HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Staffan Lundh elköszönt az SC-től

2009.02.25. 12:12 F. Kapus

Napok óta aggasztó hírek érkeznek az SC Csíkszereda háza tájáról. Ráadásul kedden gyenge játékkal, hat játékost nélkülözve 6-1-re kikaptak a HC-tól. Cseke Szilárd klubigazgatóval és Gál Sándor edzővel beszélgettünk a kialakult helyzetről. Egy tény: a csapat svéd vezetőedzője hétfőn elköszönt a csapattól.

"Staffan Lundh a hétfői edzést követően jelezte, ilyen körülmények között nem tud a csapattal tovább dolgozni – mondta a jégkorongblognak Cseke Szilárd. – A svéd edző az SC-nél uralkodó helyzetre hivatkozott, amikor felállt a kispadról." Cseke Szilárd Antal István haláláig az SC aligazgatója volt, a tragikus események után automatikasan vette át a klub irányítását. Mind mondja, Bukarestben új pályázatot fognak kiírni az SC Csíkszereda vezetésére, amit a fővárosban, a megfelelő minisztériumban bírálnak el. Ennek idejéről jelenleg nincs tudomása. A klubigazgató a Lundh által említett helyzet mibenlétét egyelőre nem kívánta a nyilvánosság előtt részletezni.

Az edzéseket a svéd vezetőedző eddigi jobb keze, Gál Sándor vezeti, segítője a csapat erőnléti trénere, Hodos László. Jelenleg úgy tűnik, az SC az ő szakmai irányításuk alatt fejezi be a szezont. A klubigazgató elmondta, nem igazak azok a pletykák, amelyek szerint a csapat legjobb csatára, a svéd Wallenberg anyagi vagy személyes gond miatt nem játszik. "Wallenberg sérülés miatt nem áll rendelkezésünkre, tegnap is röntgenen volt. Reméljük, mihamarabb felépül. Mindenképpen szeretnénk megnyerni a bajnokságot, a játékoskeretünk képes erre, bízunk a szakvezetőkben is. Hivatalosan egy játékos sem jelezte, hogy távozni akar a klubtól" – zárta Cseke Szilárd.

Gál Sándor edzőtől először azt kérdeztük, mely játékosokra nem számíthat az Alba Volán elleni szerdai mérkőzésen. "Hatan már a HC ellen sem álltak rendelkezésünkre. Kozuch, Poznik, Wallenberg, Sándor Sz., Szőcs E. és Elekes sérültek. Ráadásul amilyen pechesek vagyunk, a HC ellen ellőtték cserekapusunk, a sérvvel játszó Antal térdét, így kérdéses, vállalja-e a magyar bajnok ellen a játékot. Ha nem, akkor vagy Csiszer, vagy Rajz Tamás véd, mindketten amatőrök. Már eddig is öt ifivel álltunk ki. 15 versenyképes játékosunk közül több mint egysornyi sérült, így nem tudunk eredményt elérni erős rivális ellen. Ha ők felépülnek, ismét versenyben leszünk a HC ellen is a bajnoki címért."

A vezetőedzővé előlépett Gál Sándor beszélt a rossz hangulat okairól is. "A teljes játékoskeret jelentős büntetést kapott az eredménytelen januári szereplés miatt. A játékosok csak a fizetésük felét kapták meg, amit a vezetés a rossz eredményekkel indokolt. Lundh nekem nem kommentálta távozását, de valami történhetett egyik napról a másikra. Szombaton a HC elleni bajnoki után elváltunk, akkor még minden rendben volt. Másnap nem tudott edzésre jönni egy megbeszélés miatt, majd hétfőn elköszönt a csapattól. Búcsúzóul elmondta, a játékosokra egyáltalán nem haragszik."

53 komment

Címkék: gál sc csíkszereda cseke lundh

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem jó hírek a magyar hokinak
milyen dolog az hogy csak felfizetest kapnak? ki ez a cseke? kepes gondolkodni??? nem eleg hogy az elvesztett donto miatt lemegy a moral, o meg fizetest se ad.... inkabb mondja hogy nincs penz...
A sztori hogy Slavomir Sojak fogja a SC kapujat vedeni azzal mi lett? megmaradt pletyka szinten?...
kie a vegso dontes az elnokvalasztaskor? bukareste?
szomoru na... DE HAJRA SPORTKLUB!!!
Szocs Szabi is hianyzott, nem csak Szocs Elod:D
Szerintem ideje lenne tiszta vizet onteni a poharba a SC haza tajan , es normalis mondon tajekoztatni a kozvelemenyt es a szurkolokat a kialakult helyzetrol ,ezzel el lehetne kerulni a sok pletykat , titkolozassal es egymasra mutogatassal meg nagyobb bajok lesznek, az ilyen titkolozo taktika mint pl az alabbi:"Cseke ur klubigazgató a Lundh által említett helyzet mibenlétét egyelőre nem kívánta a nyilvánosság előtt részletezni." "Gal Sanyinak meg fogalma sincs miert lepett le Lundh " hirzarlat meg ilyen hulyesegek .......mi ez CIA ? mire jo es kinek jo, mert a csiki hokinak biztosan nem ....
Amugy a tegnapi meccsen a SC szurkolotaboratol es foleg a B kozeptol melldongetoitol " szep " gesztus volt hogy a 3-ik harmadra nagyon alig maradtak es azok is oriasi csendben tamogattak a csapatukat , talan mar ok is feladtak a csapat tamogatasat ? Nos ilyenkor amikor a csapatuk szarban van ,hol van az a nagy Kek-Feher sziv amirol annyit regelnek ?
lemaradt : Hajra HC !! Hajra Szereda !!
A Klub nak jelenleg nehezsegei vannak. VOltg meg ilyen a tortenelemben. Az elmult 80 evben voltak visszaesesek. De egy Bajnok Csapat nem attol nagy, hogy sosem botlik meg, hanem attol, hogy mindig fellal.
Akarmilyen csalodott is nehany szurkolo es karorvendo nehany rivalis, az idei eredmenyek nem olyan veszesek: Mol Liga II helyezes, es Roman Bajnoki donto, ami meg nincs lejatszva.
Az igazi tragedia, nem egy meccs elvesztese, nem 5-6 potyagol. A tragedia az peldaul egy Igazi Ember eletenek megszunese. Es, hogy a VEzeto elhagyott, az a csaladnak faj a legjobban, utana baratoknak es a szurkoloknak.
Az Igazi Bajnok Ujra Fellal. Jovore ujult erovel, emelt fovel es Igazi Szurkolokkal ujra itt leszunk.
Valaki magyarázza már el, legyen kedves, a Sportklub jogállását! Ki a tulaj, ki finanszíroz, miért kell pályázat és miért döntenek Bukarestben, a "megfelelő" minisztériumban a klub vezetőjének személyéről? Szívesen olvasnék a jégcsarnok tulajdonosi hátteréről és az üzemeltetés alapelveiről (finaszírozás, jégidő, van-e román nyelvű bemondás, stb.) is. Előre is köszönöm!
Ha pénzügyi nehézségek vannak a háttérben, azt miért nem lehet elmondani??? Ha nem, akkor mi lehet az a hétpecsétes titok, ami miatt hírzárlat meg minden egyéb hülyeség van...méltatlan "tisztelgés" ez a 80 éves csíki hoki előtt...csupán két pozitívumot látok:
1. játszanak a fiatalok
2. ennél rosszabb már nem jöhet...vagy igen????!!!!????!!!!
@Liladínó: Ez már sokszor le volt írva... A Sportklub egy, az ifjúsági- és sportminisztérium fennhatósága alatt álló, csíkszeredai bejegyzésű egyesület. Vezetőjét versenyvizsga alapján a szaktárca nevezi ki. A jégcsarnok tulajdonosa a román állam a minisztériumon illetve ennek egyesületén, a Sportklubon keresztül, amely a létesítmény üzemeltetője egyben. Jégidőt bérelni lehet, a HC is ezt teszi, díjszabás ellenében. Az egyesület így költségvetési intézmény, de például tudomásom szerint a jégkorong szakosztálynak némileg szeparált költségvetése van, amelyet a támogatók finanszíroznak. Hogy van román nyelvű bemondás, annak az az oka, hogy Romániában van... Nem a tulajdonosi háttér :)
@Malkin: 1. A Klub nak volt ocsi elott is es utan is tobb bajnoki cime. Es meg ezutan is lesz.
Ne feledjetek, a HC eddig egy hivatalos cimet nyert a torteneben. Ez a MOL liga.
A Klub nak 10 bajnoki cime van, amelybol ketto az utolso ket idenyben. Ne beszeljunk a Kupakrol.
2. A szteli elleni meccsen meg mindig sokkal tobb drukker volt, mint a HC nek barmely meccsen tortenete soran.
3. A Bajnoki dontoben, ujra ott leszunk. Sokkal tobben mint HC sek.
@Malkin: Te HC szurkolo vagy, eleg furan beszelsz a HC honlapjan s amugy egyes leirt szavaidbol is kitunik.
Lehet,hogy penzugyi nehezsegeik vannak a SC-nak viszont az is teny,hogy a HC sokkal jobb volt az utobbi meccseken.Nem ertem miert nem tudjak elfogadni,hogy ez van es nem a jatekosokra fogni mindent,ok megtettek amit tudtak. latom nem csak a vezetoseg es a jatekosok,de a szurkolok is szetestek teljesen a 3-ik gol utan(sokan el is mentek) ,nagy szegyen ez a szurkoloknak,vagy mar nem is olyan kedves a csapatuk...azt felejtettek el ,hogy egy serleget sem adtak nekik orokre...
"Staffan Lundh a hétfői edzést követően jelezte, ilyen körülmények között nem tud a csapattal tovább dolgozni – mondta a jégkorongblognak Cseke Szilárd..."
A vezetőedzővé előlépett Gál Sándor beszélt a rossz hangulat okairól is. "... Szombaton a HC elleni bajnoki után elváltunk, akkor még minden rendben volt. Másnap nem tudott edzésre jönni egy megbeszélés miatt,..."

Volt egy gyűlés,ahol a svédek is ott voltak,viszont Csergő nem jelent meg,hiába várták.
Innentől hírzárlat.Múlt rendszerbeli reflexek működnek,ha nagy a baj, akkor addig kell takargatni amíg csak lehet.Ezt régebben két okból tették;1.A felelősség eltussolása,2.Hatalmi harc.
Hogy a Clubnál ezt miért csinálják,ki tudja?
HAt azt megsugom, hogy se Hozot, se Elekest, se Moldovan Ervint, se Szocsket, se a tobbi jatekost nem ocsi tanitotta hokizni Karcfalvan vagy Domokoson. Es nem a Fenyo szallo alkalmazottai.
Latom lassab eljon az ido, hogy Vakar Lajos neve lekerul a jegpalya bejaratarol es kurko - csato lesz felirva. ugy nez ki Csikban a hokit ok alapitottak.
En nem toom mi folyik itt,de az bisztos ,h amiota meg hal Atal Istvan club elnok azota a csapat szetesobe van......ez nagyon szomoru......es szerintem a csapatot akkor kell a legjobban tamogatni amikor a legnagyobb bajba van!!!!!! Meg volt ilyen s lessz!!!! Kurko se halhatatlan!!! o is ne hogy ugy jarjon mind szegeny Isti!!persze nem kivanok ilyent!!!Isten oriz! Kurkonak se tart a penze orokeee..........!s ezen nem kell karorvendeni h a clubb bajba van!!! Hajara SC !!hajra SZEREDA!:)
@csiki drukker: Ha ismered az emlitett jatekosokat azert kerdezd meg oket hogy mint maganember ki tamogatta oket tiz even keresztul? Hokizni ha nem is tanitotta de osztonozte oket es remelem ebben nincs is semmi rossz . . .
@csiki drukker: vesziteni is tudni kell es te meg ezt sem tudsz
chubby474 ma mennyel ki a palyara es mondogassad magadba h kerlek szepen Istenem 10-nel tobbet ne kapjunk a Volantol...

Hajra Hc Csikszereda!!!
Akarhogy is faj a nevem a sztar!!!

Kurko urnak meg annyit h kivalo csapatot csinalt es az elkovetkezendo evekben is sok szerencset kivanunk neki.

Es meg annyit jottek az sc szurkolok h milyen kemeny s h huuu hc meg h stop...elobb utobb minden lejar,es minden megboszulja magat...:))

Na es itt van STOP:)))))
Hc 4ever!!!!!!
@Mihaly Arpad the best: nem szegyen kikapni egy jo csapattol;)aHC is ki fog kapni ugyhogy..............
@Malkin: hú, de meérész gondolatfutamaid vannak...
Kolumban nem hiszem azert arra kivancsi leszek h ki kap tobb golt:))
A legnagyobb hibás az Csergő Zsolt. Magáénak tartotta a csapatott és mégis nagyon kevéssel támogatta az SC. Ő csinált a játékosok és a szponzorokon belül feszültséget. Olyan embereket is kellemetlen helyzetben hozott, mint Becze Tibor, akit nagyon tisztelek azért amit tett.
@Hutyuru: Hat ha lattad volna a Mol donto utani forumon a kommentjeimet, akkor lehet, hogy feltunt volna, hogy gratulaltam a HC jatekosainak es edzojenek a sikeres munkaert.
De azt nem fogadom el, hogy aljason tamadjanak allitolagos sport baratok, egy olyan Csapatot, amelyiknek jelenleg sokkal tobb eredmenye van es akinek a Vezetoje tragikus korulmenyek kozott hunyt el.
Es azt is megsugom, sok szurkolo tarsadnak, hogy nyerni is tudni kell es sajnos kevesen tudnak kozuletek.
szarba van a klub de mi akor is melletuk allunk !!mert nem csak akor kell klub szurkolo lenni mikor nyeri a bajnoksagokat hanem akor is mikor valsagba van..ilyen az igazi szurkolo!!hajra sportklub!!
@klubfan: A tegnap ez a nagy melleallas nem latszott rajtatok . . . az a nem sok drukkeretek fele is eltunt a harmadik harmadra . . . vagy tanultatok Csergotol aki a Mol donto utolso meccsen 4-0-nal lelepett? :) vagy csak szoban tartotok ki?
@csiki drukker: tudod konyu a lelatorol komentalni...kivancsi lennek hogy te mit csinalnal a jegen...!
@csiki drukker: az irasaidbol nem ez olvashato,mocskolsz mindenkit,tamogatokat,szurkolokat egyarant.Igazad van nyerni is tudni kell es ti azt sem tudtatok.
@szekely gobe: en es meg nehany huseges szurkolo nem mi meg vartuk a veget..de igyis toben voltunk mint a hc szurkolotabora!! soha nem hagyuk el..100 hc-ert sem!!a klubot!!
@Hutyuru: en a HC jatekosait es edzojet tisztelem. Ok megdolgoztak az eredmenyert. A vezetoseget meg egyaltalan nem, ket apro de lenyeges dolog miatt. Az elso, hogy nem a sport szerete, hanem szemelyes buszkeseg es bosszu vezerli oket. A masodik, hogy nem (csak) sportszeru modszereket hasznalnak.
@klubfan: Nevetséges ez az állandó hűségnyilatkozat a Club felé.Soha senki nem kérte tőletek,hogy elhagyjátok kedvenc csapatotokat.A "csakacsakázás" és "mindörökkézés", én úgy látom,hogy nem a hűség hanem a félelem egyik jele ,attól,hogy teljesen magatokra maradtok.
@klubfan: nem ertem, hogy ezt mire irtad nekem. Nem tudom, kit kommentaltam a lelatorol, hogy teged zavart volna. Az igaz, a jegen nem allok jol. En egyebb teli (egyeni) sportot uztem fiatalabb koromban versenyszeruen, jelenleg amator szinten, de kitartoan.
Ellenben a Klubnak regota vagyok szurkoloja, kb 5 eves korom ota, Folyamatosan. Meg akkor is, amikor a 90 es evek elejen a szteli meccsre 30-40 en mentunk ki. Es tovabbra is maradok Klub rajongo.
Hát ez hihetetlen. Nem is tudtam, hogy van olyan egy jégkorongcsapatnál, hogy hírzárlat... Márpedig Hozó szerint a Klubnál az van, és ezért nem nyilatkozik senki. Mi a francért lehet hírzárlat?! Mi történik??? Tudni akarjuk...
sajnálom, ami a klubnál történt, de előre megkérnék mindenkit, hogy a ha-val kezdődő mondatokat a mai mérkőzés után mellőzzék.
(pl:ha nem lenne ez aa sérüléshullám, akkor így meg úgy verjük a Volánt...)
@Acilles: Hivjatok fel Csergot hatha o majd feloldja a hirzarlatot a CIA-nel..
@pirosdzsekis: Csergő paraszt, ő az aki szerintem semmit nem tud a Klubról, azt leszámítva, hogy mennyi pénzt vert bele. Egyébként szerintem ő rendelte el a hírzárlatot, másra már nem tudok gondolni: Csekének gőze nincs erről, Gál Sanyinak még annyi sem, Lundh már nem fog semmit elrendelni...
masfel eve meg te is azt irtad az SC forumon h SC mindorokre stb . ugyh shhhhh
első harmad 2-0 elég alacsony fordulaton játszik mind2 csapat.Remélem sator mester odahat a szünetben...
@chubby474:Vágd be,azt linket ahol én azt írtam,hogy "mindörökké".
Nincs egy súlycsoportban a két csapat.
És néző is alig van:S
3-ik harmad 4-ik perc 7-0
@razi: Köszönöm! A bemondással azért nem ilyen egyszerű a képlet, mert a csarnokban játszott HC-meccsek is Romániában vannak és azokon nem emlékszem román nyelvű műsorközlésre. Félreértés ne essék, nem gondolom, hogy az egyik vagy a másik a "jó" megoldás, csak felfigyeltem a különbségre.
Megjelent egy kérés az SC-fórumban, sajnos oda nagyon nehéz belépni, ezért ide postázom, mivel rendkívül sajátságos:

alacyka
Valaki tud svédül ez engem érdekelne??
www.vf.se/Sport/Ishockey/Staffan-Lundh-pa-jobbjakt-090217.aspx
Hajrá S.C.
_________________


A cikk tartalma:

Cím: Staffan Lundh munkát keres

Eljött az ideje eljönni Romániából.
-Úgy érzem, már nemigen tudok hasznos lenni.
Aki ezt mondja, Staffan Lundh. Aki tavaly román bajnoki címet nyert jégkorongban.
-Egyelőre nem kaptam más ajánlatot, de folytatni szándékozom.

Lundh nem azért jött el, mert a munkája nem volt sikeres.
-Ha csak az egymásutáni három vereséget nem számítjuk a városi ellenféllel szemben. Már nem vagyunk a város legjobbjai.
(...) A második [MOL-liga döntő] meccset kapushibák miatt vesztettük el. Mi írányitottuk a játékot, de nem használtuk ki a lehetőségeinket. (...)
Ha nyerünk kedden a Steaua ellen, akkor jó esélyeink vannak visszavágni a HC-nak és megvédeni a bajnoki címünket.
Staffan Lundh ezenkivül elmeséli, hogy hó, az van Romániában is.
-Máskülönben mi a helyzet?
-Minden rendben...
Ami azt jelenti, hogy az SC Csíkszereda betartja szerződéses kötelezettségeit.
Wallenberg továbbra is Csikszeredában van és Lundh szerint úgy "szállít", ahogy azt Lundh elvárja tőle.
(...)
Lundh továbbra is külföldön folytatja a karrierjét?
-Meglátjuk...
Ha az SC Csíkszeredát Staffan Lundh új bajnoki címre vezeti, akkor megnövekedik az értéke az edzők piacán.
Kérés a román jégkorongszövetségtől, hogy elvállalná-e a válogatott edzőségét, még nem érkezett.

a kipontozott részek: lényegtelen töltelékszöveg.
--
Disclaimer: nem én vagyok hülye, hanem a cikk ilyen zavaros. popeszku.

"Kérés a román jégkorongszövetségtől, hogy elvállalná-e a válogatott edzőségét, még nem érkezett." Na azt már nem is fog. A Tom Skinner nevű hapó már megkapta a posztot, szal Lundh tuti nem lesz román válogatott edző... Na de azért sok sikert kívánok neki a továbbiakban, és csak remélni tudom ,hogy kapunk egy hozzá hasonló edzőt, aki egy ilyen nehéz helyzetből kihúzza majd a csapatot. Mert Gál Sanyiék nem fogják...
@Acilles: én nagy tisztelője vagyok Gál Sanyinak, még a múlt század hetvenes éveiből.

Azt olvasám itt valahol, hogy szlovákok meg gimnazisták nemigen jártak az idén edzésre, meg hasonlókat.

Úgyhogy fene tudja, hol a baj, de baj, az van.
@popeszku: Tisztelettel nincsen baj nálam sem... Épp csak annyi, hogy ezekkel a játékosokkal már nem tud ő szót érteni, és a Lahtinen-szerű és felkészültségű edzőkkel már ő sem bírja a versenyt... És tény, a csapat idén nem csapat volt, csak játékosok sokasága, sajnos. Néha sérülés miatt, néha személyes problémák miatt nem volt összhang a játékosok között (tavalyi legjobb sorunk sem a szlovák idegenlégiós sor volt, hanem a kiváló összhangban játszót Zsók-Sándor-Péter sor - idén sérülés miatt nagyon keveset játszottak együtt, pedig ők együtt tényleg többek voltak mint három kiváló játékos).
Szóval összeségében en nem Gál Sanyit szidom, egyszerűen csak nem az a színvonalú edző, amilyenre egy ilyen csapatnak szüksége lenne...
@csiki drukker: Csiki drukker!!!!! Meg mielott irnal meg valami hulyeseget: a Sport Clubnak sincs 10 bajnoki cime, hanem csak 5. A masik 5 bajnoki cimet a varosunknak mas csapatok szereztek,mint peldaul a Lendulet stb.
Nagyon sajnálom Lundh mester döntését,egy igazi profi edző,akit meg kellett volna becsülni,nélküle vagy egy hasonló felkészült edző nélkül szét fog esni az SC...Bízom benne hogy nem végleg megy el,és akár a válogatott vagy akár egy közeli egyesületbe felbukkan,akár mint utánpótlás vezető.Minden elismerésem Lundh mesteré,további sikereket kívánok neki,és jó egészséget hozzá...
süti beállítások módosítása