HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mi kell még? Semmi más

2008.04.19. 16:09 F. Kapus

Olyat tett a magyar válogatott, amiben nem sokan hittek. Feljutott a legjobbak közé. De ez mind semmi. Minden riválisánál jobban játszott, térdre kényszerítette a japánok után Ukrajnát is. Nem lehet vita, ott a helyünk Svájban.

Kényelmes tempóban indult a mérkőzés. Feszültek voltak az ukránok is. Biztató volt ez is, meg az is, hogy semmiféle nyomást nem tudtak gyakorolni kapunkra. Kiegyenlített erők küzdelme folyt.

Vas Jánosra készültek, ez látszott. Többször is megpróbálták fizikailag tönkretenni. Támadták az arcát, ütötték a tarkóját, egyfolytában provokálták. Legjobb bajnokságból érkezett játékosunk hatalmas góllal válaszolt minderre. Ettől nem múlt el a vele szembeni attak. Jegyezzük meg, hogy a szerencse velünk volt. Gólt hozó ellencsapásunkat megelőzően kapuvasra lőtték a korongot az ukránok. Erejüket először akkor mutatták meg, amikor hátrányban közel 45 másodpercig birtokolták a korongot, még a támadóharmadban is körbe tudták járatni ellenünk. De nemsokára Palkovics mutatott olyat, amit még talán nem tapasztaltak. Négy védekező ukrán között vitte át a korongot, majd a hosszú alsóba helyezett. Nem klasszikus emberelőnyös, de a magyar hokitörténelem klasszikus gólja volt ez, fogadunk rá.

A maradék másodpercekben majdnem lőttünk még egyet. Súlyos helyzeteket hagytunk ki, és még így is kétgólos előnyt szereztünk. Karpenko két hihetetlen védést mutatott be. Az ukránok talán ha kétszer kerültek gólközelbe. A magyar hokitörténelem egyik legfelemelőbb harmada volt ez. Sajnos a kanadai bíró Kovácsot indokolatlanul kiszórta a végén, úgyhogy a második harmadot hátrányból folytathattuk.

De Reid bíró hamar visszaadta, amit elvett, Varlamovot is lezavarta semmiért. Négy a négy ellen Ladányi és Peterdi váltott ritmust a félpályánál, utóbbi fantasztikus csuklózása után a kapu jobb oldalában kötött ki a korong. Azonnal időt kért Golubovics szövetségi kapitány. Aztán emberhátrányban Vas J. és Ladányi ugrott ki, Balázs lövése a felső vasról pattant fölé. Az ukrán szurkolók arcán látszott, nem hiszik el, amit látnak. Mi sem nyugodhattunk meg. Két okból. Egyrészt ismerjük a játék logikáját, ha leállsz, pillanatok alatt egyenlíthet az ellenfél. Másrészt élénken élt bennünk a japánok elleni meccs tapasztalata. Még akkor is, ha percekig úgy tűnt, megtörtek az ukránok. De ilyen jeleket a házigazdákon is láthattunk, azután mégis felálltak.

Nem vitás, hibátlanul, taktikusan játszottunk az első félórában. Mindenki. És mindenki a maximumot hozta.

Aztán második harmad második felétől kezdtek fogyni a magyar helyzetek. Ezzel párhuzamosan nőtt az ukrán nyomás, valamelyest felpörögtek. És a szerencse is fordulni látszott, két lövésünknél egy-két centi hiányzott a gólhoz. Fontos volt, hogy kihúzzuk a harmadot kapott gól nélkül. Amikor ezt írtam, pont nem láttam, hogy az ukránok betalálnak. Szép lövés volt, Szuper csak beleérni tudott. Egy percen belül kaptunk még egyet. Szemencsenko golfütéssel talált a jobb felsőbe. Hihetetlenül felpörögtek szomszédaink, de Szuper bravúrjaival megtartottunk egyet előnyünkből a harmad végéig. Gondolhattunk ekkor arra, hogy mit nem adtunk volna egy ilyen állásért a találkozó előtt. De mégis, 200-as pulzussal tértünk pihenőre. Bennünk volt az ütés, de megúsztuk. Szünet ennél jobban rég jött, az biztos. Húzós záró játékrészre lehetett számítani.

Heroikus küzdelmet folytattunk ekkor a sokkal pörgősebb ukrán válogatottal szemben. Csak pillanatokra volt nálunk a korong. Csak az első sorunk tudott helyzetekig jutni, előttük több lehetőség is adódott. Vaszjunyin vitte a prímet.

Tragikus események nélkül ért véget az utolsó harmad első tíz perce. Ilyen fölényt nem szokott kibírni magyar csapat, ezért izgultuk. Tán nem is a csapat, hanem sporttörténelmi tapasztalatok miatt. Az 50. perctől jobbá vált támadójátékunk, Artyom negyedik helyzetét védte Karpenko. Nagyon jókor kerültünk emberelőnybe. Kiszámíthattuk, amikor kiegészülnek, három és fél perc lesz vissza a meccsből. És időkérésük már nem volt, mert a 22. percben el kellett használniuk. Ekkor Széliget földre vitte egy korong, amely orrát találta telibe. Vére a jégbe fagyott. Három perccel a vége előtt mégis megbeszélhették teendőiket az ukránok. Több percig állt a játék. Ez alatt Széliget is rendbe tette az orvosi stáb. Vas János két perccel a vége előttig bírta cérnával. Hátulról ököllel fejbe verték, visszaadta. A kanadai kiállította.

És csodák csodájára, ismét mi lépünk meg. Vas Márton megbosszulta testvére kiállítását, gyönyörű gólt lőtt a felsőbe. 4-2. Ezzel eldőlt.

Feljutottunk a legeslegjobbak közé. Mert a másodosztályban mi voltunk a legeslegjobbak. És ezt ellenfeleink is elismerték, ez a valami.

Minden tekintetben hatalmasat fejlődtünk. Többet lövünk kapura legnagyobb riválisainknál, többször nyerünk bulit. És ami a legfontosabb, mérkőzést is mi nyertünk a legtöbbször. Ötből ötöt.

Mi kell még? Semmi más, fiúk. Ugrálok a tv előtt, leülök a gépem elé, és egyfolytában potyognak a könnyeim. Büszke vagyok rátok. Köszönöm. Köszönjük.

375 komment

Címkék: magyarország vb válogatott a csoport divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezek a fiúk a Kisstadionban kezdték szabadtéren, de akkor is többezren álltak hóban fagyban egy fradi vagy szpari meccsen. Akkor még csak a C csoport alján voltunk és mégis soskakat vonzott a hoki. Most hogy épülnek pályák és több hokira alkalmas csarnok van ez a győzelem talán további lökést adhat. Számot kell vetni azzal, hogy a hoki ma sikeresebb sportág mint a foci, ezért támogatásra érdemes.
Fantasztikus amit a fiúk ma tettek, az akarat, a hit és persze a sokéves klemény edzés diadala.
Hajrá magyarok!
Gratulálok a magyar jégkorongozóknak!
Gyerekek nem tudná valaki a Sport1 összefoglalót feltolni a YouTube-ra? Itt Ausztráliában még az apróhirdetések között sem adtak hirt erről a zseniális magyar győzelemről! Jó lenne legalább a gólokat látni.
Bakker, most lett vége az ismétlésnek...
ha nem tudtam volna a végeredményt :), biztos infarktust kaptam volna... :)
Bí.
Óh, beszarok. Most néztem meg megint a meccset, hát megkönnyeztem másodjára is. Utólag nem is nézett ki olyan durvának a 3. harmad, mint élőben, és tényleg nekünk volt több helyzetünk, bámulatos! Ezek a fiúk óriásiak!!! Istenem, de jó most magyarnak lenni...
Gratula, minden elismerésem ennek a csapatnak.
Munka, akarás, teljesítmény -> siker.

És olyan jó látni az ilyet.
en nem is hiszem L
ketszer meg megnezem a golok ismetleset, hogy tuti lehyen
ez karcosabb mint a jamaikai bobcsapat1 eve meg volt bajnoki amit hoeses miatt felbeszakitottak
ezen rohogtek itt a csehek, marmint itt amerikaban
de most lesz USA- HUN a VB--n
nem hiszem L
mikor meg a fradi -dozsat neztem az esoben....
meg junoszty tv-n a C csoportot
ez tobb mint bravur
Hihetetlen ez a blog.
Osszehozza a magyarokat a vilag minden tajarol.
Volt itt magyar Svedorszagbol, Ausztraliabol, Skociabol, Csehorszagbol, Esztorszagbol, USAbol es meg ki tudja honnan.
Koszonjuk!!!
ja a nemzetisportnak meg vege mint az SZDSZ-nek
hulyek
az egesz holnapi szamban nem is kene masrol irniuk csak errol, olyan 38 oldalt
de fogalmatlanok
Sziasztok!
Felvidéki pozsonyi egyetemista vagyok. Ti nem is tudjátok elképzelni azt az ôrômet, amit egy hoki VB nyertes országban érezhet egy magyar, magyar hoki siker kapcsán. Az itteni lapok rôgtôn tudósítottak a fejleményekrôl és a kommentekben elismerôleg nyilatkozó keménymag hizlajla a májamat :). A szlovák haverok most irigykednek. Már alig várom a 2009-es VB-t és remélem, hogy Szlovákia találkozik Magyarországgal. (Az idei VBn muszáj vagyok nekik drukkolni, hogy ki ne essenek :D) Kôszônet a délutáni gôrôg rádiós kôzvetítôknek, akik egy életre szóló élménnyel ajándékoztak meg és szégyen a magyar médiának! Hajrá magyarok! Hajrá Magyarország!
hehe
meg1ccer felmentem a nemzetinek mondott sportra, nepsportnak jobb vot
valami sevilla meg almeria, meg a diosgyor hozta otthon az x-et
botranyos
Hali Mindenki!Sajnos a munkám miatt csak telefonon tájékozódva tudtam követni a napi eseményeket.Képzeljétek a pici fiam/1-én lett 6/idén kezdett ismerkedni a jégkoronggal,idén kezdte el látogatni a Bp Stars edzéseit és ma játszotta az első meccsét a csapatával.Azt hiszem ez az év ez a hónap és ez a nap nagyon emlékezetes lesz mindannyiunknak.HAJRÁ JÉGKORONG,HAJRÁ STARS,HAJRÁ MAGYAROK!
az NSO-t nem a szakmai hozzáértés, hanem a vicces rontások miatt olvassa az ember ;>
"Hungary is promoted to the 2009 IIHF World Championship"

egyszerű megállapítás, mégis öröm olvasni :)
hol olvastad?
mert NSO-n az van hogy a diosgyor lott ketto golt
hagyma: ofkorz nem az nso-n :)
www.iihf.com/channels/iihf-world-new-ib-chamionship/statistics.html

a lap alján :) meg persze ott van az is, hogy "Estonia is relegated to the 2009 IIHF World Championship Div. II" ami gondolom nekik már nem olyan örömteli...
Most néztem meg az ismétlést, így is hatalmas volt, gratulálok a fiuknak, le a kalappal a teljesítményük előtt.

Az NS-t ne sajnáljátok, ha a hokival is folyamatosan foglalkozna, Cortina rég nem lenne szövkap, hol fiatalítás lenne a válogatottban, hol öregítés, mindig változtatni kellene a kereten, mert a nép (az NS szerint) mást követel a csapatba, úgyhogy addig jó, amíg nem kezdik

Ja, ne féljetek, lehet, hogy a rötölö-klub most képtelen volt még egy vágóképnyi 3 másodpercet is megfizetni, jövőre biztos megveszi az A-csoportos meccsek jogát, hogy Léderer végigvisítozhassa a meccseket. :-/ (Stresszelem magam, hogy focinál sem mindig van képben, ki is van épp a pályán, itt mit is kezd a sorcserékkel és akkor még a korong sebességéről és a játék szabályairól nem is beszéltem...)
na azért valamennyire megerőltették magukat,
lesz pár sor a mai sportban:
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=177191

persze ez csak egy pár soros jegyzet, gondolom a bohócliga úgyis fontosabb lesz, mint ez a _valóban_ kiugró teljesítmény...
jovan csak jaccom a hulyet, bar lehet nem nehez, ket afrikai menekult focizik a cimlapon/ nem vagyok rasszista, ha feherek lennenek akkor albinot irnek/, mikor mi csodat csinaltunk
meg mosse hiszem L
A csoportban a magyar hokivalogatott?
Lemaradt:
...addig jó, amíg az NSO nem kezdi a hokiválogatott körül keverni a fekáliát.
Devil: attól mentse meg Szűz Mária Magyarországot, hogy Ritka Tudatlan Léderer megkapja az A-csoportos meccseket... de én nem akarom magam ezen stresszelni, már bejelentkeztem mint jegyvásárolni szándékozó magyar szurkoló :) ugyan nem vagyok egy utazós fajta, de április 24 és május 10 között mindenképp irány Svájc :)
mármint 2009-ben ;>

az NSO-nál meg esetleg be kéne ígérni az első fekáliakavarós cikk után egy kis beszélgetést a szurkolókkal :)
Micsoda öröm volt látni a magyar csapatot följutni az A csoportba! Én is megkönnyeztem itt Sydneyben, mint annak idején Fehérvárott is amikor sajnos nem sikerült. Ez a csapat azon túl, hogy fineszes hokikt játszik most bebizonyitotta hogy nem igaz a magyar átok. Nyomás alatt is ki tudott tartani. Szerintem ezt Cortinának köszönhetik. Pat Cortina rulez!
Ja tényleg, nincs valakinek screeenshotja az index emlegetett címlapjáról, sajna lemaradtam róla... :-)
ja Cortinanak
meg meg a Hudakeknak, meg a Kercsoeknak , meg nekunk akik kimentunk a havasesoben
hihetetlen
ennyi jatekossal es ennyi csarnokkal, ennyi csapattal/talan ha 2 komoly/
es ott vagyunk
Mi volt az index címlapon? Megosztaná valaki velem?

Amúgy én is támogatom, hogy ne Hungary, hanem Magyarország legyen a címer alatt a mezen.
Indexen az volt, hogy: Magyarország-Ukrajna 4:2
a téglalap-rovatok fejlécei lettek átnevezve (Palkovics, Ocskay, Szuper, Szélig, Vas fivérek) :)
így volt vagy 4 órát ;>
Amúgy az feltűnt valakinek, hogy a csarnokban a horvát zászló mennyivel "kopottabnak" tűnt a többinél?
Jazo,
ha jovore is sydneyben leszel svajc idejen, akkor kellene szervezeni kozos meccs nazest vmi helyen.
Nem tudtam h van megrajtam vki itt akit erdekel korong.
En itt sirtam hajnalban mikor 100ezredszer olvstam minden vonatkozo cikket , statisztikat, kommnetet!!! es most cimeres mezben nyomom!!!
SZEP VOLT FIUK
Ma reggel gondoltam bele, hogy milyen jó lesz játszani majd az NHL 2009-el, remélem abba újfent belerakják az A-CSOPORTOS NEMZETI VÁLOGATTOTAKAT:-)))
LOL...... Ugyan aludtam már egyet a tegnapra, de még mindig a hatása alatt vagyok.... Ez hihetetlen...
Nem olvastam el az összes hozzászólást, igy nem tudom, hogy mondott-e valaki köszönetet Kercsó Árpádnak. Azt hiszem igazán megérdemli. Ez nem von le semmit Cortina érdemeiből. Gratuláció Kercsó Árpád!!!!!
Sok sikert az A csoportban.
Kedves fitzroy!Ha nem is klasszikus köszönet, de azért megteszi a következő link Szélig Viktor első gondolata a cikk alján: www.nol.hu/cikk/489140/
SEDUXEN! TÉNYLEG! Már én is alig várom, asszem augusztusban fog kijönni! Majd jókat mosolyoghatunk, Don Taylor mondja ki a neveket ;D

Bar (aki nem tudná) Szuper Levi és Vas Jankó benne vannak az nhl08 játékban!
Köszi a linket hokikori, mivel ma délelőtt dolgoztam (melbournei idő szerint)nem tudtám átnézni a sajtót. Jó látni, hogz a csapat emberségből is jelesre vizsgázott a nyilatkozatok szerint.
Csak igy tovább.
Példaértékű a magyar on-line média hozzáállása a sikerhez! A másik média meg szégyelje magát sokadszorra is!! Még egyszer:GRATULÁLUNK ÉS KÖSZÖNJÜK FIÚK,PAT CORTINA,KERCSÓ ÁRPÁD és mindenki akinek a munkája fekszik ebben a sikerben!!!
Kedves Blogszerkesztők!
Minden tiszteletem a jelenlegi Szövetségi vezetőké és a csapatoknál dolgozó felnőtt és utánpótlás szakedzőké,mert nagyon megérdemlik,de ez egy hosszú út egyik állomása.Lehetne kérni a tárgyban egy interjút Sárközy professzorral és Kercsó Árpáddal. Hogy élték meg láttá-e élőben stb ...

Gratulákok Kecskemétről a fiúknak!!!Évek óta figyelem Öket és kívánom hogy hasonló sok sikerben legyen részük és valamennyiötöknek akik szurkólnak nekik.A tegnapi nap a magyar sportörténet egyik legszebb napja volt.
Sajnos Kecskeméten nincs hokicsapat,de itt a megfelelő pillanat hogy összefogjunk párán és elkezdjük az alapoknál.Mivel műjégpálya egyelőre nincs meg kell probálnunk műanyag boritással.ha van valakinek ötlete szívesen vennénk néhány barátommal.
Szóval hajrá Magyar Hoki ,Hajrá Fiúk,köszönjük!!!
Amúgy engem is felbaszott a tegnapi tvs cucc, hogy azt mutogatják, hogy ő Jaromir Jagr és akár ellene is játszhatunk... jó, ez is nagy dolog, de most A VÁLOGATOTTON VAN A HANSÚLY! ő itt Jagr ez meg itt a nemtudom mi.... Pff! Az egész jégkorong úgy lett ott beállítva, mint az állatkertben egy bottal piszkálandó csodaizé a holdról. :(
Most, hogy reggel felkeltem, az első dolgom az volt, hogy visszanézzek a hokis blogra... Ez most már sokáig így lesz!
Halkan: egy dolgot nem láttam még eddig! Igen, gratula Cortina, Kercsó, Csapat, Szövetség!
De: ne feledjük, hogy a sikernek masszívan részese a "vidék". A két bázis: Székesfehérvár, Dunaújváros - ha jobban tetszik, Alba Volán és Dunaferr. És azok, akik ma ezeknél a cégeknél/városoknál a sporttámogatási pénzügyekben döntéshozók, ugye látják az értelmét a magyar jégkorong támogatásának?
Erről jut eszembe: megérdemelnék ezek a városok/egyesületek, hogy egy rangos tornát rendezzenek ezeken a helyszíneken, nem?
1979-ben, vagy nem is tudom olyan régen volt, amikor láttam a Csicsót életében először jégre lépni, és minden tiszteletem, hoki iránti szeretetem az övé. Nem volt szerencsém látni a meccset, de ma már kétszer megkönnyeztem a youtubet, és kimondhatatlan haza szeretet lett rajtam úrrá, megint jó magyarnak lenni, még ebben a pöcegödörben is van valami jó. Bárcsak több Csicsónk lenne, aki a kitartásával szorgalmával, olyat ért el, amit elméletileg sosem érhetett volna el, kutat ásott a szaharában. Szeretném hinni, hogy ez a lesajnált jégkorongsport, végre talál magának önzetlen támogatókat, és nem jut a Fradi sorsára a vezetői miatt. Remélem vérszemet csak a játékosok kaptak, akik most megalapozhatják a hoki magyarországi jövőjét, (ez nem semmi felelőség) és a vezetők szerények és józanok maradnak. Köszönöm a csapatnak, hogy elhitték, és köszönet az edzőnek a könnycseppekért, imádom a jégkorongot, és találkozunk Svájcban.
Csak nem bírtam ki, és regisztráltam ide. Köszönöm a közvetítést, hatalmas öröm volt végigkövetni ezt a csodálatos hetet. Annak idején a C csoportból feljutást is végigőrjöngtük, de soha nem hittem volna, hogy ez lehetséges. Példát mutattak a hokisok minden sportolónak, hogy hová lehet eljutni szívvel, lelkesedéssel és hatalmas munkával. (A focistákat kár emlegetni, a "magyarfoci" nevű izé nem sport, bár a labdarúgáshoz hasonló díszletek között játszódik). Ha a közvetítéshez hasonlóan ezen a blogon valahogy megszerveznétek az utánpótlás támogatásának lehetőségeit is - a rengeteg hozzászólásból kiindulva - talán a lelkesedésen és az adó 1%-án túl is támogatni tudnánk ezt a remek közösséget. Pl egy egyszerű PayPal számla nyitásával sokan hozzájárulhatnának mondjuk az utánpótlás anyagi támogatásához. Az itteni hozzáállást tapsztalva biztos vagyok benne, hogy összejönne valamennyi pénz - és az is tuti, hogy jó helyre kerülne.
Ja, és Pat Cortinának pedig kijárna valami magas állami kitüntetés. Ha már annyi léhűtő kap, neki pláne illene. Tud valamit, amit csak nagyon kevés edző, bármilyen más sportágban.
Amúgy nekem is nagyon tetszene ha Magyarország lenne írva, de szerintem ezt nem tudjuk ott megcsinálni. Ezt önnyen megtehetik azok, akiknek hasonlít a nemzetközi és a nemzeti alak: POLAND => POLSKA; ESTONIA => EESTI, ahogyan láthattuk a vbn is. Persze tudom, hogy megcsináták máshogy is, pont a rokonaink: FINNORSZÁG => SUOMI

Szerintem már az is nagy dolog, hogy Magyars-nak írták a nevünket és ez a Magyars szó a Hungary felirattal is elterjedhet a VB jövőre Svájcban. Mondjuk ezen mi is segíthetünk egy szurkolói ÓRIÁSTRANSZPARENSSEL!!!! VVÁÁÁÁÁÁ! MÁR MEGINT ELKAPOTT! A CSOPORTBAN VAGYUNK! A CSOPORTBAN VAGYUNK! A CSOPORTBAN VAGYUNK! A CSOPORTBAN VAGYUNK! A CSOPORTBAN VAGYUNK! A CSOPORTBAN VAGYUNK! A CSOPORTBAN VAGYUNK! A CSOPORTBAN VAGYUNK! A CSOPORTBAN VAGYUNK! :D
A Patnek nem kell kitüntetés, többet ennél mint edző nem kaphat, a kitüntetést azoknak a fiúknak kell adni akik még idén is megcsinálták huszadszor harmincadszor a felkészülést, és hittel, szeretettel, kitartással, rutinnal elérték az elérhetetlent. Megmutatták
"A" csoportos jó reggelt mindenkinek. Gyorsan benéztem ide, hogy tényleg nem álom e a tegnapi nap. DE NEMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM.VALÓSÁG!!!!!!!!
Az ilyen plecsniknek ha valamikor, ilyenkor azért van értelmük, hogy kifejezze, itt most egy egész ország hálás. Bár, amikor ismerősökkel beszélek, akik nem is hallottak a hoki vb-ről, elgondolkodom, hogy még milyen messze állunk attól, hogy ez egy nemzeti sport (nem NSO!) legyen... Ezért kéne kihasználni ezt a sikert, meg a jövő évi médiafigyelmet arra, hogy lerakjuk a sportág hosszú távú továbbfejlesztésének programját. És mögé annyi támogatást szerezni, amennyit csak lehet. Persze, már most látom lelki szemeimmel, hogy ha valaki fel merné vetni, hogy adjunk a hoki szövetségnek, és a kluboknak x-szer több támogatást mint most, pl az utánpótlás nevelésre, meg hirdessünk pályázatokat önkormányzatoknak közösségi jégpályák építésére, hamar beindulna a jó kis magyar ellenlobbi (most direkt nem említek ellenérdekelt sportágakat), hogy aszongya "nehogy már egy egyszeri sportsiker alapján százmilliókat nyomjunk egy csapatsportágba, amit itthon alig ismernek. Tessék csak szépen fejleszteni a nagy hagyományú magyar sportágainkat!" Na erre kell felkészülni, mert ez Magyarland.
Hihetetlen. Én is reggel 8-tól már a neten lógok és a hoki híreket nézem. Ez maga a csoda!!!!!!
Hamar ismert sport lehet ez, ha ilyen sikereket érünk el. Azaz remélem :) Remélem Cortina még évekig irányítani fogja a válogatottat.

Miért ne lehetne megoldani, hogy Magyarország legyen a mezre írva? Nehogy már beleszóljon valaki, szerintem nincs köze senkinek hozzá :) Vagy elég csak a nagy címer is szöveg nélkül. De a Hungary feliratot én sem pártolom.

Támogatók is ébredjenek, mert bebizonyították a fiúk, hogy van keresnivalója ennek a sportnak ebben az orszgában is.
Megnéztem a szlovák hokiszövetség oldalát és két cikk is van a feljutásról. Ez se semmi.
Mondom nehezebben lehet megoldani!
Na most nem dícsérem a fiúkat, ugyanis miattuk vagyok halál másnapos:D.
Azért köszönjük!!!!
És mint mindig: HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG!!!!!!!!!!!!!!
Na meg Az EBEL- nek is sokat köszönhetünk, hogy felvettek minket. Id. Ocskay es a Volan vezetese is megerdemli Cortina, Kercso es Enekes mellett. Valamint Ted Satort se felejtsük el. Jasko pedig a 2002-es VB ota nyujtott segitsegert. Hajra magyarok, irany az A-csoport!!! Ezeknek a sracoknak evtizednyi munkaja van benne
Köszönet Kerónak a Mágusnak. Köszönet a nyolcvanas években dolgozó edzőknek, akik megpróbáltak ellenállni az újvárosi darálónak. Csak így együtt egész, ez a csoda. Sokan tettek ehez több mint egy paraszthajszálat. A gaz is azért bír ki mindent, mert muszály élnie. A MAGTYAR HOKINAK ÉLNIE KELL !

Inferno, bocsi, de off: Jurijék üdvözölnek! :) :)

Emberek, magasról leszarni a médiát, nem kell akarni, hogy a divatemberek is hokimezben járjanak, mikor azt sem tudják, miről beszélnek!

Én fociőrült vagyok, argentin-drukker, és imádom, hogy minden idióta a braziloknak szurkol, de fogalma sincs, ki volt Careca vagy Bebeto... :) Aki meg argentinás, az meg tuti, hogy vág minden kis hülyeséget :D :D és testvér!

A hoki soha nem lesz nemzeti sport Magyarországon, de (mint ahogy a Te zenéd, inferno) a réteg, amelyet megérint, mindig imádni fogja! ÉS EZ TÖBBET ÉR!!!!

Jók legyetek, és hajrá-hajrá magyarok!!!

dávidka

Koszonet a blogosoknak, a gorog radiosnak, hogy Egyiptombol is vegig tudtam izgulni ezt a meccset.
A hokival Nemetorszagban ismerkedtem meg (mint nezo... Icetigers!!). Ami megfogott, hogy a nezokozonseg sokkal kulturaltabb, mint a focinal. Nem voltak agyament, primitiv rigmusok, felreszeg allatok (aki meg megprobalta, a nezok kivezettek...). Megtortent, hogy egy vesztes meccs utan a ket szurkolotabor kozosen osszeult egy kocsmaban, es egyutt enekelgettek, hogy milyen szep a hoki... (aznap tenyleg nem erdemeltunk volna gyozelmet...)
En csak azt kivanom, hogy ez a siker hozza ossze a hokibaratokat csapatszimpatiatol fuggetlenul, es mutassuk meg az fociszurkoloknak, hogy nem csak a csapat sokkal jobb, hanem a szurkolok is. Hogy ki lehet vinni a gyerekeket, baratnot egy meccsre...
Es persze a jatek is naggggyon tetszett...:-))))
ABOUT CZECH HOCKEY

Total Players
95,782

Male Players
58,998

Female Players
1611

Junior Players
35,173

Total Referees
3,394

Indoor Rinks
154

Outdoor Rinks
23


Nagyon durva, több, mint 10x annyi cseh játékos van, mint magyar. Hogy lehet ott 154 fedett jégpálya? Ez nagyon durvának tűnik nekem. Csehország kb ugyanakkora, mint Mo.
Paripa;

Gondolom ugy ahogy azt sok helyen csinaljak: Egy csarnokban van tobb palya is. A legdurvabb elmenyem az a NEW England Ice center volt amikor meg Boston mellett eltunk. 5 jegpalya egy fedel alatt mindegyik tomve volt reggel 5-tol este 11-ig. Utanpotlas hoki volt a dominans (minel fiatalabb volt a gyerek annal korabban volt meccs , de ment recci hoki elvetve mukorcsolya es rengeteg public skating. HAl istennek curling nem volt.
Újra megnéztem, újra sírtam...A pozsonyi egyetemista testvérünknek üzenem, hogy az irigykedés már átcsapott anyázásba és fikázásba szlovák részről...ezzel ne foglalkozzunk, mert tudjuk, hogy jobbak nálunk, csak jellemzi őket, hogy nem tudnak napirendre térni a mi kis csodánk felett... Ha tudnák, hogy ez mit jelent nekünk, ha tudnák mit jelent az összes magyarnak... Nem tudják és soha nem is fogják megtudni, mert ezt hazaszeretetnek hívják, akkor is, amikor jövőre több száz vagy ezer magyar fog örjöngeni, amikor a fiúk bekorcsolyáznak a jégre, talán pont a drótos tótok ellen...és akkor is ha 8-10 góllal kapunk ki! De ma már ezt egyre kevésbé hiszem, mármint a 8-10 gólt...
Sokan kérdezték hol tudnak mezt venni, találtam egy oldalt, bár ezek nem eredeti mezek:

www.madonnastudio.hu/sportagak/jegkorong/jegkorong.html

Tudom, hogy linkelte már más is az oldalt, de hátha átsiklott valaki felette. Vegyetek minél több magyar mezt, reklámozni kell a jégkorongot :)
En is innen vettem. CSak ajanlani tudom. Jo minosegu mez a feher nagyon szep! Ebben edz a kolok fel eve. Most meg buszkebb ra velem egyutt!
A szlovák anyázás csak azért van, mert már előre félnek a tőlünk elszenvedett vereség miatt(azt hozzá kell tenni, hogy a szlovák csapat nem a legerősebb csapattal lépett pályára, de így is rengeteg kiváló jégkorongozó volt köztük, szó sem lehetett B csapatról)! Bennük van még az élmény a budapesti vereségről:D Ezen meccs után szinte forradalmi hangulat alakult ki a hoki körül, hogy szégyen és gyalázat ezektől a MAGYAROKTÓL kikapni. Előre remegnek az újabb vereségtől...
Még egy pár szót szeretnék szólni Peterdiről...Nekem ő a VB embere, annak ellenére, hogy nem hittem benne, és Sofront szerettem volna a helyére...Bocs Pedro, bebizonyítottad, hogy nagy játékos vagy. Bocs Pat, TE bebizonyítottad, hogy nagy edző vagy!
"Ha tudnák, hogy ez mit jelent nekünk, ha tudnák mit jelent az összes magyarnak" - dehogynem tudják, éppen ezért veti szét őket a sárga irigység.

Eddig nyugodtan elvoltak, hogy magyarok-magyarok, OK, egy kis senkik. De bezzeg mi, "majstri sveta", Zsigmund Palfi, satobbi.

Tegnap meg arra kellett ebredjenek, hogy hoppa, ezek is jonnek a klubba, vazze. Es szvsz nem az fáj, hogy mi fogjuk őket megverni az elődöntőben, hanem az a tudat, hogy mekkora buli van nálunk - éppen az ún. saját sportágukban.

De hát ezért édes a siker ;)
Én speciel nagy foci rajongó vagyok Forza Italia, a magyar foci szart se ér. Éppen az ilyen sportágakat kellene, kell támogatni amik fejlődnek mint a Hoki vagy a kézilabda.Ezek az igazi csapatsportok ahol még sziv,akarat és győzni akarás van mindenkiben ahol megmutathatják ,hogy igenis érünk annyit mint a nagyok vagy tán többet is. Kis ország vagyunk kis pénzzel de hatalmas akarattal és győzni akarással odaérhetünk és lám tegnap odaértünk. Akármi is lesz jövőre Svájcban ezek a srácok már most csodát tettek és megérdemelnek minden támogatást és szeretetett mindenkitől. Gratulálok nekik és Hajrá Magyarok.
en ma ocsudtam csak fel a tegnapi mamorbol...a veget en sem birtam konnyek nelkul.

azon vettem magam eszre, hogy nem ugy ulok a tv elott, ahogy korabban egy egy kuszobonallo magyar siker kapcsan - hogy csak most, csak most...szerencse, balszerencse az ellenfel reszerol...csoda, meg mi egyeb. nem ez a meccs olyan volt nezoi szemszogbol, ahogy a kanadai vagy az orosz nezok, szurkolok ulnek a sajatjaikat biztatva: itt nem volt kerdes, hogy melyik csapat a jobb! magabiztosabb!

Vas Janos ... hat igen, az a srac egy masik dimenzioban jatszik. No, de uton mar az utanpotlas. Ennek a celtudatos munkanak kell, hogy legyen gyumolcse, ennek csak kell! Ezek a fiuk itt nem lozungokbol epitett kapaszkodon jutottak fel az elitbe, hanem _verukkel veritekukkel_. Rajta, vegyunk roluk peldat!

Szep volt! ... es koszonet!
Na, én se bírtam már, hogy két napja csak ebben a blogban legelészem...hát(szatmár)bereg isztráltam. Sajn' a MECCSet nem láttam, mer' itt nincs tévém, de azóta is rohamokban tör rám bőgés... erre a dimenzióra (vagy divízió?) nehéz hasonlatot találni... A hetvenes években a magyar hokisok még paráztak, ha Csehszlovákiában léptek pályára, mert úgy találták, hogy a jég túlságosan csúszik.. A svájci jég, remélem, ízleni fog nekünk! Szintén a 70es években jelenkezett be egyszer a rádióban! a Vitray a Kisstadionból: "Kedves hallgatók, a Ferencváros-BVSC mérkőzés állása 0-0, mintegy 500-an fagyoskodunk itt a lelátókon, a játék képe és színvonala a egyelőre a távollevőket igazolja..." De sokszor nem voltam én távol... Volt valami ilyen nevú hokicsapat, hogy Fradi(?), na, annak bírtam én szurkolni. HOHÓ! Képzeljétek, ha a JENŐ ezt megérheti!!!! Ja és a lényeg: a negyedik gólunk után érdemes a mindig ironikus SPILLERT hallgatni, alig tud beszélni a felindultságtól: "El kellett jönnünk ide, a világ végére, hogy ezt megérjük!" Igen, Pista, el kellett. És megérte!!! Megértük!!!
Azért a szlovákok nem hinném, hogy remegnének tőlünk. Ők vb-t akarnak nyerni, vagy érmet szerezni (az utóbbi időben inkább leégtek a vb-ken), nem tőlünk félnek majd. Az ilyen edzőmeccsek nem jelentenek semmit.

Szerintem a legjobb 8 csapat ellen - a szlovákok mindenképpen odatartoznak - az A-csoportos vb-n zárt védekezéssel kis vereségekre kell majd törekedni (Cortina ezt fogja csinálni, szerintem), az utána következő 4-5 csapatot esetleg, hatalmas bravúrral meg lehet lepni, és a kisebb csapatok ellen tartalékolni a végére, hogy bennmaradjunk. A bennmaradás amúgy elképesztően nagy bravúr lenne, de ezek után már talán nem elképzelhetetlen. Végül is van addig egy év, a játékosaink többsége folyamatosan hadrafogható, be lehet gyakorolni a taktikát.
Én már az nhl2k8-ban megcsináltam a magyar válogatottat, rendes statisztikákkal, emberekkel, nevekkel, cm, kg-val, kb. egy lengyel, japán, osztrák szintre :))) vezetek a kazahok ellen 1-0 -ra :DDDD
ez volt a könnyebbik rész - most jön az A csoport: t. blog! jó lenne egy részletes beszámoló (majd) a következő 1 év programjáról!

aműgy meg: bármi is lesz jövőre - ezek az emberek elképesztőek! örök HÁLA NEKIK!
Tud valaki arról valamit, hogy hogyan került fel két itteni hozzászólás a hokej.sk kapcsolodó cikkének fórumába?

Ha valaki jól ért szlovákul (nálam nem nehezebb, mert csak horvátul tudok egy kicsit) az lefordíthatná a kommenteket úgy nagyjából, vagy legalábbis egy kis összefoglalót írhatna belölük. Mit szólnak a szlovák hokifan barátaink a feljutásunkhoz? Én nagyon durvákat nem találtam, mármint olyan youtubos ordenálé hozzászólásokat.
paripa:

A csehek nem akkorák mint mi, fele annyian vannak, fele akkora országban...

Ott ahoki nemzeti sport, nálunk a kézilabda az, meg a vizilabda.Nincs ebben semmi rossz.Csak a hokit legalabb vilagszinten is ismerik, ellentetben a vizilabdaval...

SZoval gratula ezerrel.

20 ev es csak kiemelt sportok lesznek vilasgzerte:

foci,hoki,kezilabda,tenisz,autov.

a mai egykor kelet europaban divatos sportok eltunnek.kajak-kenu,vizilabda, birkozas,vivas...

Igy az enegriakat is oda kell helyezni amiben a jovo.
moonclown!

Szerintem kevered a Cseheket a Szlovákokkal. A csehek 10 millióan vannak, mint mi és az országuk is ugyanakkora területű. A szlovákok vannak fele annyian fele akkora területű országban.
Csehország nem fele akkora, mint Mo, mert 78000 km2. Pár százezerrel többen is vannak. Na de nem ez a lényeg.

Én nem fikáznám a vízilabdázókat, mert ők is hajtottak végre gyönyörű sikereket az elmúlt évtizedben.

De nagyon szeretem a hokit is, ez a válogatott is csodát csodára halmozott a héten.

Több támogatót, több csarnokot, több csapatot a magyar jégkorongozó népnek :)

Itt a szlovák fórum rész a rólunk szóló hírhez:
www.hokej.sk/spravy/?id=54438&forum=show

Ha valaki fordítana belőle, megköszönném :)
ez az. két hozzászólást innen másolt oda valaki.
Gratula a CSAPATNAK,szép volt fiúk!!!Én azért nem voltam nyugodt,amikor emberhátránnyal mentünk bele az utolsó 2 percbe....Hajrá Magyarok,hajrá MAGYAR HOKI!Találkozzunk jövőre Svájcban!
mar arrol is szo van, ha bent maradunk megpalyazzuk a kovetkezo megpalyazhato "A" VB-t
Már most is pályáztunk. Sajnos az volt az egyik legkomolyabb ellenérv, hogy nem venné ki magát jól, ha olyan csapat rendezne, amelyik nem képes önerőből feljutni. Hát ez az érv akkor már kilőve. Talán az IIHF is úgy gondolja majd, hogy érdemes új területek felé nyitni.
hat ezt mondom, most mar igen ideadthatnak ha bent maradunk jovore

ja a kozvetitesekrol is valami, ha mar Vitray szoba kerult
Vitar Robert:
"es most kiallitjak az egesz csapatot,
ja nem, sorcsere"
Lehet, hogy már valaki írta (de nem látok a 'pipától':
A mai NemzetiSport a 18-19. oldalt találta alkalmasnak, hogy írjon a sikerről (jó, a címlapon is). Aztán az újság az első oldalain a trágya magyar foci eredményeit taglalja.
Normális ??

Egyébként erre vártam, de sohasem reménykedtem ebbe az eredményben.
Egy A VB-t úgy nézni, hogy a Magyarok is ott vannak, több mint csoda- VALÓSÁG lett.
(soha nem nyomtam a jégen, de az esőt is bírtam nézőként, és hát hajrá Fradi, de inkább, hajrá magyar jégkorong.

rr(44 éves),
(és én is sírtam)
Paripa: Annyit kibogarásztam, hogy ott is vannak, akik az Osztrák-Magyar Monarchia feltámadását vizionálják a VB-n... :)
robbor ezt mar kitargyaltuk, szerencsetlen banda
mar regen akartak masik sportnapilapot, hat most meg van a piaci res, siman ki lehetne oket turni
gyengek, butasagok, tevedesek, humorlap lett

meg valami
csapataranyat azert nem lyan sokat nyretunk eddig semmilyen osztalyban, olimpian plane nem pl. vb-n sem sokat
a tardicionalis magyar sportok nem tul nepszeruek, a focink meg nem tul jo
a hoki nepszeru es ullaccik nem is rossz
ennyi jegpalayaval ennyi jatekossal senki nincs az A-ban az tuti
Csak így tovább! Gratulálok srácok, le a kalappal!
pesrze az olimpiat ugy ertettem, hogy plane nem sokat
a polosok hoztak parat
es hat lehet ideszamitani a kardot mint csapatot, meg az ottusat,
szoval inkabb a csapajatekra gondoltam, mint hoki, foci, kezi, vizipolo, roplabda stb.
szoval az kiralysag, hogy canadaval meg USA val, meg csehekkel oroszokkal vagyunk egy osztalybabn
hihetetlen
na valaki felvetette a hátvédturbózás kérdését, ami nekem is eszembe jutott de természetesen elemezgettem a dolgokat, és akárhogy nézem, a 2 "túlkorosunk" (ezer db idézőjel) aki hamarost gondolom visszavonul Kangyal és Sille, ők mind2en 69esek. A többiek (Tokaji 77, Horváth 76, Szélig, Svasznek 75) is egy tömbben vonulhatnak vissza, de addig még van öt jó évük sztem. Addig meg be kell építeni a mostani juniorok közül Erdélyit, a kövi generációkra meg már bp. starosok dferresek kisvolánosok is kitermelődnek remélem. Mindent bele fiúk, jövőre elözönöljük svájcot!
Jobb Dávid is közel van szerintem a válogatottsághoz.
A hátvédeknél egyszerűen nehezebb frissíteni, mert ott általában idősebb, tapasztaltabb játékosok szerepelnek.
Tudjátok, a harcosoknál számít a tapasztalat is :D
Meg a test ahogy alakul az idővel. Izmosabb, keményebb, nehezebb lesz.
Bár neki jók az adottságai és nagyon tehetséges. Talán a következő években többet kell játszania a csapatának, ha lehet ilyet.

Elnézést, hogy csak őt mondom, de ő jutott most eszembe.
Szerintem, jövő évig kb. 3-4 hátvédet kellene válogatott-közelbe hozni, ami azért nehéz ügy lesz. Az A-csoportos vb-n sokkal több múlik majd a védőkön. Lényegében minden meccset sokkal jobb ellenfelekkel kell majd megvívni, hatalmas nyomás alatt lesz a kapunk a legtöbb meccsen, sokkal gyorsabbak lesznek az ellenfelek támadói.

Nem csodálkoznék, ha átmenetileg, honosítanánk egy pár játékost. Szerintem, a jelenlegi védősorunk a csapat kevésbé erős pontja, ha azt sikerül megerősíteni, a bennmaradásra is lehet esély. A probléma az, hogy már a jelenlegi védők is - koruknál fogva - jobb híján vannak a csapatban, talán ezen a téren kellene utánpótlás.
szerintem meg a csapategyseget nem szabad megbontani
ha valaki feljon mert qrwa jo az jo
a honositas mindig vitakat valt ki
sok rossz tapasztalatom van
ossze kell tartani oket es esetleg 1-2 helyen erositeni ha telleg erosites az
Én nem tudom mit mondjak az utánpótlásra, de bízom a hoki vezetésben, ők meg fogják oldani.
Nagyon tetszik ez a hatalmas lelkesedés, amit ez a csodálatos hét kiváltott a jónépből. Ha csak a tizede, aki ígéri, eljön Svájcba már akkor is hazai pályán fognak játszani a fiúk. A foci népszerűségét - sajnos - azért nem lehet összehasonlítani a hokival.
Volt alkalmam pl. ott lenni tavalyelőtt a rigai A VB-n az olasz-szlovén kiesési rangadón, kb. 5 szlovén és egyetlen olasz drukker társaságában!!! Szóval 2-300 magyar szurker hatalmas pluszt jelentene, és a bírók is nekünk fújnák meg a hazai pályát!
vlv.hu/src/v/2016_Varga_Daniel_nyilatkozata_(Eger-Vasas_bajnoki_donto_2008_4_20_)/

Mindig is szerettem Varga Danit, minden sporteseménynél elmondja, hogy örül vagy szomorú.

Kívánom, hogy a magyar hoki a következő 10-20 év alatt jusson el abba a magasságba, ahova a vizilabda eljutott. Sok sikert!
Kedves Szerkesztők!
Csak félve teszem fel a kérdést, (mert voltatok olyan kedvesek és készítettetek egy beszéljünk akkor az edzőképzésről alcímet amivel bevallom megégtem, hiszen nem generált sok hozzászólást) de lehetne egy alcímen véleményeket cserélni a szponzorációval kapcsolatosan?
Úgy gondolom, hogy a mostani média aktivitás függetlenül attól, hogy bulvár, vagy egyébb egy jó terepelőkészítés lehet a sportág támogatói toborzására és ha az MJSz és a klubbok illetékesei is látogatják ezt a szinvonalas bloggot még az sem kizárt, hogy használható ötletekbe botlanak.
süti beállítások módosítása