HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Beszéljünk akkor az ifjúsági válogatottról

2008.07.01. 13:17 D. Gromov

Nemrég szóltunk a serdülőválogatottról, már akkor sokan hiányolták, hogy nem az ifikről vagy a juniorokról cserélünk eszmét máris. És ennek is eljött az ideje. Az alábbiakban közüljük a komplett U18-as keretet, tartalékokkal együtt. Utóbbiak közt olyan tehetségek is vannak, akik nem tudtak részt venni a felmérőkön. Mindenki bekerülhet még.

Az ifjúsági válogatottat Ancsin László vezetőedzőként, Marton Tibor pályaedzőként irányítja 2008/09-ben. A csapatvezetői teendőket Géczi Gábor látja el. Megvan a program is a következő szezonra. Az első edzőtábor augusztus legelején lesz, 21–24-én pedig máris sor kerül a Visegrádi Négy Nemzet Tornára, amelyen a magyarok és a lengyelek az U18-asokkal, a csehek és a szlovákok az U16-osokkal képviseltetik magukat. Év közben is lesznek összetartások, mígnem 2009. április 6-tól 12-ig következik a lényeg, a minszki divízió 1-es világbajnokjság. Az ellenfelek: Fehéroroszország, Kazahsztán, Litvánia, Lengyelország, Ukrajna. Bent kell maradni.

S akkor a válogatott keret:

Kapusok: Gyenes Dávid (Miskolc), Hajek Márk (UTE), Rajna Miklós (Bp. Stars), Sonkoly Dávid (Dunaferr)
Védők: Balogh Bálint (Alba Volán), Bereczki Gergő (Bp. Stars), Erdélyi Tamás (Dunaferr), Hetényi Péter (Salzburg), Kiss Dániel (Dunaferr), Nagy Richárd (Bp. Stars), Sommer Tamás (UTE), Ványi Gergő (Bp. Stars), Zalavári Bence (UTE)
Támadók: Bene Márk (Salzburg), Fekti Ádám (Salzburg), Galló Illés (Belije Medvegyi), Jankovics Péter (UTE), Komáromi Dávid (Dunaferr), Korpos Gergő (Miskolc), Kovács Viktor (Bp. Stars), Maszlov Szergej (Bp. Stars), Meretei Márkó (Alba Volán), Németh Attila (Bp. Stars), Papp Csaba (Dunaferr), Pavuk Attila (Hoosac School), Pichler Ádám (UTE), Reiter Richárd (Alba Volán), Somogyi Balázs (Salzburg), Strenk Hunor (Bp. Stars), Virág Tamás (Dunaferr), Vörös Dávid (Alba Volán)

A tartalékok:

Kapusok: Balika Bence (Alba Volán), Hortay Olivér (Montreal)
Védők: Dorner Benjámin (Bp. Stars), Galsi Péter (Alba Volán), Géczi Gergely (UTE), Gőz Balázs (Miskolc), Hegedűs Koppány (Alba Volán), Herczku Iván (MAC), Kelemen Tibor (Alba Volán), Pál Mátyás (MAC)
Támadók: Ambrus András (Tisza Volán), Bíró Gergő (Alba Volán), Farkas Simon (North York Rangers), Fodor Zoltán (Bp. Stars), Novák Tibor (MAC), Szirányi Dániel (UTE), Túróczy Örs (Miskolc)

49 komment

Címkék: ifjúsági válogatott u18

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hortay Olivér Montreal? Farkas Simon NY Rangers??? Mit jelentsen ez? :)
Olivér új klubjának nevét nem ismerem, Simi a North York Rangers nevű AAA klubban játszik. Tehát ez a klubjaik nevét jelenti.
...és miért tartalékok?
Hali, Bereczki Gergőnél lemaradt a keresztnév. ;)
Már régen is felment a vérnyomásom erre:
-cél a benn maradás
Szerintem cél, hogy mindegyik csapatot
elverjék! Még egyszer elismétlem ez lehet a cél!
Ennek a csapatnak.
Javítottam Bereczkit meg az NY-t.

Kedves Zsilett, szerintem ne kezdjük újra ezt a buta vitát.
Én úgy tudom, hegy Bereczki nem Gergely, hanem Gergő hivatalosan is, szóval nem becézett a Gergő.
A Hári gyereknek ebben a korosztályban kellene játszani?
Hogyha jól látom akkor a mostani kerettagon belül 5 külföldön játszó gyerek van és még több olyan, aki nem volt ott a felméréseken. Ezeknek az eredményét honnan tudták meg az edzők?!(vagy már előre megvolt a kerettag?!). Mint eddig mindig...most is furcsán dőltek el a dolgok!! Ja és ha nem így van akkor miért nem nyílvánosak mindenki számára az eredmények??
1nf3rn0! A North York Rangers a New York Rangers Torontóban működő utánpótlás bázisa. Itt fogja kezdeni a srác ha jól tévedek már a harmadik szezonját. Nem is nyomja rosszul, korosztályos csapatának második sorában termeli szorgalmasan a pontokat.
Bekaimre!

Ha valamit nem tudsz kérdezz,vagy hallgass!

A keret ÖSSZES játékosa ,a külföldiek is részvettek a tesztelésen!!
Aki nem tudott az ifi tesztelésen megjelenni az pótolhatta más időpontban a serdülőkkel vagy a juniorokkal. A tesztelések eredményeit MI)NDEN szakosztály megkapja,tőlük el lehet kérni.

A keret 18+2,lesz Hári is.Szülők előre!
Mivel Divizió I-esek vagyunk a VB csapat 20+2 főből áll.
A maradék a Hardi és a Nemes helye lehet?
Szerintem a '91-92-es korosztály elég erős ahhoz, hogy komplett 20+2 fős csapatot össze lehessen belőlük állítani. Ennek ellenére a két '93-as srácnak van esélye bekerülni a csapatba, ehhez azonban először az U-16-osok között is bizonyítaniuk kell.
Dragomir Gyurika is készülődik!
Gyurika 94-s.Inkább a serdülő válogatottra készüljön.Korosztályában magasan a legjobb!
Szerintem azért ezt nem kellene így írni. Én legalább 2 '94-es MAC-ost tudok, aki nem kevésbé ügyes gyerek, de hasonló jó képességű játékosok vannak a Sztároknál, a Volánban, Újpesten, Miskolcon, de még Debrecenben is. De szerintem még máshol is.
Ha kérhetem, ne sztároljunk már 14 (!) éves gyerekeket feleslegesen!
Hány éves korban kell sztárolni egy gyereket?
Üveg megjegyzését elfogadva idemásolok egy polémiából két gondolatot majd folytatva kisérletet tennék a "nagy titkok" feltárására.

jegkorong.blog.hu/2008/07/04/hajos_roland_is_kerettag
Kedves gm, illetve Szerkesztők!
Itt az utóbbi napokban oly sok megjegyzést lehetett olvasni néhány külföldön játszó remek mutatókkal rendelkező ifjú tehetség és a korosztályos válogatott viszonyáról.Zuglozolee még Gallót is említi, holott az ő nevét felfedezni véltem a 18 évesek korosztályos válogatottjai között.
Eddig csak ködös célozgatásokat, megérzéseket, misztikus levélre történő hivatkozást találtam.
Valóban ahogy hokifan írja a releváns aktákat titkosították, vagy meg lehet tudni fehéren-feketén a dolgok jelenlegi állását.
1 Újra terítékre került Hári János válogatottsága: Talán most már H.J. hivatalosan is kinyilatkozta, hogy nem a magyar nemzeti mezre pályázik?
Amennyiben végleges a döntése akkor bár óriási sajnálattal írom le, de ezt az ügyet nem érdemes napirenden tartani.
2 Pilcsik Tamás valóban a jelenlegi utánpótlás szakvezetés miatt nem válalja a válogatott szereplést? Nem tudok azonosulni az ilyen megnyilvánulással, de ő még később bemutatkozhat valamely magyar válogatott keretben.
3 Hentes Kristóf neve nem szerepel sem a serdülő sem az U-18 keretben.Vajon ő túl fiatal az U-18-hoz és túl idős az U-16-ba, vagy talán a mostani edzője (jegkorong.blog.hu/2008/03/13/hentes_edzoje_felel_a_svajci_fiatalokert)
már agitálja a svájci válogatottba????

Kedves Hokikori!
A feltett kérdéseid közül egyikben sem vagyok hivatott a szövetség álláspontját leírni. Illéssel kapcsolatban azonban elmondanám, hogy a felmérésen mutatott kiváló teljesítményével és játékával bejátszotta magát a válogatottba. A válogatottal való kapcsolattartása megoldott, a következő hetekben zajlik az egyeztetés a szüleivel és a klubjával arról, hogy mikor tud a válogatott rendelkezésére állni.

Teljes mértékben elfogadom a gm által leírt álláspontot, de felmerül bennem a kérdés, hogy a témában nyilatkozatképes illetékesek szabadságon vannak és mostanában nem látogatják a blogot, vagy még ez a szűk lelkes közösség előtt is léteznek titkok.
Még ez utóbbit is el lehet fogadni, ha az egy a sportkommunikációban ismert igen magas szinvonalú
médiajelenlétet készít elő.
A magasan fejlett országokban szokás a népszerű sportágakban fiatal rendkívüli tehetséges sportolókat egy klasszikus legenda nevével ellátva utódnak kinevezni, (pl fiatal Wayne Gretzky) majd komoly média kommunikációs kampánnyal megkínálni a fogyasztókat.
A fiatal tehetség felépítése a név megismertetése a közvéleménnyel = téma,probléma felvetése, viták, pletykák, kiszivárogtatások = bonyodalom és az esemény kibontakozása, majd bejelentés, végső döntés = megoldás.
Amennyiben a Hári és, vagy a Hentes féle story is ilyen média alapanyag és a világesemény előtt pár héttel egy szponzor a nagy nyilvánosság előtt megjelenik a szupertehetséggel és bejelenti, hogy a segítségével a srác a válogatott első sorában fog szerepelni a vb-n akkor a fenti titkolózás teljesen érthető, de tartok tőle, hogy se a mi sportkommunikáción se a magyar sportrajongók jégkorongból ma még nincsenek felkészülve az ilyen típusu máshol már bevált cirkuszra:-(
Kedves Hokikori!
Elfogadva azt a tényt, hogy a sportkommunikáció profi fogásaival a köztudatba berobbanó játékosok óriási érdeklődést hozhatnak a sportágnak, mégis szeretnék egy konzervatívabb álláspontot megfogalmazni. Vegyük észre hogy az általad feltett kérdések mögött gyerekek vannak. Nem profi sportolók! Nincs benne a szerződésükben, hogy kötelesek kitenni magukat a közvélemény haragjának egy-egy döntésük miatt. Semmi szükség arra, hogy a személyes ügyeiket, az edzőkel, vagy másokkal meglévő kapcsolataikat az interneten idegenek tárgyalják. Véleményem szerint nem is szerencsés, ha játékos, edző, szülő a negatív véleményét a sajtón keresztül közli az érintettel. Sajnálom, ha ezzel nem nyerem el a kommunikációval foglalkozó szakemberek tetszését, de az én értékrendemben a gyermek érdeke mindíg előrébbvaló, mint a szenzáció.
Pláne nincs is szenzáció,csak felesleges feszültség keltés és felesleges ,alaptalan sztárolás!!
Hokikori!
Langyos.Dolgozz még rajta!
Kedves gm!
A válaszodat köszönöm és teljesen helyénvalónak tartom az általad kifejtett humán faktort.
Ahogyan pakkk fogalmazott, valóban úgy tűnik, hogy nincs szenzáció és remélem, hogy az esetlegesen keletkezett feszültség is megfelelően kezelve lesz.Alaptalan sztárolásról azonban nem beszélnék.Egy 17. évéhez közeledő a világ egyik legerősebb utánpótlás jégkorongligájában a rájátszás kanadai táblázatának élén végző magyar fiatalembert (ugyanez a véleményem H.K-ról és még néhány tehetségünkről) igenis nevezhetünk sztárnak.Ha egy hasonló koru szláv nevü katalán focistából világsztárt csináltak akkor én a mi sportágunkban igenis sztárnak nevezem ezeket a srácokat. No nem a média-marketing szigorú értelemben vett és minden önállóságától megfosztott, individumát vesztett sztár fogalmáról beszélek, hanem arról a példaképről ami a még nála is fiatalabb gyerekek számára is fontos lehet. Sztárokra márpedig mindig szükség van és nem csak a felnőttek között!!!A professzionális sport, vagy média sztár fogalma ezzel nem teljesen azonos és a sztár státusz csak addig tart ameddig a sztárcsinálók azt jónak tartják és nem addig ameddig a megcsinált sztár a teljesítményével azt valójában kiérdemelné.Ez utóbbi művelet is (sajnos, vagy sem) korunk sport-média cirkuszának a része és gondolom gm ettől szeretné távol tartani a srácokat.
Gm hozzászólásából azonban nekem az tűnik ki, hogy a konfliktus oka az, hogy a résztvevők (néhány játékos és a szüleik) kompetencia tévesztésben szenvednek.
Az MJSz illetékeseinek a feladata az, hogy a válogatott szakmai stábot kijelőlje, a szakmai stáb feladata, hogy a srácokat kiválogassák és a megfelelő taktikával pályára küljék. A szülők feladata, hogy a játékosoknak mentális esetenként anyagi hátteret biztosítsanak és a mindenkori szakmai irányítókkal (úgy klubszinten, mint válogatott szinten ) szembeni tiszteletet plántálják a srácokba.A fiatal játékosok a klubjukban és a válogatottban a kiadott taktikai utasításoknak megfelelően lelkiismeretesen és a legjobb tudásuk szerint végezzék a dolgukat.
Amennyiben ez mégsem hozza meg a várt sikert, úgy nem a kissrácokon lesz számonkérve, hanem a szakvezetésen és ha az MJSz nem teszi meg az adekvát intézkedést a Szövetség vezetői viszik el a balhét.Amennyiben azonban az akció sikerrel végződik akkor mindenki csak nyer a bolton.
Miért nem lehet megérteni, hogy a képlet ilyen egyszerű?
Kedves Hokikori!

Napok óra Pilcsik Tamásról irogatunk,Te sztárként kezeled. Sokan beirkálnak ide ki ,hogy külföldön ki mekkora sztár. Valahol valakitől halottak valamit mint Te is és ebből rossz következtetéseket vonsz le. Ráadásul az ilyen téves következtetések (vagy szándékos félretájékoztatások) alkalmasak hangulat keltésre MJSZ és a válogatottak vezetőinek lejáratására. Valaki idetéved és nincs benne a jégkorongba elolvassa ezt a blogot,mind gondol csupa dilettáns sorra elnyomja itt a nagy sztárokat. Igazából nem is értem A Magyar csapat felkerült az A csoportba a mostoha körülmények ellenére ,köszönhetően a játékosoknak,jó pár lekes edzőnek vezetőnek és nem utolsó sorban szövetség vezetőinek is!
Pilcsikre visszatérve. Szlovák extra ligában 16 csapat szerepel (jó pár olyan amelyet magyar ifi csapatok már vertek meg) Tamás csapata a MÁSODIK LIGÁBAN szerepel ,amely 2 csoportra van osztva a Nove Zamky az egyik csoport 4.helyén (tehát nem az egész liga 4. helyén )végzett
Pilcsik Tamás 51. helyen végzet a pont táblázatban de csak a csoportjában TEHÁT nem a liga össze játékosa között :

NO PLAYER BORN POST TEAM GP G A PTS PIM +/-

51. 22 Pilcsik Tamás
1991 CE NZÁ 24 9 16 25 65 12


De amúgy a szerintem a Pilcsik nem rossz hokis,de kérdezet Te honnan veszed azokat az infókat róla??

„Egy 17. évéhez közeledő a világ egyik legerősebb utánpótlás jégkorongligájában a rájátszás kanadai táblázatának élén végző magyar fiatalembert (ugyanez a véleményem H.K-ról és még néhány tehetségünkről) igenis nevezhetünk sztárnak”

Illetve ha nem vagy biztos az infódba akkor kérlek ne szítsd itt a negatív hangulatot és ne sztárolj gyerekeket.
Kedves pakkk!
Alaposan félre lettem itt értve!
Távol áll tőlem a negatív hangulat szítása és éppen nem az MJSz illetékeseit próbáltam a fentiekben az "igaz ügy" mellé állítani. Kivonat a fenti hozzászólásomból: "...a konfliktus oka az, hogy a résztvevők (néhány játékos és a szüleik) kompetencia tévesztésben szenvednek"
Ki beszél már itt Pilcsikről???Én ugyan nem.
Én Hári Jánosról, Hentes Kristófról, Galló Illésről és még sorolhatnám, de nem teszem a külföldön és kishazánkban vitézkedő ragyogó tehetségeket Zalavári Bencéig bezárólag.
Engedd meg hogy sztároljak felnőtt korhoz közeledő fiatalokat, mert egyrészt nekem ez jól esik, másrészt a kisebb korosztály számára megfoghatóbb példaképp ha a felnőtteken kívül hozzájuk korban közelebb álló példaképekkel is találkoznak.
Amennyiben az infomra vagy kiváncsi kérlek kukkants be ide:stats.swehockey.se/
Divisions-U16-2007/2008-U16 SM-Players Statistics-Scoring Leaders:
Én itt egy magyar vitézen kívül csak viking nevekkel találkozom!!!
Rk No Name Team Pos GP G A TP PIM +/-
1 38 Hari, Janos FBK LW 8 13 10 23 18 18:10
2 19 Rensfeldt, Ludvig BIF RW 8 11 10 21 0 18:5
3 12 Thorell, Erik FBK LW 8 8 10 18 20 16:9
4 18 Weigel, Fredric DIF CE 8 6 12 18 20 17:4
5 21 Eriksson, Felix BIF CE 8 8 9 17 2 17:5
6 48 Pettersson, Dan Orsa CE 6 5 10 15 10 13:10
7 46 Öhman, Victor Malmö RW 8 6 8 14 10 11:6
8 21 Landeskog, Gabriel DIF LW 7 11 2 13 6 12:4
9 27 Persson, John Orsa RW 6 10 2 12 8 13:8
10 53 Olsson, Roger Malmö CE 8 9 3 12 2 7:2
11 10 Janmark, Mattias SDE CE 6 4 7 11 6 14:6
12 42 Björklund, Fredrik Orsa RW 6 2 9 11 12 11:9
13 45 Dyk, Sebastian Malmö RW 8 6 4 10 4 7:4
14 16 Vasiljeff, Jonas BIF RW 8 5 5 10 18 10:3
15 16 Bohm, Oliver FBK LD 8 2 7 9 2 18:7
16 62 Ström, Adam BIF CE 8 2 7 9 4 11:3
17 39 Norman, Fredrik BIF LW 8 6 2 8 2 15:4
18 71 Holmkvist, Viktor Malmö LW 8 5 3 8 20 11:4
19 36 Larsson, Adam SAIK RD 6 4 4 8 44 4:2
20 8 Blidstrand, Ricard DIF LD 8 4 4 8 16 13:6
21 9 Liljegren, Felix DIF RW 8 4 4 8 16 8:9
22 10 Gulldén, Pontus FHC LW 6 2 6 8 2 12:2
23 9 Blomgren, Erik FHC RW 6 6 1 7 4 11:3
24 14 Björk-Lindström, Victor SDE RW 6 4 3 7 0 14:5
25 18 Nilsson, Erik SDE CE 6 4 3 7 2 11:5
De ugye abban egyetértünk,hogy amíg Hári tojik mindenkire addig nem tud játszani a válogatottban??!
Nem tudom, hogy Hári János kire "tojik" és kire nem.
Mindenkire nem "tojhat", ha a Bp Stars hívására hazajött tavasszal és káprázatos játékával a többi kiválóan játszó játékostárásval együtt tornagyőzelemre segítette a magyar klubcsapatot.Amennyiben igaz az, hogy most minden hazai érdekelt összefog a sportágunk sikeréért akkor jó lenne, ha bevetnék a meggyőzőképességüket azok akikre nem "tojik" és levetnék a büszkeségüket azok akikre "tojik".
A válogatottba hívták TÖBSZÖR,ő nem válaszolt,ennyi!!Emberrablókat kéne érte küldeni??Hányszor kéne hívni??
Azért fordítva ne üljünk már a lovon!!!!!!
Valakinek a hazája nemzeti csapatában játszani megtiszteltetés és a normális lelkületű embereknek ez kötelességük is lenne!!
Biztos vannak olyan játékosok aki büszkén állnak rendelkezésre,szerintem az ilyenekkel töbre megy a csapat!!Ez csapat sport !!
Kedves pakkk!
Nem a gyermekről van itt szó, hiszen ő ebben a korban még egy gyurma.
A közegről ami körülveszi és a véleményalkotók szerepéről, felelősségéről akik hatnak rá akiknek ad a szavára.Nagyon fontos a szülők a magyar barátok és azon szakemberek szerepe akik végső soron ha nem is a válogatott szineiben, de mint egyedüli hazai klubcsapat a Bp Stars szineiben rá tudták venni egy nemzetközi kupán való szereplésre.
Úgy gondolom azonban, hogy pl Oldspieler nálam sokkal autentikusabban tudna a témában véleményt nyilvánítani, hátha meg is teszi.
De kérdezem,ha hívják és nem is válaszol ,it kéne tenni??Meg szerinted valóban győzködni kéne egy gyereket vagy a szüleit??Legyen ez a helyes viselkedés??legyen ebből tendencia??
pakkk, mielőtt teljesen eldurranna az agyad, felhívnám a figyelmedet erre a kommentre:

hokifan 2008.07.03. 11:42:11
A keret 18+2,lesz Hári is.Szülők előre!
Már eldurrant :) Nem is tudom ezt értelmezni?!Segítene valaki?
Ráadásul a divizió I-ben a Vb keret 20+2
Vannak olyan hazai szakemberek akik elérték, hogy részt vegyen egy hazai tornán.
Az ő szerepük szerintem a kulcs a megoldáshoz.
Nem hiszem, hogy az MJSz illetékeseinek bárki előtt is meg kellene alázkodnia.Látatlanban is biztos vagyok abban, hogy a Szövetség és az utánpótlás válogatott képviselői elmentek a vállalható határokig.
Végül egy kis demagóg lózung:
Nem jó az a megosztó közeg ami a kishazánkat az élet minden területén meggátolja abban, hogy összefogással világra szóló sikereket érjünk el:-(
pakkk, a komment számszaki tévedéseitől tekintsünk most el. lényegi tartalma szerint a kommentező azt valószínűsíti, hogy Hári is lesz a keretben. Nem tudom, mennyire igaz ez, mennyire nem, de nem hiszem, hogy az bárkinek is használ, ha az uborkaszezon közepén tajtékzunk Hári János el nem követett cselekedetein. Vagy ha netán tényleg szerepelni fog a válogatottban Hári, akkor majd megeresztesz egy nyilvános meakulpát?

Én annyit tudok, hogy Galló Illés esetében is voltak félreértések a múltban, de az érdekeltek képesek voltak túllépni ezen, és amennyire tudom, kellemes meglepetést jelentett minden érintett számára a válogató. Nem hiszem, hogy az elvakult minősítgetés bármit is előrevihetne.
Kerusz,nem vagy figyelmes!
Nem tajtékoztam,csak tényként írtam le,illetve azt,hogy én mit gondolok arról,hogyan kellene egy fiatal sportolónak viszonyulnia a Nemzeti csapathoz és,hogy IDÁIG,nem válaszolt a hívásra (és bizony többször hívták) voltak olyanok akiknél volt kommunikációs probléma,de ők maguk bejelentkeztek mert fontosnak tartották a címeres mezt.
Szerintem akik konkrét infóval rendelkeznek ebben a témában,hogy jön-e vagy nem azok biztosan tudják,hogy a keret 20+2 fő,azért gondolom,hogy ez csak egy szimpla vélemény volt.
Szerintem nem lenne szükség a nyilvános meakulpára mert akármi lesz az idáig történtek nem változtak,illetve én nem azt mondtam,hogy Hári ne legyen benne a csapata és azt sem mondtam,hogy biztosan nem lesz benne,bár számomra ez etikailag,pedagógiailag furcsa lenne
Még valami én valahogy erősnek érzem a külföldön játszók sztárolását,vagyis azokét akik nem igazán közreműködők,mert igen is vannak olyan külföldön játszók akik rendszeresen részt vesznek a válogatott programokban és itthon is vannak igen csak tehetséges gyerekek sőt,azért mert falaki külföldön játszik még nem biztos,hogy jobb mint az itthon játszók.
Szerintem kicsit a hazaiakkal is foglalkozni kéne megérdemlik
Szerintem foglalkozunk velük. Mármint a hazaiakkal is. Ebben a posztban például igen sok itthon játszót soroltunk fel.

És azt javaslom, tényleg tiszteletteljesen, hogy ezt a vitát most függesszük fel, mert nem használunk vele senkinek. Folytassuk akkor, ha lesz fejlemény, amely indokolttá teszi a folytatást.
Igazából ez a kritika nem a szerkesztőknek szólt. Inkább a kommentezőknek akik részinformációkkal jelentkeznek,természeten én is ilyen vagyok,de azért próbálok tájékozódni mielőtt írok:)
Részemről okés
Kedves Hokikori!
Több kommentedben is említed a Bp Stars szerepét a külföldön játszó, de a válogatott csapatokban mindezidáig nem érintett játékosokkal összefüggésben. Pl:"a Bp Stars hívására hazajött tavasszal és káprázatos játékával a többi kiválóan játszó játékostárásval együtt tornagyőzelemre segítette a magyar klubcsapatot."
Ezzel szemben a Bp. Stars elnöke a következő nyilatkozatot tette korábban ezen a blogon:
"Mint ahogy abban sem, hogy (a Bp Stars) elfogadta a három külföldön játszó játékos jelentkezését a European Golden Puck tornára. Ez eddig is így volt. Az előző években is, ha itthon voltak, jelentkeztek, és mi szívesen láttuk őket. Mindig kíváncsian nézzük, mennyit fejlődtek, és egy kicsit össze is hasonlítjuk tudásukat az itthon játszókéval."
"Mi mindig szívesen látjuk őket. Hogy miért választották ezt a tornát, nem tudom."
Gyanítom, hogy erről a dologról többet tudsz nálunk. Nem akarok visszamutogatni. Osztom a véleményedet abban, hogy óriási a sportolót körülvevő közeg felelőssége. Viszont engedd meg nekem, hogy a válogatottba már bekerült játékosainkkal elfogult legyek! A véleményem az, hogy minden játékos legyen büszke, hogy velük egy csapatban játszhat! Látatlanban ne gondolja azt, hogy bármelyiküket is ki tudja szorítani a csapatból! Szintén osztom a véleményedet abban, hogy a sztárságot nem médianyilvánossággal, hanem játéktudással kell megalapozni. Azt azonban szeretném hozzátenni a dologhoz, hogy a sztárság kötelez! A csapaton belüli vezéregyéniségnek sokkal többet kell tennie a csapategységért, mint a többi csapattagnak. Példaként említeném Kangyal Balázst, vagy Ocskay Gábort a felnőtt csapatból.
Foglalkozzunk akkor többet a hazaiakkal és főleg a védőkkel, mert abból évek óta hiány van!!!
Zsilett segítségével jutottam el a Sommer Tamást bemutató jegyzethez: realujpest.blog.hu/2008/07/11/valogatottak_1#more559786
Rendkívül szimpatikus a fiatal srác hozzáállása és meglepő, hogy milyen ambiciózus célok lebegnek a szeme előtt, annak ellenére, hogy ezen a blogon sokan sokat vitáznak azon, hogy a hivatalosan megfogalmazott cél 2009-re az U-18 Div I-ben maradása.
"Az ifi válogatottban a célom egyértelműen az utazó keretbe kerülés és a világbajnoki cím."
Hazatértemkor mondták, hogy létezik egy hokiblog, amit immár két hete olvasgatok: kisfiam, Farkas Simon a harmadik szezonját kezdte el Torontóban a Midget (1992)korosztály legmagasabb ligájában, a tripa A-ben(AAA), a North York Rangers csapatában. (gthlcanada.com)
Ehhez fogható talán Moszkvában és Svédországban lehet: fél millió gyerek hokizik csak Ontarió államban.
Július elején kellett jelentkeznie a csapatánál, s így csak a remélt rájátszás után, márciusban repülhet haza. Így nem vehetett részt semmiféle
felmérésen, edzőtáboron és felkészülési mérközésen. Természetesen jeleztük Géczi Gábornak, Ancsin Lacinak és Marton Tibinek, hogy számithatnak rá a Magyar Válogatottban, még akkor is, ha az iskolában nem nézik jó szemmel elutazását.
Itthon volt alkalmam meccseket látogatni és sokakkal beszélgetni: sok mindent láttam és sok dolognak örültem, - de ami fontosabb a jövő héten visszarepülök, hogy láthassam a Fiamat játszani.
Lehet, hogy túlzás, de az egy kicsit más sportág: de erről kérdezzétek meg Supert, Spielert vagy
Vas Jankót. Esetleg Kercsót.
Szép Karácsonyt kivánok és
HAJRÁ MAGYAROK!
FLI:
Kösz a jelentkezést és kedves soraid is. Megnyugtatlak, hogy Studniczky sokat emlegetett zakós listáján Simon is előkelő helyet foglal el!:-)
Reméljük Őt is láthatjuk az Ifi VB-én.
Hát akkor most mi van?
süti beállítások módosítása