HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Oroszországban mindenki berúgott

2008.05.19. 10:28 F. Kapus

A kanadaiak Moszkvába, az oroszok Kanadába járnak világbajnokságot nyerni. Olykor csalódást keltő játékkal buknak el a hazaiak. A vendégeket ez mit sem érdekli.

Végül is messze nem kiegyenlített erők csaptak össze a lelátón a döntő során, jóval több volt a kanadai drukker. A hangulat a játékosok bemutatás alatt forrósodott fel először. Az oroszokat kifütyülték, két csatárt kivéve. Ovecskin visszafogott tapsot kapott, Radulov ovációt. Érthető, már írtunk róla, hogy a helyi juniorcsapat játékosaként nyerte meg a Memorial Cupot és lett MVP a döntőben.

A találkozó során hatalmas hangulat alakult ki. Bár mindkét tábor statikus rigmusokat hajtogat (Go, Canada, Go, illetve Rosszija), nagy volt a zaj. Az első harmad végére végképp jó kedvre derült a többség, kétgólos volt a hazai előny. A hoki több legendás alakja is a nézők közé vegyülve figyelte a meccset. Scott Bowman, Vjacseszlav Fetyiszov, Valerij Kamenszkij, Philippe Bozon együtt sörözött a szünetben a szurkolókkal. A politikusok is ott mozogtak a nép között. A kanadai miniszterelnök flangált fel-alá. Aki arra járt, azzal kezet fogott. Igaz, mindezt öt drabális mackó társaságában. Nem kért védelmet Alekszandr Medvegyev, a Gazprom alelnöke. Öltönyben, orosz sállal-zászlóval virított a sörmérés képzeletbeli pultjainál. Fogyasztóként volt jelen.

A második és harmadik harmadban a kanadai szurkolók ugyanúgy lankadtak, mint csapatuk támadó kedve. Fel-felvillantak az érdekesebb jeleneteknél, de nem voltak elemükben. Az oroszok pedig egyre inkább jöttek fel, mindkét fronton.

A hosszabbítás előtti szünetben teljes döbbenet ült a csarnokra. Olyan ideges és izgatott volt a légkör, hogy a máskor zsúfolásig tömött büfékben is csak lézengtek az emberek, mindenki a folytatásra koncentrált.

Ebben nem volt sok köszönetük Quebec polgárainak és az ország más részéről ide utazottaknak. A negyven percig csak agresszivitásával és egyénieskedésével kitűnő Kovalcsuk a pokolba küldte álmaikat. A dermedt csend után hamar magukhoz tértek a kanadaiak, errefelé nem csinálnak sorstragédiát egy vereségből. Derekasan megtapsolták csapatukat. Heatleyék a ceremónia és az orosz himnusz után sietve távoztak, körbe sem korcsolyáztak, megköszönni a szurkolást. Érezték, ez az este nem róluk szól.

Nem osztozott ebben az érzésben Alekszandr Ovecskin. Fürdött a boldogságban. Vezette csapata ünneplését, minden hülyeséget kitalált. Vezényelte a szurkolótábort, üvöltött a csapatfotózás alatt, feltörte a jeget a kezdőkörben, zászlókat tekert magára, és azokkal vacakolt gyorskorcsolyázás közben.

A hatalmas ünneplés az öltözőfolyosón is folytatódott. Ovecskin hozta be a kupát.
"Világbajnokok vagyunk" – üvöltötte könnyes szemmel előtte haladó csapattársai felé. Ki sem engedte a serleget kezéből, ameddig a sajtómunkások elé nem kellett járulnia. Miközben a tévékamerák felé haladt, mobilhívása érkezett. Nem is szabadult meg a készüléktől, oroszul trécselt percekig. Közben sűrűn elnézést kért a kameramanok és riporterek erdejétől. Mindenki nevetett, mire abbahagyta a telefont. "Nagy a család" – mondta a végén.

Először a vizuális, majd az írott média következik a protokoll szerint. A firkászok mindenféle kérdéseket tettek fel, de a Washington világsztárja csak arra volt képes, hogy ezt hajtogassa: "Ez hatalmas siker a csapatnak, és óriási öröm a hazánknak. Mindig arról álmodtam, hogy világbajnok legyek. Hihetetlen, hogy ez éppen a hoki hazájában sikerült, és éppen Kanada ellen. Ma Oroszországban mindenki be fog rúgni. Mi is itt, Quebecben, az biztos." De a telefon ismét megcsörrent, Ovecskin hangja elcsuklott, intett az újságíróknak. Sarkon fordult, visszasétált az öltözőbe. Zajos társaság várta odabenn.

Személyes rész következik. Nem tudom titokban tartani, útján már csak egyszer állt meg. Akkor, amikor a jégkorongblog e cikket író munkatársa által kezébe nyomott mezt, nincs rá jobb kifejezés, összefirkálta. Azt a 32-es számú Dinamo Moszkva-mezt szűk családi ünnepség keretében, lakásom legforgalmasabb helyiségében fogom visszavonultatni kisfiammal. A legnagyobbak közé kerül. Patrick Royé mellé.

7 komment

Címkék: vb döntő a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igen, 2-4 után hosszabbításra menteni a meccset, olyan lelki töltet, ami szinte biztossá tette (volna) az orosz sikert - ha nem lettünk volna Kanadában, Kanada ellen... és az eksztatikus állapot volt még sokat mondó, gondolok itt különösen arra, amikor Kovalcsuk az egyenlítő gól után focis módra "kimászott" a szurkolóikhoz... nagyon akarták, nagyon megérdemelték. három hosszabbításuk volt a vb-n, mindhármat hozták.
Azért egy fotót remélem posztolsz arról a firkáról. És nem kukacoskodásból, csak pusztán kíváncsiágból :).
és az milyen volt hogy annyira meg voltak zavarodva a kanadaiak (a szervezőkre gondolok) hogy az érmek előtt odaadták a kupát is? vajon hogyan kapták meg az érmeiket az oroszok? az öltözőben? (elkapcsoltam úgyhogy nem láttam mi történt a kézfogások után)
Én a Kanadaiaknak drukkoltam:(, de az tény két nagyon jó csapatról van szó ügyes technikás játékosok mind a két oldalról, tehát mind a két csapat megérdemelte a győzelmet!:(
Ügyesek voltak az oroszok!
A vodka enyhíti a fájdalmat,- javaslom a kanadaiaknak!
GNiki, az lehet, de a kanadai mezt nem egy Morozov, Kovalchuk, Nabokov, Fedorov v. akár egy Ovechkin viselte... csak egy Heatley meg egy Nash... (csak vicc volt) :DDDDDDDD yupppiiiiiiiiiiiiiii!!!! Ruussszzijjaa-Russszzziiijjjaaaa!!!!!!!! ;)
Ez a legjobb évem! Először Magyarország utána az oroszok... teljes boldogságban úszok... :DDDD
süti beállítások módosítása