HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kizárással ijesztgetik az Olimpija Ljubljanát

2009.01.15. 12:06 KCs

A szlovén EBEL-csapat huligánjai múlt pénteken törtek-zúztak Klagenfurtban és az oda vezető úton. Az EBEL elnöke, Karl Nedwed példaértékű büntetést követel. A liga hivatalos közleményben figyelmeztette a többi klubot a veszélyre.

Az Erste Bank Eishockey Liga 43. fordulójában, január 9-én a Klagenfurt vendége volt az Olimpija Ljubljana. A csapatot, mint már több alkalommal korábban, elkísérte a Green Dragons szurkolói ultracsoport is. Az autóbusszal utazó drukkerek alaposan felöntöttek a garatra, már a szlovén-osztrák határra érve lerészegedtek, botrányosan viselkedtek. A szlovén rendőrség látókörébe került az ittas társaság, jelezték is osztrák kollégáiknak a potenciális veszélyt. Az osztrák zsaruk hamarosan befogták a buszt, és járőri felvezetéssel biztosították az útját Klagenfurt városáig. Ám a balhés drukkerhad magatartása a menet közben végképp elfogadhatatlanná vált, így a rendfenntartó erők azt a döntést hozták, hogy nem engedik be Klagenfurtba a járművet, hanem visszafordítják Szlovénia felé.

A jegyeket elővételben megváltó utasokat ez felettébb nyugtalanná tette. Először fizikailag próbálták megakadályozni a buszsofőr útirány-változtató manőverét, majd verbális támadást intéztek a jelen levő rendőrök ellen, hangosan szidalmazták őket, valamint a többi osztrák jégkorongklubot és azok szurkolóit. A drukkerek a birtokukban levő pirotechnikai eszközökkel célba vették az egyenruhásokat, majd a rendőrség közlése szerint kitörték az autóbusz ablakait. (A GD viszont állítja, épphogy a rendőrök zúzták be a jármű üvegfelületeit.)

Az EBEL igen érzékeny a lelátó népének magaviseletére, így nem meglepő, hogy az osztrák bulvármédia által alaposan felfújt eset után az illetékes testületek azonnali lépésekre szánták el magukat. Hivatalos körlevelet intéztek a klubokhoz, illetve a szurkolói csoportokhoz, amelyben senkinek sem javasolják a Ljubljanába utazást. Emellett az osztrák csarnokokban azonnali hatállyal beszüntették a vendégjegyek árusítását a Ljubljana-mérkőzésekre – tulajdonképpen kitiltották ezekről a sporteseményekről az Olimpija drukkereit.

A Liga hivatalosan is "szurkolói problémáról" beszél, amely azonnali kezelést igényel. "Az EBEL tájékoztatta az Olimpija Ljubljana klubvezetését a  döntésektől, és felszólította a klubot, hogy minden lehetséges eszközzel találjon megoldást a szurkolói problémára, és hazai mérkőzésein a vendégcsapatok és azok szurkolói biztonságáról megemelt rendezői és rendőri jelenléttel gondoskodjék" – áll az EBEL közleményében.

Megkerestük az Olimpija Ljubljana honlapjának egyik munkatársát, az Slohokej.net szlovén jégkorongportál szakíróját, Rok Zupancot, hogy első kézből informálódjunk a történtekről. "A Green Dragonsnak lényegesen rosszabb a sajtója Ausztriában, mint amilyenek  valójában. Ezek a srácok elsősorban futballszurkolók, hokimeccsekre alkalomszerűen járnak ki, és semmi probléma nem volt a magatartásukkal. Azt mindenki tudja róluk, hogy ha úgy adódik, felvállalhatatlanul viselkednek, de jégkorongmeccs kapcsán ilyen eddig csak egy ízben fordult elő: amikor tavaly a bajnoki döntőben közvetlenül az ötödik találkozót megelőzően szereztek tudomást győzelmünk elvételéről. Heves reakciójuk akkor aligha volt meglepő" – vázolta a háttérinformációkat kollégánk.

Az újságíró hozzátette: "A Klagenfurt ellen mindig feszült a hangulat, főleg Ausztria azon részén él ugyanis ellenszenv a szlovén drukkerekkel szemben, és ezt a tavalyi rájátszás során a helyi sajtó is erősítette. Tavaly a negyeddöntő első meccse alkalmával a Green Dragons tagjai felgyújtottak egy KAC-sálat, a harmadik találkozón pedig fáklyákat dobtak a jégre. A meccs után három személygépkocsi tükrét letörte egy-két részeg alak. Ennek jelentős visszhangja lett az osztrák bulvármédiában, a KAC pedig az idei szezon elején közölte: kitiltotta a Green Dragonst a csarnokából. Tehát a most útnak indulók is pontosan tudták, hogy esélyük sincs bemenni a mérkőzésre."

A liga elnöke, Karl Nedwed tőle szokatlanul kemény hangvételt ütött meg. A Kurier című osztrák napilapban az Olimpija kizárásával fenyegetőzött. "Példát kell statuálnunk. Ez így nem mehet tovább" – dühöngött. Az újság szerint a Zágráb felvétele kerülhet napirendre, amennyiben nem kívánatossá válik a zöld-fekete szlovén egylet.

A heves reakció megértéséhez tudni kell, hogy a KAC, a "Rekordmeister" erős érdekérvényesítő képességgel rendelkezik az EBEL-ben, ráadásul a Green Dragonst szoros szálak fűzik az Olimpija Ljubljana klubvezetéséhez. Az Olimpija anyagilag is hozzájárul ezen lelkes szurkolók idegenbeli túráihoz – a mostani esetben is így történt -, egykori vezetőjük, Milos Vanic tagja a klub vezetőségének. Ráadásul a kitiktott szurkolók Vanic közbenjárásával jutottak klagenfurti meccsjegyhez pénteken.

Az Olimpija Ljubljana elnöke sem tétlenkedett. Sajtóközleményében azonnal elhatárolódott a Green Dragons csoporttól. „A HDD Tilia Olimpija és minden munkatársa élesen elítél minden ilyesfajta cselekedetet, és a lehető leghatározottabban elhatárolódik mindenkitől, aki nemcsak a törvényeket, hanem a normális emberi és sportemberi viselkedési normákat megszegi. (…) Nem tűrjük meg az ilyen szurkolókat, az ilyen viselkedésű egyének segítségére nincs szükségünk” – nyomatékosította a sportvezető.

Ami a most pénteki, Alba Volán-Olimpija Ljubljana mérkőzést illeti, aggodalomra nincs ok. Mint azt a szlovén újságíró blogunknak elmondta, csak barátságos polgárok, békés jégkorongszeretők érkeznek Szlovéniából, kb. tízen, a HDD Olimpija Fan Club nevű új formáció képviseletében. Ez a társaság lényegesen idősebb és családorientáltabb, mint a Green Dragons ultrái. A GD szurkolói csoport nem fogja tiszteletét tenni Székesfehérváron.

50 komment

Címkék: szurkolók ebel olimpija

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

en ezeket nem neveznem ultraknak az FC Steaua valamint a FC Dinamo focicsapatok ultrait azokat igen a leiras alapjan nem igazan tuntek olyan veszelyesnek mondjuk abban igazuk van az osztrakoknak hogy nem engedik be oket mert igy nem indulhat el egy folyamat hogy egyre durvabbak lesznek az szurkolok, es szerintem ezert nem kell kitiltani a Ljubljanat es nem is foglyak csak rajuk ilyesztettek :)
Sztem vonjanak le tőlük annyiszor 2 pontot, ahányszor balhé van. 5 ilyen felett pedig kizárás
Vasárnap voltunk Ljubljanában, minket semminemű atrocitás nem ért. Mondjuk a rendőrök szépen kísérgettek is minket! :-) A büntetés jogosnak tűnik, bár szurkolók miatt kitiltani egy csapatot.. Korlátozni kell a meccsre érkezők létszámát és a klubb vállaljon felelősséget az idegenbe érkező emberekért.
@jágör68: en ezzel neme ertek egyet mert ezzel a jatekosokat buntetnek leginkabb akik kihajtsak magukbol minden meccset a leheto legtobbet es akkor nehany bohoc miatt elveszik toluk a pontokat
szerintem az Ebel jol dontot hogy nem engedik be a GD-ket a meccsekre
nevetséges. milyen alapon szankcionálna egy sportági szakszövetség, vagy egy klub egy utcai "rendbontást"? másrészt semmi hátborzongató nem derült ki a fenti beszámolóból.

ki lehet tiltani a szurkolókat a csarnokokból - nem titkoltan ez a cél - de a hangulat, a sportág eladhatósága nem a mezei nézőtől növekszik. és ez nem csak a jégkorongra igaz.
@szorgalmas: de akik az utcan balheznak azok a meccsen is fognak foleg ha kikap a csapatuk attol nem lesznek kezes baranyok hogy beernek a jegcsarnokba
Azért azt jól lehet látni, hogy az osztrákoknál jóval alacsonyabb az ingerküszöb mint nálunk vagy éppen a szlovénoknál. Na most ez a Zágráb felvetés ennek tükrében azért elég durva, hiszen ott van a legkeményebb brigád ugye, a Dinamo huligánjai, mi van ha majd ők kapnak kedvet egy kis ausztriai túrához vagy a hazai meccsekhez( persze szerintem se zárják ki a Ljubljanát, ezért csak elméletben vetem ezt fel)? A cikk pedig szerintem nagyon jó, minden oldalról körbejárja az eseményeket, gratula.
"de akik az utcan balheznak azok a meccsen is fognak foleg"

ez prejudikáció.

a GD valóban nem egy tiroli népdalénekes gittegylet, de nem szeretem, amikor fékezhetetlen őrjöngő vadállatként állítanak be szurkolókat. hangulatkeltés. ettől nem lesz jobb sem az ebel, sem más bajnokság.
Szerintem kár lenne kizárni a csapatot a szurkolók miatt, már annál is inkább, mert bármikor előfordulhat, bármelyik csapatnál, hogy néhány szurkolójuk rendbontásba keveredik, aztán szépen elfogyna a liga, ha következetesek akarnak maradni. Ezt másképp kell megoldani.
Az pedig szerintem nagyon jó dolog, ha az ultrák mellett van egy másik szurkolói csoport is, amelyik a szintén elkötelezett, de kevésbé vehemens, így a különböző vérmérsékletű rajongók egyaránt megtalálhatják a számításukat.
Kíváncsi lennék, hogy valójában mi volt a "végképp elfogadhatatlan magatartás" ami miatt az osztrákok a busz visszafordítása mellett döntöttek. Ha valóban bebalhéztak akkor tényleg a visszafordítás a legegyszerűbb kezelése a helyzetnek. Azonban a saját bőrünkön tanulhattuk meg, hogy vannak az EBEL-ben "erős érdekérvényesítő képességű" személyek, akik egyben "hivatásos rettegők" is, akik képesek akár az Arany Alkony Nyugdíjas Otthon karácsonyi zsúrján is félelmet, rettegést és huliganizmust vízionálni.
Szerintem eléggé elnézőek vagytok. Nem tudom, megnéztétek-e a videót, de számomra meglehetősen visszataszító volt a hangulat e táboron belül. Ez alatt értem azt is, hogy sem "hazaiként" nem szeretnék hasonló vendégtábort, sem hasonló tábor tagjaként nem élvezném a szurkolást. Az égetésen kívül szembetűnő volt a rendőrt dörgölődzésével folyamatosan provokáló vörös hajú liba viselkedése is, ami feltűnően nagy figyelmet kapott az "operatőrtől". A lényeg szerintem az, hogy a szurkolók között van egy markáns csoport, ami ELSŐSORBAN vagy KIZÁRÓLAG a balhé kedvéért jár meccsre, illetve kíséri el csapatát idegenbe. A szurkolás ezek számára csak ürügy és én szívem szerint egyáltalán nem kérek belőlük. Teljesen másként ítélem meg azokat a szenvedélyes drukkereket, akik imádják a játékot, imádják a csapatukat és ezen érzelmi töltettől fűtve a meccs egyes fejleményei hatására "elgurul a gyógyszerük". Lehet, hogy a kétfajta viselkedés egy "pillanatfelvételen" nagyon hasonló és a jog talán nem is tud különbséget tenni közöttük, de e kétfajta "szurkoló" világosan megkülönböztethető. A "szurkoló"-t itt azért tettem idézőjelbe, mert nálam csak a másodikként leírt fajtának jár ki ez a besorolás.
Liladínó: teljes mértékben egyetértek.
@Liladínó: Csak csatlakozni tudok, tökéletesen igazad van!
@Liladínó: Csak egyetérteni tudok a hozzászólásoddal. Nem úgy néztek ki a "szurkerek" mint akik a Mennyből az angyalt akarják elénekelni a csarnokban. Remélem tényleg nem szándékoznak jönni az "ilyenek" pénteken!
Ennek a Klagenfurt- Ljubljana ellentétek sokkal régebbiek a gyökerei. Először is, az 1 vh. előtt mivel akkor Klagenfurt szerves része volt Karintia-Krajnának. Krajnából létrejött a mai Szlovénia, de Klagenfurt környékén is - akkor még- többségben szlovén nyelvű lakosság élt. 1920-ban viszont népszavazáson Klagenfurtban az Ausztria melletti csatlakozás mellett döntött a lakosság.- mivel a város már ekkor is német többségű volt. A szlovénoknak az kb. Klagenfurt mint nekünk Kolozsvár, Szabadka v. Komárom.
HAHA redőket ott pofozgatják... hát igen csak vicces felvétel:D
1. Tudták, hogy ki vannak tiltva, biztos, hogy balhézni mentek. Ha nem, akkor egyszerűen nem normálisak, ha tudom, hogy már arra is ugranak ha rossz felé nézek, akkor fülem - farkam behúzom, akkor talán még be is engednek a meccsre!

2. A második videón, irigylem a rendőrt a kötél idegzetéért, nálunk már ment volna a spré.

3. Remélem egyszer nekünk is lesz egy ilyen gyönyörű csarnokunk!!!
@schurrer: ami a Zágráb indulását illeti, én úgy tudom, hogy a Dinamo Zagreb-nek nincs is hokicsapata, ez a Medvescak Zagreb. Persze elképzelhető, hogy van átfedés, de kb. annyi, mint mondjuk a Bp. Honvéd és a Bp. Stars között. Én inkább azt nem értem, hogy a Zabreb mit keresne az EBEL-ben, még a MOL ligában is inkább az alsó közép csapatok között lenne valószínűleg (az interligában anno mindenki bucira verte őket).

Egyébként a szlovén szurkolókról nekem inkább pozitív a tapasztalatom, amikor 2 éve Ljubljanában volt a VB akkor a szlovén-magyaron valami bénaság folytán nem volt külön magyar szektor és durván a szlovén tömegben voltunk 5-6 méterenként elszórva. Ennek ellenére a legkisebb atrocitás sem ért bennünket, sőt a mellettünk ülő (álló) néhány szlovénnal még jót is röhögtünk egymáson szurkolás közben. Szoval a Dragons példáján még nem általánosítanék, én sem szeretném ha engem mondjuk a Fradi vagy Újpest szurkolói túlkapásai miatt egy kalap alá vennének velük külföldön.
Háát, ez nekem valahogy túlmutat a felfűtött szurkolói viselkedésen, persze semmiképpen nem szeretnék általánosítani de ez a nem is kicsi csapat amit szurkolás címén előad... belekötnek az osztrák rendőrbe? lehet csak én vagyok túl maradi de azért ez már sok. Gyorsan hozzá kell tenni a KAC szurkolókat sem kellett félteni a meccs végén, bár az a pár tizenéves provokátor asszem sírva szaladt volna haza ha egy Ljubjana szurkoló kiszabadult volna a "ketrecből". Sajnos ezt a provokálást mi is megtapasztalhattuk amikor legutobb itt járt a KAC, és nem csak a 3 vonatozós srác jött... Továbbra is azt mondom a VOLÁN szurkolók a legkultúráltabbak! És erre büszkék lehetünk. Én személy szerint többek között ezért is szerettem bele ebbe a sportba, kultúráltan, félelem nélkül lehet örülni, bánkódni, SZURKOLNI!
@munkagep: Ott voltam, az tényleg mókás volt... Teljesen normálisan viselkedtek, még a "who the f@ck is Kopitar?" szlogent is egész jól viselték... :) Sőt amikor állandóan felugráltak, és nem láttunk tőlük semmit, a biztonsági őr segített áthidalni a nyelvi nehézségeket és visszaparancsolni őket a helyükre...

A meccs után meg egymást hívtuk meg pár sörre egy pizzériában.
Nekünk abszlolút jó tapasztalataink voltak a szlovénokkal, végig magyar mezben bóklásztunk a városban iszonyú mennyiségű légkürttel, de soha, sehol nem volt a legkisebb atrocitás sem.

A Radlerük (jóféle helyi sörből deriválva) viszont borzalmas...
az összes sörük iszonyat(Zlatorog, Lasko és hasonlók), nyilt kihívás a világ sörgyártása ellen.

A videokat most megnézve azért valami durvábbra számítottam. Magyar szemmel minimum valami Slovan Bratislavas vagy dunaszerdahelyi előadást vártam, itt még el sem agyabugyáltak senkit. Szóval respect az osztrák rendőrök előtt, egy magyar vagy szlovák rendőr ilyenkor már alig várja, hogy odacsaphasson végre az erre rendszeresített nem hivatalos gumibotjával.
ja és mit kerestek a KAC szurkolók a jégen??? Emiatt nem volt balhé?
Amikor Ljubljanában voltam meccsen akkor az egyik Green Dragons-os sráccal sálat cseréltem egy Volános sálra... Ugyhogy részemről semmi bajom a Szlovén Srácokkal,korrektek voltak!
De most nem ezzel kell törödni ,hanem azzal h újra szép meccseket láthassunk a Volántól!
Holnapra hajrá fiúk!! Hajrá Volán!!
munkagép, azért azt szerintem te is tudod, hogy teljesen más a válogatott és a klubmeccs szurkolói szempontból is. 2004 óta a tavaly kanadai kivételével, volt szerencsém az összes A csoportos vb-hez (illetve 2006-ban az olimpiához), és sehol nem volt komoly gond abból, hogy nincsenek külön szektorokba terelve a szurkolótáborok. Pedig nem kevés alkohol fogy el már meccs előtt is a sörsátrakban...
@munkagep: Abszolút igazad van, inkább csak arra akartam célozni, mi lenne akkor, ha a Dinamósok rákapnának a hokira(mert azért elég nézhető sport;)és mondjuk "segítenének" egy kicsit növelni a hangulatot. Lásd a nyilván más hátterű horvát-szerb vízipóló meccset.Remélem persze ilyen nem lesz. Amikor a KHL-lel játszottunk még anno, akkor sem volt semmi gond, csak azok a fránya kettős emberhátrányok amik engem is sújtottak nem kevésszer...bocs az Offért
Mármint kaptam elég szép kiállítás perc számot, na.
Nem azért,de a volánt pároslábbal rúgták volna már ki ,ha iylet csinált volna pár részeg drukker.
@Thomas_AV: Így volt, Tomi, de azért Én arra is emlékszem, hogy páran a meccs figyelemmel követése helyett végig minket provokáltak... Ilyen a többi túránk helyszínén nem volt...
Pedíg a GD jöhetne... Csak szóljanak előtte az RBD-nek, aztán szét lesz rúhva a se..ük. :)

Amúgy viccet félretéve a rendbontásra senkinek sincs szűksége, de szurkolásban példát vehetnénk róluk. Nem az van, hogy vesztésre állnak, akkor azért kussolnak, ha nyerésre, akkor azért...
@Vincenzo90: a videok alapjan ezek egyaltalan nem kussoltak de azert szerintem nem vegyetek peldat toluk mert a videok alapjan ok le sem sz...tak ami a jegen tortent csak a verekedes erdekelte oket es ilyen gorogtuz es megafon ezek mar szerintem egy kicsit a fociszurkolokhoz tartoznak hagyjuk meg oket nekik
az osztrákok ennyire beszariak vagy nem tom mit kell itt szankciónálni jól érezték magukat kicsit el is engedték magukat a rendőrők mit szambáznak a szurkolók között semmi keresnivalójuk nem volt ott felesleges provokáció
@zsolt007: ugye te is, mint szorgalmas?
Hasonlóan bunkón viselkedtek legutóbbi Fehérvári meccsen a bull szurkolók, őket nem szeretnék ki rakni?
Osztrákok szemében a "Balkán" megint produkált...
Nem kell csodálkozni, hogy olyan a véleményük, amilyen
Bunkók voltak a sóváriak is, mutogattak, de azért sálat nem égettek, nem füstöltek a csarnokban, és nem álltak le a bizonságiakkal verekedni (amennyire én láttam/tudom).
Roh......... meg az összes labdarugó huligán! Nem értem, hogy miért nem bírnak k...a foci mecsseken maradni. Ezek nem keménykednek, hanem asszonykodnak!!! Utolsó senki házi csürhe. Minek kellenek ultrák. Ennélkül is lehet szeretni szívből a csapatot.pl: Nhl szurkolók. Jellemző Európára: anyáznak, ellenfelet kifütyülik és nem járnak ki meccsre csak a neten pattognak.
@zsolt007: Te normális vagy? Tudod mit beszélsz ember?
@kazincbarcikai hokis: Hozzátenném, hogy a focimeccsektől is maradjanak távol.
Gyanítom, ha ezt a réteget kitiltanák, oda is végre menne rajtuk kívül is valaki...

NHL szurkolókról meg annyit, hogy azért tanulhatnának az európai hokifanoktól, mert szinte csak csöndben ülnek a fenekükön. Csodás csarnok és 14000-es nézőszámok ide vagy oda...
@zsolt007: Te mikor leszel már innen kitiltva?
Azért arra kiváncsi lennék hogy M.O-n ha valaki
adna egy kis sallert egy rendőrnek,annak mi lenne a folytatása. Nem egy szimpi tábor a videó.
ultrák nélkül szegényebb lenne a világ. nem csak a vedelésről, pirózásról meg verekedésről szól az életük. ők tervezik az egész szektoros/csarnokos koreográfiákat, festik a kiírásokat, zászlókat drapikat, időt és pénzt nem spórolva. de ultra szóban bennevan, hogy mindenen túl a klubbal vannak, így ha ütésváltásra kerül a sor, akkor sem futnak el. a huligánok más tészta.

egy kép, ezután remélem senki sem kérdőjelezi meg az ultrák szükségességét:
www.difhockey.se/bilder/bildgalleri/090103_02.jpg
@flush: Telefújnák könnygázzal a csarnokot, mint anno Fehérváron a Fradi ellen... Egy injekciós barom rákötött a rendőrökre, és leütötte a sapkát az egyik fejéről. Erre a yard mindjárt oda is lakkozott képére a nagy, családi kiszerelésű flakonból. Sírt az egész csarnok, a gáz meg leszállt a jégre, úgyhogy a csapatok is sírva vonultak be az öltözőbe míg kiszellőzött az épület.
@advocatusdiaboli: már megint csak az okoskodás!!! megkapod a magadét ha rosszul viselkedsz!! viszek gázsprayt és telibe fujom a fejedet vele!MA MEGKAPOD A MAGADÉT!!
@bandita4: Csak a fejemet ne bántsd! Lécci, lécci... :)))
@mannisenmaki: szia! igen, a hazai csapatok közül a Fradival szimpatizálok, az NHL-ből meg az Ottawával, bár ez az idény eddig nem valami fényes. neked melyik csapat a kedvenced?
qx92, neked igazán komoly szövegértési problémáid vannak, olvasd már el újra.

Amúgy meg: nem kell balhézni, de az olyan impoten lúzer közönség, mint az NHL-ben... hát az szánalom. Az ember nézi a meccset, és hiányzik valami... A szurkolás. Tömik a pofájukat a sajtburgerrel, ami nagyobb örömet okoz nekik. Emlékszik gondolom mindenki a Milano Vipers szurkolóira... Végig énekeltek, ha nyertek, ha veszítettek, és akkor is szerették a csapatot, ha a Dinamo Moszkva nagyon-nagyon hazavágta őket. Ott végig jókedvű volt az egész banda, és énekelt, zászlót lengetett.

Nálunk meg mindenki csak idegeskedik, ha nyerünk azért, ha veszítünk azért, és kussol, esetleg néha egyet bekiabál. Akár amerikában, csak itt az olcsó sör fogy, meg a szotyi, nem a sajtburger.
@szorgalmas: Off,ha szereted az Ottawa Senators-t, akkor rossz ember nem lehetsz:-).Mészárost meg a csenevész Emery bácsit nem kellett volna elengedni:-(
Egyébként hajrá Miskolci Jegesmedvék!!!
süti beállítások módosítása