HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Két ingyenjegy a magyar–finnre

2009.01.06. 14:02 Hblog

Keményen fagy, vastag a jég, tömegek korcsolyáznak és jégkorongoznak a Naplás-tavon, a főváros 16. kerületében. Minderről a Magyar Jégkorong Szövetség tisztségviselője is meggyőződött a saját szemével, és rettentően lelkes lett.

Egyrészt megállapította: itt az idő, hogy mindenki, aki szereti a korcsolyázást és/vagy a jégkorongot, kipróbálja, amit a kanadaiak minden évben hónapokon át élvezhetnek. Másrészt elhatározta: két darab meccsbelépővel jutalmazza azokat, akik a legprofibb kispályát építik. Nem a tavon, hanem bárhol. Csinálják meg, fényképezzék le, küldjék be. Nekünk. Ide: kosztya.gromov@gmail.com. Vegyenek példát az alábbi fotóról. Akié legalább ilyen lesz, biztosan nyer. De lehet, hogy kisebb csodával – négy vödör, négy kapuvas – is jön a siker. Netről képet vadászni nem ér, írják meg, hol található az objektum. A határidő január 18., vasárnap, déli 12 óra. Addig állítólag kitart hideg. Előre is köszönjük.

 

50 komment

Címkék: mjsz naplás tó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én szintén felajánlok 2 db belépőjegyet egy olyan szomszédért, akinek ilyen pálya van az udvarában :))
Húúú, mit nem adnék ha egy ilyen lenne a kertben, jó móka lenne :D Aztán a végén valamelyik kertből kinőnek az új Staal testvérek...

Észrevétel, nincs földrajzi lehatárolás!!! Kedves székely hoki rajongók használjátok ki a helyzeti előnyötöket!!! ;)
en csikbol vagyok es veletlenul van egy ilyen palya az udvarunkon... persze festes nincs rajta...
en is versenyezheztek?
pisti, szerintem igen, de van az udvaron egy orange autobusz is? :)

amugy a kepen kiakadtam. total.
Valószínű megyünk Csíkba az elődöntő miatt, szóval meg tudnék győződni a fotó hitelességéről :) . Persze csak ha Gromov beleegyezik.
pisti.sportklub: hát hogy a fenébe ne versenyezhetnél? Persze csak, ha nem véletlenül van ott a pálya :)
nagyon off, de de BKVval ki lehet jutni Naplasra?
megvettem a gyereknek a botot, dejo volna!!!!
jo, holnap kuldom a kepeket... tuti... 7 eve lakom hazban, eddig 1 evben nem sikerult palyat onteni, mert nem volt eleg hideg a tel... kb ekkora mint a fenti kepen, kicsit talan szelesebb:D... egyebkent en a Google Earth-ban megtalaltam:D, teli kep van a varos azon reszerol, es ha rakozelitesz Csikszereda, Nagymezo utca 11-re akkor latsz majd egy jegpalya alaku valamit... legalabbis az en google earth-on latszik:D
76-os busz végállomás, onnan 10-15 perc gyalog.
hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?photoId=3151160382&albumId=191988525&ownerId=151850835

hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=3151160383&ownerId=151850835&albumId=191988525

itt van ket link...izelitonek...
a felszerelesunket ne nezzetek, most van alakuloban
egyebkent meg nem vagyok hokista, soha nem jartam edzesekre:D
a palyazati oszealitason termeszetesen sokkal jobb kepeket fogok kuldeni, a karbantartasi munkalatokrol is.....
egyebkent ki az elbiraloja ennek a palyazatnak?
@forestjr: koszi!
amugy olyan mar nincs, 276E van helyette ugy nezem, de koszi, meglattam a kepeket ugy fellelkesultem h gugli helyett ide irtam a kerdesem :)

www.bkv.hu/busz/276e.html
Pisti, nem tudnád felrakni egy képfeltöltő oldalra? Érdekelne, de nem vagyok tag a hi5-ön.
Pizza, bocsi, még nem szoktam meg az új járatszámozásokat,jó korizást Neked meg a gyerkőcnek! ;)
most mar csak 1 kerdes.... vajh SOTETEDES UTAN is lehet ott korizni???

hmmm le kene cserelnem az igazira ezt a hulye nickemet.... :D
@pisti.sportklub: Az a helyzet, hogy most fenemód elkezdtelek irigyelni! Mondjuk nekem egyelőre még nagyobb feladatom van! 4 évesen volt utoljára kori a lábamon, azóta ippen negyed évszázad telt el... Nulláról kell kezdenem... :( De ha lenne otthon egy ilyen "minikatlan", úgy azért könnyebb lenne! :)
És ha még a Dancs Annamari is ott lenne és énekelné, hogy az a szép... Akkor aztán a legkirályabb pályám lenne ;-)
en monnyuk a dancsannamarival mas sportot uznek, de mind1 :)
amugy ha minden igaz a korizast sem lehet elfelejteni :P
Leo, ne csüggedj, nekem tavaly volt először kori a lábamon, , és 4 éves korom óta eggyel több év telt el, mint negyed század :) . Sokkal nehezebb belejönni, mint gyerekkorban (főleg azért, mert az ember 105-110 kilósan nem mer úgy esni, mint 20 kilósan), de nem lehetetlen. De ha Dancs Annamari ott lesz, akkor nehogy már korizzál! :)
remelem tetszik:D
ma keszitek kepeket az esti palyarol, holnap a nappalirol, meg ma uzemeltetni fogjuk a ketembermeghajtasos jeggyalunkat, hogy csillogjon a palya, es irok egy szoveges dokumentumot "hogyan keszul" cimmel, hogy aki jovore szeretne kesziteni az tudja hol kezdje... idenre nem csinalok magamnak konkurenciat:D

Én most nagyon irígyellek :)
jolvan, OTT konnyu bakker, zugloban hany napot van olyan hideg mint csikba? :)

amugy tenyleg szuper, a sarga irigyseg folyik a szemembol :)
Gyerekek, azért legyünk reálisak: Ok, hogy csíkban hidegebb van, mint itt... Nahde nekünk mennyivel egyszerűbb sík terepet találnunk a hokipályához :)
Egál... :)
Pisti! Minden esetre szerintem lassan kezdünk szervezni egy csiki zarándoklatot! :P
jah és a még off-abb része, Annamarit volt szerencsém itt Székesfehérváron megismerni cirka 5 éve! Tündéri "kabalájuk" van a csiki hokisoknak! ;-)
Ha esetleg valaki nem tudná miért őt emlegetjük:
www.youtube.com/watch?v=jvx76RoSHqY
termeszetesen orommel fogadok zarandokokat, felteve ha korcsolyaval es hokibottal erkeznek:D (ez az ajanlatom csikiak szamara csak kulon meghivoval ervenyes, ugyanis nem szeretnek kozkorcsolyapalyat csinalni a szeredaiaknak:D... mar bocsi)...
@pisti.sportklub: Sikerült, irigykedek is ezerrel :) . Pesten más a helyzet, tegnap például teljesen rossz volt a jég a Jégteraszon (besz@rt a hűtőberendezés, diákjeggyel mehettem be ellentételezésként, de az első körben szépen térdre estem a "jéggöröngyökben", így hazaléptem), ma pedig a Fradi lopta el a teljesen szabad erzsébeti jeget, szóval nehéz ügy.
@pisti.sportklub: tudnál írni arról, hogy felétek mennyire gyakori, hogy valaki ilyen pályát épít?
Gyerekkoromban ha korcsolyázni, hokizni akartunk, ahhoz először dugni kellett. Kemény munkával,jó nagyot...Na semmi félreértés, ez csíki értelemben azt jelentette, hogy eltorlaszoltuk (dugtuk) a patakot, az kiöntött a rétre, és hála a csíki hidegnek, másnapra kész volt a természetes jégpálya.
Egy jó dugásnak minden korban meg van a haszna :))
Csikban tobb ilyen hazi keszitesu korcsolyapalyarol tudok , de a Pistiek palyaja a legszebb amit eddig lattam ! :) Gratula ! :)
Attol meg hajra HC ! :P
most keszultek el az esti kepek, lerolbaztuk, csillog-villog...
igazabol az ismeroseim koreben meg nem hallottam ilyen palyarol...
egy kis reklam gyanant fogok mellekelni 1-2 kepet majd a palyamunkamba, melyen a tesom es en pozolunk... tiszta veletlenul van magyar es finn valogatott mezunk is, es magyar es finn zaszlonk is, szerintem jo kepek lesznek:D
en is tudok 2-3 embert aki szokott ilyet csinalni de meg nagyon sok gyerek csinal a tombhazak kozot a zoldteruleten jeget maganak telen nem feltetlenul ilyen szepet mint a pistie csak ugy egy kicsit letapodjak a hvaat es eltakaritjak a koveket es par napon keresztul ontozik meleg vizzel ez a titka ;) es azon jatszanak leginkabb tenisz labdaval :)
@bereszsolt: vegulis ennyi is eleg, kori van a laban, bot a kezben, lehet suhintani kapura :)
en a tegnap a nagyszobaban probaltam ki az utot, eloszor a kutya gumilabdajaval, majd korongal a parketten :D
@pisti.sportklub: mikor töltöd fel a csillogós-villogós pályáról készült képeket?
kepfeltoltes.hu/view/090107/esti_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

a napokban elkuldom a megadot emailra a tobbi kepet is...
A házunk elött ha a kocsik letapossák a havat kicsit megolvad majd ujrafagy az egész olyan mint egy korcsojapálya:) Kicsit gidres gödrös de egész jó, csak sajnos az utóbbi években rászoktak a sózásra úgyhogy azóta ez sincs.
Elfogadnék egy ilyet a kertben, hely is lenne elég:D
@pisti.sportklub: köszönöm, ez egész elképesztően csillogós-villogós, gratulálok, gyönyörű, nem lesz könnyű lenyomni a pályátokat
@pisti.sportklub, bereszsolt
Aaaaaaaz igen!
pisti akar meg is festhetned nem olyan nagy dolog :) amugy a palya nagyon franko
@branyik: epp nekem is eszembe jutott h gyerekkoromban az utcan koriztunk, neha kicsit ugrani kelett ahol a melegvizvezetek felolvasztotta, de mi imadtuk

meg a kisfocipalyabol is csinaltunk koripalyat, akkor vettem meg az eletem elso (utolso?) utojet, amit aznap el is hagytam, csak a korong maradt meg mint kiderult... apam valahonnan elobanyaszta, megkapta a kisfiam az o elso (remelm nemutolso) botaj melle :)

@pisti: jaja, szanjatok ra 1 kis idot, s fessed ca meg szerintem es. magyarfinnen meg koccintsunk egyet komenyessel joe? :P
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: a legjobb az vol hogy a templomdombon is lefagyott az út és irgalmatlanul fel lehettett gyorsulni a korival, ahol meg kilátszott az aszfalt szikrázott:)))) (vagy estél egy hatalmasat és nehány méter repülés után az árokban értél földet:)
Aki tudja hol lehet a képen látható rolbát beszerezni, az jelezze!!! Köszi
@Rudy: www.varoskert.hu/index.php?p=termekek&kat=55
jelezd nekik, hogy enyém a jutalék :)
amúgy hol található a pályád?
megmondom miért nem festem meg... egyrészt ha most ráfestenék a pályára az 1-2 nap alatt lekopna, hamarabb kellett volna festeni, a kezdeti stádiumban:)... másrészt nincs igazábol gyakorlati haszna ugyanis a játék így is gyors a pálya kicsinysége miatt, ha vonalat festenék akkor be kellene vezetni a lest és a tilos felszabadítást, ami nagzon tordelné a játékot...
de köszi az ötletet, lehet hogz jövőre festünk egy próbaverziót:D
egyébként meg én remélem a legjobban hogy a magyarfinnen köményessel fogunk koccintani:))
@F. Kapus:
Sajnos nem az én pályám! :-)
Százhalombattán van egy csónakázótó, azon korizunk minden évben, ha az időjárás is úgy akarja.
Állandó probléma a "gyorsan" tönkremenő jég. Most lapáttal, illetve néha egy átalakított fűnyíró minitraktorral takarítjuk, na meg próbáljuk javítani a töredező jeget. Kevés sikerrel. :-)
ha van melegviz lehetoseg a kozelben akkor ezen konnyen javithatsz, megpedig a kovetkezo keppen:
egy ember egy jokora kiteritett pokrocot huz maga utan lassan, egy masik pedig ekozben adagolva tolt ra forro vizet, persze kell valaki aki tolt is... ez tulajdonkeppen a jeggyalunak(rolba) egy egyszerusitett, emberi meghajtasu valtozata:D
remelem jobban fog ezutan menni:D
@pisti.sportklub: hahaha ez melegvizespokrocos kesz :)
jar az agyatok ahogy kell

hogy is volt/lesz... komenyes... finomes... kiutes? :)
@pisti.sportklub:
Nekünk van egy hőlégfúvós konstrukciónk is, ami 5db Tesco gazdaságos hőforrás. Ezek rá vannak fogatva egy léckeretre, amit húzni lehet a jégen. A keret másik felére pedig felmosórongy van szögelve. A hőlégfúvó felolvasztja kicsit a jeget, a rongy meg "elteríti".
A gond, hogy a traktor (agregátor, illetve legyen mivel húzni) nem mindíg van kéznél, így nehéz az áramot megoldani. ;-)
Megpróbálok róla a hétvégén képet készíteni, de sajnos ez a hétvége részemről nem a játék hétvégéje, mert a szupermini tornákon leszek Káposztásmegyeren.
hat az a rolba meger mindent :))))))))))
süti beállítások módosítása