HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán–Red Bull Salzburg 1-4

2008.11.16. 21:11 D. Gromov

Akkor itt most csak az eredményt rögzítjük, a harmadik harmad eseményeiről számoljanak be azok, akik ott voltak: a magyar bajnok sokáig 1-1-re állt az EBEL-bajnokkal Fehérváron, de az utolsó tíz pecben hármat kaptunk, 1-4 lett a vége, és volt még rengeteg kiállítás is. A további eredmények: Klagenfurt–Graz 4-2, Vienna Capitals–Linz 1-4, Olimpija–Innsbruck 2-4, Jesenice–Villach 4-2. A többi meccs tehát az Alba Volán számára kedvezően alakult, kár, hogy a legfontosabb nem.

68 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Úgy látszik, hogy ha négyen vannak a bíróbácsik,akkor is kevés a szemük... Kicsit azért elfújták ezt... Ami nálunk kiállítás, az ellenünk semmi... Félelmetes!
A péntekihez képest sokkal színvonalasabb meccsen az elején talán még uralva is az első harmadot, végülis "jólkikaptunk"... De talán más játékvezetéssel, és nálunk esetleg pár kapura veszélyesebb emberrel minden másl ett volna... Ahogyan Kőhalmi Zoltán szokta volt mondani, ha ott azt a helyzetet belőjjük, akkor gól!
Szóval szép volt fiúk, és kedves leendő szponzorok... valaki az anyagiakon is gondolkodjon már... A többiekhez képest semmiből gazdálkodunk... és még sorolhatnánk... Kicsit keszekusza lett, de talán értetek :):):)
Minden esetre a Salzburg csapatában 3 Oscart ki lehett volna osztani minimum!
Az nso szerint 231 perc kiállítás, óriási verekedések voltak a végén!Szerintem a 4 bíró szana szét fújta a meccset és ebből a volán jött ki rosszabbul!
Ezt a meccset nem nyerhettük volna meg, ha fejreállunk akkor sem. Egyszerűen minden szituációból jobban hozták ki a sporik a Salzburgot - ez igaz arra is, hogy amikor nagyon szar helyzetben voltak, akkor szimplán szarra hozták fel őket. Volt, Hogy Hetényi lekorcsolyázott salzburgi kiállítás miatt, mi kábé fél percig rajtuk voltunk, aztán a spori salzburgi közbeavatkozás után állították meg a játékot (!) és ....kiállítottak közülünk is valakit? miért? A második harmad végén emberelőnyben vonultunk volna le, ha Nagy Gergőt le nem küldik sípszó után a nagy semmiért.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Bonni rettenetesen indiszponáltan játszott, de az 5 perc kiállítás, amit a "kneeing"-ért kapott legjobb indulattal is sima 2 perc volt. Más kérdés, hogy bután elpasszolta a korongot, ezt követően muszáj volt valamit szabálytalankodnia.

Ami számomra a legcigányabb húzás volt ma este a bírók részéről - ilyenből a sportklub-steaua összecsapásokon volt szerencsém sokat látni - az, hogy amikor már semmi tétje nem volt, elkezdték kozmetikázni a statisztikát.

A Volán sokkal jobban játszott mint Pénteken, de az emberelőnyös játékunk továbbra is harmatos harmat. Az első sor közepes formát mutat, sajnos Fekete Dani látványosan nem találja a formáját. Martz zseniális, ma is volt legalább 2-3 értékesítetlen gólpassz értékű passza.

A bunyókat nagyon csúnyán hoztuk (Couture, Fodor).

Összességében sokkal bizakodóbb vagyok, mint péntek után voltam: Hajrá, Volán!
Sokkal szinvonalasabb volt a játék mint pénteken. Nem volt már a bevágom a harmadba rohanok utána játék sem. Az emberelőnyös játék nagyon gyatra volt sajna.
Azt meg szerintem elkéne felejteni hogy a pályára bedobnak minden sz..t!!

A bunyúók nagyon királyok voltak!!!!

HAJRÁ VOLÁN!!!!
Alpec! Bár nem láttam a meccset a térdhasználatot Sator mester is sportszerűtlenek minősítette. ( Legalább is a NSO- on megjelent nyilatkozatból ezt veszem ki. )
Fodor olyan tiszta jobbhorgot vezetett be, hogy tanítani kellene! Couture meg kicsit átszabott egy Salzburgi mezt! Remélem valaki felteszi YouTube-ra... :)
3.ik harmad közepéig nagyon jók voltunk a sok kiállítás ellenére,hősiesen küzdött a csapat, de...A kiállítások amiket kaptunk mind jogosak voltak,ennyi felelsleges szabálytalanságot egy csapat nem engedhet meg magának, és főleg nem az idegenlégiósok, akik többet ültek a büntetőpadon,mint a whiskeys a gyorskocsi utcában.Emberelőnyben , semleges és a támadó harmadban a lehető legrosszabb pillanatokban szállt el sok játékosunk agya,amivel a csapatot hozták nehéz helyzetbe.Ez a meccs nyerhető lett volna ha a csapat fegyelmezett,és jégkorongozik pankráció helyett.Azt már le sem irom,hogy emberelőnyben mennyire voltunk hatékonyak,hoztuk a szokásos formát.Pedig a salzburg egy dekával sem volt jobb nálunk,ezért bosszantó ez avereség,mert végig partyban voltunk velük,és lettünk volna ha nem jön Bonni,és emberelőnyös helyzetben nem gázolja el 5 percet érően (ebből kaptuk a 2gólt)az osztrák játékost ártatlan szituációban a félpályánál!!! Nem a bunyóval kellett volna kitünni, mert azért max a közöség tombolása a jutalom, nem pedig a 2pont!!!

skg75: igazad van :)
Kint voltam, és tényleg úgy volt, ahogy írtad. Az a baj, hogy a tévében az fog lejönni, hogy a VOLÁN egy barbár csapat! Ha nem fújják szét a bírók a mecset, akkor ez nem történik meg.
Mindenesetre továbbra is HAJRÁ VOLÁN!
NSO egy gyökér búlvár újság.
Aki írta azt a magas röptű írást az szerintem nem is volt ott. Sőt azt sem hiszem el, hogy Sator azt nyilatkozta...
Én azt gondolom, hogy a sportszerűség miatt nyilatkozhatta ezt, ha egyáltalán. Szerintem szó sem volt kirívó szabálytalanságról. Max 2 perc. Továbbra is tartom, hogy Bonni teljesen testidegenül mozgott egész meccsen és kezdeni kellene végre valamit az emberelőnyökkel is, de ez a meccs a bírókon ment el végleg.

Szerintem Bonninak járt 5+végleges.
Hali!
Érdekelt volna a mai meccs, de sajnos nem tudtam leutazni. Neten tudtam volna követni, de csak a hivatalos oldalt találtam.
Nincs valami netes rádióban élő közvetítés? Szerintem sokan hallgatnánk...:)
Sziasztok, most értem haza.
Hát brutális egy meccs volt, annyi szent!
A Salzburg az első pillanattól kezdve egy rendkívül kemény, agresszív hokit mutatott be, csak ő emellett még gyorsan is korcsolyáztak, és nagyon jól tették a pakkot. Fiatalos, nagyon jó csapatról van szó, szóval ha valaki a meccs előtt mond nekem 1-4-et, fanyar pofával azt mondtam volna, hogy igen, ez a reális különbség.

A meccsen ehhez képest kellemes meglepetéssel láttam, hogy a Volán felvette velük a versenyt, sőt. Sokkal jobban tette-vette a korongot a Salzburg, de ez igazán nem sokra volt elég. Az emberhátrányos védekezésünk sokáig megint kiváló volt, a keménykedésre meg hamar keménykedéssel válaszoltunk, így óriási háború ment a jégen.
Aki nem volt kint, el nem hiszi, hogy a Salzburg minden egyes korongszerzésünknél szarrá ütközte az embereinket - pedig tényleg ez ment. Volt olyan, hogy az nagyonkemény redbullos gyerek a palánkra akarta kenni Tokajit, aki egy testcsellel félrekorizott, a gyerek meg majdnem lefejelte a palánkot. De emellett is rengeteget daráltak, a szó jó és rossz értelmében is. Sokszor átmentek a keménység határain, de hát egy ilyen taktikának nem is lehet más a vége... és igen, itt jön be a játékvezetés.

Nem mondaném, hogy egyértelműen a Red-Bullnak fújtak a bírók, egyszerűen érthetetlenül szétfújták az egész meccset. Mondjuk jobbára az volt a jellemző, hogy ami nálunk kiállítás, az az ellenfélnél semmi - de emellett teljesen ártalmatlan szitukban befújtak olyan kiállításokat oda is, ami röhejes volt.

Az első salzburgi gól abból jött össze, hogy Martens a kapunk mögött a palánkra akarta kenni a redbullgyereket, de az nem hagyta magát, bazinagy ütközés volt, a gyerek eszmélt hamarabb, visszakanalazta középre, ahol a társa egy az egyben bevágta.
Csicsó gólja emberhátrányból szép teljesítmény volt, meg malac a köbön, mert az első, szélről leadott lövését védte a kapus, a kipattanó meg valahogy becsorgott.

A második harmadban tényleg a kiállítások domináltak. A védekezésünkre és Hete bravúrjaira jellemző, hogy kétszer (!) is sikerrel védekeztünk ki egy-másfél perces kettős hátrányt is - ez ezen a szinten mindenképpen bravúr.
Kár, hogy mi impotensek voltunk előnyben, sokszor még felállni sem sikerült. Az első sor ma nulla volt, de különösen Palkó, aki kettős előnyben elütött a korong felett, meg beállt hátra lőni, és hatból hatszor enerváltan belevágta az előtte álló védőbe.

Ezzel együtt jól tartottuk magunkat, és kíváncsi lettem volna, mi a vége, ha Bonni nem csinálja azt az öt perces kiállítást (aminél valószínűleg a szándék lett büntetve, mert maga a mozdulat korántsem volt olyan necces). Az öt perc hátrány sajnos nagyon hosszú volt, törvényszerűen vereség lett a vége.

Ami a bunyókat illeti, a Salzburg megérdemelte mindegyiket. Nagyon kijárt nekik pár verés, mert olyan nagyképű buzi köcsög módon viselkedtek végig a meccsen. Előadták a szupersztárt, a bírókkal ordítottak, a játékosainkat hergelték.

Couture nagyon csúnyán leverte a gyereket, olyan jobbost küldött neki, hogy azt hittem kiütés lesz belőle (a gyerek utána már csak arra ment, hogy mielőbb jégen legyen).
De a másik még ennél is nagyobb volt - ez gőgös fasz nekiment a Volánosoknak, hogy ő verekedni akar. Foci meg azt mondta, rendben, és úgy belegyalulta a jégbe, hogy nézni is csúnya volt. A kis barom egy életre megtanulta, hogy Fodor Szabolcs jelenlétében többet nem csinálunk ilyet. Remélem mielőbb lesz videó! :))))

Összességében sajnos elbuktunk egy nagy lehetőséget, mert ez a mai Salzburg talán elkapható lett volna. Küzdeni akarásból - és a becsület megmentéséből - viszont jelesre vizsgáztak a fiúk, és ez nagy előrelépés a pénteki vereséghez lépest. Ilyen háborúban és így nem szégyen kikapni.
Sziasztok! A mai végeredményt a bírókra fogni, nagy elfogultság lenne. Tény, hogy a Salzburgiak mindent megtettek azért, hogy elszakadjon a Volánnál a cérna, de be is jött nekik. A bírók nem voltak a helyzet magaslatán ide is fújtak hülyeséget, meg oda is. A lényeg a régi, a helyzeteket be kell lőni, nehéz úgy gólt szerezni, hogy kapura sem lövünk. Ebben az idényben el lettünk kényeztetve, már nagyon rosszul esik, ha veszítenek a fiúk főleg itthon. Tavaly sokat adtunk volna ezekért a meccsekkért. Elfáradtak, szurkolok, hogy összzeszedjék magukat, addig is Hajráááá Volán!!!!
Tényleg, ki volt az a nagyhaj-nagyszakáll fiatalember, aki átvette a tortát? Jó fej volt, ahogy kiintett a szurkolóknak. :)
Hát hogy is mondjam... persze van benne igazság, de az a fránya gőg... a dolgok miértje, kiváltóoka meg nem számít, ugye?

Mestermérleg, Pierre Pagé: A nézők és a játékvezetők is elveszítették az uralmat tetteik fölött. Mi igyekeztünk végig a saját dolgunkkal foglalkozni, jégkorongozni, de így nem lehet. Egy civilizált országban, egy civilizált ligában, egy ilyen jégkorong-hagyományokkal rendelkező városban így nem viselkedhetnek a nézők. Felháborító, hogy nem voltak rendőrök a mérkőzésen, biztonsági őrök is alig, ráadásul már a testalkatuk alapján is alkalmatlannak tűntek arra, hogy bármilyen intézkedést tegyenek. Fel fogom emelni a szavamat, hogy súlyos büntetést kapjon az Alba Volán, mert a nézők megfélemlítették a játékvezetőket, a csapatomat, és ennek egyenes következménye mindaz, ami itt ma történt. Botrányos, hogy semmilyen módon nem léptek fel a rendbontók ellen.
Hát az én voltam. Nem akartam szerepelni, de olyan kedvesen megtapsoltatok, gondoltam, így kell ezt csinálni. Remélem, nem játszottam túl.
Ha menne a feltöltés, már fenn lenne a Volánhonlapon. :)
Licsimi!
Nem hiszem, hogy meg hamisították volna a nyilatkozatot. Alpec-nek pedig akkor bemásolom:
"Ted Sator (Alba Volán): – Ennek a meccsnek nem így kellett volna véget érnie. Szenzációs csata volt, de a játékosoknak meg kell tanulniuk tisztelni a másikat, amit ezútal nem tettek meg. Azért vannak a térdhasználat elleni szabályok, mert az ilyen szabálytalanságok miatt érnek véget karrierek. Azt pedig nem hiszem, hogy tanítani kéne, hogy ha megítélnek nekünk egy emberelőnyt, akkor ne hozzunk össze azonnal kiállítást. Az ötperces hátrány a mecsünkbe került."
Sziasztok! Most olvastam az osztrák edző nyilatkozatát én is. Azt hittem hanyatt vágom magam, remélem a felvételeket megnézik, amikor éppen teszik a dolgukat, vagyis gyalulják a Volánosokat. Ez a nyilatkozat még jobban felháborít, mint az a néhány hülye, aki minden félét dobál a jégre és a játékvezetők után megy.
F.Kapus: szerintem jó volt ez így. :)
Nekem maga a köszöntés is tetszett, hírverésből meg sosem árt, az elsiemrést meg tényleg megérdemeli ez az oldal.
hello Raon.Nem értem hogy sok gyökér miért dobál be a jégre sörös dobozokat.Amit a bíró befújt úgysem fogja megváltoztatni,nem beszélve arról,hogy a játékosok ( mind2 csapat)testi épségét veszélyezteti.Szerintem tök jó lenne,ha legközelebbi edzésen a csapat a farm csapat ellen gyakorolná az 5-4 és 5 a 3 elleni felállást,mert védekezésben egész jól megy,de támadásban, annyi veszélyt jelentünk az ellenfél kapujára, mint 30éve az albán légvédelem az u2 es gépek ellen
beth01: én is csak kapkodtam a fejem. A bedobálással kapcsolatban igaza van az edzőnek - de semmi másban. Milyen megfélemlítés ment? Hogy kifütyülték a nagyképű jétákosait? Még hogy megfélemlítették a bírókat? Marha jó vicc...

A pályán meg egyáltalán nem mi voltunk a hunyók. Én Couture palánkralökését sem láttam olyan butálisnak, a redbull több ilyet is csinált, hasonló szituációban, amikor a közelben nem volt a korong. Ők kezdték a darálást, folyamatosan prováltak minket, hogy előnybe kerülhessenek, nem tudom, min csodálkoznak. Nagyképű köcsög banda, a végén megehette, amit főzött, ennyi.
A gond az, hogy ez az ő ligájuk, ergo mi fogjuk beszívni csúnyán...

Egyébként igaza van Id. Ocskaynak: Egy-két légiósnak kb csak a Salzburg vette hasznát...:S
Szia L1. :) Látom optimista vagy, hogy azt gondolod, a farmcsapat ellen bemenne 5 a 3-ban a korong. Nekem nincsenek ilyen vérmes reményeim... a Volánnak sosem mentek az előnyök, az elmúlt tíz évből legalábbis nem emlékszem olyan sorra, amelyik jól használta volna ki az előnyöket.

A bedobálókat én kitiltanám, nagyon komolyan, Ez a mostani is csak arra volt jó, hogy a köcsög labanc banda el tudja terelni a figyelmet arról, hogy az egészet ők kezdték, és nem a Volán sportszerűtlenkedett.
Nem láttam sajnos a meccset, és minden sértés nélkül halkan kérdezem kipukkant a Volán lufi?
stommy ,úgy képzeld el az ebelt,mint egy óriás kereket,most épp velünk állt meg alul a kocsi,és a gépész nem bírja beindítani a motort ami feljebb lenditené a kocsit.
Stommy: a mainál rosszabb teljesítménnyel is nyertünk már korábban a mainál jobb játékot mutató ellenféllel szemben. Az EBEL-ben sok csapatnál előjön kisebb-nagyobb hullámvölgy, törvényszerű volt, hogy ezt az erőn felüli nyitást nem lehet a végtelenségig bírni. Jött négy vereség, megakadt a gépezet, kell egy kis idő a továbblépéshez, ennyi. Sajnos alapvetően meghatározza a csapat lehetőségeit, hogy az eső sor tompa, a légiósok meg nem hozzák magkat. Ha valamelyik változik, már jöhetnek az eredmények. Ne feledjük, a nyolcba jutás a cél - eddig összességben még mindig várakozáson felül teljesítettünk.
Az Innsbruck az előző körben sorban 8 meccsét elvesztette, míg végül minket meg tudott verni a körzáró meccsen nagy nehezen. Benne van a pakliban.
Stommy: Valsz igen, várható volt. De azért Hajrá Volán!!:)
Itt nagyon sok mindenkivel nem értek egyet.
1. nem tudom milyen meccset néztetek, de ezt a bírók nyerték meg nekik, kész. ezen nem lehet vitázni. 3gólt a bíróknak köszönhetnek. bonni ütközését én teljesen szabályosnak láttam. csak rájátszott az a kis köcsög, 3perc múlva ott volt a jégen.
2. milyen megfélemlítés? hülye ez? ez teljesen természetes reakció, ha a bíró így viselkedik ahogy. de egy újjal nem nyúlt hozzá senki. (a bedobálást én is elítélem) meg hogy mi félemltettük meg a salzburgi játékosokat? úgy játszottak mintha ők szarták volna a spnyol viaszt. vagy legalább mintha ők lennének otthon 20ezer salzburgi nézővel. ezt is a játékvezetési hibáknak köszönhető, mert ilyet nem lehet engedni. ott hergelték a volános játékosoat egész végig, de a szurkolókat is, direkt. nem azért mondom, eddig minden egyes sérültet megtapsolt a közönség bárki ellen is játszottunk, nem véletlenül nem tapsoltak ma egyik salzurginak sem. undorító volt amit ma lenyomtak, mind a bírók mind a bull, igazából kiegészítették egymást. és az is csak a fehérváriak kulturált viselkedését tükrözi, hogy senkit nem bántottak egy ilyen meccs után. pedig alkalom lett volna, mert tényleg nem voltak sem rendőrök, sem biztonságiőrök. ennyit a megfélemlítésről. rohadjanak meg.
P. Pagé melyik meccsen volt??!! Ki félemlített meg kit ??? Miről beszél ez??? Remélem nem azt várta, hogy az alattomosan, a bírói segédlettől felbuzdulva durván játszó salzburgiakat majd állva tapsolják a nézők és virágszirmokat dobálnak rájuk! A két vezetőbíró annyit ért, hogy kétszer annyi marhaságot fújtak, mint egy! Örüljön a két pontjának oszt maradjon csöndben!
Ha fosni akar menjen ki egy UTE futball meccsre Fradi sállal a nyakában... Asszem érezni fogja a különbséget...

Bonni tényleg csúnyán elgázolta a labancot, de sok csodálkozni való nincs rajta, miután az egész meccsen hergelték a mieinket, tartok tőle tudatosan... Volt egy-két olyan megmozdulásuk (pl.: bottal picit szájon vágták vagy Bonni-t vagy Byström-öt) ami után Amerikában temetés lett volna nem kiállítás.

Nehéz lehet azzal a lelki teherrel játszani, hogy bármit csinálsz, mehetsz a padra, az ellenfeled meg akár meg is ölhet, akkor se lesz semmi.

A dobálózó injekciósoknak pedig a körülöttük állóknak kellene elmagyarázni a helyes viselkedés alapjait. Akár erőteljesen is...

Update:

Darcy Verot, Tie Domi, Donald Brashear, Todd Bertuzzi... Ők is mindig igazi sportemberhez méltóan viselkednek...

Nem értem miért kell fennakadni azon, hogy a légiósok bebalhéztak. Én személy szerint csodálom, hogy ilyen sokáig bírták cérnával. Ha valaki komolyabban megsérült volna azt köszönje meg az impotens bíróknak, akik nem voltak képesek kézben tartani a meccset.
Most is fáradság mutattkozott a válogatott játékosokon???????
Nem,ma volt szerencsém élőben látni a Volánt!
Na mindegy,ez benne volt.Szerintem itt is az lészen ám a baj,hogy a Volánt szétvideózzák./sablon támadások/Kevés itten a figura!Meg a szív!
Hajrá Magyar Hoki!
Ja azt elfelejtettem írni a szurkolótábor az nyert harminckettő egyre!:):)
Csak így tovább!
A dobálásról: nem kellene dobozban árulni sört, palackban kólát, stb...

A másik: Nem lehetne a cserepadokat és a büntetőpadokat/zsűrifülkét megcserélni? Legalább az nem történhetne meg a szünetekben, hogy a bírók és edzők is a jégen találkozzanak, és az osztrák edzők a jégen osszák az észt a bíróknak amint mennek az öltözőbe. Eggyel kevesebb esély a közönség hergelésére.
Nem szeretnék okoskodni, csak szerényen ajánlom mindenki figyelmébe Ted Sator értékelését.
Ez a csapat bizony most gödörben van, a védekező feladatokat nagyjából megoldják, az előrejátékkal és fórokkal viszont komoly bajok vannak. Az első támadótrióból csak Ocskay játszott jól, Palkó nagyon maga alatt van, teljesen el van készülve az erejével.
De az igazi gond a légiósokkal van, akik nem tudják azt a pluszt hozzátenni, amivel egy ilyen meccs nyerhető lenne. Akkor még egy két tasli is beleférne a részükről. Bonni tettére nincs mentség, még akkor sem, ha az ellen valóban nehezen tolerálhatóan provokált végig.
Azért bántó ez a vereség, mert a Salzburg is mélyen tudása alatt teljesített és Ryan fegyelmezetlensége miatt megnyerettük velük a mérkőzést.
Pagéról meg annyit, hogy egy civilizált ország, civilizált csapatának még civilizáltabb edzője így nem nyilatkozik, pláne nem fenyegetőzik!
Végül szép gesztus volt a szövetség és a Volán részéről a születésnapi köszöntés.
Arról persze F. Kapus szerényen hallgat, hogy a lelátóra visszatérve szétosztogatta a csokitortát a szurkolók között. Finom volt, köszönjük!!!
De alig akartatok enni a tortából... :x
Csak annyit tennek hozza hogy lehet fikazni az NSO-t meg hogy nem is nyilatkozott ilyent a Sator de itt van az a nyilatkozat ami az albavolan honlapon van:
Mestermérleg, Ted Sator: A jégkorongot nem így kell játszani. Fegyelmezetlenek voltunk. Elkeserít, hogy sportolók sérültek meg, ennek nem szabadott volna így történnie. A játékosoknak tisztelniük kell egymást a jégen minden körülmények között. Térd alatt menni az ellenfélre a legszigorúbban tilos, a múltban már számos karrier tört emiatt szét. Az ennek folyományaként kapott 5 perces nagybüntetésre ráment a mérkőzésünk. A professzionális jégkorongban nincs és nem is lehet mentség ilyen tettre. Végig hiányzott a megfelelő fegyelem, szomorú, ha az edzőnek arra kell felhívnia egy profi játékos figyelmét, hogy késleltetett kiállítás alatt ne kapjon ő maga is büntetést. Most inkább nem mondok semmit a csapatnak, de a mai este mellett nem fogok szó nélkül elmenni.

Id. Ocskay Gábor, szakosztályigazgató: Botrányos, amit egyes légiósaink műveltek, felháborító. Egyelőre ennél többet most nem mondanék

lehet hogy nem voltak a birok normalisak lehet a salzburg sem volt sportszeru de ket vezeto elismerte hogy mi is tortent valojaban...
Couture mióta idehozták nem csinál semmit,ha csak azt nem hogy lassan élre tör az ebel listán azok közt akik legtöbbet vannak kiállítva.Szerintem vele megint mellé fogtunk.Mivel elsősornak nem megy a légiós sornak kellene , Kovács Csabival ez élen besegíteni, de nem megy nekik.Kovács, pénteken szólót hibázott, tegnap pedig 1méterről az üres kapuval szemben állva, (ha nincs háló,és a csarnok nem fedett, szerintem valamelyik távközlési műhold komoly veszélyben lett volna)Utolsó 3 hazai meccsen össz 3 azaz három gólt lőttünk,és 8at kaptunk, emberelőnyös szituációkat megsem említem, mert hosszú évek alatt megszokhattuk a csapni való helyzetkihasználást. A csapat formáját nézve, nem sok jót nézek ki a 3ik körből.Elsőben szereztünk 11et, másodikban 10et (mind2 erőn felül volt) Most ha szerzünk 4pontot az maga lesz a csoda
kicsit Off, de mégse:Nem találok már beszéljünk akkor az edőképzésről című elforumosodott menüpontot, teszem hozzá talán jogosan, mert ott 90%-ban én kommenteztem.
Na mindegy valószínüleg most is többet fogok okoskodni, mint okosságokat írni, de nekem jól esik: Emberelőny hatékony kihasználása!!!
A korongjáratás technikája feltűnően más, mint akár az EBEL többi csapatánál illetve a fejlett jégkorongkultúrával rendelkező országok csapatainál.Ott nincs állítgatás a szem alíg tudja követni a korong útját!!!
Nálunk a körbeadott korongot a fogadó játékos először lekezeli a toll egyik oldalával majd átteszi a másikra és onnan továbbítja.
Ez az apró és talán kevés embernek feltünő jelenet
rendkívül jelentős időveszteséget eredményez és az ellenfél képes sokkal rugalmasabban reagálni és felkészülni a támadás építésre.Tekintettel arra, hogy a toll igazításával nagy valószínüséggel már determinált a korong továbbítás iránya, de legalábbis - ha kizárjuk, hogy jégkorong zsönglőrökkel van tele a csapat -
azt lehet látni, hogy melyik irányba nem lesz továbbítva a korong.A gyors, fegyelmezett és hatékonyan védekező csapat hamar feláll és lezárja a területet. Tudom, hogy az állítgatás nélküli korongtovábbításra nem felnőtt korban kell felkészíteni a csapatot, de ez szerintem az alfája az "A" csoportos szinvonalnak.
Utánpótlás csapatainkban vajon ezt már oktatják a szakemberek???
hokikori: Van igazság ebben, de a légiósainkkal mi a helyzet? Azért Kanada meg Svédország elég fejlett hokikultúra. És a légiós sorunk sem villog emberelőnyben.
A magyar fociban is vannak légiósok és még azok is elkövetik azt a hibát, hogy megpróbálják lekezelni a labdát és azután még 2-3 másodpercig tart a labdamegszelídítés majd amikor már hárman lecsapdázák őket akkor a tanácstalanság :(
KCs van ötleted, hogy hova érdemes ilyen és ehhez hasonló dolgokat beokoskodni ahol a szakma is olvassa és esetleg reagál rá?
hokikori: teljesen igazad van, ez jó meglátás. A szakma véleménye engem is érdekelne.

Kcs: a Volán honlapos tudósításban nem szerepelt, hogy a Salzburg hogyan játszott, és így szerintem elég egyoldalúan az jött ki a cikkből, hogy mi követtünk el hibát. Az rendben van, hogy az általános irányelv szerint nem szabad felvenni az ellenfél szemétkedéseit, és egy csapatnak a saját játékával kell törődni, de azt hiszem, tegnap erre nem sok lehetőségünk volt. A Salzburg szerintem kimondottan arra ment, hogy nálun k elszakadjon a cérna, amit egyes játékosaik műveltek, az több, mint felháborító, az edzőjük nyilatkozata meg egyenesen botrányos - de miért kell erről nekünk hallgatni? A légiósaink jogosan kapják meg a magukét, de miért nem lehet hivatalosan azt mondani, hogy gyerekek, az ellenfél ezt a játékot játszotta, jobbak voltak, mert ránk erőltették az akaratukat, a bírók sajnos nem voltak a helyzet magaslatán, balhé meg nem volt, a jégkorongban az a szép, hogy akármit nem lehet büntetlenül megcsinálni, és a pofonok sosem hazudnak... mi házon belül intézzük az ügyet, de az ellenfélnek legközelebb az ilyen teátrális kinyilatkoztatások helyett inkább a játékkal kellene többet foglalkoznia, a tudása megvan hozzá, a fesztivált meg tartsák meg maguknak, ennyi. Tudom, hogy ez nem egy szép és tökéletes világ, és a dimplomáciában az igazság sokszor vajmi keveset számmít, de akkor is. Mi a rákért nem lehet felemelni a szavunkat, ha az jogos lenne?
Na szerintem pont nem a Kovács Csabit kéne fikázni, mert ha jól láttam az utóbbi 5-7 meccs mindegyikén lőtt gólt, vagy csinált pontot. Azt a sort nem neki kéne vinni a hátán, hanem a légiósoknak. Nem mellesleg csak egy góllal van lemaradva a Csicsó-Palkó kettőstől. Nem jöhet össze neki sem mindig, de ha figyeltél volna, láthattad, hogy élére állt a korong és valószínűleg így nagyon nehéz. De ezen a helyzeten kívűl volt még néhány lehetőségünk ha jól emlékszem. Nem védeni akarom, mert szarok vagyunk mostanában ez tény, de nem lehet mindig 1 valakit kiemelni egy csapatból! Mindegyik csapatban a légiósok csinálják a pontokat, csak nálunk van ez máshogy, peig nagyon nagyon sok pénzért vannak itt. Inkább ezt kéne megoldani! Palkót sem kéne döngőlni, mert ő is ember és azt senki nem gondolhatta komolyan, hogy 90 meccsen keresztűl ontja majd a gólokat!
A Salzburg pontosan tudta, hogy hogyan állnak hozzánk a bírók, és ebből előnyt is kovácsoltak...
sziasztok!
nagyon újat nem tudok hozzászólni.
nem tudom ti hogy vagytok vele, de én tegnap már majdnem sírtam a meccsen.
Kedves Rex-el teljes mértékben egyetértek:)
ja és nem igazán tartom sportszerűnek amit néhányan műveltek a meccsen,sem a bírók közül(mert az mi h harmad lefújás után ott bratyiznak a salzburgi edzővel, és csodálkoznak ha ez felháborodást kelt), sem a játékosok közül. az Oscar díjról csak annyit, h ő még ahhoz is kevés volt,hisz ha játssza h fáj, akkor játssza jól és ne a saját lábán jöjjön le a pályáról.

azért mert osztrák liga, azért nem kell lenézni egy kisebb, szegényebb csapatot, azért meg pláne nem mert külföldi. undorítónak tartom, h folyamatosan azért kerülünk szorult helyzetbe, mert nem következetesek kedves osztrák (esetleg szlovén) sporttársaink...
mert az ok h ha valakit térdhasználatért kiállítanak, akkor azt is tegye meg a "kedves" bíró, h ha az ellenfél játékosa ledobja az ütőjét és hátulról két kézzel löki a fehérvárit, akkor igenis torolja meg azt is, pláne ha kb fél méterről nézi végig.
a megfélemlítésről csak annyit, h nem hinném h mi félemlítettünk volna, inkább csak nekik volt szar a lelkiismeretük.

a bedobálás... hmmm, nem értem miért kell. elvileg kultúrált emberek vagyunk és annak a 3embernek igazán eljuthatna a tudatáig h ezzel csak a Volán-t büntetjük. nem hinném h amiatt a 3ember miatt kéne minősíteni a szurkolótábort.

HAJRÁ VOLÁN HAJRÁ VOLÁN!!!
Raon: Az, hogy a Salzburg hogyan játszott, őket minősíti, az, hogy erre mi hogyan reagáltunk, minket. Szerintem az általunk befolyásolható dolgokkal kell foglalkoznunk, azt kell értékelni, annak a tanulságait kell megállapítani, nem pedig az általunk befolyásolhatatlan dolgokét (játékvezető, ellenfél stílusa).
ja és még valami!
miért büntetnek minket két bíróval? :S
néha az egy is sok. már ami a szimpátiát illeti:D
azért mert premiere tv volt? ohh, hogy oda ne rohanjak meg vissza kétszer...
Csak abban reménykedhetünk, hogy hozzáértő emberek megtekintik a mérkőzést és leszűrik a tanulságokat, illetve pártatlanul megítélik, hogy mi is történt valójában. Az emberelőny-kihasználásról annyit, hogy a válogatottban sokkal jobban megy, mert itt az EBEL-ben csak az emberhátrányt gyakoroltatják velünk, de azt rendesen. Azért én meghallgatnám Bonnit, mi is történt valójában, tuti, hogy nem volt szándékos (a térdhasználat pedig látszhat igy is, úgy is), azon pedig hogy visszaütött sokadszorra egy cseppet sem csodálkozom, mert amit tegnap előadtak az sok volt a jóból! Egyébként ha nem tökéletesen pontos a passz, akkor le kell kezelni a korongot és ez értékes másodperceket vesz igénybe, de sztem senki nem gondolhatta, hogy tavaly tökutolsók vagyunk, idén pedig minden meccset megnyerünk. A bedobálás bunkó dolog, súlytja a csapatot, a játékosokat, sérülésveszélyes és még ki is tilthatják a szurkolókat a csarnokból, a pénzbüntetésről ne is beszéljünk.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy remélem annak a salzburgi játékosnak, akit a Couture palánkra tolt, nem lett komolyabb baja. Szerencsétlen két ember segítségével is alig tudott lemenni azon a pár lépcsőn az öltözőbe. Innen is jobbulást. A mérkőzésen történt többi esetet nem minősíteném. A két verés viszont kijárt.
Még annyit, hogy sajnálatosan ez pont egy Premier TV-s meccs volt. Mostantól az isten nem mossa le rólunk a "bunkó" "durva" csapat címet, mert a sógoroknak úgyis az jött le. Majd azt hiszik, hogy Fehérváron mindig ez van. Sajnálom.
Kcs: az alapelvvel egyetértenék - viszont szerintem sajnos a mai sportban sem a bíró, sem az ellenfél stílusa "nem befolyásolhatatlan"... és erre a Salzburg tegnapi játéka a legjobb példa. Ezek a retkek azért játszottak így, mert tudták, hogy viszonylag büntetlenül megtehetik. Azért állt két percig a játék, mert a vezetőbírók a redbullosoknak mindent szép türelmesen elmagyaráztak. Az első harmadban még viszonylag korrektül befújták a kiállításokat a sporik - a szünetben a redbull szakvezetés osztotta is a bírükat a jégen, hogy ezt hogy képzelik. Mondtam is a mellettem álló embereknek, hogy na figyeljétek meg, most jön a nagy kompenzáció. Hát láttuk is, mi történt. Persze csak én képzelem azt, hogy a kettő között bármi összefüggés lenne, mi?

Ezek a bírók kritikán aluliak voltak. Én olyat még nem láttam, hogy egy vezetőbíró vörös fejjel ÜVÖLT egy Volános játékossal - tegnap igen. Ilyet egy civilizált ország civilizált játékvezetője nem engedhet meg magának. Mi csodálkoznivaló van azon, ha ezekután egy játékosnál (és konkrétan
Bonnival üvöltött a a retek) elszakad a cérna?

Igaza van annak is, aki korábban azt kommentelte, hogy néhány olyan redbullos megmozdulás, amit tegnap láttunk, az NHL-ben nem két ponfont ér, hanem bérelt urnát a noname parcellában. De azt sem hiszem, hogy a Salzburg ezt egy Vienna vagy egy KAC ellen elő merné adni - vagy ha igen, ritka nagy fekélyektől bűzlik ez az osztrák jégkorong.

Én azt mondom, hogy ezek nem befolyásolhatatlan dolgok - ez a realitás, ami a kis és nagy csapat, a noname magyra meg a csókos osztrák sztárcsapat hátszele mögött van. Ezért is óriási, amit a fiúk előadtak tegnap, hogy nem hagyték magukat. Mert lehet, hogy a bírók legközelebb kétszer annyi kiállítást adnak nekünk, lehet, hogy az osztrák közvélemény az elhallgatott tények miatt majd azt mondja, hogy a Volán egy barbár mészáros csapat - de ez a redbull, meg különösen az a két retek, aki a jégbe lett döngölve, egy életre megtanulta, hogy itt mit lehet és mit nem. Nem mi kezdtük, de ha már így alakult, nem hagytuk megalázni magunkat!

És bármennyire nem nevezhető ez a sport szép részének, ha nincs más lehetőség, ez a járható út, nem mindent elhallgatni, kimagyarázni, és minden képtelen vádat alázatosan benyelni!
ifjvit: Tokaji ugyanilyet kapott, csak ő szerencsésebben megúszta. Egy másik alkalommal meg félrekorizott az egyértelműen palánkbadöngölni akaró redbullsztár elől - ezek semmivel nem voltak gyengébbek annál, amit Couture adott.

Fehérváron egy jó ideje tényleg minden sérült játékost megtapsolnak, amikor felkelt. Emlékezzünk vissza, még Voskárt is, pedig ha valakit, hát őt könnyű volt nem szeretni.
Tegnap a redbullosok elérték, hogy taps helyett füttyöt kapjanak. Megérdemelték.
van itt két Salzburg meccs...
Az első hazai EBEL mérkőzés (ha jól emlékszem):
Az eredmény és a góllövő a lényeg...
www.youtube.com/watch?v=vyxyCiuCkRY
A másikban meg... Talán az első igazi nagy EBEL meglepetés! A végeredmény is "ugyanaz" csak fordítva! :):):)
www.youtube.com/watch?v=Rezt9oYvuDE
Hát én ezt a srácot tegnap megtapsoltam amikor lement. Lehet, hogy én voltam egyedül, de nem érdekel. Csapattól, játékostól, történtektől függetlenül nem kívánok senkinek sérülést. Legyen az szándékosan okozott, vagy vétlen.
Hello Raon:)tudod amit szabad jupiternek,azt nem szabad a ....Minden szurkoló, játékos, vezető tudja hogy nem vagyunk a bírók kedvencei,ahol tudják megítélik a kiáálítást ellenünk, mig az ellenfeleknél sokszor a durvábbak fölött is szemet hunynak.Ezért volt szomorú tegnap azt látni, hogy a profi légiósoknál szakadt el a cérna,és a végén mint kiderült ez 1esetleg 2 pontukba került.
Más sportágban már hallottam olyanról, hogy egy csapat kérte a szövetségtől, hogy az ő meccsükre ne küldjék X-Y bírót. Ha egy ilyet megpróbálna a Volán, annak lehet, hogy lenne visszhangja! Más kérdés, hogy ha van is ilyen, mennyi haszna lenne, azon kívül, hogy néhányan csak elgondolkoznának..
Egy érdekességet tudok hozzátenni, amit talán csak nekem volt szerencsém megfigyelni, a lényegi részt már úgyis leírtátok oda-vissza: a még viszonylag nyugodt 1. harmadban a vendégszektorban foglaltam helyet, az egyik premiere-közvetítőállomástól 3 méterre, Bonni egyik kiállításakor (az ellenfele háta mögött helyezkedve próbálta elkanalazni a muki előtt lévő korongot) a tévéadó riporterei (szakkommentátorai? min. kettőnél volt mikrofon) egyöntetűen, szinte egymásra sem nézve kezdték el csóválni, rázni a fejüket, majd csekély némettudásommal annyit leszűrtem a párbeszédükből, hogy ők nem tartják jogosnak a 2 percet - ez a dialógus azonban tuti nem ment adásba. Pedig ők nagy valószínűséggel több hokimeccset láttak, és jobban tisztában vannak a frankóval, mint a nézők túlnyomó része.
Jó lenne egy kis összefoglalót olvasni arról, hogy a tévéközvetítésben hogyan jött le a riporterektől az egész, mondjuk attól, aki a premiere-n nézte, értette és magyarul el tudja mondani, ha nem tévedek, pl. kapusLaci megfelelhet a kritériumoknak (-:
akkor még egy érdekesség, szintén tv- közvetítéssel kapcsolatban: az első szünetben a labancok első gólját nézték vissza, nem tudom adásban-e, vagy azon kívül, de a Premiere egyik munkatársa éppen azt "karikázta be " a képernyőn, hogy az első osztrák gól előtt sima tilos felszabadítást kellett volna fújni, mert a redbullos védő jó egy méterrel a vonal mögül kanalazta ki a pakkot, amiből aztán gólt kaptunk
Néhány érdekes gondolat elhangzott a meccsen a körülöttem állók szájából:
1, A Gebei vagy másik magyar bíró miért nem vezet nekünk?
2, Amit nálunk azonnal befújtak pl. Balu kiállítása a II. harmadban emberhátrányban a kapu előtt kb akkorát taszított a keljfeljancsin mintha szúnyog szállt vóna reá, ezután a III. harmadban a mi kapunk mőgőtt mellmagasságban tartott bottal kapott a hátára, de a síp ....., nagyon sok ilyet lehetne még sorolni.
3, Nagyon egyszerűen ki lehetne szűrni a dobálókat, a szomszédjai vágják kupán, amikor meg megérkezik a büntetésről szóló értesítés, a csávókám csekken adja fel, így legalább megtanulja egy életre.
Üdv Mindenkinek! egy évnyi komment olvasgatás után énis regisztráltam! :) 9 éve járok ki meccsre ,de ennyire nagyképű Labanc bagázst még énsem láttam!!! megérdelmelték a jégen a verést!! ja és várom már énis a felvételeket a meccsről!!!na majd még írok,Hajrá Volán,Hajrá Magyar Jégkorong!!
én is kint voltam, de 2 éve most történt meg elöször hogy a vége elött otthagytam a lelátót.
Büszke vagyok a Volánra és a közönségére mert mig a csapat mindig harcosan és akarattal teli játszik addig a közönsége is kulturáltan szurkol és biztatja. A tegnap esti mecs egyikre sem volt példa. Öszintén sajnálom hogy a botrány jelzővel illeték megérdemelten ezt a mérközést, de tovább megyek és azt is szóvá teszem hogy addig amig egy Palkovics olyan alibi játékot mutat mint az utobbi két mecsen (kerülve a test a test elleni megérettetést egy kézzel fogott ütővel odapiszkiálva a töle méterekre levő helyzethez, közkori szintem szédelegve a jégen )akkorm mit várjunk el a többiektől. Én inkább hajlok Énekes mondanivalója fele miszerint még többet és még elszántabban kell dolgozni a pihenés helyett mert mások is ezt teszik ebben a ligában.
Ugy látom, abban mindannyian egyetértünk, hogy kijárt a labancoknak a verés (ha sérült van azt sajnálom), ők kezdték, ők folytatták, a felháborodott edző a pályára küldte a verőlegényeit, most megtanulta, hogy mi a magyarok istene. Nekem egyébként az is furcsa, hogy nem állnak ki Bonni és a többi játékos mellett, akiknek ki kellene. Olyan kósza híreket is hallottam, hogy 10(?) meccsre eltilthatják? Tudom éssel nem kezdünk mondatot! És a bírót, aki vörös fejjel ordított a képébe azt mégis hány meccsre tiltják el? Etikátlan, nagyképű, undorító bagázs, történt ami történt, hajrá fiúk a következő meccsen is!
sziasztok!
én már elmondtam a véleményem, úgyh kicsit más témában szeretnék érdeklődni. csak annyit szeretnék tudni, h ápr. 2-án a magyar finn meccsre lelkes fehérvári szurkoló társaink melyik szektorban fognak ülni? mert mi is szeretnénk oda menni még egy páran, ha van még hely a környéken. vki bennfentes aki tud erről infót legyen szíves informáljon. köszi előre is.
HAJRÁ VOLÁN!
www.youtube.com/watch?v=G2dCoV387mg

a tegnapi meccs, labancverés gondosan kicsemegézve belőle :(
Sziasztok! Csak egy megjegyzés azoknak akik, azt írták, hogy ez az osztrákok ligája, valóban, de mi nem vendégek vagyunk, hanem fizettünk azért, hogy ott lehessünk, ezért ezt ne felejtsük el, ja és nem keveset. Egyébként én is úgy gondolom, hogy a sérült játékost igenis meg kell tapsolni, főleg, amikor látszott, hogy nem játsza meg. Ja ezt nem csak én, de a fiam is megtette, mivel nem adtam választási lehetőséget neki. Mindenkinek figyelmébe ajánlom, hogy az "A" betű az utánpótlás védősisakján nem csak az "A" csoportot jelenti, hanem a sportszerűségre hívja fel a figyelmet. Ha az ellenfél bunkó, nekünk még nem kell annak lenni. Tudom könnyű ezt kívülről írni, egészen más, amikor püfölik az embert a jégen.
süti beállítások módosítása