HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az NZ-Stars közeledik a rájátszáshoz

2009.01.09. 21:59 D. Gromov

A káposztásmegyeriek papírforma szerint legyőzték az Alba Volán farmcsapatát, a Steaua simán verte az Újpestet, a Dab.Docler nagyon kikapott Csíkszeredában, a playoffért küzdő trióból a dunaújvárosiak nevezhetők a nap vesztesének. Nyert a Progym is Miskolcon.

Ahogy várható volt, a tartalékos kerettel kiálló UTE nem bírt különösebben nagy ellenállást kifejteni Bukarestben, a Steaua 5-0-ra elment, a lila-fehérek csak ekkor kezdtek felzárkózni, de nem sokra jutottak, 6-3. A Dab.Docler ennél is rosszabbul járt, pontosan egy tucat gólt kapott Csíkszeredában, az első harmadban hármat, a másodikban is hármat, a harmadikban hatot. A HC részéről Dmitry Suur, Martin Saluga, Miroslav Pupak, Bíró Ottó és Gyenyisz Zablludovszkij is duplázott, 12-3.

Ezek után csakis az NZ-Stars járhatott igazán jól, Majorosséknak kötelező feladatot kellett végrehajtaniuk Székesfehérváron, meg is tették, amit muszáj volt, 4-1-re győzték le a kis Alba Volánt. Ha a Steaua óvásának nem adnak helyt, a IV. kerületiek tényleg jelentős helyzeti előnybe kerülnek.

A fentieken kívül még egy mérkőzést játszottak le pénteken a Mol Ligában, a Miskolc 2-0-ra vezetett a Progym ellen, de a gyergyószentmiklósiak fordítottak, és 4-2-re nyertek. A gyergyóiak továbbra is a Ferencváros nyomában vannak, amelynek mai mérkőzése Antal István SC Csíkszereda-elnök váratlan halála miatt elmaradt.

Ezzel kapcsolatos fejlemény, hogy az SC játssza nem le vasárnap az NZ-Stars, illletve kedden a Miskolc elleni mérkőzését sem, ezek időpontjáról később rendelkeznek. Ezek után könnyen lehet, hogy mégsem lesz sorsdöntő jelentősége a rájátszás szempontából az eddig az utolsó fordulóba sorolt Dab.Docler–NZ Stars csatának, hiszen valószínű, hogy utóbbiak azután küzdhetnek saját jegükön az SC-vel. Már persze, ha a Dab.Docler addig nem száll ki a versenyből.

Egy biztos: a vasárnapi Steaua–Dunaújváros találkozó jelentősége kivételes. 

68 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És vajon mikor lesznek az elmaradt meccsek pótolva?
Jövő hétvégén már rájátszás van, minden bizonnyal SC-UTE.
Jó kérdés, idő nincs nagyon rá...
El kellene kezdeni spórolni a szeredai túrára...
@Dugó: Nem is, két hét múlva van rájátszás. De az SC ellenfelei közül pl. az NZ Starsnak addig minden meccsnap be van táblázva.
Ha mar kint voltak le kellett volna jatszak a meccseket max a fia jon haza . . . de hat ok tudjak . . . ez egy kulonleges helyzet
@szekely gobe: nehéz itt okosnak lenni. És nincs is jó megoldás.
Veszelybe kerulhet a vegkimentel alakulasa,mivel a hianyzo meccseket nagyon keves ido alatt kellene lejatszani...A fiuk faradtak lesznek mivel egymas utani napkon lesznek a meccsek(valoszinuleg) es ez nem jelent jot
Nem lehet pár nappal eltolni a rájátszást ? biztos nem lehetetlen
hat ez az . . . tenyleg nincs . . . de valahogy csak meg kell oldani . . . na meg azert halasztani se kellene nagyon . . . marmint az elodontoket
Véleményem szerint nem lett volna szabad, csak a mai FTC meccset elhalasztani.
"A Magyar Jégkorongszövetség versenybírósága a későbbiekben dönt a halasztásokról" nem bizti hogy lesz halasztás, a mai indokolt, de több mecset kihagyni már nem szokás még egy ilyen szörnyű tragédia miatt sem.


Más... HC-DAB... kevesen voltak az újvárosiak, gyenge védelemmel, és nem láttam a meccset, de a kiállítások aránya enyhén gyanus. Valaki erről aki látta a meccset?
Stommy nincs amiert gyanakodnod.Egyszeruen ma nagyon gyenge volt a Dab.Elismerem HC-s letemre a 3-ik gol les volt amit a biro nem vett eszre de ezen kivul semmi kulonos a birokkal kapcsolatban.
A Dab annyira gyenge volt,hogy 2 perces 2-os emberelonynel sem volt kepes legalabb felallni.
Ma a Dab ennyit tudott es rengeteget szabalytalankodni.
A Dab kiallitasaibol vegyel le vagy 40 percet mert volt egy 20 es ket 10 percuk . . . amugy nagy gond nem volt . . . a Hc harmadik goljara viszont nem vennek merget hogy nem volt les azelott
"szekely gobe 2009.01.09. 22:54:54
Ha mar kint voltak le kellett volna jatszak a meccseket max a fia jon haza . . . de hat ok tudjak . . . ez egy kulonleges helyzet"

Nem tudok egyetérteni! Főképp a max-szal! Hol élünk? Kik vagyunk mi emberek, hogy áttapossunk mindenen, mindenkin, bármikor, bármilyen helyzetben? Nem mi élők kell megtaláljuk a megoldást arra, hogy mindenki megadhassa a végtisztességet annak akinek végülis nagyon sokat köszönhet? Én HC szurkoló vagyok! És arra kérek mindenkit, hogy mielőtt itt különleges helyzetekre utalna, próbálja magáénak tekinteni az egész tragédiát! Személy szerint együttérzek a Sportclub összes játékosával és teljesen normálisnak és emberinek találom azt, hogy hazajönnek! Egy adott pillanatban, számukra lezárult egy szezon, sőt... Érdekel valakit, hogy ki lett a bajnok?
A mai meccsünkre térve, az eredmény minimum reális. Ekkora volt a két csapat közötti külömbség, ha hiszitek ha nem! A DAB semmit sem játszott, az is igaz hogy a harmadik gólunknál csak Csocsó nem látta a lest, de összességében Miskolcnál is gyengébbnek tűnt az ellenfél. Talán a stelire összpontosított. Viszont a maihoz hasonló játékkal nem sok eséllyel... Hajrá HC!
@gabrielli: tenyleg szar a helyzet de az elet az azert megy tovabb es a Mol liga is . . . Antal Istvanrol meg csak halottrol jot vagy semmit alapon lehet jot mondani es tenyleg az Isten nyugtassa bekeben de azert nem kell belole most egy nem tudom mit csinalni
@garbielli++
eppen ezert kellene a vegere osszeszedniuk magukat es a mester emlekere megnyerni a bajnoksagot! hajra Sportklub!
Semmi gond, mindeki belátása szerint gondolja, de ha a SC csapata úgy látta jónak, hogy hazajöjjön (továbbra is normálisnak tartom ezt!) és ezzel vállalta az esetleges következményeket, akkor ezt nekünk nincs mit kommentálni! És ezzel senki nem akar senkiből nemtudommit csinálni, csupán azt gondolom, hogy legalábbis emberileg jelesre vizsgáztak előttem és szeretném elhinni, hogy Isten őrizz, de egy fordított esetben a mi csapatunk is hasonlóan járt volna el! Amúgy én elmondtam amit akartam ezzel a témával kapcsolatosan, remélem, hogy minden majd zajlik tovább úgy ahogy szeretném, vagyis mi nyerjük a MOL-t és a Román-t is. Hajrá HC!
Én csak a közvetítést láttam, nem éreztem, hogy szét lett volna fújva a meccs, bár ezen a kis akadozó képen keresztül tény, hogy nem látni a szabálytalanságokat rendesen :) Amit láttam, hogy a második harmad közepére kicsit összeszedtük magunkat, de amúgy meg semmit sem mutattunk, tényleg nem tudtunk felállni egy kettős előnyben. A végére meg már csak az amúgy is beteg játékosokat pihentették, Hinkset pl. szinte nem is láttam a harmadik harmadban, ő is betegen vállalta a játékot. Vasárnapra meg egy kalappal, Hajrá Kohász !!!
Köszönöm a helyi beszámolókat a DAB meccsről! Azért mindenkit óvva intenék attól hogy ez alapján ítélje meg a dunaújvárosi csapatot. Nagyon kevesen voltunk, és ebből a csapatból is volt aki betegen játszott (Hinks), olyan védelemmel amiért én kérek elnézést! Ráadásul ha jól látom, a 7.percig volt eső sorunk (Kiss Ákos - Végleges fegyelmi - Könyökhasználatért?!) és hogy biztos legyen a dolog a másik első soros szélsőnk Azari is kapott egy fegyelmit... Az 5:0-ig 4gól emberhátrányban kaptunk egyet lessállásból, ezért írtam hogy gyanús.. Na mind1 valószínű tényleg szarok lehettünk, főleg ha az Alba elleni meccsből indulok ki.
@szekely gobe:A Jo Isten engedje meg hogy reszed legyen ebben hogy azutan mar csak mi is jott tudjunk mondani rolad vagy semmit (inkabb).
Csatlakozom: seggfej vagy oreg
Isten nyugosztalja bekeben.
Ilyen esetben az emberseg, a keresztenyi magatartas fontosabb mint akarmilyen bajnoki cim.
Szerintem a szekely szurkolok teljes mertekben a csalad es a csapat melle allnak, meg ha azt kockaztatjak, hogy ramegy a bajnoksag.
A hoki csak egy jatek, megha az egyik legszebb is.
@szekely gobe: max a fia?IDIOTA.Az egeszen a fiai voltak azon tul hogy voltak surlodasok mindenkiert egyforman kitette a lelket es hidd el hogy eggyik sem a meccset valasztotta volna az utolso tisztelet megadasa helyett.Csak egy par ketszinu most jopofizo es melyen hajlongo vadiszno kepes arra hogy eveken at szidjon mocskoljon es befeketitsen egy embert alapozatlan legbolkapott vadakkal es most a vigyorat rejtve hajbokoljon es eggyutt erezzen.A mondasnak ketreszbol all "jot vagy semmit"Valasszatok a semmit ti verszivo aljas patkanyok.
Nem hiszem, hogy jó irányba indult ez a vita. Okos ember nagyvonalúan továbbmegy ilyenkor.
...s mi van ha az adott 3 mérkőzést az SC 0-5 re elveszti. Nem igazán kavar semmit, talán fájó lesz hogy kevesebb mérkőzés lesz Csíkban - de ettől még játszhat döntőt nem de? Szerintem mindent végig gondoltak az SC-nél, amikor úgy döntöttek: megyünk haza... Kár ezért egymást sértegetni, úgyebár?
@Tsoma: Szerintem ezen még kár gondolkodni, mert messzire vezethet és csak feltételezés. Ugyebár tavaly a Volán 2 meccses ki nemállás után a kizárás sorsára jutott (a folytatás más kérdés). Kérdés mi szerepel az idei versenykiírásban.
De ha nem játszák le a meccseket az semmiképpen nem tenne jót a ligának. Remélem találnak rá jó megoldást.
Bocs az elobbiert de akaratod ellenere is kinyilik a bicska a zsebedben mikor azt latod hogy eggyesekbe nem jutott a joerzesbol.
Most a zold asztalos meccsek nem befolyasoljak a sc-ot mindegy hogy 3-dik vagy 4-dik helyen vegez a kerdes az hogy az hogy fogja befolyasolni a tobbi reszvevot,mert nekik nem biztos hogy mindegy.
Ja es aszt hiszem hogy a sille tomi igazolasaval kapcsolatban igazam lett.Ugy nez ki a hc elkuldte tomit az edzesen tortent incidens miatt.A balhe megtortent az edzesen a jegen is az otozoben is es az a hir szivargott ki hogy megkoszontek az eddigieket es elkuldtek.
@cicero77: szegyeld magad te varos naplopoja...azt mondtam hogy a tegnap a fia hazajohetett volna es ha a tobbi lejatsza a Fradi meg az Nz elleni meccseket akkor csak egy merkozest kellett volna elhalasztani es attol meg kedden a vegtisztessegen mindenki ott lehetett volna...amugy patkanyozni meg seggfejezni nem itt kell de ugy latszik hogy egyeseknek meg itt is megvan engedve...cicero77 meg terminatrix egy es ugyanaz az ember es kb.hasonlokat kivanok neked mint te nekem...annyi hogy rolad tenyleg csak jot lehetne majd mondani mert egy kis szarkevero tekergo vagy...
@szekely gobe: Rossz az amikor tukrot tartanak eled .Beszelj csak beszelj ontsd ki a lelked az ilyenkor jot tessz.Csak vigyazz nehogy a kesobbiekben is magyarazkodnod keljen.
@szekely gobe: @cicero77: mind a ketten bohocok vagytok es hulyet csinaltok magatokbol hajra fiuk
Öreg, aki Csíki és SC drukker tudja ki van a nickem mögött, ha valami nem tetszik keress meg nyugodtan...
Amit írtál "székely" szájból elfogadhatatlan... Fenntartom amit írtam rólad, ilyet székely ilyenkor nem mond, csak vmi betelepült idegen lehetsz.
@szekely gobe: Még van pofád visszaírni, hát.. szánalmas vagy.
Mielőtt egy népcsoportról (tagjainak egyébként több „MAGYAR vér” csörgedezik ereikben, mint közülünk sokaknak, s a tragédia hallatán visszafordulásával mutatja gyászát, kiváló sportvezetőjük elhunyta bekövetkeztével) ítélkeznétek, talán először meg kellene ismernetek kultúrájukat. Náluk az ünnep az ünnep, a gyász pedig szintén három napig tart.
Mi barbárok, (mert azok vagyunk!) leülünk a családi étkezéshez imádkozás nélkül, és két pofára tömjük magunkba az asztalon kínált finomságokat, a hasonló cselekedeteket soha nem fogjuk megérteni.
Családunk anno, több alkalommal fogadott "székely" gyerekeket, mert régebben nem volt divat panzióban aludni, se itt, sem ott, de a mostani helyzet más. Háltak nálunk családostól Bíróék, Rokolyék és még ki tudja hányan. Az átbeszélgetett éjszakák emlékét már senki nem tudja feledtetni.

„Nyugodj békében István!”

szekely gobe: helyedben én is szégyelném magam!
A fiam annyit mondana (Pako után szabadon) "kocsog vagy".
szerintem a fradi elleni meccset lejátszhatjuk jövőhét szombaton igaz fordított pályaválasztással mindkét csapat helyben lesz és ráérne én nem bánnám szeretek oda járni
Mi a helyzet Sille Tamassal?
@Joegep: rajta vagyunk a témán.
Kosz,mert cicero77 kommentje felkelltette az erdeklodesemet,s ugy vettem eszre,hogy csak nekem,s ezert azt hittem,hogy koztudott a dolog,akkor varoma cikket Sille Tamassal!
Panaszkodot tobb jatekos lekezeli oket a sille es ezt tomi fokozni tudta azzal hogy edzesen ossze kapott az eggyikukkel eleg durvan igy az edzo lekuldte es jelezte az esetet a vezetosegnek aki ugy dontott hogy mindket jatekosnak tavolznia kell de gramov biztos tobbet tud majd meg ha nem kezdenek kodositeni a hc vezetok jo szokasukhoz hiven.Es lesznek tovabbi jatekosok akiknek nem hc nyuszi hoz majd ajandekot.En is varok egy hivatalos verziot
@cicero77: Sille Tamást az edző kérésére volt elküldve a HC Csikszeredától, sportszerütlen viselkedés miatt.
@PeterG:
Hozzászólásod pontos és korrekt, erről van szó, egy székelynek ezt tudnia kell, másoknak meg kell tapasztalniuk, hogy értsék, ezért mondom, hogy "góbé", nem székely, köszönöm a hozzászólásodat, remélem mások is jobban megértik ezután mindezt...
@cicero77: ..pontosan mit ertessz az alatt, hogy "...nem kezdenek kodositeni a hc vezetok jo szokasukhoz hiven"? Vagy kerdezzem maskepp: Mi erdekuk lenne a HC vezetoknek "kodositeni"? Nem lehet, hogy te elsz inkabb egy kodos eletet? Sepregess inkabb a magad haza tajan...!
cicero,ez az edzo dontese volt,nincs nagyon ahogy "kodositeni" rajta,ami a HC-nel amugy sem szokas...
elkuldte,elhajtotta ki dontott az ugy is kulissza titok es azt ugy sem fogjuk megtudni de a lenyeg az hogy ez a sokadik jatekos ebben az evben akinek ossze igertek fut fat es amikor azt valora kellet volna valtani akkor pa.Es az erdekes az hogy jonnek a tobbiek is(meg egy paran)amikor azt alitottam hogy sile csak azert lett hozva hogy nehogy a club hozza az atigazolasok lejarta utan nem lessz a hc-nal ugrottatok vagdalkoztatok hoborogtetek.Lehet kezdeni marcius vegen ismet kacagok eggyet a naivitasotokon.
Ujdonsag az nz vs steu ugyben.Most mar az stars kizarasat keri a steu.Legalabbis ezt nyilatkozta carlan a steu elnoke a roman sajtoban HAT NEM SZIMPATIKUSAK?
@cicero77: Okos vagy Cicero,és ezt mindannyian elismerjük.Már most neki foghatsz kacagni."Oracolul din Ciuc",a román sajtó után szabadon.:))
@cicero77: de, még mindig azok:P és kit érdekelnek a vezetők, a játékosok és viselkedésük sokkal jobban meghatározza. és még mindig inkább ők jutottak volna be:P a sajtót meg ismerjük, hogy tud túlozni is, kizárni senkit sem fognak, még az óvást sem hiszem, hogy elfogadják nekik.
@cicero77:
Cicero, lelkem, ezt hol olvastad? had'ném én is.
az a "kűrlán" nagy komisz ám, Szteli olléé!
cicero,ez amugy egy egyszeru folyamat csak ugy latszik szamodra bonyolult.Az "igertek fut fat" egyszeruen ajanlat amit a jatekos elfogadott.Ugy beszelsz mintha a HC vezetosegenek kellet volna teljesitenie Sille vagy barmely masik jatekos elott es nem forditva...Nalatok nyul viszi a vadaszpuskat?
@cicero77: A sarga irigyseg nyilatkozik beloled, latom jobban zavarnak a HC ugyei mint a sajat klubbode es hogy te milyen elorelato vagy... Megnyugtatlak, hogy fogsz kacagni a vegen... de kinodban...
Attól még lehet vmi abban amit cicero ír..
fekmen,dikmen,likmen es tobbi memen man bla bla bla bla
@cicero77: na latod, igy mar mas... ez volt egy komoly, hozzadillo nyilatkozat! Most mar rajottem, hogy kell hagyni teged kibontakozni, de komolyan venni nem szabad amiket irsz... Csak igy tovabb...
A HC-DAB meccs még nincs lezárva.HC-sok elszámolták magukat.
@OliBLOOD: éspedig? mostanában mindenki megóv mindent?
Mit akar megovni a Dab a HC ellen?
@felsh: Szabályok szerint csak 5 légiós mezőnyjátékos nevezhető egy mérkőzésre. A HC 6-ot nevezett: Zabludovskyi, Saluga, Pupak, Stefanka, Socha, Suur
Hatha a dab is kap valmi olyan szabaly ami szerint meg ki is zarassa oket es akkor mar a fradi is az elso 4 kozott van:D
socha nem jatszott be sem volt oltozve de lehet ,hogy a lapon rajta volt .valaki valamit errol?
@cicero77: "Hatha a dab is kap valmi olyan szabaly ami szerint meg ki is zarassa oket"-ideztelek.Ez mind jo mert azt jelenti feltek tolunk,max igy nyerhettek..
Socha nem jatszott.Ha a 12-3 ol lesz 5-0 a Dab javara akkor rohejes ay egesz MOl liga.Lassan kar kijarni meccsekre mert a gyengebb csapat nyer 5-0 -ra zold asztalnal.

Hajra HC
@Iblisz: Játszunk el a gondolattal (nagyon elméleti síkon :D):
Jövőre az EBELben a HC játszik a KACal.A KAC nevez 68 pont értékben játékost, 65öt lehet. A +3 pontot érő játékos melletted nézi a meccset. KAC nyer 8-2re. Kérdésem: mi fog ezek után következni?
@Lazlee: levelet írnak a főtitkárnak Csíkból...
Lazlee, jó a gondolat, majd akkor meglátjuk!
süti beállítások módosítása