HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán–Vienna Capitals 2-3

2008.10.14. 21:53 D. Gromov

Drámai meccset játszott az EBEL 4. és 3. helyezettje Székesfehérváron, az Alba Volán vezetett 1-0-ra, a második harmad utolsó percében a Viennánál volt az előny, a gólt ráadásul hátrányból szerezték, a legvége előtt kilenc másodperccel egyenlítettünk.

A harmadik felvonásban számtalan ziccerünk volt, kimaradt mind, többször is a kapuvasat találtuk el. Az utolsó percre lehoztuk Szuper Leventét, ebből az lett, hogy a bécsiek többen vezették a korongot az üres kapura, de elszórakozták, a pöckölés visszajött a vasról, a kipattanót eltakarította Horváth András. A kontrából kiállítás lett, a buli a mienk lett, Fekete Dániel lövése ezúttal befelé pattant, megint csak a vasról.

A hosszabbításban nem ment be semmi, a lefújás után összeverekedett Forsyth és Björnlie, mind a ketten véglegest kaptak, ez az Alba Volán első ilyenje az idén. A büntetőket a Vienna kezdte, Casparsson belőtte, Kovács Csaba is, egy onnan, egy innen kimaradt, aztán Lebeau és Fekete is betalált. Vérfagyasztóbbá már nem is válhatott volna a történet, Fekete újabb próbálkozása kimaradt, naná, hogy a vasról jött ki, nem talált be Casparsson és Martz sem, Lebeau ellenben megint igen, 2-3, vége.

A négy további meccs kevésbé horrorisztikusan alakult, viszont érdekes, hogy általában a hátrébb állók nyertek. Egy kivétellel, a Red Bull Salzburg idegenben győzte le 4-3-ra a gödörbe került Innsbruckot. A további eredmények: Linz–Klagenfurt 4-1, Olimpija–Villach 2-1 (a vendégek 0-2-nél hozták le a kapust, egy gólt szereztek is, a második nem jött össze), Graz–Jesenice 3-0.

Az Alba Volán egy pontot szerzett, egy pozícióval lejjebb csúszott, a Salzburg előzött. A mezőny nagyon sűrű, két egységgel állunk a pillanatnyilag 7-9. helyezett, egyaránt 10 pontos Linz, Innsbruck és Villach előtt.

41 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huhh.. Milyen idegtépő meccs volt. Teljesen idegbeteg módon viselkedett mind2 csapat. A múltkori TVs meccsen valahogy minden korongátvétel sikerült, jó helyre pattant, stb.. De most.. A Caps keményen kihagyta az üres kaput:DDDDDDD Meg Labbé is alakított azzal a fonákkal
Gratula a Volánnak! Ngayon jól játszottak.

Írigylem azokat, akik ott lehetettk élőben, TV-n kersztül is nagy meccs volt.

Forsyth kemény gyerek.
1 pont is pont, jól jön még ez a végelszámolásnál. Izgalmas meccs volt és a sportclub ugy látszik szép lassan felnő a feladathoz. Gratula mindenkinek akit érint, hajrá fiúk, csak igy tovább.
Minden tiszteletem a Voláné!!!!
A bécsiek nagyképűsége megbosszulta magát... Hehe... Védekezésből ismét hatalmasat alakított a csapat, most már csak a góllövésben kellene fejlődni. Ennyi ziccert, ilyen szinten, nem szabad kihagyni!

Amúgy egy hollywoodi forgatókönyv író se találhatott volna jobbat...

Az is bebizonyosodott, hogy az év legnagyobb fogása nem a sok "drága, külföldi játékos" hanem bizony Fekete Dani!!!

HAJRÁ VOLÁN!
Gyönyörű volt annak ellenére, hogy nem mi hoztuk. Hatalmas lett a hangulat odakint bár az elején kicsit álmosan kezdett a közönség :)


Hajrá Volán!
Ismét bebizonyosodott a diéettanizmus, hogy bizony már a kezdetektől kezdve egy magyar sportadónak "kutya kötelessége" lenne legalább heti 1-2 meccset közvetíteni. Nem csak úgy, hébe-hóba!
Elképesztően izgalmas meccs volt.
Köszönjük!

Amúgy egy hasonló eset a maihoz:

www.youtube.com/watch?v=tX5hQeD71ns

4.37-től nézzétek, bár érdemes az egészet. :-)
hihetetlen meccs volt, hiába nyert a Capitals, nagyon örülök annak az 1 pontnak is. Viszont nagyon kijött, hogy emberelőnyben mennyivel jobbak a bécsiek. Szinte azonnal felálltak, mi meg csak kaszáltuk a korongot össze-vissza ha előnyben voltunk. Nem tudom mi a titkuk, de tanulni kéne tőlük.

A kapuralövési statisztikában egyértelműen jobbak voltunk, nem kellett volna sok a bravúrhoz.
Azért plusz kamerák nem ártanának. Szuper pedig milyen szép kis pofont osztott ki...
Remélem hogy a Sportklub tévétársaság is belátja hogy milyen jo meccs volt a mai. Össze se lehet hasonlitani egy focimeccsel.Bizok benne hogy vérszemet kapnak ettöl a tévések és egyre több meccset fognak közvetiteni!!!
Nagyon nagy gratula a Volánnak,sajnálom hogy nem tudtam elmenni Fehérvárra.
HAJRÁ VOLÁN!!!
Ui.köaszönjük a közvetitést a Sportklubnak,várjuk a fojtatást.
Nagyon jó meccs volt. A legszebb az volt az egészben, hogy büntető lövéseknél 3szor is ugyanazzal a csellel szopatták meg Labbét :D Remélem nem fognak elfáradni a srácok januárra.
borostom83:
éreztem, hogy ma ezt megtatálja valaki.
iszonyat jó meccs volt, akkor is, az 1 pont ellenében. :)
Borostom, ez a video tényleg veri a mai szitut, bár ha a Vienna kapusa bekotorta volna azt az öngólt a 2. harmadban, akkor összesítésben már nehéz lenne dönteni.... :-)))
Gyorsan gyűlnek a Lédereri aranyköpések:

"belökte a magyar játékost a kapuba. a magyar játékos egyébként forsyth volt."

"szerencsére nem tudta rászarni... rászúrni"
A második harmad közepén pedig térfelet kellett volna cserélniük mint a régi szép időkben:)
Igen! :))) Néhol megáll az idő! :))) Pedig az RTL Klub forma1 a sportban. :)
Sajnos ismét bebizonyosodott.hogy ha az elsősornak nem megy, akkor a csapat szenved.Az első sor elég gyenge volt (ami nemcsoda hisz hullafáradtak ) Nehéz bármit irni a meccsről, mert 3kapuvas után amit ütöttünk az osztrákok eurosport wats zapp szilveszteri műsorába illő dobogós dolgot adtak elő 3.ik harmad vége előtt ,ami 9mp vel a végső dudaszó előtt megbosszulta magát,és kiegyenlítettünk.Hazai pályán emberelőnyökkel nem először nem tudunk mit kezdeni,és ez nagy luxus, büntető lövés az orosz rulett(eddigi hazai ebel meccseink közül a tavalyival együtt ez volt a 3ik. büntető lövéses,és 3,ik vereség is egyben! )

Talán nem kéne ennyit passzolgatni!!! Az üres kapus szitu nagyon durva volt, két nagyképű osztrák miatt kaptunk 1 pontot!!!

HAJRÁ VOLÁN!!!!!
Szevasztok!

Mi kell még egy hokimeccshez? Semmi! Ez ilyen, a legjobb, ami jöhet! Hogy nem gyöztünk? Van ilyen. De a közönség? Csúcs volt megint! Kösz mindenkinek!

Idén 30 éve, hogy kijárok Fehérvárra és megint úgy érzem, ki voltam szolgálva teljesen. Kb. 5 évente kicserélődik a közönség, de a Muppet show néhány öreg ura mindig ott osztja az észt a lelátón velem együtt.

Bennünket nem lehet becsapni. Kint voltunk gyerekként akkor is, mikor az ónos esőtől megdermedt védőhálóról csilingelve hullott a jég, ha felpattant a korong. Láttuk, mikor hóban hűtötték a törzsszurkolók a pezsgőt a lelátó betonján. Kacagtunk, mikor a Kovalcsik Peti a kapus bárddal fellapátolta a bunyózó újpestiek kesztyűjét a melegedő tetejére. Csodálkoztunk, ha megállt egy vonat a fehérvári jégpálya mögött és a vasutasok a vagonok tetejéről szurkoltak a Volánnak.

Rég volt. Remélem, hogy a mai fiataloknak lesz az életben legalább egy olyan fontos teljesítmény az életben, amit 30 éven át várnak. Nekem volt. A mai estén újra láthattam küzdeni azokat a magyar SPORTOLÓKAT, akiket megkönnyeztem a sapporói VB-n. Engem ma Ök maradéktalanul kiszolgáltak, mint nézőt.

Köszi szépen fiúk!
Iszonyat durva volt a végjáték, minden elismerésem a Volánnak!
Remélem a bécsi verebek üres kapus "parádéja" felkerül valamelyik videomegosztóra... Szívesen megnézném... Meg meghallgatnám hogy az edző mit mondott nekik utána az öltözőben... :)))

Bonni a végén orbitális pofont osztott ki az egyik labancnak... Kár, hogy végleges jár a bunyóért egy-két bécsi játékos igencsak megérdemelt volna egy alapos zakót! Alattomosságukat csak a nagyképűségük múlta felül.
Aki azt mondja hogy a sors igazságot szolgáltat az hazudik!!Ma igenis a volán érdemelt volna győzelmet!!Sajnos mindig mi bukjuk el az ilyen ki-ki meccseket:(!!Sztem komoly edzői hiba volt Nathant újra büntetőt lőni!!De ez lényegtelen!)Nem tudom milyen lesz az új srác de szerintem inkább kevesebb légiós kellene tutkó jó és a Hajós meg a Tóth a farmból!!Aki azt mondja hogy a légiós védők gagyik (múltkor olvastam)az kérdezze meg orvosát és/vagy gyógyszerészét!K...a jól játszanak!!
Alanen igencsak magára talált, ti hogy látjátok?

Lehet, hogy látványosan kint felejtettek egy MALÉV árlistát az asztalon...?
Egyet nem értek: a múlt meccs közben és most a büntetőpárbajban is hibázó Martzot mért kell harmadszor is odaállítani egymás után? Inkább néztem volna egy fakanalat csicsótól:) Az újabb mínusz egy védő is gondot okozhat.
Grat a fiúknak!
www.youtube.com/watch?v=l-LHJnOkLT4

elnézést, hogy én aratom le "kincsaminincs" munkája gyümölcsét :)
Ilyet én még nem láttam, a második gólunk után kb mindenki mindenkit ölelgetett a leláton, olyan hangulat volt, hogy még most sem hiszem el. Imádom a volánt, erre csak ők képesek!!! Ja és ugye kint volt Warvasovsky is, tartsa meg jó szokását, ilyen egy igazi polgármester!!
Én is kint voltam a meccsen. Tényleg jó volt a hangulat. A meccs drámai volt.Meggyőződésem hogy jobb csapat a Volán! Sajnálom azt hogy nem tudok rendszeresen kint leni az EBEL meccseken.

Ezt A VOLÁNT és EZEKET a FIUKAT CSAK SZERETNI lehet!
Háát Gyerekek! Ma is fantasztikus volt a csapat! CONGRATULATION, hogy a mester is értse :)))

Viszont ez az örökös Ria-ria-Hungáriázás annyira nem kell!! Miért nem lehet azt meghagyni november elejére? Undorító volt a tavalyi HC elleni döntőben is...

Ettől eltekintve minden 10 pontos volt!!!

Hajrá Volán!!!
....és akkor Lebeau Grattonnal elindult az üres kapu felé. Ilyenkor az ember normális esetben kezet ráz a szomszédjával és szépen hazaballag.
Ez most nem volt normális eset. A sárgamezesek meg akarták alázni ellenfelüket és ezzel a hoki legfontosabb íratlan szabályát szegték meg, miszerint az ellenfelet TISZTELNI KELL!
Ezekután egész egyszerűen nem nyerhették meg a meccset, ha úgy tetszik a sors igazságot szolgáltatott.
A bécsiek végig hisztizték a mérkőzést, nagyképűen, indolensen viselkedtek, ráfáztak.
Kár a büntetőkért, megérdemelte volna a brigád a két pontot, megint óriásit harcoltak, hullafáradtan is vitte őket előre a szívük.
Örülök hogy a közvetítés által sokan láthatták ezt a "horrort", hátha egy két leendő szponzor is ült a képernyők előtt.
Aztán lassan el kellene kezdeni összetákolni azt az Alba Arénát, függetlenül a vb. pályázattól.
Egyrészt mert a mostani csarnok lassan kicsi lesz, másrészt mert ez a csapat megérdemelne egy európai színvonalú jégstadiont! Nem van igazam?
De nagyon is igazad van! Nagyképűen játszottak, majd arra leszek kiváncsi, ha összekerülünk az A csoportban, akkor az nhl-sztárok nélkül is igy játszanak? Szemmel látható volt, hogy a fáradtságon túl "felkészültek" az első sorból, Csicsó és Palkó szinte mozdulni sem tudott. Egyébként meg remélem legközelebb még jobban el lesznek fenekelve. Szép volt fiúk!
Harcos, jó meccs volt.

Alapvetően jó volt a bíráskodás, de megértettem azt, hogy miért mondtátok nekünk , nézzünk meg egy volán ebel meccset és látni fogjuk a kicsit billenő bíráskodást.Két kiállítás teljesen érthetetlen volt, a másik oldalon pedig következetlenül nem fújtak be több olyan fault, amit a volánnak igen.
Ezt látjuk mi is folyamatosan a miskolc meccsein.

Gratulálok a szoros eredményhez és csak elismeréssel tudok gondolni a Volán teljes gárdájára !

EZ SZÉP VOLT !
Szerintem korrekt volt a bíráskodás, ráadásul nemhgy nem lőttünk, hanem kaptunk gólt a fórunkból. Szóval előbb azt kellene vizsgálni, hogy mi mit tehetnénk jobban, és csak utána azt, hogy mások.
Ha ezt a meccset nem látom nem hiszem el. Megint kiderült, hogy a legjobb forgatókönyveket az élet írja. Hihetetlen...
Azon gondolkoztam ma reggel, hogy ez a CSAPAT ebben a szezonban hány életre szóló élményt okozott nekem. Olyan dolgokat, amiket talán sohasem felejtek el:
- 4/4 győzelem az elején
- Ratyi győztes gólja a Salzburg ellen 59:57-nél
- az Innsbruck kiütése
- és hát a tegnapi üres kapu, meg Dani gólja
Kb 1 percen át üvöltöttem magamon kívül. A felettem álló szolid hölgy arckifejezésén egyértelműen látszott, hogy szerinte nem vagyok normális, de erre büszke vagyok :)
egyetértek nagypi :-)
ha az egyenlítő találatnál egy operatőr veszi a közönséget, sokan fizetnének, hogy a felvétel soha ne kerüljön nyilvánosságra... tisztes családapák ugráltak vadidegen szomszédaik nyakába...
Komoly pénzekben fogadtam volna KCS kommentjére
Bár az lehet hogy vérlázító , de én sose leszek volán drukker és Fehérvárhoz is csak a tűzoltóságon és egy szökőkútban töltött átivott éjszaka köt, DE A TEGNAPI MECCS, AZ IGENIS BECSÜLENDŐ ÉS HARCOS CSELEKEDET !

Az biztos ha a Volán egyszer megnyeri az EBELt, KCS akkor is a maga könyvelőstílusában fogja kommentálni a történteket és megmondja a tutit.
Ő van nekünk , mint egyetlen , aki ismeri a fehérvárijégkorong minden apró titkát !
Valószínüleg, ha beindul a fehérvári profikörlingcsapat ott is bennfentes lesz !
Tudja valaki honnan tudnám az egéssz mérközést letölteni????
Kint voltam óriási volt ezt látnom kell még egy párszor...
johnglenn: Egyáltalán nem szükséges bennfentesség, elég egy kis ész annak belátásához, hogy ha egy csapat nyolc emberelőnyt kap, és abból egyet sem használ ki, akkor teljesen felesleges a bíróra mutogatnia.
süti beállítások módosítása