HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Aranyért harcolnak a kölykök

2009.03.18. 15:48 F. Kapus

Fehérváron ma kettős rangadót rendeznek. Fél ötkor a kölyök-, fél nyolctól az ifjúsági bajnoki döntőt játsszák. Az előbbin az SC Csíkszereda, az utóbbin a Dunaferr a vendég. A nap második találkozóján az esetleges vendéggyőzelem bajnokavatást jelentene.

A kölyökbajnokságban, tehát az 1995-ben ls 1996-ban született gyermekek között az Alba Volán és az SC Csíkszereda jutott be a döntőbe. Az erdélyiek szinte végigverték a mezőnyt. A szezon során lejátszott 26 mérkőzésükből 24-et megnyertek, csak a Dunaferr elleni két döntetlen miatt nem makulátlanok. Ezt úgy vitték véghez, hogy többnapos magyarországi portyákon pihenés nélkül, végig idegenben játszottak. Sőt előfordult, hogy egy ötnapos túra alatt hét meccset húztak le. Dicséretre méltó teljesítmény.

De az a székesfehérváriaké is. A legtöbb szakember által egyöntetűen minden idők legszínvonalasabb magyar kölyökbajnokságának titulált szezon elején kevesen várták döntőbe az Alba Volánt. Nem sok fehérvári szülő tette volna fel rá a kocsiját, ahogy Szongoth Kristóf edző mondja. Remek hajrájuknak köszönhetően mégis odafértek a második helyre. Bár a Dunaferrt sokan jobb csapatnak tartották, négyből négyszer a fehérváriak nyertek, így nehéz megkérdőjelezni fináléjuk jogosságát.

Természetesen azt a volánosok is tudják, hogy mindehhez a Zalai Titánoknál történtek is kellettek. Kercsó Árpád távozása után rövid ideig még jöttek a győzelmek Zalaeregszegen, de végül a döntőbe jutásra esélytelenné vált a csapat, be kellett érnie a negyedik hellyel és a Dunaferr elleni bronzmeccsel.

Habár a rájátszás során 5-1-re és 5-2-nyert az SC Székesfehérváron, érdemes lesz kilátogatni, a hazai csapat hivatalos honlapja is erre buzdít. A döntő előtt a két edzővel beszélgettünk.

Szongoth Kristóf (Alba Volán): "Egy jó hátvédem biztosan nem játszhat betegség miatt, másik három-négy játékosom gyengélkedett az elmúlt napokban, de ők valószínűleg itt lesznek. Már a Dunaferr elleni sorsdöntő meccsen is tartalékosak voltunk, három teljes sort sem tudtunk összerakni, de azt a feladatot megoldottuk. Most még nehezebb dolgunk lesz. Az utolsó meccsünk óta nem is edzettünk jégen, csak szárazon gyakoroltunk. Ez nem ideális állapot, még nem is volt olyan az életünkben, hogy a szezon közben 3-4 napig nem edzünk jégen, de lehet, hogy ez feldobja a játékosokat, akkora lesz a korongéhségük. Nagyon furcsa lesz így játszani, és az is újdonság a csapat életében, hogy döntőben szerepelhet. Más lesz a nézőszám is, mint eddig, mert szerintem sokan kijönnek, fiatal játékosok, szülők, és azért jó néhány szurkolóra is számítunk. Szóval nagyon izgalmas lesz, már alig várom.

Ha már idáig eljutottunk, nincs előttünk lehetetlen. Nagyon jó szellemű kis társaság a mienk, soha nem kell a játékosaimat nógatni, keményen dolgoznak. Most az esély talán nem a miénk, de ez hadd nyomja az ellenfelet. Mi kimegyünk a jégre, és ahogy szoktunk, teljesen kihajtjuk magunkat a meccs végére. Ha így lesz, nem leszek szomorú, még ha kikapunk is. A csapatunk fiatal, hat-hét 1995-ös játékosunk van, a többség 1996-os. A csíkszeredaiak többen is vannak, homogénebbek is, mint mi. Ettől függetlenül szoros mérkőzésre számítok. Eddig kétszer kikapotunk tőlük, az egyiket simán nyerték, a másikon egál volt a meccs, de a végére jobban jöttek ki belőle. Fontos, hogy az első sorunk, amelynek csatárai a legeredményesebbek között vannak a korosztályban, sok gólt lőjenek. Mert az SC biztos fog gólokat szerezni, nagyon jó csatárai vannak. A bajnokság során négy sorral játszottunk, legfeljebb úgy, hogy négysornyi csatár mögött hat hátvédünk volt. Remélem, a döntőben összejön legalább a háromsorozás."

Prakab Gábor (SC Csíkszereda): "Betegjeink, sérültjeink vannak, de ez természetes egy csapat életében. Győzni jöttünk Magyarországra, próbáljuk megnyerni a bajnokságot, és azt mondjuk az első meccs előtt, győzzön a jobb csapat. Nagy megtiszteltetés itt játszanunk, köszönjük a város támogatását, mert nem kevés pénzt áldoz arra, hogy a miénknél jóval színvonalasabb bajnokságban részt vehessünk. Szakmailag indokolt lenne jövőre is eljönnünk, de ez pénz és idő kérdése, meglátjuk, mit hoz a jövő. A román bajnokságban hat csapat indult, mára négyen maradtunk. Egy négycsapatos kör még hátravan, de azt már lerendeztük, bajnokok leszünk.

A szerdai döntőben három sorral kezdünk. Nálunk tizenegy 1995-ös hokis van, a többiek 1996-osak. Az igazság az, hogy négy éve én edzem Szeredában az 1994-95-ös  korosztályt. Tehát az az eredeti csapatom. Most éppen két részben játszik a gárda, mert az 1994-esek a serdülőbajnokságban szerepelnek, az 1995-ösöket pedig alulról egészítettük ki. Ebből a kölyökcsapatból is öt játékosom feljátszik a serdülőbe. A serdülők a bronzéremért játszanak idén, ez nagy szó, mert ott csak egy 1993-as játékos szerepel, a többiek 94-95-ösök. Szóval jövőre ott is szép reményeink lehetnek."

50 komment

Címkék: kölyök alba volán sc csíkszereda ifjúságiak szongoth prakab

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajra Csikszereda!!!!!!!!!!!!
Soha rosszabb első harmadot!
@szekely gobe: @székely hokis: @csikihoki: így van! Jön az utánpótlás... A nem akármilyen utánpótlás! Hajrá Szereda!!!
Kristóf örülök, hogy eljutottál a Volánnal a döntőbe. Kár, hogy ezt nem velünk sikerült elérned! De nyerjetek!
Hajra Szereda :) amugy valaki Fehervarrol tud egy eredmenyt sugni??
@MeLa: Mennyien vagytok a meccsen kb.-ban mérve?
@F. Kapus: ? Én csak online tudom követni...
@MeLa: Ja, azt hittem, a soha rosszabb kívánságod a színvonalnak szól. Így viszont már tudom, kinek szurkolsz :)
Az biztos, hogy a serdülő MAC-Alba mérkőzést mintegy 200(!!!) néző tekintette meg vasárnap...
@MeLa: Én 300-at (!!!) hallottam. Beázott a beléptetőrendszer?
@F. Kapus: most egy kicsit kezdek izgulni... Mi első Szereda elleni meccsen sajnos 2:0-ről kaptunk ki 2:3-ra...
@F. Kapus: valóban első ránézésre 300-nak tűnt, de aztán a zsűri megszámolta... ;)
@MeLa: Valami azt súgja, 2-3 már nem lesz...
"Hajrá fiúk, csíki gyerekek..."
Aranygól. Biztos jó meccs lehetett! Gratula mindkét csapatnak!
Ez es megvan :) Szombaton es meglesz. S vasárnap es :)
Gratula a gyerekeknek valamint az edzőiknek Prakab Gábornak és Antal Károlynak. Hajrá SportClub !!!
@MeLa: Csúcs volt. Nem vallottunk szégyent.
@emlékező: Néhány sórt tudnál írni a mérközésről ? Előre is kösz.
Gratula a Volánnak is nem utolsósorban !! Amint F.Kapus is leírta tényleg elképpesztő hajrával jutottak a döntőbe, mégegyszer gratula !!
Beszéljünk akkor az utánpótlásról:
Csak azt szeretném, hogy készítsetek interjút megint Szongoth Kristóffal arról, hogy ez az eredmény 6 beteggel történt, akikből az éppen nem lázas 4 játékos végig játszott és közűlük 2 pontszerző volt. 4 hátvéd állt rendelkezésre, egyet hátulról palánkra löktek /2+10 perc/, de hasogató fejfájással 35-40 percet töltött a jégen a 63.40-ből. Az öltözőben aztán néhányuknál eltört a mécses, pedig semmi okuk nem volt rá. Kb.: 60 szupermini, mini, előkészítős korusban bíztatta őket. Serdülő és ifi játékosokkal, szülőkkel biztos, hogy 150-nél többen voltak kíváncsiak a végig óriási iramú mérkőzésre.
@emlékező: Na de ha mindent megírsz, mi marad nekünk? Amúgy lesz interjú, ugyanúgy dolgozzuk fel az összes utánpótlás-bajnokságot, mint az ifit. Legalábbis a tervek szerint.
@emlékező: És természetesen köszönjük az infókat és gratulálunk mindenkinek, aki rászolgált.
Bocs. Még az élmény és jelentős fehér bor hatása alatt állok. ;)
@emlékező: Na ha így állunk, akkor viszont teljesen egyértelmű, hogy egy palack fehér borral jövök. Ha megfelel. A borvidéket te mondd meg.
Gratulálok a csíki kishokisoknak!!!!
Függetlenül attól, hogy sok beteg volt a csapatban, a végsőkig harcoltak. Külön dicséret 3-0-ról feljönni, nem semmi.
Sziasztok! Mi lett a végeredmény? Tud valaki segíteni? Köszi
@F. Kapus: Köszi, részemről száraz fehér hegyvidéki, de rád bízom és egyben felajánlom az általatok javasolt legjobb utánpótlás döntőről kommentező részére.
@beth01: ha a kölyök döntő első mérkőzésére gondolsz, akkor 3:4 hosszabbításban, hirtelen halállal.

www.regi.icehockey.hu/magyar/merkozes.php?mit=2712

Az ifi döntő még tart, jelenleg 6:5 az Alba-nak.

www.regi.icehockey.hu/magyar/merkozes.php?mit=3578
Tudja valaki egészen pontosan, hogy holnap hány órától kezdődik a SERD. ben SC-Alba Volan meccs Fehérváron????
@emlékező: OK, de bárkinek nem adok jó bort, csak aki megérdemli. Egy nagyon távol lévő barátom kérdezi tőled, mennyi lesz a holnapi UTE–Volán végeredménye, mert nem tudja nézni még a neten sem, és nem akar izgulni.
Kösz, amúgy az Alba Volan honlapján 19:00 áll, de gondolom, hogy a MJSz a jó....?????
@F. Kapus: ;/ Na ne próbálkozz!...;)
@emlékező: Szóval miattad lett 3-4.Ezt még megbeszéljük egy törött borosüveggel.
@emlékező: esetleg magánlevélben megírhatnád azért, mert a barátom tényleg nagyon izgul, hogy mi lesz holnap :)
Zsótikám jó lesz az neked hétfőn székely szilvás üveggel orálisan!
Ki tudja mennyi lett az eredmény IFI Volan-Dunaferr????
Ifiben már Dunaferr a bajnok. Garatula mindkét csapatnak! De a sok lőtt/kapott gól egy ifi döntőn felnőttbe tartó védőktől elég fura.
Ha már ifi. Bronzérmes az UTE csapata, a mai izzadságszagú 4:3 -as győzelmével ( UTE - Miskolc 3:0 )
Gratula a gyerekekenek,remelem nyernek itthon is s nagyon remlem,hogy az elkovetkezendo evekben mar a szeredai illetve felcsiki gyerekek fogjak jatszani a korosztalyos dontoket ott es itthon is >:)
@Joegep: elég lesz csak otthon a Steaua-val.
@kamphore: Neked mindig igazad van...
Gratulálok a csíki és az újvárosi csapatnak! És gratulálok a Volán fiataljainak is, hisz tisztesen helytálltak!
süti beállítások módosítása