HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Bajnoki aranyat mindenáron

2008.02.12. 12:59 F. Kapus

Súlyos vereségeket szenvedett ifjúsági válogatottunk. Olyan csapatoktól, amelyek közé tartozni igyekszünk. Okokat kerestünk, ilyeneket találtunk: csapnivaló szabályok, rossz rendszerek, fura felfogású csapatok. Van véleményünk egy-két dologról.

Kezdjük azzal, hogy új helyzettel kell megbirkóznia a magyar szövetségi kapitánynak. Legtehetségesebb, legjobban menedzselt játékosaink jelentős számban rajzanak szét a világban. A most számba vehető 1990/92-es korcsoportból mintegy tizenöt potenciális kerettag külföldön játszik. Ez a fejlődést biztosítja, de a válogatást megnehezíti, főleg a jelenlegi felmérő edzőtáboros szisztémában. De egyelőre ne boncolgassuk a kérdést, hogy külföldön játszó fiataljaink közül ki és miért nem jön haza erre az eseményre.

Folytassuk inkább a magyar ifjúsági bajnoksággal, hiszen az itthon maradottaknak itthon kell fejlődniük. A juniorbajnokság megszűntével szinte ez az egyetlen versengés, amiben részt vehetnek. És ezen a ponton méhkasba nyúl az ember.

A szövetség hivatalos honlapján minden adat részletesen elérhető. Felfoghatatlan dolgokat találni a versenykiírásban. A szeptembertől január végéig tartó alapszakaszban a hét induló csapat hihetetlenül keveset, összesen 12 (azaz tizenkét) fordulót játszik. Decemberben például az Alba Volán és az NZ-Stars sem lépett pályára. A Dunaferr egyszer. Még nagyobb baj, hogy a jobb csapatok számára a 12-ből 8 mérkőzés értékelhetetlen a gyenge ellenfelek miatt. Az NZ-Stars eredménysora a 4-7. helyezettekkel szemben: 7-2, 10-3, 18-1, 25-3, 19-1, 14-0, 9-2, 16-2. Az alapszakasz már véget ért, százszázalékos teljesítménnyel zárt a Dunaferr SE, rajta kívül az NZ-Stars és az Alba Volán folytatja a küzdelmet a bajnoki címért. 

(Mellékszál, de fontos: a Bp. Stars utánpótlásvonalon szorosan együttműködik azzal az érsekújvári csapattal, amellyel a felnőtt között az FTC, innen van az NZ-Stars elnevezés. Hat különböző korosztályban játszanak a fiatalok a szlovák bajnokságban, igaz, az idősebbeknél mérkőzésenként legfeljebb három játékos. Ezzel párhuzamosan szerepelnek a magyar pontvadászatokban is.)

A kettévágott mezőnyű playoffban a csapatok az egymás elleni mérkőzések eredményeit magukkal viszik. A felsőházban két teljes kört játszanak, ezt követően az első két helyezett mérkőzik a bajnoki címért, amelyhez csupán két meccset kell nyerni. A finálé első találkozójára március 11-én kerül majd sor a kiírás szerint. Ez azt jelenti, hogy a két legjobb magyar ificsapat maximum 23 mérkőzést játszik a 2007/08-as szezonban.

A Dunaferr a rájátszás elején tovább növelte alapszakaszos fölényét. Az első két meccsén mindkét riválist megverte, így 13 pontos előnnyel áll a táblázaton. Nem jelent nagy kockázatot megállapítani: ők már döntőbe jutottak.

Az előző évben a Dunaferr éppen a Bp. Starsszal közösen indított csapatot, amely a végén az Alba Volánt múlta felül. Igaz, akkor még volt juniorbajnokság is. Ami tehát ebben az évben nincs, és ebből rengeteg probléma, konfliktus fakad.

Nyáron a juniorbajnokságra két egyesület küldte el nevezését a szövetségbe: az UTE és az SC Csíkszereda. Nyilvánvaló volt, hogy így nincs értelme a bajnokságot kiírni. Szinte hihetetlen, de ebben a korosztályban összesen hetven-egynéhány magyar fiatal korongozik.

A szövetség és az érdekelt klubok keresték a megoldást, annak érdekében, hogy ezeknek a fiataloknak játéklehetőséget biztosítsanak. Közülük ugyanis jó néhányan nem kaptak szerződést felnőttcsapatnál, így félő volt, hogy végleg kikopnak a sportágból. Arra jutottak a felek, hogy hadd szerepeljenek az ifjúsági bajnokságban azok, akik más módon nem tudnak rendszeresen játszani. Ezért mérkőzésenként három 1989-es és két 1988-as játékos (az idei bajnokságban az 1990/91-esek a főszereplők) szerepeltetésében állapodtak meg. A versenykiírás ennek megfelelően készült el.

Sajnálatos módon a szövegezésbe hiba csúszott: a passzusok közül kimaradt az, amely szabályozta volna, hogy a túlkorosok milyen esetben szerepeltethetőek. Nyilván az lett volna logikus és korrekt, ha azok, akik felnőttcsapatban lehetőséghez jutnak, az ifiben nem játszhatnak. Így jogilag bárki pályára küldhetővé vált.

És pályára is küldik őket. A két nagy csapat az alapszakaszban folyamatosan játszatta juniorválogatott játékosait, akik az OB 1-ben is rendszeresen meccseltek. Már ez sem nevezhető üdvös megoldásnak. Igazán komolyra azonban a rájátszásban fordultak a dolgok, amikor a találkozókon a felnőtt válogatott játékosok is megjelentek. Azt kell mondani, róluk nem lehet állítani, hogy máshol ne kapnának lehetőséget.

A dunaújvárosi Galanisz Nikandrosz 31 OB 1-es meccsen szerepelt ebben a bajnokságban, tagja volt a juniorválogatottnak, elutazott Hollandiába a felnőttekkel. A szezon során nemzetközi kupameccsen is szerepelt a Kontinentális Kupában. A fehérvári Sofron Istvánt sem fenyegette a munkanélküliség. 38 EBEL-, 8 OB 1-meccs mellett szintén junior- és felnőttválogatott, az ifi alapszakaszban egyáltalán nem szerepelt.

További példák (Erdélyi P., Németh P.) részletezése helyett állapítsuk meg: zátonyra futott az alapgondolat. Szögezzük le: ilyen kaliberű játékosok szerepeltetése az ifibajnokságban még akkor is erősen megkérdőjelezhető, ha történetesen ifjúsági korúak. De ezek a derék fiúk juniorkorúak, felnőttbajnokságban játszanak, közülük többen nagy eséllyel felnőtt világbajnoki résztvevők lesznek. Mint ahogy az alapszakaszban sem volt, most, a rájátszásban sincs semmi keresnivalójuk az ifik között. Tisztázzuk gyorsan: a játékosokkal semmi bajunk ez ügyben. Ők ott játszanak, ahol a vezető és az edző szerepet szán nekik.

Látva a kialakult visszás helyzetet Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára más lehetőség hiányában levélben fordult a klubokhoz, és kérte őket, hogy ne a szabály betű szerinti értelmezése alapján, hanem az eredeti szándéknak megfelelően folytassák a bajnokságot. Kérése eredménytelennek bizonyult. Ezek után a Bp. Stars a szövetség elnökségi ülése elé terjesztette szabálymódosítási igényét, ám azt elutasították; az eredeti kiírás marad életben a bajnokság végéig. Módosítani a nyár folyamán lehet.

Nyilvánvalóan kell is. Nem jó az a szabály, aminek következtében a 16-18 évesek küzdelmét 20 éves nagyválogatottak döntik el. Sok megoldás lehet, vissza lehet hozni a juniorbajnokságot, lehet kötelezni a klubokat tartalékcsapat felállítására, de ez a jövő. A jelen az, hogy azok a jégkorogozók, akik érdekében a visszajátszásos szabály született, nem kapnak lehetőséget, mert helyükön stabil első osztályú társaik küzdenek. Az ifibajnoki címért.

A jégkorongblog a fentiekről megkérdezte Azari Zsoltot, a dunaújvárosi csapat ügyvezetőjét. Megtudtuk, a rájátszás további mérkőzésein is szerepelni fognak a túlkoros játékosok. Azari nem érti a Bp. Stars mozgolódását ebben a témában. Elmondása szerint 20 éve így játszanak. Nem lehet úgy versenyezni, hogy egy megalkotott szabályt módosítani akar az, aki számára éppen hátrányos, mondta. A Dunaferr erős bajnokságot szeretne, a szabályoknak megfelelőt, és az edző a lehető legjobb összeállításban fogja játszatni a csapatot. Az ügyvezető hozzátette: ha nem lesz győzelmi kényszer, akkor azok is játszani fognak, akik eddig kevés lehetőséget kaptak.

Erről tehát egyelőre ennyit.

Ám a cikkünk közlése előtti pillanatokban újabb nehezen magyarázható eset történt. Nem célunk az újvárosiakat ekézni, de a történet hasonló az ifikéhez. Az OB 2-es bajnokság elődöntőjében a Dab.extra.hu-Jégtörők csapata a MAC-ot fogadta. Az alapszakaszban a MAC kétszer nyert, az elődöntő első meccsét pedig csak büntetőkkel hozta a Dab. A hazaiak úgy gondolhatták, erősítésre van szükségük. Mivel az OB 1-es csapatból többeket neveztek a másodosztályba, érdemes volt szerepeltetni őket is. Magosi, Mestyán, Pozsgai és Jonkl stabil első osztályú játékosokká váltak idén, de most elővették őket. Kell-e mondani, hogy az alapszakaszban egy alkalommal sem léptek pályára. A Jégtörők 7-3-ra nyertek. Hétből négy gólt az első osztályúak lőttek.

A másodosztályú bajnokság szerintünk azért van, hogy másodosztályú játékosok, esetleg az OB 1-ből kiöregedettek, netán az ifiből kinőtt játékosok játsszanak. Semmiképpen sem másért. Vagy az OB 2 lehetne akár a felnőtt csapatba bekerülni nem tudó ifik és juniorok esernyője, ha már nincs junior- és tartalékbajnokság. Mindazonáltal a fenti eset fakadhat abból is, hogy a Dunaferr nemcsak erős ifibajnokságot, hanem erős OB 2-t is szeretne.

Összegzésül marad a kérdés: biztosan fontos annyira az ifjúsági és az OB 2-es első hely, hogy felnőtt és junior válogatottak bevetésével kell megszerezni?

37 komment

Címkék: bajnokság ifjúsági válogatott utánpótlás junior

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Információim szerint a NZ-Stars pont a 12 meccses alapszakasz mellett érvelt, míg a DAB a hosszabb alapszakasz mellett.
Mestáyn, Pozsgai és Jonkl még nem stabil első osztályú játékosok akkor jutnak szóhoz amikor 4 sorral játszunk és ez (sajnos) elég ritkán van.
Egyébként ha mindenki úgy használja ki idén a szabályokat ahogy akarja, akkor miért pont a DAB legyen a jófiú?
Gondolok itt a HC-Volán, SC-FTC meccsekre. Arra, hogy egy csapat szlovák licenszel indult, így akár a komplett Érsekújvár játszhat majd a rájátszásban. Csíkszeredai magyar kupa döntőn a HC külön szlovák légiót igazolt (SC is szeretett volna, de nekik enm jött össze). Azok a Volán játékosok akik eddig az OB1-ben játszottak mostantól a lelátón jut hely, mert jönnek az EBEL játékosok bajnokságot nyerni. Újpesten lassan több légiós van, mint magyar játékos. Szóval Miskolcon kívül minden csapat élt eddig a szabályok adta lehetőséggel, most mégis hirtelen a Dunaújváros lett a hibás, mert ő is ezt teszi.
Hogy csavarjak egyet én is a dolgon, az említett NZ-Stars csapatában 8 olyan ifi korú gyerek játszik, akik román állampolgárok. Miért is érdekes ez? Márciusban a Divizió II-es U-18-as VB-én éppen Románia lesz az egyik ellenfelünk. Szép lesz, amikor a főváros pénzén nevelt gyerekek éppen a magyar válogatottat ütik el a feljutástól. (Bár kétségtelen be is segíthetnek, mondjuk az észt és angol válogatott legyőzésével.) Sajnos erre már volt példa Petres Tivadar esetében.
Kedves F.Kapus.
Ismételten nagyon jó a cikk, igazán találó. Nagyon nehéz dolog eldönteni ki az aki az OBI-ben folyamatos játéklehetőséghez jut, az biztos Galanisz, Németh P. és Sofron esetében ez nem is kétséges. Sőt a Volán estében az alapszakaszt a "kicsik" játszották, igy elvileg az egész csapat kizárható lenne az ifi bajnokságból. Ez biztosan nem lenne jó megoldás, de abban igazat adok, hogy nem tisztességes egyik csapat esetében sem, hogy a 88-as korosztályból a renszeresen játéklehetőséghez jutott játékosok játszanak az ifiben.
Az UTE-ban sem játszik vissza Szirányi, csak azok, akik minimális lehetőséget kaptak az OBI-ben (hiában vannak papiron nevezve a mérkőzésekre, hiszen javarészt a szlovákok nyomják), mint pl. Strausz, Virág és Rafaj. Az Ő visszajátszási lehetőségeit, ill. Jonkl, Mestyán, Pozsgai, vagy Szücs, Roczanom (és még sorolhatnám) visszajátszási lehetőségét még sem lehet elvenni, kizárólag a csapatok józan mérlegelése alapján kéne ezt megoldani.A Starsban is vannak túlkoros visszajátszók Marosi és Dobai esetében. Nem minden a győzelem, mert ahogy a cikk is irja iszonyúan kevesen maradták már junior koruak és nem kéne elvesziteni őket.
Bocsi Roczanovot akartam irni.
OliBLOOD - nak!!

A Sportclub nem akart hozni idegenlegiosokat a Magyar Kupara!!! Csak a sved edzot igazoltak le!
Ha akart volna biztos lehetsz benne, hogy sikerult volna, akadt volna keret ra...

Tillasznak

ilyen a sport...es akkor mi van ha szeredai es gyergyoi sracok jatszanak az NZ-Starsba?? A csapatnak kellettek ok. Megnyugtatlak, hogy a roman ifi valogatott irto gyenge, minden korosztalyban...sot a felnott is...
A magyar hokira jellemző és hosszú évtizedekre visszanyúló reflexek a fenti okok és okozatok. Mivel perspektivák nincsenek e spotágban sem, így nyitva kell hagyni a szabályokat, hogy a sorok között eligazodva életben tudják tartani a sportvezetők szakosztályaikat. Nincs ez másképp a balkán többi régiójában sem. Amíg kitalálható olyan koncepció, ami egy korosztályos válogatott létét biztosítja, addig minden eszközzel megpróbálják a szülőket és fiaikat legalább arra a szezonra megnyerni a sportág számára. Hiszen pénz, nevelési szerződés nincs. Nyilván a Jégkorongszövetség kezében sincs olyan eszköz (követve és ismerve a honi ifi létszámot), hogy tervezhetőbbé tegye a jövőt a családok számára. De talán ez a klubok feladata lenne inkább. Így az otthoni családi beszélgetések alkalmával egyre élesebben elválik, hogy civil pálya helyett csak azon játékosok vállalják fel OB-1-es csapatban a további munkát, akik nem tanulnak tovább, vagy szüleik anyagilag megtehetik, hogy pár évig csak a sportnak éljen a gyerek. Pedig egy komolyabb főiskolai bajnokság létrehozásával nemhogy tovább aktív maradna a játékos, hanem későbbi döntéshozóként szponzort is hozna a sok hokis menager saját cégeitől. Jelenleg elvétve áramlik pénz régi hokisok cégeitől, mint Gulliver, Ferroste, Kling, Laki...stb. A keleti régióban miért nem tud főiskolai hokit felkarolni pl. Szeged, Debrecen, ahol évtizedes hagyománya kellene, hogy legyen a hokinak? Higgyétek el, ha lenne perspektíva legalább 4-5 évre gimnázium után, nagyságrendekkel több játékos maradna U20-ra és OB-1-re.
Kedves F.Kapus!
A válogató felmérő tesztekre tett kritikai megjegyzésedre reagálnék. Sajnos mindannyian tudnánk példát mondani a válogatott összeállításában jelentős mértékben befolyásolt utánpótlás szövetségi kapitány(ok)ról, és az ilyen tevékenykedést követő lelki állapotról, ami a játékosokban kialakult... Ez indította el az innovációt. 2004-ben alakult ki a felmérésen alapuló, vagy ahhoz csatlakozó válogatás. Először egy tehetséggondozó programba kerülés volt a tét, amelyhez jelentős állami támogatás tartozott. Azóta működik így a program. Az akkori bekerülők most ifi-korúak, és nekik a felmérés már nem újdonság. Ez a rendszer sem tökéletes, szükséges hozzá a humánum. Mégis érvelek mellette, mert a játékosok egyénileg is összemérhetik a tudásukat, visszajelzést kaphatnak az éves fejlődésükről, az objektivitás felé mutat. Mindezidáig rugalmasan működött, egyetlen - vitatható - esetben okozott gondot a játékosnak. Úgy érzem, hogy visszalépés volna, ha ezután nem a pályán mutatott teljesítményekkel (hanem pl vezetői nyomásgyakorlással) lehetne válogatottba kerülni. Ezzel a válogatottság értékét veszítené, mert elegendő lenne a "megfelelő" embert szóban meggyőzni arról, milyen ügyes is a gyermek.
Nagyon jó cikk, ismét! Gratula! Valóban nem etikus ezen játékosok szerepeltetése, mindössze szabályszerű. Ha szabad javasolnom, akkor a fonalat ebben az irányban lehetne tovább göngyölíteni, hogy tudniillik miért hoznak ilyen szabályok. Természetesen fejétől bűzlik a hal! Nincs olyan koncepció, célok és az azok eléréséhez szükséges eszközök rendszere, amely szerint ki lehetne találni a bajnokságok rendszerét. Nem tudjuk, mire való az OBI (ha tudnánk, akkor a Volán nem tehetné meg, hogy a rájátszásban olyan csapattal álljon ki, amelynek túlnyomó többsége egyetlen másodpercet sem játszott az alapszakaszban), nem tudjuk, mire való az OB II (vajon kiöregedett OBI-esek mezőnye és/vagy farmcsapatok csatája), nem tudjuk, mire való az utánpótlásbajnokság (nem eshetne meg az a botrány, hogy nincs juniorbajnokság és ilyen-olyan juniorok lejátszanak ifibe). Én sem csapatokat akarok "ekézni", szinte mindenkit lehet valamiért, csak azt mondom, idénre (valszeg a szokásosnál is több improvizatív döntés eredményeképp) kibukott, hogy hova vezet a stratégia és a koncepció teljes hiánya. A klubok pillanatnyi érdekeik miatt képtelenek megegyezni közép- és hosszútávú célokban. Márpedig ha nem tudjuk, mit akarunk, akkor roppant nehéz elvi alapokon nyugvó, hosszú távon stabil és tervezhető bajnoki rendszert kiépíteni. Akkor az lesz, ami most van...
Kedves F. Kapus!

Gratulálok a bátor, de nagyon korrekt cikkhez!
Ha ilyen elfogulatlan, a tényeket közlő cikkeket írsz, sokat tehetsz a Magyar jégkorong sporttért.
Ne kímélj senkit, ha ezt jobbító szándékkal teszed.
Sok sikert és erőt hozzá!
Az a baj, hogy nincs elég felnőttcsapat, pl. Győrrel nemtom mi van (ha vkinek van infoja az mondja...), MAC a másodosztályban, bár ott se túl jó helyen, a Debrecen és a DAB2 üti majd ha minden igaz. Mindenképp kell egy junior/tartalékbajnokság, meg még pár felnőttcsapat, amit ne kérdezzetek hogy lehetne elérni, mert gőzöm sincs. A mostani ifibajnokság 7 csapatos, remélem nem fogynak el mire juniorkorba érnek...
Győrben edzenek felnőtt játékosok, de egyenlőre se pénz, se megfelelő számú játékos nincs. Remélhetőleg rá lehet Őket beszélni arra, hogy az OB 2-ben induljank jövőre. A Szegedre szintén igaz a megállapítás, Ők talán a tartalék, talán OB 2-ben szeretnének indulni.
A Stars, valóban szorgalmazta a rövid alapszakaszt, majd ezt követő alsó-felsőházas lebonyolítást. Természetesen, megfelelő mérkőzés számmal. Ez minimum, 30 mérkőzést jelent. Plusz a döntők.
Az alábbi, idézett adat sor, nem dicsőség, hanem egy állapot fokmérője, aminek semmilyen haszna nincs, sem a győztes, sem a vesztes számára.

"Az NZ-Stars eredménysora a 4-7. helyezettekkel szemben: 7-2, 10-3, 18-1, 25-3, 19-1, 14-0, 9-2, 16-2."

Lehet románozni, csak ne felejtsük, hogy ugyan ennyire "román", az a Kercsó Árpád is, akit többen emlegetnek ezen a fórumon is, mint az "Új Generáció" létrehozóját. Szerintem joggal!
Aztán végig mehetnénk, minden egyes csapaton, leltárt készítve a játékosok, edzők, tisztségviselők között, ki "román" még.
Szép számmal akad ilyen. Az is kiderülhet, hogy némelyike, vagy inkább sokan közülük többet tettek a magyar jégkorongért mint akik most románoznak.
Mert, hogy teszik ezt felelős? vezetők is.
Aztán; Kedves Tillasz, mond már meg, kinek a pénzén korcsolyázik 14 Szlovák a jégen Újpesten. Szerinted, ki építette, és fizeti az Újpesti Jégcsarnok működését?

Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ez a korosztály (is) létszám gondokkal küzd már évek óta.
Mondjuk, volt öt és fél csapatnyi gyerek 2003-ban.
Az a fél, a Stars-nal volt. Elhozhatott volna egy felet egy másik csapattól, de akkor meg ez a csapat lett volna fél. Ugye eddig ez matematikailag is érthető.
Csak azért kérdezem, mert sokan nem értik, ezért aztán románoznak.
Hát ezért kelletek ezek a gyerekek, mert nélkülük a Stars még nevezni sem tudott volna az aktuális bajnokságban.
Persze, nem okozna ez nagy gondot senkinek, ha ezek a csetlő-botló, korcsolyázni nemtudó, az előző idényben 2 az-az kettő mérkőzést játszó gyerekek, nem kezdték volna először szorossá tenni
majd megnyerni a Nagy Utánpótlásnevelő egyesületek elleni mérkőzéseit.
Ekkor kezdődött a románozás. Azért az elég ciki, hogy 8 "román" gyerek, felforgatja a Magyar serdülő, majd ifi bajnokságot.
Na de valami csoda történt, hogy egyszer csak ilyen jók lettek?
Igen. Kis hazánkban, ez csoda számba megy.
Igazi szakember edzi, tanítja ezt a korosztályt és irányítja a szakmai munkát, egy ez eddig csak utánpótlás neveléssel foglalkozó egyesületnél.
Úgy hívják: Robert Spisak.
Őrá, Dunaújvárosban is szívesen emlékeznek, és szerintem az, az NHL-ben játszó 8-10 játékos is,akiknek akár az Extra Ligában, akár a korosztályos válogatottban volt edzője.
És szerintetek, ennek a nemzetközi hírű szak embernek, hányszor kérték ki a véleményét, akár a bajnokság, akár a válogatottal kapcsolatban?
Egyszer sem! Majd mi megoldjuk, úgy magyarosan!
Hát megoldottuk! 15 éves gyerekekre engedünk 20 éveseket. A rájátszásban meg különösen. Megspékelve, felnőtt válogatottakkal.
Nehogy már a Stars nyerje meg az összes utánpótlás korosztály bajnoki címét!
Mindezt, azzal a hivatkozással: a másik is sportszerűtlen, és inkorrekt.
Átírhatjuk a jelszót: Győzzön a legsportszerűtlenebb.
Hát erről szól a mai magyar jégkorong!
És ilyenkor hivatkozunk szabályokra. Ki emlékszik már, csak ebben az idényben hány szabályt módosítottak, akár az OB I lebonyolításában.
És ha nem jönnek az eredmények, azt mondjuk: nem tudnak a gyerekeink korcsolyázni.
Tessék mondani, ki nem tanította meg őket? Ki a felelős ezért.
És hogy miért kevés a gyerek? Csak egy adalék:
Megjelennek a júniór edzésen, egy nagyhírű egyesület játékosai.
Az edző kérdése:"Titeket ki a k... anyátok hívott?
Hát így szűnt meg ott ez a korosztály.
Jó fele haladunk? Jó példát mutatunk a gyerekeinknek?
Mi játszadozhatunk egymással, csak a gyerekeket hagyjuk ki ebből a szégyenletes játékból.

Jonkjl pályára lépett a Debrecen elleni alapszakasz meccsen! 10 éve egy játékosnak megtisztelő volt, hogy játszhat idősebb korú játékosokkal a felnőtt bajnokságban! Remélem a Mac jövőre a 4. helyig sem jut el!
hokisap(u)ka:
Ha eddig nem vetted volna észre, Te románozol itt egyedül. A Stars gyerekekről senki nem állította, hogy románok - ők székelyek - de a román válogatottban fognak játszani. Sajnálatos ez nekik, is nekünk is, de attól még tény. KÁ-ot minősítheted, de Ő a Magyar válogatott részére nevel játékosokat, úgyanúgy, mint a többi Székelyföldről érkezett edző. Vannak szabályok amelyekkel lehet élni és visszaélni is. Sajnos itthon minden - hangsúlyozom minden - csapat visszaél. Van aki kismétékben, van aki nagyobb métékben. És ez a szomorú. Spisák Robi meg tényleg nagyon jó edző.
Az "amit nem tilos,azt szabad"megközelités ebben az esetben nem biztos,hogy az eredeti célt szolgálja.Felnött profi ligában vagy válogatottban rendszersen szereplő játékosokat és 15 éves gyerekeket egy bajnokságban szerepeltetni,enyhén szólva baleset veszélyes.Azt egy felnőttöl nem lehet és értelmetlen is lenne kérni,hogy ezeken a mérközéseken csak "óvatosan szereljen,lőjön és ütközzön"!A küzdelem márpedig ezeken a rájátszás mérközéseken már érzékelhető,presztizs csaták folynak a jégen,a klubbok és edzők között egyaránt!Nem szabadna hagyni és elejét kéne venne egy esetleges sérülésnek,mert a döntőben senki sem fogja olcsón adni a bőrét.A Versenybíróság még módosithatja magának a döntőnek lebonyolitását és kitételeket szabhatna meg a túlkoros játékosok szerepeltetésével kapcsoatban.(pl.aki nevezve volt a klubjának OBI-es mérközéseinek több mint 50%-án az ne játszhasson az ifjúsági döntő mérközésein-mert nem ifjúsági játékos-)Azt hiszem ez így már fairebb!
Én, mint 91-es játékos apuka, örülök, hogy gyerekem kemény meccseket játszik. Csak adjanak ennek más nevet! Pl. Junior bajnokság.
Nézzünk ifi bajnokságokat más országokban: szlovákban 90-91, csehben 91, oroszban 91 +5 fő 90. Tudom, hogy nem hoki ország vagyunk. De így soha nem is leszünk.
2 - 88-os és 3 - 89-es elvittek játék lehetőségét gyengébb 91-esektől és erős 92-estől. Csak Stars-os meccseket látom. Dunaújvárosban 6 gólból első 5-öt lőttek „túlkorosok”. (6. véletlen volt – hibák sorozatának eredménye) Szfváron 4 gólból első 3-t. (4. üres kapuban) De ez se baj, hanem az, hogy 4 sor volt padon és 3 (valamikor csak 2) játszott.
Ki fejlődik ezeken a meccseken? „Túlkorosok”, mert játszanak 2-3 évvel fiatalobb játékosokkal? Azok, akik csak gyenge ellenféllel játszanak és erős meccseken ülnek a padon? Azok, akik rendszeresen játszanak ifiben, de nem kapnak játék lehetőségét junior bajnokságban?
Miért nem indult junior liga?
Miért nem kötelező minden OB1-es csapatnak junior csapatot indítani?

Spisak Robert nem azért jött, hogy magyar állampolgársággal rendelkező játékosok fejlődjenek. Ö nagyon jó és PROFI módon dolgozik azokkal, akik vannak csapatban.
Miért Spisak nem dolgozik válogatottban? Se felnőttben, se juniorban, se ifiben?

És még egy. Ha román állampolgárságú játékosok még nem magyar állampolgárságú, ez nem a Stars hibája. Imecs – legjobb 91-es center! Fodorban és Beczeben nagy fantázia van! Vagy svédek, akik akarnak honosítani magyart, vagy oroszok, akik honosítanak ukránokat, beloruszokat, hülyék? Nem gondolom, hogy ők…
Kedves gm!
Ezt írtam: "Ez (mármint a fiatalok külföldre áramlása - F.K.) a fejlődést biztosítja, de a válogatást megnehezíti, főleg a jelenlegi felmérő edzőtáboros szisztémában."
Ezt te a válogató felmérő tesztekre tett kritikai megjegyzésnek véled.
Én meg nem. Már csak azért sem, mert nem fogalmaztam meg kritikát. Főleg nem az általad vélt negatív kritikát.
Két ok miatt sem: mert jelenleg nem ismerem a rendszert részleteiben, és mert nem ez volt a cikk tárgya és lényege.
De ha itt tartunk, annyit rögzítek: magát a felmérő edzőtábor intézményét jónak tartom. Ez a minősítés - információ hiányában - nem vonatkozik tartalmára, következményeire, körülményeire.
Más. Azért az egyetlen eset szerintem alábecsült adat.
Kedves F.Kapus és gm!
Nem elgondolkodtató a felmérő edzőtábor alkalmazott rendszere,ha a szakmai vezető összegzésképpen a korcsolyázási és a technikai hiányosságra hívta fel a torna után a figyelmet???

Milyen szűrő az amellyen átjutva a nemzeti U-18 tagja lehet valaki aki a bázis terén kihívásokkal küzd.A kiválasztási procedúra miatt azonban nem kerülhet az be aki a hasonló korosztály svéd, vagy orosz elittből idő hiánya miatt nem tud részt venni eme kérdőjelesen értékelhető kiválasztáson. Úgy vélem, hogy svéd és orosz földön a korosztály sztárjai biztos lábon állnak a jégen.
F. Kapushoz hasonlóan én is hangsúlyozom, hogy nem a felmérő edzőtábor ellen vagyok,de a rostán összébb kell húzni a szálakat, mert így a szakvélemény alapján a korpa is átjut.Ellenkező esetben viszont arra kell gondolnom, hogy nem a filterrel van a gond azaz a játékosok megérdemlik a bizalmat csak a szakmai értékelés hagy némi kívánnivalót maga után.
Bővebb kommentem:
jegkorong.blog.hu/2008/02/09/a_harmadik_bledi_pofon#comments
Kedves Tillasz!

Én Kercsó Árpiról, komolyan azt gondolom, Ő indította el azt a folyamatot, ami a mai válogatottakat felhozta az A csoport kapujába.
Módszereiről, stílusáról persze lehetne vitatkozni, de nagy szükség lenne ennek a sportnak olyan fanatikusokra mint Árpi, vagy Dima.
Persze ezeket az embereket, a kényelmesek, átlagosak nem szeretik mert, képtelenek versenyezni, lépés tartani velük.
A magyar sikersportágakban, hemzsegnek az ilyen
típusú edzők (Szécsi Tamás,Gerendás stb.)
A "románozás" pedig egy érzékeny pontja ezeknek a gyerekeknek, akiket Te is felemlegettél, mert ezt teszik velük a többi csapat játékosai, edzői, a szülök a lelátókról (legutoljára a Stars serdülő csapatát románozta egy "kedves" dunaújvárosi apuka Szegeden, holott ebben a korosztályban nem is játszik Székely gyerek.
De a legszomorúbb az volt amikor az MJSZ egyik felelős tisztségviselője tette ezt, nagy plénum előtt.
A problémádra, hogy melyik válogatottat erősítik majd ezek a gyerekek, a sportág jövője, és az azt körülvevő közeg ad választ.
A szívük ide húzza őket. Ne nehezítsük meg, döntésüket
Reméljük,
Sorjában,már nem tudok mi írta,hogy a Stars azért hozta a a románokat,hogy ne másik csapatból keljen csábítaniuk. Hát ez egy új és pozitív fejlődés náluk mert előtte jó pár csapatban jó pár korosztályt tettek tönkre azzal,hogy elcsábították a meghatározó játékosokat.
De remélem nem sokat veszik be azt a maszlagot,hogy 2 éve idehozta 7-8 teljesen kezdő gyereket és a mágus válogatott színű játékosokat varázsolt belőlük. Ha ez így van akkor a stars egy nagyon jó karitatív szervezet a spisak meg egy nagyon nagy mágus,nem is értem miért nem hívják máshova. Ja és azt sem értem miért nem a Fóti gyermekotthonból próbált ilyen gyerekeket hozni. Azért nincs junior bajnokság mert max 30 junior korú gyerek van sajnos .De szerintem fontosabb,hogy pl 2 88-89 es gyerek is játéklehetőséget kapjon,minthogy egy serdülős akinek van a serdülő bajnokság ifiben játszhasson.
A dima fanatikus??? Hát……
Ja és a románok honosítását a stars edzője ígérte,sikerült??vagy inkább román himnuszt hallgatnak
Hát, erről a közegről beszéltem!
Én meg arról a közegről ami nálatok a starsban van!!Mindenki üldöz titeket,de ti az igazság harcosai vagytok és mindenkinél jobban tudtok mindent!
Ó be kár, hogy itt is felütötte a fejét a Nálatok és Nálunk.Ez a blog sok egyéb értéke mellett azért lopta be magát a szívembe, mert itt a hozzászólók alapvetően jobbító szándékkal csak a hokiról cserélnek véleményt
Kedves Kong!Valószínüleg a Te felmenőid az én felmenőimhez hasonlóan geográfiailag a Magyarországnak nevezett részen tartózkodtak akkor amikor "bölcs" nemzetközi politikusok meghúzták a még ma is érvénybenlévő határokat.Ez egy állapot és nem érdem.
Én csak magyar neveket találok a Stars játékosai között, de még ha nem így lenne én akkor is repdesek az örömtől amikor Nikandrosz GALANISZ, vagy Artjom VASZJUNYIN a válogatottunkban gólt szerez.Nem lehet kellemes egy gyremeknek úgy hajtani a pályán, hogy kívülről a nemzeti hovatartozásával kapcsolatosan becsmérlik.

Na most írok egy nagyon népszerűtlen dolgot:
Még az sem zavarna, ha egy rendkívül ügyes román kissrác román névvel a nemzetére büszke érzéssel kergetné a korongot a Starsban, de ilyenről még hírből sem hallottam.
Hokis berkekben köztudott, a Star-s gyerekei nevezve vannak, és játszanak a Szlovák bajnokságban ( nem is alárendelt szerepet).
Ott is vannak, akik picsku magyaroznak. A többség, nem.
Sőt miután, Pozsonyban a Slován 5. osztályos csapatát, múlt hét vasárnap a Stárs ötödikesei, 6-2-re legyőzték, a Szlovák szülők megtapsolták a magyarokat.
Talán ez is közre játszik abban, hogy a Slován, Szlovákia legeredményesebb jégkorong csapata.
Van mit tanulnunk tőlük!
Jajjj, hagyjuk már ezt a Nikandrosz Galanisz! Nyugodtan mondjuk a nevét úgy, ahogy kell: Galanisz Nikandrosz. Ugyanis itt született, abszolúte magyar, nem is tudom, tud-e görögül... Asszem a Sportban írták vagy a Sport TV-ben mondták egyszer, hogy a Dunaújváros görög légiósa. Ezt egy életre felejtsük el, ha kérhetem!
Ha valaki többet akar megtudni a Fejér megyében élő görög kisebbségről, az olvassa a Wikipédiát:
hu.wikipedia.org/wiki/Beloiannisz
:)
Kedves F.Kapus!
A felmérő tesztekről valóban kevés információ áll az érdeklődők rendelkezésére, ezért úgy gondoltam, néhányat ezek közül megírok Neked és az érdeklődőknek. A sportágban már volt előzménye a mai teszteknek, Eduárd Giblak is alkalmazta őket a válogatottak felmérésére. A mai rendszer eredeti gondolata egy sporttudományos kutatóintézetben született meg 2005. tavaszán. Nem kizárólag fizikai tesztekről volt szó, a kutatás célja a jégkorong ún. sportági profiljának felrajzolása volt. (Milyen fizikai, értelmi és lelki tulajdonságokkal rendelkeznek a jégkorongozók? Melyek azok a tulajdonságok, amlyek jobban jelemzik a sikereseket és melyek azok, melyek nem segítik a sportkarrierjüket?) Az intézet az high-tech eszközeivel és a munkatársainek munkájával segítette ezt a munkát. A tesztek kiválasztását a szakmára bízták. Akkoriban a nemzetközi szakirodalomban jónéhány hokihatalom tesztrendszere elérhető volt. Pl: kanadai, finn, szlovák stb. A módszer kiválasztásában résztvevő edzők nem akartak kísérletezni saját, magyar szisztémával, a szlovák szövetség verzióját választották. Ez abban különbözött a többitől, hogy nagyobb hangsúlyt fektetett a kondícionális képességekre. Abból indult ki, hogy a modern jégkorongozás nem képzelhető el az erő, gyorsaság és állóképesség magas szintje nélkül. A szlovák felmérési rendszert a válogatott előtt az Alba Volán már sikerrel használta az utánpótlás körében. A felmérés hasznosnak bizonyult, ezért nem fejeződött be az első alkalom után. A válogató felmérést természetesen ki kellett egészíteni a próbajátékkal, aminek az a speciálitása, hogy a játékosoknak nemcsak a saját posztjukon kell bemutatkozni, hanem valamennyi mezőnyjátékosi poszton. Tavaly került sor az első korrekcióra, amikor a jeges tesztek közé bekerült a passzpontosságot és a lövéshatékonyságot mérő próba. A válogató felmérésnek, mint minden induló rendszernek, voltak és vannak "gyermekbetegségei". Volt olyan év, hogy a jelöltek nagy száma miatt időben elcsúszott a program, a jeget el kellett hagyni és nem mindenkire került sor a próbajátékban. Ilyen és ehhez hasonló problémák esetén az edzőknek a megfelelő humánummal kell közelíteni, és valami más módját kell találniuk a játéktudás megállapítására. A magasabb korosztályoknál az edzők általában már ismerik a játékost, a felmérésen mutatott teljesítmény csak adalékul szolgál a beválogatáshoz. Ennyit a szakmai részéről. A válogató tesztelés a gyakorlásának három éve alatt "társasági eseménnyé" vált, tavaly több mint 160 utápótlás-jégkorongozó vett részt rajta. A tesztelés három éve alatt sem veszekedés, sem ellenségeskedés, sem fegyelmi probléma nem volt. Itt nem voltak "albások, dunaferesek, macosok, miskolciak,starsosok,utésok", hanem a válogatottságért küzdő srácok. A külföldön játszók is nagy számban vettek, vesznek részt rajta. A teszt idején sérült, vagy indokoltan távol lévő játékosok pedig újabb (és újabb) lehetőségeket kaptak arra, hogy bizonyítsanak. Olyan is előfordult, hogy sérült játékosnak az előző évi eredményét, vagy a klubedzője által felmért eredményét vették figyelembe. Két éve a srácokat meglepte a felmérésen Pat Cortina. Kellemes meglepetés volt, a jégen és a pályán is figyelt, az öltözőben beszélt a srácokhoz... Kár, hogy kevesen láthattuk az arcukat. Ennyi jutott most eszembe a tesztekről...
Hát, lement egy újabb forduló az "Ifi" bajnokságban.
Sajnos, az érintettek éltek a "szabályok" adta lehetőségekkel.
Most is a 88-89-s felnőtt válogatottak és társaik hozták az eredményeket.
Érdemes lenne kielemezni, hogy az Ifi válogatottak hány percet töltenek, most a rájátszásban a jégen.
A többi, 88-89-s játékosokról nem is beszélve. pedig , állítólag miattuk született a "szabály".
Az "igazság harcosairól" pedig annyit: a STARS-t, csak ADOTT SZÓ gátolja abban, hogy szlovák játékosokat játszasson a bajnokságban.Van ahol ennyi is elég.

Csak ha valaki nem hinné:

Alba Volán SC - NZ-Stars 5:3 (1:0, 4:1, 0:2)
Végeredmény
Dátum - idő:
2008.02.16 szombat
15:00


Játékvezető:
WOLF László


Alba Volán SC
1 4 0 - - 5
NZ-Stars
0 1 2 - - 3
Bajnokság - helyszín:
Ifjúsági Bajnokság - IFI 50
Székesfehérvár

Vonalbírók:
ABONYI Attila
STADLER Ferenc


Alba Volán SC
Kiállítások (perc)
6 6 8 - - 20
NZ-Stars
Kiállítások (perc)
14 2 2 - - 18

Eseménynapló:

Kapusok:
00:00 Alba Volán SC kapus be: 1 Bálizs Bence
00:00 NZ-Stars kapus be: 39 Ruczuj Gellért
31:42 NZ-Stars kapus csere: 30 Balázs Csongor

Időkérés:
59:18 NZ-Stars időkérés

Gólok:
11:15 1:0 Alba Volán SC gól: EQ 25 Sofron István (22 Tóth Adrián)
20:25 2:0 Alba Volán SC gól: EQ 25 Sofron István (18 Németh Péter, 22 Tóth Adrián)
29:01 3:0 Alba Volán SC gól: EQ 12 Roczanov Dezső (17 Németh Norbert, 19 Szabó András)
30:52 4:0 Alba Volán SC gól: EQ 18 Németh Péter (25 Sofron István, 4 Ábrahám Csenger)
31:42 5:0 Alba Volán SC gól: EQ 17 Németh Norbert (19 Szabó András, 12 Roczanov Dezső)
32:09 5:1 NZ-Stars gól: EQ 21 Marosi Zoltán (25 Imecs Attila, 91 Maszlov Szergej)
45:40 5:2 NZ-Stars gól: EQ 66 Nagy Richárd (9 Strenk Hunor, 12 Csányi Áron Attila)
54:37 5:3 NZ-Stars gól: EQ 7 Fodor Csanád (91 Maszlov Szergej)

Kiállítások:
01:22 2p. 01:22 - 03:22 79 Ozsváth Ádám (Alba Volán SC) - (CROSS - bottal lökés)
08:57 2p. 08:57 - 10:57 4 Ábrahám Csenger (Alba Volán SC) - (TRIP - gáncsolás)
10:21 2p. 10:21 - 12:21 25 Imecs Attila (NZ-Stars) - (TRIP - gáncsolás)
10:55 2p. 10:55 - 12:55 20 Becze Tihamér (NZ-Stars) - (TRIP - gáncsolás)
10:55 10p. 12:55 - 22:55 20 Becze Tihamér (NZ-Stars) - (MISC - fegyelmi büntetés)
15:38 2p. 15:38 - 17:38 79 Ozsváth Ádám (Alba Volán SC) - (CROSS - bottal lökés)
26:08 2p. 26:08 - 28:08 23 Dósa Dávid (Alba Volán SC) - (CHARG - nem megengedett testjáték)
34:25 2p. 34:25 - 36:25 12 Roczanov Dezső (Alba Volán SC) - (CROSS - bottal lökés)
35:18 2p. 35:18 - 37:18 18 Németh Péter (Alba Volán SC) - (SLASH - testreütés)
38:49 2p. 38:49 - 40:49 99 Wéber Zsolt (NZ-Stars) - (HOLD - fogás)
49:48 2p. 49:48 - 51:48 25 Sofron István (Alba Volán SC) - (HOOK - bottal akasztás)
52:17 2p. 52:17 - 54:17 12 Roczanov Dezső (Alba Volán SC) - (TRIP - gáncsolás)
56:45 2p. 56:45 - 58:45 11 Galsi Péter (Alba Volán SC) - (SLASH - testreütés)
59:30 2p. 59:30 - 60:00 25 Sofron István (Alba Volán SC) - (CHARG - nem megengedett testjáték)
60:00 2p. 60:00 - 60:00 20 Becze Tihamér (NZ-Stars) - (CROSS - bottal lökés)
Ez a tészta is kicsit nyúlós!:-) Bocs, de a Sztárok esetében az adott szó nekem - eddigi elég sok személyes tapasztalat alapján - semmit nem mond. Itt sincs ilyenről szó. Csak a fejenként 1000 EU, ami gátolja a klubot ebben! (Mondjuk szerencsére.) Az ifi válogatottak szerintem játszanak, de a többi gyerektől veszik el a helyet, és valóban nem erről szólt. Ebben igazad van. (Most a Sztárra nézve negítív dolgokról nem ejtenék szót.)
Kedves Tillasz!

Elég közel vagy a tűzhöz, mégse tájékozódsz megfelelően, vagy direkt vezeted félre a közvéleményt. Én személyesen, jobban örülnék, az első variációnak.
Miután a magyar bajnokságba, a Nove Zamki nevezett- mert a szabályok ezt tették lehetővé- így valamennyi ebben a csapatban játszó játékos korlátozás, és díj nélkül játszhatna.
A táblázat, pedig valóban hosszú, de a valóságot tükrözi, nem pedig az elferdített információkat.
Ha pedig az adott szó megszegéséről beszélsz, kérlek mondj konkrét példát, akár itt a fórumon, ha már itt célozgatsz. Különben, annyira lesz hiteles az állításod, mint az előző.
Kedves Hokisap(u)ka!
A legutolsó, kölyök rájátszás legyen-e ne legyen. decemberben még igen, jaunárban már nem!
Én -bocs- Titeket magyar csapatnak tartottalak nyilván! Ha ez sértő akkor sajnálom.
De, ha már idegen licenc-szel indultok, akkor miért játszott az első pár fordulóban - november 30-ig - olyan játékos - CSÁ, DD, MZ - akinek a sárga kártyája itthon volt? Szóval az igazság elég sok szinű. (De azért alap esetben, most megértem, hogy a szabályok (ki)használása nem nektek kedvezett, és ez fura.) Ja és szeretném tudni, mikor hangzott el, hogy az NZ-Stars nem akar szlovák játékost szerepeltetni az Ifiben. Erről nem tudok, és ott nem hagzott el, amiről nekem személyes infromációm lehet.
Kedves Tillasz!

Tényleg úgy néz ki, Téged rosszul informálnak.
Én, ott voltam a decemberi Liga értekezleten, ott akkor nem volt téma a kölyök rájátszás.
De ha, lett volna is, akkor is azt mondhattam volna el, amit bármikor.
Szerintem, Te is tudod, hogy a kölyök bajnokság március 15.-e után végződik, és talán azt is, hogy negyedik éve, március harmadik hétvégéjétől, három hétvégén Európa egyik legnagyobb utánpótlás tornáját rendezzük, évről-évre. Ezzel ütközne a januárban kitalált rájátszás. Illetve, a már lekötött külföldi tornákkal.
Ugye, nem azt akartad sugallni, hogy a STARS fél a rájátszástól, hiszen Te is tudod, hogy ha csak hirtelen nem születne olyan szabály, hogy felnőtt válogatottak is játszhatnak -kivéve a STARS-ban- előre lefutott lenne.
Engem, se a magyar, sem a román, sem a szlovák titulus nem zavar. Szerintem mindegyikből van elég sok tisztességes ember...
Az "idegen licenc" pedig ahhoz kellett, hogy gyerekeink mindkét bajnokságban játszhassanak, így biztosítva nekik, kellő számú, és minőségű mérkőzést.
Ez ügyben, a Szlovák Szövetség, sokkal segítőkészebb volt, mint egyes magyar szövetségi vezető. Tisztelet a kivételeknek.
Te pedig, az egyike vagy azoknak, akik nagyon jól tudják mennyi esélyünk van a szabályok alakításában.
Ezért aztán különösen érdekes, hogy úgy állítod be, mintha a Stars hozhatná a maga kedvére a szabályokat.
Mivel pedig az a négy személy, nem hatalmazott fel arra hogy nevüket ezen a plénumon közzé tegyem, akik jelenlétében az ADOTT SZÓ elhangzott, így hát ezt úgy gondolom, nem tehetem meg. De ha nagyon érdekel, kérdezd meg a Főtitkár urat.

Kedves hokisapka!

Szerintem játszhatnának a szlovák játéksok nálatok!
Hisz évek óta az utánpótlás nevelés helyett az idegen tollakkal való ékeskedésekben jártok az élen!
Meg az összes utánpótlás korosztály bajnoki eredményeiben.
A miérten, meg tedd meg hogy gondolkozol még.
Ha nem megy, kérj telefonos segítséget...
Az az összes az kettő max nem?? Kölyök és talán serülő.Ki vezet itt félre??
Kedves Hokisap(u)ka!
Én viszont a januári ligán voltam, ahol csak a Sztárszos képviselő nem emlékezett arra, miben egyeztek meg a kölyök bajnoksággal kapcsolatban előzőleg. A döntő a debrecen képviselője volt, aki kérte, hogy a VK értelmében szülessen döntés, ez nem írja ki a rájátszást. (Az ugyan mellékszál, hogy Ők semmilyen módon nem érintettek a témában, és hogy a VSZ szerint a bajnoki évad április 30-ig tart!)
Ez csak azért gond a számomra, mert így sok csapat elesett a jobb csapatokkal való még egy forduló lejátszásától. (Az szintén mellékszál, hogy így van olyan csapat amelyik 2-3 hónapja nem játszott meccset, de nem egy, aki a csúcsidőszakban szintén közel 4 hétig nem játszott.)
Tudom, hogy a Sstárok csapata jó játékerőt képvisel ebben a korosztályban - minden bizonnyal a rájátszásban is ők nyertek volna -, de azért van ott egy vereség is, ami vélhetően véletlenül jött össze.
Remélem a négy ember között én nem voltam, mert az igazából aggasztana.
A többi dologra nem válaszoltál, így azokra én sem térnék ki.
Viszont örülök, hogy jövőre az OB I-ben kívántok indulni. Sok sikert - és főleg pénzt - hozzá, de remélem azért az eredeti elv marad végig.
Miután, ma a Dunaújváros felnőtt és ifi csapata azonos időben játszott; NZ STARS-Dunafer: 5-1
süti beállítások módosítása