HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kikaptak a serdülők az osztrákoktól

2009.02.10. 22:40 F. Kapus

Két harmad után 3-1-re vezetett a magyar serdülőválogatott az Althofenben rendezett felkészülési mérkőzésen, de az utolsó húsz percben hat gólt kapott. Az alakulófélben lévő U16-os csapat első nemzetközi válogatott mérkőzése volt a keddi.

Kedden reggel hat órakor keltek útra serdülőink a Budapesttől 520 kilométerre fekvő ausztriai Althofenbe. A jelenlegi szezonban eddig egy Bp. Stars és egy UTE ificsapat elleni felkészülési meccs szerepelt a programban, jó néhány összetartás mellett. A mérkőzés 14.30-kor kezdődött, a hosszú utazás után kis átmozgatásra jutott idő előtte. Az edzők, Mayer Péter és Fekti István az alábbi játékosokat jelölték a mérkőzésre:

Kapusok: Ágoston Olivér (Alba Volán), Vay Ádám (Hoba Bratislava, SVK).
Hátvédek: Bojkó Bálint (MAC), Füri Martin (Alba Volán), Garbacz Ádám (UTE), Kovács Dávid (Alba Volán), Orosz Szilveszter (Miskolc), Váczi Dávid (MAC), Vojtkó Mátyás (Bp. Stars), Yfantidis Márk (Bp. Stars).
Csatárok: Dömötör Róbert (UTE), Gábor Balázs (Alba Volán), Gágyor Péter (Bp. Stars), Hardi Márton (Bp. Stars), Kiss Dániel (MAC), Könczei Áron (Bp. Stars), Nagy Krisztián (MAC), Nagy Péter (UTE), Ódry Tamás (Bp. Stars), Ritó László (Miskolc), Sebők Balázs (MAC), Tóth Gergő (Alba Volán).

Góljainkat Hardi Márton, Tóth Gergő és Gágyor Péter szerezte. Tóth Gergő az Alba Volán EBEL-keretéig jutott Tóth Adrián öccse.

Mayer Péter edző így értékelte a látottakat: "Kétarcú mérkőzést játszottunk. Az első harmadot 2-1-re, a másodikat 1-0-ra nyertük, az utolsóról pedig jobb nem is beszélni, 6-0-ra kikaptunk. Velünk hasonló szinten lévő válogatott az osztrák, amely ellen negyven percig értékelhető munkát végeztek a srácok. Mondhatni nagyon jól teljesítettek, annak ellenére, hogy ez volt első nemzetközi válogatott meccsük.

A harmadik harmadban gyökeres fordulat következett be, teljesen mást játszottak, mint addig, és mint amit megbeszéltünk. Minden megfontolást és taktikát nélkülöző játékot nyújtottunk. Teljes nihil volt ez az időszak. 3-1-es vezetésünk után kaptunk három gólt, 3-4-nél időt kértünk, utána volt két ziccerünk, ezeket kihagytuk. Ezt követően ismét szétestünk, és a végén kapott öt kiállításból lőttek újabb három gólt, így lett a vége 7-3 oda.

Ez tapasztalatlanságunk számlájára írható, bár legyünk szigorúak: az osztrákok sem lehetnek sokkal tapasztaltabbak, ők is ilyen fiatalok. Sajnálhatjuk a végét, mert három-négy góllal jobbak voltunk, persze a hosszú utazás és a korai kelés sem tett jót a fiúknak. De nem bánjuk, hogy kijöttünk játszani, mert csak így lehetett ezt most megszervezni. Kellenek ezek a mérkőzések, inkább itt jöjjenek ki a hibák, mint később, a komolyabb tétre menő mérkőzéseken.

Kapusaink felesben védtek. Vay Ádám kezdett, egy gólt kapott, Ágoston Olivér pedig hatot. Nem volt szerencséje, rossz szakaszt fogott ki, pedig ő is nagyon jól teljesített. Szólókat fogott, sok tuti helyzetet mentett meg, egyedül az utolsó találat írható számlájára. Négy sorral dolgoztuk végig a mérkőzést, mindenki lehetőséget kapott."

21 komment

Címkék: magyarország ausztria válogatott serdülő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szép volt srácok! Legközelebb jobb lesz!
Bakker, ha nekem kéne hajnalban kellnem meg lenyomnom egy 520 km-es túrát, én utána már nem sok értelmeset tudnék csinálni... Nemhogy "két harmadon keresztül" még dolgozzak is...
Ezek az utsó harmadok.. Korábban a mostani felnőttek is általában ott engedték el a meccset
Semmi ok az elkeseredésre! Már látszik, hogy képes rá a csapat, legközelebb mi nyerünk!
Ismét szeretnék rákérdezni a kapusposztra. Pleszkánra gondolok, aki azért nem teljesít rosszul a statok alapján. Sem a serdülő-, sem az ifimeccseken. Sőt!

Az még hagyján, hogy az U18-ban nem kap lehetőséget a válogatottban, biztos még kicsi, de hogy a serdülőben sem? Helyette meg olyat visznek ki aki lényegesen kevesebbet szerepel a saját csapatában. Nem Ágoston Olivér ellen szólok (Vay Ádám játékáról nem tudok semmit, majd utána nézek).
Nekem úgy tűnik, a Stars kapusa sorra lekerül az utazó listákról, talán valami válogatási elv miatt. Én erre szeretnék rákérdezni.
@gabe63: Sajnos Joci nem szállt versenybe az utazó helyért, mert beteg volt.
@gm: Kösz a választ. És az ifiknél lesz-e esélye?
@gabe63: Erre a kérdésre - illetékesség hiányában - nem tudok válaszolni. :)
Nem baj srácok, majd legközelebb jobban sikerül!!!
Én is szeretnék gratulálni mindenkinek a meccshez a harmadik harmad valóban elúszott de majd lesz jobb is. a Vay Ádámot valóban kevesen ismerik és sajnos vagy az Ádám szempontjából kicsit szerencsés helyzet, hogy a Joci beteg különben nem kapott volna lehetőséget (szerintem de lehet, hogy ez nem igaz) reméljük Joci hamar felépül Jobbulást neki! Ádám 4 éves kora óta hokizik 10 éve tölti be a kapus posztot. Még anno a szupermini bajnokságban megmutatkozott mikor a sztarsz először megnyerte a Galló Vili góljával az utolsó percben és az Ádám nullás teljesítésével az UTE ellen. Ő is Várady nevelés ahogy a Joci és mellesleg jó barátok. A későbbi helyzet úgy hozta, hogy lassan 5. éve kint véd Szlovákiában. Léva majd Hoba Bratislava. egyébként aki emlékszik Zell am See-re még a Kercsó is elismerte, hogy az Ádámnak köszönhető a Kiev elleni teljesítése alapján pedig úgy vitte ki magával, hogy nem is fog védeni csak a Jocit muszáj volt lecserélni, mert összeomlott. a kanadai táblázat szerint messze túlszárnyalta a nála 2 évvel idősebb korosztály kapusteljesítéseit. Bár elismerést soha nem kapott senkitől.Jelenleg Pozsonyban lakik és tanul, a HOBA kapusa 90% feletti a védési aránya (sajnos hivatalos statisztikát a 94es korosztálynak még sehol nem írnak). szívesen jövünk haza és szívesen vesszük fel a piros-fehér-zöld mezt mert magyarok vagyunk és azok is maradunk bármilyen messziről kell is Haza jönni! A keddi meccsen is, bár (majd az edzők eldöntik) ahhoz képest, hogy tele volt a gatyája mert neki is az első válogatott meccse volt sztem hozta a formáját. Az Olivérnek is szeretnék gratulálni, mert gyönyörűeket védett és tudjuk (magyar szokás szerint) a harmadik harmad az nagyon gáz volt. Olivér! Gratula Joci! Gyógyulj!
@vaymama: "Bár elismerést soha nem kapott senkitől." Erre a mondatodra reagálnék: Elgondolkodtam és egyszerűen nem jut eszembe annál nagyobb elimerés egy 14 éves játékosnak, minthogy elsőéves serdülő létére az U16 válogatott első nemzetközi mérkőzésén kezdőkapusnak jelölik. A lovagkeresztet majd később megszerzi. :) A Jocit minősítő mondatrészt pedig nagy szomorúsággal olvastam. Tudod a csapattagok a nyilvános kritikára még nem készültek fel. Nem profi játékosok, hanem jégkorongozni szerető gyerekek. Vigyázzunk rájuk!
@gm: Nem hiszem, hogy bocsánatot kéne kérnem bárkitől is az igazság miatt, szépíthetjük a dolgokat de attól nem fognak megváltozni. Kinek nem inge ne vegye magára! Hajrá srácok! Mi is azért vagyunk ( Ádám is azért tanul, hogy minket erősítsen) hogy a magyar válogatott egyszer még bajnok is lehet. És ha nem hiszünk benne, Nem is fog így lenni.lehet egymás ellen is kűzdeni de minek? Nem tudom ki vagy de inkább az összetartást az igaz barátságokat (ami Ádám és Joci között volt) kellene erősíteni és nem a széthúzást csapaton belül!!!!!!!!!!! Mindegyik kapus ugyanazért kűzd! HAJRÁ MAGYAROK!
@vaymama: "az összetartást az igaz barátságokat (ami Ádám és Joci között volt) kellene erősíteni és nem a széthúzást csapaton belül!" Ezzel nagyon egyetértek! Üdvözlettel: Géczi Mariann
@gm: a cinizmusod az Ádámot illetően szerintem sértőbb mint a tényeket leírni. A Joci Ádám barátja és soha egy szóval sem bántottuk! abban a terhelésben mindenki összeomlott volna. és nem hiszem, hogy ez bántó sőt! inkább elismerés.
@vaymama: Szó sincs cinizmusról! Csak egy sutka volt, de már látom, rossz helyre ment.
@gm: semmi gond! mindannyian ugyanazért kűzdünk. ha Ádám lehetőséget kap azt csak megköszönhetjük. Köszönjük!
@vioola: köszönjük a feltételezést! jól esik.
kicsit értetlenkedek ... akkor most ez a meg nem értett gyerekek és anyukáik foruma ? az az érzésem mintha mint a napjaink "best practice" itt is jelen van amikor a szülő modja meg az iskolának és az ott lévő tanároknak hogy mi a tuti. Szálljunk már magunkba hagyjuk őket nevelődni teljesítmény kényszer és fanatizálás nélkül a hozzáértő kezek alatt és vegyünk példát id. Ocskay Gábortól és az ö kisfiáról.
süti beállítások módosítása