HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Debrecen 2011-re OB I.-et akar

2009.02.24. 12:00 F. Kapus

Az OB I./B-döntő első mérkőzését vasárnap rendezték. A Debreceni HK a Dab.Docler–Jégtörőket fogadta. 0-0-s első harmad után 6-1-es hazai siker született az első keretes játékosaik zömét nélkülöző vendégekkel szemben. A párharc három nyert meccsig tart.

Az elődöntőkről korábban írtunk. A döntő sima hazai győzelemmel kezdődött. A debreceniek jóformán a tavalyi kerettel játszották végig a bajnokságot. Mivel a vége felé hátvédgondjaik jelentkeztek, leigazolták a 41. évében járó Nagy Zoltánt, aki korábban jó néhány első osztályú klubban megfordult. Nagy érdeklődésről és remek hangulatról számolnak be a helyi lapok. 500 néző szurkolt, itt fotógaléria is látható. Külön érdekesség, hogy a nemsokára 49 éves Igor Razov 1+1 pontot csinált.

Korcsinszky György debreceni klubelnököt kérdeztük a döntőről és a jövőről, mivel egy éve OB I.-es csapatot vizionált a jégkorongblog olvasóinak 2011-re: "A finálé első meccsét kiváló kapusteljesítményünknek és az egységes csapatszellemnek köszönhetjük. Szinte változatlan kerettel is versenyképesek vagyunk ebben az osztályban. Továbbra is úgy látom, két év múlva esedékes első osztályú indulásunk. Ahogy jeleztük, a mostani serdülőcsapatból kívánjuk a megújult gárda magját felépíteni.

Nem összevásárolt csapatot akarunk, debreceniekre kívánunk alapozni . Pesze olyan fiatalokat is szeretnénk megnyerni, akik az itteni egyetemen akarhatnak tanulni a hoki mellett. Az egyetem segíti a jégkorongozókat, együttműködési megállapodásunk van az intézménnyel. Kósa Lajos polgármester is többször nyilatkozta, hogy első osztályú hokicsapatot szeretne Debrecen városa. A terv nem változott. Hároméves konbcepciót készítettünk, ezt leraktuk a polgármester asztalára. Ebben meghatároztuk a személyi és tárgyi feltételeket, amelyek mentén gondolkodunk."

Az OB I./B idei kiírása értelmében a Dab.Docler OB I.-es játékosai lejátszhatnak a másodosztályba. (Ennek a szabálynak a megváltoztatásán alighanem érdemes lenne elgondolkodni.) A Debrecen szerencséjére vasárnap OB I.-es fordulót is rendeztek, így csak Papp Csaba és Erdélyi Tamás utazott az első döntőre a Dab.Docler első keretéből. Nem volt ilyen szerencsés a MAC Népstadion, amely ellen az elődöntőben Orbán, Mestyán, Jonkl, Kiss Dániel és Horváth Gáspár is szerepelt.

27 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

49 éves??? :O
Nem semmi.

Ha már itt tartunk, A győri csapat létezik még?Úgy 5 éve még ob1-esek voltak
1+1 pontot "csinált"...
Hajrá Debrecen!
"az OB I./B idei kiírása értelmében a Dab.Docler OB I.-es játékosai lejátszhatnak a másodosztályba.Ennek a szabálynak a megváltoztatásán alighanem érdemes lenne elgondolkodni.)"

Miképp az Alba farmcsapatának az OB I-ben való indulásáról is.
Hmmm...egy jó erős Debrecen pár év múlva. Például a 2-3 mostani Volános ifikkel plusz a debreceni 14-15 serdülő és 5 + 1 ukrán első osztályúakkal. Erős kis csapat lehetne a Fönixben. -ja, álmodik a nyomor-
@redwhite2006: Maga a farmcsapat miért ne indulhatna az OB I.-ben? Ott inkább az EBEL-keretből való átjátszási szabályokat kell átgondolni. Szerintem te is erre gondoltál.
Sok embernek van baja a farm indulással kapcsolatban, csak nem tudom miért... ha anyagilag meg lehetne oldani, a dab jégtörőket is lehetne játszani, de hát attól jó messze vagyunk. Debrecennek hajrá, remélem minél hamarabb látok DAB - Debrecen meccset :)
Üdv a blogozóknak!
Nem tudom miért probléma az ,hogy a Volán farm indult az OB1-ben. Kevés csapattól vett el pontokat, gyakorlatilag senkire nem jelentett veszélyt sem az alap szakaszban sem most a közép szakaszban. A cél a fiatalok szerepeltetése volt és valószínűleg lesz is remélem.Ráadásul úgy gondolom hogy a visszajátszók is korrekten lettek kiválasztva.Velük együtt sem lett lényegében erősebb a farm, ismétlem senkinek a legjobb 4. közé kerülését nem fenyegetik.
Üdv. Hajrá jégkorong!!
A lényeget az előbb elfelejtettem!
Igen én szeretnék OB1-es csapatot Debrecenbe, meg Szegedre is sőt még Győrbe is,meg ujra éleszteni a hokit Jászberénybe, Zalaegerszegről, Kaposvárról mint új bázisokról nem is beszélve. Mert ez viheti és csak ez az út biztosítja a töretlen fejlődést a magyar jégkorong sport számára!!
Hajrá jégkorong
Szép kis bajnokság lenne Debrecennel, Egerszeggel, Győrrel, Szegeddel, Jászberénnyel, Kaposvárral :) Ki tudja, talán változnának az erőviszonyok elég rendesen, több játékos, több vándorlás csapatok között, álom álom édes álom, de remélem egyszer még megélem ezt :)
@zubov: Remélem, a következő szezonban minden szóba jöhető csapat nevez egy farmcsapatot is az OB1-be, hadd fejlődjön a többi fiatal is.
Vagy legyen megint junior bajnokság. Mert ami most van, az csak a Volánnak kedvez.
@zubov: "Kevés csapattól vett el pontokat, gyakorlatilag senkire nem jelentett veszélyt sem az alap szakaszban sem most a közép szakaszban. A cél a fiatalok szerepeltetése volt és valószínűleg lesz is remélem."

Pont ez a baj... a többi csapatoknak nyűg a kis volánnal játszani, mert semmit kihívás nincs benne... Az ob1 résztvevői ellazsáljak a a Volán II elleni meccseket, mert félgőzzel is hozhatóak. A fehérvári fiatalokkal szemben meg érthetetlen módon semmilyen elvárás nincs a klubvezetés részéről sem, nincs győzelmi kényszer, akárhányszor kikaphatnak, azt mondják hogy ők csak fejlődni akarnak... Ilyen hozzáállással meg nincs keresni valójuk a bajnokságban szerintem. Nem biztos hogy csak azért hogy több csapat legyen ők kellenek ide. Akkor már tényleg több értelme lenne egy DAB és Volán farmcsapattal megerősített komolyabb és hosszabb OB1/b-nek...
@Stommy: Hát ha a Jégtörők csak picit is komolyabb kerettel gazdálkodhatnának, ha a kis Volán is OB1/B-s lenne, ha a Szeged is megmaradna legalább informálisan az Újpest farmcsapatának, akkor már majdnem helyben is volnánk...
Ja mert a Farmnak nincs értelme, de amikor a Fradi a Miskolc v az Újpest folyamatosan csak szívott akkor az rendben volt?
Van ebben a Volán basztatásban logika???
jó a cikk nagyon, még több ilyet:)
Hajrá Debrecen!
Minél több csapat lesz annál jobb!! Szóba került,hogy az MTK-nak is lesz csapata,velük mi van,lehet tudni valamit??
@defó: Az álom nem kerül semmibe, erre mindenhol van keret.
A lelki szegénység, a ross,z indulat és az irígység, amiben te szenvedsz na az kerül nagyon sokba főként a környezetednek, mer te túlságosan elvakult vagy ahhoz, hogy ezt felfogd.
Nem gondolkodtál azon, hogy ehagyod az országot és elmész innen, akárhová csak el!!!!!

Maradj távol a magyarjégkorongtól, főleg a fiataloktól mert nekik még van hitük abban amit csinálnak, de a hozzád hasonló jellemgyenge "emlősök" csak ártanak az egész sportágnak!

Mássz vissza a fára te evolúciós csökevény!!!!!!

@Calgary: Hát tényleg nem tudom miért kell ilyet mondani??
Örülni kellene minden ilyen hírnek!!
Sztem alapvetően az se lenne rossz, ha az OBI/B-ben indulna az Alba, Jégtörők (félve írnám hogy a Macik is, bár imádom őket), pusztán mert akkora törés van ezen csapatok és a többiek közt, ami nehezen áthidalható (bár néha sikerül, tudom), és a MOl-ligának köszönhetően így is sok meccs lehetne, de még nem unalmas csaták. Másrészt sztem azon kéne igyekezni, hogy megint legyen színvonalas juniorbajnokság. Ha a 92esek 18 évesek lesznek, erre talán mutatkozik is némi esély. Persze az lenne az etalon, ha minél több és jobb csapat indulna az OB1ben, csak hát gazdasági világválság van, és sajnos felnőtt játékoshiány.
@Calgary: Mi történt? Mi volt a baj az írásomban?
oké! Lehet valakinek rossz napja (na de ennyi!). :)))
-vicc volt-
@csudto: Lehet, hogy a miskolc sokszor jobban járna az OB1/B-vel, de az biztos, hogy akkor az utánpótlás kihalna... És akkor a francnak van gyönyörű szép csarnokuk, gyakran teltházas meccseik? Mert a nép akkor is kijön, ha a csapat bukik. Miskolcon inkább egy kevéske pénz kellene még. Bár azzal a kerettel, ami most van, akár egy jó középcsapatunk is lehetne jövőre. DE hát gazdasági válság :(
A Miskolc évről évre jobb lett,helye van a bajnokságban. Már senki nem mehet ellenük biztosra!
Üdv!
@Fugeute: " Vagy legyen megint junior bajnokság.Mert ami most van az a Volánnak kedvez."

Igen a junior bajnokság úgy kéne mint egy falat kenyér, mivel ez a korosztály gyakorlatilag nincs.
Azt nem tudom hogy a következő szezonban hány ifista lép a junior korosztályba,de remélem ez megoldódik a jövőben.
Ami a Volánnak kedvezést illeti, hát igy is felfoghatjuk! De közelíthetünk arról az oldalról is hogy a többi klub mit tesz a fiatal játékosainak a megtartásáért. Csak hogy a Volán házatáján maradjunk,annak ellenére hogy van a farm még így is sok tehetséges játékos hagyja abba évről-évre a hokit.Ha nem lenne, a junior kort meghaladó játékosokat szélnek kéne ereszteni, ugyanis a zömének esélye se lenne a felnőttek keretbe kerülésre.
Üdv. Hajrá jégkorong!
Szia!
@Stommy: "nyűg...,nincs benne kihívás...,az Ob1 résztvevői ellazsálják a farm elleni meccseket...,nincs elvárás a fiatalokkal szemben...,nincs keresni valójuk a bajnokságban..., "

A teljesség igénye nélkül kiemeltem néhány gondolatot az általad leírt kommentből.
Kezdjük a végéről:
Nem hiszem hogy a bajnokság színvonalasabb lenne a Farm nélkül! Az igaz hogy vele sem.
Bár mennyire is felfoghatatlan az a célkitűzés hogy elsődleges a fiatalok fejlődése, hiszen a visszajátszókon és Rajzon kivűl a többi még gyerek! Nem tűzhetik ki célul számukra hogy mindenkitől kötelező pontot rabolni ,különben ki lesztek rugva. Ugye senki nem gondolja hogy ezek a gyerekek fizetésért játszanak! Azért játszanak mert szeretik ezt a sportot ,és nem akarják abba hagyni!
Azt a csapatot és azt az edzőt amely bármely ellenfél ellen nem találja meg a mérkőzésben a kihívást és ennek következtében ellazsálja vagy félvállról veszi az aktuális mérkőzést és ellenfelet az én szerény véleményem szerint szét kell zavarni!
Az hogy az ellenfelem gyengébb az nem azt jelenti hogy félgőzzel kell kiállni ellenük, mert az számomra egyenlő az ellenfél lebecsülésével.Ez a sportban nem érték! Az ellenfél szerényebb képessége nem ad felmentést arra ha nem találom a kihívást!!
Üdv. Hajrá jégkorong!!
Hát egy tizenkét csapatos magyar elsőosztály,
Annyira jó lenne.
jelentősen növelné a bázist.
Ráadásul jó lenne ha már a szponzorok is észrevennék hogy hova kell tenni a pénzt.
De sajnos amíg ilyen kevés a tévés szereplés addig a szponzorok sem jönnek.
Azért én még reménykedem, hiszen a remény hal meg utoljára.

Hajrá Magyar jégkorong.
süti beállítások módosítása