HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Miskolc megint legyőzte a Dab.Doclert

2009.02.14. 09:57 D. Gromov

Már nem százszázalékos az NZ-Stars az OB I. középszakaszában, a káposztásmegyeriek alaposan megszenvedtek péntek este a Ferencvárossal, csak büntetőkkel tudtak nyerni, a két pontot jelentő rávezetést Holéczy Roger abszolválta, 2-3. A szintén esélyes Dab.Docler rosszabbul járt, úgy kapott ki Miskolcon, hogy a hazaiak kapura is többet ütöttek, 3-1. A papírformát csak az Újpest érvényesítette maradéktalanul, amely idegenben verte 8-2-re az Alba Volán farmcsapatát, Vladimir Dubek triplázott.

29 komment

Címkék: ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dubek triplázott, de mind1 lényeg hogy elég sok meccses szünet után végre újra betalált:)
Kiss Á az egyik legnagyobb tehetség.
Ha le tudna szokni a sunyiságról igen nagy jövő előtt állna.
Galanisz valóban, tőle szokatlanul durva volt.

Gratulálok a mieinknek!

És Foltin gólörömét is látni kellett volna .
Franc úgy ment minden korong után mintha az élete múlott volna rajta.
Caladi továbbra is zseniális. Olyan sebességgel mozog, ami nagyon ritka a Magyar mezőnyben.
A hazai fiuk is alázattal de harcosan mentek.
Igazi iparos munka volt.
Szerintem jobb a Dab-nak az 5. hely mint a 3.- 4.
Rossz bajnoki kiírás eredménye:
tét nélküli meccsek,
tét nélküli alapszakasz,
tét nélküli középszakasz. :-(((
Ez azt hiszem nagyon jól látszik minden csapaton. Vagy csak én vagyok ilyen negatív??
@adamnfl: ezisigaz, nem tudok számolni, javítottam
Régi DAB-szurkoló vagyok, de nem Dunaújvárosban lakom, hanem Pesthez /viszonylag/ közel, ezért többnyire - és időnként - a csapat pesti meccseire tudok eljutni. Sajnos nagyon sok pontot hullajtottunk az idén, ezért nem sikerült a legjobb 4 közé jutni a MOL-ligában és ha így folytatjuk, az OB I-ben is csak a 3. hely jut / és akkor a Volán miatt reménytelen a döntő/ vagy még az sem, mert lassan a "nyakunkon" lesz a Fradi és a Miskolc is. Utóbbiaknak - fájó szívvel - de gratulálok.
Írjon valaki - legyen szíves- hogy tényleg "egyértelmű" volt a tegnapi meccs? "Simán" jobbak voltak a "Macik"? A Foltin gólörömének - amit olvastam - az előzménye a DAB-ból történő távozásának a körülményei lennének? Mit tudtok erről (már aki jártas az újvárosi "belügyekben") A jövő keddi Stars elleni meccsen ott leszek a Jégcentrumban és szurkolok a fiúknak!
Ja még valami: Jól tudom, elmarad a Sportklubon a MOL-liga döntő/k/ felvételről történő közvetítése (ma és - ha lesz 4. meccs - holnap este)?
Előre is kösz a válaszokat, üdv. mindenkinek!
@Pentele: Miért lenne jobb az 5. hely? A Volán a leggyengébb továbbjutót kapja meg. És még a feltételezés is felháborító, hogy a csapat direkt vereségre játszana.
Ne beszéljünk már hülyeséget.
Tét nélküli alapszakasz? MOL ligát nem nevezném tét nélkülinek. Végén elég nagy harc volt a 4 köté jutásért.
Tét nélküli középszakasz? Ezért igazolt szinte mindegyik csapat az utolsó pillanatban és ezért vannak körbeverések?
@Pentele: Hát a tét nélküliség szerintem is erős jelző!!
Egyébként, a Starst nem tudom hova tenni...egyáltalán nem játszanak vmi hű de jó hokit... az első meccsena Fradi ellen ,rohadt nagy mákjuk volt ,h nyertek,a Fradi lőtt 3 vasat és 2 szólót rontottak 1-1 állásnál, és a Stars meg 2 potyagóllal ment el...A második meccsen meg büntetőkkel nyertek ,de ez a meccs is aFradin múlt , kettősemberelőnybe játszottak több ,mint másfél percet.
Szerintem a Stars nem csinál semmi rendkivülit, szerencséjük van sokszor és közepes játékot hoznak mezőnybe, ennyi.
@Hajrá DAB: A sima jelző nem igazán fedi a valóságot, mert sokáig 1 majd 2 gól volt közte és jégkorongban ez, mint tudjuk nem megnyugtató. Az egyértelmű a meccs alapján igaz. Valahogy érezni lehetett nincs az Újvárosban elég erő. Ehhez jött Galanisz felesleges véglegese. És persze a Maci játékosok hallatlan lelkesedése és akarata. Kicsit "savanyú a szőlő" alapon kötekedtek, piszkálódtak sokat a végén a vendégek. Érthető, hiszen legtöbben gyerekkoruk óta úgy jöttek hozzánk Miskolcra, hogy "mennyit üssünk??" !!! Most meg nehéz megemészteni a változást. Hajrá Macik!
@Fradi-Mate: Teljesen igazad van,semmi különöset nem csinálnak,csak nyernek!
Drecki,igaz eredményesek, épp ezt nem értem ,h ilyen játékkal,h tudnak nyerni.
@Drecki:
a starsz nyer, ezen nincs mit csodálkozni, hiszen ez jórészt egy magyar B válogatott, néhány magyar szinten egész kiváló légióssal. Különösen a kapusuk nagyon jó. Viszont - a fizetésükön kívül - nincs igazából miért küzdeniük. Közönségük nincs, valószínűleg nem is lesz soha. A rájuk esetleg kíváncsi szülők vagy barátnők szemében úgyis ők a legjobbak. A góloknál nem látunk semmi gólörömet, nincsenek nagyobb fogadkozások,összeborulások, mindenki annyit ad ki magából, amennyi az aznapi sikerhez elegendő. Egy színtelen, szagtalan, gyökértelen, egyáltalán nem szimpatikus csapat, ha egyáltalán annak lehet nevezni ezt az összevásárolt társaságot. És ami a legszomorúbb, ez jórészt a mi adóforintjainkból történt meg....
A HC-SC döntő időpontját- sem élőben, sem felvételről, sem a mai ,sem a holnapi magyarországi Sportklub TV-s műsorújságban nem találom. A kommentekben nem volt erre utalás és a nemzeti sport online sportműsorában sem szerepel semmi ezzel kapcsolatban...
Magyarul: Mégis elmarad a MOL-liga döntő 3. és /esetleges/ 4. mecscébnek közvetítése?

Előre is kösz a választ.

Gábor
@Hajrá DAB: el. remélem az édesanyjuk csuklik, mert sokan emlegetjük. neten követheted a román sportklubon.
@havránpeti: Hogy Te milyen jólértesült vagy!
A fiúk valószínű háremet tartanak, meg népes a rokonságuk, mert átlagban nincs kevesebb néző, mint a másik két Bp-i csapatnál. Ez az első idényre, messze felűlmúlja a várakozásokat.
Azt, meg hogy milyen a hozzáállásuk, kérdezd meg Spisak mestertől. Meg fogsz lepődni.
Az összevásárlásról: Fehérváron, már nem tartottak rájuk igényt ők meg a Stars-t választották, jóval kevesebbért, mint amenyibe az újpesti légiósok kerülnek.
Az hogy gyökértelen a csapat, még mindig jobb, mint ha gyökér lenne.
A finanszírozásról, meg annyit; sehol nem tettek annyi magántőkét a csapatba, mint a Stars-nal.
Nem kell szimpatizálni Neked a csapattal(biztosan meg van rá az okod). Remélem vannak és lesznek olyanok, akik másképp gondolják.
Na majd holnap hátha elkapjuk a starsot,ha így játszunk minden esélyünk megvan rá!
Csak azt nem értem az újvárosiak miért ennyire szabálytalanok velünk szemben?(vagy máshol is ilyenek?) már nem az első meccsüket látom a múltkori egy nagy verekedéssel ért véget ahol a meccs után még kezet sem fogtak egymással!
Szerintem örülni kell minden új csapatnak a bajnokságban, speciel ezt ,hogy jobbak most még nálunk annak nem annyira örülök!
Lenne egy 10 caapatos bajnokság tudnám értékelni nem a molosra gondoltam!
@wegry: Izgalmas, jó mérkőzést kívánok.
Én valóban nem szimpatizálok ezzel a csapattal és szerintem sokan vannak így, akik már megéltek egy kis időt a hazai hokitörténelemben. Az, hogy a csapatod népszerúségét a többi fővárosi egyesület átlagnézőszámához viszonyítva akarod mérni,kicsit sántít. Mert a lelkes fradi, újpest szurkolók, akik még megmaradtak, elkísérik csapatukat káposztásmegyerre is, növelvén a ti átlag nézőszámotokat. Ugyanez fordítva már kevésbé működik. Háremet én sem láttam a hazai meccseteken, de a serdülő és előkészítő csapat tagjai valóban felvonultak, "duzzasztva" a hazai nézőszámot. És ha ezek a "tömegek" hosszútávon is megmaradnak azért Kangyal,Svasznek vagy Majoross sztárszosként sohasem fog olyan közeg előtt játszani bajnoki meccset, mint tették ők 1997-ben, amikor a fradi utoljára bajnok lett a teltházas BS-ben. Én továbbra is állítom, ezek a fiúk különösebben nem szakadnak meg a pályán, nem igazán halnak meg egymásért, a csapatért. Hogy Spisak ennek ellenére elégedett velük, az az ő gondja. Én minden esetre nem lennék olyan büszke a csapatomra, ha egy olyan ellenfél vesz el pontot tőlünk, ahol több, tőlünk eltanácsolt játékos játszik, optimális esetben napi egy edzéssel készülve a mi vérprofinkjaival szemben.
Én elhiszem, azt is hogy sokan a saját pénzüket is befektették a csapatba. De akkor mi szükség van önkormányzati, vagy a főváros tulajdonában lévő cégek támogatására? A ferencvárosi önkormányzat sosem adott pénzt annak az egyesületnek és szakosztályainak, akik már egy évszázada hordozzák a nevükben ezt a kerületet és szereztek már nekik elég sok dicsőséget világszerte. Viszont egy Budapest Sztársz esetében már kinyílik a pénztárca!
@havránpeti:

nem akarok beleszólni a vitátokba, de egyvalami kikívánkozik, már régóta, és itt az alkalom: az hogy lehet, hogy más csapatoknál nem "duzzasztják" a nézőszámot a serdülő és az előkészítő csapat tagjai?

fogalmam sincs, a starsnal szólnak-e a gyerekeknek, hogy menjenek meccsre, vagy maguktól jut eszükbe, de hogy máshol se így, se úgy nem mennek, az szerintem egyszerűen megdöbbentő

szóval, hogy kápmegyeren kint vannak, azért nem megbélyegezni kellene szerintem a starst, hanem megsüvegelni
@D. Gromov:
ebben igazad van, én nem is negatív értelemben említettem a gyerekek kihozatalát a meccsekre. én csak arra utaltam, hogy a saját utánpótlásukon kívül nem sok szurkolójuk van. de most gondolj bele pl a fradi esetébe. jelenleg itt is alakul valami utánpótlás, de hogy viszed ki a gyerekeket hétközben egy este 8-kor kezdődő meccsre pesterzsébetre? mikor ott a legközelebbi közlekedési eszköz a vonat és az utolsó is fél 9-kor már elmegy?
@havránpeti: Nyilván csak az irígység beszél belőled:))

A hazai Stars-meccsekre "papucsban járok át", és Miskolc kivételével már majdnem minden idegenbeli OB I-es meccsükre sikerült elmennem a 4éves kölkömmel együtt (aki (még) nem is játszik náluk). Egy elsőszezonos csapattól nem várható el a "klubtörténelem", "tradicionális kötődés" vagy kialakult szurkolótábor, de azért pl. az UTE elleni meccsen elég rendes volt a pörgés, a fiúkon is látszott, hogy nemcsak kipipálták a meccset, és a szurkolás is közelítette mondjuk a legutóbbi MOL-ligás DAB-Stars meccs hangulatát.

Szóval alakul a dolog.
@havránpeti: ha,Te az a H.P. vagy ,akit az FTC-ben még láttam játszani,akkor játékos múltadért minden tiszteletem a Tiéd.
Viszont a Stars felnőtt csapatáról írt véleményeddel
kapcsolatban van néhány gondolatom.
A Starsban a hazai mérkőzésén a Fradi ellen 4 idegenlégiós játszott.A Fradiban 5.A nézőtéren az FTC-ért szurkolók kb. egyharmad annyian lehettek,mint a Stars szimpatizánsai!A közönségünk sorai közt valóban sok a gyerek és a hozzájuk tartozó szülő.A meccsekre a gyerekek maguktól,legfeljebb a szüleik tanácsára járnak.A szurkolás valóban lehetne orkánszerűbb,de ezt MI még csak most tanuljuk.Viszont a meccseken látottakból, rengeteg tapasztalatot lehet szerezni!
A csapat a semmiből alakult,ezért valóban "össze kellett vásárolni". A játékosok között van , aki az előző klubjában már nem kellett és van,aki úgy gondolta,hogy itt jobbak a lehetőségei a jövőjét tekintve.A 4db légiós pedig( Kovac januárban jött)nem világverő csapatokból érkeztek,csak hozzáértéssel lettek kiválasztva!Ellentétben a Fradi oroszaival,akik közül egyedül,Parfiryev ér valamit. Úgy gondolom a srácok is megtanulnak majd csapatként küzdeni egymásért, de ez nekik is az első szezonuk így együtt.Mi,akik csendesen ,de ott vagyunk a mérkőzéseken(én még fizetek is érte),jól érezzük magunkat,mert néha egész jó derbiket látunk.És,hogy miért nyer ez az innen- onnan jött társaság?Gondolom erre azért,a Spisak mester is lehet némi magyarázat.
@havránpeti: Drága "keserű" barátom, én se kutyája se macskája nem vagyok egyik csapattagnak sem mégis kijárok a meccseikre, ha tehetem! Oda-vissza 3 -3,5 órát utazom a hazai meccseikre, ami pedig a ferencvárosi önkormányzatot illeti az, hogy ők nem támogatják a csapatodat nem a Starson múlik!
@xymeta: Gyere ma miskolcra is!!! a 3-3,5 órába ez is belefér! Jó buli és remek meccs lesz!! remélem itthon tartott három pontal!

Hajrá Macik!!
@evo9: Kistarcsa-Miskolc oda-vissza 3 óra alatt?
@canadien:
Köszi a tiszteletet, de Havrán Péter, akit egykororon láthattál a fradiban játszani sajnos már nem él.
A légiósokról meg annyit, lényegtelen, hogy 4 vagy éppen 5 játszik, azok minősége számít leginkább. A fradiban sincs régóta ennyi külföldi, csak a rájátszásra érkeztek néhányan. Nem világverő játékosok az tény, de a kiválasztásuk nem biztos, hogy a szakértelem hiányát tükrözik. Mi szerettük volna például Ovecskint, de ő most pont nem ért rá. Akik jöttek, azokat tudtuk megfizetni és sajnos ők még mindig jobbak, mint akiket a helyükre tudnánk állítani a magyar játékosokból. De ti sem mindig a legjobbat húztátok, lásd Davis. Nálunk viszont meg pont elfér.
@xymeta: simán belefér a 3 órába oda-vissza
süti beállítások módosítása