HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Már csak az NZ-Stars hibátlan

2009.02.01. 21:40 F. Kapus

Az utóbbi évtizedekben egyszer sem volt annyira izgalmas az OB I., mint az aktuális szezonban. A hat csapatból egyedül az Alba Volán farmcsapata nem tudja tartani a lépést a többiekkel, még akkor sem, ha jelentős számú EBEL-játékossal erősíti meg a keretét. Az is igaz, hogy a fehérváriak is javarészt izgalmas mérkőzésre kényszerítik ellenfeleiket.

Vasárnap mindhárom mérkőzés szoros eredménnyel zárult. Az NZ-Stars–UTE meccsen a listavezető pozíció volt a tét. A szezonban eddig kétszer találkoztak a csapatok az Ice Centerben, mindkétszer a hazaiak nyertek. Ezúttal sem termett babér a vendégeknek. Sikorcin hiányzását nehezen viseli Pék György csapata, zsinórban ötödször buktak. Habár a vezetést a szezon közben éppen a Starstól érkező Németh Péter révén megszerezték, de Majoross és Fodor fordított. 2-1 lett a negyedik kerületi rangadó vége.

A Miskolc számára jelentős téttel bírt a székesfehérvári kiruccanás. Győzelemmel elérhették, hogy a miskolci jégkorongsport történetében először megcsillanjon az esély a dobogóra kapaszkodásra. Nagy küzdelem utána a végjátékban lőtt két góllal a szezonban másodszor is nyerni tudtak az Alba Volán otthonában, ezúttal 4-2-re. A Progymtől érkezett Robert Franc mind a négy találatban benne volt, 2+2 pontot ért el.

Pesterzsébeten gyorsan előnyhöz juttatta a Dab.Doclert Peterdi a Ferencváros ellen. Szafonov nagyon hamar visszahozta a döntetlen eredményt. Közel ötven percen át nem esett gól, majd az 53. percben Vígh gólja eldöntötte a találkozót, a Starstól szerződtetett Davis passzát értékesítette. Szafonov második gólja üres kapura esett, így 3-1-re nyertek a zöldek, visszakapaszkodva ezzel a negyedik helyre, közvetlen a Dab mögé. A dunaújvárosiak meglehetősen tartalékosak voltak a találkozón. A hosszú kihagyásra kényszerülő Szilassy és a csapattól elküldött tengerentúli Hinks mellett Azari és Jonkl is hiányzott vasárnap. A hazaiaknál Székely-Mádai és Szilágyi egészségügyi okok miatt, Kovsov hatodik számú légiósként nem szerepelt a mérkőzésen.

Közel kéthetes szünet következik az olimpiai selejtezők miatt. A lebonyolítási rendnek köszönhetően ezután szinte minden mérkőzés rangadónak számít majd.

48 komment

Címkék: miskolc ftc ute alba volán nz stars dab.docler ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hinks-t miért küldték el?
Jó kis játékos.
Sajnos egy döbbenetes játékvezetői hiba döntötte el a Stars-Újpest meccset, ami két teljesen egyenlően játszó csapat találkozóját hozta. A játék képe alapján a döntetlen lett volna igazságos, hiszen a csatárok mindent kihagytak.

Az utehoki.hu tudósítása tökéletesen adja vissza a Stars második, mindent eldöntő góljának történetét:
A 27. percben Sille ütötte ki a korongot – a palánk segítségével – a saját harmadából. Mivel senki nem ért hozzá tilos felszabadítás kellett volna, hogy következzen. Mayer játékvezető fel is emelte a kezét Soós Miklós azonban továbbot intett. Holéczy csapott le a korongra, visszatette a pakkot Fodor Csanád elé, aki a bal alsóba továbbított (2-1). Döbbenetes játékvezetői hiba! A gól után heves reklamálások közepette támadták meg a játékvezetőt jégkorongozóink, ám ez nem segített. A közönség még percekig fújolt a lelátón, amely egyértelműen a bírók kapitális hibájának szólt.
Ja és tegyük hozzá, hogy Soós Miklós mintegy 5 perccel a mérkőzés kezdete előtt érkezett meg a csarnokba. Igazán professzionális játékvezetői hozzállás!
Miket művel a Fradi, nohát, de örülök! Részletkérdés, hogy a fradihoki.hu szerint Vígh döntőnek bizonyuló gólja méretes potya volt, ez legyen a Bikák baja.
Bizony remek ez a bajnokság. Hajrá, magyar hoki!
No meg hajrá, Fradi!
@gabute: Ez durva. Felvételre kíváncsi vagyok.

Nincs mese, most a Volánt, Fradit, Miskolcot muszáj lesz megverni.
Hinkst én sem értem. Pedró és Misal mellett nagyon jó volt.
Fradi ma egy nagyon szerencsés góllal nyert. Sajnos a sok hiányzó miatt nem működött olyan jól a támadóegység. Hiába domináltunk a játékban, kapura már nem jelentettünk akkora veszélyt.
Az év potyagólja volt azon kívül Racko nagyon jól védett hozta a szokásos magabiztos formáját az becsúszott és nyertünkkkkkkkkkkk
Hiába állt a Volán rendelkezésére 5 db EBEL játékos hogyha a kapus nem megfelelö..MIskolc 4. gólja Becze potyája amit akármelyik más kapus kivédett volna:SMásrészt pedig a Miskolc kapusa nagyon jol védett.
Hajrá Volán!
@ovechkin8: Tény, hogy védhető volt a miskolci negyedik gól, de a vereségünkhöz vezető okok listáján számos tényező jóval előbb áll.
@KCs:elhiszem..csak hogyha nem kapjuk be a 4. gólt akkot a végjáték lehet kicsit izgalmasabb lett volna netán kieggyenlitettek volna a fiatalok.De majd jövö szezonra kiváncsi leszek milyen eredmények érnek majd el a fehérvári fiatalok:D
@Dugó: DAB oldalon lévő beszámolóból: "személyes problémái miatt megvált csapatunk vezetése a kanadai Rod Hinkstől, így a 35 éves légiósra sem számíthat már a továbbiakban J.P. MacCallum vezetőedző."

Én nagyon sajnálom, mert jó játékosnak tartom.
@ovechkin8: A "ha"-knak nincs sok értelme. De ha Babic befújja azt, amikor a harmadik gólunk előtti emberhátrányunkban a korongot szerző Tóthot nyilvánvalóan elgáncsolták, vagy amikor már a kapusunk lehozása alatt 6-4 elleni játékhelyzetnél a miskolci kapus direkt elmozdította a kaput. Vagy ha az EBEL-visszajátszók jobban játszottak volna....
Dehát ez ma így sikerült. Sok helyzetünk volt, be kellett volna lőni néhányat.
Ha jol tudom akkor hogyha a kapus direkt mozditja el a kaput golhelyzetben akkor azért büntetöt kell(ene)itélni amit Babic spori nem itélt de ö biztos jobban tudja hogy ilyenkor mit kell tenni:S
A múltkor azt mondták itt a blogon a fradisták, hogy ők csak akkor szidják az ellenfél szurkolóit, ha azok is szidják őket. Nos: kb.12-en voltunk DAB szurkolók, gondolhatjátok, hogy nem kezdtünk semmiféle szidalmazásba. Ehhez képest még 10 perc sem telt el, már ment a "buzi város" mutogatással fűszerezve. A kifelé menet hallott "gyöngyszemektől" pedig most inkább megkímélnélek titeket. Szóval erről ennyit...

Amúgy Hinksnek nem a játékával volt baj...
nekem csak az furcsa, hogy egy játékvezető hogy vezethet egy OBI-es meccs előtt közvetlenül egy serdülő meccset?? ennyire kevesen vannak...
Rod Hinks megsérült még csütörtökön, mint kiderült lovaglóizom sérülése van és 4 hét pihenő vár rá. Nem látta értelmét a DAB vezetősége hogy 4hétig még itt tartsa, mivel addigra már véget ér minden...
Sajnálom én is, mivel tényleg nagy hasznára volt a csapatnak, remélhetőleg Tika érkezésével, és Magó gyógyulásával mégse érzi meg nagyon a csapat a hiányát.

@Demko: Ezek szerint lehet, hogy meggondolandó, hogy a kölkömmel együtt nézzem-e meg a Fradi-Stars meccset Erzsébeten?...

Stars-UTE:
Remek kis meccs volt, óriási csatárhibákkal. Hát a végén szerencsénk is volt az emberhátrányban, mi tagadás..
A Volán- Miskolc meccshez szólnék hozzá én is egypár szót.

Először is gratulálok a Miskolcnak,nem játszottak jól,de a hibáinkat kihasználva megnyerték a mérkőzést.
A játékvezető szerintem nem vezette rosszul a meccset,mindkét oldalra voltak tévedései ez igaz,de egyik sem meccsdöntő volt.

A farmcsapat kapusa nagyon gyenge,rajta ment el a mai meccs,és a védőkön akik a kipattanokra nem agresszíven csaptak le. de még nagyon fiatalok és biztosan fejlődni fognak még.

Viszont egy örömteli eseményt is láttam,végre Benk Andris is megtalálta a helyét a farmcsapat 3. sorában. itt pont megfelelő helyen van a képességei alapján. :-)

Székely Mádai hogy nyomta ma a Fradiban?
@kerusz: "A hazaiaknál Székely-Mádai és Szilágyi egészségügyi okok miatt, Kovsov hatodik számú légiósként nem szerepelt a mérkőzésen."

Szerintem sehogy :-)
@gabute: khmmm... khmmm... igaz. Ejnye.
@gabute: Ez a legszomorúbb amit írtál:" A gól után heves reklamálások közepette támadták meg a játékvezetőt jégkorongozóink, ám ez nem segített".Mit hisztek, hogy nektek mindent szabad???!! Biztos párszor anyáztak is, amit persze enm büntetett meg a bíró...Nagyképűek vagytok....
@ynos: mintha most hallottál volna először olyanról, hogy vitatható ítéleteknél a játékosok megpróbálják a játékvezetőt meggyőzni arról, amiről úgysem lehet. Svasznek is csapkodott ma a büntetőpadon meg aggresszíven beszólt a játékvezetőnek büntire menet. Biztos párszor anyázott is, amit persze nem büntetett meg a bíró. Akkor most Ti is azt hiszitek, Nektek mindent szabad, és Ti is nagyképűek vagytok?

Szerintem Halacska bölcsen tette, hogy nem tetézte a hibát fegyelmikkel a nyilvánvalóan szabálytalan, de megadott gól után. Ilyenkor hagyni kell hogy a játékosok kiengedjék a gőzt. Bár eléggé kategorikusan fogalmaz a szabálykönyv, de a játékvezető akkor jár el bölcsen, ha képes különbséget tenni pofázás és pofázás között.
Valóban úgy tűnik izgalmas lesz a hajrá az első 4-be kerülésért! Ez a Magyar Hokinak használ! Jó lenne,ha az elődöntőket is közvetítené valamelyik tv csatorna.
Facsipesz sztem nyugodtan kiviheted a gyerekeket Erzsébetre,nem lesz semmiféle atrocitás...

Egyébként az újváros uygan azokkal az emberekkel állt fel , mint az ute ellen kivéve azarit.
@facsipesz:
Ha jól emlékszem a DAB szurkolókat verbálisan inzultálták a városra utalva. Kifelé menet nem hallottam miket kaptak. Amúgy, én egy DABos felnőtt különítmény mellett néztem 2 harmadot. Semmiféle negatív dolgot nem éreztem feléjük, még Jánosi fater is békésen beszélgetett velük.
Az viszont biztos, hogy a Stars Erzsébeten sem örvend kimondottan nagy népszerűségnek, vélhetően nem úgy fogják őket fogadni, mint ahogy az a választópolgároktól elvárható lenne.
Ja és ha a kapu mögé ültök, ott talán még az esetleges verbális kijelentéseket sem halljátok, mert elég rossz az akusztikája ennek a csarnoknak.
@Fradi-Mate: nem tudom mit akarsz ezzel mondani? egyebkent azari igen fontos lancszem kiss es galanisz mellett. jonkl es azari hianya nagyon szamitott...
@ynos: Látod, ebből is az következik, hogy Hal-bíró tudta jól, hogy nem teljesen szabályos a gól, mert máskor Dubeket - mint kapitányt - egy sima kérdés miatt kiszórta (közben az ellen kapitánya fél percig üvöltött vele). A múltkor két Árkovics meccs után már majdnem Halassyt "követeltem", ilyet többet nem teszek:) Apropó, ha láttad a meccset (remélem, mert nagyon határozott a véleményed) mi a véleményed Gergelyről és a nagyképűségről?
@Gyjoe68 és mindenki: A mérkőzés felvételei alapján egyértelmű, hogy teljesen szabályos volt a Stars vitatott gólja.
@Tillasz: Kapu mögött voltunk (újpesti esetből kiindulva) és felénk fordulva szidalmazták a városunkat mindenféle előzmény nélkül. Én kifelémenet nem kaptam szidalmazást, de mivel a kapu mögött közszemlére lettünk téve így elképzelhetőnek tartom, hogy a többiek igen.
Egyébként furcsa ez a Fradi tábor. Nem gondoltam volna, hogy a zsíroskenyeret is lopják. Büfében sorbanálláskor még 5 kenyér volt, mire sorrakerültem már csak kettő és senki sem vásárolt. Csak a mellette tartózkodó kissebb csoport emlet el mindig 1-1 darabot nagy nevetés közben.
@facsipesz: Én biztos nem vinném ki a gyerekemet. Még gondolkoztam is rajta, hogy sok elvakult a saját kisgyereke mellett trágárkodott és ahogy Oli is írta, valóban minden előzmény nélkül.

A logikát nem látom benne. A fradisták saját csarnokot szeretnének. Még drapit is csináltak erről. Ehhez pl. meg lehetne mutatni, hogy teltházas meccseik vannak, ahova a vendégszurkolók is szívesen jönnek. De ehelyett ilyen viselkedéssel csak elriasztják a "vendégeket". Ha nekik ez így jó...
@F. Kapus: Ne rontsd el a lilák szórakozását! Annyira szeretik habzó szájjal szidni a Starst és ha őket nincs miért, akkor a bírókat!
@OliBLOOD:
Azért remélem más probléma nem volt.
Azaz nyugodtan tudtatok jönni a Büfébe és vissza.
Tudod, drága a belépőjegy, zsíroskenyérre már nem telik!:-)
@Tillasz: Egyes szurkolókban előtörnek ilyenkor a jó kis szupermini- és minitornák emlékei, ott ugye ingyen van zsíroskenyér és tea. :)
@Sikorcinforprez: Kényelmes? Nem túl magas a lovad?
@F. Kapus: OK! Kösz, még nem láttam az öf-t, de a hsz-emen ez sem változtat sokat.
F.Kapus: Kíváncsian várom az összefoglalót, mert a Sportside felvételéből ez nem derül ki, kihagyták ezt a részt.
Mindenesetre meg lennék lepve, ha ennyi ember rosszul látta volna.
@Dugó: Dolgozunk a poszton, még egy kis türelmet kérünk.
Én rendszeresen 12 éves gyerekkel megyek Erzsébetre és eddig még semmi atrocítás nem történt.
Ma kicsit többen voltak a Fradi táborban, valóban elhangzott egy-két újvárosi rigmus, de ennyi...
Egyébként Székely-Mádai nem játszott, Bontovics és Parfirjev voltak az első sor bekkjei.
@eszmantovics:Én rendszeresen 12 éves gyerekkel megyek Erzsébetre és eddig még semmi atrocitás nem történt
Szia szeretném megtudni ,hogy az Erzsébeti pályán melyik csapatnak szurkoltok, mert ha a Fradinak akkor megértem.D sajnos azt kell mondanom,hogy Starszos szülőként egy 9 éves gyerekkel nem szívesen mennék ki.Tartva a Fradi néhány magáról megfelejtkező szurkolójáról aki az Ice centerben ittasan a mérkőzés vége előtt 5 perccel bejött a szektorunkba és ott megpróbált a " kemény magba" ( 6-10 éves gyerekek és szülei ) bele kötni. egy apuka többször kérte ,ne csináljon itt balhét mert sokk a gyerek de ő folytatta mire az apuka kivezette a szektorból az ittas emberkét, aki ezután 5-6 szurkoló társával akarta megverni az apukát, de a biztonsági szolgálat és a rendőrség jobb belátásra bírta az hőbörgő szurkolókat. Ezért én biztos nem megyek a gyerekkel Fradi meccsre ja és a tegnapi este után az UTE sem érint minket. ( Szintén volt 10-15 magáról megfelejtkező szurkoló aki 1 szintén magáról megfelejtkező Starszos szurkolót óhajtott volna rendbe tenni. Kár az ilyen dolgokért nem kéne a futball huligánok szintjére lesüllyedni senki részéről.)Jelzem ez csak az én véleményem, remélem senkit nem sértettem meg,de nagyon jó lenne ha 20-30 év múlva a fiam arra emlékezne hogy milyen nagyszerű hangulat volt a lelátókon és nem arra hogy, mekkora bunyó.
@gumikigyo: Hülyeségeket irkálsz és félreinformálsz mindenkit az egyik meccsen történt hogy 2 lány átment egy 14 éves társosághoz hogy mellőzzék a mutogatást irányunkba felesleges a hangulatkeltés senkinek nem lesz baja Erzsébeten nem barmok járnak meccsre,aki meg nem akar kijönni maradjon otthon
@zsolt007: Szia nem tudom te melyik meccsről beszélsz de én a 2008.09.12 NZ Stars-FTC ről írtam
.Tudod én ennek az eseménynek szem és fültanúja voltam az említett apuka a fiam csapattársának az apja. A lányokról nem tudok ezért nem is tudok állást foglalni arról az esetről, erről meg lehet ,hogy te nem tudsz de engem minősítesz. Továbbá ha figyelmesen olvastál biztos feltűnt 5-6 szurkolót írtam, azon a mérkőzésen azért jóval többen voltak a fradisták és ők a többség kulturáltan viselkedett és ezt nem is vitattam. A mutogatásokról csak annyit, hogy nektek sem kell a szomszédba mennetek ilyen téren,és elhiszem ,hogy Erzsébetre nem barmok járnak de minket megtisztelt sajnos 1-2 közülük aki a mérkőzés megtekintését a pályával háttal meztelen fenékkel is megpróbálta. Gondolom ez is természetes viselkedés.Utoljára pedig a mondatod második felére reagálva bemásolnám és ajánlanám figyelmedbe Demko gondolatát: A fradisták saját csarnokot szeretnének. Még drapit is csináltak erről. Ehhez pl. meg lehetne mutatni, hogy telt házas meccseik vannak, ahova a vendégszurkolók is szívesen jönnek. De ehelyett ilyen viselkedéssel csak elriasztják a "vendégeket". Ha nekik ez így jó... ÉRDEMES LENNE ELGONDOLKODNI RAJTA.
@zsolt007: gumikígyó igazat írt.A fiam is pont ezt mesélte el otthon!Ő azok közt a 13-14 éves gyerekek között ült ,akiket az említett kőkemény "fradista" megfenyegetett.Nagyon sajnálom,hogy nem voltam ott.
@gumikigyo: az a baj ,hogy még mindig itt tartunk! Pár gyökér miatt a normális szurkolók maradnak el a mérkőzésekről.Miért nem sikerül ŐKET kirekeszteni?Az UTE meccs után történt civakodásnál is az egyik serdülő játékos faterja akdályozta meg az összetűzést.A 3darab rendőr a főbejáratnál melegedett a fűtőtestnek dőlve...
@ovechkin8: Ez már csak ilyen...
A Pesterzsébet játékosai rendszeresen ezt csinálják, talán most nekünk is belefért... :)
Emlékezhettek az MJJSE - Fradi 0-0-ás meccsen is volt egy ilyen szituáció, a mostani 2-2-es meccsünkön, pedig legalább öt.
Egyszer még a kiugró Franc lövése után is felborította a kaput Sájevics, de szerencsére, akkor már bent volt a pakk, így nem tudta a szerencsétlenségét sportszerűtlenséggel kompenzálni.
úgy látom a szurkolók többsége csak a "jóban" igazi szurkoló, mikor rosszabb egy játékos akkor már mindjárt osztják az észt, itt van a Becze Zolika, szerintem igenis jó kis kapus, igaz nem egy Szuper Levi de nem is rossz, mikor volt az a kiváló meccse a KAC ellen akkor mindenki el volt ájulva, most hogy nem megy neki annyira most már nem is jó kapus....szép mondhatom. Amúgy nem mintha a Volán farmcsapatában lennének jobb játékosok mint például ő. Erről ennyit.
Az én meglátásom az hogy az említett meccsen szemből ezdődött a mutogatás amit nem is értek mert mi gondja lehet egy starsosnak egy fradistával és fordítva hát semmi,igaz van 1-2 társam akinek a cérna hamar elszakad kúltúrálatlan emberek úgyanúgy szemben is vannak egy cseppel nem volt különbek a starsos szülők vagy szimpatizánsok a fradistáknál.Canadien 14 éves gyerekre akkor sem emlnénk kezett hogyha anyázna de a mutagatást nem szeretem se én se a többi társam,lehet hogy nem a tied volt a hunyó de egy bizonyos társoság egyfolytába provokál akko előbb utóbb szólva lesz egy kicsit komolyabban.
@zsolt007:Szerintem itt kezd parttalanná válni az egész,biztos,hogy a gyerekek sem szentek de nem mennek át részegen kötekedni a másik szektorba majd mikor kipenderítik onnan nem megy a barátokhoz sírva, hogy őt mekkora sérelem érte és ezt tettlegesen meg kéne torolni. Félreértés ne essék én becsüllek azért mert így kiállsz a többiekért akiket lehet, hogy nem ismersz. De tedd a szívedre a kezed és gondolkozz el azon amit irtunk, és ráfogsz jönni ,van alapja. Egyébként a családom férfi tagjai elvakult fradisták voltak, és én is az voltam amíg nem jelentek meg a lelátókon a a magukat kemény magnak nevező balhét kereső emberkék.Ezért cirka 18-20 éve nem járok egyik sportág mérkőzéseire sem. Szeptember óta a fiam kérésére járunk a felnőt Starsz meccseire és sajnos már 2 ilyen atrocitásba bele futottam, gondolhatod ha nem lennének ezek az esetek akkor a többi mérkőzésre is ellátogatnánk ami a rendező csapatnak bevételt generálna.ha mondjuk még 100-150 ember így gondolkodik kiszámolhatod menyi + bevétele lenne a csapatodnak. Köszönöm a figyelmedet és kívánom hogy legközelebb incidens nélkül tudjuk biztatni a kedvenc csapatainkat bár melyik pályán.
süti beállítások módosítása