HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Budai és Gröschl is elmegy az Albától

2008.05.21. 22:45 F. Kapus

Jövő hétfőn szárazedzésekkel kezdi a felkészülést a 2008/09-es idényre az Alba Volán csapata. Az osztrák bajnoki keretben nagy változások várhatók. Négy távozó neve máris publikus. Három felnőtt és egy korábbi utánpótlás-válogatott van köztük.

"Ebben a pillanatban annyi biztos, hogy Borostyán Gergely, Budai Krisztián, Gröschl Tamás és Rajz Attila nem szerepel az EBEL-keretünkben jövőre – osztotta meg a friss információkat a jégkorongbloggal Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. – Közülük Rajz Attila a klubnál marad, az OB 1-ben induló fiatal együttes csapatkapitánya lesz."

A többi játékosról is tudunk egyet s mást. Budai Krisztián Késmárkon van, jók az esélyei, hogy a szlovák Extraligába szerződjön. A Ski Park MHK Kezmarok szándékai komolyak. Ocskay Gábor elmondta, a kapus tavaly is Szlovákiába igazolhatott volna, de akkor a Volán nem engedte el. Kérője szintén első osztályú csapat volt, a Liptovsky Mikulas. "Krisztián szerződése lejárt, elköszönt tőlünk. Nagy barátsággal váltak el útjaink. Tíz év után környezetváltozásra vágyott, ezt akceptáltuk" – mondta Ocskay. Ide kapcsolódó hír, hogy elkészítették a szlovák bajnokság jövő évi sorsolását.

Külföldön folytathatja karrierjét Gröschl Tamás is. Az EBEL-ben halványan, de az OB 1 rájátszásában és a vb-n régi önmagára emlékeztetően teljesített csatár Franciaországban szeretné folytatni pályafutását. Élete párja ott sportol, szeretne közelebb kerülni hozzá. "Korai lenne még bármiről beszélni. A tárgyalások elején tartunk. Az is lehet, hogy Magyarországon folytatom a pályafutásomat" – pontosított a játékos.

Kedden érkezik Magyarországra Ted Sator. A csapattal az előző évben bajnoki címet nyert tréner a hírek szerint szóban megállapodott az Alba Volán vezetőivel a folytatásról. A komoly NHL-múlttal rendelkező amerikai edző tíz napig tartózkodik hazánkban, ez idő alatt konkretizálják a részleteket, és remélhetőleg aláírják a kétéves szerződést.

A magyar játékosok között további jelentős mozgás várható. Ocskay, Palkovics és Tokaji komoly külföldi ajánlatot kapott. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy elhagyják a klubot. Mindenesetre az Alba Volán már minden játékosnak kiosztotta a jövő évre vonatkozó szerződéstervezetet. Az idegenlégiósok közül csak Guntis Galvins kapott ajánlatot. A lett válogatott védője a világbajnokság után olyan országok klubjaival tárgyal, amelyek pénzügyi lehetőségeivel a Volán nem tud versenyezni. Többek mellett az új orosz liga is célpontjai között szerepel. Ha nem sikerül feljebb lépnie, szívesen jön vissza a Volánba. Egyelőre egyéb légiósok érkezéséről nincs hír.

Ocskay az MJSZ hírlevelében is nyilatkozott: "Úgy gondolom, az új idényben is az lesz a legfontosabb feladatunk, hogy biztosítani tudjuk a zavartalan munkát és a tehetségek fejlődését. Épp ezért a felnőttek között több fiatalnak is szeretnénk lehetőséget adni, például Kógernek, Hegyinek, Hajósnak vagy Kiss Dávidnak. Ami a dolog szakmai részét illeti: az első csapatnál Ted Sator marad az edző, a farmcsapatot és ezzel együtt az utánpótlás-nevelés irányítását pedig egy szintén külföldi szakemberre szeretnénk bízni."

Ez azt jelentheti, hogy saját nevelésű, de az utóbbi időt külföldön, Ausztriában, Szlovákiában, Németországban töltő játékosokat hoz haza a székesfehérvári egyesület.

10 komment

Címkék: átigazolások alba volán ebel ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Várható volt, hogy nem fog a csapat egyben maradni. A fiatalok beépítése nagyon fontos dolog, már előbb kellett volna ezt meglépni és nem anyagi okokból. Az A csoportba való feljutással megnyílt sok jó játékosunk számára számos kapu. Az anyagi helyzetet ismerjük. Mindenki pénzből él. Ők is. Kíváncsian várom, hogy milyen csapatot fogunk kiállítani, de akárhogy is lesz, szívem továbbra is kék-fehér. Hajrá Volán Mindörökké!

Sajnálatos hogy az Alba Volán honlapján nem közli a legfrisebb híreket velünk. A blog előtt ismételten emelem kalapom, mint már oly sokszor. Gratula a hírszerzéshez!
Köszönjük a tájékoztatást a Blogtól! Jó, hogy van egy ilyan megbízható forrás a jégkorongot szerető szurkolók számára. Nagyon jó ötletnek tartok, hogy a fiatalokat beépítik a csapatba, és hogy a farmcsapathoz is külföldi neves edzőt hoznak. Nagyon sokat fognak fejlődni ezek a srácok, ami az U20-as és a felnőttválogatottnak is jót tesz. Gröschlt és Budait is megértem, hogy elmennek (nekik is jót fog tenni remélem a levegőváltás)
Annyival egészíteném ki talán még a cikket, hogy Sihvonen visszatért Finnországba. Azért arra is kíváncsi leszek, hogy ha minden idegenlégiós elmegy (Galvins is elmegy), akkor kiket és honnan igazol az Alba.
Budai távozása konnyen megjosolhato volt.
Kedvesem kedvenc jatekosa, remelem megtalalja szamitasait szlovakiaban es uj lendulettel fog kuzdeni a valogatottsagert.
Iden nehez dolga volt Pat-nek a kapus kivalasztasnal, de varhatoan jovore megnehezebb lesz.
Sok sikert Krinónak! Szegény, Ő a nagy vesztes... Biztos, jót tenne Neki külföldön egy jó szezon... És ahogy elnéztem az A csoportban három kapust szokás kivinni a VB-re...
Az megint más kérdés, hogy hogyan fogja a Volán összeszedni az EBEL játékosait, ha az "olcsó" "helyiek" elmennek...
Érdekes. Most néztem meg a Volán honlapját és ott is van egy majdnem ugyanilyen hír, csa abban egy szó sincs Budairól.
Csatlakoznék Orion66-hoz, szerintem is nagyon jó, hogy van egy ilyen megbízható forrás a jégkorong szerelmeseinek:)) Ez egyébként az első hozzászólásom itt a blogon, eddig csak mezei olvasó voltam...
Az Ocskay, Palkovics duó távozása elég nagy érvágás lenne.. Kérdés, hogy így mi lesz a Volán EBEL szereplésével, hisz nélkülük nehéz lesz felvenni a versenyt. Velük is nehéz, hát még nélkülük.. De megérteném őket, hisz valószínű ez az utolsó lehetőségük, hogy kipróbálják magukat külföldön. Budait is megértem.. Én azt vettem észre, hogy a Ted Sator inkább a Hetényinek szavaz bizalmat, így minden bizonnyal nem lenne első számú kapus. Gröschl Tamás pedig, ha Franciaországba szerződik, remélem ugyanolyan sikeres lesz, mint a már kint lévő magyarok:)))
Kiváncsian várom a Volán idei igazolásait!-Id.Ocskay azt mondta"-magyar válogatott" játékosokkal akarja az idei csapatot, megerősiteni!!- Eddig csak távozó, hezitáló,a külföldieket elküldő cikkek olvashatók.A válogatottak sora pedig véges.Kik,honnan , mikor,- eddig csak távozók vannak.Meg kell nézni, az EBEL-ben szinte minden csapatnál van mozgás!!-Lehet, hogy az idei Volán még gyengébb lesz mint a tavalyi???-De lehet, hogy arra várnak, hogy Ted Sator megjöjjön, és akkor megmondja ki kell, ki nem kell?-Gröschlt sajnálom, nem a Sator embere volt,-Budai pedig 85%-os teljesíménnyel mit akar?- A fiataloké a jövő, én Hetényire építeném a csapatot, Ő abból a kevés lehetőségből is parádésan bizonyított!!
Hat az ideny vege fele Hete kiszoritotta Budait, akinek az elmult evek legrosszabb szezonja volt az utobbi, tud o ennel sokkal-sokkal tobbet is. Evek ota szo van rola h elmegy szlovakba, most megerett ra az ido. Ez mindenkinek jo szerintem, egyedul azt banom h az alba nem kap erte penzt. Sihvonent sajnalom, mert Vaszjunyin is kiemelte, rengeteget lehet tole tanulni. Groschlnek pocsek szezonja volt, remeljuk megtalalja a szamitasat. Sztem egy legios- es egy negyedik sor kell igazan a volannak, elobbi a tavalyi evben konstans gond volt, utobbit sztem ki lehetne hozni sajat fiukbol (Sofron, Nemeth, Koger)Dunaferres igazolasokkal (Erdelyi, Galanisz)es mondjuk ha a szabadugynok Feketet vagy Rogert visszahoznak. Persze ez csak az en vagyam mert szeretem az emlitetteket, de akkor is. A blognak meg kosz az alapos, naprakesz infokat!
Ja egy epito jellegu javaslat. Nem lehetne egy olyan tablazatos atigazolasi korkep topikot futtatni? Ide-oda-amoda egy csomoan linkelnek atigazolasi hireket meg a blogon is megjelenik egy par, de a tablazatos atlathato lenne es azt tapasztalatom szerint imadjak a szurkerek. Lehetne par naponta frissiteni vagy ilyesmi. Persze csak otlet, de sok helyen csinaljak, es sikeres
ilyesmire gondolok, mint ami az ujpest oldalán van:
ÉRKEZETT: -

TÁVOZOTT:
Papp Viktor (DAB)
Stanislav Skorvanek (MSK Zilina, SVK Extraliga)
Jiri Mocek (HC´05 B. Bystrica, SVK Extraliga)
Anton Lezo (Zaglebie Sosnowiec, POL Extraliga)
Kamil Gonda (HK Spisská Nová Ves, SVK I. liga)
Robert Cop (Miskolc?)
Tomas Matula (?)
Juraj Senko (?)
Daniel Mracka (?)
süti beállítások módosítása