HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ladányi: Most nekünk van vesztenivalónk

2012.02.19. 08:47 F. Kapus

"A szezon előtt igazából nem tudtam, hová várjam a csapatot – mondta blogunknak Ladányi Balázs, a Sapa Fehérvár AV19 csatára. – Arra gondoltam, hogy lesz esélyünk a nyolcadik hely táján végezni, bíztam a rájátszásba kerülésben, de arra nem fogadtam volna, hogy az első hat közé tudunk kerülni az alapszakaszban. Hogy a középszakasz végén a harmadik helyen végzünk, az pedig elképzelhetetlennek tűnt." A 11-essel évek óta rendszeresen áttekintjük a magyar jégkorong helyzetét, a legfontosabb aktuális kérdéseket. Tovább után a tőle megszokott őszinteséggel és stílusban mondja el véleményét a szezon eddigi részéről, a rájátszásról, a válogatottról, és arról, mire viheti az EBEL-gólkirály, Sofron István.

"Nagy változást jelentett, hogy külföldön jobban teljesítettünk. Ne kérdezze senki ennek az okát, csak találgatni tudok. Kint nyugodtan játszottuk a játékunkat, itthon pedig a jobb eredmények miatt idővel nagyon meg akartuk mutatni. Dominálni szerettünk volna, és ez ugyanúgy megbosszulta magát, mint amikor az ellenfelek tervezték ellenünk ugyanezt.

A harmadik hely tudatában nem hiszem, hogy bármilyen negatívumot lehetne említeni. Ha a szezon előtt valaki írásba adta volna, hogy a hatodik helyen végzünk, a csapatból mindenki előre aláírta volna. A realitástól ez a harmadik hely is nagyon messzinek tűnt, és ráadásul a második helytől sem voltunk távol, úgyhogy nem tudnék hibákat felsorolni. Továbbra is kis csapatnak számítunk ebben a mezőnyben, de a Salzburgot sokszor elkaptuk, idegenben is legyőztük őket, emlékezetes meccsen. És a Klagenfurtnál is sokszor jobbak voltunk, még idegenben is. Voltak olyan mérkőzések, amelyek ugyan vereséggel végződtek, de nem túlzás, hogy ezek nem fájtak annyira, mint amennyire a vereségek szoktak, mert jó játékkal értük el.

Most sokan elkezdték túlgondolni a jelenlegi helyzetet, sok helyen hallom a szóbeszédet, hogy EBEL-döntőbe kell jutnunk. Ez nem így működik, most a négy közé jutásért játszunk a Ljubljanával, és valóban jók az esélyeink, de ezt a következő hetekben meg is kell mutatnunk a jégen. Jó hogy a Salzburg és a Klagenfurt elkerült minket a rájátszásban, elégedettek lehetünk az ellenféllel. De ez nem jelenti azt, hogy könnyű mérkőzésekre van kilátás.

Ne felejtsük el, hogy ezeket a sikereket úgy értük el, hogy az előzetesen legfontosabbnak tartott láncszem gyakorlatilag több mint fel szezonra kiesett. Már az is nagy teljesítmény volt, hogy Tokaji Viktor kiesését hátul meg tudtuk oldani, de hogy Eric Johansson hiányát sem éreztük túlságosan, ez hihetetlennek tűnik.

A Ljubjanánál szerintem jobbak vagyunk, és az eredmények is ezt bizonyítják, hatból ötször vertük őket, és a 7-6-os vereségünkkor is jobban játszottunk, de azon a meccsen amit ellőttek, az bement. Az a playoff átka, hogy minden nulláról kezdődik, és csak a jobb csapatnak van vesztenivalója, és mi eljutottunk oda, hogy idén nekünk van. Minden kiesés kudarcot jelent a rájátszásban. A Vienna Capitals ellen is az volt két éve, hiába tartott minket a többség esélytelennek. És ha a Ljubljanát legyőznénk, a következő körben akkor is kudarcot jelentene a kiesés, mert veszteni mindig rossz érzés.

Az EBEL-ből úgy tud a legjobban profitálni a magyar jégkorong, ha a fiatal játékosaink minél több jégidőt kapnak a mérkőzéseken. Magosi Bálint és Tóth Adrián gyakorlatilag végigjátszotta az idényt, szinte minden meccsre öltöztek, mindketten bizonyították, hogy itt a helyük. Tóth Adrián már tavaly is sokszor volt a keretben, sokat fejlődött, ebben a szezonban a rá bízott feladatot 90-95%-ban jól megoldotta. Egy gólérzékeny játékos, aki a Mol Ligában és az OB I.-ben már bizonyította ezt a képességét, és érdekes módon az mindegy, hogy valaki hol játszik, ez ugyanúgy megmutatkozik – még ha az EBEL-ben pontokban ez nem is látszik, egyelőre – egy magasabb ligában is.

Azok a fiatalok, akik idén játszottak először, egytől egyig megmutatták, megállják a helyüket az EBEL-ben. Hetényi Péter, Németh Attila, Fekti Ádám is hozzá tudott tenni a meccsekhez. Bálizs Bence kapus már tavaly is bizonyított, idén pedig nagyon jó meglátás volt Kevin Primeau-tól, hogy elsősorban idegenben védette, mert külföldön egyértelműen jobban megy neki. Visszatérve egy előbbi kérdésre, ha mindenáron negatívumot keresünk, akkor említsük meg, hogy jó lenne magyar kapust többet foglalkoztatni. De akkora eredménykényszer van, hogy ez nem várható el az edzőtől, azt kell a kapuba állítania, akiben jobban bízik.

A válogatott szempontjából mindenképpen nagyobb lett a válogatási lehetőség. Bár azt gondolom, ha nem lesznek sérülések, akkor nagyon kevés a kiadó helyek száma. Ráadásul egy jolly jokerrel is bővült a keret. Amire nem sokan gondoltak korábban, Láda Balázs centerként is bizonyított, tökéletesen oldja meg a negyedik sorban ezt a feladatot. Ha megszorulunk, hátvédként is számíthatunk rá, igazi csapatember, aki mindig megcsinálja, amit az edző kér. Bízom benne, hogy Tokaji Viktor is hamarosan vissza tud térni a jégre. A jelenlegi hírek alapján 3-4 hét múlva teljes értékű munkát végezhet. Ez azt jelenti, hogy ha minden rendben lesz, és jól sikerült a műtét, akkor kényelmesen odaér a világbajnokságra. Még arra is lesz ideje, hogy meccsrutint szerezzen a felkészülés alatt. Most már személyes tapasztalatból tudom, hogy ez fontos. Fizikailag fel lehet készülni, ha a lábat tudod terhelni, rendben lesz a kondíció. A mozdulatok néhány nap korcsolyázás és edzés után visszajönnek. De a korong egy-két mérkőzésen még zavaró tényező.

Csak Sofron Istvánon múlik, mire viszi. Ebben a pillanatban úgy tűnik, bármire lehet esélye. Nem sok játékos lesz gólkirály 23-24 évesen ilyen komoly ligában. Nagyon fiatal még, az sem rossz lehetőség, hogy kitölti Fehérváron a szerződését és marad még egy évet. Mindenre és annak ellenkezőjére is van precedens, egy klubváltás kockázatokkal jár. Sok példa van arra, hogy az új csapatban nem megy úgy valakinek, mint korábban, de olyat is láttunk már, hogy egy gyenge szezon után valaki máshol megtáltosodik. Azt gondolom, a támadójátékával készen áll a nagy feladatokra. De ismerem a komoly bajnokságok igényeit, sok helyen azt is nézik, hogyan tudsz védekezni. Ezen a területen még kell fejlődnie, ha versenyképes akar lenni."

Szólj hozzá!

Címkék: fehérvár ladányi ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása