HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Különös eset a Dunaferr–Alba Volánon

2009.03.11. 15:47 F. Kapus

Több szempontból sem hétköznapi eseményeket hozott az ifjúsági bajnokság fináléjának első mérkőzése. A találkozót az otthon játszó Dunaferr nyerte büntetőkkel. Tovább után jönnek a részletek, és egy videó is következik.

Az első harmad meggyőző hazai fölényt mutatott, 3-1-re vezettek a dunaferresek. Ezt a második húsz percben tizenöt másodperc alatt újabb két góllal megtoldották, így a hazaiak 5-1-es előnnyel korcsolyáztak ki az utolsó játékrészre. Alaposan visszavettek az iramból, az Alba Volán szép lassan elkezdte a hátrányát ledolgozni. Az 57. percben már 5-4 volt az állás, és tíz másodperccel a vége előtt sikerült a hatalmas bravúr, a kapuslehozatal általi emberelőnyt kihasználta a fehérvári együttes. Hosszabbítás, annak eredménytelensége miatt büntetők következtek. Itt a szerencse és a hazai jég előnye megsegítette a lazsáló piros-fehéreket, és Virág Tamás végső lövésével megnyerték a találkozót 6-5-re. A három győzelemig tartó menetben 1-0-ra vezetnek. A folytatás már szerdán következik is, hat órakor, szintén Dunaújvárosban.

A mérkőzés összefoglalóját megtekinthetik a dabdocler.hu oldalon. Külön ki kell emelnünk Pavuk Attila gólját, nagyjából 4:13-tól érdemes figyelni ezt a jelenetet.

A találkozó első harmadában ritka esemény történt. A dunaferres Erdélyi Tamás gólt szerzett, ám amikor a játékvezetők diktálták be a versenybíróságnak a nevét, akkor derült ki, hogy a játékos nem szerepel a rajtlistán. A kínos helyzetet több informátorunk szerint is a szabályoknak megfelelőn oldotta meg Haszonits játékvezető. Törölte a gólt és kizárta a mérkőzésről a be nem nevezett játékost. Az érdekes eset után a találkozó folytatódott.

Vladimir Babic, a Dunaferr vezetőedzője: "Nagyon hullámzó volt a játék. Az első harmadban jól játszottunk, biztosan vezettünk. Sajnos már a második húsz percben is gyengék voltunk, ennek ellenére szerencsésen lőttünk még kettőt. Az utolsó szünetben mondtam a srácoknak, ha valaki azt hiszi, már megvan a meccs, nagyon téved. Többen nem hitték ezt el nekem, ez látszott a harmadik harmadban. A büntetőknél pedig egyszerűen szerencsénk volt. A meccs előtt nem tudtam, mire számíthatunk a Volán ellen, mert régen játszottunk tétmeccset egymással. Az edzőmeccsekből gondoltam, szoros lesz a csata. Aztán a vártnál könnyebben szereztünk előnyt, az elején nem kerültek még csak helyzetbe sem a fehérváriak. Majd olyat hibáztunk, amilyet döntőben nem is lehet, leálltunk. Sok játékossal egyesével is elbeszélgettem a mérkőzés után, kielemeztük a hibákat. Biztos vagyok benne, még egyszer nem követjük el ezeket. Szerdán is győzelmet várok."

Erdélyi Tamással kapcsolatban én hibáztam. Az előző mérkőzés rajtlistáját írtam át, és csak az Amerikából hazaérkezett Pavukot tettem hozzá az akkori csapat névsorához. Elfelejtettem, hogy Erdélyi nem játszott legutóbb, ezért lemaradt."

Kóger István, az Alba Volán edzője: "A dunaújvárosiaknál sok jó egyéni teljesítmény volt, mi pedig csapatként mutattunk értékeket. A meccs valamivel erősebb volt, mint a közepes. Nagyon komoly tett volt négygólos hátrányból kiegyenlíteni, de az i-re nem tettük fel a pontot. Voltak könnyes szemek az öltözőnkben, de mondtuk a fiúknak, csak csatát vesztettünk, a háborúba megerősödve mehetünk vissza. Az Erdélyi-esetet korrekten megoldottuk, elfogadtam a játékvezető döntését, Babic kollégám magyarázata szerint is ez a szabály, mi ebből nem csinálunk problémát. A két csapat között jó, korrekt a kapcsolat, nem kívánjuk az ügyet folytatni, 1-0-ra vezet ellenfelünk, és bízunk benne, szerdán mi nyerünk."

21 komment

Címkék: alba volán dunaferr kóger babic ifjúságiak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Még mielőtt bárki elkezdené vitatni az 1-0-ás állást a mérkőzésen történtek miatt, ezért leírom, hogy teljesen jól járt el mindkét fél, ez a szabály, a gólt törölni kell ezesetben és a játékost el kell "zavarni". Bár ebben az esetben a zsűri is hibázott szerintem, mert le kellett volna ellenőrizni a mérkőzés elején, hogy megvan-e minden játékos vagy nincsenek-e többen. Sajnos az utóbbi időben a szokottnál többször hibáznak a zsűrik és játékvezetők is, ezekre az adminisztratív dolgokra jobban oda kell figyelni. Egy ilyen admin baki miatt dőlt el a női 5. helyért folyó helyosztó sorsa... Nagyon nem hiányzik a sportágnak, hogy a végelszámolásnál az asztalnál dőljenek el a csapatok helyezései. Gratulálok a Dunaferr előnyéhez és mindkét fél sportszerű magatartásához, ahogy az esetet kezelték. Bár egy meccsközbeni szoros állásnál nem tudom mi lett volna hasonló esetben.
Érdekes eset, de az elmondottak alapján jó kis meccs lehetett és külön piros pont, h a felnőttektől eltérően nem lett ebből igazi kis hacacáré...
sajnos ahogy lattam nem sokan voltak a nezoteren :(
jah es tenyleg nagyon szep golokat utottek a gyerekek ezekre a meccsekre a dab szurkerek is kimehetnenek , a volanosok ne menjenek mert a gyerekek meg nem jatszanak EBEL szinten (lassuak kicsik stb ..) :P
Akkor is törlik a gólt, ha asszisztot ad? És mi van akkor, ha "észrevétlenül", de történetesen remekül végigjátssza a meccset - mondjuk ötször pattan ki róla a korong a saját gólvonalán - és utólag szúrja ki valaki?
@qx92: ostobácska kis székely furfang vagy te... próbálod előcsalni a nyulat a bokorból...
DE miért egy ilyen cikknél teszed te vereb?
@qx92: Keserű a szőlő? Mégis sokan járnak más városokból is Fehérvárra meccsekre . Gondolom azért ,mert élvezettel nézik.
@qx92: Had döntsem már el, hogy milyen meccsre megyek!
Egyébként gratula a fiúknak!
@pokerface: Kóger lovagias volt, legyünk mi is lovagiasak, tételezzük fel, hogy "meccs közbeni szoros állásnál" is így tett volna. Egyébiránt meg a gól meccs közben, 1-1-es állásnál született! :) Jó meccs volt, ha jól emlékszem, Vladó már a 48-49. percben időt kért!
Hatalmasat hibáztunk, megérdemelnénk ha 0:5-el elvenné a szövetség hivatalból a meccset (ami szerintem még előfordulhat, hiszen ilyen esetben hivatalból kell eljárniuk).

A mai meccs is érdekesen alakul. 4:0 az első harmad után, majd volt 5:3 is, de a 2. harmad végére 6:3 lett.

www.regi.icehockey.hu/magyar/merkozes.php?mit=3574
@OliBLOOD: Ha egyszer a szabály szerint ki lett zárva a játékos, és a gólt törölték akkor most miért kezded TE ezt a 0:5ös mondókát. Hibáztunk, tény! De a játékvezető a szabályoknak megfelelően járt el, amit mindkét fél elfogadot, felesleges a véres(ebb) szájú szurkolók szájába adni ezt, hogy utána majd ezzel dobálózzanak... elég az ovi a felnőtt bajnokságnál...

Mai meccs... Pavuk eddig 4gól?! nem semmi!
Szerintem se kell ebből akkora ügyet csinálni.
Ez így volt korrekt.
Bár vannak fórumtársak akik valóban túl reagálják az ilyen eseteket. Lásd a Volán tavalyi csíkszeredai esetét... És pár Lila fórumtárs megnyilvánulását azóta is.
Nem kis izgalmak lesznek ma se a végén!
Hajrá Volán!
Nem semmi meccs lehetett.Ez a sok gól nem azt jelenti, hogy nagyon gyengék a hátvédek itt is ott is?
A mai meccs vége: 9-6 a dabnak.
@waldy71: en is mennek ha megtehetnem biztos jo meccsek sot meg szoritok is a volannak amikor ugy van :D tehat nem keseru a szolo nem tudom miert kellene az legyen de remelem majd te elmondod.
@ifjvit: nem is alt szandekomban eldonteni helyetted milyen meccsre menj ki (elmeletileg szabadorszagban elunk te is en is a gyakorlat mast mutat) csak egy jo szandeku tanacsot szerettem volna adni a sport tarsaknak, mibol gondolod hogy te vagy az az ember akinek meg akarom valtoztatni az eletett azaltal hogy eldontom helyeted hogy mit tegyel meg nagyon sokan olvassak a blogot rajtad kivul? az tulzott onbizalomra vall fiatalember :P
@1VOLÁN: szekely vagyok, furfangos nem tudom mennyire, vereb nem, ostoba ?? kerdezz masokat en nem alkotok velemenyt magamrol mert nem etikus,nem volt szo semmilyen nyulrol egy kis cinikus fricska akart lenni a volanosoknak
ha nem ertetek meg sajnalom
A jó szándékon vitatkoznék, hisz némi cinizmust éreztem a szavaidban. De hiszek neked. Azzal, hogy azt írtad volánosok engem is megszólítottál, így ezen felbuzdulva bátorkodtam írni neked. Tisztában vagyok vele, hogy egynémely Volán szurkoló magas lóról osztja az igét, hidd el ennek én sem örülök. Viszont az általánosítás pedig nálam a második legkevésbé tolerálható emberi megnyilvánulás. A cinikus fricskákból meg már elég volt az utóbbi időben. Tisztelettel! Egy minden lehetséges EBEL, MOL liga, valamint néhány korosztályos kupára kilátogató Volán szurkoló.
További szép estét!
@ifjvit: tovabbi szep estet :)
Hello F. Kapus!

Lenne kérdésem, és mivel nem találtam más felületet itt teszem fel, még pedig hogy szerveztek e találkozót Mr. Cortinával?
Jön Bp-re, az 5. sornak vannak e ilyen szándékai, én kapacitálnálak ebbe az irányba ha nem veszed rossz néven.

Bízom benne hogy Mr. Cortina eljön hozzánk ha meghívjátok!

Tisztelettel

Calgary
@Liladínó: Ha a meccs után derül ki, hogy illetéktelen játszott a meccsen (jól vagy rosszul, az mindegy), akkor jön az óvás-szövetség-stb. Itt az volt a frappáns/szerencsés/korrekt, hogy első harmadban kiderült a hiba és mindkét fél elfogadta a játékvezető megoldását.
Kógel Úrtól ez volt a legjobb dolog mivel az előző szezonban Ő is "véletlenül" egy másik gyereket nevezet be mint akit felkült a pályára egy ifi mérkőzésen Miskolcon, és akkor sem csinált belőle az ellenfél cirkuszt.
Ez így volt sportszerű garatula az Uraknak!
süti beállítások módosítása