HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Schell László a Hírességek Csarnokában

2009.02.24. 13:36 F. Kapus

A nemzetközi jégkorongszövetség (IIHF) a sportág kiemelkedő alakjait tömörítő Hall of Fame tagjai közé választotta a négy A csoportos világbajnokságon játékvezetőként közreműködő Schell Lászlót, adta hírül az MTI. A hivatalos beiktatásra május 5-én, Bernben kerül sor. Schell a második magyar a sorban.

Schell László az MTI-nek elmondta, beszélt az IIHF elnökével és megtisztelve érzi magát. A magyar játékvezető 1973 óta volt tagja a nemzetközi keretnek, 1992-ig vezetett mérkőzéseket. Az A csoportos vb-ken összesen 41 találkozón dirigált. "Négy A csoportos vb-n mindig fújhattam a sípot azon a meccsen is, amelyen eldőlt az aranyérem sorsa."
Schell a második magyar, aki bekerült a Hall of Fame-be, Pásztor György 2001-ben sportágépítőként került ide. A teljes listát itt olvashatják.

A magyar bíró mellett a jugoszláv, szlovén Rudi Hiti, a szovjet-orosz Alekszej Kaszatanov, a csehszlovák, cseh Jan Suchy, valamint az amerikai Walter L. Bush került be a hokis hírességek szentélyébe, amelyben jelenleg 22 országból 155-en vannak.

"Hiti és Schell reprezentálja azon kis országokat, melyekben nagyszerű játékosok és hivatalos közreműködők végeznek kiváló munkát megfelelő, méltányos elismerés nélkül. Nagyszerű, hogy az IIHF felismeri ezeknek az embereknek az értékeit" – fogalmazott René Fasel IIHF-elnök.

24 komment

Címkék: iihf játékvezetők schell hírességek csarnoka

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha lassan is, de épül valami imázs a magyar jégkorongsport köré. Gratulálunk Schell Lászlónak. S ha majd egyszer Torontóban járunk, büszkén keressük a magyarokat a Hall of Fame-ben.
@M.Lac: Az az NHL Hall of Fame. Ott tényleg csak keresni lehet egyelőre magyarokat. :)
@F. Kapus: Köszi! Ohh én tudatlan. Ezek szerint az NHL-es és IIHF-es Hall of Fame nem ugynaaz. Hát ezt nem tudtam. És akkor az IIHF-es csupán egy virtuális csarnok vagy van valami személyesen is látogatható verzió? Na ezt faszán megfogalmaztam, de remélem érthető.
1977-ben voltunk Budapesten,a Ferencvárossal játszodtunk barátságos mérközést.
Nagy élmény volt számunkra Csomafalvi gyerekeknek a Kisstadionba játszani ugy hogy Schell Lászlo vezette a mérközést!
Gratulálok Schell urnak,kivánok továbbra is jo egészséget!
sulisként sok volán meccsen kint voltam amit ő vezetett,Játék játék játék,mindig ezt kiabálta ,még akkor is ,mikor a játékosok a palánkszélénél csatáztak a korngért,és szó szerint egyszintben taposták a jéggel :-))))))
@M.Lac: "A hivatalos beiktatásra május 5-én, Bernben kerül sor." :-)))

De a szurkolásban verhetetlen vagy :-)))
@Prince09: Az csak azért Bern, mert éppen Svájcban van a vébé. Tavaly Quebecben volt az IIHF Hall of Fame-beiktatás :)
Nagyon nagy GRATULÁCIÓ Schell Úrnak !!!
Kökényesi Eszti egy VB-n mutatott kilencvenvalahányas eredménnyel nem ide került be?!
@F. Kapus: Köszi, viszont én is kiválóan szurkolok :-))

Akkor mostmár kérlek járj utána, mert az IIHF honlapján mintha valami olyasmi lenne, hogy az IIHF Hall of Fame is Torontoban lakik és minden évben az A csoportos vb helyszínén iktatják be az az évi hallhatatlanokat. Egy cikket a Hall of Fame is megérne. Ti olyan jók vagytok az írásban, mi pedig olvasnánk :-)))
Köszi előre is.
@Prince09: Na de ki mondta, hogy én nem szurkolok remekül? :) M.Lactól ezer bocs, ráhibázott a helyszínre :)
Néhány cikkünk volt már a témában (igaz, átfogó még nem):
jegkorong.blog.hu/tags/hall_of_fame
@Prince09: Jól tudom, hogy van ebben a hollofémben egy volános játékos ütője is, egy vb meccsen lőtt sok gól miatt?
@a10: Kökényesi Eszter maga nem tagja a Jégkorong Hírességek Csarnokának, de a 2003-as (div. III) női világbajnokság után az IIHF elkérte a mezét, és ki is állították, elismeréséül annak, hogy a vb-n a legjobb kapus lett, 93.79%-os védési hatékonysággal.

Fénykép: kep.tar.hu/utemarilyn/50465199#2
Elképesztő siker!!!
Hihetetlen, hogy egy ilyen kis ország, egy - jelenleg(!) még csak - feltörekvő hokinemzet már két tagot is tudhat a Hall of Fame-ben!
Gratulálok Schell Lacinak!
Amúgy a hír csak részben meglepő, mert - nem tudom, látta-e valaki - már a tavaly megjelent Tejfalussy-féle Magyar Hokisztoriban is benne volt, hogy a honi szövetség felterjesztette Schellt erre a címre! Sőt, még maga a felterjesztés is megjelent a könyvben! (90. oldal) Mellesleg a fenti könyvben mindkét "Híresség" meg is szólal! :-)
Reméljük, ez a beválasztás is a magyar hoki súlyának nemzetközi növekedését jelzi, és hasonló sikert élhetünk majd át, amikor az "A" csoport rendezési jogáról döntenek!!! :-)
Egyébként pedig óriási gratuláció SCHELL Úrnak
:-))
@mannisenmaki: Így van,Palkovics botja van ott,Hollandoknak lőtt 5-gólt!
De ott van Ancsin meze is!!
Hű micsoda élet zajlott itt, mióta nem jártam erre.

@Prince09: Ha Bernben lett volna, beiktattam volna az áprilisi nyaralásba, de így spórolhatok tovább, mert Toronto kicsit odébb van :(( Mellesleg meg kell jegyezzem F.Kapus legalább olyan jól szurkol, mint cikket ír!

@F. Kapus: köszi a kiegészítést! Esetleg idővel kérhetünk egy rövid tájékoztatást mannisenmaki kolléga állításával kapcsolatban?

@Balna1969: nem semmi, amit írtál. Tök jó tudni ezekről a nem mindennapos sztorikról. Köszi!
@Bubo99: hű, most már tényleg egyre inkább érdekel ez a Hall of Fame.
Gratula Schell sporinak csak az a baj, hogy nagyon nincs után........
@D.Sydor: Az elképesztő siker mellé még valami elképesztően magyar.
Erre az emberre a magyar jégkorongnak sajnos nincs szüksége.
Emlékszem, az első "A" csoportos VB-jére.
Japánban a "C" VB-n szerepelt, ott figyeltek föl rá.
Nem is engedték hazautazni a VB-ről, hanem egyenesen az egy hét múlva kezdődött "A" VB-re utaztatta az IIHF és ott tartotta őt.
Aki ismeri az IIHF bíróküldési szokásait az tudja, hogy ez mit is jelent.
Minden idők legnagyobb magyar bírója volt, nem egy Kanada-Szovjetúnió meccsen működött közre.
A fentebb említett Tejfalussy könyvben van pl. olyan kép, melyen együtt látszik Gretzkyvel és Tretyakkal valamelyik VB-n.
@búbánat:
"Az elképesztő siker mellé még valami elképesztően magyar.
Erre az emberre a magyar jégkorongnak sajnos nincs szüksége."
Igen, ebben igazad van! Ez tipikus magyar vonás sajnos! És nemcsak a hokira jellemző, sőt, itt szerintem annyira még nem is jellemző...
Az általad említett kép is nagyon jó a könyvben, valóban, ezt tegnap el is felejtettem írni!
Köszönöm a kiegészítésedet!
Tisztelt Sportbarátaim! Fiatalok és Öregek!
Köszönöm a gratulációt, a Hallhatatlanok Csarnokába való kinevezésem alkalmából, Áditól, Haltól, Tejpalkóig bezárólag mindenkinek. Köszönöm a blogos gratulációkat, a telefonos jókívánságokat, és a személyes gratulációkat.
Örülök, hogy Pásztor Gyuri után én lehettem a második, és kívánom, hogy legyen majd harmadik, negyedik, ötödik... beválasztott is.
Köszönöm a csapatnak és egyben gratulálok, hogy eljutottak az A csoportba, és bízom benne, hogy együtt lehetünk majd Bernben. Gratulálok a csapatvezetőknek, akik ilyen színvonalra hozták a jégkorongot, de óvjuk a jövőt, mert ma még örülünk, de holnap ismét fiatalokat kell nevelni.
Sajnálom, hogy ezt a hírt nem hallhatta Séra Miki bácsi és Kutya bácsi (Kristóf Péter).

Micsoda hírességek olvassák a blogot :) mostantól jobban figyelni kell miket írok :) Gratulálok, hatalmas eredmény.
süti beállítások módosítása