HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán–Olimpija Ljubljana 3-0

2009.01.16. 22:08 D. Gromov

A magyar bajnok hősies mérkőzésen verte a kőkemény Olimpiját, a legnagyobb érdem a sikerben Szuper Leventéé, aki a szezon második shutoutját produkálta. De nagyon fegyelmezetten és összeszedetten játaszott az egész csapat. A Graz már beláthatatlan messzeségben van, de nem is őket kellene utolérni, hanem először is a ljubljanaiakat, másodszor az Innsbruckot. A küldetés szinte lehetetlen, de nem teljesen az.

Az Alba Volán szerencsés-szemfüles góllal szerzett vezetést a mérkőzés legelején, Ocskay Gábor piszkálta a hálóba a Sila kapus lábai közt elakadt korongot. A második és a harmadik harmadot végigtámadta a szlovén ellen, rengeteget lőttek minden szögből, de Szuper reflexei hibátlanul működtek. Elik és Banham fantasztikus volt, de hiába tesztelték agyba-főbe a magyar kapust, korongjaik nem értek célt. Ugyanakkor a fehérvári megugrások is veszélyesnek tűntek, de itt is kimaradtak a helyzetek.

Egészen 58:59-ig, amikor Vaszjunyin Artyom talált be Palkovics Krisztián tökéletes passzából. Az utolsó másodpercekre jutott még egy pompás magyar találat, a szlovén kapus már nem volt a jégen, korongot szereztünk, Sofron és Nagy Gergő meglódult, előbbi önzetlen volt, utóbbi önfeledten is pontos, 3-0.

A további eredmények: Salzburg–Villach 7-1, Jesenice–Vienna 3-4, Klagenfurt–Innsbruck 4-2, Graz–Linz 2-0.

A Graznak 46 pontja van, az Innsbrucknak 43, az Olimpijának 39, az Alba Volánnak 36. Még nyolc forduló van hátra, 7 pontot kellene hozni az Innsbruckon, hármat az Olimpiján. Nyerni kell, aztán megint nyerni, megint és megint. Majdhogynem lehetetlen, de meg kell próbálni. Egyébként pedig, ha a szezon vége szépre sikerül, és a maihoz hasonlóan jó meccseket játszunk, már az is elég. Nekünk legalábbis.

48 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Most értem haza, kegyetlen jó volt!! Köszi srácok!

Szuper most először tényleg szuper volt. Végre hozott egy meccset a kapusunk... mert ezt most tényleg neki köszönhetjük!

Szép volt fiúk! Vasárnap folytatás! :)
LE A KAlappal a srácok elött!!! Szép volt ,Szép volt ,Szép volt !!:D GÓÓ ALBA Goo!
Thomas_av (BLUE LINE BOYS)
Egyszerűen hihetetlen jó volt! Szép volt fiúk! Imádom! :)
Sziasztok!! Remek meccs volt, sajnálom azt aki kihagyta. Szép volt fiúk soha rosszabbat!!!! Először furcsa volt Balu a fiatalokkal, de rengeteget ad a játékhoz, remekül játszik. Remélem még látunk néhány ilyen vagy ilyenebb meccset. Ja, majdnem elfelejtettem, aki szeretne rosszat írni esetleg, az most inkább menjen aludni és holnap felkelés után találjon valami elfoglaltságot és ne üljön a net elé, köszike.
Nagy gratuláció a CSAPAT-mert ilyen foghíjas kevert sorokkal is CSAPAT voltak,Szuper Levinek akinek ma tényleg SZUPER volt és a KÖZÖNSÉGNEK a hangulatért..

Hajrá VOLÁN!!!!!!
Miki78.Szuper Levi a szezon elején sorba hozta a meccseket a csapatnak.A mai meccsen a betegségtől,és sérülésektől megtizedelt csapat hasonló hősiesen védekezett, mint ahogy Dobóék védték az egri várat anno 457éve.Szinte felbillent a pálya a második harmad közepétől, ez az a meccs, ahol megsem merném nézni a kapura lövési statisztikákat.Rettenetesen elfáradtak a fiúk, maximálisan megérdemelték a meccs végén a vastapsot.Remélem hasonlóan sikeres lesz a vasárnapi folytatás
délután még úgy volt, hogy lemegyek, de aztán a munkahely közbeszólt és már nem értem volna le Fehérvárra, inkább megnéztem tévén. A helyszínen persze tuti jobb lehetett...:-) Gratula a fiúknak!
öö, szerintem nem a "szezon végre", hanem a szezon VÉGE sikerülhet szépre. a többivel egyetértek: akárhogy is, de végig lehetett izgulni a szezont, a tavaly hamar jött realitások és frusztráció után ez se kevés. a mai meccs pedig pazar volt, gratula.
@exL:1: meg fogsz lepődni, de a kapuralövéseket megnyertük (köszönhetően a meccs első felének), inkább a korongbirtoklás lehetett ciki, de azt meg nem mérte senki! :-)
@exL:1: persze, igaz, csak akkor az egész csapat sokkal jobban játszott! De ez most 99%-ban az övé volt! Azért nem 100, mert gólokat is kellett lőni! :)
Sziasztok again! Tegnap a méteráru üzletben vásároltam kék, fehér anyagot, már kérdezték tőlem, hogy Volán zászló lesz? Naná! Kedves szponzor jelöltek, már az egész város a csapatról beszél, biztosan jó reklám lenne. Hajrá Volán!!!
@exL:1: A statisztika szerint pedig megnyertük a kapura lövéseket is 27-24-re:) De persze ez csak statisztika. A két szám ami fontos az a 3-0:):)
Grat a fiúknak, Levinek külön, szuperek voltak. Sztem nem hagyta ki senki a meccset, csak hát ugye ha a tévé közvetít, akkor a lusták (pl én) inkább itthon maradnak. Szani nagyon jól mutatsz azzal a hatalmas dobbal, köszönet nektek és természetesen minden szurkolónak, tényleg ti vagytok a 7. ember a pályán.
Grat a srácoknak! Szép volt!
Menyasszonyom üzeni: "Király voooolt, SZÉP VOLT FIÚK!!!! CSAK ÍGY TOVÁBB!!!"
Én meg még annyit fűznék hozzá, hogy akárhogyan is, de jövőre is menni kell az EBEL, és ha ez nem sikerül, akkor majd jövőre tuti bejutunk... Amúgy most is egyre elérhetőbb a cél, de... Mindegy.... Szép játék lesz ez így a végére, ha továbbjutunk, ha nem!
HAJRÁ VOLÁN!!!!
Jó meccs volt! Gratula a Fiúknak! Levi nagyszerű formában védett! A csapat meg utolsó vérig küzdött!


Hajrááááááááá Volááááááán!
Sziasztok ! Nagyon örülök hogy győzött a csapat , annak is hogy ennyire izgalmas volt a vége . Gratulálok mindenkinek aki tett érte .
Abból hogy Balut a fiatalok mögé állította abból is maximálisan laátszik hogy mekkora gondolkodó , hozzáértő EDZŐ (EMBER) a mi őszhajú trénerünk . Igaza van abban hogy egy támadóbb szellemű sorban könnyebb játszani egy nem annyira stabil védőnek . A fiatal villámléptűeket pedig megnyugtatja az ha tudja hogy egy rutinos öreg harcos tart rendet a hátsó alakzatokban . Hozta is magát mindenki . A kis Vaszjunyin tanári gólt lőtt (tudom hogy ez otthon kevés a dícsérethez)de remélem hogy visszatér az önbizalma és újra meghatározó lesz a csapatban . Én örülnék neki !
Hajrá!!!!!!!!!!!
NAgyon odatette magát az egész CSAPAT. Fantasztikus meccs volt.
Grat, szép győzelem!!! De miért csicsónak írták a gólt? Nem Palkó lőtte?
Bár, részlet kérdés:D Lényeg a győzelem... Akármi elsülhet ebből még!!!
@banyszi: Köszi! Igyekszünk, igyekszünk :)) de a Fiúk szép játéka is szükséges ahhoz, hogy ilyen jó hangulat legyen a csarnokban! A TV-n keresztül is átment az a hangulat vajon, amit megéltünk a helyszínen?
Az utolsó két meccsen, mintha minden bekattant volna a helyére! (Végre a fejben, és lélekben is mindenki OK!)
Maximális gratula mindenkinek!
Hirtelen már nem is a Graz az ellenfél az álomhelyért. S talán az Innsbruck jobban is fekszik nekünk. Minden sérültnek gyógyulást, és hajrá előre!!!
Tenyleg kellett ez a siker es le a kalappal,de...
egy apro kerdesem van: az elso golnal ha azt a volan kapta volna megint orszagos , osztrak-magyar monarchias netalan unios csalast emlegetne mindenki? csak mert csicso ugye bepiszkalt a mammut ala , a korong magatol sosem ment volna a kapuba. nem hallottam volt e sipszo kozben valamiert nagyon reklamalt a ljubljana...
Szép volt fiúk, így tovább, nincs veszíteni valótok!

De jó lenne vasárnap estefelé megenni egy linzert :-))
Fehérvár TV nem ismétli valamikor a meccset?
@kiralyfi: A korong magától soha nem megy a kapuba!
Szuper volt a meccs hőse. A Linz az utsó 2 meccsén nem bírt 60 perc alatt gólt lőni, úgyhogy hajrá. Martz, Kovács, Benk??????
Nagyon klassz meccs, még mindig a hatása alatt állok! Szép Volt Fiúk!

@beth01: Jók voltak az a két új zászló :)) egyből kiszúrtuk!

@jágör68: a betegekről nem tudok, de Guerrieroval beszéltem pár szót és amikor rákérdeztem a vállára, akkor ennyit mondott: "maybe sunday"

Ha nincs győzelmi teher a csapat vállán, akkor máris micsoda eredmények születnek. Hogy mi állhat valójában a szép eredmények háttérben, azt nem tudom, de ha ez, akkor hagyjuk már ezt mindenképpen nyernünk kell dolgot! Élvezzük a hátralévő meccseket, aztán majd elválik, hogy addig összegyűjtött pont mire lesz elég!

(de azért, nyerjünk még sokszor :)))) Hajrá Volán!!!
@M.Lac: hű de magyarosan fogalmaztam már megint :)))
Jó meccs, jó hangulat, igazi szurkolás, mi kell még...?
Vasárnap is ott leszünk : BLUE LINE BOYS!!!

HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN!!!
Hősiesen védekezett a csapat és szerencséje is volt végre. Minden dicséretet megérdemelnek. Rettenetesen izgalmas volt, mert a szlovénok szinte egykapuztak, de a szórványos magyar kontrákban is benne volt a veszély.
Az ordító hibák is elmaradtak, a kisebbeket pedig megúsztuk.
Bravó!
@kiralyfi: Az első gól egészen pontosan így nézett ki (éppen azon a sarkon áltam):
Palkó rálőtte, a kapus megfogta. De, hogy ne legyen aslóban buli ezért gyorsan letette a védőnek. A bíró sípolt, mert nem látta, hogy a kapus letett a korongot. Ekkor lépett oda Csicsó és bekotorta.
1. valóban előbb volt a sípszó.
2. nem kellett volna sípolni, hiszen, nem fogta meg a kapus a korongot.
3. Kapustámadásról szó sem lehetett, mert Csicsó csak jóval később ért oda és simán a korongot ütötte, a kapushoz hozzá sem ért.
4. Egyszer most velünk volt az igazság :) még akkor is, ha téves sípszó miatt jogos a Ljubljana reklamálása.
Végeztem egy kis számítást... Szinte lehetetlen a küldetés... de van még remény!

A genyó Innsbnruknak se rossz a sorsolása.. :/

HC TWK Innsbruck "Die Haie" EC Pasut VSV - 1 pont
EC Red Bull Salzburg HC TWK Innsbruck "Die Haie" - 0 pont
Alba Volan Szekesfehervar HC TWK Innsbruck "Die Haie" - 0 pont
Eishockeyclub Graz 99ers HC TWK Innsbruck "Die Haie" - 0 pont
HC TWK Innsbruck "Die Haie" EHC LIWEST Linz - 2 pont
EV Vienna Capitals HC TWK Innsbruck "Die Haie" - 0 pont
HC TWK Innsbruck "Die Haie" HK Acroni Jesenice - 2 pont
HC TWK Innsbruck "Die Haie" HDD TILIA Olimpija Ljubljana - 2 pont

Összesen 16-ból 7 pont.

na, most 7 pontot kell rajtuk hozni, ez azt jelenti, hogy nekünk 16-ból 15-öt kell hozni. 2-t kell eleve ellenük, marad 5. Ami azt jelenti, hogy 3 meccsel többet kell még nyernünk, mint ők (vagy 6 pont valahogy)

Reményeink szerint a Red Bull, a Graz és a Bécs végez velük és sanszos, hogy a Pasut is nyer náluk. Ez négy vereség, ezalatt nekünk legalább 3- kell nyerni és megelőztük őket. A többi meccsen meg tartani kell az előnyt.
Az utolsó meccs is kemény lesz. Mi a Béccsel játszunk itthon, remélhetőleg a Bécsnek már tuti helye lesz és nem kell neki annyira a győzelem... A Ljubljana meg megszorongathatja őket, persze ez majd akkor derül ki, hogy kinek kell szurkolnunk... Remélem, hogy kell még szurkolnunk az utolsó körben is!

A mi sorsolásunk ilyen:

Alba Volán Black Wings Linz - itt jó lenne győzni, nem lehetetlen: 1 v 2 pont
Acroni Jesenice Alba Volán - legalább egy X: 1 pont
Alba Volán HC Innsbruck - kötelező győzelem: 2 pont
Alba Volán Villach SV - győzni kell: 1 v 2. pont
Alba Volán Graz 99ers - győzni kell, olyan nincs, hogy ezek mindig megvernek minket!!!! 2 pont
EC KAC Alba Volán - A KAC elleni mindig jók vagyunk: 1 pont
RB Salzburg Alba Volán - ez sajnos vereség lesz... 1 pont
Alba Volán Vienna Capitals - feldobott hangulatban, hosszabbítás után győzünk: 2 pont!

Összesen: 15 v 13 pont
Ez elég lehet, ha a Haie nem táltosodik meg.... na meg a Ljubljana sem..
Hú, de nagyon hangulat volt... Remélem lesz összvefoglaló. :)

És egy kérdésem van elsősorban M.Lac felé. Öcsém dobol, és valószínűleg lesz egy fölösleges pergődobja, ha esetleg harmadik dobnak egy kis pergődob elférne, akkor szóljatok.
@Vincenzo90: Szia! Köszönjük a fülest :)) Biztosan jól jön, ha kihozzátok. A kérdes csak az, hogy a tesód jönne dobolni is vagy csak a dob érkezne? Bár ahogy hallom, mióta vannak az új dobok, egyre többen kapnak hozzá kedvet, hogy üssék-verjék. Egyébként azt beszélgettük többekkel, hogy jó lenne, ha sikerülne egy dobot beiktatni a B középbe is és a túlsó szélre is. Aztán valamikor beiktathatnánk egy közös dobos-éneklős próbát is :))

Egyébként nagyon boldog vagyok, hogy beindult végre valami! Ideje volt már kicsit felrázni az állóvizet!
Az NSO fórumon meg egymást ölik az emberek, hogy Levi jó kapus avagy sem. Győzelem után. Szánalmas...
@pakero: én nem szeretem túlzottan a Levit, mert..
de tegnap jó volt, az tuti! :)
@miki78: Azzal nincs is baj hogy szeretik is meg nem is, csak az a baj hogy a hangnem elég erős.
@pakero: persze, de az nso fórumról inkább ne is beszéljünk, tragédia ami ott van. Minden barom odaír, szerintem szóra sem érdemes! Tegnap mindenki 100%-ot nyújtott. Nem felejtem el egy darabig az utolsó két gólt és az örömöt :)
Levi tegnap azért hibázott párat, elég feltűnőeket, és volt, amikor a hátvédek mentették meg...
Na ennyit a dobtémáról... Mégis viszik a pergőt is.
@miki78: Köszönöm a soraidat, korrekt ember vagy !!!
@Vincenzo90: Sajnáljuk, de a következő meccseken szívesen látnánk a dobot + természetesen a dobosát is! :-)
@Szanee: Bocs, hogy csak most reagálok, nagyon el voltam foglalva! Igen, átjön a hangulat és részemről minden meccset felveszek videóra, tehát ha egyszer meg akarjátok nézni, szivesen odaadom. Rendszeres szereplői vagytok a szüneteknek és állandóan beszél a Léderer a kíváló szurkolótáborról. Mégegyszer köszönet érte mindenkinek!
@Szanee: Lehet, hogy nem volt egyértelmű, de az a helyzet, hogy úgy volt, hogy megveszik a dobszerkót, de a pergő nem kell nekik. Azóta meggondolták magukat, és azt is elviszik. Úgyhogy nincs dob...
süti beállítások módosítása