HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hivatalos, hogy Mol Liga lesz a Mol Liga

2008.08.29. 11:49 D. Gromov

Szponzori együttműködést alakított ki a Mol csoport a jégkorongszövetségekkel – áll az olajcég és a jégkorongliga közleményében. Az együttműködés eredményeként a legjobb magyar és a legjobb romániai csapatok ősztől egy bajnokságban, a Mol Ligában mérhetik össze erejüket, ezzel is lehetőséget kapva a fejlődésre és erősödésre.

Az új, rangos jégkorong-versenysorozatban Magyarország és Románia 10 legjobb csapatával vesz részt a 2008/2009-es szezonban, folytatódik a szöveg. A kétfordulós alapszakasszal – csapatonként 36 mérkőzéssel – lebonyolításra kerülő nemzetközi ligában kedden, pénteken és vasárnapon játszanak egymás ellen a résztvevők.

A Mol Ligában magyar részről a Dunaújvárosi Acélbikák, a Ferencvárosi Torna Club, a Miskolci Jegesmedvék, az Alba Volán, az Újpesti TE és a Budapest NZ Stars szerepel, Romániából a Csíkszeredai Sportclub, a HC Csíkszereda, a Progym Gyergyószentmiklós és a Steaua Bukarest játszik. A küzdelmek szeptember 9-én indulnak, a 2009. január 18-ig tartó alapszakasz után jön a február elejéig tartó rájátszás és a döntő. A Mollal kötendő megállapodás újabb fejlődési lehetőséget biztosít a két ország jégkorongja számára és izgalmas küzdelmeket hoz a szurkolóknak – fogalmaznak a textus szerzői.

"A Mol hivatásának érzi, hogy ne csak a gazdasági és üzleti életben, hanem a sportban vagy a kultúrában is hidakat építsen a régió országai között. A régió valamennyi országában jelen levő nagyvállalatként megtapasztaltuk, hogy a közös munka, az együttműködés mindig nagyszerű eredmények forrása, és biztosan tudjuk, hogy ez nemcsak az olajiparban, hanem a jégkorongsportban is így lesz. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a közös ligában való küzdelem mint elhatározás a csapatokban és a két ország sportvezetésében már megszületett, mi az anyagi források biztosításával tesszük lehetővé a megvalósulását" – mondta az írás szerint Ferencz I. Szabolcs, a Mol csoport kommunikációs igazgatója.

67 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na végre valami szponzor is megjelent :)

Hajrá magyar hoki!
állítólag 45 Misivel szállt be a romániai szervezetük,csak azt nem értem hogy ez a Tom & Jerry szintü ligalogót valaki komolyan gondolta-e, mert engem a röhögögörcs környékez :))))
Nehéz szülés volt, de remélem sok örömet okoz majd, fejlődést jelent a hazai hoki számára! Végre egy jelenetősebb szponzor, lehetne több is!!
Hát végre fényderült a "nagy titokra".
Ja a logó elég béna, de mivel a pénz meg nem jön rosszul, sőt, oda se neki! Azt különben nem lehet tudni, egész pontosan milyen formában profitálnak a klubok a MOl jelenlétéből? (helyezés után kapott pénz, utazási költségtérítés, vagy mindenki egyenlően kap x zsetont, netán egyéb más?...)
Tom & Jerry nagyon régóta népszerű:)
Nagyon örülök ennek a hírnek... :D
Jó hír nagyon, így van esély, hogy a végére nem komolytalanodik el a bajnokság.
Azért csendben megjegyzem, hogy a logó elég "egyszerű"...
Ez valóban jó hír ! További fejlődést jelenthet a magyar hokinak ! Jót fog tenni a sok meccs ! Több jó csapat jó bajnokság !!! REMÉLEM !!! :-)
Hmm milyen érdekes hogy az ex Pannon PR igazgató pont a MOL-nál dolgozik most. De félre ezzel, a lényeg hogy pénz áll a csapatokhoz!!!
olvasói logópályázat esetleg? :)
Egyszerű logó,-egyszerű bajnokság!!Legyünk szerények és legyen jó bajnokság!!-Hajrá magyar hoki.
valamit lehet tudni, hogy lesznek-e TV-s kozvetitesek?
Nem is tudom, jonak hangzik, kar, hogy nem Magyar-Osztrak vagy meginkabb Magyar-Szlovak liga lesz, ott lehetne fejlodni. :-P
A sport1 közvetítéstervezete.
Hogy a bajnokságot közvetíti-e valamelyik, azt nem tudom.
Amúgy 45 millió nem túlzottan magas összeg, tíz csapatnál 4,5 millió csapatonként.(egy jó csapat, pl. Volán éves költségvetése veri a 200 milliót)
De ezt a pénzt általában a szövetség kapja a működéséhez, tornák szervezéséhez, stb.
Azért ez is jó, főleg azután, hogy a korábbi bajnokságban gutaütés volt nézni a romániai csapatokat MOL és OTP reklámokkal teleaggatva.
Ez sajnos a Sport Televízió dilettanizmusát árulja el. Vagy lusták közvetíteni legalább heti 1 meccset. Mert pénz van ott!
Pedig a VÉBÉT nekik köszönhetjük. Na de, így? :(((
Nem lehetne hasonló regionális ligát indítani a Fociban is? Talán egy kicsit javítaná a szinvonalat...
A sporttv műsortervezete már régi, a hír új. Bizakodjunk hátha lesz változás így, hogy lenne pénz a közvetítésekre.
a közvetítés nem annyira pénz,mint inkább nézőszám kérdése. Lehet, hogy a vb-k fontosabb magyar érdekeltségű mérkőzéseire érzelmi alapon összegyűlik pár százezer ember a tv előtt. Gondolkodj el azon, hogy Téged havi hányszor érdekelne a Csíkszereda-Újpest bajnoki rangadó.
A MOL honlapon még semmi:(
www.mol.hu/hu/a_molrol/tarsadalmi_szerepvallalas/sport/
Nem lehetne betenni egy új bekezdésben mondjuk azzal a névvel, hogy JÉGEN.
JÉGEN,VIZEN,LEVEGŐBEN.
Majd minden halmazállapotban!!!
"Nem lehetne hasonló regionális ligát indítani a Fociban is? Talán egy kicsit javítaná a szinvonalat..."

Van olyan, az a neve Bajnokok Ligája. Valahogy oda kellene jutni.
A sport tv-nek másfél-két millióba kerül(!) egy meccs közvetítése, akkor válasszatok: NHL rendszeresen, sok ebel-meccs vagy rangadók az interligából...A MOL támogatása nevetségesen kevés, tízszer ennyit érdemelne a sportág és ennyi kéne a liga normális menedzseléséhez. Sajnos egy átlagos foci bajnokit még mindig jóval többen néznek mint egy átlagos hoki bajnokit. Nem a sport tv-n múlik az egész, ez üzlet és nézettség kérdése. Menjetek rá egy fradi blogra és láthatjátok, hússzor annyi a hozzászólás, minimum, mint itt. Ezt nem helyeslem, de sajnos ez van.
A támogatás annyi, amennyi. Én örülök az egésznek (logó, 45 milka, ex. pannon szóvivő stb.)
Valamely cégek (PANNON,MOL) legalább végre tesznek a jégkorongsportért, mégha utóbbi esetében jónéhányan tisztában is vagyunk az alőzményekkel.
Egyébként nem az összeg kevés, hanem a támogató cég, és ezt nem kellene összekeverni sztem.
Kedves "verado"! A "röhögőgörcsről" csak annyit, hogy a logókkal kapcsolatosan nem tűnt fel Neked, hogy a MOL-ból eltűnt a ZÖLD szín, az OTP-ből pedig a PIROS? Logó ide vagy oda, gondolom sejted hogy ez nem véletlen! Tudjuk hogy ez mi! Hajrá HOKI!
Igen, csak akkor mi lenne a liga neve mike80? Támogatóként nem rossz az összeg, de mint kizárólagos NÉVADÓ szponzoré zsenge. Lehetne persze Pannon-Mol-Otp-K&H- Coca Cola-Pepsi Cola- Vodafone-T-Mobile-Zanussi-Electrolux liga 20 milka per cég alapon,de ebbe vajon a MOl belemenne? Nos, nem hiszem..pedig jobban járna a jégkorong sportunk.
Hát, ez tényleg nem egy nagy összeg... Bár csak állítólag és a román szervezet... Azért jó lenne valami hivatalosabbat is tudni... A duma mindenesetre jó, hogy hivatásának érzi... A sportban is...
Egyáltalán tuti az a 45misi ?!? Én nem olvastam sehol, pedig most izzik a net :-)) Egyébként értem amit mondasz, de a jelenlegi állás szerint ez valszeg az utazási költségeket azért téríti, a többit meg úgyis a kluboknak kell(ene) összeszedni.
El kell adni a menyasszonyt, ez van! Tudom hogy nehéz, de azért van pozitív példa lásd Volán, Stars.. Pedig ezeknél a kluboknál sincs kolbászból a kerítés!!
gratula a vezetőknek!
egy fradinak pl nagyon jól jön 4,5 m huf! :)

nekem a logo is bejön, könnyen rajzothatják a gyerekek :)

Most már csak jó hoki kell!
A Fradinak a legjobban az jönne, hamegtalálnák Kassai utódját...
kerusz,
ezt még a MOL sem tudja elintézni! :)
Nos! Itt senki nem merte kimondani, de sajnos itt a román jégkorong felvirágoztatásásról van szó. No comment!
Ez a cég egy szenny! Mondjuk ki őszíntén! Viszont a sportágnak, ennek is örülnie kell.
Majd ha sikerül a hazai csapatoknak rájönniük arra, hogy egy közös stratégia kellene, akkor majd a magyar csapatok is diktálhatnak.

Ami hiányzik:
- még vagy 4 itthoni csapat, nem Budapesten
- átlagban vagy 1000 néző minden csarnokból
- gólösszefoglalók
- hírek
- stratégia
- ...
kerusz,
mert jelenleg 6 csapat sincs határon belül...
sajnos.

defó,
kicsit gondolkozzál! Próbáld meg onnan megközelíteni, mi jó a magyar hokinak.
kerusz,
mert jelenleg 6 csapat sincs határon belül...
sajnos.

defó,
kicsit gondolkozzál! Próbáld meg onnan megközelíteni, mi jó a magyar hokinak.
Szerintem is egy kicsit kevés ez a 45M. ha ez tényleg ennyi, de kezdetnek nem rossz. Végre valimi elindult a honi hoki világában.
Mostmár csak a tőbbi nagy cégnek kellene némi anyagi támogatást adnia a csapatoknak.
Egy-két szezon után kiderül, hogy mekkorát fejlődik a bajnokság és a csapatok. Remélhetőleg majd jőnnek az új szpozorok is.
Hajrá magyar csapatok!!!
A tapasztalat azt sugalja,hogy ilyenkor más cégek is támogatók lesznek. Nagyon fontos lenne a rendszeres Tv-közvetítés/a hírek szerint a román tv közvetít/mert a cégeknek ez nagy reklámozási lehetőség,és biztos,nogy sokan néznék a közvetítéseket! vagy jobb nézni a pókert,sakkot stb?
Kedves hokiss!
Erdélyországban, de legalábbis Székelyföldön olyan a jégkorong, mint Újzélandon a rögbi.Érthető, hogy a Tv mint tényező meglátta benne a lehetőséget.
Jó lenne a magyarországi Tv-közvetítés, de annak is lehet örülni, hogy a válogatott mérkőzések programban vannak és azért, mert most még a klubcsapatok mérkőzései nem szerepelnek a tervezett programban az nem jelenti azt, hogy nem is lesz közvetítés.
Szerintem legyen először nagyobb jelenlét a nyomtatott és az elektronikus médiában, valamint a rádióban és ha ez híveket toboroz a sportágunknak akkor a Tv tudni fogja a dolgát.
Legyen a jelentősebb kereskedelmi- és hírcsatornákon, a jelentősebb rádióadókon rendszeres a bajnoki mérkőzések eredményeinek a közlése, néha legyen a legnépszerübb sportújságok címlapján egy-egy jól sikerült rangadó fényképe.
Ezek is sok pénzbe kerülnek, de még mindig nem a Tv dimenziója.Generálják ezek a megjelenések az érdeklődést folytatódjon a válogatott és több klubcsapat, valamint az utánpótlás sikersorozata és a többi majd jön magától
Kevés a 45 millió ??? Mi is volt addig amíg még ez a csapatonkénti 4,5 millió sem volt???
Felháborodás, mert 3 milliót kellett volna fizetni
a határon kívüli csapatoknak.
Azért ez a 45 misi valóban elég szerényen hangzik.. Ezért már NÉVADÓ szponzor.. nem kéne röhögtetni.
Másrészt a csapatok szlovák 2. osztály ellen mutatott felkészülési mecseinek eredményei nem sok jóval kecsegtetnek a liga színvonalának szempontjából... Sebaj, a válogatottat majd a Volán fogja jelenteni meg a 4-5 légiósunk- mondjuk, mint eddig is...
Amúgy van vmi friss hír a Holéczy- Gröschl- Majoross- Kangyal- Svasznek sor szlovák extraligás szerepléséről?
jégör68:
Szerinted a Borsodi mennyit adott a NÉVADÓ szponzorként? Szerinted mennyi pénz érkezett a hokiba az "A" csoportba való feljutásunk óta?
Szerinted a hazai csapatok költségvetése milyen?
másoknak: a román Sport Tv biztos közvetít a hazai meccseiket, így ezeket a magyar is át fogja venni vélhetően.
De akkor mikor nézhetem a mézbírkózást?:-(
Ez a 45 millió biztos egyáltalán?
Ha igen szerintem akkor is sokkal jobb mint a semmi, szóval nem kell siránkozni. :)
Tessék örülni hogy valaki egyáltalán szponzorál!!!!
Nem siránkozom- de azért egy A- csoportos ország azért ennél többet érdemel(ne).. Különben a jövő évi 34:2 es gólkülönbségű kiesésünknél a MOL is hajára kenheti a "támogatjuk a hazai sportot" c. dumát
jágör68: Akkor ne nézzed....
Nem muszály.
áááá a muszájt muszáj volt ly-vel írni? egyébként jó lenne már valami tutinfó a pénz elosztásáról és felhasználásról, mert úgy érzem jelenleg fürdünk a dezinformációban. Amúgy meg ha ki is esünk jövőre,elmondhatjuk, hogy ott voltunk, nem kételkedem benne hogy a fiúk mindent ki is adnak magukból, és aki csak elmegy, elmondhatja majd az onokáinak, ő látta tétmeccsen Kanadával játszani a hazáját. Ki tudja mikor lesz erre lehetőség legközelebb?...
Kedves csudto, bár szerintem úgy általában nem árt a nyilvánosság a sportban sem, de mégsem gondolom, hogy attól kellene álmatlanul forgolódnunk éjszakánként, mert nem tudjuk, hogy osztják el és használják fel a pénzt.

Másrészt: lehet nyavalyogni, hogy kevés a MOL által adott pénz, én mégis arra bíztatnám inkább a nyavalygókat, hogy hozzanak gáláns szponzorokat. Akkor majd kiderül, mennyit is ér a MOL-lal kötött szponzori megállapodás.
oké kerusz, de látod milyen vita lett a 45 millából, aminek létezését senki sem erősítette meg, egyesek pedig már le is bontották a dolgot csapatra, és örvendtek, hogy milyen jól jön a fradinak a 4,5 milla... Ezért kéne a tiszta víz a pohárba, nekem pl nem világos, hogy a támogatás a bajnokság végelszámolásakor jön e helyezés szerint, már most elosztják egyenlően, vagy más egyéb megoldás lesz. Ez sok helyen publikus, tenisztől fociig tudni lehet melyik kupagyőztese mit kap. De nekem nagyságrend is elég lenne, hogy reálisan tudjam értékelni a MOL-ligát, (most, hogy a szeredát oktatják a svéd harmadosztályúak, kicsit visszavettem a reményekből)
Egyes hazai csapatok ennyiből gazdálkodnak összesen, szóval ez nem kis pénz. De a többinek is 80-120 millió a költségvetése. Tehát most megkapják a löltségvetésük 4-10%-át, ami nem mondható rosszank.
Minden csapatnak sokat kell dolgozni, hogy találjon egy 4,5 milliós szponzort, most ez a ligával jött.
Szerintem meg kelle becsülnünk.
4 romániai csapat van, 2 meccs lesz ott, egy utazással 2 meccset játszanak, vagyis 4 romániai túrája lesz mindenkinek. Tavaly 1-1 túra költsége 1 millió volt a hírek szerint. Ezzel az összeggel meg lett oldva a távolságok anyagi leküzdése.
Kedves csudto, a Fradinak minden fillér nagyon jól jön. Ami pedig a pénz sorsát illeti: nem sok konkrétum van a szövegben, de szerintem a MOL kommunikációs igazgatójának alábbi mondatát elég nehéz nem érteni: "Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a közös ligában való küzdelem mint elhatározás a csapatokban és a két ország sportvezetésében már megszületett, mi az anyagi források biztosításával tesszük lehetővé a megvalósulását"
Persze hogy jól jön nem is ezt mondom, csak azt a kérdést vetettem föl:
1) Megerősítette valaki a 45 milliós támogatást? (nem azt, hogy avn támogatás, hanem hogy 45 millió, mert ez a dezinformáció alapja sztem) Én semmi erre utalót nem látok.
2) Az általad citált mondat az én olvasatomban az, hogy adunk pézt a ligára, sem azt hogy kinek, milyen elosztásban, nem láthatjuk. De ezzel abba is hagyom a kötözködést, nem kíváncsiskodom többet, éljen a mol-liga, reménykedjünk a színvonalemelkedésben, és abban hogy jövőre nem lesz 9 gól különbség a dab és a cseh 2 vonal közt, mert ezt olvasni is fáj.
Aki kevesli az A csoportos hokibajnokságunk nevéért adott összeget, annak ajánlok egy játékot. Találja ki, mennyit kapnak a háromszoros olimpia bajnok vízilabdások a ruhaneműről elnevezett banktól ugyanezért?
Én nagyon örülök a 45 milliónak is. Ez a MOL-nak abszolút aprópénz kategória, de nekünk nagyon is sokat jelent! Köszönjük!
F. Kapus!
Nem a "keveslés" itt a fő probléma, hanem az, hogy a MOL mintha csak tessék-lássék állna neki ennek a szponzorációnak. Pl. egy-két héttel a bajnokság kezdete előtt hozzák egyáltalán nyilvánosságra, hogy ők a főszponzorok.
Összehasonlításként a Kék Telefon időnként teliplakátolja a várost a hokisok képével, vagyis próbálják kihasználni a megszerzett "reklámértéket"...
Úgy kezdtem, hogy aki kevesli. Ha neked más a problémád, az más. Bár az előbbi kommented első mondata ez volt: "Hát, ez tényleg nem egy nagy összeg..."
Azt feltételezhetjük, hogy a tegnapi bejelentést jelentős előkészület előzte meg minden oldalról. És vélhetően a döntés sem tegnap született meg.
A nagy cégek olimpia előtt és alatt nem szeretnek másról kommunikálni, mint az olimpiáról. Legalábbis, ha rajtuk múlik. Ez pedig rajtuk múlt.
Kedves F. Kapus!
Nekem igazából nincs problémám, inkább aggódom az Interliga miatt (érte nem ellene!), vagyis szeretném, ha végre lenne egy szép, nagy, tévéközvetítéses, komoly pénzdíjas bajnokság, ami szervezettségében, lebonyolítási kultúrájában inkább az EBEL-re, mint a tavalyi OB1-re hasonlítana. (Gondolom, Te se az ellenkezőjét szeretnéd :-)) Ehhez képest nem érzem "világmegváltó" összegnek az - állítólagos -45 misit a főszponzortól... Mert ez kb. az utazásokat fedezi (a fent leírtak alapján), a rendszeres tévéközvetítések (15-20 meccs), és egy komolyabb jutalomkeret, ami esetleg azért is motiválhatná a csapatokat, hogy a 7-8. helyért is kaparjanak, szóval az szerintem még kb. 100 milliót igényelne.
Cserébe viszont fél évig a MOL-tól "lenne hangos" minden tévéközvetítés, újságcikk, stb. Arra is kiváncsi lennék, hogy ha valaki kipengeti egy közvetítés költségét, akkor cserébe hány perc reklámidőt kap...
kerusz! Te műmegmondóemberek legnagyobbika! Keresed, keresitek már Kassai utódját? Remélem igen, mert én szeretnék egy jó Fradit! Viszont ha így van áruld el nekem, kik azok a Fradihoz, a Fradi jégkoronghoz közel álló emberek, akik most is ott vannak a vezetésben, és éjt nappallá téve dolgoznak a csapat megmentésén?!
Kedves jacint70!
Az álmaimat én is le tudom írni. De lehet-e várni egyetlen szponzortól, hogy megoldja a magyar jégkorong minden anyagi problémáját? Ugye, nem.
A kérdés az, hogy mennyit ér meg az, amit a Mol vett. Azt gondolom, hogy semmivel sem többet, mint amennyit fizetett érte. Ez a lényeg.
A 7-8. helyért hajtsanak a csapatok a saját szurkolóiknak. Ha nem akarnak minden meccsen nyerni, akkor ott már nagy gond van és azon 100 millió sem segít.

Pár éve Borsodi liga néven futott a bajnokság. Gondolom ennek töredékéért. Akkor mégse volt ilyen hang.
Nagyon kell örülni ennek a támogatásnak, talán a hazai csapatok erre támaszkodva könnyebben találnak maguknak szponzort. Minden forintot meg kell becsülni, szerintem már azzal sokat nőtt az Interliga színvonala, hogy egy MOL szintű cég adta a nevét.
Ehhez a színvonalhoz ez a pénz nagyon is sok.
veldhuis: Kassai utódát majd keressék a Fradisták. Remélem, az új mezekre már összegyűlt a pénz a szurkolóktól. Csak legyen, aki fel tudja venni.
Oli, ebben nagyon igazat adok neked. Már a név is sokat számít. Nem csak a pénz minden. Ugyanez igaz a hajtásra, az igyekezetre is.
süti beállítások módosítása