HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fiatalokkal megy Tilburgba Pat Cortina

2008.01.31. 09:35 D. Gromov

A decemberi Pannon Kupa-felvonás után a jövő hét végén Tilburgban folytatódik számunkra az Euro Ice Hockey Challenge. A magyar válogatott Ukrajna mellett Hollandiával és Horvátországgal küzdhet. A szövetségi kapitány sok fiatalt beválogatott. Ami szerintünk kifejezetten jó.

A Magyar Jégkorong Szövetség honlapján olvasható információk szerint a magyar válogatott így állhat fel Tilburgban: Budai Krisztián (Alba Volán), Hetényi Zoltán (Alba Volán), Svasznek Bence (Alba Volán), Omar Ennaffati (Manchester Phoenix), Hüffner Adrián (Dab.Extra.hu), Hegyi Ádám (Dab.Extra.hu), Ondrejcik Rastislav (Alba Volán), Erdélyi Péter (Dab.Extra.hu), Jobb Dávid (Dab.Extra.hu), Benk András (Alba Volán), Gröschl Tamás (Alba Volán), Majoross Gergely (Alba Volán), Vaszjunyin Artyom (Alba Volán), Kiss Ákos (Dab.Extra.hu), Fodor Szabolcs (Alba Volán), Berta Ákos (UTE), Galanisz Nikandrosz (Dab.Extra.hu), Fekete Dániel (Trondheim), Azari Zsolt (Dab.Extra.hu), Holéczy Roger (Gislaved IK), Peterdi Imre (Dab.Extra.hu), Kovács Csaba (Alba Volán).

Mint kitűnik, nem utazik viszont Hollandiába a brainconi trió, a milánói kapus és az Alba Volán két klasszisa, miszerint Palkovics és Ocskay. Utaznak viszont feltörekvők szép számmal, Hetényitől Hüffneren, Erdélyin, Jobbon, Benken át Galaniszig, és még fel sem soroltuk mindet. Ráadásképp ki lesz próbálva, hol tart most a manchesteri Ennafati és a Svédországban játszó Holéczy.

Ez mind jó, mert Cortina kapitány ügyesen megnézheti, ki mire képes közepesen éles körülmények között.

A menetrend szerint február 8-án, pénteken Ukrajnával kezdünk, szombaton Hollandia következik, vasárnap a horvátokkal zárunk. Első ránézésre a második hely megszerzésével elégedettek lennénk. Oda fogunk figyelni az eseményre.

11 komment

Címkék: magyarország válogatott eihc

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lencsést nem kedvelheti Cortina. Tavaly nem vitte ki Ljubljanába, most pedig ebbe a keretbe se hívta be, így valószínűleg Sapporoban sem lehet ott. :(
Lehet, hogy unalmas,de hátha valaki megtudja válaszolni, úgyhogy megismétlem a pár napja feltett kérdésemet.A helyzet csak annyit változott azóta, hogy a ferencvárosi Hoffman is bekerült a TOP 10-be.Ö sincs benne a keretben, pedig pár hónapig még huszonéves azaz nem egy kiöregedett játékos. A NAGY KÉRDÉS MIT ÉR A MAGYAR BAJNOKI KANADAI TÁBLÁZATA:

Azt meg tudja valaki mondani, hogy mi az oka annak,hogy a hazai kanadai táblázatot magasan vezető Sándor Szilárd (csak az Alba EBEL játékosai hiányoznak a bajnokságból)az utóbbi időben meghívást sem kap a magyar válogatott keretébe?
Ugyanazt a korosztályt képviseli, mint a bajnokcsapat első sorának két sztárja.Érdekes és figyelemre méltó:A hazai kanadai táblázatot nem csak vezeti, de a Top 10-be más magyar állampolgár nem képviselteti magát.
Nem lenne rossz ha valaki el tudna készíteni a válogatott kerettagokról egy olyan táblázatot amely tartalmazná a legutóbbi egy év meccseinek a darabszámát a lőtt gólok, passzok, a kanadai pontszámot, a büntetés idejét valamint a +- értéket.A fejlett országokban a statisztika a sportban is egyre fontosabb szerepet játszik !!!A fentieken túlmenő méréseket is végeznek: jégídő, meccsenkénti kapuralövés stb
Drága hokikori!
Sándor Szilárd esete a bögyödben van, az biztos, megpróbálok segíteni a kérdés lezárásában.
A régmúltat hagyjuk, a közelmúltban sérült volt, de már újra játszik.
A kulcskérdés, hogy a hokiban nem csak a statisztika számít, ez csapatsportág, általában 22 játékos játssza, összehang, összeszokottság, játékstílus, miegymás nagyon fontos.
Pat Cortina a szurkolói klubban nyilatkozott erről. Elmondta, hogy szerinte Szilárd kiváló játékos, de stílusa nem passzol a mai magyar válogatott feladataihoz. Ergo más dolog három gólt ütni a Miskolcnak meg a Fradinak, és más Ukrajna ellen az A csoportba jutásért küzdeni. Emberileg semmi gondja nincs Sándorral.
(Fontos: ezek nem idézetek Cortinától, hanem mondanivalója rezüméje.)
Egy csatárnál nem csak a góllövés számít, hanem a védekezés is, egyre inkább. Gondolom (pontosabban: remélem), olvastad Vas János-interjúnkat (link jobb felül), ő azt mondta, a védekezése fejlődött a legtöbbet a tengerentúlon, ez a legfontosabb.
De vissza a stathoz. Vegyük például Rick Nasht, aki a pontokat tekintve messze áll az NHL-élmezőnytől, de küzdős, hajtós stílusa, és remek védekezése miatt a szurkolók kedvence, és nem mellékesen a világ egyik legjobb csatára.
Nekem tetszik ez a keret...
Oli! bár kedvelem Lecsót, de szerintem nincs olyan formában hogy megérné őt is beválogatni. Inkább örülni kéne hogy végre van miből válogatni! Két nevet hiányolok, akiket ki lehetet volna bátran próbálni: az Albából Sofron és Újvárosból Magosi, fiatalok, ügyesek, ők is mehettek volna...
A Lecsó egy edzőtáborban összetört egy hójárót,ezért mellőzi az edző!!!Röhejes nem!
Amúgy a kommentben úgy is lehetne írni:Nem utazik a brianconi három magyar klasszis,Szuper Milánóból,Meg a volán két klasszisa:Ocskay és Palkovics.
Persze tudom ők az igazi "csillagok"!
Szerintem is jó ez a keret, az ilyen meccsek pont erre valók, hogy megnézzük "ki mire képes", aféle felmérő meccsek. Igen, Sofront én is hiányolom, de hát lesz még rengeteg lehetősége ügyes gyerkőc ő...
Gyerekek végig néztem a keretet!)))Azon gondolkodom Cortina úr lehet viccel velünk?)))
Vagy a tanácsadók nem igazán jó tippeket adnak???
Nem értem !!!!A statisztikát nem véletlenül találták ki.Nálunk sokkal fejlettebb jégkorong kúltúrával rendelkező országok alkalmazzák.)
Mi persze megpróbálunk nekik itt is fityiszt mutatni,márpedig mi Magyarok sz...nk a nagyvilágra!Nem minősíteném ezt a válogatottat,vannak közöttük jók,fiatalok tehetségesek.De kérdem én mit keres ,egy válogatottban olyan csatár vagy több ,aki gólképtelen.Csak egyet említve, 29 mérkőzés 8 pont!Kicsit vicces nem??Milyen A csoportba jutásról beszéltek?Kicsit reálisabban kellene nézni a magyar jégkorongot!!!!Sajnos ehhez már ladányiék öregek.Tisztelem becsülöm őket ,de nekik ez a hajó már elment.Talán 2-3 év múlva a harapós fiatalokkal,vegyesen!Talán!!Azt a csapatot most kellene elkezdeni építeni,nem kiöregedett játékosoknak jutalom utat adni Japánba!Kicsit vicces ez itt nálunk!!!)))
Drága Kapus!
Az érvelésed elfogadom.A védekezés szerepét én sem teszem utolsó helyre hiszen az általam hiányolt statisztikába kértem a +- elemzést , ami szerintem mind a védekezésre, mindpedig a sorban való együttműködésre enged következtetni.
lásd pl:Statistik der Erste Bank Eishockey LigaStatistik der Erste Bank Eishockey Liga
Norris Warren ugyan "csak" harmadik az EBEL kanadai táblázatában, de a +22 az igen csak figyelemre méltő!!! Egy az alábbihoz hasonló táblázatot szerintem a hazai bajnokiról is érdemes lenne vezetni!!!

opscorer Team GP G A PT PIM + - +/-
1. FOX Aaron VIC 43 29 31 60 36 37 25 +12
2. PURDIE Brad EHL 44 16 37 53 64 36 27 +9
3. NORRIS Warren KAC 44 22 24 46 71 46 24 +22
Csak annyit tennék hozzá, hogy statisztikát ott van értelme nézni, ahol kellő számú és színvonalú meccset játszanak a csapatok. Nálunk nem ez a helyzet... Ettől függetlenül a Dunaújvárosban idén nem megy úgy a fiataloknak, ez tény. De ettől még nem lesz egyszeriben rossz játékos mondjuk a Galanisz. Az idei OB1-ben 29 meccsen lőtt 7 gólt és adott 7 gólpasszt. De természetesen kivitték Rigába, az U20-as VB-re, ahol öt meccsen lőtt három gólt és adott 5 gólpasszt. Most akkor mi van? :)
Magosit, Sofront én is hiányolom (nem beszélve Lencsésről, ott szerintem a dolog - személyes antipátia miatt - eleve reménytelen), örök dilemma, hogy be lehet-e építeni egyszerre ennyi fiatalt.
Én nem vagyok egy S. Szilárd fan, de ne mondja nekem senki, hogy nem lehetett volna próbaképpen betenni Majoross vagy Fodor helyett...
Roostand, tavaly a hasonló keret nyerte meg az első eurotourt, nem kell őket előre lesajnálni.

Magosi, Sofron szerintem is mehetett volna például Fodor és Majoross helyére, Lencsés pedig Svasznek helyett. Legalább az esélyt megkaphatták volna a bizonyításra.
Cortina elképzelésébe nem fér bele Sándor Szilárd, így amíg ő lesz a szövetségi kapitány addig szerintem Szilárd bármit csinálhat nem lesz válogatott (és gondolom így van Lecsóval is)
süti beállítások módosítása