HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ukrajna következik

2008.12.19. 14:43 F. Kapus

Két nullapontos válogatott találkozik pénteken 16.45 órakor a dániai junior-vb-n. Úgy néz ki, mégsem az olaszok, hanem az ukránok elleni mérkőzésünk a döntő a bent maradás szempontjából. Ha az olaszok a nap első találkozóján pontot szereznek, hármas körbeverés nem lehet, tehát abszolút ki-ki csatát vívunk az ukránokkal. Ha nem, bekövetkezhet körbeverés, ami a csütörtöki 2-8 miatt nem nekünk kedvez. Ebben az esetben Norvégiától is kellene pontot szereznünk. Ha viszont kikapunk ma, nincs tovább.

Ukrajna szoros mérkőzéseket játszott a vébén, nagyon kevés lőtt góllal próbálta megúszni a jelentős zakókat. A norvégoktól 4-2-re, az osztrákoktól 6-2-re, a dánoktól 2-0-ra kaptak ki. Sok következtetést nem vonhatunk le ezekből az eredményekből. Az Ausztria elleni 6-2 ismerős lehet nekünk, mi is ennyivel buktunk, a Dánia elleni szoros meccs Kógeréknak is összejött. A norvégok ellen meg szinte ugyanannyira voltak esélytelenek az ukránok, mint mi az olaszokkal szemben.

Ukrajna játékoskeretére pillantva nem kell azt gondolnunk, hogy verhetetlem ellenféllel állunk szemben. A hazai első és másodosztályú felnőtt bajnokságban játszókon kívül néhány nem egetrengető légiós alkotja a csapatot. A legnevesebb klubból Makszim Kvicsenko érkezett, ő a Himik Voszkreszenszk KHL-farmcsapatában szerepel. Három meccsen egy-egy gólt és gólpasszt szerzett eddig a világbajnokságon. Ugyancsak jó nevű ligából, egy amarikai juniorbajnokságból érkezett Gyenyisz Petruhno, aki a felejthetetlen szapporói világbajnokság előtti felkészülésre a felnőtt keretbe is meghívót kapott. Neve több NHL-ügynök listáján is szerepelt. Eddig egy asszisztot jegyez. Érdekesség, hogy Dmitro Hanin 1992-es születésű, az orosz Rusz Moszkva játékosa, abból a bajnokságból jött, ahol Galló Illés is szerepel.

Az ukránok tavaly hatalmas szerencsével maradtak bent. Az őket hosszabbításban legyőző litvánokat azért előzték meg, mert a lengyelek nem vették komolyan a tét nélküli utolsó fordulót, így hosszabbításban nyertek keleti szomszédaink. Céljuk ugyanaz, mint a mienk: megmenekülni. A helyzetünk súlyos, de nem reménytelen.

Update: Olaszország lendületbe jött, hosszabbításban 2-1-re legyőzte Ausztriát. Ez az osztrákoknak kicsit rossz, nekünk pedig nagyon jó. Körbeverés már biztosan nem lesz, vagyis ha hatvan perc alatt legyőzzük az ukránokat, bent maradunk, ha kikapunk, kiesünk. Számolgatni legfeljebb akkor kell, ha hosszabbításban győzünk, abban az esetben ugyanis Ukrajna egy nem túl valószínű olaszveréssel visszaelőzhetne bennünket.

71 komment

Címkék: magyarország ukrajna válogatott juniorok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


A magyar válogatott keretében lévő játékosaink közül melyikük van kitéve egy szezonban 40-50 kemény meccsnek? (150-300 kemény ütközésnek!)
Mert nem az a gond, hogy nincs jégidő, edző, szuper kori, heti több (!) száraz edzés, vagy,
hogy ki a kapitány: hanem a meccshiány. Amit nem pótolhat 5-10 jó nemzetközi mérkőzés, netán hasonló számú bajnoki meccs...
Hoki: Svédország, Moszkva, Ontarió, olykor máshol is látni: Prága, Kiev, Helsinki...
stats.iihf.com/Hydra/175/live/2118.html

Austria - Italy
1 - 2
( 0 - 0 , 0 - 1 , 1 - 0 , 0 - 1 )
Game Completed

Erdekes....
na jo, bocsanat, updatet nem lattam, mea culpa :)
Szorítunk nagyon a fiúknak! Mindent bele! Hadd kezdjenek utálni minket az ukrán szövetségben! :)
Tobias Ebner - Game winning goal... ügyes a srác nagyon... Egyébbként érdemes megnézni milyen nevek vannak az olasz csapatban vagy 2-3 amire azt mondom h olasz :D
Az olasz csapat a dél-tiroliakra épül. És akkor ide is beemelem az update-et:

Update: Olaszország lendületbe jött, hosszabbításban 2-1-re legyőzte Ausztriát. Ez az osztrákoknak kicsit rossz, nekünk pedig nagyon jó. Körbeverés már biztosan nem lesz, vagyis ha hatvan perc alatt legyőzzük az ukránokat, bent maradunk, ha kikapunk, kiesünk. Számolgatni legfeljebb akkor kell, ha hosszabbításban győzünk, abban az esetben ugyanis Ukrajna egy nem túl valószínű olaszveréssel visszaelőzhetne bennünket.
Azért a mai meccshez csak annyit:-a három meccsen lőtt 2-2 gól igen kevés,aki már felnőttben nyomja most itt az alkakom, hogy a korosztályos VB megmutassa igen is ott a helye ahol!! Tehát többet és többet kell a 89-eseknek produkálni.A kapusokról nem is beszélve.Ma 1oo% fölött kell pörögni.Akkor lesz bravúr!Hajrá Fiúk!!!Hajrá Magyarok..../remélem nem lesz letámadás/.
FLI : Szerintem kicsit mélyebbre kéne ásni a játékosok között.
Bartalis - Svédország
Kóger ; Kiss - Ausztria
Dancsfalvi - Szlovákia

Mindannyian játszanak legalább 50-60 meccset, és legalább 150-300 kemény ütközésnek is ki vannak téve :) Nem beszélve azokról, akik nincsenek kint a VB-n.
hát, azok után, hogy az osztrákok 7-0-lal elintézték tegnap Norvégiát, ez a mai vereségük olyan, mintha egy pocsolyába fulladt volna bele az úszóbajnok.
van valaki aki itt "izgul" onlajn? :)
0-1, de igy h meg csak 2 kiallitasunk van ugy tunik birjuk az iramot... na most emberelony nekunk...
Igen nagyon izgulok.
17 kapuralövés... az szép.
biwin szerint 2:1 a javunkra. Remélem jól nézem.
Nem jól nézem . 0 -ban egy kis kettes van középen. bocsi.
Hát nálam még mindig 0-1
bocs! a próféta szóljon belőled! :)
Ebből a Khoninból mi hoztuk ki az állatot, eddig a 3 meccsen összesen volt 4 perc kiállítása...
Mela!

Mi mindig egyszerre jelentjük be? :-)))

Csak legyen ez még sokszor.
IGENIGENIGENIGEEEEEEEEN!
HAJRAAAAAAAAA FIUK!!!!!!!
Gyerünk gyerekek!!!

Nagyon remélem, hogy mi leszünk az ukránok mumusai jó néhány évre...

De jó , hogy benéztem. A próféta vakított, és a gyerekek.
Ezt az előnyt ki kéne használni! Gyerünk srácok!!!!
szokásos too many players... bakker

oldspieler! ez nagyon ott volt! :)
Kettős emberhátrány, a fenébe.
Bocsi, de mi az a PS Miss???
Szurkoljatok helyettem is . Megyek a kis Farkasokhoz edzésre. Hajrá MAGYAROK! Hajrá Magyar Hoki!
Gondolom penalty shot miss
Gyerünk srácok, meg lesz :-)
Lehet, hogy Gergő ideges volt még a kihagyott bünti miatt! Nem baj, partyban vagyunk, gyerünkgyerünk!!!! Mondjuk az ukránok 3 meccséből eddig kétszer (a norvégok és a dánok ellen) a csapat legjobbja a kapus volt, úgyhogy nem lesz egyszerű!
Na, izgulhatnak most még egy harmadon keresztül Pék ellenzői hogy kiessünk!
Tóni! Te félreismered az ellenzőket! Ha győzünk, akkor Prince kolléga "Péket a Volánba!" transzparenssel fog ma meccsre menni! :)
Nem úgy van az, előbb kell volánosnak lennie, és csak utána emelkedhet félisteni szintre!
Jó-jó, de most koncentráljunk a meccsre! ;) Gyerünk, gyerekek!!!!
3:2 az ukránoknak
nem baj megint fordítunk,remélem
mármint nem a meccsnek, hanem a reményeknek... :(
jajjjj, már megint egy rövidzárlat!
megint össze estünk
Üres a kapunk, vagy mi a franc?
elment a hajó, a fenébe ,nem hiszem el.....nem baj ,majd jövőre
Elfáradtak. Mindegy, legalább lesz munka velük, nem reménytelen, csak nehéz. Mármint nem a mai meccsről beszélek, hanem a jövőről.
jaja majd jövöre visszatérünk:-( sajnos ez ilyen
ahogy nezem mar megint millio powerplay..... olasz is ezen uszott el sztem...
csak,,,ájjjj 2 harmadik jól muzsikáltunk aztán meg ilyen érthetetlen összeesést...
Akkkor most HAJRÁ VOLÁN!!!!!!!
megint 2x anniy volt nálunk a kiállítás... ha talán jobban figyelnének akkor elkerülhetnének párat és nem venne ki belőlük enniy energiát
most kaptunk 2 perc kettős fórt, szépítsünk valamit!
ez a szép a jégkorongban.nincs vége, amíg vége nincs
jah amíg vége nincs és amíg ki nem állítatják magukat amieink is.... ezen a meccsen is 80 % volt a kapus teljesítmény, a védelem nem szuperált,kicsit el vagyok keseredve,hiába tudom,hogy jövőre visszajutunk és bentmaradunk a rákövetkező évben.
45/50 ne legyen már rossz mutató egy kapusnak
Rajna 90%ban védett.
A büntető volt a fordulópont. De tudjuk, hogy nincsen ha.
mikor írtam akkor még a 3.harmad statja nem volt belekalkulálva
A 3. harmadban romlott a statisztika, de ez tényleg mellékes.
pff akkor nem tudom,amikor irtam 80-at láttam :)
Kár, hogy összeestek a végére. Ez van, majd jövőre feljutunk ismét. Sajnos évek óta ez a mi sorsunk fel-le, fel-le....
süti beállítások módosítása