HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A magyar bajnok a BL-selejtezőbe megy

2009.01.26. 14:00 Ryan O'Brien

A héten véget ér a Bajnokok Ligája idei szezonja, de közben már az is eldőlt, hogy az OB I. idei első helyezettje részt vehet a sorozat 2009/2010-es kiírásában. Korábbi terveinek megfelelően döntött így napokban a nemzetközi szövetség.

A legutóbbi kiírásban csak az IIHF ranglistájának legjobb hét nemzete, az orosz, a finn, a cseh, a svéd, a szlovák, a svájci és a német képviseltethette magát kiemelkedő csapataival. Az idén szeptemberben rajtoló újabb kiírásban a legjobb 22 szövetség, így a magyar is nevezhet csapatokat.

Ennek megfelelően átalakul a lebonyolítás is. A ranglistán 8–22. helyen álló nemzetek (fehérorosz, lett, dán, osztrák, kazah, norvég, francia, szlovén, olasz, magyar, lengyel, holland, ukrán, brit és román) bajnokcsapatai, illetve a svájci, a német és a szlovák bajnokság alapszakaszának nyertese vesz részt az 1. selejtezőfordulóban. A 18 gárdát hat háromcsapatos csoportba sorsolják. Az egyik induló otthonában körmérkőzéses tornát rendeznek 2009. szeptember 11–13. között.

Az első körből a hat csoportgyőztes jut tovább. Az orosz, a finn, a cseh és a svéd bajnokságok alapszakaszainak győztesei a második selejtezőkörben csatlakoznak. A tíz résztvevőből öt párt sorsolnak, ezek oda-visszavágón döntik el a BL-csoportkörbe jutást. Ezeket a meccseket szeptember 23-án és 30-án bonyolítják le.

Az öt továbbjutó, illetve a hét topbajnokság végső győztese alkotja a BL-csoportkör 12 csapatát, amelyeket az idei rendszernek megfelelően 4 háromcsapatos csoportba sorsolnak. A csoportmeccsek időpontja: október 14. és 28., november 11. és 18.,  december 2. és 9. Az idei szabályok szerint  alakul a további menetrend, 2010. január 6án és 13-án az elődöntőket, január 20-án és 27-én a döntő két meccsét rendezik.

42 komment

Címkék: bajnokok ligája

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És vajon a KHL-es nem orosz csapatok részt vesznek majd, mint hazájuk bajnokai? Nem ismerem a lett, belorusz meg kazah rendszert, hogy ott is becsatlakoznak-e a saját bajnokságukba a végén.
Nagyon megkavarták ezt az első "igazi" BL-t. Most, hogy is van ezekkel az alapszakasz győztesekkel? És ha véletlenül nemcsak az alapszakaszt nyerte meg?
Na igen. Ezt én sem igazán értem, de a hír az jó. Bár biztos nem lesz egyszerű egyeztetni a különböző bajnokságokban résztvevő bajnokoknak az időpontokat.
@scsziv.urfi: Nincs mit egyeztetni. Ezek foglalt napok, BL-napokon nem lehet más.
No, azt a 4 háromcsapatos csoportot most /pill. nagyon nem értem. Keresek a "sémarajzot" vagy mit az IIHF honlapján mindjárt (remélem addig nem tallnak meg melóval). :)
@kerusz: Kösz! Ezt értsem úgy hogy az adott napokon például az EBEL-ben résztvevő Alba Volán számára nem írhatnak ki mérkőzést az osztrákok? Bocs ha sokat értetlenkedek, de inkább kérdezek semhogy hülye következtetéseket vonjak le.
@scsziv.urfi:

igen, elméletben az EBEL és a MOL Liga kiírása is igazodni fog ezekhez a időpontokhoz.
Főleg mivel az osztrák és a román bajnok is részt vesz a selejtezőben.
@scsziv.urfi: Igen. Konkrétan aki a BL-ben akar indulni, az köteles alkalmazkodni. Ha fontosabb neki a hazai bajnoki, akkor ne induljon a BL-ben.
Tételezzük fel hogy a Volán bejut az EBEL rájátszásba és megnyeri (tudom hogy ennek sajnos kicsi az esélye) Akkor mi történik? a Volán indul osztrák bajnokként és a magyar második magyar bajnokként vagy a Volán magyar bajnokként és az osztrák második indul osztrák bajnokként?
@ecs:
Ezen már én is elgondolkodtam, hogy mi lesz, ha tényleg jön a Färjestadt, Frölunda, RedBull, stb.
Szerintem vagy nem indulnak így a BL-ben, vagy játszanak egy-két meccset hazájuk bajnokcsapatával például.
@defó:
Ha bajnok az alapszakaszgyőztes, akkor az alapszakasz másodikja indul.
Az a legkevesebb. Az EBEL-ben és a MOL-ban is megoldható, hogy az adott bajnok meccse eltolódjon.
@kerusz: @Leslieke: Köszönöm a tájékoztatást és a türelmet.
@orthodox.russian: Az osztrák bajnok nem azonos az EBEL győztessel. Az mindig a legjobb helyen végzett osztrák csapat. Tehát tavaly a Red Bull már az EBEL döntő alatt osztrák bajnok volt.
@OliBLOOD: így már tiszta. kösz a választ :)
@kovacsistvan: Köszönöm! Lett volna egy tippem, hogy így gondolták.
Akkor a KHL-ben a nem orosz csapatok is alanyi jogon indulhatnak jövőre ezen?
Ha logikusan erőviszonyokat végiggondoljátok a másod harmad vonal csapatai szeptemberre még nincsenek készen, szeptember 10-13-ig még nem tudni milyen légiósokat tudnak leszerződtetni,sőt valószínű ,hogy a körmeccseket idegenben kell megvívni tehát a hazai pálya sem játszik.Igy a későbbi bajnokságba sem kavar be.
nálunk akkor a volán indul vagy nem?mert ugye nem ök az alapszakasz bajnokok.vagy nem?
@sinupret: Nálunk csak az OB1 bajnoka indul, annak a rájátszása még odább van, majd márciusban derül ki ki lesz a magyar bajnok. Az alapszakasz győztes nem számít, mert ehhez nem elég erős a bajnokságunk.
Alapszakasz győzteseket és bajnokokat, vagyis országonként két csapatot, csak a hét legerősebb bajnokság indíthat.
bár a hokit egy ideje sokkal jobban szeretem mint a focit, azért ezek a nemzetközi tornák összehasonlíthatatlanul amatőrebb módon szerveződnek. Ha fociban olyan jók lennénk, mint hokiban, akkor legalább 5 csapatunk versenyezne tavaszig különféle kupákban, itt meg annak örülhetünk, hogy idén végre elcsíptük a BL előszobáját szeptemberben.
ez igazából hallatlan nagy lehetőség a Volánnak. mert azért lássuk be, neki van a legnagyobb esélye a bajnoki címre. Mert ha úgy fogjuk fel, hogy akár edzőmeccsek a szezonra, akkor a volánon kívül az EBELből csak egy csapat indulhat. Erre én úgy gondolok, mint egy jó kis bemelegítésre a szezon előtt. Ha így nézzük, akkor viszont hatalmas lehetőség szerintem.
ja nem, bocs a volánon kívül 2, mert a szlovénektől is 1. Tehát 3 EBEL csapatnak lesz lehetősége, a Volánnal együtt. Én nagyon örülök neki!
Jut eszembe: a lett BL-résztvevő még külön érdekesnek tűnik, mert a Dinamo Riga a KHL-ben van; négy csapatuk a belarusz Extraligában, míg a lett bajnokságban többnyire tartalékcsapatok szerepelnek. A litvánok legjobb csapata pedig ebben a "tartalékos" lett ligában szerepel.
gondolom már kitalálták, hogy avatnak majd bajnokot, fejetlenül csaknem szervezik meg.
Legyünk már "szerények"...
Mi van ha jövőre a magyar OB1, és az EBEL bajnoka ugyanaz lesz??? :)
Szép álom, mi???
Az előselejtező nagyjából így festene :
1. svájc, 12. olasz, 13. magyar
2.német, 11. szlovén, 14. lengyel
3.szlovák,10. francia,15. holland,
4.fehérorosz, 9.norvég,16. ukrán,
5.lett,8. kazah,17. brit,
6.dán,7. osztrák, 18. román

Ha a címben szereplő felsorolás egyben erősorrend is.
Kérdőjelek is vannak még bőven. Mi lesz a világranglistán a romámnál előrébb szereplő észt,litván és horvát válogatottakkal ?
Mi alapján állapítják meg a bajnokságok erősorrendjét ? Gondolom ez kell a sorsoláskori kiemelésnél. három külön erősségű kalap biztos kell különben elég pikáns dolgok is kisülhetnek,
Például a szlovák alapszakasz győztes, vagy a dán bajnok nem biztos hogy repesne egy erre a tornára megerősített osztrák és szlovén csapatnak egyszerre.
@Leo945: Külföldi csapat osztrák bajnok nem lehet...
Bocsánat ki kell egészítenem:
a litván észt és horvát válogatottakat is adó csapatokkal
Minél többet agyalok rajta rá kell jönnöm,ez nem foci, egyszerűen nincs Európában húsz szervezett bajnokság. Egy bizonyos szint alatt senki sem ott játszik ahová a telephelye szerint való, hanem ahol fejlődni, szinten tartani tud,így félő ,de egyben logikus is ,hogy a mostani tervezet tovább fog egyszerűsödni, hiszen a KHL 5-dik csapata is jobb mint egy-egy kiemelt.
jah, és az osztrák bajnok, és nem az EBEL bajnok? Az nem ugyanaz? mert az ok, hogy nálunk a mol, meg az ob1 az más... de azt buta naívként nem tudtam, hogy az EBEL mellett labanc barátaink is külön megmérkőznek... Sorry... akkor dőlt az elv...
@Leo945: Nem nincs semmi külön osztrák bajnokság. De aki meg nyeri az ebel alap szakaszt az a csapat lesz az osztrák bajnoki.
@Zsoldos: Ahhham... ééééttteeeeem
és ezek szerint egy (erősen feltételezett)
01 AVS
02 HCI
03 OLL
04 KAC
alapszakasz után a KAC az osztrák bajnok?
mókás, bár akár jogosnak is mondható... :)
@Leo945: Az, de végülis logikus...
Nah, megint okosabb lettem!
Köszi Zsoldos! :)
@Leo945:
Már ne is haragudj de a HCI az Innsbruck rövidítése, ami osztrák csapat. Példád alapján Ő lenne az osztrák bajnok, amire momentán az esély mint mondjuk a VolánII.-nek az ob1 végső győzelemre.
Te sztem a Jesenicére gondoltál de az a HKJ.
Itt a baj ott van, hogy kéne egy pontrendszer. Sajnos! Mint az EBEL-ben. Viszont így meg sok ország csapatai még az selejtezőig sem jutnának el.
Szerintem, ez egy nagyon kezdetleges "monopólhelyzet" szerető BL lesz. Mint a fociban! Sajnos! :(
na gyerekek, nincs még lefutva a magyar rájátszás, ki mondta, hogy a Volán indul?
Ki más indulhatna a remek Ujpest vagy Nz stars akiknek a Csikszeredai csapatok is megoldhatatlan feladatot jelentenek.....
@mike80: Igen, igazad van, ezt picit elgépeltem... :) HKJ :)
@taki17: ooooooopppps a nagy Volannak is megoldhatatlan problemat jelentett a HC Csikszereda:)
süti beállítások módosítása