HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Átalakított sorokkal megyünk nekik

2009.01.11. 16:21 F. Kapus

Kellerderbiként, szó szerinti fordításban pincerangadóként hirdette a forduló előtt a liga hivatalos honlapja az Olimpija Ljubljana–Alba Volán mérkőzést. A tét jelentős, senki nem szeretne az utolsó helyen végezni. Ehhez a magyar bajnoknak nyernie kell.

Az első sorban Bonni és Byström védekezik, előttük Fekete, Martz és Guerriero támad, a második ötösben Tokaji párja Martens lesz hátul, Kovács Csaba visszakerült Ocskay és Palkovics mellé. A fiatal sor (Sofron, Nagy, Hegyi) mögött bekkel Horváth Ondrejcikkel,  Jobb, Maklári, Benk, Vaszjunyin és Fodor alkotja a negyedik egységet. A kapuban Szuper Levente kezd, Hetényi kispados.

Új játékost igazolt a Ljubljana, de a hírek szerint a 39 éves dán válogatott Jens Nielsen csak kedden mutatkozik be. Yarema és Muric sérüléssel bajlódik, egyikőjük hiánya sem érintené érzékenyen az Alba Volánt, főként az előbbi játékos meghatározó, 43 meccsen 25 gól és 24 gólpassz fűződik az első soros kanadai hokis nevéhez a szezonban.

238 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@advocatusdiaboli: Jövőre megbeszéljük Gabbával, hogy te lehess az egyik új igazolás, mert annyira jól megy ez neked elméletbeen!
Én ezt már nem hiszem el ...
Nagyon mérges vagyok, ennyi előnyt elb@szni ...
És mi akarunk menni a Playoff-ba?????
Ugyan már ... :(
És GAK hosszabításban szerez 2 pontot?Ne legyen feltűnő?:))
Szólaljon már meg a duda Ljubljanában!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez nem összeesküvés, ez a VALÓSÁG. Ébresztő!
Milyen jó ,hogy ennyien leírjátok ezt a meccset.
Még nyerhetünk nem?
Hajrá Volán!
@crosby: Kösziii, és milyen poszton számítasz rám???
Mennyi van még vissza?
@ferrri: hát az 1-1 is szar, mert a Ljub is kap pontot... a Graz, Jese már szerzett min. egyet.. szerencsére az innsbr nem.
kikapott a graz, de 1 pont
@ferrri: így van nyerhetünk, legyen igazad! De attól még nagyon szarok vagyunk előnyben!
@miki78: miki látom töretlen az optimizmus, de ébredj már fel légyszíves..
Nem hiszem el kikaptunk!!!!!!!!!!!!
vezet a Ljubljana 2:1
Kicsit pesszimista hangulatban vagyok...
Szóval örülni kell minden pontnak, győzelemnek... Vezet a Ljubljana :-(

@mike80: tudom, hogy kevés az esély, a sportban nem szabad feladni, amíg a matek szerint van sansz... most már sajnos az is egyre kevesebb, de ezt már magunknak és nem a redbullnak köszönhetjük... :(
ez nagyon fasza :(
"A Linz viszi a hosszabbítást, így jut is marad is..."

Na ugye... ;)
Ej!!2:2-t tippeltem pénteken!Emlékszel mike???
Siralmas hajrát produkál a csapat :-/

Azért Hajrá Volán!!!
emberelőnyben vagyunk!!
EZT KÖTELEZŐ KIHASZNÁLNI!!!!!!!!!!
Na ezt is el k.-tuk. Szerintem már nem igen érdekli a fiúkat mi lesz. 9 vagy 10.hely.
tájmáut? Valami? Hátha kapunk még egy emberelőnyt....
Game over!!Ennyi előnyt elherdálni!!!
@miki78: ez így van, de ilyen produktummal nem is érdemeljük meg a 8. helyet. Sajna lassan már a 9.-et sem!
Sator 46 forduló óta nem nyúl bele meccsbe, most megtehetné...
na lehet mégse jött be a húzása a mesternek.
Emberelöny kihasználás =0
vigye már le ez a szerencsétlen a kapust.... :O
KCS?Már megint engem kostólgatsz?Nyugodj meg game over!Te hol követed?
ó a Kis Vnuk csücsül, biztos szól a hangosból hipp-hopp jön Vnuk :-))
@mike80: hát nem... meg ilyen edzővel sem.
Már semmi amikor irtam akkor jött telefon onnan de egyesek kétdégbe vonnak engem!
Sajnos nem tudja mi az az időkérés.
VÉGE!!! KIKAPTUNK!! EZT NEM HISZEM EL a k..va életbe!
Oké, bocs. Javíthatatlan optimista vagyok.

Csak azért is Hajrá Volán!
Még ha kikaptunk is. :(
További szép estét mindenkinek!Kedden kinnt!
Ennyi volt. Tokit sajnálom, hogy nem lett szülinapi öröm.
Hány emberelőny kell még, hogy végre lőjünk már egy gólt? 20, 30? Ha más nem is, ugrassák ki vmelyik "sztárt" azt lesz ami lesz
Vége, meg is érdemeltük, sajnos!
Ennyit nem lehet hibázni ...
"Soha ilyen erős Volán nem volt" (2008) :))))

Nem baj, majd jővőre, a héten azért kinnt leszek.
Hajrá Volán!!!!
Jó éjszakát mindenkinek- bár ezek után-!
Majd kedden megverjük a Jesenicét!!
Ez van ha egy féltucat emberelőnyt nem tudunk kihasználni!!! Ezt még sokat kell gyakorolni!:(

Hajrá volán!!!
Kedden kint... szevasztok.
Jóccak mindenkinek, kedden este program:-))
nem hiszem el, hogy PP-ben vagyunk és nem hozza le a kapust a végén.......
Ilyet én még nem láttam. Ez egy analfabéta!
Mi lenne ha a héten nem gyakorolnánk az emberelőnyöket,hátha akkor sikerülne.

Egyébként lehet a kapura tenni egy műkapusnak nevezett fóliát aminek csak a sarkai vannak kivágva azzal kellene gyakorolni és akkor nem csak a kapusba lőnénk a korongokat.

@FrankK: Azért az EBEL sem volt még soha ilyen erős.
Remélem csak a letteket altatjuk ezzel a bénázással az olimpiai selejtező előtt...
Lassan aki Volán- győzelmet akar az be kell hogy izzítsa az NHL 09 EBEL- lel felturbózott változatát
Ez azért már sajnos nem pénz , hanem mentalitás kérdése..Sajnálom, na mindegy majd jövőre(?).
Én már mióta írogatom,hogy nem teljesen értem mit miért csinál a Sator mester,de látom többen is kezdik belátni,hogy nem biztos,hogy ő kell nekünk.
Hm... Szerintem is körbe kéne nézni, hátha jövőre sikerül olyan edzőt találni, aki jobban passzol a Volánhoz...
Azért az elején sikerült párszor nyerni, szerintem még PP gólt is ütni, azért egy hiper-szuper NHL-es edzőnek tudnia kellene valamit kezdeni a kialakult helyzettel...
en nem lattam a volant az iden jatszani de el nem tudom kepzelni hogy mi tortenhet az emberelonyos helyzetekben miert nem tudnak egy golt sem utni plane kettos elonyben? ennyire jok a kapusok vagy a fiuk nagyon biztosra akarnak menni es addig adogatjak a korongot amig valaki ellovi vagy ad egy rossz passzt mondja mar el valaki legyen szives mert ez mar szep lassan a csoda hatarat surolja hogy az utobbi 2-3 honapban egyebet nem igazan lehet hallani a volanrol csak azt hogy nem tudjak beutni az elonyos helyzeteket ezt tenyleg nem lehet ennyi ido alatt kijavitani?
Ez már több mint szánalmas. Felesleges is lejátszani a további meccseket, nagyon kedves szöveg hogy ilyen alacsony költségvetéssel senki se lenne többre képes, de a könyökömön jön ki a vereségszéria, már sokadszor fásulok be tőle, és ugyan már: 1) üssünk már emberelőnyös gólt, nem kerül pénzbe! 2) hozzuk már le a kapust emberelőőnyben utolsó percben az istenért!
Lajos várjuk a magyarázatot. mert most a bírókra nem igazán lehet panasz.
@qx92: nem így van... fel sem tudunk állni és nem is lövünk kapura....
Egyetértek "schurrer"-rel. Ez nem pénz, hanem mentális probléma, ami nem egy nap alatt keletkezett. Ha a szakmai stáb evvel nem tud mit kezdeni akkor vonja le a következtetést. Ha játékost el tudnak küldeni, akkor talán az önkritika is működhetne.
Többen írták, hogy itt inkább mentális probléma lehet. Valszeg így van, mert azért a Martz, Guerriero párosnak legalább illene működnie emberelőnyben. Viszont ha azt nézzük, egy dupla és vagy 7 sima hátrányt is kivédekeztünk.. Csakhát nem a szezon vége felé kéne megint oda eljutni, ahonnan indultunk- bár úgy lenne!
Le lett hozva Szuper 59:25-kor de akkr már nem voltunk elönyben.
Hajrá Volán!Kedden megverjük a Jessenicét:D
De nehéz lesz mert már 2 nappal a meccs elött itt lesznek.
Hajrá Volán!
Szerintem küldjük haza Sator mestert. És a szezon hátralévő meccsein maradjon a Lajos a kispadon.
össze ereszteném ezt a volánt a hc vel, szerintem szoros lenne :)
@jacint70: "hiper szuper NHL-es edző".Kicsit erős jelzők Satorra nézve!Szlovénia felvitele a világelitbe-Kopitarral ellenünk-de más világraszóló tengerentúli eredményt nem tudok róla!Ide is úgy került,hogy már épp nyudíjba akart vonulni amikor utolsó utáni pillanatban felkérték!bár KCS úgyis mindjárt kijavít s elmondja az ő verzióját is!:))
Az 58 éves edző 1985 és 1986 között a New York Rangers, 1987 és 1989 között pedig a Buffalo Sabres vezetőedzője volt, de több csapatnál is szerződést kapott másodedzőként.

Sator dolgozott Európában is, kétévi finn edzősködés után a szlovén válogatott szövetségi kapitánya lett, délnyugati szomszédainkkal éppen a mieink előtt nyerte meg a ljubljanai divízió I-es vb-t.
Kapust lehozni előnyben is csak akkor van értelme,ha a harmadba be tudjuk vinni a pakkot! Szerintetek ez működik? @ovechkin8: Nem az a baj, hogy itt lesznek 2 napot, hanem, hogy Ők is több gólt lőnek mint mi! (most épp eggyel, de ez is valami)
@righthofen: Gyanítom ezért is nem hozta le Sator... Viszont az, hogy fel sem tudunk állni, az kis önkritikára adhatna okot.
Na, majd jön KCs és kiigazít de...
A "hiper-szuper NHL-s edző" némi irónia, pontosabban kontraszt volt...
Úgy gondolom, ez egy teljesen átlagos szituáció, hogy egy szegény csapat jó kezdés után visszaesik, "eltörik valami". Azt sem érzem egyedülinek a világ történelmében, hogy ebbe a liga "főcsapatának" lobbitevékenységes is benne van...
Ehhez képest van egy edző, aki olyan helyen dolgozott, ahová csak kevesen jutnak el, ezért elvárható lenne, hogy a CV-je alapján legyen annyi tudása, tapasztalata, hogy valamennyire "összeregasztgassa" azt a valamit. Hogy újra nyerjen a csapat. Mondjuk minden ötödik meccsen... Hogy legalább legyen néha PP gól...
Ehelyett elemi "érdekességek" történnek:
1. Minden meccsen más a sorösszetétel.
2. Nincs időkérés.
3. Nincs kapuslehozatal, pedig ezt még Ancsin Jani
is megjátszotta...
@jacint70: A témához csak annyit tenné hozzá, amit Pat Cortina mondott nekem egyszer:

Az edzői szakma olyan, hogy aki a szurkolók szemében az egyik héten még az év edzője, két hét múlva ugyanazok szerint a város legnagyobb idiótája lehet. És elég ehhez ha abban a két hétben van néhány mérkőzés.

A véleményem többi részét inkább megtartanám magamnak.
Egy nagyon fontos dolgot észben kéne tartani ez a liga vastagon A csoportos színvonal, ráadásul az utolsó tíz fordulóra tovább erősödött.
A francia, olasz,norvég biztos hogy gyengébb, de élek a gyanúperrel ,hogy a dán csődje miatt annál is.

@hüjeliba: Nem is vagy Te ojan hüje :DDDD
Az senkinek nem jut az eszébe hogy ez a játékos keret valószínűleg ennyire képes ,és most az egész évre gondolok.
@Koksz: De, csak ez nem lehet mentség örökké, mert így nincs egyáltalán felelős. A véleményem többi részét inkább megtartanám magamnak.
@jágör68: Xbox360-ra lehet valahogy mókolni ilyen modot ?
Koksz, egyetértek.

Hál'Istennek (egyelőre) itt nem úgy megy, mint a hetedrangú focicsapatoknál, hogy odavetjük koncnak a szurkolók elé (mintegy parasztvakításként) az edzőt.

Amúgy el tudom képzelni, amint Sator és a játékosok egyként a homlokukra csapnak némely fórumtársak kommentjeit olvasva: sarokra kell lőni? hogy mi erre mért nem gondoltunk eddig? :O satöbbi :DDD pedig néhányan már nagyon régóta megmondták :DDD
@scip_: Sajna nemtom Pedig az ikszboksz NHL qrva jó, PC-n a NHL 05- öt adják ki újra meg újra..
Jah, elég jó. Alig bírok róla leszakadni :)) Kipróbáltam PC-n is 09-et mod miatt de hányás.

Keresgéltem közben és ahogy látom nem létezik ilyen.
@Koksz: Ha hajtós, jó meccsen kikapnak, senki nem szól egy szót se. Ha végig ezt a teljesítményt láttuk volna, szintén. Azonban láttuk már őket fantasztikusan játszani, és láttunk egyharmadnyi emberelőnyt elpuskázni. Ezért mérgesek a kollégák... A mai találkozón a második harmadban 4 előnyt kaptunk és 11-szer lőttünk kapura. Az Olimpija - aki ugye elvben folyamatosan védekezésre volt kényszerítve - 7-szer. Ez, akárhonnan nézzük, tragikus.
@advocatusdiaboli: Az ennyire képes azt is jelentheti hogy egyszer megy sokszor nem
Épp most beszélgetek MSN-en az Olimpija egyik honlapszerkesztőjével, aki szerint nagyon jól játszott a Volán ma. A meccsen végig nekünk állt a zászló, egy szerencsés, megpattanó lövés döntötte el a meccset.
A szerencséről azt írják forgandó lehet túl nagy kört tesz most, hogy minket elkerül ilyen sokáig.
@KCs: Ne vedd személyeskedésnek, de ez már nagyon kezd emlékeztetni a 80-90-es évek tipikus focimagyarázatára, miszerint "Ha az a labda nem ki, hanem bepattant volna a kapufáról, akkor mi győztünk volna".

A bökkenő az, hogy ha a rengeteg előnyből legalább egyet belövünk, akkor nem az döntötte volna el a meccset, hogy becsúszik egy ilyen szerencsés, megpattanó lövés... És ez a "szerény" emberelőny-kihasználás nem a tegnapi meccs, és nem az utóbbi két hét problémája, sajnos...
Olyan nagyon okosak vagytok! Komolyan kezd bosszantani a dolog! Ki kellett volna vonszolnotok a hátsótokat mérkőzésre és akkor nem ez lenne a véleményetek. Jól játszottak a srácok és egyáltalán nem tehettek a 2. gólról. Sator pedig levitte a kapust! Egyéb kérdés? Kicsit már sok a számítógép elött üldögélő, folyamatosan csak kritizálni tudó szurkolókból!Akinek nem inge ne vegye magára! Hajrá Volán!
Szanee teljesen egyetértek veled!
Szerintem itt nagyon sok eishockey professor van!
...ha meg idén mégsem lesz EBEL rájátszás?!?!? Majd jövőre megesszük mindet (nah jó, csak párat, de azokat nagyon)! Hátra van még az OB1 rájátszás, és egy pezsgőfürdő a városház téren, vagy a raktár utcában, mint tavaly! Ki jön velünk? ;-)
Szerintem az igazság az, hogy a magyar bajnokságot rég kinőttük, de még csak "serdülők" vagyunk EBEL-ben! Talán jövőre mi is felnövünk, pláne ha lesz egy névadó szponzor is, zsebében pár ütős légiósra elegendő €-val!

HAJRÁ VOLÁN!!!
@Leo945: Na igen! Ez szép pozitív hozzáállás! Tetszik! :-) Nem dől össze a világ, ha most nem kerülünk be a Play-Off-ba! Bár én is nagyon szerettem volna, de ez már lényegtelen. Az viszont vitathatatlan, hogy látszik a fejlődés a csapaton és a fiatalok is kezdenek hozzáedződni az EBEL ritmusához. Jövőre kiporoljuk Őket! :P
@Szanee: Viszont, ha egy kicsit lilaködös, álmodozósra vesszük, akkor ha mégis meglenne a nyolcadik hely, nagy valószínűséggel a KAC lenne az ellenfél... :) Ellenük viszonylag jók voltunk... :):):) Már meglenne a legjobb négy :):):) Nah, akkor pedig már csak egy dolog lenne hátra, az eddig Teddy-t hazaküldők mennének a reptérre élőfalat alkotni, hogy fel ne tudjon szállni a gépre a sikeredző!
Utálom én is a kétszínű embereket!
(Bár továbbra is azt mondom, hogy az előreütött korongok kergetése nem lesz a mi aduászunk, de azért Ted Sator csak-csak "jó valamire!" :)!)
@Leo945: ez valóban lilaködös, nem is kicsit! :-D
De tulajdonképpen van benne fantázia...
@Szanee: van benne fantázia????? Csak az van benne! :)
@Szanee: Sator mikor vitte le a kapust? Mikor kért időt?
Már most mondom, nem voltam ott Lublajnában (de idén már voltam párszor idegenben, sőt mivel Budakeszin lakom nekem '96 óta minden meccsre kell utaznom egy kicsit és nem sok maradt ki az emúlt 12-13 évben...)
Szóval??? Én nem vagyok edző, meg sokan nem azok itt a kommentezők között, de azt többen látják, hogy 2 és fél perccel a vége előtt vesztésre állva, ha az ellenféltől kiállítanak, akkor azonnal időt kérek és lehozom a kapust...
Idén előfordult már ez máskor is. (mármint, hogy nem kértünk időt és hozuk le a kapust, mikor kellett volna...)
És nem tartom magam icehockey professzornak, csak voltam már párszáz hokimeccsen...
@KD: Ott a pont. És egyetértek veled. Én se vagyok professzor,de láttam már pár meccset(90 óta járok minden hazai meccsre)
@KD: Amíg nincs nálunk a koron van értelme levinni a kapust? Ehez nem kell 90 meccsen kint lenned, hogy meg tudd válaszolni! :-D Egyébként én sem ma kezdtem a meccsrejárást....
@Szanee: Van!!! Ugyanis az ilyen szituációk lényege a KOCKÁZAT!!! Nem tök mindegy, hogy 1:2 vagy 1:3??? Egyébként én azt olvastam a Volán honlapon, hogy amikor kiegészültek, akkor lehozta a kapust Sator mester. Szóval nem hinném, hogy két percig nem volt nálunk a korong emberelőnyben. Az előbb nem akartam részletesen kifejteni gondoltam értitek: Kiállítás--> időkérés--> buli--> majd amint megszerezzük a korongot, lejön a kapus! Nem amikor felállunk, hanem amint megszerezzük!!!
Mindenesetre ez a legrosszabb megoldás, hogy egyáltalén nem viszi le, majd mikor az ellenfél kiegészül és van vissza fél perc akkor meg leviszi. Az a baj, hogy ebben így semmi logika nincs... Vagy leviszem a kiállítás elején vagy utána már nem viszem le, mert minek.
De ez már úgyis mindegy. Nem én vagyok az edző, nem is akarok az lenni...
A meccsrejárást nem miattad említettem, hanem azok miatt, akik szóváteszik ha az ember kritikát mer megfogalmazni. Szóvá teszik, hogy miért szólunk bele, talán mi jobban csinálnánk??? Biztos, hogy nem csinálnám jobban, de kritikám azért lehet. És azt hadd írhassam meg egy ezzel foglalkozó blogon...
Ha valaki azt mondja, hogy ez így minden jó ahogy van, én elfogadom az ő véleményét, csak megírom, hogy szerintem meg nem jó. Ennyi...
süti beállítások módosítása