HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Még több 100 millió a jégkorongnak

2008.12.09. 17:39 D. Gromov

Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter rendkvüli sajtótájékoztatót tartott kedden, amelyen arról beszélt, hogy az eredeti tervekhez képest sokkal több pénz jut 2009-ben sportra. Mondandójából bennünket három dolog érdekel.

Az egyik: örömmel említette, hogy a parlament megszavazott 170 millió forintot a jégkorong-utánpótlásra. Azt nem  mondta, ő milyen gombot nyomott akkor, ne is feszegessük. A másik: a friss bejelentések egyike szerint 1,395 milliárd jut létesítményfejlesztésére, és ebben benne van a Gyakorló Jégcsarnok is, még nem tudni, pontosan mennyivel. A harmadik: a friss bejelentések másika szerint a jégkorongsport fejlesztésére (Megyeri úti jégcsarnok, sátorral fedett mobil jégpálya, szövetségi felkészülési támogatás) még 230 milliót különítenek el. Persze könnyen lehet, hogy ez utóbbi azt jelenti, a Gyakorlóból mégiscsak kiteszik a jégkorongot egykettőre, de ne szaladjunk előre.

Az a 230 millió első hallásra úgyis annyira jól hangzik, hogy szinte el sem hisszük. A részleteket még nem ismerjük, de azon vagyunk, hogy megismerjük, és ha megismertük, mindent megismertetünk olvasóinkkal is.

45 komment

Címkék: költségvetés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Várjuk meg mi is "aktualizálódik" ebből.. Nekem olyan szavazatszerzés szaga van az egész dolognak. Már az Orbán- Cortina találozón is elhangzottak nagy b*romságok (fideszes polgármesterek vannak az utánpótlás- nevelő klubok városokban).
Ha tényleg pluszpénzt jelent és nem összeadott, stb feltrükközött pénzről van szó, csak örülhetünk!
Hol vannak fideszes polgik? budapest dunaujvaros szekesfehervar???
ja es mindegy hogy milyen szaga van a dolognak a lenyeg penz penz penz aramoljon a hokiba
A fradinak még mindig nincs csarnoka erre megint az Újpesti jégcsarnokra költenek kérdezem én minek??? rendben van az a csarnok szép ahogy van,minket mindig mindenből kihagynak
Fehérvárra új csarnokot már!!! nem hiszem el! mit tegyünk még le az asztalra? azt aminek már a látványtervei is fent vannak neten építsék meg! 9000férőhelyest! Nagyon kéne!
Rex!
Hol van az a látványterv, mert én még nem láttam sehol?
Amúgy ez meg jó hír, ha tényleg ennyi pénzt nyomnak bele a hokiba:))))
Orbán kijelentésében nincs semmi meglepő.. Elég sok valótlanságokat szokott állítani.. Sorolhatnám a példákat, de ez egy jégkorongblog, és nem politikai.. És én ezt tiszteletbe tartom!
Rex minek? Azért mert háromezren vagyunk kint? Nekem azért tetszik az "istálló" mert olyan mint a csapatunk. Száz sebből vérzik, de a miénk. Jó lenne egy komfortosabb csarnok, de ha az pl. az általad említett 9000 férőhelyes lenne, akkor az olyan multifunkciós mint mondjuk a Főnix, vagy a P.L. Aréna. Ergo nem abban lenne az összes korongmeccs, hanem mindíg vmi kiemelt esemény kapná meg. PL: kosárlabda, korong, kézi meg mittomén... Szóval mindenkié de mégis senkié.. Lehet te ilyet akarsz, én biztos nem. Mondjuk egy újvárosihoz hasonló csarnok bőven jó lenne nekünk is 4500fő slussz passz.
Igazából már nem is érdekel, hogy milyen hátsó szándékkal szerepel most szeretett miniszterünk. Gyomorforgató. Inkább csak abban reménykedem, hogy télleg kap ennyit a hoki, s ez jobb kedvre derít. Ellenben érdekelne, mennyi, mire jut. Ha jól értem a 230M sem teljes egészében megy létesítményfejlesztésre, jut belőle a nagycsapatnak is felkészülésre. Nem ártana.
Na kíváncsi vagyok, mi fog megvalósulni ebből a pénzből mert ígérgetni azt nagyon tudnak. Mellesleg jó lenne Veszprémbe is egy csarnok, nem csak ez a sátoros (ezt is az Intersportnak köszönhetjük), persze örülünk, hogy legalább ez van és lehet hol játszani. :-)
19:15-kor az MR1-en / Kossuth Rádió/ sírtak a vízilabdázók , hogy ők milyen sikeresek , tényleg azok, de sokkal kevesebbet kapnak, mint mi. Kemény Dénes is gondolkodóba esett a további ténykedése értelméről ebben az igazságtalan szituban. A sátortetős mobiljégpálya remélem nem valami befektető helyzetbe hozását takarja. Számomra nehezen értelmezhető ennek a megoldásnak az utánpótlás nevelésre gyakorolt hatása.
Mikor még csak javaslat szintjén volt szó a megnövelt támogatásokról, már akkor mondtam, hogy ez lesz belőle. Hogy más sportágak szemét fogja szúrni ez a pénz.

Amúgy meg az ellenzék részéről hatalmas ötlet volt megtenni a korongos javaslatokat. Hiszen mindenki a kormánypártot szidta. De nincs kétségem afelől sem, hogy fordított alapállásban ugyanígy történt volna meg a szavazás.
Az meg a jégkorong szerencséje, hogy végül átmentek a javaslatok. Ki kell használni és élni kell a lehetőséggel. Illúzióim nincsnek, mert ezzel a 200-300millió forinttal nem fogjuk megváltani a világot, de a kezdő lökést megadhatja.
Bencito: Veszprémmel kapcsolatban el kell, hogy keserítselek. A most felépült új FOTEX csarnokban sajnos 2 m híján nem lehet szabványos jégkorongpályát csinálni, mert erre nem gondoltak a tervezők (illetve hogy könnyebb legyen, külföldi tervek alapján épült a csarnok). Így sajnos Veszprém kiesik a jégkorong látómezejéből, mert újabb pénz már biztos nem lesz jégcsarnokra is.
Multifuncióst én se szeretnék! De a volán megérdemelne egy saját 9000fős stadiont! Itt a ltványterva amiről beszéltem:
hockeyarenas.net/index.php3?page=3000&ctID=hu&size=2&arID=2095
Azért mondjátok hogy rossz! Én el tudnám képzelni magunkat benne! És akkor a nézőszám is elkezdene nőni, szerintem jövőre már közel telt ház lenne! De 6000néző biztos.
Nem a 2m a probléma. A mobilitást nem értem. A hoki tanítása , tanulása évtizedekre nyúló program. Nem vándorcirkusz. Helyhez kötött létesítmény és állandó szereplők a résztvevői. Az most érkezőket szívélyesen üdvözöljük.
A multifunkcióssal semmi baj szerintem. Fehérvár szinten szerintem simán meg lehetne oldani, hogy a kézi, kosár és hokimeccsek ne üssék egymást. Ha az NHL, NBA meccseket össze tudják hangolni az amcsik, akkor szerintem nekünk is sikerülne. Egyébként, ha csak és kizárólag a Voláné lenne, akkor ugyan mire használnánk, ha éppen nincs meccs, vagy edzés?... Szerintem amúgy elég lenne egy 5000 fő körüli is. Gondoljatok bele! 9000-es csarnokban 3-4000 ember...
Én úgy hallottam, hogy Fehérváron csak akkor lesz új csarnok, ha megnyerjük a vb pályázatot. Vagy ha valami csoda folytán, hatalmas pénzek tódulnának a Volán kasszába. Amire vajmi kevés az esély.
Szkúzi, de már akkor se.. Most olvastam valamelyik nap az icehockey.hu-n
Mint Újpest drukker azt mondom, Ute stadion remek állapotban van (kivéve a hangosítást, az sz*r), tényleg a Fradi kapjon valami sajátot.Oda jobban kell a támogatás
Nem baj. Akkor majd építenek Szegedre. Ott is kb. akkora a hokiélet mint Debrecenben.
Mondtam volna, hogy kölcsönadjuk a Fehérvárit, ha épül egy új, de már tárgytalan. :(
Viszont valamit tehetnének a népért Fehérváron, mert a -jó esetben- heti 1x3 óra közönségkori igen karcsú egy ekkora és ilyen hagyományokkal rendelkező városban. :(
Szerintem pedig ne hagyjuk, hogy melyik gombot nyomta meg a SPORTMINISZTER...
A pénzből meglehetne venni az eladó Siófoki mobil jégpályát :P
freddy-nél a pont a fradinak kell csarnok minket mindenki mindig elfelejt,fehérvárra nem kéne új csarnok a jelenlegit kéne kipofozni mert nézőszám több attól még nem lesz ezt meg kihasznaljátok,ha megkapjuk az A csoportos vb rendezést lehet fehérváron a látványtervnek megfelelő csarnok a mostanit meg átszálitjuk a népligetbe
Sztem nyugtával dicsérjük a napot. Legyen meg az a pénz először. Elköltve a jégkorongra.
Sámomra az volt nagyon szimpatikus a magyar jégkorongban (sportvezetői viszonylatban), hogy talán a realitások talaján nem a csak az állambácsi emlőin, légvárakat építve haladtak a dolgok. Nem pedig igéretek alapján majd abból a pénzből amit kapunk arra építve lesz meg minden, hanem ez van ebből ez lesz, ha les zmég akkor így lehetünk jobbak.
Szegeden van fedett jégpálya, teljesen szabvány méret, viszont fel kéne újítani, mert a palánkok még régiek és nem plexi van hanem háló... nem kéne sokat belefeccolni, még a néző tér is tűrhető állapotban van. Aztán ha valami szerb maffiához közeli befektető fantáziát lát a hokiban irány a MOL Liga!

És igen én is azt mondom hogy most már a Fradi kell kapjon pályát! Megérdemlik. Tudom h van valami bonyodalom, de a Kisstadiont miért is nem lehet befedni?
Szépen kérek mindenkit, hagyjuk a politikát, van amitől még én is undorodom...
Létesítményfejlesztésről. Ugyan mi fejlesztenivaló van Újpesten? A gyakorlóban arról szól a (vissza)fejlesztés, hogy ott ne lehessen hokizni. Legalábbis erről zörög a haraszt. Várjuk a nyomozás eredményét.
A szegedi pályára valóban volna mit költeni, csak kéne bele csapat is.
A legjobb hír, hogy a pénzből a válogatott felkészülésére is fussa.
freddyD előtt le a kalappal a gesztusért.
Lehet úgy multifunkcinális csarnokot üzemeltetni, hogy az valóban mindenkié legyen, csak még Magyarországon nem sikerült. A Madison Square Gardenben gyakori hogy szombat késő este koncert vagy boxgála van, vasárnap kora délután Knicks kosármeccs, este pedig már Rangers. Edzeni meg nem kell minden alkalommal ott. Az tényleg gáz ha cipővásár miatt van a sport kipakolva.
A hockeyarenas oldalon lévő csarnok képe egyébként nekem se 9000-esnek, se 8400-asnak nem tűnik, inkább 4-5000 körülinek. Elég alacsony a tribün, megszámolta már valaki kb. a képen lévő üléseket?
Mindazonáltal egy százvalahányezres városban értelmetlenül nagy egy 8400 ülőhelyes csarnok. Nehogy már minden 10. cselekvőképes ember kijárjon legalább heti kétszer a csarnokba valami eseményre, mert kb akkortól lenne értelme ilyet építeni.
freddyD

Én mint Fradista köszönöm! Tényleg megérdemelné már a Fradi a saját csarnokot! De ebben az országban szinte mindenki megérdemelné, mert mondjuk ki, szinte amatőrként szinvonalat biztosítanak számunkra, még oly sok MOl liga meccsen is! Csak örömet okoznak nekünk ezekl a srácok. Most a Szegediek is örülhetnek, jól megy a csapatnak az OB1/B-ben. Mindenkinek jó jégcsarnokot, biztos hátteret, de ne legyenek nagy fizetések soha, mert akkor úgy jár a hoki, mint a foci.
Dzsymm: Ámen! Ez szép végszó volt!
Nem a Fradi ellen beszélek, de azért azzal tisztában kell lennünk, hogy az Újpesti Jégcsarnokra bizony ráfér némi átépítés, mert különben az évek alatt sokkal több (állami) pénzt emésztene fel a karbantartása. A kérdés, hogy mit szeretnének rajta építeni.

A tervezett fehérvári csarnok pedig szerintem is maximum 4500 ülőhelyes. Ennyi viszont bőven elég. Ha Pesten lenne egy hasonlóan eredményes csapat, annak sem kellene sokkal nagyobb.
Tegnap senki sem reagált a Napkeltében elhangzott Gyárfás T - Sárközi Prof. interjúra . Gy.T. sárga volt az irigységtől, úgy próbálta kizökkenteni a Prof. urat nyugalmából. A rip. visszanézhető a Napk. honlapon.
Ha megjelenik egy kis adófizetői pénz - még egy ilyen testvéries kisebbségben is, mint a hoki rajongók tábora -, egyből elindul a vita, hogy kinek járna lé és mire. Ez a baj az állami újraelosztással.
Kedves Oldspieler! Láttam a riportot és felháborított a riporter viselkedése. Ő csak olipiai pontokban tudja mérni a sportágakat. Hát persze, hogy egy egyéni szám (úszás) a rengeteg versenyszámával több olimpiai pontot hozhat, mint a csapatsportok. Azt már elfelejtette elmondani, hogy ezekben az egyéni sportokban lasszóval fogják a gyerekeket versenyzőnek, nálunk meg, ha lenne több jégfelület, akár kétszer-háromszor több kishokisunk is lehetne. Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a sportágaknak a bajnoki döntőjén, vagy világversenyén legfeljebb a szülők, barátok, és a VIP meghívottak vannak, a jégkorong meg megtölti a Papp László Sportarénát. Arra gondoltam, hogy egy ilyen nyiltan személyeskedő (a hokit és a többi sportágakat összeugrasztó) műsor mit keres a közszolgálati csatornán? Kinek szolgáltat?
Aranyosak vagytok, ogy egy meg sem kapott pénzen már milyen jól el tudtok veszekedni! Orbán, Gyenesei, Volán, Újpest, Fradi? Ne is mutasd a személyit, tuti hogy magyar vagy!
Gyerekek! 230 millából csak kiscsarnok (legfeljebb 200-500 nézővel, álá Jászberény) építhető, az is akkor, ha nem állami beruházás, mert akkor ugyanez a duplája és ha PPS-ben, akkor adjál hozzá még 1 milliárdot (lásd: Erzsébet, Kaposvár, Debrecen, félig Zalaegerszeg)!
Ez a pénz - ha még el is osztjuk - csak toldozásra elég, amit az írás is tartalmaz: a Gyakorló csarnok hokimentesítése, helyette és a Kisstadion helyett sátras megoldás a felújított Millenárison (mindez eddig számunkra nagy veszteség, a magyar pályakerékpár-sport számára halál). A tervezett Nemzeti Jégcsarnok elnapolva.
Plusz tatarozás Újpesten, ahol a látszólagos acél és beton helyett 90 %-ban papírból van az épület és mára bizony szétázott. Emellett gazdaságtalan a gépészet, avult a világítás, hangosítás, stb. Ebből Fradi-pálya nem lesz, nem is lehetne a néhány ide jutó tízmillióból. Végképp nem Fehérvári Supercsarnok (akár multi, akár nem).
Talán leesik egy-két tízes a válogatottnak is, fájdalmdíjként a leszavazott 100 millió helyett.
Tehát:
Ez az összeg könyveői cselfogás. Nem a hoki fejlesztéséről, hanem a minimális szintentartásról szól, amit más években más sportlétesítmények esetén meg sem szellőztetnének. Most azért kellett így tálalni, hogy - tekintettel népszerűségünk évére - befogják a hokisták száját és sikerként, támogatásként könyvelhesse el a közvélemény kiszorításunkat a Gyakorló csarnokból és a Kisstadionból, valamint az álami támogatás alapvető hiányát A-csoportosaink mellől.
Jajj, most esett csak le és elnézést! Szó sincs itt újpesti renoválásról! Nem kell szegény fradistáknak irígykedniük! Az ottani címzett pénz ahhoz kell, hogy a kizsuppolt Népstadion-beli hokiéletet Újpestre deportálhassák. Hiszen erről is volt szó a pár héttel ezelőtti alapcikkben!
Belinkelem a Napkelte adását, hogy ne kellejen senkinek se keresnie:

napkelte.wildom.hu/naptv/jsp/program/wmv.jsp?filename=/naptv_upload/visszanezo/200812/20081210-0811-sportplusz.wmv

Professzor Úr olyan nemes egyszerűséggel "mosta le a pályáról" Gyárfás Tamást, hogy öröm volt nézni. Gy.T. nagyon meghökkent azon, hogy riportalanya az első támadása után nem fedezékbe vonult - ahogy általában szoktak - hanem értelmes választ adva visszatámadott, ezzel "csúszós útra" terelve a kérdezőt, aki innen kezdve láthatóan elvesztette a fonalat...
Szerintem itt nem veszekedett, de még csak nem is vitázott senki.
Azért azt ne feledjük, hogy ez a több 100 millió, amiről írtunk, gyakorlatilag nem létezik.

Gyenesei miniszter - hogyan is mondjuk finoman - nem mondott igazat, amikor a múltkori 170-et meg a többit összemosta-szétszedte-megkavarta.

Hogy pontosan mennyi is a pénz, és mire használható, annak igyekszünk utánajárni, és ha már pontosan tudjuk, mi a helyzet, akkor megírjuk ügyesen.

Most úgy néz ki, van az a 170, adnak keveset a Megyeri útira meg a mobilra, de ez utóbbit is csak azért, hogy kevésbé balhésan ki lehessen paterolni a jégkorongot a gyakorlóból.
Gromov: ezt egy élő klasszikusunk úgy fejezte ki finoman, hogy "nem bontotta ki az igazság minden részletét".
Hát így végig olvasva, gondolva, nem biztos, hogy érdemes a 170 guriga miatt halelujáznunk. Van egy sanda gyanúm. Meg lettünk vezetve.
Nem csak a politikában kellene betartott összeférhetetlenségnek lennie, hanem a médiában is! Ugy-e Gyárfás úr?
süti beállítások módosítása