HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán–Újpesti TE 2-3

2009.03.17. 20:50 D. Gromov

Az UTE az OB I.-döntő harmadik mérkőzésén is 100 százalék fölött teljesített – már ha ez lehetséges –, az Alba Volán harmadjára sem hozta azt, amire az EBEL-szezon közben képesnek tűnt, és ez az első két találkozóval ellentétben elegendőnek bizonyult a lila-fehér győzelemhez. A vendégcsapat nemcsak saját híveitől, hanem a hazai közönségtől is vastapsot és "Szép volt, lilák!"-at kapott a lefújás után.

Sikorcinék ismét nagy lelkesedéssel és lendülettel kezdtek, ami rendkívül fegyelmezett védekezéssel is kiegészült. Az Alba Volán, akárcsak eddig, megint nem tudott mit kezdeni agilis ellenfelével, helyzeteket sem nagyon bírt kialakítani. Az UTE annál inkább. Ennek folyományaként úgyszólván hagyományosnak mondható módon meg is szerezte a vezetést. Dubek lőtt takarásból, eredményesen. Kis híján már az első harmadban megduplázták a fórt a IV. kerületiek, Kiricsenko pontos lövésekor azonban többen voltak a jégen, így gól helyett kétperces kiállításba torkollt az eseménysor.

Ami késett, nem múlt, a második harmadban éppen az ukrán játékos talált be Sikorcin pompás keresztpasszából. Az Alba Volán ezután is erőtlennek és életlennek tűnt, nem úgy az UTE ezen a találkozón tényleg legjobb játékosa: Sikorcin ügyes csellel csapta be a védőket, perfektül emelt a felső sarokba. Ekkor már látszott, Palkovicséknak nemigen sikerülhet egykönnyen felállniuk mínusz háromról. Hogy mégsem elanyátlanodva mentek a szünetre, azt a 24-esnek köszönhették, szerencsésen ért bele Horváth András lövésébe.

Az utolsó felvonásban mindent egy lapra feltéve támadott az Alba Volán, sokkal gyorsabbak és vehemensebbek voltak, mint az előző negyven percben. A játék szinte pauza nélkül az UTE védekező harmadában zajlott, de a helyzetek továbbra is kimaradtak. Egy kivétellel: ismét Palkovicsról pattant a korong a kapuba. Az egyenlítés azonban nem jött össze, a kapuslehozatal sem segített.

A helyszínen úgy tűnt: abszolút megérdemelten húzta be a célul kitűzött győzelmet a vendégcsapat. Így látta ezt a közönség is, amely megadta, ami a sportszerűség szellemében a győztes csapatnak járt. Folytatás csütörtökön, Újpesten.

Negyeddöntők

Az Alba Volán erőnyerő

 
 
 
 
 
 
 
Újpesti TE (1.)–Alba Volán farm (6.)
2-0
-
 
 
 
 
NZ-Stars (2.)–Miskolci JJSE (5.)
2-0
-
 
     
Dab.Docler (3.)–Ferencvárosi TC (4.)
2-1
 
 
 
 

Elődöntők

Alba Volán–Dab.Docler
3-0
5-3
-
-
 
 
UTE–NZ-Stars
3-0
4-2
-
-
 
 

Döntő

 Alba Volán–UTE
2-1
03.19.
03.21.
03.23.
03.25.

279 komment

Címkék: döntő ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSODÁLATOS MECCS VOLT! Köszönöm szépen mindenkinek, akivel ezt átélhettem! Hajrá Lilák, csütörtökön újabb csata!
@székely zsiraf: Látom,előkerültek a legmagyarabb magyarok is!Ma szerencsére nem volt itt semmi fikázás,de azért ti jöttök,rendületlenül.
Gratulálok az Újpestnek!!!!!!!!!!!!!!!!
@brunzwik: Értem, értem, de Te is értsd meg, hogy nem ez a megfelelő megközelítés sztem. Én szivesen megigérem neked, hogy visszakapod őket, csak könyörgöm addj nekik egy kis levegőt! Fáradtak, fásultak, hiába tesznek meg mindent, nem minden sül el jól, stb. Sokan írják, hogy ilyen nagyképű, meg olyan, hát vicc. Sztem Magyarországnak nem lesz soha többet az életben még egy ilyen alázatos, küzdeni tudó, szimpi csapata az tuti. Most nem megy nekik. És ennyi.
Csak csendben megjegyzem,Gergővel már volt Dunában is ilyen affér.Azt hiszem,egy makarenkói pofon elkelne ilyenkor!
@banyszi: Ok, de az igéret szép szó..... :D
Gratulálok az UTE csapatának a győzelemhez! A mai meccsen teljesen megérdemelten nyertek! Jobbak voltak, eggyel több gólt lőttek, s lám a siker nem is maradt el!

A Volánból Palkovics, és Ocskay hozzáállásával - nem a teljesítményükkel - voltam csakis elégedett. Nekem úgy tűnt kizárólag ők akartak igazán győzni, s ha szerencséjük van ketten meg is nyerhették volna. Persze a csapat nem érdemelte volna meg. A többiek pedig puszilják meg Csicsóék talpát, eddig is ők küzdöttek a többiek fizujáért is! Az ikerpárt sajnálom egyedül, a csapatot nem...
Nagy respekt a Volános tábor magjának, akiktől nagyon jól esett, hogy őszintén megtapsoltak minket.
@székely zsiraf: "Nagyarcu Volánosok,tisztelet a kivétel végre megláttátok hazai páján is gyengék vagytok mind agusztusban aharmat saját szemetekel nézhetétek végig a tv segitségével tőbb 10ezren hogyha a birok nincsenek veletek ott sem vagytok ahol a part szakad ez már láttszot CSIKSZEREDÁBAN és ma este is a KIRICSENKO SIKORCIN sor palira vete az egész volánost akivel szembe kerültek,nyugodtan várom a komenteket,fügetlen szurkoloként igy láttam."

Nagyarcú Volánosok, tisztelet a kivételnek, végre megláttátok, hazai pályán is gyengék vagytok, mint augusztusban a harmat. Saját szemetekkel nézhettétek végig a tv segítségével, több 10 ezren, hogyha a bírók nincsenek veletek, ott sem vagytok, ahol a part szakad. Ez már látszott CSIKSZEREDÁBAN és ma este is. A KIRICSENKO, SIKORCIN sor palira vette az egész Volánt. -értelmetlen rész törölve- Nyugodtan várom a kommenteket, független szurkoloként így láttam.

Téged is kérlek, hogy ne rontsd el a jégkorong szurkolók, különösen a nagyszerűen teljesítő újpesti csapat szurkolóinak örömét.

Köszönöm...

@rol71: Hát az én főnököm nem mondaná azt "számonkérés" okán, hogy "XY te is egy nagy xar voltál!" Valóban ne a felmenőit szidták (mint ahogy ő sem), viszont a megnyilvánulás nálam ugyanaz a kategória. Az más kérdés, hogy nem így kellett volna reagálnia, de hát fiatal és érthetően csalódott. Ilyenkor az ember tesz meggondolatlan dolgokat.
Végszóként: Szép volt Lilák! Nyaljál Jolán! Vagyis Hajrá Volán! ;)
Ez nagyon szép volt fiúk!
GRATULÁLOK NEKTEK!
Nyáron azt hittem nem lesz csapatunk! Lett!
CSAPAT vagytok!
Remélem jövőre is VELETEK élvezhetem ezt a nagyszerű játékot!
Még egyszer köszönöm!

HAJRÁ LILÁK! HAJRÁ ÚJPEST!
Köszönjük a fehérváriak tapsát, a sportszerű szurkolást és a rengeteg gratulációt mindenfelől!
És köszönöm a csapatomnak, hogy a döntő harmadik meccsén is szivvel-lélekkel, okosan és nagyon fegyelmezetten játszottak: ma kiérdemelt győzelmet arattak. ÁLÉ! :)
@brunzwik: én ezt nem értem, de tényleg... persze, szórakozni megy ki az ember, de a sport nem olyan, mint a színház, ahol minden próba alapján zajlik. Mindkét csapat győzni akar, az egyiknek muszáj buknia. Nagy Gergő sem így gondolta ezt a meccset nyilván, amikor készült rá. Így sikerült neki. Az előző meccseken meg éppenséggel mindenki az ő sorukat dicsérte. Én ugyan sosem jégkorongoztam versenyszerűen, de voltam sportoló, és sejtem, hogy meccs közben nem a baszogatás, hanem a bíztatás segít nekik. Gondolom, ez alól Nagy Gergő sem kivétel.
székely zsiráf már nincs közöttünk

ha valaki nem képes felfogni, mi ennek a meccsnek -- és annak, ami a lefújás után történt -- az üzenete, az jobb, ha csendben marad. mert ha nem, akkor kénytelen lesz csendben maradni

nem győzöm elégszer mondani: nincs szükség provokátorokra itten

köszönöm
@brunzwik: Igérem szólni fogok a fiúknak, hogy megigértem, ne hagyjanak a szuaréban! Mármint engem!
A mai meccset sajnos a padon vesztettük el!Ez a nem megyünk nekik taktika semmire sem vezet.Minden csapat annyit játszik,amennyit az ellenfél enged neki.Mi ma átengedtük a teret az Újpestnek,akik kiválóan éltek a lehetőséggel.
Láttam már nagyon sok meccset,kívül is,belül is.Ha ennyire nem megy a csapatnak,akkor bele kell nyúlni.Pl ki kell provokálni egy bunyót,ki kell zökkenteni az ellent a ritmusból,stb.Ebből ma semmi nem valósult meg.Időkérésben követtük a Satori példát.
Ha annak idején Sator keményebben lép fel az öltözőben,ma nem itt tartanánk.
Szép volt Lilák!
@banyszi: én meg azt remélem, hogy lesz még ilyen, nem is egy, hanem több. Például alázatos, küzdő csapat ma biztosan volt még egy a jégen!
@D. Gromov: Végre valami jó hír!:-)
@banyszi: Köszönöm.
További jó kommentelést,én elteszem magam holnapra ez a mai nap sokkkk volt számomra.
nem láttam a meccset, de az előző kettő alapján az Újpest megérdemelt egy győzelmet.

Szép volt, de akkoris ÉBRESZTŐ ÉS HAJRÁ VOLÁN! Remélem Fehérváron lesz az ünneplés szombaton.
@Jussi: viccelsz? ;) az eddigi legjobb hír! :D
@D. Gromov: Lehet, hogy mostantól hívő leszek? Mégiscsak van isten!
@kerusz: Igazad van, rosszul fogalmaztam, az Ocskay, Palkovics, Ladányi, stb. generációra gondoltam és mást írtam!
@banyszi: Persze, hogy van! Csak nagy I-vel.
ON
Remélem Újpesten a mai szép gesztus folytatódik és nem lesz semmiféle kellemetlenség a 2 tábor között.
Mondjuk, múltkor sem volt.

@SakiCitizen: Áááááááááááááááááááááá,én sosem viccelek!:-)
A nicked alapján mi egyek lehetünk.Már ha jól értelmezem az elejét.;-)
@Jussi: :D hát attól függ honnan nézzük, az elejét a közepét és a végét is! tudod ez egy gyenge szójáték akar lenni Sakic+Citizen-C=SakiCitizen azaz Sakic Polgártárs, tudom ócska de kb ezt tudtam kiötleni anno :D go Avs gooo! ja és persze minden magyar csapat is! :)
Remélem a Volánban való csapattagság nem = a válogatottsággal. Ezt jó lenne a fiatalok is felfognák. Néhányuknak az első magyar felnőtt döntő, ennek ellenére hév nélkül játszanak. Nem semmi amit elért a Volán, de azért ne Istenítsük őket. Az meg kifejezetten taszító, hogy a Volán annyira jó csapat, hogy tilos kikapnia magyar vagy MOL ligás csapattól. Miért ne kaphatna ki? Tény, hogy minden fontosabb megmérettetésen történő vereség csökkenti a reklámértéket.. De azért mindennek van határa.
Ha a csapategységet és az elszántságot nézzük kizárólag, akkor ezt a bajnoskágot az UTE-nak kellene nyernie. Sokkal több az UTE-ban a sikerre éhes hokis, akikben lüktet a bizonyítási vágy. Én nagyon szurkolok nekik, hogy csütörtökön tegyék még szorosabbá a párharcot. Hajrá LILÁK!!!
@Vincenzo90: a mai meccsen nem kellett asitoz elvegre egy Mol ligas csapat megverte a villamgyors Volant , gondolom akkor a Volan sem volt a maximumom.
Nem is ertem miert nem mentel haza
Szep volt Ujpest :)
Utehoki

"A meccs után a csapattársak rögtön hívták a sérülése miatt hazautazott Jan Zlochát, akit a szlovák válogatott orvosa próbál meggyógyítani. "Janó Papa" pedig gratulált, és viccesen megegyezte: vissza sem jön."

:P
@SakiCitizen: Én az eljére asszociáltam.De akkor ezek szerint jól!:-)Sajnos idén nem lesz meg a playoff.Jövőre meg már szerintem a csarnok tetején lesz a #19.Go Avs!
Kedves fehérvári Szurkolók!
Nagyon jól esett a helyszíni elismerés, amit Tőletek kaptunk. Köszönet érte!
A harmadik harmadban minden másodperc legalább dupla hosszú volt. Ami ma történt, az valódi Újpesti csoda!
Újabban én is hiszek a csodákban (mióta A csoportosak lettünk), ráadásul ma meg is tértem, úgy hogy elteszem magam holnapra, mert reggel vár a munka. További jó kommentelést és jó éjszakát mindenkinek! Sziasztok.
Gratulálok az Újpestnek! Ezt a meccset is végig küzdötték az utolsó erejükig. Ez már kijárt nekik. Jó lenne látni a volánt is legalább fele ennyire küzdeni.
Ami felháborított, hogy kifele menet pár szurkoló odakiabálta a szembejövő Énekesnek hogy ez egy nagy nulla volt. Erre mi volt a reakciója, nevetett. Ezek után még tudott nevetni!!!!!!!
A csapatomnak szívből kívánom, hogy találjon végre önmagára, mert már hiányoznak, de nagyon :((

Az UTE-nak maximális tisztelet a megérdemelt győzelméhez!

Amúgy meg azzal vigasztalom magam, hogy minden rosszban van valami jó. Arra gondolok, ami a lelátókon történt és remélem, hogy sokak által követendő a példa.

Csütörtökön találkozunk, addig is viszlát!
Laci! A sportban benne van a vereség! A többit ti - megint - megtettétek! Tisztelet érte!
Őszintén szólva én a harmadik harmad tizenkettedik percéig hittem abban, hogy ha rossz játékkal is, de fordítani tudunk. A tizenötödikben még abban, hogy meglesz a hosszabbítás. Végül nem lett igazam, de ez a meccs egyáltalán nem tölt el rossz érzéssel, mert ha nem is a csapatomtól, hanem az Újpesttől, de végre újra láthattam azt a csupaszív, lelkes, elképesztő akarattal teli (és nem utolsósorban eredményes) játékot, amitől évek óta csodálatos ez a magyar jégkorong. Ez ránk nézve szégyen, de talán nem is baj, hogy jött ez a pofon, mert teljesen megérdemeltük.
Az újpestieknek meg gratula, erre a teljesítményre évek múlva is büszkék lehetnek. Ugyanígy szeretnék gratulálni az előttem kommentezők többségének, és a fehérvári közönségnek is - amikor az elsők közt (ha nem elsőkként) elkezdtük megtapsolni EKJ-vel az Újpestet, páran még furcsán néztek ránk, de aztán csak összejött a jogos vastaps. Az előző meccsek feszültségei után jó érzés látni, hogy mégis a normális szurkolók vannak többségben - számunkra a mai napra ez az öröm jutott. :)
Tisztelet minden hozzászólónak ( kivéve akik már nem szólhatnak hozzá ) a sportszerű hozzászólásokért. Ehhez pedig nem kellett talán más minthogy a Fehérvári közönség megtapsolja a küzdeni jobban tudó csapatot-ugye milyen egyszerű? Persze ez fáj minden Fehérvári szurkernek-de nem emlegettek egyéb okokat ( bíráskodás stb) a vereség miatt és ezt nagyon tisztelni lehet-ha ma a csapat nem-is de a szurkolók nyertek-sportszerüségből. És ez-is nagyon jó érzés -számomra. ( bocs már nem mai hanem tegnapi meccs-egy ideje.)
Reméllem a következő mérkőzésekre összekapja magát a csapat! hajrá VOLÁN!
csak egy kérdésem lenne.:hol van az a volán amit a bécs ellen láttam?
Nekem meg az az érzésem hogy cserbenhagyták a szurkoloikat!!!amikor megbüntették őket mi kiáltunk melletük és összedobtuk a büntetést!!! Mi mindent megtettünk értük,ÉS ŐK!!!! Szarul lehet játszani de lélektelenül nem!!! Na nekem ez az ami nem tetszik!!! Az ujpesti csapat elött le a kalappal!! Tisztelt ALBA VOLÁN arcból visszavenni,és ujra megtanulni alázattal játszani!!!!!!!!
Na, kb. erről írtam a HC elleni meccs után, majd a Dunaújváros elleni első után.. Ha a Volán elhiszi, hogy rutinból megy majd, akkor az Újpest ellen ez kevés lesz. NEM, semmi nem megy rutinból. A jégkorong olyan sport, ahol a motiváció sokszor felülírja a tudást!
Ez történt. Az UTE sokkal motiváltabb minden meccsen. Eddig kijött mindig a végén a tudás és az erőlét közti különbség, rutinból.. de most nem!

Gratulálok az Újpestnek, megérdemelték!

Ha most ez nem volt elég nagy pofon a játékosoknak, akkor gondolom Ocskay még "kioszt" egy kettőt.. ha az sem elég, akkor még lehetnek itt meglepik..

Hajrá Volán! Szedjétek össze magatokat!

ps. mentségre legyen mondva, kb. 70 meccs van mögöttük, ennyi meccset ezek a játékosok még életükben nem játszottak 1 szezonban. a VB-re komoly fizikai és szellemi frissítés kell!
Gratulálok a liláknak! Kiváló játékkal, teljesen megérdemelten nyertetek! A csapat egysége, akarása, fegyelmezettsége példamutató volt! Sajnos a mai meccset csak miattatok volt érdemes végignézni, nem a csapatom miatt.
A tegnap kikapott a Volán!És akkor mi van?
Mindenkinek van rosz napja,a Volán játékosainak is!
Gratulálok az UTE-nak,és a Fehérvári közönségnek a sportszerü hozzáállásához!!!
Gratulálok az UTE-nek a tegnapi teljesítményéhez!
Fehérvári szurkolóként is azt kell mondjam megérdemelten győztek és igenis megérdemelték a vastapsot a mérkőzés végén (természetesen tőlem is)!
Ekkora küzdeni akarással győztük le annak idején a Klagenfurtot, Salzburgot, Innsbruckot... stb is. Sőt, ha ennyire küzdöttek a mieink akkor vesztett meccs után is járt nekik a vastaps.

Ettől függetlenül én szeretem a csapatomat és nem felejtem el mennyi örömet szereztek nekem(ünk) ebben a szezonban. Nagyon remélem, hogy még látjuk az igazi Volánt JÁTSZANI ebben a szezonban is!

Mégegyszer szívbőljövő GRATULA AZ ÚJPESTNEK!

HAJRÁ VOLÁN!
Sziasztok!

Ma rövid leszek inkább, mert nincs nyugicukor!

A Volán az évad legpocsékabb játékát adta elő. Az Ute a múltkorival ellentétben nem alkalmazott felesleges szabálytalanságokat, avagy - a gyengébbek kedvéért - nem a bíró miatt vesztettük el a meccset, hanem az Ute példás csapatszellemének és küzdeni akarásának, sőt inkább küzdeni tudásának láthattuk gyümölcsét azon a meccsen, ahol a Volános srácok kb 20%-on pörögtek, az újpestiek pedig minimum 120%-on!

Gratula mégegyszer az Újpestieknek!

A dolgok Volános foganata pedig. Bajnokavatás szombaton, itthon!
A mi fiainknak pedig egy üzenet: Ha itthon meg akarjátok mutatni, hogy valóban TI vagytok a LEGJOBBAK, akkor tessék EBEL szinten játszani... Mert mi, akik kint voltunk minden hazai meccsen, tudjuk, amit tudunk, de azért nem kell lejáratni magunkat a ritkán ideérkezők előtt... Ez a Volán NEM AZ A VOLÁN, ami 10-et ütött az Innsbucknak, ami visszahozott nagyon fonos meccseket...
Ez a Volán az a Volán volt, akinek a meccseire nem váltottam volna bérletet!
Igaz, azt nem tudhatom, hogy mi van a csapat teljesítménye mögött, de kínunkban már azon röhögtünk, hogy ezt bizti csak a hazai ünneplés kívánja meg, mert Palkovics ennyit ha akar sem tud a pakk fölött elütni luftba, és Csicsó sem tud ekkora hibákat összehozni egy évad alatt!
A fiatalok meg szartak bele, ugyanakkor Sofi egyszer-kétszer megindult, végigcselezte az egész utét háromszor, majd vagy beemelte Palko kapus kezébe, vagy a kapu mögött eladta a pakkot!
Apropó Palko kapus! Fizikai és anatómiai lehetetlenségek sokaságát mutatta be eddig is, de amit tegnap művelt, az mindenen túltesz!!! le a kalappal!

Szóval, továbbra is azt mondom ocsmány Volán játék, fantasztikus UTE, és zseniális Palko kapus, ez így közösen volt a tegnap este!
Ezt a meccset vezethette volna Gebei, de akár Kincses, vagy Árkovics sporttárs is (akivel a szünetben jól megbeszéltük a dolgokat)... Ha így játszott volna otthon is az újpest, akkor nem kellett volna hülyebírózni, ezt azért tessék észrevenni! Amúgy meg tényleg lehet elkezdeni a Megyeri úton a Palko szobor felállítását... :)

Szép volt LILÁK, HAJRÁ KÉKEK!!!!
@Leo945: nekem negy úgy tűnt, hogy a Volán le akarná adni ezt a meccset:) Akkor Toki nem dúlt-fúlt volna a második szünet kezdetekor percekig a bíró előtt. És hát ha taktikáztak is, blama otthon bukni a meccset - akkor miért nem a Megyerin "intézték el", hogy Fehérváron legyen az ünneplés?

Na erről ennyit, és üdv minden fehérvári jégkorong barátnak, a meccs alatt és után jó volt nálatok vendégnek lenni. Köszönjük a gratulációkat, a ti szurkolótáborotok is minden dicséretet megérdemel. Sztem jó meccs volt, még ha nem is pörgött annyira, mint az előző kettő.
Talán még annyit, hogy sportszerűségük miatt a játékosoknak is kijár a tisztelet, láthatóan mindkét oldal fékezni próbálta az indulatokat, máskor a kapu előtti kavarodásokból csúnya bunyók alakultak volna, most meg mindenki szépen eloldalgott:). Mintha a meccs előtt mindkét öltözőben eligazítást tartottak volna ebben a témában:))
Köszönöm Fiuk! Hajrá UTE:D
Elkapták a fonalat, megérdemelték a gyözelmet.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy a volános szurkerek egy része a saját csapatának beszologat. Ez nem a joban-rosszban hozzáállás. Vacak napjuk volt, nem kell még tetézni, tuti megkapták a leszurást az edzötöl az öltözöben...
Hajrá UTE! Palko szobor nem is rossz ötlet.
Ez a meccs engem a nyolcvanas évek végi Lehel-Fradi döntőre emlékeztetett. Akkor is a jászberényiek légiós sora lőtte a gólokat a Kisstadionban, csak két sorral játszottak, és a végén már tíz másodpercenként ütötték ki a korongot tilos felszabadításra, hogy levegőt tudjanak venni. Vaszjunyinnak például mesélhetne a faterja erről.

Jelzem, akkor a Lehel lett a bajnok...
@rol71: Szia! Mivel személyesen vagyok érintve a dologban(ő fiam),csak ezért írok.Az egyik legnagyobb kritikusa vagyok,aki ismer engem elmondhatja neked.Amikor te és a többi szurker dícsérte a játékát,én akkor sem hallalújáztam neki,hanem a hibáira hívtam fel a figyelmét.Tehát így olvasd amit írok!A b..zd megezés a Hegyinek szólt ,hogy kapja össze magát.Tegnap a 3 harmadban összesen 2 percet játszott!Első harmad 51-54 másodperc,második harmad kb ugyanennyi!Én azt gondolom mikor bent volt,tette a dolgát,így nem is értettem miért is nem játszik.Természetesen nem dícsérendő ,hogy visszaszólt a drukkernek,viszont azt hiszem ennek a tisztes ÚRIembernek sem így kellene megszólítani a játékost!:))Gondolom ez így egyszerűbb,hogy a fiatalokat lehúzzátok a blogban,és erre fogjátok ezt a vereséget,meg az utóbbi idők silány játékát!Az tény ,hogy Újpesten nem ment nekik,de hogy tegnap miért is nem játszhattak..???Csak halkan jeggyzem meg neked és a többieknek a meccs végén akaratlanul fültanuja voltam,amikor két ,jól öltözött úriember pont ezen veszett össze!!Amennyiben nem hiszed a teljes két percet ,nézd végig újra a mérkőzést és nyomd a stoppert!
Szerintem nem játszott "olyan rosszul" a Volán, csak az UTE felnőtt a feladathoz és nem csak támadásban, de mezőnyben sem hagyott minket érvényesülni. Aztán a 3. harmadra már megint elfogyott a szufla, de most az a 3 gólos előny csak elég volt.
@Fugeute: Nah épp ez az, amit nem értek én sem... arra gondoltam, hogy nyugtassuk magunkat ezzel... :):):)
Azért remélem Énekes elgondolkodik azon, hogy már ideje lenne a bohóc Szupert lecserélni a teljesitménye már "válogatott"szinten van 76%!!!!!
@roostand: Aki volt már hasonló idegállapotban, az tudja, aki nem, az meg elképzelheti, mit jelent, ha ilyenkor még baszogatják is az embert. Mint a fenti kommentekből kiderül, nem könnyű megfelelően reagálni erre. Ha mosolyogsz e nehéz helyzetben, mint Énekes Lajos, akkor azt kapod, hogy még van kedved mosolyogni, ha csak nézel magad elő, akkor nyilván leszarod az egészet, ha meg visszaszólsz, akkor meg paraszt vagy.
Semmi gond, majd megtanulja - vagy nem :) - Gergő, hogy kell ilyenkor kizárni a környezetet. Senkit nem az alapján fognak megítélni, hogy ilyen helyzetben hogyan reagál, hanem aszerint, hogyan játszik. Szerintem a fiataloknak egy válaszadási lehetőségük maradt: vissza kell térniük ahhoz a játékhoz, ahol két hónapja tartottak.
@rol71: Ugyan írd már ide a nevedet! Kivel is vagy te 13 éve napi kapcsolatban?? Nem gondolom ,hogy te egyáltalán ismered a fiam,hiszen ,ha ismernéd ,tudnád ,hogy 98 -ban kezdett el korongozni!Ezért volt a mezszáma nagyon sokáig 89!! Innentől kezdve a szavahihetőséged ,matematikai fogalom,az az = 0!Nem oszt és nem szoroz!
Grat az Újpestnek!! Jól nyomták nagyon!! Leglább itthon leszünk bajnokok!!! Hajrá volán!!!
@roostand: nem a fiaddal van kapcsolatban, de nagyot tévedsz, és ezért fogd vissza magad légyszíves. Nem hinném, hogy Rol-nak le kellene írnia a játékos nevét: egyrészt, mert ezzel itt sokan visszaélnének (finoman szólva nem a kevésbé ismertek között van ez a játékos), másrészt mert nem ez az információ lényege, és a konkretizálás csak a bennfentesség látszatára gyúrna rá.
De akit érdekel, egyszerű: az úr x éve ugyanott áll a csarnokban (én is úgy ismertem meg, hogy a neten beszélgettünk egymással, aztán meg lettem invitálva egy személyes egyeztetésre is), oda kell menni hozzá, és lehet, hogy elmondja, ennyi.

Szóval én azt mondom, ha már tényleg Gergő édesapja vagy, mutass példát azzal is, hogy legközelebb elszámolsz húszig, mielőtt ilyet leírsz. Alapvetően itt ugyanúgy Volán-szerető emberek írogatnak, nem kellene egymásnak ugrani. Hidd el, több éves tapasztalatom, hogy az esetek többségében csak a netes forma miatt mennek a félreértések, ha ugyanezek a szavak élőben hangzanak el, egy fintorral vagy egy vigyorral le lehetne tudni az egészet.
@roostand: Szia!Akivel 1996 óta kapcsolatban vagyok-mai nap is személyesn beszéltem-az arra vonatkozott aki befizette a tengerparti utat és nem aki visszaszólt "Mi van köcsög" mondattal az őt kritizáló szúrkolónak!Kicsit rendezd a gondolatokat és figyelmesen olvasd vissza a hozzászólásokat!
@Raon:Köszönöm!Valóban x éve éve ugyanott állok és 1981 óta járok Volán meccsre és ott lehettem az első bajnoki cím megnyerésénél is és valóban személyesn mindekivel tisztességesen elbeszélgetek!Szombaton is ugyanott leszek és szúrkolok a fiúknak de ha éles kritika kell azt is elmondom nekik a tisztesség határán belül!
@roostand: Mivel részben én is érintett vagyok a dologban elmondom neked, a kiszólás tényleg nem a Hegyi-nek szólt,hanem nekünk szurkolóknak,mivel még fel is nézett ránk. Sajnos nem ez volt az első eset, EBEL meccs után is amikor kritikát fogalmaztunk meg hazafele menet ami csak annyiból állt,hogy "ma nagyon rossz volt az egész csapat,és nem hajtottak rendesen" akkor is az öltözőbe menet az ajtóból visszaszólt, és a mögötte levő játékosnak kellet szó szerint belöknie az öltözőbe.
Lehet,hogy fiatal,benne van az ifjonti hév,de mivel ő szórakoztatni megy a pályára sajnos viselnie kell a kritikát is.
Azzal nem fog a szurkolók szemében nagyot nőni ha ilyenkor visszaszól. Sokkal bölcsebb lenne,ha felnézne és azt mondaná, igen fiuk érzem én is hogy nem megy,de mindent megfogok tenni,hogy valami összejöjjön.
Nem akarom a Sofit se kiemelni,de tőle egyszer se láttam,hogy valamelyik szurkolónak visszaszólt volna,vagy nagyképűen ment volna fel a pályára. Ha nem megy neki lehajtott fejel megy be az öltözőbe,látszik rajta,hogy igenis bántja a dolog.
Ez az én véleményem.
@rol71: elárulhatod mit mondott??? Nagy a gond??? jöhet privátba is.
@brunzwik: "Sokkal bölcsebb lenne,ha felnézne és azt mondaná, igen fiuk érzem én is hogy nem megy,de mindent megfogok tenni,hogy valami összejöjjön."

Ez bárki szerint kicsit is reális? Amikor éppen vesztett meccsről hagyja el a pályát elégedetlenül, akkor ilyen irodalmi stílusban válaszoljon minden felé irányuló kritikára?
Újvárosban amikor nem ment a csapatnak akkor Godó is meg lett párszor találva és előfordult, hogy már annyira elege volt, hogy ő is visszaszolt. Ennek ellenére mindig is nagy volt a szurkolók szemében.
@OliBLOOD: Az ominozus eset a 2 harmad után volt. Akkor megtehette volna még ezt. Szerintem
@OliBLOOD:Nem kell válaszolni semmilyen stílusban!Nézzen magába és a csapattal megbeszélve próbálják a hibákat kijavítva a köv. meccsen feledtetni ezt a 3 meccsen mutatott-EBEL szinthez képest-kritikán alúli teljesítményt!Ahogy brunzwik említette lásd Sofit!Volt hogy felnézett és mint a gazdátlan kutya lesütött szemmel érzélkeltette sajna ez így sült el bocs!Szavak nélkül ismétlem mégegyszer.
@brunzwik: És nem szó szerint gondoltam,de valami hasonló hozzáállás szerintem elvárható.
Amúgy Gergővel semmi de semmi gondom nincs én is rengeteget kattingattam a nevére az EBEL honlapon hogy segítsem a hónap ifjúsági játékosa-ha jól emlékszem -titulusra!Én is azok kőzé tartozom akik a meccseken többet követelem a fiatal sort a jégre!Tegnap kb. 5x ordítottam Lajosnak,hogy Toth Adriánt a jégre!
Emlékező hova tüntél ? Afiatalokat szidni meg badarság alig játszottak és szerintem nem a hozzáállásuk miatt .Inkább az "öregekell" kellene elbeszélgetni.
brunzwik!Ment egy privát véleményezd!
Kiváncsi vagyok megszólal-e (nyilatkozik) az Öreg (Csicsó bá) a tegnapi mecsről a csapat "teljesítményéről"?
Szerintem zárjuk is le ezt a fiatalok kontra öregek témát. Gondolom mindenki érzi ennél több kell és tudom,mindenki meg fog tenni mindent a következő meccsen,hogy feledtesse a tegnapi meccset.
És csak azért is Harjá fiatalok,Hajrá VOLÁN
en ezt lattam: volan kivarasra jatszott, 2x mar elfaradtak a 3. harmadra most is elfognak
hat nem faradtak el.
es amit palko veghezvisz a kapuban... nyitott szajjal bamultam mind2 meccsen.

volan, igyjaras, szedjetek ossze magatokat.
ute gratula, jo latni h a volanon kivul is van toloero.

hajra magyarhoki!
Az edzői impotenciát, az idegenlégiósok gyalázatát/játéka/ vagy a kapusteljesítményt kell bírálni és nem a fiatal N.Gergőt.!!!!
Részemről a Nagy Gergő téma lezárva,nyilván mindegyik érintett kissé vehemensebben reagált mint kellet vagy illet volna. De ezt betudom a meccs miatti keserűségnek mindkét oldalról.
@rol71: nincsmit és így is van ez jól. :)

@brunzwik: Gergő esetében talán annyit érdemes hozzátenni, hogy Újvárosban is kikiabált a szurkolóknak a második harmadban, szó szerint ugyanazt, amit írtál, írtatok. Szóval ha elkapja a hév, csinál ilyet - emiatt nem kedveljük kevésbé (nálam legalábbis még mindig a szezon játékosa, ahogy a tavalyié Sofi volt), de ez nem mindig szerencsés tőle, pont.
breaking news: holnap nem játszik 3 játékos a Volánban (Ovechkin, Jagr, Crosby)
@megmondóemberke: és büntetésből befizetik februári bérük 20%-át a Volán kasszába, amivel megoldódott a csapat költségvetése a következő 5 szezonra :)
GRATULA AZ ÚJPESTNEK!!!!!!!!
Végre megcibáltuk az oroszlán bajszát.
Teljesen felesleges azon vitatkozni, hogy melyik csapat mennyi meccset és milyen minőségű meccseket játszott, hiszen a két csapat játékos állománya között is zongorázni lehet a különbséget akár a magyar játékosok, akár a légiósokat nézzük.
Minden játékosnak szív dobog belül, a mieinknek most nagyobb volt és sokkal jobban dobogott. Csak így tovább, én bízom abban, hogy csütörtökön itthon is sikerül pontot rabolnunk!!!!
HAJRÁ UTE!!!!!!!!
Lányok, fiúk, könyörgöm még mindig itt tartunk? Sztetek nincs aki ezt a kérdést rendezi az albánál? Ami az "öregek" felelősségre vonását illeti, ez nagyon érdekes. Szupert, Balut szinte állandóan megtaláljátok, pedig úgy gondolom maximálisan teljesítenek, csak nincs két egyforma napuk. A 33 éves Balu áll a kapuba kékre, zöldre veretni magát, hogy ne tudják kilökni az ellenfél játékosai, kettős hátrányban úgy védekezik, hogy belevetődik a korongokba, fogja az emberét, de az ismétlésnél már nem ér oda, akkor szar, rajta megy el a meccs. Próbáljátok már megbecsülni azt ami jó és a helyén kezelni a hibákat is személyeskedés nélkül. Ez vonatkozik Levire is, Ő is mindent megtesz, bravúrt bravúrra halmoz, aztán ha véletlenül egyszer rosszul jön ki a kapuból, akkor rajta megy el a meccs. Ocskay Gabi alázatáról, tenni akarásáról ne beszéljünk, azt gondolom minden fehérvári ismeri (az előző két meccset is az öreg és a légiós sor hozta Kovács Csabival megtűzdelve!), Palkovics nem nagyképű, csak fásult, fáradt és egy kicsit többet vannak a jégen mindannyian mint ami jól esne nekik. Gondolom ez az oka annak, hogy már Tokit is megtaláljátok, komolyan mondom 25 éve ismerem, még nem láttam "visszaszólni" senkinek, nemhogy a bírónak! Ők aztán tényleg a belüket húzzák, sztem köszönjük inkább meg nekik (egyébként a jégkorong csapatmunka!) és szurkoljunk, hogy kijöjjenek a hullámvölgyből, a fásultságból (gondolom ehhez már egy kis pihire is szükség lenne).Hajrá magyar jégkorong!
Elbízta magát a csapat, úgy ahogy én is. Idei szezon legrosszabb meccsét láttam. Nem is értem, hogyan lehet ennyire rosszul játszani! Ügyesek, összeszedettek és akaratosak voltak az újpestiek, de azért nem kell a slovakokat az egekig emelni. A mi játékosaink nagy része sokkal nagyobb teljesítményre is képes lenne, mint amit produkált az UTE néhány kiváló légiósa tegnap. Ezért is nagy csalódás a 3. összecsapás. Az eredmény 2-3 lett ugye az UTE-nek, de lehetett volna 0-6 is! Megérdemelték volna. Nem csak az utolsó harmadra kéne összekapnunk magunkat, hanem úgy kéne játszanunk, ahogyan azt tettük a Vienna Capitals ellen is. Lehet hogy érzi a csapat Ted Sator hiányát? Szerintem biztos!!! Nagyon rossz döntés volt elküldeni. Változtatni kell valamin sürgősen, mert ez így nem lesz jó!
Hajrá Volán!
@avessik: "Végre megcibáltuk az oroszlán bajszát."

Tegnap nem megcibáltátok a bajszát, hanem futtából fejbe rúgtátok a fogatlan oroszlánt... :)

Remélem, holnapra kiheverik a sokkot...
Nagy Gergő témához annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy mikor a közönségszavazatok alapján ő lett jan-ban a legjobb fiatal játékos és átadták neki a díjat annyit sem tett meg, hogy megköszöni a szurkolóknak. Pedig itthon adták át neki a díjat....ennyi
Ma délután Yo rádió sport hírek:
Botrány a Volánnál címszóval majd idézett két nyilatkozatot
Amiben lényegében annyi volt a légiósaink közül sokan már féllábbal a tengerentúlon vannak,nem érdekli őket a bajnoki cím, sajnos Lajos egy halk szavú edző,nem tudja őket motiválni,csak minket akik komolyan vesszük a döntőt. Cortina ilyen teljesítmény után már biztosan szétrúgta volna az öltözőben a kukát.
A másik játékos szerint: Hiba volt a döntő elött egy megalapozatlan döntéssel beleavatkozni a csapatba, ennek a hatását érezzük most.

Neveket szándékosan nem írtam, mert nem tudom,hogy a hallottak honnan származnak,de jó lenne ha valami bennfentes tényleg mondana valamit a csapat körüli dolgokról mert ez így nagyon rossz előjel.

Meg azt is mondta,hogy jövőre Szuper és fekete biztosan nem lesz a csapat játékosa....
Ehhez meg nincs mit hozzáfűznöm NO COMMENT
A Volán honlapon olvasható:

A játékos szemével - Palkovics Krisztián: Nem játszottunk jól, csak magunknak köszönhetjük a vereséget. Felesleges kiállításokat gyűjtöttünk be, aztán gólt kaptunk, és jött az idegeskedés. Érett a pofon a döntő folyamán, most megérett.

A játékos szemével - Ocskay Gábor: Kijött, ami eddig is, játszottunk a tűzzel, és most megégtünk. Ez van, ha azt hisszük, hogy 5-8-10 perc hokival nyerni lehet. Valamit tenni kell. Hogy mit, azt nem tudom. Mélységesen szomorú vagyok, hogy ennyi néző előtt ismét csak 15 percig játszottunk a kellő módon. Az UTE teljesen megérdemelten nyert.
Remélem Fekete Dani marad...
@ifjvit: Így van, eddig annyi elég volt, hogy 10-15 percet játszott a Volán, tegnap nem. Reálisan nézve a fehérváriaknak 10-ből 10 mérkőzést kellene nyerniük, de ugye ilyen a sport, ha nincs meg a megfelelő koncentráció az erősebb csapatnál, esetleg nem veszik komolyan a gyengébb játékerőt képviselő ellenfelet, akkor bármi megtörténhet.
@avessik:
És gratulálok az Alba Volán Szurkolóinak a sportszerű szurkolásért, a mérkőzés végi "lila" vasstapsért!!!!!
Na egy kicsit elmaradtam, de ezt nem hagyhatom ki:

Szép volt Lilák!

Küzdeni akarásból cillagos ötöst érdemeltek!

Hajrá Volán!
kicsit off

Azért a Liláknak se fenékig tejfel az élet. Tegnap fociban a Magyar Kupából úgy estek ki, hogy mindkét meccsen vezettek már 2:0-ra. Ilyen a sport, ezért is szeretjük.
Oszt ki nem sz*rja le az ízeltlábúakat?
HAJRÁ LILÁK!
Bocsi, Pipin bá'-nak válazoltam. Csicsó bá' szépen összefoglalta az eddigi kommenteket, higgadtan értékelte a helyzetet, érdemben reagált. Sztem egy ilyen helyzetben így helyes viselkednie egy igazi hokivezetőnek.
mááán megijedtem itten :):):)
de azért lehet páran (pék)lapátra kerülnek.. .:):):)
Huhhdaszar szóviccvót ez... én kérek elnézést :):):)
Én mint Újpesti,nem bánom (ez nem teljesen igaz )ha még Ti is rongáljátok az önbizalmukat,de ne felejtsétek el azt a sok jót, amit Tőlük kaptatok éveken át.
Jön a VB! Fejben,lélekben is együtt kell lenniük!
Ez minden szurkoló érdeke ,bárhová is húz a szive!
Jó lesz a ma esti meccs a Megyeri úton....HAJRÁ LILÁK!
süti beállítások módosítása