HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ladányi: Alig bírom ki ezt a pár hónapot

2008.11.26. 22:02 F. Kapus

Közvetlenül a szapporói világbajnokság után megműtötték az év sportolójának a kezét. A második budapesti fogadáson bekötött alkarral jelent meg. A hírek szerint sajnos még mindig nem teljesen tökéletes a szóban forgó testrész működése.

– Hát nem a régi. Bár a műtét óta sokat javult, a magánéletben nincsenek fájdalmaim. Egy poharat minden gond nélkül fel tudok emelni – kezdte a Briancon légiósa. – De még mindig rossz, hogy vannak mozdulatok, amelyek fájdalmat okoznak.

– Mikor szedte össze ezt a sérülést?

– Az az igazság, hogy már évek óta küzdök a problémával. Odahaza rendszeresen beinjekcióztak, úgy tudtam játszani. Meg persze teniszkönyökpántot is hordtam.

– Mikor fáj a leginkább? Miben akadályozza?

– Érdekes módon a pattintott lövéseknél nincs gond, de a húzottaknál, csúsztatottaknál erősen érzem, néha gátol.

– Van megoldás?

– Itt nem szeretnék szúrni a könyökömet, inkább azt javasolja egy helyi specialista, hogy menjek el egy kezelésére. Ez rendszeresen mintegy négyperces akció, azt mondják, bepisilek majd a fájdalomtól, de hat hét után jobb lesz. Hát nem tudom.

– Hogy látja ez évi bajnoki esélyeiket?

– A Rouen ismét nagyon erős, de nehezen veszik a gyengébb ellenfelek elleni mérkőzéseket. Ez a rájátszásban már nem számít majd. És ne feledjük, minket megvertek az első fordulóban. De nemcsak rájuk kell figyelnünk, néhány csapat jelentősen erősödött tavaly óta, elsősorban a Grenoble tűnik igen jónak.

– Állandó találgatás tárgya, hogy az EBEL-hez képest milyen játékerőt képvisel a francia bajnokság. Hogy látja ezt?

– Elég sok EBEL-meccset néztem a tévében, úgy tűnik, gyorsaságban közel egy szinten áll a két bajnokság, de a csapatok tudása kiegyenlítettebb az EBEL-ben. Nálunk az élmezőny és a hátsó szektor között van vagy tíz gól különbség. A francia bajnokság élcsapatai, az első három-öt együttes megállná a helyét az EBEL-ben.

– Milyen pénzek mozognak a francia hokiban?

– Nyugati mércével nem túl komolyak. A mi költségvetésünk nagyjából akkora, mint az Alba Voláné.

– Milyen volt újra a válogatottban játszani az olimpiai selejtezőn?

– Nagyon jó a régi társakkal találkozni. Persze ezt most nem tudtuk anniyra komolyan venni, mint a vébét fogjuk, de nagy öröm volt, hogy ekkora boldogságot okoztunk nyolc-kilencezer szurkolónak.

– És hogyan gondol a jövő évi világbajnokságra?

– Fantasztikus érzés, nagyon várom már, alig bírom ki ezt a pár hónapot. Hatalmas élmény lesz.

– Lát esélyt a bentmaradásra?

– Persze. Szerintem nem is kell a kiesés elleni körben gondolkodni. Már van is egy ötletem. Szólunk a kanadaiaknak a meccs előtt, jusson eszükbe, néhány éve játszottak ellenünk egy jót Budapesten, a prágai világbajnokság előtt, hagytuk magunkat megverni alaposan, és ez akkora lökést jelentett számukra, hogy három hétre rá világbajnokok lettek. Eljött az idő, hogy visszaadják azt a meccset.

10 komment

Címkék: vb válogatott ladányi briancon olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elképzelhető még egy csoda?Milyen jó lenne!
Godó túlzás nélkül zseniális jégkorongozó, és remek ember. A magyar hoki jelen helyzetében csak remélhetjük, hogy újra felnő egy generáció, amelyben ilyen formátumú sportmberek lesznek. És ne essék félreértés, mindig az ellenfélnél játszott, ahányszor klubszínekben láttam pályára lépni. De akkor még a magyar hokiban olyan csapatok vívták egymással a magyar bajnoki döntőt, akik esetében 50-50 volt az esély, és a magyar játékosok döntöttek - vagy egy-egy cilinderből előhúzott légiós. Szerettük utálni az ellenfelet, mert titkon tudtuk, hogy remek játékosok ők is.

Ez elveszett a magyar hokiból. De remélhetőleg egyszer visszajön.

Szeretnék sok olyan ellenfelet, mint Ladányi Balázs vagy Szélig Viktor, akik igazi, nemes ellenfelek. Nem olyan gyökerek, mint a Salzburg pénzzel teletömött pojácái a gyökér edzőjükkel.

Mert nem a többszáz NHL-meccs teszi az igazi bajnokot, hanem az olyan gesztus, mint amit Szélig Viktor tett Fehérváron, a bajnoki döntőben, amikor a csatárunk elejtett botjáért lehajolt, és visszaadta a kezébe.

Itt kezdődik a sport.
Elnézést a szóismétlésért, helyesen: "a hólyag edzőjükkel."
Jopofa beszolas a vegen ideje vissza adni a meccset :D
Kcs: ezt nagyon szépen mondtad, gratulálok! :)
Minden szavaddal maximálisan egyetértek.
Szélig Viktorról még annyit, hogy amikor 99-ben a Volán Újvárosban 18 év után újra bajnok lett (Kangyal a hosszabbítás 26. másodpercében lőtt aranygóljával), akkor a meccs után odakorizott a fehérvári tábor elé, és bár többen azonnal elkezdték anyázni, felemelt kézzel mutatta, hogy ez itt most nem erről szól, és megtapsolt minket. Életem egyik meghatározó élménye volt ez az adott körülmények közt szerintem hihetetlen nagyságú sportemberi cselekedet, azóta is mindig ezzel példálózok, ha a legek legjét kell emlegetni.

Godó talán máshogy kezelte az ellenfél legjobbjának járó "közutálatot", de legalább annyi tiszteletet megérdemel, mint Viktor. Az ilyen emberek miatt érdemes magyar sportról beszélni ebben az értékdegenerált világban.
Remélem tényleg megbeszélte a kanadaiakkal a meccset :) emellett még megverjük a szlovákokat és tovább is jutunk! :)
Raon
Néhány nappal ezelőtt, amikor Vargyasról szóltak a posztok, néhányan valami hasonló gondolatokat fogalmaztunk meg. A Vargyast és a többieket (Széligről a rigmust ugye tudod te is, a nemi hovatartozásáról)is "szerettük utálni" (ez nagyon tetszik KCS ) de ugyanakkor most meg hiényoznak a csapatukból.
Én emlékezem egy olyan MK döntőre,mikor egyedül verte tönkre a volánt az Újpesti jégcsarnokban!Nem semmi volt.Szóval tényleg klasszis játékos.
Remélem a Vb-re felépül teljesen.
Üdv mindenkinek!
Hehe, nézzenek oda! Én is pont így kalkuláltam a vb-szereplésünket! Méghogy relegation round, piha! :D
süti beállítások módosítása