HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Meghalt Alekszej Cserepanov

2008.10.14. 08:19 D. Gromov

19 évesen elhunyt az orosz jégkorong legígéretesebb játékosainak egyike. Alekszej Cserepanov, az Avangard Omszk csatára a Vityaz Csehov elleni KHL-mérkőzés utolsó harmadában lett rosszul, kórházba szállították, de már nem tudtak rajta segíteni.

A fiatal támadót sokan tehetségesebbnek tartották az Ovecskin, Malkin, Kovalcsuk trió klasszis tagjainál is, nem véletlenül, ifiként nyerte meg a 2007-es junior-vb-t az oroszoknak, a 18-at még be sem töltötte, már lődözte a gólokat az Avangardban, első körben, 17.-ként draftolta a New York Rangers. A magyar sajtóban alighanem mi írtunk róla először, tavaly januárban, még a blog előtti időkben mutattuk be videón is két és fél percben.

Cserepanov ifjú kora ellenére már a harmadik első osztályú szezonjánál tartott, és úgy tűnt, minden korábbinál jobb lesz az idén. 15 meccsen 8 gólt lőtt, 5 gólpasszt adott, a góllövőlistán a legjobb tízben volt, csapattársai közül csak Jaromir Jagr előzte meg. A Vityaz Csehov elleni végzetes meccsen ő jegyezte az omszkiak első találatát.

A támadó egyes hírek szerint saját csapattársai valamelyikével – talán éppen Jagrral – ütközött véletlenül, lekorcsolyázott a jégről, majd a kispadon rosszul lett. A YouTube-ra feltett videókon látszik, hogy éppen a cseh 68-as sürgölődik körülötte a leginkább. Az orosz sajtó arról ír, hogy ötször sikerült újraindítani a szívét, mégsem tudták visszahozni az életbe. Vannak információk arról is, hogy a csarnokban az előírások ellenére nem volt ott a rohamkocsi a megfelelő személyzettel.

Cserepanov halálának pontos okai még nem ismertek, az orvosok hirtelen szívhalált valószínűsítenek, de a végleges diagnózist az elindított vizsgálat során állítják fel.

38 komment

Címkék: khl cserepanov

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:( RIP nagy sztár lett volna belőle. De inkább már az volt.
Borzasztó. Nyugodjék békében.
Nagyon szomoru,nyugodjon békében.
És most nézem, előtte még gólt is ütött...
Isstenem... szegény! Biztos óriási sztár lett volna az NHL-ben. A Detroit Fischerje is hasonló körülmények között halt meg :(
Azt hittem csak a focisták halnak így meg. Én is korongozok szívbetegként, kezdek komolyan félni. Szomorú, ha egy tehetségeges sportoló meghal a pályán fiatalon.
:(((( koksz és túlhajtás..??
Na most ledöbbentem. Nyugodjon békében.
...Jiri Fischer-t meg tudtak menteni a palyan, ha az emlekeim nem csalnak. Ezt a sracot meg nem. Beke poraira!
Nagyon tragikus, szomorú hír ez. Nagy tehetség volt, ilyen fiatalon erőssége volt az Omszknak, sajnos már csak múltidőben. R.I.P
Jirit megmentették, még mindig a wings körül szorgoskodik, de játszani már nem fog szerintem.
uhh, ez a videó...:(((((((((
Legyen könnyű neki a föld, nyugodjék békében!
Ha nem sztár, hanem csak egy hétköznapi srác, akkor is ilyen fiatalon..
Nyugodjék békében!
Nyugodjék békében!
Kedves Martin!

Nem szép dolog olyasmit sugallni, amiről nem sok tudásod lehet. Szegény Koló halála után is a hozzád hasonlók teleírták a különböző blogokat mindenféle kokszról szóló mendemondákkal. Először olvass valamit a hirtelen szívhalálról. Figyelmedbe ajánlom azt a tényt, hogy Magyarországon, évente kb. 20000 ember hal meg ebben a tünetben. Nem kell élsportolónak lenni!

www.origo.hu/sport/egyeb/kajak-kenu/20080716-kolonics-gyorgy-hirtelen-szivhalal.html

Remélem nem igaz amit a rádió most mondott be, miszerint az egyik mentős is meghalt, én csak ezt találtam :-(

"A Moszkva melletti Csehovban, ahol a hétfői mérkőzés zajlott, a feldühödött rajongók a kedd reggeli műszakváltásnál várták a Cserepanov megmentésére képtelen mentősöket, s megverték őket. A kocsi vezetőjét szívrohammal kórházba kellett vinni, és egyik társa is orvosi ellátásra szorult. Az ügyben szintén nyomozás indult."

innen:
www.fn.hu/csapatsport/20081014/fiatal_orosz_hokis_halala/
nagyon sajnalom :( RIP!!
Zsírparasztnál többet én sem tudok mondani....
baszki.....
sajnálom.
Istenem. :( 19 évesen meghalni, ez rettenetes.
RIP.
Ezek a ruszki fanok eléggé idegesek. Masalskist is hogy elintézte valamelyik muzsik..
Nem tudom mennyi igaz, mennyi nem, de volt erről a témárol valamelyik dokumentumfilmes csatornán (discovery/spectrum/ng) egy dokumentumfilm, miszerint van egy mozgásszervi bajokra kitalált fájdalomcsillapító, amit sérülések után szedtek elég nagy mennyiségben, és mellékhatásként a szivet teszi tönkre (nagy mennyiség esetén). Megkérdezték az egyik igy meghalt focista csapatának orvosát hogy emlékszik-e hogy mennyi ilyen gyogyszert irt fel ebben az évben, azt monta 60 dobozt. Visszakeresték a receptek alapján és 3000 doboznyit irt fel.....
nagyon sajnálom szegényt, vártam pedig, mennyire szép lett volna az olimpián látni egy pl ovecskin, malkin/kovalcsuk cserepanov sort.

elgondolkodtató amúgy, hogy még egy pro meccsen is megesik az ilyen. Szerintem a hoki (is) olyan sport, ami elég durván megerőlteti az ember szivét, akármilyen szinten, és belegondoltam, hogy mi van akkor, ha lentvagyunk haverokkal, este 10kor a jégen, és valaki rosszulessz... fél óra amíg odaér a mentő(vagy több), azis fullosan felszerelve persze... és szvsz egy amatőr mégjobban ki lehet téve az ilyennek, mert őt nem vizsgálgatják rendszeresen, és nincs is annyira edzett szervezete mint egy profinak, arányaiban még talán jobban meg is tudja erőltetni magát, mint ők.

egy szó mint száz, nagyon sajnálom a srácot, és remélem valamit kitalálnak ezek ellen, mert kezd nagyon idegesíteni, hogy fiatal sportolók egymás után halnak meg, és mindnek a szíve dobja be a törölközőt.
bgm1970! Láttam azt a műsort. Érdekes volt és kb. én is ilyen számokra emlékszem. Hozzáteszem, olvastam Lance Armstrong önéletrajzi könyvét, amiből az derült ki, hogy maga - többek között - azért jutott későn orvoshoz, mert a fájdalom számára megszokott dolog volt. Erős a gyanúm, minden élsportoló a hatalmas fizikai terhelés mellett el kell viselje az ezzel járó fájdalmat is. Tehát nem fordulnak orvoshoz, mert mindig fáj valami. Koló kifejezetten hipochonder volt és mégis... Szegény Cserepanovnak sem biztos hogy kellett a fájdalomcsillapító. Lehet, anélkül viselte. Meg az is, teljesen mindegy mit csinál. Sajnos az orvostudomány nem mindenható!
Ilyen fiatalon...:(Őszinte részvétem.
Csapatunk orvosával ma megnéztük közösen a videó bejátszást, a végén nagyon halkan csak ennyit mondott:
- Aki sérülés, rosszullét miatt magától el akarja hagyni a pályát, arra sokkal nagyobb figyelmet kell szentelni, mert ott valószínűleg nagy a baj. Ott hibáztak a körülötte állók, hogy felkapták az eszméletlen gyereket és cipelték. Ha ott a palánk mellett elkezdik az újraélesztést, lehet, hogy még ma is élne.

Hát, bár elkezdték volna!
Legyen Egy perc gyásszünet minden mai hokimeccsen!
Nyugodjon békében!
"Figyelmedbe ajánlom azt a tényt, hogy Magyarországon, évente kb. 20000 ember hal meg ebben a tünetben. Nem kell élsportolónak lenni!"

De azt magyarázd meg, hogy mondjuk 20 éve ez korántsem volt annyira jellemző, mint manapság, különösen egyre fiatalabb korban!
Borzasztó! Sok gondolat lefut az ember fejében ilyenkor! Részvétem!
Rettenetesen sajnálom a fiút.Nagy jövő előtt állt.Nyugodjon békében!
"De azt magyarázd meg, hogy mondjuk 20 éve ez korántsem volt annyira jellemző, mint manapság, különösen egyre fiatalabb korban!"

Ezt a statisztikát hol olvastad? Ha meg igaz, akkor miért gondolod, hogy én fogom rá megadni a választ? Pusztán csak azt akartam neked érvvel, adattal alátámasztani, hogy nem kell élsportolónak lenni, hogy így halj meg. Tegyük hozzá, úgy tűnik, sokkal súlyosabb gondja volt szegény fiúnak és innentől kezdve már csak az a kérdés, hogy miért nem vették észre, ha meg észre vették, miért hagyták sportolni?
Volt szerencsém kétszer is élőben látni a fiút tavaly az U-18-as VB döntőjében Tamperében, és idén Pardubicéban az U-20 VB elődöntőjében és a bronzmeccsen is. Tényleg jól játszott, de véleményem szerint Malkin jobb volt. Sajnálom, nem ezt érdemelte....
süti beállítások módosítása