HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Tanulnunk kell ezeken a mérkőzéseken

2009.02.06. 22:20 F. Kapus

Nem két nap alatt érjük utol az olaszokat és a többi, A csoportos szinten játszó válogatottat, mondta a 4-1-es olasz–magyar után Énekes Lajos. Az edző szerint főként a korong nélküli játékot kell megtanulni. Vannak, akik már nem zárkózhatnak fel.

"Az első tíz percben partnerek voltunk, jól kezdtük a mérkőzést. Ekkor még fejben is rendben volt mindenki. Amire készültünk, azt kaptuk. De utána kijött a különbség, kiderült, miért nem vagyunk még azon a szinten, ahol az olaszok és a többiek. Tanulnunk kell ezeken a mérkőzéseken. A csapat most találkozik először olyanokkal, akik tétmeccsen A csoportos tempóban játszanak.

Meg kell tanulnunk a korong nélküli hokit, ennyi a titok. Nem mi birtokoljuk többet a pakkot, ezért a védekezés egyik alapja a sok mozgás lenne. Ha a fiúk nem tartják be Pat Cortina utasításait, ha sokat hibáznak, az ellenfelek könyörtelenül és gyorsan kihasználják a megingásokat, hamar kapunk gólokat.

Az első harmadban az olaszok lőttek többet, a másodikban egyenlő számban kísérleteztünk, a harmadikban a sok kiállításnak köszönhető mi voltunk fölényben ebben a mutatóban. A hivatalos adatok szerint kettővel több lövésünk volt. Az eredményből látszik, az akciókat nem tudtuk jól befejezni, a kipattanókra nem mi értünk oda.

A csoport állása

H
Csapat m gy hgy hv v g p
1.
Lettország 2 2 0 0 0 11-5 6
2.
Olaszország 2 1 0 0 1 6-4 3
3.
Ukrajna 2 1 0 0 1 5-6 3
4.
Magyarország 2 0 0 0 2 4-11 0

Olaszország egyszerű játékot játszik, semmi különlegeset nem mutat. De amit tudnak, azt fegyelmezetten és okosan valósítják meg. Nem a tehetség, hanem a csapatjáték révén múltak felül minket. Régóta sulykoljuk mi is ezeket a fontos részleteket a játékosokba, de a megértéshez és megtapasztaláshoz ilyen ellenfelekkel kell minél többet játszanunk. Ilyen mérkőzések nélkül ezek nem megtanulható dolgok. Az olaszok hét-nyolc éve így hokiznak, ebben a közegben. Ezt tudja, ezt tanulja náluk mindenki.

Úgy gondolom, akár rövid távon is közelebb tudunk kerülni hozzájuk, de nem két nap alatt érjük utol őket, az biztos. A gyorsaságbeli hátrányt hetek, hónapok alatt is csak nagy nehezen lehet ledolgozni, ha egyáltalán. Nálunk a jelenlegi csapat egy része már nem zárkózhat fel. A következő generációnak több esélye lesz. Nem arra gondolok, hogy két-három-négy mérkőzésen nincs esélyünk hasonló csapatok ellen, hanem a folyamatosságra. Folyamatosan így játszani, ez legyen a magyar hoki célja. Persze ennek is rengeteg feltétele van. A bajnokság színvonalának kellene emelkednie.

Örülünk, hogy vereségeink ellenére sok pozitív visszajelzést és üzenetet kapunk, köszönjük. A vereségek ellenére látni, hogy dolgozik a társaság. Az olaszok elsősorban fejben kerekedtek fölénk. De még egyszer mondom, máshol más környezetben, az év nagyobbik részében nem ehhez vanak szokva hokisaink. Más környezetben nincsenek ilyen következményei egy-egy kihagyásnak, fegyelmezetlenségnek, hibának.

Szombaton edzünk egyet jégen, majd videón kielemezzük a meccset. Meg kell értessük, hogy a fontos részletek betartása nélkül nem fogunk tudni jó eredményt elérni."

52 komment

Címkék: énekes olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NINCS GOND A V.B re gyakorolunk ott kell majd megmutatni a Magyar virtust.Egy dolog nem fér a fejembe hogy lehet valaki a mérközés legjobbja 7 bekapot gólal(EZ NEKEM MAGAS)
Ez a meccs sajnos roszabb volt, mint a tegnapi. Viszont akkor vasárnap jól játszunk? :) Ez a "csapat" sosem játszik két rossz meccset egy tornán (lásd: európai nemzetek kupája).

"A bajnokság színvonalának kellene emelkednie." - ezt most az EBELre értette??? A magyar bajnokságból talán nem a kiskedvenceket kellett volna beválogatni hanem azokat akik év közben is letettek valamit az asztalra...
VB előtt jön a frissítés, vagy utána?
@Video Tóni: az eddig látottak alapján ez a selejtező nem EBEL-szint (a francia liga ennyivel jobb?)
@viola 22: úgy hogy azon kívül fogott 39 lövést vagy mennyit...
Idézem Ladányi tegnapi szavait: "Szerintem a mi jelenlegi csapatunk soha nem jut el arra a tudásszintre, ahol a lett válogatott áll. Igazi esélyünk a másik két csapat ellen van, velük közel azonos polcon vagyunk. Az a feladatunk, hogy ezt bebizonyítsuk."
Most idézem Énekes L. mostani szavai: "De utána kijött a különbség, kiderült, miért nem vagyunk még azon a szinten, ahol az olaszok és a többiek."
Én eddig úgy hittem, Ladányinak van igaza. Most is úgy hiszem. Mi egy szinten vagyunk velük. Lehet vak vagyok az elfogultságtól, de nem érdekel, akkor inkább hazudjatok nekem. Nem akarok csalódni. Senki ne mondja hogy nem vagyunk egy szinten velük, mert úgysem hiszem el! SOHA! NEM HISZEM EL! Tavaly megcsináltuk. Feljutottunk! Azóta még egy EBEL szezon, sokkal sikeresebb mint tavaly, még egy Francia bajnokság, csak erősödtünk. Ezek után tényleg nem hiszem el senkinek, még Énekes Lajosnak sem, ha azt mondja, akkora a különbség a két ország válogatottja között. Remélem be is bizonyítják a fiúk, hogy nekem van igazam. Szentül hiszem! Ez amit ma Lajos bá mondott ez egy kifogás. Ennyi és nem több!
Akarhogy is lesz most, vagy a jovoben; ez a csapat sok szep elmennyel ajandekozott meg minket, amire mindig jo lesz visszaemlekezni. Es az eddig elert eredmenyeket sem lehet toluk mar elvenni.
Tiszteletből néztem meg a meccset felvételről ma este. Nem tekertem bele mert a srácok megérdemlik hogy ne csak akkor nézzem meg a meccset teljes egészében , amikor csodát tesznek!
Sajnos Cortina abba a hibába esik, amibe a vezetők többsége! Sikermenedzsment! A legnagyobb kihívás a siker feldolgozása. Minden sikert elért csapat esetében a szinte lehetetlen legyűrni az elkényelmesedés motiválatlanság párosát. Ezzel nem csak a sportban, hanem minden teljesítményorientált ágazatban szembesülnek a vezetők. Ez van most nálunk a hokiban is! Én korábban sok hozzászólásban bíráltam a válogatási elveket, főleg a hátvédek tekintetében, de ez a mostani szitu túlmutat ezen, igazi sikermendzsement probléma. Nagyon nehéz lesz megtalálni az önbizalom és motiváltáság közti egyensúlyt, mert jelenleg mindkettőből padlón vagyunk. Aminek örülök, hogy nem mákoltunk ma be 15 lövésből 3 gólt mind tegnap mert így legalább nem csaphatjuk be magunkat. Váltani kell, ha bent akarunk maradni! Amit kivívtak a srácok szapporóban túlmutat az érdemen,hogy az A csoportban játszanak, + egy év az A csoportban annyit ér majd, mint az elmúlt húsz év verejtéskes küzdelme! Kercsó és a válogaott első két sora tudja miről beszélek . Az életükről! Vérpadara vele, de alegjobb minőségben kompromisszum mentesen!
@Rex: szerintem sincs igaza Énekesnek, én azt láttam az első meccsen, hogy az első tíz perc jó volt aztán főleg Palkóék elfáradtak, de ezen nem is csodálkozom.
Én úgy érzem, hogy nem mi vagyunk rosszabbak (persze lesz pár csere), hanem az ellenfelek jobbak! De nagyon!
@Zsoldos: mármint a mai meccsen:)
nem akarom magamat reklámozni, de kijött a DUE Tallózó, benne
www.due.hu/tallozo/?article=00001259
ezzel az interjúval, így a selejtező végefelé érdekes visszanézni :)

A következőket abszolút amatőrként írom.
A siker kulcsa(i), szerintem:
1. Csapatjáték - rendkívül pontos passzok, bizalom a jégen, figyelem, hangsúlyos felkészülés a másik csapatból, emberelőnyös szituációk rutinszerűvé, készségszintűvé gyakorlása. Miért vannak csapatok, akiknek szinte mindig bejön, s nekünk viszonylag gyakran?
2. Győzni akarás - itt meg kell halni, magadért, a másikért, a közönségedért, fel kell szívni magad, de úgy, hogy az vértet adjon minden helyzetben, a nehezén átlendítsen, a jó periódusban megerősítsen!
3. Szurkolótábor - méltatlankodás, lesajnáló megjegyzések, amikor a csapat rossz passzban van, esetleg csönd a nézőtéren, nem a legjobb politika! Számtalanszor láttuk már, hogy egy egy gólt a tábor hangja szurkolt ki, hogy egy-egy vesztett helyzetben a szurkoló volt az, aki kirángatta a csapatot a gödörből, mert önbizalmat ad az a hang! Jó a részének lenni, amikor egyszerre csapódnak a tenyerek! És ezt érzik a srácok a jégen!!!
4. Lélekben biztosnak lenni - s ha megrendül ez a biztosság, legyen ott egy hiteles ember, aki egy mondatával csodát tesz a csapattal! Ezt hiányolom! Hogy nincs időkérés, vagy hogy a szünet után nem úgy jön jégre a csapat, hogy az elszántság tüze ég a szemükben! Ez LÉLEKTAN! Hogy a kapott gól megborítja a csapatot, az LÉLEKTAN! Hogy nem bírunk fölállni egy gólos különbségnél, hogy két gól különbségnél kétségbe esünk, és háromnál mindent veszni hagyunk, ez LÉLEKTAN! Kell valaki a csapat mellé, aki ilyenkor fölpofozza a fiúkat, hitet ad nekik!!!

Szerintem. :)
@viola 22: Baromi egyszerű, ha nem védi ki a szemüket Szuper, akkor 20:3 az eredmény.
@Video Tóni: Nem unalmas még ennek az állandó szajkózása?
@Video Tóni: A hazai bajnokságra értette, és az utánpótlás szempontjából. Hogy a fiatalok is szokják a sebességet. Szerintem...
@viola 22: Ha nem láttad a meccset, akkor talán megértem a problémád, ha láttad, akkor viszont tényleg magas neked a jégkorong
@Zsoldos: Nincs semi bajom Levivel. Félre értés ne essék csak ilyen még nem történt más csapatoknáll, rendben Nekem az Anyám ......... magyar sajátosság.És elnézést a sók hozáértötől én naiv majdnem azt hitem hogy sport tejesitményről van szó. Bocs!
"viola 22 2009.02.06. 22:39:19
NINCS GOND A V.B re gyakorolunk ott kell majd megmutatni a Magyar virtust.Egy dolog nem fér a fejembe hogy lehet valaki a mérközés legjobbja 7 bekapot gólal(EZ NEKEM MAGAS)"

szó szerint a kommented.

1. Az említett valaki a magyar csapat legjobbja lett a mérkőzésen, nem a mérkőzés legjobbja.
2. speciel ha nincs Szuper Levi, akkor a 7 kapott gól már meglett volna az első harmadban a lettek ellen.
3. bár az egész csapat erején felül teljesített azon a mérkőzésen - valljuk be, az olaszok elleni vereség részben ennek is köszönhető, pláne amennyire esélyünk nem volt (halálosan fáradtak voltak a mieink) - abban neki volt a legnagyobb szerepe hogy a különbség nem volt lényegesen nagyobb.

"viola 22 2009.02.07. 07:33:52
@Zsoldos: Nincs semi bajom Levivel. Félre értés ne essék csak ilyen még nem történt más csapatoknáll, rendben Nekem az Anyám ......... magyar sajátosság.És elnézést a sók hozáértötől én naiv majdnem azt hitem hogy sport tejesitményről van szó. Bocs!"

második hozzászólásod, szintén szó szerint.

Egyrészt: a lövési statisztikán látható óriási különbség miatt nem volt meglepő, másrészt meg azért egyszer próbáld ki hogy beállsz akár sörmeccsen bármilyen kapuba! Rádvezetnek kb. 20-30 ziccert... Igen, sportteljesítmény, ha nem nyeled be legalább a kétharmadát...

Másrészt: a kommented is elég magyaros lett. Benyögtél valamit, ez másoknak nem tetszett.
Akkor már biztos bántani akarnak (rendben Nekem az Anyám......... magyar sajátosság.). Szomorúnak
tartom hogy ez a védekezési reakciód van, ahelyett hogy elismernéd hogy esetleg tényleg csak a végeredményt láttad kitéve, magát a mérkőzést nem. Ez amúgy a folytatásról is lerí.

Hogy nagyjából képbe kerülj, a csoport kb. olyan, mintha fociban ellenfél lenne Mexikó, Írország és mondjuk Szlovákia (csak ranglista helyezések alapján, fifa.com).

A megnyilvánulásaid meg kb. olyanok mintha Mexikó ellen lenne 1-4, úgy hogy Mexikó támad végig a mérkőzésen, a kapusunk kifog kb. 15 lövést, és nem lehet a magyar csapat legjobbja mert kapott 4 gólt... hiszen, az nem lehet sportteljesítmény a szemedben x)
Erősen szubjektív amit mondok, de úgy gondolom, hogy az utóbbi idő egyik legszakszerűbb üzenete az amit itt Énekes Lajos mondott.
"..Énekes Lajos. Az edző szerint főként a korong nélküli játékot kell megtanulni. ..."
Ez az utóbbi harminc év majd minden csapatsportágának a legfontosabb eleme amelyben kis hazánk kevés labdajáték kivételével igencsak lemaradt. Ez igaz a kedvenc sportágunkra is.
A korong nélküli csapat mozgás nem csak a védekezésben, de a támadásban is az egyik legfontosabb sikertényező.Amikor azt látjuk, hogy az ellenfélnek mindig van szabadon megjátszható embere, amikor csodáljuk, hogy könnyedén hozza be az ellen a mi védekező harmadunkba a korongot és amikor rácsodálkozunk, hogy a területet leszűkítve szinte a kapunk torkából tüzelnek akkor nem más áll a háttérben mint a korong nélküli játékosok szisztematikus felfejlődése!!!
Ezt valószínűleg már serdülő korban el kell kezdeni oktatni amikorra a magabiztos korongkezelést és a magas szintű korcsolyázó tudást már elsajátították a játékosok.
Felnőtt korban ez már megkésett, mert beégetett módon zsigerből kell érezni a pályán lévőknek, hogy a többiekhez képest optimális pozíciót foglalnak-e el. Többek között csak erre az egy témára érdemes lenne oktatótábort szervezni szakavatott külföldi szakember meghívásával, mert bármily furcsa is, de egy hetet el lehetne tölteni anélkül, hogy más taktikai elemmel foglalkoznának és még úgy is megválaszolatlan kérdések tömkelegével lehetne lezárni egy ilyen összetartást.
Amilyen fegyelmezetten kezdtek a lettek ellen, olyan össze-vissza volt az olasz meccs az első perctől fogva. Godóék jól csinálják, ésszel is játszanak, Feketéék, Kógerék lelkesen de elég szeleburdin nyomják. A vb-re mindenképp olyanokkal kell kimenni, akik bírják a 3 meccs/hét tempót.
Szerintem a 3-4 sorba való elszánt, erős, fiatal játékosból akad azért az OB1-ben nem egy. És EZT az olasz meccset lejátszották volna ők is az első sor helyén.
Szidhatja bárki a bajnokságot, ha ettől neki jobb, de az olaszok ellen a nagyVolán-sor lapított.
Hajrá fiúk, cáfoljatok rám az ukránok ellen!
a 3-4 sorba= 3-4. sorba
Egyetértek. A Volán első sora fáradt, túl sok terhelést kapnak. Mondjuk 1-2 gól bármikor bennük van meccsenként, de most látszik, hogy nem mozogtak frissen.
Ha nincs Szuper, kb. 6 a különbség az Olaszok ellen is.
@celebesz:
A 3 meccs/ hét tempót bírjuk, általában a 2 meccs/ nap dologgal vannak gondjaink...
A divízió 1-ben is az volt évekig a problémánk, hogy ha két egymást követő nap erős ellenféllel játszottunk, igazából a 2. meccsen már nem volt esélyünk.
Japánban ilyen szempontból mázlink volt: észt, litván, szünnap, japán, szünnap, horvát, ukrán...

Azt nem tudom, mit akartok folyamatosan fiatalítani! A fociválogatottnál elcsesztünk ezzel éveket... Ráadásul minden eredménytelenséget erre lehetett fogni. A válogatottban tétmeccsen a legjobbaknak kell játszaniuk.
Szerintem is a fő probléma a fáradság, és itt nem arra gondolok hogy valaki elfárad a mérkőzésen. nagyon nehéz szezon vége felé közeledünk, és kell majd a regenerálódás mert fejben tudunk felnőni első sorban a többiekhez.

A magyar bajnokság lenézését meg be kéne fejezni. A Volános kedvenckék hol nevelkedtek? Asszem valami ob1ben... tagadhatatlan hogy jó hatással van rájuk az EBEL, de nem ettől a két évtől lett az aki Palkovics vagy Ocskay.
Ésszel, de fiatalítani kell! És nem csak a volánból, hanem abból az elmaradott kis poros magyar mezőnyből is. Berta nem tud még védekezésben hatékonyan besegíteni, hát ideje elkezdeni betanítani, Kiváló felépítésű játékos, és akkor talán nem hátvédeket kell beküldeni a kapu elé birkózni. Sokszor láttom hogy a befejezéssel vannak bajok, nem személyeskedni akarok de pl Vaszjunyin elrobog cselez egy két szépet és hasba lövi a kapust... de mindig, legalábbis a válogatottban. Akkor miért nem jöhet a MOL liga egyik legtechnikásabb játékosa Galanisz aki azt és úgy csinál a koronggal amit akar. És már azt is el lehet felejteni, hogy túl kis termetű mert igen csak megizmosodott.

És még egy dolgot nem értek, de ezt már tényleg kortina tudja jobban. Miért csak a 3.bekkpárban van Szélig? Megszelídült kint sokkal kevesebb kiállítása van, de a mentalitása ugyan olyan kompromisszumot nem tűrve teszi a dolgát, és nem sajnálja magát. A fáradság nem, csak a védőink lassúságán látszik, hanem a büntetéseken is. Toki-Balu pl a legkiválóbb magyar hátvédpár és mégis sorra szórják ki, mert felesleges hülyeségeket csinálnak.

Nem a nevekben van a lényeg, ésszel és nyitott szemmel kell válogatni. Szerintem...
En nem ertem ezt a faradtsag kifogast,Az ellenfel sosem faradt?Csupa szuperman?
@hokihari: ja, a Rigások biztos nem fáradtak el a KHL-ben...
Hülyeség ez, mert mindenki fáradt. Egyszerűen más szint, mi ennyit tudunk ilyen terhelés után, ők meg annyit.. erőlétileg ennyivel jobbak.
Az EBEL meg jóval erősebb a francia bajnokságnál, a MOL ligáról már nem is beszélve.. Valljuk be lehet fiatalítani, de azzal se vagyunk előrébb, mert a fiataljaink sem tudnak ezen a szinten játszani.. még a légiós Vas Jankó is meccsenként 5-7 percet kap svédben, ha egyáltalán kap. Kóger a Salzburgban ritkán játszik. Most akkor a MOL ligából akarunk fiatalítani?
@Stommy:
"Akkor miért nem jöhet a MOL liga egyik legtechnikásabb játékosa Galanisz aki azt és úgy csinál a koronggal amit akar."

ja, a MOL ligában a Miskolc meg a Fradi ellen, de nem A csoportos válogatottak ellen. Ha nem tűnt volna fel, akkor Palkovics is azt csinál a koronggal, amit akar itthon, a lettek ellen meg mintha nem is lett volna a jégen..
@miki78: Hidd el tudom mit beszélek, nem csak a miskolc ellen tud játszani, hanem a legjobb csapatok ellen is, nem csak magyarországon, hanem mondjuk a kontinentális kupán is... de nem arra akartam rámenni hogy ő miért nincs ott hanem hogy van más alternatív és ésszerű megoldás is mint hogy csak azért kerüljön be valaki a válogatottba, mert ebeles. Minden tiszteletem Kógeré, nagyon ügyes a srác, de akkor lesz igazán a csapat hasznára ha játszani is fog a RBS-ban...

A fáradságról... az összes ellenfelünknek fiatalabb csapata van, gyorsabban regenerálódnak, és ami nagyon fontos, ők abban nőttek fel hogy évi 60-70meccsük van. A mi válogatottunk jelentős része pár éve még álmodni sem mert ennyi meccsről. És itt megint nem csak az EBEL a mérvadó, a többi magyar csapat is, 50mérkőzés környékén játszik idén (Felkészülés+36Mol liga mecs+10OB1 középszakasz+rájátszás)
@Stommy: feljebb én is éppen azt írtam, hogy Kóger sem megoldás, mert nem játszik a RBS-ban.. annál biztos jobb Galanisz is. De nem egy-egy játékostól leszünk jobbak. Sajnos kicsi a merítési lehetőség és egy-két kivétellel nem nagyon lehet jobb csapatot összerakni.. nem tudom mitől lenne jobb bármelyik MOl ligás a Volánosoknál. Még a Stars is harmatos pedig tele van válogatottal. A két csíki csapat simán verte ezt a mezőnyt, amit a nagy Volán feltételezhetően simán fog ütni.

Ja, és az olaszoknál is volt pár 30-40 közötti játékos, ne mond hogy ezek fiatalok :)
Vagy be kell vallani, hogy most évekig újra a Divizió 1-es középmezőny lesz a cél, s talán majd 5-10 év múlva újra ott lehetünk az A csoportban.
@ylion: Ténleg félre értettél,jobb nincs ezt kell szeretni IGAZAD VAN.Ő volt a legjobb magyar a pályán és ha nem lenne 123 gólt kaptunk volna.Szuper ,ha a mezöny játékosok nem lőnek hármat akkor akár 7-0 val is oriási teljesitmény. Rendben!
@ylion: Ténleg félre értettél,jobb nincs ezt kell szeretni IGAZAD VAN.Ő volt a legjobb magyar a pályán és ha nem lenne 123 gólt kaptunk volna.Szuper ,ha a mezöny játékosok nem lőnek hármat akkor akár 7-0 val is oriási teljesitmény. Rendben!
@miki78: Pont hogy egy-egy játékostól leszünk jobbak, ha nem az lesz ott, aki "szokott" hanem aki jobb formában van. Nem a válogatottat kell kicserélni, de ha posztonként akár egy jobb játékos is van akármelyik pontvadászatban akkor miért nem őt próbáljuk. Sok kicsi sokra megy.

És azért próbáltam a DAB-bal példálózni, mert igaz hogy rémesen kezdte a szezont, de kezd összeállni, ráadásul az összes hazai csapat közül talán itt a legnagyobb a magyar játékosok szerepe.

Az életkort meg átlagosan értettem, ott van az összes csapat névsora kilehet számolni, a magyar csapat a legöregebb.

Szerintem aki elhitte hogy komoly A csoprtos erőt képviselünk az laikus. Sokkal valószínűbb hogy liftezni fogunk a két osztály között évekig, sőt még visszább is esünk pár év múlva, de nyugodt vagyok, mert jön az erős utánpótlás. az egyetlen dolog ami nem tetszik a válogatottban az hogy természetes egyes játékosok válogatotsága, azért mert már bizonyítottak évekkel ezelőtt. De igazából ez nem kéne számítson, csak az hogy most ki milyen formában van. Ha nem üti meg a szintet had jöjjön más! Ennyi... ez nem edző és kapitány kérdés, nem a válogatott szidása szerintem.szeretem imádom őket de néha változtatni kell. Jó példa a mostani viszonyokra, hogy ha nem betegszik meg Pedró is ott van a válogatottban, akinek hát erősen felejthető éve van, sokkal eredményesebb klubtársak neve fel se merült. Ennyi.
@Stommy: ezzel én is egyetértek.
Mindig a legjobbaknak kellene ott lenni. Ezért írtam már le 1000x, hogy Svasznek, Kangyal, Sille, Vas Jankó, Kóger, Majoross simán kimaradhatott volna. Az a baj, hogy mivel különböző szintű ligákból vannak a játékosok nagyon nehéz megítélni, hogy ki a jobb. Gyengébb bajnokságban lehet villogni, aztán a végén kiderül, hogy az kevés nemzetközi szinten. Aki meg erős bajnokságban nyomja, az meg elfárad..
Ez van. Ez a generáció közel 20 éve együtt van. Sajnos kimaradt egy generáció. Ha jó lett volna az utánpótlás, akkor most kellene lennie egy 25 éves átlagéletkorú csapatunknak, de nincs, hanem várhatunk a most 16-18 évesekre..
Éppen ezért írom, hogy nehéz bárkit kicserélni, mert nem nagyon van kire. Játszatott volna Galanisz vagy Berta is. Akkor is ez lett volna nagy valószínűséggel az eredmény, igaz, akkor senki sem szidná Cortinát...

@miki78: Voltak itt már érdekes ötletek, de hogy Vas Jankó kimaradjon a válogatottból?
@lemieux: miért ne? Arról papol mindenki, hogy a klubjukban a legjobbat nyújtó játékosok legyenek a válogatottban! Vas Jankó mit mutatott Svédországban? Megsúgom: 4. sor, ha egyáltalán..
Statisztika:
15 Janos Vas RW 44 meccs 1 gól 5 assziszt 8 pont +/- -3. Átlag meccsidő: 08:51 TP: 6
www.brynas.se/Sport/Elit/Statistik/Poangliga-ES/
@miki78: elbasztam, csak 6 pont, nem 8. 44 meccsen... csatár.. :/
Azt nem mondanám, h maradjon ki Jankó, de észre lehetett venni, hogy a novemberi tornán sokkal frissebb volt.Nem is beszélve Szapporóról,egész más dimenziót képviselt.Kitűnt a mezőnyből minden meccsen,amikor megjött az AHL-ből.Olyan lökés volt, mint a letteknél most Karsums meg a másik. Jobb játékos ő ennél, több lehetőséget érdemelne a klubjában, és szerintem az se túl jó, hogy Szuper itthon játszik,jobb kapus ő, bárhol megállná a helyét, meg lehet nézni az egykori cseréi meddig jutottak, más kérdés, hogy magyarként nehezebb. De ez csak az én véleményem.
@miki78: ezt komolyan gondolod vagy polgárpukkasztás? láttál te élőben válogatott meccset? pl. a budapesti tornát? Vas Jankó más dimenzióban játszott...
@alpec: kint voltam mind a 3 meccsen Bp-n és láttam most is mind a 2 meccset elejétől a végéig.
Most akkor mi a lényeg? A legjobbakat hívjuk vagy akinek neve van?
Nem tudok rajtatok kiigazodni, egyszer ez, másszor az! :)
A legjobbakat, akiknek néha nevük is van. Ha komolyan gondolod, hogy a kimaradók között meg tudsz nevezni valakit, aki jobb Vas Jankónál, akkor én nem szeretném ezt a vitát folytatni :-). Ez olyan, mintha azt vitatnád, hogy az ég kék.
@alpec: @miki78: nem biztos, hogy jól számoltam, de az olaszok ellen 3 vagy 4 fórunk volt amiatt, hogy vas j.-t nem bírták tartani, csak akasztani
@alpec: bocsi, de én éppen azt írom folyamatosan, hogy valóban ki lehetne hagyni 5-7 embert, mert nem nyújt folyamatosan magas szinten, DE azt is írom, hogy nem lehet, mert NINCS helyettük senki!

részemről ennyi!
@miki78: "Az EBEL meg jóval erősebb a francia bajnokságnál" - ebben azért nem lennék egészen biztos. Ha jól emlékszem, a Rouen majdnem Kontinentális Kupát nyert idén.
@Fejér Lilla: Egy bajnokság erejét sokféleképpen lehet megragadni. Biztos van is olyan szempont, amely alapján a francia a jobb liga. De a áltában az osztrák ligát magasabban jegyzik, például a meccsek száma, kiegyenlítettsége, a légiósok minősége alapján. A francia-olasz utána jön.

Tavaly a francia liga pontkirályának meccsenkénti 2 pontnál is jobb lett az átlaga, pedig az NHL közelében se járt, az AHL-ben is csak 0,5 pontra volt képes. Azért az EBEL-ben ez elképzelhetetlen.

A francia liga pontlistájának tavalyi második helyezettje pont az EBEL-ből igazolt át, remek összevetés:

06/07 - Innsbruck: 47 meccs, 63 pont
07/08 - Rouen: 26 meccs, 59 pont

Amúgy a téma tipikus gumicsont, jó sokat el lehet rajta vitatkozni.
Sok értelme nincs vitatkozni amíg az EBEL-ben edződött csatárok 1-2 kapura lövést tudnak csak meccsenként megereszteni Serie A-s és svájci másodosztályú védőkkel a nyakukban...
@ylion: Hol tudom megnézni azt a 20-30 zicert?
@Video Tóni: ezt a vitát le lehet zárni, hiszen éppen az egyik francia légiósunk nyilatkozta (most nem vagyok biztos, hogy Ladányi volt-e), hogy a francia liga első néhány csapata megállná a helyét az EBEL-ben, a többi nem..
Egyébként más játékos is ezen a véleményen van, aki a mind a kettőben játszott.
Ennek ellenére Ladányi vezeti most a pontlistát, nem Palkovics. Lehet, hogy pihentebb, lehet, hogy Palkót jobban ismerik..
süti beállítások módosítása