a partizánok, mert felszállni nem is engedték :-)))
@rol71: Mintha korábban már lett volna erről szó. Úgy emlékszem különleges esetben, nemzeti érdekből tehetnek kivételt.
Kicsit kezdtem egyből bosszankodni én is, hogy akkor ez vagy az miért, a másik meg miért nem. Tök felesleges. Eddig mindig épeszű húzásai voltak Cortinának. És a keretösszeállítás szerencsére nem népszavazás, és a felelősség sem a miénk. Különben is, akárki is lesz az utazó keretben, úgy is szurkolni fogunk nekik.
@rol71: Dachsteint jól mondja, szerinted pl. Perez Carlos is kívülről fújja a himnuszt és az orsovai koronaelásás történetét?

Van aki a VB előtt pár nappal meg is kapta kérésre:

sportgeza.hu/kezilabda/puljez2/

Csak kis lobbi kellene.
Annakidején Rasztyiszlav Ondrejcik három évet várt az állampolgárságra, pedig még a Sándor-palota kövei is mozogtak ...
@Rock me Amadeus:Igen közben megtudtam, más az ország érdeke és más az egyénileg megkapott állampolgárság!Jó éjt mindenkinek!Kezeket a takaró fölé! :))
HAJRÁ BORBÁS GERGŐ!!!!
még mielőtt végigolvasnám a kommenteket, mivel mutatott többet idén a Benk mint a Nagy Gergő?
benne van a Borbi is meg a Jánosi!!!sok sikert nekik:-)
@Stommy: A Starsból Holéczy lenne akit nyugodt szívvel beválogatnék.

köszönöm hogy Te irtad le!
Az újpest szekerét a külföldiek viszik a magyarok kiegésziti emberek eléggé
@zsolt007: azért egy Borbi, Berta, Hüfi(és még páran)...nem annyira kiegészítő emberek...sztem.
de én akkor is szurkolok Borbinak és Jánosinak...:P
A starsból én Holéczyn kívűl nem vinnék senkit! menjenek az utésok meg a dabosok ,és tényleg a fradiból mindig jánosi meg hoffman lerágott csont ez már!
@roostand: Te nem nick név mögé bújva írod a lehúzó kritikádat rólam?! Ez egy blog, kommentekkel kiegészítve, ahol mindenki leírhatja a véleményét a cikkben érintettekről. Nekem ez a véleményem róla,nem kell vele egyetérteni, de a kedvedért nem fogok változtatni rajta.
Kangyal remek kapitány, szereti a csapat, Sille rutinja sztem fontos, Svasznek kipihent és remek formában játszott Rigában, Borbás nem tegnap szabta el ezt az egészet (természetesen szurkolok neki), nekem Németh Péter játéka nagyon tetszett az utóbbi időben, a fradisták pedig hiába lesznek esetleg 6.-ok, mind a ketten remek játékosok. A dabosokat idén nem láttam játszani, de ahogy ismerem Pat Cortinát, az utolsó pillanatig nyított a kérdés, bárki bizonyíthat. Nagy Gergőből és Benkből kíváló játékos lesz, szurkolok nekik is a csapatba kerüléshez. Ha jól emlékszem Pat Cortina "korong nélküli" játékhoz keres embereket, laikus vagyok, nem tudom megítélni, hogy ehhez ki a megfelelő. Biztos hagytam ki játékosokat, elnézést kérek tőlük, mert úgy az egész csapatot szeretem. Hajrá magyar jégkorong, mindegy mi lesz az eredmény a vb-n.
@zse77: Nem! Mert aki olvassa a blogot az már ,régen tudja ,kit takar a nick. nevem! A te kedvedért csupán!
Üdvözlettel:Nagy István
Sokan írják azt, hogy "...reálisan nézve..."
Szerintem ebben az esetben ilyenről kár beszélni (Kangyal, Sille, Fodor, Ondrejcik, Jánosi, Vaszjunyin). Minek ez a kutyakomédia, 37 fős keret, aztán 28, majd a mindenki által tudott csapat utazik.
Termeszetesen ugyanazok maradnak, maradhatnak mint eddig. De akkor tenyleg nem latom ertelmet annak, hogy kihirdessen egy ekkora keretet. Inkabb mondja meg, hogy kik azok, akik biztosan utaznak, es hany hely bizonytalan meg. Na akkor azokert a helyekert lehetne kuzdeni. Nekem csak egy gondom van, Azari. Tudom, hogy jo, de nekem o mindig szurja a szemem.
@fetyiszov: szerintem várjuk ki a végét, de még utána se beszéljünk kutyakomédiáról, ha nem muszáj
@D. Gromov: Jó, akkor nem beszélünk kutyakomédiáról, bár nehéz ezt másnak látni. Max. gondolok/unk rá.
(Grt. a Kohásznak, asszem ezt a Nové Zámkyt meggyőzően seperték le a válogatottaktól mentes csapatok, ha már itt tartunk...)
Sikorcin, Dubek? :| Akkor miért volt ennyire fontos a magyar állampolgárság nekik? :(
Nem volt kerdes, de szerintem
A 3 kapus adott es az 1.-2. sor is tuti:
Csicso, Palko, Fekete, Horvath, Tokaji
Vas M, Ladanyi, Vas J, Szelig, Ennaffati

3. sor szerintem AV sor + Svaszi az olimpiai selejtezon mujtatott jatek miatt:
Kovacs Cs, Hegyi, Sofron, Jobb és Svasznek

4. sor kerdeses szerintem:
Vaszjunyin, Koger, Peterdy, Erdelyi, Sille

Ha jol emlexek akkor 25 ember nevezheto tehat a +2 ember: Holeczy, Galanisz

Ja es mar csak 36 nap es kezdodik a VB.
@roostand: Elnézést ha megsértettem egy apuka vagy közeli rokon érzéseit, nem tudom hogy Te melyik a kettő közül. Így érthető is a felháborodásod, hiszen elfogult szurkoló vagy. Azok a sportolók akik kimennek a pályára mindig megosztják a közönséget, van aki kedveli őket, van aki nem. Én a pályán látott viselkedése alapján jelenleg a második táborba tartozom,és még mindig nem változott a véleményem. De ha jobban érzed magad attól, hogy név szerint tudod kinek van negatív véleménye,hát Tiszteletem Nagy Úr: Illyés Zselyke
@banyszi: Látszik hogy jóban vagy a fiúkkal :) Amit Kangyalról írtál azzal egyet értek. Kiváló kapitány és rutinban is nagyon ott van. Svaszi és Sille játékához nem ragaszkodnék, ha lesz/van jobb akkor nem fogok sírni utánuk (szerintem van!. Németh Péter játéka szinte egész évben kiemelendő volt de még talán ez nem az ő éve lesz válogatottság terén. Benk viszont nekem hatalmas csalódás. Újvárosban egész jó volt, majd Svédországban sokat fejlődött, de valahogy elszürkült a játéka, talán idén nem kéne számolni vele hátha ösztönzően hat rá a jövőben.
A korong nélküli játék szerintem a DAB-osoknak nagyon megy, gondolom JPM miatt is, rengeteg olyan találat volt a szezon során ami abszolút tudatos sokpasszos kimozgásos játékból született.
Sofron és Vaszjunyin remélem a keret tagja lesz még, Hofi és Jánosit meg nagyon nem tudom...
@hunvikics: szerintem kangyal helyett van 3-4 alkalmas személy a csk posztra.
nálam már régóta kérdőjel Vaszjunyin szereplése még a volánba is gyenge
Benk Majoros szintén zenész
Nagy tudása pedig látványos fejlődést mutat még akkor is ha fegyelmezetlen mostanában.De ezen elhatározással lehet változtatni ,míg Fodornál a gond ugyanez+kevesebb tehetség és fejlődés
Írogathatunk itt bármit,a csapat gerince már adott.És igen,ez egy jutalom út!Menjenek csak nyugodtan azok,akik ezt kiharcolták!(Max egy-két nagyon formán kívül játszó kihagyásával pl.:Majoros)Ha az "öregek" tapasztaltságával nem sikerül a bravúr,akkor a fiatalok összeszokatlan, rutintalanságával sem sikerülne! A fiataloknak a VB után fog kitárulni az ajtó!
@zse77:


"Ha az Isten Változás és nem Állandóság, ha Isten Növekedés és Fejlődés, akkor nincs többé szükség a megbocsátás fogalmára. A megbocsátás puszta fogalma eleve feltételezi a rosszat, az Eredendő Bűnt. De ha a fejlődés próbálgatás és tévedés útján való növekedés, akkor hogy lehet a tévedés bűn? Ha egyszer hozzátartozik a növekedéshez? Miért, egy anya talán úgy érzi, hogy meg kell bocsátania a gyerekének, hogy éretlen almát evett vagy a tüzes kályhára tette a kezét? Szerettél már valaha igazán valakit vagy valamit? Például egy nőt: voltál már szerelmes? Ha tényleg igazán szeretted, ugye, sose jutott eszedbe, hogy megbocsáss neki valamit? Igaz? Akármit csinált, azt mind helyesnek találtad, nem? Akármilyen fájdalmat okozott vele. Akit szeretünk, annak nem kell megbocsátani. Megbocsátani azoknak kell, akiket nem szeretünk."
James Jones
@roostand: Megbocsátani először magadnak kell.
@canadien: pro és kontra mindkét érv mellet... mármint a rutin és a fiatalság között.
Ha jutalom utat emlegetsz akkor az röhej.. A gerinc adott jól írtad, de nem szabad hogy bárki is így gondolkodjon. Lesz rá elég idejük a fiataloknak hogy bizonyítsák hogy jobbak, és remélhetőleg nem a személyes barátságok fognak dönteni a keretszűkítésnél.
@Stommy: Benk ebben a szezonban sokat volt sérült, sztem e miatt nem kellene elvenni tőle a lehetőséget! Persze úgy is a kapitány dönt. Ami az újvárosiakat illeti természetesen Peterdi kihagyhatatlan (szeretem a játékát, meg egyébként is imádom, de Ő tudja ezt), a többiekről nem tudok nyilatkozni, nem láttam őket játszani az idén.
Először is, én örülök a sok DAB-osnak, pláne, ha szűkítés után is maradnak egy páran.

Másodszor: annyi tehetséges fiatal van a magyar hokisok között. Én nem magyarosításokkal oldanám meg a dolgot.
Remélem a magyar bajnokságban összesen két pontig jutó Benk ott lesz a VB-n!
süti beállítások módosítása