HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A brassóiak megszerették a jégkorongot

2011.01.06. 20:52 F. Kapus

"A Mol Liga erősödését a Brassó esete mutatja a legjobban, a nagy igazolások ellenére ugyanott végeztünk, ahol az előző szezonban" – mondta blogunknak Miklós Ervin, a Fenestela 68 Brassó elnöke. Sorra vesszük a Mol Ligából kiesett csapatokat, ezúttal az új jégcsarnokkal versenybe szálló erdélyi klubhoz értünk, amely az alapszakaszban a hatodik helyen végzett, majd a Miskolccal szembeni negyeddöntőben 3-1-re maradt alul. Brassóban komoly tervek vannak, perspektíváik, lehetőségeik tán a legjobbak a ligában. A brassói elnök a Mol Ligával kapcsolatos fejlesztési terveit is elmondja tovább után.

"A Mol Liga idén újabb előrelépés volt a csapat életében – értékelte a helyzetet Miklós Ervin. – Igazi erősítés érkezett hozzánk, részben a csíkszeredai játékosok, részben az idegenlégiósok révén. Megválogatott saját kerettel és két sor újonnan igazolt játékossal vágtunk bele a 2009/10-es szezonba. Többre számítottunk az eredményesség terén, nem gondoltuk, hogy a válság ellenére az UTE-t kivéve minden csapat erősíteni tud az előző idényhez képest. A Mol Liga erősödését a Brassó esete mutatja a legjobban, a nagy igazolások ellenére ugyanott végeztünk, ahol az előző szezonban.

Ettől függetlenül elégedettek vagyunk a szerepléssel, nagyon sok sérülés volt csapatunkban, ha Péter Róbert hiányzását nem számítom, akkor is csak a negyeddöntő első két meccsén tudtunk teljes kerettel felállni. De vannak még terveink: a román kupát és a román bajnokságot szeretnénk megnyerni. Csapatunk még nem nyert semmit, egy győzelemmel felérő kupadöntőbe jutásunk van két évvel ezelőttről, akkor a HC Csíkszeredát vertük az elődöntőben, de végül ezüstérmesek lettünk. Erősítést pillanatnyilag nem tervezünk, de nem zárható ki, hogy ha úgy alakul, igazolunk január 31-ig.

A csapatépítés tekintetében a stabilitást helyezzük előtérbe. Minden hazai játékossal hosszú távú szerződésre törekszünk. A jól teljesítő légiósokkal kapcsolatban is van koncepciónk, de velük megvárjuk a márciusi döntőt. A minap eldöntöttük azt is, hogy ezt az évet változatlan edzői stábbal dolgozzuk végig, tehát december végéig változatlan marad a szakvezetés. Itt is a folytonosság mellett döntöttünk.

Örvendetes, hogy ebben a szezonban behoztuk a Mol Ligát Brassóba. A brassói nézők megszerették a jégkorongot, megértették a Mol Liga lényegét, fontosságát. Átlagnézőszámunk 500-600 fő, szeptember óta folyamatosan emelkedik. A rájátszásban kétszer telt ház előtt játszottunk, 1200-1300 között volt a fizető nézők száma. A jegyár kialakításánál arra figyeltünk, hogy sokan legyenek, hatszáz forintnak megfelelő lejbe kerül egész szezonban a felnőtt meccsbelépő.

Büszkék vagyunk arra, hogy már saját szurkolótáborunk is van, amely Miskolcra és Csíkszeredába is elkísér minket. A szurkolók blogot is indítottak. Brassó 300 ezres város, a magyar lakosság aránya nem éri el a tíz százalékot. Örülünk, hogy városunk igazi multikulturális településnek mondható. Nem nézzük, kik járnak a mérkőzéseinkre, de észrevehető, hogy bőven vannak románok is a lelátón. Az a fontos, hogy minél többen magukénak érezzék a csapatot, jó úton járunk. A szurkolói blogot magyarok készítik, de román nyelven, mert úgy döntöttek, a szurkolók közös nyelvét használják.

Néhány hónappal ezelőtt névváltozáson ment át csapatunk, immár Corona Fenestela 68 Brassó a hivatalos nevünk, a Mol Ligában is így indulunk a következő szezonban. A szakosztályok a polgármesteri hivatallal közösen alapítottak egy új magánklubot, ez a Corona. Corona különben Brassó latin neve. A költségvetés mintegy hetven-nyolcvan százalékát az önkormányzat biztosítja. Cél, hogy a megpályázható pénzekből a lehető legmagasabb szinten versenyezzenek csapataink. Brassóban a jégkorong a sportágak között a harmadik helyre küzdötte előre magát. A Coronának a hoki mellett női és férfi kézilabda- és labdarúgócsapata is van, és több egyéni sportágban is képviseli magát. Néhány év alatt országos szinten az öt legjobb egyesület közé szeretnénk kerülni.

Az önkormányzat vezetése átlátja, hogy krízisben kötelessége biztosítani a helyi versenysport megfelelő működését, így a korábbi állapothoz képest nemcsak a költségvetés 50%-át folyósítja, hanem jóval többet. Ötéves távlatban szeretnénk visszatérni az egészséges 50-50%-os finanszírozási arányhoz. A 2011. évi költségvetési támogatás terve megvan, jóval nagyobb lesz, mint a tavalyi volt. Ez annak köszönhető, hogy teljes utánpótlást kívánunk versenyeztetni nyártól a különböző korosztályokban, az U16-ig bezárólag. Ha lehetőségünk lesz rá, előbb-utóbb a magyar kölyök- és serdülőbajnokságba is be szeretnénk kapcsolódni.

Komoly terveink vannak a fiatalok nevelése terén. Brassóból és a Barcaságból szeretnénk toborozni utánpótlásunkat. A fiataloknak megfelelő edzéskörülményeket és iskoláztatást biztosítunk majd. Komoly bázist építünk, azt tervezzük, hogy öt év múlva legalább ötszáz gyermek jégkorongozik Brassóban. Jó hír, hogy még idén megépül a második brassói jégcsarnok, mert a 2013. évi európai ifjúsági téli olimpiára kell még egy létesítmény. Természetesen az is fedett lesz. Februárban megyünk Liberecbe, ahol az idei eseményre sor kerül, annak a végén átvesszük az olimpiai zászlót.

Bízunk benne, hogy a Mol Ligát jövőre profibban sikerül megszervezni, és a többi csapat is erősödni tud. Ez esetben lenne hat-hét egyforma játékerejű csapat a ligában. A bajnokság idén is nagyon érdekes, négyből három elődöntő büntetőkkel végződött, egyáltalán nem lehet tudni, ki jut a döntőbe. Fontos, hogy jövőre a Mol Liga vezetése és a csapatok közösen találjanak megfelelő partnereket a ligához. Szükségünk lenne egy tv-társaságra, egy biztosítócégre, talán az utazás és szállás terén is lehetne együttműködőket keresni. Ehhez a színvonalhoz jönnének a szponzorok, ha rendszeresen látni lehetne a Mol Liga meccseit a televízióban, ezért kulcsfontosságú eladni a jogokat valamelyik adónak.

A ligának szüksége van egy-két alkalmazottra, marketingesre, akik nap mint nap ezzel foglalkoznak. Saját honlapot kellene készíteni, minden szükséges információval. Jó lenne elektronikai szponzort találni, hogy magasabb szintre emelhessük a jégcsarnokok videótechnikáját. Ha nem találunk televíziós partnert, akkor meg lehetne oldani az internetes közvetítéseket. Fontos lenne, hogy az előző szezonhoz hasonlóan a következőben ismét minden mérkőzésről készüljön gólösszefoglaló, és nem utolsósorban egy ilyen fejlesztés keretében a csarnokokat egységes videógólbíró-rendszerrel is fel lehetne szerelni. Mindez csomagban nem lehet több ötvenezer eurónál, elő kell teremteni az előrelépéshez szükséges pénzeket. A szponzorkeresés is a Mol Liga alkalmazottainak egyik feladata lehetne."

Szólj hozzá!

Címkék: brassó mol liga miklós ervin corona fenestela 68 brassó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása