HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A klubvezetők elégedettek a Mol Ligával

2012.01.26. 10:42 F. Kapus

Vasárnap kezdődnek a Mol Liga elődöntői. A HSC Csíkszereda a Miskolcot, a Dab.Docler a Fenestela 68 Brassót fogadja a három nyert mérkőzésig tartó szakaszban. A négy klub vezetőjét a szezonban tapasztaltak értékelésére, jövőbe tekintésre, és a rájátszással kapcsolatos tudnivalók összefoglalására kértük. Mindannyiuknak ugyanazt a kilenc kérdést tettük fel. 

Kérdéseink a klubvezetőkhöz:

1. Milyen célokkal vágtak a szezonnak, és mik most a tervek?
2. Terveznek-e igazolást a jövő keddi határidőig?
3. Igényelnek-e külföldi bírót a rájátszásra? Ha igen, miért?
4. Mit változtatna jövőre a mostani Mol Liga-kiíráshoz képest?
5. Mint klubvezető mit csinálna másképp, ha 2011 augusztus lenne?
6. Jegyárak a Mol Liga-elődöntőben?
7. Van jegyelővétel?
8. Mennyivel a meccsek előtt nyit ki a jégcsarnok?
9. Készülnek valami plusszal az alapszakaszhoz képest?

Azari Zsolt (Dab.Docler, ügyvezető)

1. A csapat költségvetése és játékosállománya alapján tűztük ki céljainkat. A körülmények alapján a Mol Ligát meg kell nyernünk, a Nationalligában döntőbe kell jutnunk és az Alba Volán EBEL-csapata ellen legalább két mérkőzést győztesen kell hoznunk. Természetesen ezen célok eléréséhez szükségünk lesz a sportszerencsére is.

2. Nem.

3. Az általunk látott magyar játékvezetők nagy többsége nagyképű, keveset korcsolyázik és alapvetően nem érti a bírói függetlenség fogalmát, nem értik tartalmilag a bíró szerepét a játékban. A legáltalánosabb probléma, hogy a bíróink összetévesztik a tévedhetetlenséget a befolyásolhatatlansággal. Külföldi bírókra szavaztunk, hogy legalább a szubjektivitás ne rontsa az amúgy is gyenge teljesítményt.

4. Semmit, egyszer végre legyen már kiszámítható, 2012 áprilisában eldöntött kiírás, ami ugyanaz lenne, mint az előző évi.

5. Még többet dolgoznék a klub költségvetésének tarthatósága érdekében.

6. Az állójegyek 1000, az ülők 1500 forintba kerülnek, a diákok és a nyugdíjasok 600 forintért válthatnak belépőt.

7. Csarnokunk 3500 fő befogadására képes, eddig nem éreztük szükségét jegyelővétel biztosításának.

8. A mérkőzés előtt egy órával.

9. Playoffhangulattal és annak megfelelő színvonalú játékkal. Emellett tervezzük a szokásos bocsa játékokat és a Kontinentális Kupán nagyon népszerű minibemutatót is.

Egri István (Miskolci Jegesmedvék JSE, elnök)

1. A cél mindhárom sorozatban a négy közé jutás volt, a Mol ligában, a Magyar Kupában és az OB1-ben is. Jelenleg ott tartunk, hogy a Mol Ligában ezt elértük, innentől kezdve teher nélkül játszik a csapat. Bár azért maradt bennem hiányérzet, ugyanis jobb teljesítményre is képesek lehettünk volna az alapszakaszban. A harmadik helyről így lecsúsztunk, ettől függetlenül nagyon jó lenne egy érmet szerezni, most ezért küzdünk majd, egy aranyért vagy egy ezüstért.

2. Nem, a csapat készen áll, ez a keret marad a továbbiakban is.

3. Ezt még nem döntöttük el. Most elmegyünk Csíkszeredába, és az első meccs után meglátjuk, hogy működik a rendszer. Romániában is volt a bírók körében keretszűkítés, remélem, hogy legalább olyan jó bíráskodás lesz, mint amilyen hétfőn a Fradi ellen volt nálunk.

4. Úgy gondolom, ez a rendszer alapvetően jó. Ettől függetlenül változtatni mindenképpen érdemes, jelenleg is folyamatosan tárgyalunk a liga jövőjét illetően. Ami engem mindig is zavart, az a fegyelmi ügyek kezelése, a nevetséges elbírálások, az egészségügyi ellátás és az utólagos értékelések minősége, illetve hiánya. Szerintem jobb, következetesebb ítélethozatal kellene a fegyelmi bizottság részéről.

5. Nem kezdtem volna el a szezont. Jelenleg ez a gazdasági környezet, amiben vagyunk, nem nagyon teszi lehetővé, hogy élsportot csináljunk. Ma ez az egész csak a túlélésről szól. Az egy jó dolog, hogy a TAO-támogatás az utánpótlás-finanszírozás egy részét megoldja. De ettől függetlenül a felnőttek még mindig rossz helyzetben vannak, főleg ott, ahol külön kezelik az utánpótláspénzeket.

6. Az árak nem változnak, a felnőtteknek továbbra is 1000 forint, a diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 600 forint a belépő. Szerencsére nálunk a nézőszám javul, úgyhogy az árakon semmiképpen sem akarunk változtatni, máskülönben az emberek nem engedhetnék meg maguknak, hogy meccsre járjanak.

7. Folyamatosan van jegyelővétel a jégcsarnokban.

8. Mindig meccs előtt egy órával nyit a csarnok.

9. Folyamatosan szervezünk játékokat a rájátszás során is, lesz tombola, mű- és szinkronkorcsolyázó bemutató. Minden szünetben programokkal készülünk.

Horváth László (HSC Csíkszereda, igazgató)

1. Négy célt fogalmaztunk meg a szezon elején, abból az első kettőt nem sikerült teljesen megvalósítani. A Kontinentális Kupában nem jött össze a továbbjutás, ahogy a román kupában a győzelem sem. Maradt tehát kettő: szeretnénk a román bajnokságot megnyerni és a Mol Ligában megvédeni a tavalyi aranyérmünket. A Mol Liga alapszakasza az utolsó meccsekig nyitott volt, nekünk jobban sikerült elhúzni, de egészen a végéig lehetséges volt, hogy utolérnek minket a dunaújvárosiak. A cél sikerült az alapszakaszban, ez is fontos volt a számunkra. A szezont úgy kezdtük, hogy a svéd edzőnk elment szeptemberben, utána hazai edzőkkel folytattuk az alapszakaszt. Annak a gondolatmenetnek, hogy hazai edzőkkel visszük végig a szezont, a román kupa vetett véget. Most újra külföldi edzővel egészültünk ki. Ami a szezonban nagyon fontos volt számunkra, hogy a Mol Liga romániai meccsein hazai kapust játszassunk. Ez a döntés teljes mértékben a romániai jégkorong érdekeit szolgálta, amit mi a klub érdekei elé helyeztünk ebben az esetben. Kapusunk nagyon sokat fejlődött, elégedettek vagyunk vele. További fontos cél volt a csíkszeredai farmcsapat létrehozása, ezt is sikerült megvalósítani.

2. Jelenleg nincs folyamatban átigazolás, de minden lehetőséget számba veszünk, még nyitva tartjuk a szemünket. Nem zárom ki, hogy még igazolunk, az utolsó percig nyitva hagyjuk ezt a kérdést.

3. Igen. Azt gondoljuk, hogy ugyan a mi pénzünkön, de mindenképpen olyan színvonalat képviselnek majd a külföldi bírók, aminek pozitívak lesznek a hatásai. Mellettük a hazai vonalbírók is sokat tudnak majd tanulni. A bírókkal kapcsolatban a Mol Ligában voltak előrelépések, igyekeztek odafigyeléssel kezelni az elégedetlenségeket. Ez persze nem mindig sikerült. Örülünk, hogy szűkítés történt, akik kimaradtak, talán elgondolkoznak, hogy esetleg változtatniuk kellene valamit. De úgy gondoljuk, hogy még a szűk keretben is vannak olyanok, akiknél a külföldi bírók magasabb színvonalon képesek fújni. Miképpen hazai edzőink jelezték, hogy szakmailag előrelépést és fejlődést jelentene a külföldi edzők jelenléte, úgy a hazai bíróknak is ilyen nyitottsággal kell fogadniuk a külföldről érkező játékvezetőket.

4. A liga kibővülése nagyon szimpatikus lenne számomra, szeretnénk, ha jövőre ez megvalósulhatna. A sok utazás természetesen megterhelő, de nem hiszem, hogy lehetne kevesebb, ez az egyetlen járható út. A mérkőzésszámot pedig most megfelelőnek érzem.

5. Egy ilyen időszak után, hogy két felállított célunk nem sikerült, biztosan sok mindent másképpen csinálnék. Az első edző megválasztásán változtatnék. A tavalyi edző jó eredményeket ért el, bár tisztában voltunk erősségeivel és gyengeségeivel, úgy érzem, nem volt érv, ami amellett szólt volna, hogy máshogy döntsünk. Ha tudtam volna, hogy így viszonyul majd a dolgokhoz, mást választottam volna. A másik, a hazai edzők mindent megtettek ugyan és a tőlük telhető legjobb munkát végezték, de a nagyobb tapasztalatú külföldi edzők sokat hozzá tudtak volna tenni a csapathoz. Ezt látnom kellett volna korábban. A játékosok is megszokták, hogy évek óta külföldi edzőkkel dolgoznak, és tőlük jobban elfogadják utasításokat is. Talán évek múlva kinőjük ezt is.

6. Az alapszakaszban 10 lej volt a jegyár, ami ezután 15 lej lesz, ez körülbelül 1000 forintot jelent.

7. A mérkőzések napján 14 órától lehet jegyet venni a meccsekre.

8. A jégcsarnok a bemelegítés előtt egy órával nyit, tehát nagyjából másfél órával a meccs előtt.

9. Az elődöntőkre nem, a döntőkre pedig majd mérlegeljük, hogy mi az, amivel többet nyújthatunk a nézőinknek. Például szpíker alkalmazásán gondolkozunk.

Miklós Ervin (Corona Fenestela 68 Brassó, elnök):

1. A Mol Ligában az első négy közé jutást tűztük ki célként, ez duplán sikerült, hiszen nemcsak bejutottunk, de a harmadik helyen tettük ezt, ami még szebbé teszi a sikert. A másik célunk az, hogy a három sorozatból, ami idén indulunk, egyet nyerjünk meg. A legkönnyebbet elmulasztottuk, a román kupa döntőjében a Steauától kikaptunk. Marad a Mol Liga és a román bajnoki cím. A csapat jelen állapotát látva nem irreális elvárás a győzelem egyik sorozatban sem. A Dunaújvárost meg kell szorongatnunk, a bajnokságban pedig a Steauán kell túljutnunk az elődöntőben.

2. Egyelőre nincs kilátásban.

3. Még nem döntöttük el.

4. Habár nagy nehézségekkel készültünk elő erre a szezonra is, végül egy minden szempontból nagyon sikeres kiírás volt ez. Természetesen ha sikerült tető alá hozni a szlovén ligával az együttműködést, azt támogatjuk, örülünk neki, jó lenne, mert előrelépést jelent, ami megérné a plusz energiák befektetését. De ha marad ez a két ország a Mol Ligában, akkor ugyanezt a lebonyolítást támogatnánk.

5. Igazából már máshogy is csináljuk. A nyári felkészülésünkön érződött, hogy vannak gondjaink, a játékosokkal a tárgyalások még nem állnak jól, a légiósokat sem találtuk mind meg. Ez évben a külföldi játékosok színvonala végre olyan, amilyennek lenni kell, legalább ezt kell tartanunk, de ha lehet, még tovább erősíteni. Végső soron ezzel lehet a leggyorsabban a liga színvonalát emelni, mert a hazai játékosok adottak. A légióslétszámot nem emelném feljebb, mert akkor még jobban érződne a gazdagabb csapatok fölénye, ami nem tesz jót.

6. Nem változik, továbbra is 10 RON, azaz nagyjából 600 forint a belépő ára.

7. A jégcsarnoknál van elővételre lehetőség, a rájátszásra bérletet bocsátottunk ki. A playoffban végig telt házunk lesz, az már most látszik, ami 1500 nézőt jelent.

8. Egy órával a mérkőzés előtt.

9. Nem.

Szólj hozzá!

Címkék: egri mol liga azari miklós ervin horváth lászló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása