HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Akkor majomparádé lesz az egészből

2009.03.16. 10:30 F. Kapus

Forrtak az indulatok az OB I.-döntő második meccse után. Az UTE-edző a játékvezetőt kritizálta, az Alba Volán trénere saját játékosainak egy részét minősítette gyengének, elsősorban hozzáállásuk miatt. Jönnek a szokásos nyilatkozatok, bónusznak videó.

Pék Györgyöt, az UTE vezetőedzőjét arról kérdeztük először, mit mondott az öltözőben a mérkőzés után. "Gratuláltam a sráconak, hogy kitették a szívüket-lelküket a pályára, hogy maximális energiabedobással küzdöttek, és taktikailag is jól dolgoztak. Győztes meccs lehetőségét vettek el tőlünk a játékvezetők. Ha nem nyúlnak bele, legrosszabb esetben is döntetlennel hozzuk a meccset, utána pedig már bármi lehetett volna. A bírók 3-2-es vezetésünknél döntő módon befolyásolták a mérkőzést. Ez megengedhetetlen. Zlochát, majd Sikorcint kétszer is teljesen alaptalanul állították ki. Ha valaki visszanézi a videót, megállapíthatja, hogy igazam van. Az előnyöket hamar gólra váltotta a Volán.

A csapat a játék minden elemében felnőtt a mérkőzéshez. De ezt a nyomást egyszerűen nem tudtuk elviselni. Ha lenne négy sorunk, esetleg túl tudnánk tenni magunkat még ezen is, de hát nincs. Ma mindenesetre nagyon közel voltunk a győzelemhez. De hát ilyen a sport. Sajnos ezek a magyar bírók tudat alatt annyira félnek, hogy a Volán ellen a kétest meg sem adják, ellenünk meg gondolkodás nélkül befújják. Láttam már pár ország bajnoki döntőjét, ezek 3-4 kiállítással le szoktak menni. A bírók nem nyúlnak bele a játékba, csak végszükség esetén. De ha már szigorúskodunk, akkor azt is észrevehetnénk, hogy Zlochát négyszer rálökték izomból a palánkra hátulról, egy kiállítás sem volt. Amikor ő kapaszkodott bele az ellenfél hónaljába, majd az ellenfél visszafogott és elesett, habozás nélkül kiküldték két percre. Ami nem teljesen egyértelmű, azt nem szabad befújni. Vagy amikor Sikorcint egy bulizás után túlzott keménységért leküldte Kincses, hát a világ röheje volt. Nehéz így motiválni a játékosaimat, hogy bármit is csinálnak, nem nyerhetnek.

Vasárnap is látszott, kondicionálisan jól fel vagyunk készülve. Amíg nem vezetett a Volán, három sorral játszottunk. Onnnantól két sorral mentünk, és egyáltalán nem látszott rajtunk a fáradtság. Muszáj volt két sorral nyomni, mert a harmadiktól nem tudom elvárni, hogy egyenlítsen a végjátékban. De döntetlennél is fent voltak a jégen a fiatalok."

Az elhangzottak után megjegyeztük a Megyeri útiak vezetőedzőjének, hogy ezek szerint remekül uralkodik idegein, mert semmi jelét nem adta annak, hogy belül robban. "Elég hosszú ideje állok a kispadon, sokat fejlődtem. Ha én is elkezdek hisztizni, átragad a játékosaimra, akkor átmegy az egész csapat csürhébe, és vége a meccsünknek. Akkor majomparádé lesz az egészből. Nem engedhetem meg, hogy éles szituációkban érzelemből döntsek. Racionális és szakmai döntéseket kell hoznom. Az érzelem nem jó tanácsadó. Tényleg az egész szezonban nem foglalkoztam a játélvezetőkkel, de ma ezt el kellett mondanom. Hideg fejjel, egy-másfél órával a mérkőzés után is így gondolom."

Énekes Lajos, az Alba Volán megbízott vezetőedzője is mérges volt. Saját játékosaira haragudott. "Vasárnap két nem jó harmadot láttam. Az első mérkőzés után illett volna okosabbnak lennünk. Olyan teljesítményeket láttam a csapatunkban, amelyek elgondolkodtatóak. Jó páran nem úgy készültek fel a mérkőzésre, ahogy kellett volna.

Ilyen játékkal ötgólos vereséget szenvedtünk volna az EBEL-ben. A problémákat rendezni kell a hétfői edzésen, elképzelhető, hogy a sorokban átalakítást hajtok végre. Öt mérkőzést játszottunk az OB I. rájátszásában, és van a csapatomban négy-öt olyan játékos, akik nem tudták igazolni, miért vannak a válogatott keretében. Azt sejtem, az UTE nemigen játszott a szezon során jobban, mint a vasárnapi mérkőzés első két harmadában. Láttam olyan teljesítményeket a liláknál, amelyek válogatott színvonalúak voltak. Nálunk többen is gyengélkedtek. Ismerem a halványan játszó hokisaim képességeit, tudom, milyen teljesítményre képesek. Ennek alapján mondom, hogy még a most csúcson játszó UTE-játékosoknál magasabb szinten is képesek játszani.

Az UTE mindent megtett, még javítani is tudott a pénteki játékán. Már nem csak a védekezésben jeleskedtek, a támadásokat is jól építették fel. A második harmad közepétől három sorral játszottunk, egy-két cserével. Sofron István a mérkőzés után az öltözőben figyelmetlensége miatt belelépett egy korcsolyába. A lábát helyben összevarrtuk, reméljük, ez nem fogja zavarni a korcsolyaviselésben. Ezek után azt mondom kis túlzással, bárcsak annyira mindent megtettünk volna egy szép győzelemért, hogy emiatt sérültünk volna meg. Messze voltunk vasárnap ettől."

Negyeddöntők

Az Alba Volán erőnyerő

 
 
 
 
 
 
 
Újpesti TE (1.)–Alba Volán farm (6.)
2-0
-
 
 
 
 
NZ-Stars (2.)–Miskolci JJSE (5.)
2-0
-
 
     
Dab.Docler (3.)–Ferencvárosi TC (4.)
2-1
 
 
 
 

Elődöntők

Alba Volán–Dab.Docler
3-0
5-3
-
-
 
 
UTE–NZ-Stars
3-0
4-2
-
-
 
 

Döntő

 Alba Volán–UTE
2-0
03.17.
03.19.
03.21.
03.23.
03.25.

124 komment

Címkék: énekes pék i. ute alba volán rájátszás ob

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Video Tóni: én már javasoltam neked annó, hogy a speciális (újpest) effekteket kapcsold ki a videon, egyből tisztábban látsz mindent :D

Viccet félretéve szándékos csalással vádolni valakit, ráadásul mindenféle háttéralkut vizionálni súlyos dolog, olyan rágalmazásféle és kicsit sem professzionális. Pék mesternek van még tanulnivalója és egy hivatalos honlap sem nagyon engedhet meg magának ilyet - persze csak szerintem.
@D. Gromov: Tiszteletben tartom az álláspontotokat, de azt hiszem megoszthattad volna pikírt megjegyzések nélkül is.
@yeti2: "Nekik is más bajnokságban kellene játszani mert a Mol-Liga ....t-sem ér."

Nyomatékosan szeretnék még egyszer, utoljára megkérni minden Volán-szurkolót, hogy ilyet ne mondjanak. Egyrészt ezzel a saját tájékozatlanságukat hirdetik, másrészt ezzel egy dolgot lehet elérni: majd akkor MOL Liga sem lesz (mert ugye minek ebbe pénzt tenni, gondolhatja a blogot olvasó főszponzor), és akkor aztán tényleg szar sem lesz.

A legjobb, ami a magyar klubhokival történhetett az elmúlt években, az a MOL Liga tető alá hozása volt. Ugyanis más bajnokságokba bekéredzkedni az mindig maximum 1 vagy 2 csapat előjoga lesz, ezzel meg nem fog nőni a válogatott kispad hossza...

A tájékozatlan Volán-nézők kedvéért megemlíteném, hogy nem egy, nem kettő igazán jó színvonalú, és korábban Magyarországon elképzelhetetlenül nagy iramú mérkőzés zajlott a MOL Ligában, nyilván általában az első hat helyezett csapat egymás elleni meccsein. Ők persze ezeket nem láthatták, mert a Volán ezekben nem volt érintett. Csak az említés kedvéért: ilyen mérkőzések voltak általában az UTE-HC, UTE-SC, DAB-HC, DAB-SC meccsek, és az itthoni presztízsmeccsek az UTE, DAB, Stars között. Ez szerintem kezdésnek nem is olyan kevés, jelentősen több, mint akár tavaly. Önmagában az a tény, hogy volt hat csapat, amelyek igazán nyílt meccseket tudtak játszani egymással, már komoly előrelépés. Szerintem a MOL Ligának is jár annyi, hogy ne törjünk pálcát felette tudatlanul, tájékozatlanul, egy szezon után.
@Rex: esetleg nem gondolod,hogy a csalódottság beszél belőle? Ráadásul az edző munkáját a csapat teljesítménye jellemzi,nem a nyilatkozatai! Ez az Újpest pedig erőn felül teljesített egész szezonban!
Más:már nem tudom ,melyik netes fórumon olvastam egy (talán) német játékvezetőröl,aki megnézte valamelyik magyar bajnokit,és nem a játékba kötött bele,hanem a kollegáiba! Szerinte borzasztóan rossz a mentalitásuk,főszereplők akarnak lenni,nem a játék kellékei.Ez szerintem is igaz,mert míg a játék egyértelműen fejlődött,a sípmesterek megmaradtak az egykori (Moharos és társai)szinten!
Mégegyszer, kedves alpec: nem elég egy bírónak pártatlannak lennie, hanem annak is kell látszania. Nos, ez tegnap este (bár szerintem mindkét oldalt egyaránt sújtó tévedései és a számolatlanul kiosztott páros büntetések jelezte abszolút döntésképtelensége mögött nem ez, "csak" a dilettantizmusa áll) nem sikerült.
@forestjr: korrekt vélemény! Ha visszanézted a meccsetm egy kérdés: meg tudod nézni, a második harmad elején az első perces emberelőnyünkben véletlenül nem bentről jött ki a korong? Jobbról jött a lövés, és mi onnan hátulról vagy tízen úgy láttuk, hogy laposan az oldalsó vasra, majd a hátsó hálótartóra pattant, és onnan ki. Elég nagy erejű bomba volt, így nehezen lehetett követni, de furcsállanám, ha két sima kapuvas lett volna, mert a kapus a vonal közelében állt, a korong nehezen fért volna el a háta mögött úgy, hogy nincs benn, és a korong abba az irányba pattant vissza, amelyről jött. Ha nem bentről jön ki, kétvasas pattintásból ezt azért elég nehéz elképzelni... bár nem lehetetlen. :)
@alpec: Akkor az általad leírtak alapján a Volán sem volt professzionális amiért nehezen vette tudomásul a Salzburg elleni meccs utáni döntéseket? Pedig eszerint ott is valószínűleg az volt a baj, hogy a Volán játékosai nem bírták az EBEL diktálta iramot, előbb fizikálisan, majd fejben elfáradtak, jöttek a szabálytalanságok, amiért jogosan megbüntették őket...
@kerusz: teljesen igazad van. A MOL liga magyar csapatokra gyakorolt pozitív hatását egyértelműen bizonyítja, hogy most ilyen meccsekről beszélünk. Mert lehet azt mondani, hogy nem megy a Volánnak, de ennek a másik oldala meg az, hogy az ellenfelek ennyit engedtek neki. Otthon a Dab, és most meg az Ute mindkét meccsen remekül helytállt. A korábbi vicc kategróriás magyar bajnokságok után az elmúlt két év (én ide sorolám a szeredai szereplést is) óriási előrelépés volt, az idei MOL liga meg a több és jobb csapat miatt jobban is sikerült a tavalyi magyar bajnokságnál.
@Raon: Kikockáztam, kapuvas volt, de mentségetekre legyen mondva, a helyszínen mi se tudtuk eldönteni, hogy honnan jött ki a korong :) .
@Video Tóni: ha a " Ez pedig a játékvezetés, amelyre nehéz megfelelő és nem sértő jelzőket találni. Mindenesetre addig nem várhatunk korrekt bíráskodást, amíg a Volán szakosztályvezetője azzal bíztatja a sporikat, hogy „beviszi” őket az EBEL-be meccset vezetni…. Mindenesetre ne csodálkozzunk, ha jövőre már ott is fújja a sípot Kincses "sporttárs". Nem cél a magyar bajnokság, a magyar csapatok javulása, felzárkóztatása. Csak egyetlen cél van, az pedig az Alba Volán érdekei. A szövetség pedig ehhez az egészhez asszisztál." nyilatkozattal egyenértékűt fabulált a hivatalos Volán honlap, illetve Sator, akkor szerintem az sem professzionális. Nem emlékszem ilyen súlyos kijelentésekre, de lehet, hogy voltak.
Korrekt Énekes nyilatkozata!
@alpec: hajaj, tavaly A.G. nevű kiváló tollforgató találta megírni az első fehérvári Volán-UTE meccs előzetesében, hogy az UTE azzal a céllal megy Fehérvárra, hogy súlyos sérüléseket okozzon a Volán játékosainak. KCs ki is takarította.

Mondjuk én erről az ominózus utehoki.hu bekezdésről is azt gondolom, hogy nagyon nem kellene, mégha a szerzőnek ez is a véleménye... Ez maximum összeesküvéselméletnek jó.

Tipikusan ezek azok a kérdések, amiket nem egy csapat hivatalos honlapján, hanem a szövetségben kellene elintézni, ha az egyesület vezetői is azonosulnak ezzel a véleménnyel, és amennyiben az állítások bizonyíthatóak.
@kerusz: És volt ott leírva még egy ominózus Gabbá aáltal kimondott mondat, miszerint ha kizárják a a Volánt a bajnokságból, akkor nem engedi játszani a válogatottakat. Azt is kitakarították, bár utólag tagadták hogy ilyesmi megjelent volna... Gyors takarítás=professzionalizmus :D
@kerusz: provinciális, kicsinyes, elítélendő. Sajnos ezt is ki kell nőni, másképp nem nagyon megy. Hirtelen a nyakunkba szakadt a kánaán és nem nagyon tudunk mit kezdeni vele :D
Hogy a Volán részéről sem volt elfogadható a játékvezetés, az plasztikusan látható volt a kispadon ülő játékosaik önfeledt bemutogatásából egy-egy ítélet nyomán. Egyszerűen az történt, hogy a magyar bírók sem fizikailag, sem szellemileg nem készültek még fel arra az iramra és eseménydömpingre, amilyen színvonalon hál'istennek már tudnak játszani a bajnokság élcsapatai. Egyszerűen nem látják a meccset és ebből születnek a rossz döntések. Ezért csodálkoztak sokan, hogy amikor az OBII döntőben négybírós meccsek vannak, miért nincsenek ilyenek az OBI-ben?
@Raon: azt én is gólnak láttam, kérdeztem a többieket, hogy ők is annak látták-e, nem te álltál épp mellettem?... :-)
@alpec: mmint az A csoportos csapathoz nem nőtt fel a körítés, erre gondoltam. Talán csak a jégkorong blog :DDD

Hajrá, Volán!

@munkagep: hát ha a kijárat felöli csücsök legfelső sorában támaszkodtál a korlátnak a lépcső mellett, akkor nagyon is elképzelhető, mert én az alatta lévő sorban álltam. :)
Ismét lehet megint Ocskayt kiabálni, de ha Ő nincs és az a Volán,amit Ő csinál- ilyen jó meccset sosem láttok Újpesten, ez évek óta így van!!! Sok mindent lehet rá mondani, de annyira nem hülye, hogy KINCSES-T vigye az EBEL-be, nem gondoljátok??? A Volánosokat meg attól üti a guta, hogy mennyi ítéletet fújt ellenük.
Egyébként nem sírni kell, hanem oly szakosztályvezetőt találni, aki Ujpesten is előtermeti a pénzt, nem gondoljátok???
GOOOO VOLÁÁÁÁÁN GOOOOOO!!!

BLL
Istenem, de nevetséges ez a vita! Mindkét részről egyre nagyobb baromságok jönnek! Tisztelet a kevés kivételnek. Kár volt benézni - vissza a munkába! Balra el!

U.i. Hajrá Lilák!
@Raon: írtam neked e-mailt, így egyszerűbbnek tűnt
@alpec: igazad van, de a helyzet javulgat és épp a MOL-ligának köszönhetően. Ahogy az Albának kellett az EBEL a fejlődéshez, úgy kell ez a ma még hátrébb tartó csapatoknak. Az Alba útja egyedi, minden csapat számára nem járható. Ha pár év múlva kihal az arany generáció, azt hiszem ő is retirál. Hacsak nem eljön addigra az idő, hogy a MOL liga majd színvonalhoz és feltételekhez köti a bejutást.
@legar: aranygeneráció gondolom = Ocskay (34 éves), Palkovics (34), Tokaji (32), Horváth (33). Még valaki? Szerintem nincs.
Átmeneti generáció: Kovács (25), Fekete (27), Vaszjunyin (25).
A jövő reménységei: Nagy Gergő (20), Sofron (21), Hegyi (21), Jobb (21), Benk (22), Tóth Adrián (19).
Hátvédposzton szerintem még erősítenünk kell, de én amúgy egyáltalán nem félek a jövőtől. Sőt!

Őszintén örülnék, ha elfelejtenénk végre a sablonérveket ebben a témában, és megpróbálnánk reálisan nézni a helyzetet. Miért is törvényszerű, hogy az Ocskay-Palkovics féle generáció kiöregedésével annyi a Volánnak?

"Sosem hevertük ki a távozását, aztán jöttek mások, akik meg máshoz értettek - és rájöttünk, hogy a veszteségeket lehet pótolni így is." - Nick Hornby, Fociláz
Mindneki tudja, hogy a bírok nem ütik meg a szintet(tisztelet a kivételnek), ez nem csak az ő hibájuk, megfelelő képzési rendszet kell kialakítani, folyamatos tovább képzéssel, stb. Egyébkét az EBELben sincs meg a megfelelő színvonal, ott is hány balhés meccs volt, akkor mit várjunk itthon??!! Másrész nézzétek ki a főnök a bíróknál, fejétől bűzlik a hal! Felesleges a bírókra fogni, ők próbálják a legjobbat hozni, sajna ez van! Ide kell hozni egy olyan embert aki ért hozzá, nincs megferőzve a magyar betegséggel, persze ehhez is pénz kéne, az meg mint tudjuk nem sok van. Hajrá!
Sziasztok,

Én független néző vagyok, és tévében néztem a meccset. Szvsz mindkét helyre tévedtek a bírók: a kapu elmozdításának nem szankcionálása, ill. Fodor végleges kiállítása volt nagy hiba az egyik irányba, míg Sikorcinra láthatóan utaztak a bírók, és minden fizikai megmozdulását azonnal büntették. A hátrányban kiütött korong bejelzése tilosnak meg simán csak hülyeség. Még ha nem is kicsi:)

Uff.
Sziasztok!
Szerintem eddig döntőhöz mérten kifejezetten sportszerű meccseket láthattunk, kirívó durvaságok nélkül. A tegnapi bíráskodással nekem nem az a fő bajom, hogy elfogult lett volna, hanem hogy elképesztő szar. (Disznóság ilyet írni, mert nem ellenőrizhető, de a tegnapi meccs után ezzel fehérvári játékos is egyetértett.) Ilyen kiélezett helyzetben pedig a szar bíráskodás sajna széles utat nyit az eldurvuláshoz - volt erre példa már ezer. Szerencsére a játékosoknak ezúttal volt elég türelmük és józan belátásuk, hogy ellenálljanak a kísértésnek.
* * *
A bírózás a gyengék menedéke. Ez nagyon igaz! ...és persze az is számít, hogy ki mit ért alatta.
Fehérváron idén büszkeségre csak az EBEL 9. hely ad okot: azóta - saját bevallásuk szerint - mélyen tudásuk alatt teljesítenek. Szerintem EZ a gyengeség.
Az én csapatom minden előzetes várakozást felülmúlva alap- és középszakasz-győztes lett, a döntőben pedig eddig kettőből kétszer szívvel-lélekkel és legjobb tudása szerint küzdött (szemben a Volánnal). Minden újpesti büszke lehet rájuk!
Hajrá lilák!
@celebesz: Nem szeretnék olajat önteni a tűzre, de a következő mondatodat ugye a játékosok Kadlubiakon kívüli részére értetted? "Szerencsére a játékosoknak ezúttal volt elég türelmük és józan belátásuk, hogy ellenálljanak a kísértésnek."
@F. Kapus: jöhet az olaj! Nem mondom, hogy ne lett volna egy-két csúfabb eset (itt is, ott is), de pl. a korábbi Volán-UTE-döntőhöz vagy a Stars elleni elődöntőkhoz képest SZERINTEM még kifejezetten sportszerű meccsek zajlanak.
@celebesz: Ezen a jeleneten kívül a többi totál belefért, kemény volt, a legtöbbször sportszerű is, egyetértek. Kifejezetten jó volt nézni, hogy mennyi ütközés volt még a harmadik harmadban is, karakán küzdelem folyt, ez tetszett.
nem tudom ki hogy van vele, de szerintem ezek a meccsek pont olyanok mint rigában a lettek elleni meccsek, csak itt mintha mi lennénk a lettek. Sebesség, tempókülönbség ugyan úgy megvan, két harmadig mi a válogatott is jó volt a lettek ellen, aztán a végén jól kikaptunk. Elfáradtunk, jöttek a szabálytalanságok és a kiállítások. De nem csak a fáradtság miatt szabálytalankodik valaki, hanem ahogy fent is írta valaki és én is, ha 1 méteren 50 centit ver a csatár a hátvédre azt nem lehet szabályosan megállítani...
Egyébként a bíráskodás kritikán aluli volt, Volán szurkolóként néha én sem értettem, hogy miért is állították ki egy-egy újpesit, viszont visszafelé sem fújtak be tök egyértelmű dolgokat. Egyszerűen kritikán aluli volt a játékvezetés, ez klubtól teljesen független.
bocsi ha valakinek a lelkébe tiprok, de ....

Miért vitatkozunk egy olyan csapatról, akinek nincs joga szerepelni a Magyar Bajnokságban ?????
@atish: hahahahahahahahahahahahahaha.
Kincses helyében tuti, hogy jogi útra terelném az ügyet!
@alpec: Kicsike ironiát érzek a hangodban.
Miért is ?
@atish: Valószínűleg azért mert a csapatod játékosai nem szívesen viselnének annak tudatában bajnoki aranyérmet, hogy a legjobb MAGYAR csapat ellen nem álltak ki...
Tehát a Magyar Bajnokság nem az ÖSSZES MAGYAR CSAPAT között folyna.
@atish: Miért is nincs?Kérlek,idézd be a versenykiírás azon részét,mely szerint nem indulhat.Előre is köszönöm!
Én sem szeretnék olajat önteni a tűzre..de..
Lássuk be, tegnap a Volán nagyon gyenge volt az első két harmadban. Az utolsóban játszottak úgy, ahogy ez végig elvárható lenne.Ehhez képest a UTE tegnap a maximumot nyújtotta, de a végére így is meglett három gól különbség. Megértem az újpesti szurkolók keserűséget, hogy hét éve nem tudnak bajnokok lenni, de ez előreláthatólag nagyon sokáig így lesz. Az egyik csapat az EBEL-ben játszik, a másik a MOL-ban, az egyik csapatnak a reklámértéke miatt is ( ami az EBEL miatt van ) háromszor annyi pénzből gazdálkodik mint a másik, ebből kifolyólag a játékosállománya között is minőségi különbség van, mintahogy két liga irama és szinvonala között is . Aki ezt nem így látja, az nem látott még EBEL meccset.Ebből következik, hogy egy mérkőzésen ha minden összejön el tudja kapni az UTE a Volánt de sorozatmeccseken ez lehetetlen. Mert ha ez így lenne, akkor mi is megnyerhetnénk az A csoportos VB-t.Feltehetjük a kérdést, ha ez a különbség megmarad az elkövetkező években, milyen lehetőség van megszerezni a bajnoki címet a Volán elől:
- adminisztratív eszközökkel ( mint ahogy tavaly, megpróbálni valahogy kizárni a ligából)
- ha egy meccs döntene a bajnoki címről ( itt látok esélyt, egy meccsen minden előfordulhat)
- döntő előtt igazolni 10 szlovák légióst ( ehhez pénz kell, meg eltörölni a légióskorlátozást)
- megpróbálni lemásolni amit a Volán csinált. benevezni egy erősebb ligába, és a médiaérdeklődésből pénzt csinálni, amit vissza lehet forgatni a csapatba.

De a Volánt és/vagy Ocskay-t gyalázni, a vereségeket a játékvezetésre fogni, a fehérári szurkolókat megfélemlíteni sovány vígasz.

Én sem szeretnék olajat önteni a tűzre..de..
Lássuk be, tegnap a Volán nagyon gyenge volt az első két harmadban. Az utolsóban játszottak úgy, ahogy ez végig elvárható lenne.Ehhez képest a UTE tegnap a maximumot nyújtotta, de a végére így is meglett három gól különbség. Megértem az újpesti szurkolók keserűséget, hogy hét éve nem tudnak bajnokok lenni, de ez előreláthatólag nagyon sokáig így lesz. Az egyik csapat az EBEL-ben játszik, a másik a MOL-ban, az egyik csapatnak a reklámértéke miatt is ( ami az EBEL miatt van ) háromszor annyi pénzből gazdálkodik mint a másik, ebből kifolyólag a játékosállománya között is minőségi különbség van, mintahogy két liga irama és szinvonala között is . Aki ezt nem így látja, az nem látott még EBEL meccset.Ebből következik, hogy egy mérkőzésen ha minden összejön el tudja kapni az UTE a Volánt de sorozatmeccseken ez lehetetlen. Mert ha ez így lenne, akkor mi is megnyerhetnénk az A csoportos VB-t.Feltehetjük a kérdést, ha ez a különbség megmarad az elkövetkező években, milyen lehetőség van megszerezni a bajnoki címet a Volán elől:
- adminisztratív eszközökkel ( mint ahogy tavaly, megpróbálni valahogy kizárni a ligából)
- ha egy meccs döntene a bajnoki címről ( itt látok esélyt, egy meccsen minden előfordulhat)
- döntő előtt igazolni 10 szlovák légióst ( ehhez pénz kell, meg eltörölni a légióskorlátozást)
- megpróbálni lemásolni amit a Volán csinált. benevezni egy erősebb ligába, és a médiaérdeklődésből pénzt csinálni, amit vissza lehet forgatni a csapatba.

De a Volánt és/vagy Ocskay-t gyalázni, a vereségeket a játékvezetésre fogni, a fehérári szurkolókat megfélemlíteni sovány vígasz.

@atish: Atish, ne legyél már Te is óvodás... Mi az, hogy nincs joguk indulni a magyar bajnokságban? A szlovéneknél is tökugyanez a rendszer...

Vagy játsszuk azt, amit a horvátok, hogy megy mindenki, ahová tud, a maadék meg játszik hat meccset, aztán elődöntő meg döntő?

Attól, hogy a Volán az EBEL-ben nyomja év közben, még ki-ki megőrizhetné a józan eszét, mindkét oldalon...
@atish: Miért is?????

Gondolom az jó lenne,ha nem indultunk volna. Megértelek titeket,egy időben volt a Ferencváros aki előttetek gyűjtötte be a bajnoki címeket, majd következett a Dunaferr,majd a Volán. Én elhiszem,hogy frusztráló lehet ha sorozatosan jobb nálatok mindenki,de elárulók egy titkot, tenni kell ellene, sok munka,kitartás és szervezés,elindulni erőn felül egy erősebb bajnokságban (még ha szarrá is verik a csapatot) de ebből lehet tanulni és fejlődni. Nem az kell,hogy állandó sírás -rívás közepette megmaradni az állóvízben. Mert ugye az egy idő után meg poshad.
Igenis dolgozni,és még többet dolgozni ezzel lehet eredményt elérni.
Te is láthatod,hogy a csapatok csak profitáltak abból,hogy volt egy MOL liga ahol volt 2 erősebb csapat,de ha állandóan erősebbek ellen játszol te is erősebb leszel.
@atish: miert ne volna joga a magyar bajnoksagban jatszania az UTE-nak?
@fradigy: :D
@brunzwik: itt a pont, remélem jövőre is lesz mol liga, esetleg plusz 1-2 csapattal.
Hoppá hoppá. Hát egy kis félreértés az van.

Senki nem arra célzott hogy a volán nem Magyar csapat. És arra sem céloztam, hogy nem indulhat egy másik bajnokságban. De ......

Olyan a világon sehol nincs - bár lehet hogy tudatlan vagyok - hogy egy bajnokságban két csapatot is indíthat egy klub. Ezek értelmében a Stars-nál lehetne 5 csapat is a MOL ligában annyi játékosuk van.

Ha indulnak az EBEL-ben tegyék meg (Igen, előnyükre válik, sőt a magyar válogatottnak is). Ha vége, - és ez a lényeg SZERINTEM - legyen egy szuperkupa (vagy tök mindegy hogy hívjuk), ahol a Magyar Bajnok és a Volán összecsap. Azt is ki lehet tenni az ablakba.

De az nonszensz, hogy visszajön egy csapat, és olyan előnyöket élvez, amire "csak" a nevük jogosítja fel.

A szabályban meg lehet hogy nincs benne ilyen kitétel, de tudjuk hogy kik írják. ;-)
@atish: Amikor az UTE az interligában indul, akkor hány bajnokságban vett részt? Attól ez az EBEL-ezés nem sokban különbözik. Ez nem az osztrák bajnokság, hiszen ha meg is nyerné a Volán vagy valamelyik szlovén csapat, akkor sem lesz Ausztria bajnoka. Akkor csak EBEL-győztes lesz. Osztrák bajnok pedig a legjobb osztrák csapat lesz.
@atish: én valami miatt azt hittem, hogy ezen már rég túl vagyunk :-D
@F. Kapus: ámde mi van akkor,ha mondjuk jövőre a Volán eljut az elődöntőig? Melyik cím lesz a fontosabb???? Az EBEL-érem vagy a magyar bajnokság?
@uprmedia: megpróbálok óvatosan fogalmazni, mert abból mindig csak a baj származik, ha itt nem istenítik a "sapporói hősöket". Tehát, előbb fog a csapat a Holdra szállni, mintsem hogy idén megnyerje a magyar bajnokságot - ezzel a sorozat előtt is tisztában voltunk. A probléma itt az, hogy amikor lényegében minden klappol egy győzelemhez (mert nem akarunk mi többet, csak ezzel megkoronázni az idei teljesítményünket), akkor szépen keresztbe tesz nekünk egy csíkos pali.
A "verhetetlen Volán" mítoszt idén egyszer már besározták Csíkszeredán, mi is kennénk egy adagot rá. Néhány túlontúl lelkes fehérvári szurkoló is észhez térhetne ettől, de minden jel szerint ez már nem fér bele.
@progmet: természetesen a Volánt alanyi jogon magyar bajnoknak hirdetik, Ocskay papa zsebében a szövetség, így könnyen meggyőzi majd az illetékeseket, hogy az EBEL 4. hely simán felér egy magyar bajnoki címmel! :D

egyelőre mindenki örvend, hogy van lyuk a seggén és tud sz.ni (=be tudja fejezni az évet), te meg már a jövő éven aggódsz? :D
pek urnak egy kicsit le kellene szállnia a lóról!A magyar játékvezetők igy is sokat elnéztek a dózsának.Nagyon korrekt volt a játékvezetés,de ha nem jó ez,akkor majd jöjjön az osztrák sportárs.Ő már nem fog elnézni ennyi lila-kamikáze "hokist".Majd meglátják kedden!
@alpec: szerintem félreértettél! Én az időpontok miatt említettem,ami összeérhet!
@progmet: Gondolom, megoldják valahogy, ha nem is könnyen. Ezt tette tavaly az Olimpija Ljubljana is.
@progmet: bocsánat. Nem tudom elképzelni, hogy erre ne lenne/lett volna forgatókönyv, valószínű, hogy a Volánt belekényszerítenék valamilyen emberfeletti tempóba.
@russia: Igazán tájékozott vagy... Pék és a magas ló...Egy "szedett-vedett" társaságból csinált döntős alakulatot! Egy edzőt ez minősít! És benne van abban a társaságban amelyik életben tartotta az újpesti jégkorongot.
És ne dózsázz! Ennyi erővel én is írhatnám,hogy BUDAPESTI Volán SC!
@atish: szerintem válasszuk ketté a dolgokat, Atish.

Egy dolog a Volán farmcsapat indulása. Ezen lehet vitatkozni, meg rendet tenni a fel- és lejátszásokban. Meg lehetne juniorbajnokságot indítani vagy tartalékbajnokságot, vagy valami ilyesmit...

Másik kérdés a Volán visszatérte a magyar mezőnybe és az itt élvezett előnyei.

A Volán pályaelőnye egy dolog, azon kellene és nem is lenne nehéz változtatni.

Viszont szerintem mindenkinek az a jó, ha a Volán bekapcsolódik a rájátszásba, és legalább annyi meccset játszik, amennyit. Ez a gyakorlat egyébként régebb óta létezik, emlékeztetnélek az utolsó interliga-szezonra, ahol a Volán és az Újpest nem vett részt a középszakaszban, a maradék öt csapat közül kikerülő két legjobb pedig hozzájuk csatlakozott. És mellesleg a két interligás az 1. és a 2. kiemelt volt a négyes rájátszásban. Akkor senki nem tiltakozott újpesti részről ez ellen. Szerintem ebben sem ártana némi következetesség...
Az utolsó két mondatodra reagálnék: ha tényleg csak a nevünk fog feljogosítani, akkor majd reklamálhatsz (amúgy az UTE-nek is volt előnye, amikor az Interligában is játszott), de tavalyival együtt eddig a rájátszások eredménye 13:0 ide!!!

Már írtam ezt, de ismétlés a tudás anyja: a Volán 94 és 99 között 3 bajnoki döntőt bukott el (pl. a semleges BS-ben 2x), a 2000-ben nem jutottunk be, utána majdnem megszűntünk, de beneveztünk 99-ben az akkori Alpen ligába, ahol általában rommá vertek minket, szívtunk, tanultunk. 2001-ben bajnokok voltunk, 2002-ben elvesztettük a Dunaferr ellen a döntőt, 2003-ban, 2004-ben simán nyertünk, közben 2002-től játszottunk az Interligában, jártunk Lengyelországba, Szlovéniába sok, de már kevesebb szívással, de tanulással. A magyar bajnokságokat nyertük egyfolytában, 2004 óta söpréssel, vagy 1 vereséggel a döntőben, ezért beneveztünk 2007-ben az EBEL-be, ismét jött sok szívás, még több utazás, tanulás, idén kevesebb szívás. Mindezt azért írtam le, hogy ha esetleg tavaly óta figyeled a hokit, akkor azt hiheted, hogy a Volán csak úgy kap dolgokat, ha végigolvastad, akkor látod, hogy ezt nem "kapjuk", hanem elég sokat tettünk érte. Persze a klub elsősorban saját magáért teszi, de azért van némi kapcsolat a válogatottal is.
Összefoglalva nem a nevünk jogosít fel, hanem az, hogy a klubok vezetői is elismerik, hogy akkor is bejutnánk a 4 közé, ha le kellene játszanunk az összes OB-1-es meccset, amit nem a nevünknek, hanem a feljebb vázolt folyamatnak köszönhetünk. Tessék másolni, az lesz jó a magyar hokinak!

Akik régóta benne vannak a hokiéletben, általában nem is az indulásunkat vitatják, a pályaelőnyt jövőre tőlem megkaphatja a másik csapat, de ezt az ideit ti is elfogadtátok, és a sajtóban sem emlékszem egy árva ellenvéleményre sem.
Elnézést a hosszúságért.
@kerusz: Akkor még nem voltam benne ennyire. ;-)

Akkor had tegyek fel Neked (és mindenkinek egy kérdést): Mennyi esélyt látsz/láttok arra, hogy megváltozik ez az előny a jövőben ?

@atish: az előző erre ment.
Kerusz, köszi.
@F. Kapus: Mit jelent az h számotokra?
@atish: akkor tényleg "új fiú vagy még errefelé, még nem állítalak a fal mellé" :-))
@Koksz: Fogadatlan prókátorként úgy gondolom, azok számára, akiknek az ute-honlap a bibliájuk.

@atish: Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a női bajnokság döntőjében az idén az UTE első csapata legyőzte az UTE második csapatát.
@progmet: Nem kell gyalázkodni,ennyit tudtok.Talán ha indulnátok egy erőseb bajnokságban,tanulhatnátok hokit!És akkor nem arról kéne beszélnünk hogy mert a birók.......Kicsit unalmas:(((((
@atish: szerintem amikor ezt a szabályt annak idején lefektették, még annyira távoli volt minden klub számára, hogy nem vitatták meg alaposan; ha megtették volna, akkor nem lett volna nehéz belátni, hogy ez jogtalan előny a Volán számára és már idén sem ez lenne a lebonyolítási rend. Bízom benne, hogy már jövőre tanulnak belőle.

Ezzel együtt nem nagyon tudok elképzelni idén olyan szituációt, amelyben ez az elvi előny gyakorlati előnnyé válna /értsd: 7 meccses döntő/. Persze az elvekhez ragaszkodni kell.

@Koksz: Pontatlan voltam, igaz. Szóval azokra gondoltam, akik úgy gondolkodnak a történtekről, mint ahogy az utehoki.hu általád idézett cikke teszi.
@alpec: upsz. most látom, hogy kicsit hülyeséget írtam, ha 5 meccs döntene a bajnok sorsáról, akkor egy hazai meccsel többet kaptatok volna :-)

bocs
@troller: Upsz, ez mekkora öngól :-)))))
@troller: Te semmivel, te "csak" közvetítetted atish félpályáról ellőtt, ollózásos gyönyörű találatát, amit magának vitt be :-).
Köszönet érte, én elsiklottam felette!!
@drukker60: Eddig nyugodtan olvastam, merthogy tényleg jobb csapat a Volán. De, most azt hittem, rosszul látok! Áruld már el, mire gondolsz amikor azt írod, hogy az újpesti játékosok hergelték a volán-játékosokat? Ez egyszerűen marhaság. Hacsak nem azzal, hogy a nagy mellényt a harmadik harmadra kisebbre kellett cserélni, mert zavart a játékban.
@russia: melyik mondatommal gyalázkodtam? És keresgélj egy kicsit a hozzászólásaim között,kíváncsi vagyok találsz-e olyat,hogy "mert a bírók". Sőt az első meccs előtt kifejezetten optimista voltam,nem az esélyek,hanem a hangulat miatt! Mára az tovatűnt,és erről főleg az okos hozzászólások tehetnek. Azok is unalmasak:(((
@F. Kapus: Bocs, de nagyon rossz hasonlat. gondolom, Te is rájöttél, hogy miért. Mert az Inter-liga részvételtől függetlenül a magyar bajnokságot is végigjátszottuk. De ettől függetlenül én is azt mondom, hogy a nagy-Volán kell az OB 1 rájátszásába. És ettől még: nekünk az Újpest a magyar bajnok idén! És ettől még senki másnak nem kell sem a kardjába dőlnie, sem lesajnálnia minket. A szurkoló ilyen. :)
Örülök, hogy a cikk méltó lett a címéhez a kommentezők által! :(
Tisztelet a kivételnek!
@uprmedia: Marha nagyra vagy a médiaérdeklődéssel, amit én inkább ajnározásnak mondanék... Én már annak is örülnék, ha az OB 1 eredményeit bemondanák a sporthírekben, mondjuk külföldi nemzeti futballbajnokságok egyes meccseinek eredményei helyett .

Tavaly sem akart senki kizáratni Titeket, csak 1. Ti hibáztatok; utána 2. Ti csaltatok, és mikor lebuktatok, ... 3. Bocsánatkérés helyett Gabi bá megfenyegette a Szövetséget, hogy nem ad játékost a válogatottba. Nekem, speciel, ettől a belem jött ki, de a Szövetségben nem váltott ki nagy felháborodást; megúsztátok 300 ezer forinttal...

Ja, és még mielőtt nekem esne sok volánfan, hogy, hogy merek én ilyesmire emlékezni, azokat kérem, hogy olvassák vissza a Te kommentedet, benned hagyott mély nyomot. Mondjuk, megértem...
Off: ajánlom mindenkinek okulásul
www.beastworld.atw.hu/orion.php

Bocsi az off-ért
@kerusz: ehhez én annyit fűznék hozzá, hogy az elmúlt években számomra kiderült, nem sok teteje van a Volán farmcsapatot az OB1-ben szerepeltetni, bár sok vizet nem zavar, felőlem induljanak, de pontversenyen kívül. Vagy induljanak az OB1B-ben.
Az idei kiírás messze a legjobb az utóbbi években, szerintem semmi baj nem volt vele, egészen apró dolgok, amiket esetleg össze is lehetne szedni - bár nyilván a blog is ír majd egy értékelőt. Én kettőt emelnék ki:
1) elvenném a Volán pályaelőnyét, ennyivel lehet támogatni a gyengébbet, ezen nem múlik semmi
2) elfelejtették törölni az alapszakaszban szerzett büntetéseket a rájátszásra, ami talán pedig szokás, bár lehet, hogy tévedek.
A bíráskodás külön ügy, de ezt nem kell neked mondani...
@vaze: én is azt hiszem, hogy az a Volán farmcsapat, amelyik tegnap éppen a Heraklész U18-tól kapott ki 5-2-re, már messze nem arról szól, mint amiről a Titánok projekt szólt. Viszont az elmúlt 3 évben elég sok junior játékost vesztett el a magyar hoki ahhoz, hogy azt mondjam: nem a Volán farmcsapat a legnagyobb gondja a magyar hokinak, viszont ha most bárki is száműzné őket egy nemlétező junior- vagy tartalékbajnokságba, vagy abba az ob1b-be, ahol a csapatok megszavazták a nyolcmeccses alapszakaszt, akkor abból csak katasztrófa lenne.

El kellene határozni már most, hogy középtávon visszahozzuk a juniorbajnokságot, vagy tartalékbajnokságot, netán csináljunk egy olyan ob1b-t, amelyikben farmcsapatokat lehet indítani, de akkor annak komolynak kell lennie, legalább 20 meccses alapszakasszal, és még vagy 10 meccs rájátszással. De akkor ha ezt most eldönti a szövetség, ehhez egyfajta menetrendet is kell adni, amit kötelezően be kell tartatni a csapatokkal. És idő kell, amíg lesz ehhez kellő számú játékos.

Annyiban egyébként más a fiúknál a helyzet a nőkhöz képest (és itt válaszolnék az UTE Marilyn 1 és 2 közötti döntővel kapcsolatos megjegyzésekre is), hogy a nőknél most jutott el addig a helyzet, hogy felnőnek azok a lányok, akik a fiúkkal kezdték miniben, szuperminiben, és eddig a fiúk közt játszottak. Viszont a lányoknál hiányzik a komplett korosztályos versenmyrendszer és nincs ob1/b sem. Nincs is realitása belátható időn belül. Itt tehát egyszerűen nincs hová menniük ezeknek a lányoknak játszani, hacsak nem indítanak az egyesületek második csapatot. De egyébként a Marilyn 1. és 2. közti átjátszásban sokkal több korlátozás volt, mint amennyi érvényes volt a Volán I. és Volán II. közti átjátszásra.
@kerusz: azért mondtam, hogy felőlem indulhatnak... Az OB1 B-be nem lehet ilyen módon életet lehelni, szerintem. Tegnap volt alkalmam megtekinteni a döntő 4. meccsét, minden tiszteletem a debrecenieké, különösen Razové és Balláé, akik 49 és 44 évesen, elképesztő rutinnal és nagyon jól nyomják, de őszintén szólva komolytalan ez az egész és nem is lehet elvárni, hogy ennyi évesen sokkal magasabb szintre kerüljön. Jó amatőr bajnokság, de semmi több.
@ifjvit: Végre józan emberi gondolatok...:)Hiánycikk manapság...
Ha lehet pár megjegyzésem a tegnapi meccs viszhangjával kapcsolatban.

1. A játékvezetés tényleg értékelhetetlen volt, de felesleges azon vitatkozni, hogy kinek a javára hibázott nagyobbat a bírói hármas. Azt hiszem sokáig kellene strigulázni és így utólag értelmetlen is. Azt hiszem a Játékvezetői Testületnek kell levonnia a konzekvenciát, hogy hogyan oldja meg a magyar játékvezetői szinvonal kérdését.

2. A hivatalos honlapok hírei katasztrófálisak, az UTE féle "megvásárolt bíró"-tól az Alba féle "szándékos pálya eláztatás"-ig. Óvodába való az egész és ha ezek a hivatalos álláspontok, akkor az elég szánni való mindkét oldalon.

3. Ami még katasztrófális, azok a témához fűzött bejegyzések. Érthető, hogy egy szurkoló elkeseredett, ha úgy érzi, hogy a csapatát igazságtalanság érte, de a véleménnyilvánitásnak vannak (kellene lenniük) etikai határainak. Az számomra külön szomorú, hogy ebbe néha belesodródnak a blog szerkesztői is.

A kölcsönös tisztelet és egymás képességeinek elismerése kellene a sport egyik alappillérének lenni. Ez a fentiek szerint hiányzik. Tény, hogy a tegnapi meccsnél játszott már gyorsabb EBEL meccseket a Volán (igaz lassabbat is), míg az UTE talán csak a HC és a Stars ellen volt rákényszerítve hasonló sebességre. De ez az a minimális sebesség, amin a hokit játszani kell A csoportos szinten. Ez azt is jelenti, hogy ehhez a sebességhez kell szoktatni játékosokat és játékvezetőket egyaránt. Szerintem ez lenne a cél és ha stabilan bent tudnánk maradni az A csoportban, akkor előbb-utóbb megjelennének a szponzorok is.
@Bubu0: Abba nem mennék bele hogy direkt vagy véletlenül nem sikerült jeget készíteni, de ha pl rossz a gép, és/vagy töketlen a gépkezelő akkor rögtön beküldöm a rolbát a jégre, és csak utána küldöm fel a reklámot, vagy felsem küldöm! Teszem azt normális esetben ebből lehetne egy fegyelmi vizsgálat és nem tartom kizártnak pl a ilyen esetben a pályaválasztói jog felfüggesztését sem... Mindenesetre ha elsőre nem száradmeg a jég másodszorra biztos nem áztatom el ugyan
úgy vagy tán még jobban. A két nyilatkozat viszont abból a szempontból nem hasonlítható össze, hogy az egyik esetben egy független és hivatalos személyről van szó (értsd játékvezető) a másikban a klub alkalmazottjáról akit pl lehet utasítani illetve a függetlenség kérdésében is vannak ellentmondások! Összefoglalva az egyik egy finom rágalmazás érzelmi alapokon, másik is csak annak lehet alapja. Minden esetre nem volt szerencsés semelyik nyilatkozat!
@murcicomp: A hozzászolásod alapján valami azt súgja, hogy nem voltál kint tegnap a meccsen. De azt hiszem, abban egyet értünk, hogy ez a műbalhé, ami a mérközés után kialakult, teljesen szükségtelen.
@murcicomp: mondjuk Újpesten a szezonban elég sok meccsen volt olyan probléma, hogy a jég nem fagyott meg a szünet végére. Ez nyilván Nektek újdonság, mert nem jártatok még ott idén.
Na akkor holnap megtudjuk mindannyian, hogy mi a magyarok istene! Az osztrák bíró minden szabálytalanságot be fog fújni az tuti és a pofázást sem szeretik. Mutassátok meg volános fiúk, hogyan is játszik az A csoportos VB-re készülő magyar válogatott egyik fele! Hajrá!
@Bubu0: Helló, tévedsz kint voltam!
@kerusz: Szerintem Lajosék most voltak először, akkor viszont a pálya alkalmatlan a játékra nem? A szünet hivatalosan 15 perc, ha rendszeresen nem sikerül ezt tartani akkor pálya bezár, felújítés addig irány a kistadion, Kápmegyer.

Persze örülni kell legalább van jég, de azért ez egy vicc kategoria, amatőr II-ben oké de az OBI döntőjében, nem! Persze ez nem oszt nem szoroz, de pl egy ki-ki meccsen egy óvásra adott szituban lehet hogy meszelnének!

Na nem is érdemel többet ez az egész, csak azt probáltam érzékeltetni hogy a bírót elfogultsággal vádolni, illetve egy a klubbhoz kötödő ember illetve helyzetet talán mégsem ugyanaz a kategoria! A bíró közreműködése pedig nem kérdéses, kritikán aluli, hibás itéletek tömkelege itt is ott is!
Ez a Pék nyilatkozat nagyon gusztustalan.. OK, hogy úgy érzi, hogy a bírók befújtak egy-két kétes esetet? És? Az UTE javára nem?
Ha egy mondatban megemlíti, az OK, na de így??? Erről szól az interjú???

Remélem laposra veri a Volán holnap a lilákat, akkor kíváncsi leszek kire fogja a vereséget...
Remélem nem értitek félre, nem kötekedek, de azért vannak minimumok amit teljesíteni kell egy OBI-hez. Szerintem! ;)
Most látom csak szemüveggel, hogy Pék mester azt nyilatkozta "akkor majomparádé lesz az egészből". Csak szólók, hogy ez bizony az már a javából!
@murcicomp: nyugi, a pálya tudja a minimumot. Olyan szinten, mint a fehérvári csarnok, egészen bizonyosan. Szerintem ebbe ne menjünk bele ennél mélyebben, mert ebből is kötekedés lesz.
@murcicomp: Nem kell félremagyarázni, kötekedsz. Nem fogunk megenni érte :) .
Nem a jég hibája Újpesten hanem a balf....... rolbásoké akik terítik a vizet ha kell ha nem.
@murcicomp: Bocs, ha kint voltál. De akkor végképp nem értem a kétszeri eláztatást, mivel az első szünet rendben lement (ha azt nem számítjuk, hogy a szupermini bemutató résztvevőinek le kellett korcsolyázni a jégről). A vizes eset a második szünet után történt. Valószínűleg az autós bemutató tényleg elmaradhatott volna, de ahogy én láttam, akkor sem lett volna teljesen száraz.

Egyébként abba ne menjünk bele, hogy melyik csarnok alkalmatlanabb egy OB I-es meccsre, mert nem biztos, hogy jól jönnél ki belőle. A székesfehérvári csarnokról már volt egy csörtém KCS-vel, amikor egy szupermini tornát majdnem lefújt a tűzoltóság mivel a szél megbontotta a tetőt. A KCS sem tudott felhozni semmi értelmes érvet, hanem jól megsértődött. Csak azt ismételgette, hogy a Konti Kupára jó volt. Szerencsére akkor nem fújt a szél.

Tévedés ne essék. Nem vagyok elájulva az UTE csarnoktól. Az öltöző helyzet például katasztrófális és a gépészete sem az a csoda. Ha engem kérdezel talán csak két csarnok van, ami igazán alkalmas OB I meccsekre a káposztásmegyeri és a miskolci. De gyanítom nem örülnél, ha a szövetség előírná, hogy a kettő közül valamelyikben kell a döntőt megrendezni.
A csarnokvitába tényleg ne menjünk bele, mert ami Fehérváron van, az szégyen! Nem csak a hepehupás jég, hanem az egész "csarnok"... Mondom ezt Volán szimpatizánsként...
@miki78: Ahogy Pelikán elvtárs mondta, a magyar narancsról, "kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk..." :)
Az eddigi két meccs innen tölthető:


1. meccs:


www.mininova.org/tor/2379228


2. meccs:


www.mininova.org/tor/2387847


Közepes minőségű .avi-k.

@Bubu0: Téleg nem kötekedésként, de az első harmad után is ált a játék, 2 percet kértek mert nem fagyott meg a víz! De azért az ironiát észre vehettétek volna, másrészt a nyilatkozatok valóság alapjáról probáltam vitatkozni, de ez egy kicsit félre csuszott! Na részemről ennyit!

Egyébként tényleg katasztrofa a pálya Fehérváron, de Újvárosban szerintem nincs semmi gond a pályával, mind a mérete, mind a hangosítás, mind a mínőség tekintetében!

Hajrá Volán!
süti beállítások módosítása