HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hári János repíti a Färjestads BK-t

2008.03.11. 09:24 F. Kapus

Bejutott Svédország legjobb nyolc csapata közé Hári János új klubjával, a Färjestads BK-val. Az első sor centerének kiemelkedő érdemei vannak ebben.

A 16 éven aluliak mezőnyét négyszer négy csapatra bontották. Háriék a B csoportba nyertek besorolást. A kvartettek egy hétvége alatt körmérkőztek, az első kettő jutott tovább a legjobb nyolc közé. Most ismét négyesekre bomlanak, és újfent elsőnek vagy másodiknak kell lenni a továbbjutáshoz, azaz a négybe kerüléshez.

A Färjestad sorrendben a Sunne IK-t, a Skelleftea AIK-t és a Modo Hockeyt kapta ellenfélül. Pénteken 7-1-re nyertek, gond nélkül. Szombaton meglepetésre, de megérdemelten kaptak ki 4-3-ra az ennyivel mindenképpen jobb ellenféltől. Ezzel a szezon első vereségét szenvedte el a csapat. A záró napon tehát a Modo csapatát mindenképpen verni kellett. A 24. percig 2-2 volt az állás, ekkor azonban beindult a Hári-henger, ahogy a torna során lényegében minden mérkőzésen. A vége 9-2 lett.

A nyolcaddöntő kanadai táblázatának élén a magyar center zárt. 3 mérkőzésen 6 gólja és 6 gólpassza volt. 12 pontos teljesítménye a 16 csapat játékosai közül a legkiemelkedőbb. A pontok értékét tovább növeli, hogy minden mérkőzésre jutott belőlük bőven, 3+2, 1+1, 2+3 elosztásban. Az Orsa csatára, bizonyos Dan Pettersson szintén egytucat pontot hozott össze, 5+7-es adata a második helyre volt elegendő.

Nagyon értékes még Hári első helye a +/- mutatóban. 10 lőtt és 1 kapott gólnál volt a jégen, ez +9-et jelent.

Folytatás a most következő hét végén.

31 komment

Címkék: ifjúsági hári jános färjestad

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valaki lobbizik még a gyerek magyar válogatott szereplése érdekében, vagy "ez a vonat már elment"?
Hihetetlen, hogy ha nincs ez a blog akkor jószerivel semmit sem lehetne tudni a tehetségeinkről....
A szövetségnek igazán kűzdenie kéne érte, amíg nem késő. Valahogy fel kéne hívni a figyelmüket rá, mert ez az impotens hozzáállás egyszerűen bosszantó.
Van kb 5 kep a J. Hari-rol.

www.farjestad.eu/images/Hockeybilder/2008/0309%20U16SM_Modo-Farjestad/index.html

Remelem meggondolja magat es egyszer fog jatszani a Magyar valogatnak.
Szép volt Jani! Csak így tovább!
Sziasztok!

Bírom ezeket a hozzászólásokat,hogy a szövetség így meg úgy…
Háry 92-es hívták a Serdülő válogatottba,nem jött. Mit kéne csinálni?? Ukránokkal elraboltatni??
Kong, hogy te milyen jól értesült vagy.
Tudnál részleteket is?
Ki, mikor, hogyan?
Szerintem egyszerüen kérdezzétek meg Kovács Zoltánt,vagy Géczi Gábort,de csak így séróból,tudatlanságból és/vagy rosszindulatból ne terjesszetek valótlanságot .
92-es, tehát a svédek is legalább piszkozatban összeírták, hogy még miket ajánlhatnak a családnak. Itthon van egy olyan íróasztal fiók, ahol lapul valami hasonló szerződés ajánlat? Iskola, lakás, zsebpénz már van, mit adhatunk még?
Én úgy vagyok vele, hogyha nem akar magyar lenni, akkor ne legyen az. Ha így áll hozzá senkinek nem hiányozna. Viszont lassan el kéne döntenie.
Kit érdekel, milyen klubban játszik? A válogatottban ettől még játszhatna. Azért kíváncsi lennék, a szövetség mindent megtett-e, mert gyanítom, hogy nem. Nem igaz, hogy nem fogják föl, hogy ez a jégkorongunk jövője, ha A csoportosak akarunk lenni, ilyent nem engedhetünk meg magunknak, mert ez rossz példa lehet a többieknek.
Tudomásom szerint Kovács Zoltán beszélt legutoljára az édesapjával. Ő elmondta, hogy Jani a rájátszás miatt nem tud a válogatott rendelkezésére állni.
Mi lenne, ha az illetékesek is megszólalnának az ügyben? Így csak találgatunk.
De mégis mire gondoltok??annak a jégkorong szövetségnek amelyik annyi állami támogatást kap mint az íjász szövetség. Minden tehetségesebb játékosnak zsebpénzt kéne adnia??szerintem még Kanadában sem fizetnek egy 16 éves játékosnak szövetségtől
Janikának az a dolga , hogy edzésre járjon, meccseljen, ott ahol a legjobbak a lehetőségek. A vállogatott mérkőzésekre , bár hol is legyen az, haza kéne előbb jutnia, majd vissza a jelenlegi klúbjához. Na ennek a költsége nem 2 Forint. Ennek finanszírozása évente X -szer a problémás, nem pedig a Hári család anyagi igénye.
Kedves Oldspieler!
Ez már sponzoráció kérdése, ami ismét megér egy misét. A jégkorong a biznisz alapon felépülő árbevételt generáló TOP 10 sportágak egyike.
Hazánk eredményesség tekintetében élen jár a nem üzleti alapokra épülő még egy ideig olimpián szereplő sportágakban.A szponzorok többnyire a vizes sportokra és a világ sokadik vonalában szereplő (kézilabda, vizipolo kivétel) labdajátékainkra öszpontosítanak.A jégkorong kishazánkban még nem tört be a köztudatba és a potenciális szponzorokkal még nem ismertették meg a világban elfoglalt jelentőségét.Sajnos a nemzetközi jégkorongszövetség a VB elitmezőnyének szűkítésével Europában nem abba az irányba építi a sportágat ami a népszerüsítésnek kedvez, de Magyarországon még rengeteg a potenciál.
A szponzorokon kívül a releváns minisztérium is ír ki olyan pályázatokat amellyek a tehetség gondozáásal kapcsolatosak. Nem ismerem az MJSZ szponzorációs és utánpótlás politikáját, de szerintem a szakszövetség feladata lenne a tehetséggondozásra fellelhető pénzek és a kimagasló eredmények, kimagasló tehetségek között a híd pilléreinek a kiépítése. Amikor az egyébként elismerésre méltó úszóink évente 3-4 hetet töltenek a világ legtávolabbi pontjain luxus körülmények között edzőtáborban, labdarugóink U15-U21-ig tartanak fen nemzeti válogatottat akkor én szomorkodnék, ha a jégkorong világ elitjébe tartozó országok korosztályos bajnok esélyes csapataiból a még ott is sztárnak számító játékosainkat nem tudjuk elutaztatni a világeseményekre.
Biztos vagyok benne, hogy a szakma tele van kreatív emberrel és a fenti ok miatt nem maradnak külföldön a tehetségeink, ellenkező esetben csináljunk perselyt mint a templomban.
Sajnos még a perselyt sem szedtük elő. Az alsó korcsoportokban a viszonylag széles alapok jelentik az anyagi potenciált / szülők hozzájárulása/. Később?
Demján, Csányi uramék, meccenatúra az újgazdagok részéről ? No Comment.
Hári apuka pedig, kemény, izzadságszagú pénzzel fedezi fiai fejlődését. Ennek a legális lehetőségét adták a svédek. Lehet irígykedni.
Kedves oldspieler!
A blogszerkesztők jobbnál-jobb témákkal örvendeztetik meg az olvasóikat.
Ki tudja, lehet, hogy lesz a szponzoráció jelene multja és, vagy jövője kishazánkban esetleg nemzetközi szinten tárgyban is írás és ömlenek majd a jó példák, javaslatok, ötletek amire építhetnek a klubbok és a nemzeti szövetség egyaránt.
Klasz kis brain storming-ot lehet ezen a felületen rendezni.
Többször hozzászólt ezeken az oldalakon, a Szövetség Utánpótlás Bizottságának elnöke és a Heraklész programért felelős vezető.
Ha fontos a magyar jégkorongnak Janika, akkor az említett program forrásai, illetve pl. a MOL tehetséggondozási alapítványa, az Új Európa Alapítvány is lehetőséget biztosíthatna az ilyen tehetségek támogatásához.
Szerintem az illetékeseknek lenne a dolga, hogy pályázzanak, forrást teremtsenek. Más sportágak élnek ezekkel a lehetőségekkel.

Gratulálok Kedves Hokisap(u)ka!
Ismét sikerült személyeskedni!
Két dologról szeretnélek tájékoztatni.Az egyik, hogy a pályázatok figyelése és elkészítése nem tartozik a Héraklész programért felelős vezető feladatai közé (önkéntes alapon megteheti és többször meg is tette), a másik, hogy nem én vagyok a Héraklész Programért felelős vezető. Jómagam három éve segítem önkéntesként a szövetséget(tehát nem díjazásért). Természetesen nem köszönetért, vagy háláért teszem, de engedd meg nekem a véleményt, hogy a lefikázás rám vonatkozóan nem elegáns!
Kedves gm!
A hatáskörök személyekhez kötődnek.
A Heraklész program tehetséggondozásról szól elsősorban.
Tehát azt gondoltam, Hári Jani, és az ő helyzete, része lehet ennek.
A pályázatok figyelése,elkészítése nem tudom kinek a dolga, de a felelősének szerintem, az Utánpótlás Bizottság Elnökének kellene lenni, de segítségére lehetne a korosztályos válogatott vezetője is.
Így még átfedések is lehetnének a két említett forrás között.
De ha gondolod, beszélhetünk továbbra is nagy általánosságban.
Tehetjük felelőssé az egész MJSZ-t, az-az mindenkit.
Csakhogy a mindenki, az egyenlő a senkivel, ha feladatról vagy felelőségről beszélünk.
A vállalt pozíció, pedig személyes felelőséggel, feladatokkal jár, akár fizetnek érte akár nem.
A kritika, pedig része a vezető munkájának, és ha nem érzi magát tökéletesnek, oda is figyel rá.
Azt, ugye nem állítod, hogy az rendben van, hogy ezekkel a lehetőségekkel nem foglalkozik senki. vagy ha igen, az nem kap kellő nyilvánosságot.
Ha pedig az a baj, hogy ezen a plénumon kerülnek ezek szóba, hát változtassanak az illetékesek,hogy legyen lehetőség a kommunikációra.
Kedves hokisap(u)ka, bocs, hogy beleszólok...

Baromi egyszerű kívülről felelősségeket ráterhelni másokra. Ezt a nyilvánosság-dolgot hogy képzeled? Nem fogom. Az pedig szerintem tételesen nem igaz, hogy nincs lehetőség a szövetséggel való kommunikációra a jégkorongblog keretein kívül. Próbáld meg. Sőt: szerintem ha segíteni szeretnél a szövetség munkájában, akkor ezzel konkrétan is megkeresheted őket, nem hiszem, hogy helyből elutasítanának. Sok sikert! Adjak e-mail címet, vagy megtalálod az MJSZ honlapján?

Nem értem!Miért kell 4 blogot elindítani Háriért? nak-nek.

Kedves Kerusz!

Ha utazol egy buszon, a vezetés feladata a sofőré.
Ha közben fázol, szólni kel, kapcsolja be a fűtést.
Ha nem ülsz elég közel hozzá, mert hátra ültettek, kiabálj!
Vagy fagyjál meg. Sajnos, ez a választék.
Kedves Hokisap(u)ka!
A Héraklész Program alapfeladata valóban a tehetségondozás. A feladat mellé jelentős állami pénzt rendel 20 sportágban. A csapatsportágakban az a központi rendező elv, hogy egyéni tehetségmenedzselés legelőször a felnött alatti korosztályban legyen. Ez esetünkben a junior, de mindezidáig egyetlen alkalommal sem történt meg, hogy a csapat felkészülésére kapott forrásból egyéni kiadásokat teljesítettek volna.Meg kell jegyezni, hogy tudomásom szerint a többi csapatsportág sem élt ezzel a lehetőséggel. Valószínűleg azért van így, mert a felkészülésre rendelkezésre álló pénz vabóban csak csapatszintű felkészülésre elegendő. Másrészről az is nehéz kérdés lenne, gondoljunk csak a serdülő korosztályra, hogy ahol nagy számú kiváló játékos játszik külföldön, ott a csapat költségvetésének jelentős részét (vagy az egészet) használná fel a csapattagok hazautaztatására. A Héraklész Program segítsége tehát ilyen célokra nem használható. A MOL-Új Európa Alapívány pályázati tippet köszönöm, továbbítom a szülőknek, ezt ugyanis nem a sportszervezet, hanem a gyermek (szülői hozzájárulással) jogosult beadni.
Lám lám mire jó az ha vitatkozunk.
Elindult személyeskedéssel, majd elcsitult, lassan szakmaivá vált és a végén mindenki hozzátett valami pozitív gondolatot. Csodálkoznék ha a MOL pont a jégkorongtehetségeinket negligálná, hiszen az egyik legnagyobb érdekeltsége pont a szlovák jégkorong élcsapatának a fő szponzora.
Alakulnak itt az ötletek csak meg kell mozgatni sok jószándéku sportági rajongó agytekervényeit.
Kíváncsi voltam megnéztem a MOL-Új Európa Alapívány kiírása így szól:

"Várjuk azoknak a 10-18 év közötti magyarországi általános és középiskolás diákoknak, diákcsapatoknak a jelentkezését,... A pályázatokat eszközvásárlásra és útiköltség-támogatásra lehet benyújtani.


A pályázatok értékelésénél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vesszük figyelembe."

Úgy tűnik ez inkább hazai jégkorongosoknak lenne jó!

Én ismerek olyan hazai utánpótlás korú játékost, aki kapott támogatást felszerelés vásárláshoz. Tehát egyáltalán nem lehetetlen.
Az már más kérdés, hogy alapvetően itt nem erről lenne szó, hanem egy hosszútávú szponzorációs szerződés(?)-ről, amely biztosíthatnák egy-egy kiemelkedő tehetségnek a további fejlődéshez szükséges anyagi hátteret.
süti beállítások módosítása