HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kulikov: A Steaua esélyei minimálisak

2009.01.05. 15:01 D. Gromov

Három hónapja nem kaptak fizetést a Steaua Bucuresti játékosai, tudta meg blogunk Alekszandr Kulikov vezetőedzőtől. A szakembert arról kérdeztük, milyennek látja csapata playoffesélyeit, nem sokkal a Mol Liga-alapszakasz vége előtt. Kiderült, hogy nagyon szerényeknek: Bukarestben rengeteg a sérült, és egyáltalán nincs pénz.

Alekszandr Kulikov nagyon büszke a játékosaira, hogy a borzalmas körülmények ellenére meg tudták nyerni a román kupát, de egyszersmind úgy véli, csapata további sikerekre nem lesz képes ebben a szezonban. Azon túl, hogy a játékosok hosszú ideje hiába várnak járandóságukra – a gazdasági világválság is szerepet játszik abban, hogy szponzorai képtelenek finanszírozni a klubot –, rendkívüli sérüléshullám is sújtja a Steauát.

"Valószínű, hogy az NZ-Stars elleni sorsdöntő mérkőzésünkön két legjobb kapusunk nem állhat rendelkezésünkre, Brul és Catrinoi kidőlt a sorból, így a junior Csergő Istvánnal kell kiállnunk" – ismertette a problámákat Kulikov. Elmondta, a védelemből is hiányzik két alapember kedden, Jemeljanyenko és Akimov, és az első soros csatár Golovinov sem léphet jégre, utóbbi sokáig, mert lábát törte. "Eleve két és fél, jó esetben három sorral játszottunk, így most végképp nehéz helyzetbe kerültünk" – magyarázta Kulikov.

"Igaz ugyan, hogy egyelőre a negyedik helyen állunk, de a vesztett pontok tekintetében nemcsak az NZ-Stars, hanem a Dunaújváros is jobb nálunk, ezért valóságos csoda lenne, ha kiharcolnánk a részvételt a Mol Liga-playoffban" – számolgatott a vezetőedző. Kulikov azért leszögezte: harcolni fognak a végsőkig.

És hogy mi most a Steaua célja? Az, hogy tisztességgel végigjátssza a szezont. Ha a Mol Ligában nem is lesznek ott a négy között, a román bajnokságban igen, ott is helyt kell állniuk, bár a két csíkszeredai csapatnak aligha lesznek komoly ellenfelei.

Kérdésünkre, ezek után Bukarestben maradnak-e a csapat kulcsjátékosai az idény végéig, Kulikov annyit mondott: reméli, de egyelőre csak annyi biztos, hogy még senki sem hagyta el a hajót. Emlékeztetőül: pillanatnyilag a Steauának és a Starsnak 51, a Dab.Doclernek 50 pontja van, csakhogy a bukarestiek 31 meccset játszottak, az újvárosiak 30-at, a budapestiek 29-et. Az NZ-Stars kedden Bukarestbe megy, ha nem nyer, elvész a helyzeti előnye. A Dunaújváros az Alba Volánt fogadja. Bármi lehet.

39 komment

Címkék: steaua mol liga kulikov

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért szomorú és döbbenetes, hogy pár meggondolatlan jenki bank aktivitása befolyásolja egy román hokicsapat működését...

Remélem rendeződnek a dolgok
Szerintem ez annyira nem meg lepő. Csak meg kell nézni, hogy a Románoknak kiszokta leginkább csurgatni a mézes madzagot...
A kézilabda csapatuk már csődbement.Újévkor szélnek eresztették a légiósaikat.És ha minden igaz akkor Geru is otthagyja a csapatot,a MOL alapszakasz után Luxemburgba távozik.
Szomorú. Remélem végig tudják játszani az idényt.

Kedves D. Gromov! Ez a második poszt, amiben azt a kifejezést használod, hogy a Stars elveszíti az előnyét, ha kikap/nem nyer. Magyarázd el légy szíves, hogy miért. Tegyük fel, hogy a Steaua és a DAB is nyer a rendes játékidőben a Stars, illetve a Volán ellen. Ez esetben így fognak állni:

4. Steaua 54 pont (32 meccs)
5. DAB 53 pont (31 meccs)
6. Stars 51 pont (30 meccs)

Ha a vesztett pontokat nézzük, akkor szerintem még mindig a Stars áll közülük a legjobban, de szóljál, ha benéztem valamit.
@kriga: köszönöm észrevételedet, nem a Stars előnyéről, hanem a helyzeti előnyéről írtam mindkétszer, ezt pedig a sorsolás ismeretében tettem, amelynek fontos eleme, hogy az utolsó körben Dab-Stars meccs lesz Dunaújvárosban. Kétségtelen, hogy ezt kifejthettem volna bővebben is.
@D. Gromov: Köszönöm a választ. Ez esetben viszont azt kell feltételezni, hogy a hátralévő meccseken ugyanannyi pontot gyűjt a két csapat. Azért kíváncsi lennék, hogy mit tippelsz a Stars-Sport Club, vagy a HC-DAB meccsre. ;)
@kriga: háromesélyesnek gondolom mindkettőt :)
Nem vagyok Steaua szimpatizáns, de azt, hogy a jégkorong bajban van, nagyon sajnálom.
Karacsony elott volt szerencsem beszelgetni Gligval akkor megkerdeztem a pletyka szintu dolgokat, amik terjengtek csikban : ujabb 2 kanadai igazolasa, fizetesi problemak. Az elsore termeszetesen elmosolyodott, mig a masodikra azt mondta h tudomasa szeritn csak az idegenlegiosok nem kaptak meg a fizujukat...

Aztan ki tudja... Carlan Gyergyoba a roman kupa alkalmakor azzal fenyegetozott Tanczosnak, h megszunteti a hoki csapatot..stb... Sajnos nem hallottam mindent jol, h pontosan miert...no ennyi..
Sziasztok!

nem teljesen a témába vág, de rögtön elsőre egy láma kérdés... Ob1-ben valóban érdekelt a nagy Volán? Valóban alanyi jogon bent vagyunk a rájátszásban? Egy nagy vitát döntenétek el ezzel...

Köszi!

HAJRÁ VOLÁN!
@abete: igen, csak az elődöntőben kapcsolódik be a nagy Volán.
@D. Gromov: Köszi! bár jobban örülnék ha az EBEL play-off-ra kellene gyúrni torokra!

Győőőőzni keell!

HAJRÁ VOLÁN!
Erdelyi letemre szinte minden SC-meccsre elmegyek(es elmentem)akar Steauaval akar HC-vel akar Gyergyoval jatszottak kedvenceim...Na szoval,az embernek fel nem foghato hogy mit eltudtak muvelni a draga bukaresti jatekosok(beszolasok,reklamalas barmiert,bunyo kirobbantasa utani meghunyaszkodas,stb.Volt eset,amikor egy megnyert meccs utan nagyszeru latvanyt nyujtott minden bukaresti kemeny legeny kozepso ujja a kozonseg fele).Es ezzel minden hokikedvelo torkig van,ugyhogy nekem szemely szerint orom olvasni,hogy ez megtortent.Vegre a villam lecsaphat a katonacsapatra is,es most szivjak csak meg ok egy ideig,mivel az itteniek szivtak mar eleget!!!Jol mondjak:Isten nem ver bottal:hokibottal:)
@Bobo91: A MOL liga legpozitívabb meglepetése a Steaua volt. A korábbi hírükre teljesen rácáfoltak.
Ha Bukarestben megszűnik a jégkorong annak rossz következménye lehet az erdélyiekre nézve is rövid időn belül. Mert onnantól a jégkorong teljes mértékben régiós sport lesz.
Nem sajnálom őket,mindig is paraziták voltak.Eddig sem ők voltak a romániai hoki fejlesztésének zászlóvivői.Max.majd elcsapják légiósaikat,elhozzák Galac első sorát, majd elhokizgatnak a MOL ligában.
Erős ellenfélnek pedig ott lesz a Brassó.
@OliBLOOD:
Teljes az egyetértés.
Ez liga még kelésben lévő cipó, jó lenne ha a jövő évi kiírásban, néhány pénzügyi szabályt bevetnének és be is tartatnának.
Minimális költségvetés,továbbá annyi pénz elkötése szerződésekre amennyi van induláskor, tudom ez nehéz, de ha egy csapat neveket vesz,majd nem fizeti ki őket,akkor az egész bajnokságot eltorzítják, jó volt,hogy a középmezőnyben látjuk a Steauát és szomorú hallani azt,hogy a hajrá már csak alibi,pedig a több vesztett pont ellenére saját kezükben van rájátszás kulcsa, hazai pályán kell megverni a riválisokat és pont.
@Bobo91: hadd hozzak egy focis példát. A Fradi már harmadik éve tengődik a másodosztályban. Az Újpest-szurkolók túlnyomó többsége azt írja az ilyen-olyan fórumokon, hogy a Fradi nélkül nem az igazi a bajnokság, hiányoznak már az igazi "mocskolódós" rangadók. Kit fogtok utálni, ha nem lesz Steaua? Jó, mostanában kezd "alakulni" a SC-HC rivalizálás, de azért jó lenne, ha megmaradna ez a nagy hagyományokkal rendelkező romániai csúcsrangadó, és nem süllyedne le egy 10:1-es túrává a bukaresti, nem?
@kriga: Főleg hogy gondolom a MOL-nak se tetszene, ha a Szteli lesüllyedne egy szint alá.
@forestjr: És a romániai szponzorok is elgondolkozhatnak, hogy érdemes-e annyit áldozniuk, ha csak Csíkban illetve Gyergyóban (ha elkészül a pálya akkor talán Brassóban) ismerik a jégkorongot.
Az tényleg borzasztó, ha utálni támad kedvem és nincs kit..
Tiszta röhej, hogy mennyire bírjátok síratni a nagy híres steut! Már n-edikszer hallom, hogy felszámolják a hokicsapatot és érdekes módon olyankor általában kijött nekik egy bajnoki cím és mindig "megmaradtak". Egyszerűen röhejes. És akkor mi van ha végre bebuknak? Mert, hogy félmagas színten sem fogják tudni tartani magukat a féltávoljövőben, az biztos. A vén szar játékosaik kihullanak a sorból és nincs semmi utánpótlás. Mostanig szipolyozták Galacot és Gyergyót, és helyel-közzel még Csíkot is de most kilyukadt a puttony. És ha Brassó is bekeményít és elkészül a jégpályája akkor a nagy híres stelinek lehet gyertyát gyújtani! És meg is érdemlik mert évekig hamis eredményekből éltek! Hajrá HC!!!
Igy van... A sok beharangozas utan mar ideje lenne, hogy egyszer mar letunjenek a szinrol.
Oli-ola, sa moara steaua!
pedig az volt bennuk a legjobb hogy lehetett ordibalni, hogy MIUE STEAUA meg azt hogy "Bukarestbe mindenki cigany hej, mindenki cigany hej..."
azert szerintem megse kellene felszamolni oket, mert akkor meg jobban elmelyulne a csiki csapatok kozotti ellentet... kell valaki akit mindenkinel jobban tudunk utalni:D
s kar lenne a jatekosokert is mert van azert 1-2 aki meg bizonyithatna... nem hiszem mondjuk hogy georgescu vagy lupascu vagy tapu valamelyik hargitai megyei csapathoz szerzodne... mehetnenek epret szedni a spanyolokhoz vagy az olaszokhoz:D
Sztem se veszít Székelyföldről senki, azzal ha megszűnik egy, a kommunista rendszer erkölcseire emlékeztető nagyromán klub. Eddig sem a Steaua jelenléte tartotta életbe a román hokit, és nézőket sem vonzott Bukarestben (ld.: majdnem üres csarnokok előtt játszák meccseiket). A szakminisztérium ill. az állam eddig se adott pénzt a román hokiba, mondván: dehát ottvan a Steaua. Ugyhogy tőlem bekövetkezhet a hősi halál, a jégkorong ill a sport nem sokat veszít vele, talán még nyer is. Télleg csak az foglalkoztat, hogy kit utáljak, kit anyázzak, kit köpdössek stb Hol lesz a steaua ha szükségem lesz rá amikor elborul az agyam?
Pisti, ha ennél is jobban tudjátok utálni egymást - SC-HC -, akkor tényleg különlegesek vagytok.
Ez a topic a jégkorongról szól? :(
@defó: a bejegyzés igen, a kommentek kevésbé, sajnos...
@kerusz: @defó: Ha a topic a steauat említi, az sajnos nem csak a jégkorongról szól. A Steaua neve a székelyek számára összfonodott az elnyomás szimbolumávál, Steaua elleni meccsre kimenni nem azt jelentett, hogy csak jégkorongmeccsre megyünk, hanem tüntetni. Nem véletlen, hogy 3-4 ezer ember egy román bajnokin magyar himnuszt énekel és úgy biztatta a csapatát, hogy "magyarok, magyarok". Steaua ellen játszani egy életérzés, nem hoki. És ez egyhamar nem fog megváltozni, félő, hogy hamarabb merül ki a Föld olajkészlete-és lesz vége a MOL ligának, ergo.
Nézzétek, fájna a szívem, ha megszűnne a Steu... ők az igazi ellenfelek...
De ez nem jelenti azt, hogy bármit is elfelejtenék abból, ami sok éven át történt, főleg azt nem tudom megbocsátani, amikor két játékost egy extraligás orosz kapust és egy ukrán válogatott hátvédet igazoltak a bajnokság döntőjére, úgy, hogy decemberben lejárt az átigazolási idő, benn volt a pályán ötezer ember, amikor a fellebviteli "társaság" tárgyalta az ügyet, a meccs előtt tíz perccel, természetesen minden ok volt... az országos botrány és balhé elkerülődött, a Steua nyerte a bajnokságot...
@noacid: nem kell elmagyarázd a Steaua utálatotok hátterét, de ettől még nem kell egyetértsek egy-két kommentárral.
@gabrielli: Azért elég jól állnak a kanadai táblázaton azok a vén szar játékosok.
most még igen, de az idő továbbra is telik!
Azonkívül meg nem kérte senki, hogy fel kellene oszlatni őket. Viszont az sem korrekt, hogy évről évre a szezon vége fele elkezdődik ugyanaz a mese, hogy elfogyott a pénzük, hogy a jégkorong szakosztályt felszámolja a steaua klub hogyha nem sikerül ezt vagy azt az objektívet elérni. Legyen már vége ennek a fajta manőverezésnek, most mit kellene csinálnia mindenkinek? Gyűjtést szervezni Csíkban, hogy éljen a steli? Vagy szólni a bíróknak és az ellenfeleknek, hogy ideje segíteni egy kicsit őket, hogy valahogy bejussanak a playoffra, mert hanem mehetnek kapálni vagy eprészni? Eleget léteztek mostanáig mások nyakán! Éljenek a saját lábukon vagy forrjanak meg a saját zsírjukban! Hajrá HC!
Akik ennyire szeretik a Steut szervezzenek egy jótékonysági bált vagy kérjék fel Zsizsit főszponzornak.
@OliBLOOD: Mi ez a fovarosfuggoseg ,kissebbrenduseg erzes ? Csonkamagyarorszagon peldaul budapesti kezilabdazas nem letezik ( kivetel a Fradi noi csapata ) , ettol fuggetlenul eross bajnoksagok ( ferfi es noi ) es eross nemzeti valogatottak vannak .

Szteu meccsre menni valamikor , tobb volt mint sport , de mindenaron fenntartani egy santa , felszeg , artatlan szteut , aki alig tud 3 sort osszekaparni , hogy kialljon egy meccsre azert ne a mi dolgunk legyen ejsze .
@bereszsolt: De kézilabdában nem egy területre öszpontosulnak a nem fővárosi klubbok. Romániai hoki lassan megfelel egy megyei bajnokságnak ami semmi esetre sem szerencsés szerintem.
Valóban nem szerencsés pl. szponzorszerzés szempontjából a "regionalizmus". De itt jön be a történelem, akarjuk nem akarjuk. Ami összetartozik az összenő. A Kárpát-medence keleti sarka inkább tartozik most már sport szempontból is a Kárpát-medence nyugati sarkához ( 1000 km)mint Bukaresthez (270 km). A jégkorongon kívül még megemlíthetném a vízilabdát (Nagyvárad, közös EB pályázat Debrecennel))vagy saját sportágam a kutyszánhúzást. A versenyzők 90% székelyföldi és a magyarországi sportársaink járnak ide versenyre és elképzelhető, hogy jövőre a a magyar bajnokságot Hargitafürdőn fogjuk megrendezni :-) Good mush! :-))
@defó: @kerusz: A jegkorong kommentekhez meg egyaltalan a jegkoronghoz a korites is hozzatartozik es mindig ne sopankodjatok hogy ez mar megint nem a jegkorongrol szol mert arrol szol csak igy lesz teljes az osszkep es mindig nem tud az ember csak a puszta tenyekre hagyatkozni es csak arrol dumalni
Gabriellinek es Beresnek van igaza.
A sztelinek ez mar 10 eves taktikaja, hogy szezon kozben siratjak magukat. Nincs penz, halunk ehen, a magyarokat tamogatjak minket nem. Kozben nekik ingyen palya van, kozben a jatekosok uj kocsikkal jarnak, vendegloket nyitanak, kanadait hoznak.
Aki nem ismeri a sztelit az nem tudja h ez a strategia resze, hogy hatha kerul egy jo erzesu roman szponzor, aki megmutatja majd az iredenta magyaroknak.
ha meg vegtere kiderul, hogy igaz a hir, hogy most mar tenyleg gyengen allnak, azert nem a csiki klubbok a felelosek, hanem a sajat gyarmatai hatalmi mentalitasuk. Hozzuk, veszuk ingyen a galaci, gyergyoi es csiki tehetsegeket. Otthon nem nevelunk senkit 20 ev alatt.
A mostani sztarok kozul egy se bukaresti, Geru galaci, timaru balani (HArgita megye), a tobbi meg legios vagy galac - gyergyoi.
hat ha nem eletkepesek, akkor en nem adakozok nekik, meg akkor sem ha csokken esetleg a szinvonal.
Jon helyettuk Brasso, talan mas varos.
süti beállítások módosítása