HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az Újpest nem sokat vacakolt

2009.01.02. 23:30 D. Gromov

A Dunaújváros még annyit sem. A Dab.Docler 10-1-re verte idegenben az Alba Volán farmcsapatát, a kis Fehérvár becsületgólját Fodor szerezte a végén. Az UTE 6-2-re győzte le a Ferencvárost, a Mol Liga-rájátszásért folytatott küzdelem továbbra is nyílt.

34 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem értem a bakerman nyilatkozatát...
Mire olyan nagyképű???
A "szesz sor" egykori balszélsője, az U20-as vb bukott edzője miről beszél???
Szlovákok nélkül hol lenne a csapata????
Szóval, szerényebben pék Úr...
@eszmantovics: tetszettek volna hasznos oroszokat igazolni, nem ilyen balerinákat. Gyanítom, nem voltál kint a meccsen. A csupa erkölcs fradi csak arra ment, hogy sérülést okozzon a kulcsjátékosainknak. Kaptatok még egy Árkovicsot is segítségül, azzal sem sikerült.
@Fugeute: kedves Fugeute!
Én már 89 óta, ha tehetem kint vagyok minden Fradi-Újpest meccsen. Úgy, mint az Atlasz-NSI kupákon, a Géczi vs. Szajlai ütközeten, a Szatmári testvérek Kisstadionbeli ámokfutásán át Oreskin BS-beli góljáig...
Gondolom, hiába mesélem Neked ezeket.
De igazad van: nem voltam kinn a meccsen, és tényleg jobbak a szlovákjaitok a mi oroszainknál...
@eszmantovics: Az eszmantovics legendától megkímélhettél volna, baromira nem érdekel, hány Újpest-Fradin voltál kint. A lényeg: a main nem, mégis okoskodsz.
Továbbá Pindák edzőként már tényleg olyan sokat tett le a magyar jégkorong asztalára, hogy nyugodtan szádra veheted Pék nevét.
@Fugeute: Engedd meg, hogy a mérkőzés utáni nyilatkozatok és közeli beszámolók alapján véleményt alkothassak. Hisz ezért van ez a fórum...
Mindemellett sok szeretettel várlak Pesterzsébeten a középszakasz következő mérkőzésére.
Ha esetleg még nem jártál volna még arra:
Pesterzsébet Jégcsarnok, 1201, Budapest, Zodony u. 1. :-)

@eszmantovics: Biztos hosszú volt a 2 ünnep! :) Nekem is. Hidd el! Szajlásék a 80-as évek végefelé voltak a szomszédaim. Nagyon jól tudom, mi ment ott. Az minden volt, de nem A csoport!
@eszmantovics! A kor nem érdem, hanem állapot. (Sajnos az enyém is...) Oreskin valóban emlékezetes gólja előtt azért volt egy nem kevésbé emlékezetes 9-2, hogy Pék újpesti mesterhármasáról, meg a többi nagy csatáról most ne írjunk hosszan, untatva a fiatalokat... A helyzet az, hogy nincs undorítóbb annál, amikor egy névtelen és tehetségtelen senki szándékosan sérülést okoz az ellenfél elismerten legjobb játékosának. Akkor, amikor már nincs ott a korong és a vezető bíró is háttal áll, mert a játékot követi. Köpedelem... "Nemes cselekedet" volt Parfirjev "beintése" is, azok után, hogy eljátszotta a hattyú halálát és ezzel sikerült érvényteleníttetnie Berta gólját... De az igazi hős a sikeresen akklimatizálódó Szőke volt, aki a végén bárdjával szétzúzott egy lila csomagolású nápolyit a jégen! Sötétség, frusztráció, "nemzeti kincs"...
@eszmantovics: hogyne ismerném az otthonotokat, a sárga homálydát. Átmeneti hangulata van. Remélem, előbb-utóbb lesz egy saját csarnokotok is, mert ez megalázó rátok nézve.
Ahogy olvasom, sajnos -igaz ritkábban már- megint nem a jégkorongról szólt az Újpest - Fradi! Pedig ez a sport arról szolna. Mindkét csapatban vannak azért olyan játékosok, akik megfegyelmezik saját csapataikat.
-eszmantovicsnak üzenem, hogy a Farkas András ámokfutása nem ide szól. Örökre szóló eltíltást kapott! Úgy tudom!-
@Liladínó: Igazad van, de a szvetlovi 9-2 után, (ami 9-1 volt igazából) két nappal később jött a 2-5, ami ugye a döntőtökbe került...
A többiről nem tudok véleményt alkotni, hiszen nem voltam ott.
De azt azért elismered, hogy Ti sem vagytok angyalok:-)
@eszmantovics: A 9-1-ben igazad lehet; ugye mondom, a mész... :) A 2-5 is úgy volt... Szvetlovhoz hasonló külföldi hokis nem nagyon volt és sajnos nem is nagyon lesz többet kis honi bajnokságunkban; de ez érthető, hiszen ő ereje teljében lévő szovjet válogatott jégkorongozó volt, csak büntiből hozzánk száműzték, kár, hogy csak egy évre és nem örökre... Nem, persze, mi sem vagyunk angyalok, de hülyén is néznénk ki ütő helyett szárnyacskákkal... :) De azért van egy szint, ami alá nem kellene lemenni.
Szvetlov tényleg klasszis volt, akárcsak Milnyikov, igaz vele is csak bronz jutott Nektek...
Remélem, még mind a ketten megélünk hasonló nagy csatákat, ki tudja, talán az új Fradi csarnokban:-)
@eszmantovics: Áldásom rá! Elvégre unalmas lenne nélkületek... :) Na, szép álmokat!
Na látjátok kedves szurkolótársaim én pl ezért nem járok újpest fradira. Viszont elővettem Farkas caja említett ámokfutásának videóját - nem semmi. Nem tudom pontosan mi lett a következménye, de több újságban azt nyilatkozta nem bánta meg?!? - hááááát? Ami pedig a másik felet illeti (37 éve van rálátásom), bizony abban a hozzászólásban is van 1-2 igazság. Na akkor hajrá magyar jégkorong!
nem ide tartozik, de kérdezem: pontegyenlőség esetén mi a rangsorolási kritériumok sorrendje? kösz a választ...
Könnyfakasztóan szép a dózsások erkölcsi fölényéről olvasgatni :) Főleg a Tolnaival vagytok sokkal szebbek ;) A szlovákokról nem is szólok inkább gondolom nekik meg szívük csücske a hazánk... De ti azért bő nyállal... ez sokkal nagyobb gáz mint a zöld-fehérbe bújtatott oroszok akikből évről-évre szarabbak kerülnek ide.
Ezt a stílust szerintem mellőzzük.
Kritikát fogalmaznék meg a blog szerkesztőkhöz!!! Tudom kifogok kapni érte, de engem marhára nem érdekel a 88. Énekes Lajos magyarázkodás, hogy most éppen miért kapott ki a csapata. Félre értés ne essék, tisztelem a (nagy)Volánt, és szorítok nekik, de azt azért nem kéne hogy a magyar csapatok meccseiről van 3sor, ellenben ha az EBEL cikket megnyitom ott olyan infókat is találok, hogy ki a legviccesebben kinéző játékos az elkefél csapatából! Ha pl egy brassói klubvezetést megtudtok keresni (megjegyzem érdekes cikk volt), akkor a magyar csapatok háza tájáról miért nem hallani. Igen mi csak béna MOL Ligások vagyunk, de sokunknak akik nem fehérváriak, csak ez jutott... Régebb volt videó összefoglaló meg minden, az is eltűnt.
Remélem senkit nem haragítottam magamra, és átjön majd hogy abszolút nem kötekedni akartam! További jó munkát a világ legjobb szerkesztőcsapatának!
@hyp-r: Miért gondolnának ilyet a szlovákjaink? Ébresztő hyp-r, az emberek többsége normális :)
Stommy, a kritikát hősiesen viseljük (szmájli), és igyekszünk kielégíteni az igényeket. Tegnap este nemcsak a Mol Ligáról volt mindössze három sor, hanem az Alba Volánról is, elég egyszerű okokból, F. Kapussal közösen felöntöttünk a garatra, és egyikünk sem bírt sokat írni, mert táncoltak a betűk. Viszont Kerusz kolléga közreműködésével épp nemrég vezettük be a Mol Liga-beharangokat (tegnap is volt ilyen), nagy anyagokat készítünk Mol Liga-sztárokkal (tegnap is volt ilyen), egyszóval igyekszünk képben lenni és képben tartani az olvasót. De ha mindez kevésnek tűnik, akkor majd még jobban igyekszünk. Köszönjük az észrevételeidet.
DAB oldalon új rovat indult edző blog címszó alatt. Terjedelmes beszámolójkjat lehet majd olvasni a mérkőzésekről magyarul és angolul.
@D.Gromov ! Hohohooo... remélem jó buli volt ;) Tényleg nem kötekedni akartam, én hiszek az építő jellegű kritikában.
Remek gyakorlat indul a DAB oldalon.
Lassan már nem csak a design, de a tartalom szempontjából is megpályázhatnák az egyik érmet a honi jégkorong klubcsapatok honlapjának képzeletbeli dobogóján :)
Az UTE és a Fradi is produkált a honlapján hasonlókat bár kevésbé szakmai, mint inkább a laikusok nyelvén. Személy szerint én még mindig csak várok az NZ Stars honlapjának áttekinthetőbb és tartalmilag bővebb híranyaggal megáldott fejlesztésére :(
csatlakozom Stommy kollégához!

Írjatok többet a MOL Ligáról :-)
Most már némelyik meccsen igen magas a színvonal (pl. Újpest-Stars), sok a néző, jó a hangulat (pl. DAB-Újpest vagy Újpest-Fradi, vagy a Sportclub hazai meccsei), és ezek ellenére sehol sem lehet róla olvasni. Szinte "rejtegetik" a szurkolók elől a MOL Ligát. Nincs a tévében, alig ír róla a Nemzeti Sport, egyéb hírportálokon egy szó sincsen róla, még az MTI sem hozza le az eredményeket. Maradtok egyedül Ti! :-))

Például a Jánosi Csabás interjú is nagyon jó volt, bár én abszolút a másik oldalon állok :-) (HAJRÁ LILÁK!).

Röviden és tömören: TÖBB MOL LIGÁT A BLOGRA :-)
Mindkét blogszerkesztőnek egészségére, hiába lazítás nélkül nem is élet az élet! Stommynak csak annyit üzenek, hogy a cikkek alatti hozzászólásokon nagyban múlik a terjedelem és többek között az ellenfél fizimiskáját is M.Lac tette ki. Ezt Ti is megtehetitek a saját blogjaitok alatt.
Nagyon "jó" kis dolog ez az újpest fradi, sérüléssel, tüzijátékkal,szlovákiából hazatérő "szurkolókkal" hógolyókkal, na ebből én nem kérek, be kéne már fejezni ezt az idiótizmust szánalmas nagyon, miért nem fogjuk már fel, hogy ez nem foci. Nem csak a szurkolók részéről kéne a nyugalom. Inkább megyek egy ob1-b-re vagy ifire, vagy nézem a cseh bajnokságot a neten. Kinőttünk már a hülyeségekből.
Emilio-nak igaza van ebből a szempontból.
Igaz én elfogult vagyok és általában azt látom,hogy a lila szurkolók viselkednek sokszor inkorrekt módon,de biztos ,hogy a Fradi táborban is vannak néha érdekes dolgok. :)
Szerintem sok mindenkinek magába kellene néznie ,mikor ilyen meccs van.Nem azt mondom ,hogy csöndben üljön mindenki,hanem inkább csak szurkolni kellene,persze vannak vitatható körülmények játék közben ami mellett nehezen lehet elmenni, és a drukkereket nagyon idegesítik,de annak tényleg semmi értelme ,hogy szídjuk egymást és ezzel megy el az egész meccs...
@emilio: Aki kint volt az UTE-Fradin az az itteninél békésebb képet látott. Volt persze anyázás, meg jöttek a szünidős fociszurkerek kicsit levezetni az elvonási tüneteket. Sok volt a kiskölyök, a család, még süldő lányok is voltak. Szerintem nem volt rossz a hangulat. Szerencsére azok vezényelték a szurkolást a jégcsarnokban, akik szokták. Annak ellenére, hogy tavaly tüzijátékot rendeztek a fradi focis ultrái mostanra minden megint normálisan folyt.
Emilio! Nem volt sem hógolyó, sem tűzijáték, sérülés Alba Volán - Salzburg meccsen is történt, mégis járnak a szurkolók.

Ne misztifikáljuk túl a média Újpest-Fradikkal kapcsolatos dezinformációit, és tegyük félre az előítéleteinket!
quitz!
Tökéletesen beszéltél.
Videós összefoglaló az UTE-Fradi meccsről!

www.utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=433

A fradista bemutatása az újpesti közönségnek elég csúnya volt
süti beállítások módosítása