HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Csak a MAC indul amatőrként a kupában

2010.11.03. 16:53 Hblog

Az idén hosszú idő után ismét lehetőséget kaptak az OB I.-en kívüli csapatok a Magyar Kupa-indulásra. Vélhetően a kiírás által rájuk rótt teher miatt – a rendezési költségeket az amatőröknek kellene állniuk – végül csupán egy csapat jelentkezett a sorozatra, az OB I./B-s MAC Népstadion. Ők selejtezőt játszanak az egyik OB I.-es csapattal, amelynek győztese a csoportkörben folytatja. Az MK-ra öt OB I.-es csapat adta be jelentkezését, a Dab.Docler, a Fehérvár, a Miskolc, az UTE és a Vasas. Az FTC nem adta be a nevezését, a szakosztályvezetés szerda délutáni tájékoztatása szerint nem indulnak a kupában. A HSC Csíkszereda eljuttatta az MJSZ-hez indulási szándéknyilatkozatát, de a kiírás értelmében csak magyarországi csapatok vehetnek részt a Magyar Kupa-küzdelmekben. A selejtezőt várhatóan decemberben bonyolítják le, a középszakaszra januárban kerülhet sor. A négyes döntő helyszínéről ez ideig még nem született döntés.

122 komment

Címkék: magyar kupa mk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fradi nem indul????????????? Miértről lehet tudni valamit?
Nagy Kár !!mert Erdélybe került volna a Magyar kupa ,jo helyre!!HAJRÁ HSC!!!
@horivan: erre én is piszok kíváncsi volnék. de elsőre csúnyákat mondtam. nem hinném, hogy lenne olyan indok, ami miatt utólag a számra csapnék emiatt.
Istenem, itt lenne a lehetőség a Fradinak behúzni végre valami szép eredményt, akár magát a kupát. Bármelyik csapatot meg tudják verni, pláne hogy itt elég egyszer. Ez nagyobb baromság, mint hogy nincs Erzsébeten diákjegy.
Nem hiszem, hogy az egész sorozatnak horribilis költségei lennének. Miért??? Mindig kell valakinak a fesztivált csinálnia!!! Nincs jég a meccshez? Ha kell, egy BKV-s 4 db 20-as tömbjeggyel tudom támogatni a csapatot, azzal már Újpestre, és Kápmegyerre is eljuthatnak.
Még egyszer köszönjük a szövetségnek ezt a nemes gesztust.
nemtudom mi a francért nem indulhat a Csíkszereda.. magyar csapat? magyar.

hátakkor?...

ejj
@csatoimi:
Nem vagyok nagy HSC drukker, de benne van a kupa nevében.
Én kérek bocsánatot!

Egyébként is milyen lesz nagy Volán, FTC, Csíkszereda, Brassó nélkül? Szebb lenne, ha a Dab úgy nyerne, hogy ők is ott vannak. :(
@Pentele: igazuk van, ha mar ugyis megvan a nyertes, minek veszodni? :P
@Pentele: remélem nem az új vezetés áldásos munkája ez? régebb indulhattunk a Magyar kupában, az országos bajnokságban, mindenhol. Nem az minden rendezvény célja, hogy minél erősebb legyen?
@csatoimi: Magyar Kupát nem értem miért féltik tőletek. Szlovák, horvát, szlovén vagy román csapat indulna akkor én is azt mondanám, hogy na ne ez a mienk!
OB.-ben szerintem a Mol Liga miatt nem indulhatok. Csak azt nem értem, hogy a ligát miért nem erősítik. Plusz csapatokkal elhiszem, hogy nehéz, de szezont simán ki lehetne tolni. Az OB-t meg lejátszhatnánk valamikor "júniusban 1 hét" alatt. Jöhetne a nagy Volán is és vita sem lenne mert előtte senki sem játszott még az OB-ben.
Elkellene már dönteni, hogy mi a fontosabb az OB vagy a liga!
@kerusz: Most, hogy az amatőrök közül csak a MAFC indult, nem lehetne mégis a HSC-nek is? Korábbi kérdésemre azt mondtad - ha jól emlékszem -, hogy ez időpontegyeztetési nehézségek miatt van így...
Akkor most nem lehetne ezt úgy áthidalni, hogy az egyik ágon legyen a HSC, a másikon a MAC?
Nem akarok Csató Imi nevében ígérgetni, de egy HSC-MAC döntő esetén biztos alkalmazkodnának a MAC-hoz... ;-)
@kerusz: Mire nem? Hogy ez az új vezetőség áldásos munkája vagy hogy cél a színvonal emelése?
A fradit 10 évre kitiltanám a Magyar Kupából (semmi indok nem érdekel).
@rihiranta&rantasila: a vasast 20 evre tiltanam ki (semmi indok nem erdekel)
A fradinak nem telik nevezési díjra!!!
A VOLÁN Farm meg simán begyűjti a trófeát
Magyar kupának nem véletlenül az a neve ami... Biztos van csudiszupi román kupa is ahol indulhat a HSC.. szerintem a MOL liga után ennyire nem kéne összenőnie a két ország hokijának .. jóból is megárt a sok alapon.
@jacint70: Hat csapat benevezett abba a Magyar Kupába, aminek a versenykiírása lehetővé tette a nem OB I-es, magyarországi csapatok indulását, de nem tette lehetővé a HSC indulását. Hat csapattal kiválóan meg lehet rendezni ezt a tornát, nem hiszem, hogy most törölni kellene az egészet (annál is inkább, hogy nem volt a versenykiírásban arról rendelkezés, hogy minimálisan hány jelentkező esetén rendezik meg) és kiírni helyette egy újat.

A Magyar Kupában régen indulhattak a kiscsapatok, majd valami általam nem ismert ok miatt kizárattak ebből. Lett helyette valami zártkörű, meghívásos torna az OB I-eseknek majd később az OB I-eseknek és a csíkiaknak, amit hol megtartottak, hol nem.

A Csíkszereda és a Brassó ebben a szezonban szeptembertől februárig orrba-szájba játszhat az anyaországi csapatokkal és megmutathatják, hogy ők a jobbak. Viszont idén sok év után először lehetővé vált, hogy induljanak az alsóbb osztályú csapatok is, Debrecentől Sopronig. Ennek a lehetősége legalább olyan fontos, mint az, hogy össze lehessen mérni a legjobbak erejét a csíkiakkal. Most egy csapat élt a lehetőséggel, remélhetőleg évről évre egyre többen lesznek.

Remélem, soha többé nem lesz az MK meghívásos torna, és a MAC példáján felbátorodva előbb-utóbb egyre több kicsi is el fog indulni. Viszont ha nem meghívásos, és elfogadják a HSC jelentkezését, akkor nem lehetne visszautasítani adott esetben a Galac jelentkezését sem.

Kis történelem:

Az utolsó nem csak OB I-es mezőnyű év (1998/99) indulói: Dunaferr, Volán, UTE, FTC (extraliga), Tisza Volán, Miskolc, Győr, MAC (Divízió 1.)

De még sokkal érdekesebb az 1996/97-es szezon:
nyolcaddöntők:
Győr - Chicagó 7-5
Újpest - Lehel HC 11-4
Szeged - Szombathely 18-1
Miskolc - MAC 4-1
Ferencvárosi TC - Ferencvárosi Pingvinek 22-5
Alba Volán - Székesfehérvári Old Boys 12-1
Dunaferr - Rock'n'roll Cannibalz 24-3
Pomázi ICO - Debrecen 7-4

negyeddöntők:
Alba Volán - Miskolc 15-1
Ferencváros - Győr 8-3
Szeged - Újpest 4-3
Dunaferr - Pomáz 5-0

elődöntők:
Alba Volán - Ferencváros 5-3
Dunaferr - Tisza Volán Szeged 10-2

döntő:
Dunaferr - Alba Volán 7-2

Na, előbb-utóbb újra valami ilyesminek kellene lennie a MK-nak. De ehhez következetesnek kell lenni.
@Cause: Nem zavarnak a hangok a fejedben?
@Cause: A Magyar kupánának nem véletlenül az a neve ami... eddig jó amit írtál.Mindenkit kérek,hogy klubhovatartozástól függetlenül fogja vissza magát.Én meg megyek Asiagóba a Miercurea Ciucnak szurkolni.
@kerusz: szerintem át lehet hidalni, hogy pl. Galac ne jelentkezzen. Pl. csak magyar csapatok jelentkezhetnek. Nyilván értem az elképzelést, csak nekem szvsz kevésbé szimpatikus az, hogy Magyar kupában nem minden magyar csapat vehet részt hanem respektálunk bizonyos határokat
@noacid: Mi a magyar csapat definíciója? Versenykiírás-szerűen.
@noacid: Kénytelen az MJSZ respektálni bizonyos határokat.
@kerusz: magyar csapat definiciója? Szerintem ki lehet ezt szépen úgy találni, hogy semmilyen más nemzetiségű csapatnak ne ütközzön az önérzetébe. Csak kicsit agyalni kell rajta, hogy versenykiírásszerű formában lehessen megfogalmazni
@kerusz: természetesen elfogadhatatlan amit írtál, mindezt be is fogom bizonyítani, holnap felveszem a kapcsolatot a szövetséggel.
@kerusz: ez nem jelentetett problémát eddig...Pár éve éppen Csíkszeredában rendezték a Magyar Kupát, 2 db csíkszeredai csapat is részt vett rajta
@noacid: Az meghívásos torna volt.
@kerusz: "kerusz 2010.11.03. 21:27:59
@noacid: Kénytelen az MJSZ respektálni bizonyos határokat."

Eddig nem volt kénytelen? Három éve épp Csíkban volt a Magyar kupa döntő.
@noacid: Én nem tudok jó megoldást, azért kérdeztem, hogy szerinted mi a magyar csapat meghatározása?
@csatoimi: Akkor ebben nem értünk egyet.
@csatoimi: Még véletlenül sem arra gondoltam, amire Te.
@kerusz: Köszönöm a hosszú választ, de sajnos nem tudok egyetérteni vele.
Lehetne egyszerűen meghívásos tornát rendezni, amire meg vannak hívva a magyarországi csapatok és a HSC. Ennyit a versenykiírás-szerűségről.
Szerintem hét csapattal is kiválóan le lehet bonyolítani a kupát, pláne úgy, hogy a Fradi nem nevezése nem volt bekalkulálva.
Kicsit off érv, de úgy gondolom Csató Imi támogatta már annyit a magyar hokit, hogy a kedvéért is akár ennyi engedményt lehessen tenni, ha már annyira szeretné, hogy a csapata induljon...
@kerusz: meg lehet hívni szelektíven is valakit egy tornára. Pl a Galacot nem hívjuk meg:) Különben minden csak akarat kérdése. Ha a MJSZ akarja, ki tudja találni akár a definició szerinti megrendezést is. Definicióra ötleteim vannak és szerintem van még jónéhányunknak, hátha kisül belőle valami versenykiírászerűen elfogadható is. Pl: -ez hivatalos formában- az a csapat, akinek játékosai magyar állampolgársággal rendelkeznek plussz mittomén 3+1 légiós. A magyar állampolgárság nem akadály január 1 után. De ez egy sarkított megközelítés, nem biztos, hogy a legjobb.
@kerusz: Hasonlóan gondolom.
Szerintem legyen egy jó közös liga (ami akár februárig eltarthat), de ezen kívül a két szövetség rendezze le úgy a saját bajnokságát, kupáját ahogy szeretné a hozzá tartozó csapatok részvételével.
@jacint70: De mit nem lehet azon megérteni, hogy ez NEM meghívásos torna?
@kerusz: Értem, hogy nem meghívásos torna, én csak azt írtam le, hogy hogyan lehetne kiírás-szerűen megoldani a HSC indulását... ;-)
De, ha nem, hát nem... ;-)
@kerusz: Hát igen... Látom te, meg a hozzád hasonlók soha nem változnak. Nemtudom mikor értitek meg, hogy mi Magyarok vagyunk,a HSC, Gyergyó, a KSE szintén Magyar csapatok. Magyarok a szurkolóí, Magyarok a támogatóí, és a légiósok kivételévela játékosok is Magyarok.
''A Csíkszereda és a Brassó ebben a szezonban szeptembertől februárig orrba-szájba játszhat az anyaországi csapatokkal és megmutathatják, hogy ők a jobbak'' Ebből is látszik, hogy mennyire nem értd a helyzetet. Itt nem csak arrol van szó hogy részt vegyünk egy sorozatban, hanem hogy a MAGYAR KUPÁBAN induljunk mint bármrlyik magyar csapat.
A Galacot felhozni pedig aljas és bunkó dolog.(kb. úgy hangzott mint annak idelyén elvtársaid szájábol a 23 millió román bevándorló)Hidd el a Galac, a Steaua,a Sportul vagy éppen a Suceava nem akar indulni a Magyar kupában ugyanis ők NEM Magzarok.
@OliBLOOD: Én meg nem
Csak sajnálatos, hogy így gondolkodtok..szövetségekben meg mások által megrajzolt nem kívánt határokban
@csatoimi: Kétségem sincs afelől, hogy lehet olyan Magyar Kupát rendezni, amiben a HSC elindul, de annak nem az lesz a versenykiírása, mint most. Ennyi.
@....s estifény: ez azért nem ennyire fehér és fekete. Ezen elvek alapján a Brassó milyen csapat?
@....s estifény: Bármilyen hihetetlen, megértem, hogy magyarok vagytok. A többire nem reagálok, mert nem szeretnék a Te szintedre alászállni.
Lehet itt jogi értelmezésekbe bonyolódni, de én régimódi magyar emberként úgy vagyok ezzel, hogy vannak kérdések, amelyekben nemigazán érdemes ilyen mélységekbe belebonyolódni. Ez szerintem ismét egy ilyen kérdés. Van egy magyar kupa, amelyre egy magyar csapat, a Csíkszereda nevezését nem fogadták el. Szerintem ez egy rendkívül buta döntés, bár kétségtelenül fel lehet sorakoztatni érveket is mellette. A kérdés, hogy van-e értelme.
El kellene dönteni végre, hogy akkor most a magyar jégkorong felvirágoztatása a szövetség célja, vagy pár kérdésben azért inkább ragaszkodnának a jól megszokott gittegylethez. Vagy klubérdekekhez. Vagy az ellenséges békaemberek titkos hadműveleteihez, vagy aminek nevezni akarják.

A nyitás az OB1 szint alatt lévő csapatok felé mindenképpen dícséretes - bár szerintem ez inkább szimplán csak normális, azt a barmot kellene Farkas Caja elé engedni, aki ezt a korlátozást annak idején kitalálta.

Remélem egyszer eljuthatunk majd oda, hogy rend lesz a fejekben az efféle kérdésekben - és akkor talán lesznek olyan vezetőink is, akiknek nem lesz kérdés, hogy ha pl. TÉNYLEG fel szeretnék virágoztatni a magyar jégkorongot, akkor azt csak a külhonba szakadt magyar testvéreinkkel együtt lehet (és érdemes) megtenni. Nem utolsósorban azért, mert úgy majd megduplázódhatna a magyar jégkorongozók száma.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@kerusz: Elég mélyen vagy, annál mélyebre nehéz lenne sülyedni.
@Ringleader: A Brassó nem akart indulni...
Jövőre kezdeményezni kell, hogy a Magyar Kupában csak magyar állampolgárságú játékos léphessen légre. Ezzel együtt tetszőleges csapat nevezhet, csak a minimális létszámú magyar játékosának meg kell lennie.
Biztosan érdekes lenne a légiósok nélküli küzdelem is és a magyar jégkorongot és szolgálhatná.
@OliBLOOD: ez például egy teljesen értelmes megoldás lenne... és már a mostanira is megoldható lett volna.
@Raon: Sajnos késő bánat.
@Raon: riszpekt. Közhely, de nem akarsz a nem csendes többség lenni?:)
@....s estifény: Nyugodtság.Nem tisztem védeni Keruszt(nem osztom nézetét),de kulturált hangnemben elmodta véleményét.Ehhez joga van.Meggyőződésem,hogy a fórumozók nagy többsége örül,hogy velünk vagytok.Szomorú,hogy vajon olyan csapat amelyik-bár alanyi jogon megtehetné-nem indul a kupában.Vajon miért?
@Raon: Nem tudom, hogy a HSC-nek van-e jelenleg 15 magyar állampolgársággal is rendelkező játtékosa (mielőtt nekemestek nem románoztam le őket, csak arra utalok, hogy a hivatalos vizsgát letették-e a magyar játékosai). Márpedig itt csak az számítana.
Továbbá jó lenne ha a szövetség jövőre már tudná a fix időpontokat a szezon elején. Ennek függvényében is dönthetnének a nevezésről a csapatok. Mert az is elég furcsa, hogy a Magyar Kupában figyelembe kellene venni és alkalmazkodni kellene a Román bajnokság illetve kupakiírását.
@OliBLOOD: Jupéé:) Olyan vagy mint a csapatod. Tudsz Te, ha akarsz:)
Különben is a DAB-nak nem kell izgulnia a HSC ellen. Stasztika szerint úgyis ti győztök:)
@OliBLOOD: Erre lehetne az a megoldás, hogy kiírni a játéknapokat, és aki akar indulni, az oldja meg...
Más.
Nem értem, ha tavaly az OB-I középszakaszának meccsszámát menet közben meg lehetett változtatni, akkor most miért nem lehet a kupakiírást...
@Raon: El kell választani azt a kérdést, hogy milyen a versenykiírás (olyan, amilyen), és hogy a jelenlegi versenykiírás alapján el lehetett volna fogadni a HSC nevezését vagy sem (nem).

megoldás 1.: Azt mondjuk a benevezett csapatoknak, hogy bocs, fiúk, vissza az egész, azt a tornát, amire beneveztetek, mégsem rendezzük meg, és helyette majd rendezünk valami mást, amin indulhat a HSC. Ez a változat elnökségi döntést igényel. Nem lehetetlen, de ilyen döntés jelenleg nincs, így erről akkor érdemes beszélni, ha majd esetleg lesz ilyen.

megoldás 2.: Megrendezzük azt a tornát, ami ki lett írva és amire jelentkeztek csapatok, ebben az esetben kimarad a HSC. Ehhez semmilyen további döntés nem szükséges.

Ezek a dolgok függetlenek attól, hogy estifény kolléga mit gondol rólam vagy hogy én mit gondolok róla, továbbá, attól is hogy ki hogy viszonyul úgy egyébként a magyarság kérdéséhez.
@noacid: hát, rajtam nem múlik, az biztos :)

@kerusz: ez igaz. A kérdés csak az - és elnézést a kemény kritikáért -, hogy mennyire értenek a munkájukhoz a szövetség emberei, ha ezen a blogon fél óra alatt több értelmes ötlet gyűlik össze, mint amennyit ők ebben a magyar kupa kérdésben az elmúlt években letettek az asztalra?
Én ezt komolyan nem értem - azaz, hogy ne húzzam fel magam feleslegesen, inkább nem is akarom érteni. Mert az rendben van, hogy a klubokban sok alkalmazott valakinek a valakije, de azért egy magyar jégkorong szövetségtől talán már joggal várhatna el némi hozzáértés az egyszeri ember. Pláne egy ilyen kérdésben, ami szerintem már évek óta a szövetség szégyene (mármint, hogy semmi értelmeset nem tudnak vele kezdeni).

@OliBLOOD: ez jogos, ezt én sem tudom, de ezt addig talán még el lehetne intézni (vagy ha nem, legalább az elvi esélyt megadták volna rá - illetve precedenst teremthettek volna).
A fix időpont újabb piros pont - nekem is magas, hogy gondolhatták ezt. Egyébként jól emlékszem, hogy anno te találtad itt ki, hogy legyen szeptember elején a magyar kupa? Én régóta ezt az igét hirdetem, de úgy rémlik, a blogon tőled olvastam ezt először (ha tévedtem, elnézést).

A kérdés ettől függetlenül aktuális: mi szólhatna a szeptember első hétvégéjén rendezendő magyar kupa ellen? (amelyen akkor mondjuk részt vehetne rajta az ebeles Volán is) Nincs jég? Nem jó mindjárt egy rangos eseménnyel indítani a szezont? Komolyan érdekelnének a vélemények, mert szerintem ezzel lehetne némi állandóságot és rangot adni ennek az évek óta csak méltatlanul vergődő rendezvénynek.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@OliBLOOD: @Raon: Nagy Istinek biztosan megvan a magyar állampolgársága (tavaly honosította az UTE), emlékeim szerint Petresnek is van. Rajtuk kívül egyelőre sajnos nem sok játékosnak van magyar útlevele (Becze, Ruczuj esetében azt hiszem, felmerült a honosítás a Starsban töltött évek alatt, de nem tudom, mire jutottak). Flinta esetében ugye, sajnos éppen a magyar útlevél hiánya volt az egyik legnagyobb akadály az EBEL-csapatnál.
@kerusz: még egyszerűbb a dolog: az egyesület magyar adószámmal rendelkezzen, és kész!
Magyar egyesület az, amelyiket Magyarországon jegyeznek be (tán cégbíróság, vagy bármi...).
A MOL liga helyett is lehetne Magyar nyilt-nemzeti Bajnokság, oda meg az nevezhet be, aki a kiírásnak megfelel! Osz't jóccakát!
@budapestijeti: Mondjuk most, hogy átgondoltam, az EU-ban tök mindegy!Innen levezetve akár indulhatna most is...
@budapestijeti: Ez is jó, de a HSC-nek szerintem nincs magyar adószáma (majd Csató Imi kijavít, ha mégis van), és akkor megint ott vagyunk, ahol eddig.

Itt jön be a képbe, hogy lehet-e a HSC az MJSZ tagja, vagy sem (ha igen, milyen jogi trükkel). És itt jönnek azok a bizonyos határok, amiket az MJSZ-nek muszáj respektálnia (ezek nem csak földrajzi, hanem jogi határok is, melyeket az IIHF alapdokumentumai rögzítenek). Ha nem teszi, kizárhatják az IIHF-ből.
@kerusz: ebben teljesen igazad van (és én sem téged minősítelek, egyszerűen a megközelítés elvével nem értek egyet), de úgy gondolom, hogy ilyen szemlélettel elég nehéz létrehozni valamit (ami jó). Én létrehoztam már pár olyan dolgot az életemben, amelyre mindenki azt mondta, hogy ez hülyeség, ez nem fog menni, mi a fenét akarsz te ezzel... és a vége az lett, hogy én megcsináltam egyedül, a jóakaróim meg szépen elhallgattak. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy enyém lenne a Magnis Opus, hanem csak azt, hogy szerintem jól ismerem azt a fajta gondolkodásmódot, amellyel tényleg a büdös életben nem lépünk előbbre (vagy legalábbis nem eleget).

Szerintem amit írtál, tökéletes jellemzése a helyzetnek - és éppen ezért sem lesz ebből sem semmi, ezért nem fog a szövetség sem lépni. Talán majd jövőre. Vagy akkor sem, ahogy az elmúlt években láttuk (mert ez a beszélgetés sem először alakul itt ki).

De kérdezek mást. Egy pillanatra próbáljuk elfelejteni a szabvány eljárásokat, és a bevett "tuti" módszereket, és vizsgáljuk meg a kérdést úgy, mi kellene ahhoz, hogy egy
- a csapatok által elismert,
- állandóra vehető, hagyományteremtő (azaz: visszaállító) jellegű,
- jó csapatokkal megrendezett,
- a magyar jégkorong javát szolgáló,
- sok szurkolót vonzó,
- jégkorongot népszerűsítő, médiában is jól eladható,
magyar kupa összejöhessen?

Szerinted ez a döntés egy ilyen szövetségi munkavégzés eredményét tükrözi? Megdöbbennék, ha ez nem szükségmegoldás lenne. Viszont komolyan mondom, ha ennyire töketlenek ülnek ott, akkor érdemes lenne hivatalosan is kikérniük csapatonként egy megbízott szurkoló véleményét is, hátha kapnak olyan ötleteket, amelyekre ők a maguk gondolatvilágával nem gondolnak. Végül is nem szégyen, ha mindenki ahhoz ért jobban, amit szeret: ők a pénzügyhöz, jogszabályosdihoz és a logisztikához, a szurkolók meg a jégkorong meg a fent említett álmok megfogalmazásához.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@budapestijeti: Sajnos az EU-ban sem tök mindegy. A "nemzeti" sportági szakszövetségek országos hatáskörökkel működnek.
A legszebb az egészben, hogy határidőre két csapat nevezett: MAC és SAPA AV19. Ennek ellenére mégis oda került még 4 csapat... Érdekes :)
@kerusz: Szerintem simán bejegyeztethetné magát, csak magyar bevallást IS kell készítenie év végén! ... esetleg konszolidált mérleget, mert két országban működik, nem egy nagy durranás.
@kerusz: Gondolom, hogy a HSC-t is kft(Rt) működteti, mint gazdálkodó szervezetet, VAGY egyesület, az meg szintén tarthat fenn az EU-n belül társszervezeteket (Pl. Kolping ).
Mindjárt előkeresem a dél-tiroli csapatok levelét, amelyben az osztrák szövetséget csépelik, az elzásziakét, amelyben Berlint kúrogatják, hogy nem indulhatnak a német kupában, meg még talán a keletnémet kiscsapatok Varsóba írt levele is megvan valahol.
Merthogy a magyar ebben az esetben országot jelent, nem nemzetet. Hogy ez jól van-e így, nem akarom már ilyen későn eldönteni, de a versenykiírásban is egyértelmű volt ez, tehát jelentkezni azért kellett, hogy aztán lehessen fikázni az MJSZ-t, meg decemberötödikézni azokat, akik egyetértenek azzal, hogy a versenykiírásnak megfelelően fogadják el a nevezéseket.
Ha jönni akar a HSC meg a Brassó, szerintem nem sok olyan hokiszurkoló van még ebben az eltaknyolt gerincű országban sem, aki ellenkezne. De ennek nem ez a módja, hanem év közben kell dolgozni a problémán, akkor kell tárgyalniuk a feleknek. Ám ha jól emlékszem, tavaly és tavalyelőtt nem volt ez ennyire fontos, szent ügy. Tudom, tápos vagyok meg nem is magyar, húzok vissza a boromhoz izibe. Az is osztrák, bassza meg, most nézem.
@Raon: Írtam neked a nevedre kattintva.
@budapestijeti: De miközben mi itt jobbnál jobb ötleteket dolgozunk ki a jövőre nézvést, van egy probléma, amit most kellene megoldani (ha lehet).
@F. Kapus: Ilyen bor nekem is kell, ami ilyet tud. Még akkor is, ha labanc :-)
@Raon: Még annyit, hogy a versenykiírás több, mint egy hónapja ismert. A HSC nem jelezte, hogy szeretné, ha módosítanák a kiírást, mert szeretne indulni. Mígnem október 30-án érkezett egy e-mail, de nem is a klubtól.
Bocsánat, félrenyeltem, így eszembe jutott még egy bunkóparasztság. Áprilisban a HSC Csíkszereda elöljárói négy célt állítottak fel erre a szezonra: román bajnoki cím, románkupa-győzelem, Mol Liga-győzelem, továbbjutás a Kontinentális Kupa-selejtezőből. Sehol nem volt szó a Magyar Kupáról. Az idei MK-kiírást szeptemberben fogadta el az elnökség, ha időben eszébe jut valakinek arrafelé, csont nélkül átment volna. Azt gondolom, ezt az ügyet már elkúrtuk, de itt az idő elkezdeni szervezni, hogy a 2011/12-es kiírás mindenkinek elfogadható legyen. Hajrá!
@F. Kapus: vitriolnak ez teljesen jó, de azért azt te is biztos belátod, hogy a 2007-08-as OB1-es szezon után sokaknak elég nagy visszalépés azt megélni, hogy csak az volt egy különleges évad/alkalom a külhoni magyar csapatok számára. Sokan - köztük én is - úgy hitték, hogy akkor valami elindul végre ezen a téren. A jelek szerint annyiban is maradt.

> De ennek nem ez a módja, hanem év közben kell dolgozni a problémán, akkor kell tárgyalniuk a feleknek.

Teljesen igazad van, de szerinted hány évig kell még türelmesen várni, hogy összejöjjön egy rangjához méltó magyar kupa?

> Ám ha jól emlékszem, tavaly és tavalyelőtt nem volt ez ennyire fontos, szent ügy.

Keressek linkeket? Nekem úgy rémlik, nem idén jött ez elő először.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@kerusz: ok, még nem jött meg, de majd megnézem.

Kerusz, F.Kapus: ezt mondjuk nem tudtam. Akkor így a túloldalon is van mulasztás - de a fentebb jelzett gondolkozásról a véleményem változatlan. Ezzel szerintem így nehezen jutunk előbbre.

Az viszont jogos, hogy ha ezen változtatni már nem lehet, legalább neki lehet ülni a 2011-esnek.
Itt talán jól is jöhet a blog nyilvánossága... tehát kinek a nyakát tekerhetjük ki, ha jövőre sem lesz normális kiírás?

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: Ha kezdő lépésnek megfelelőnek gondolod, megkérdezem a Mol Liga nyolc magyar csapatát arról, ki milyen MK-t szeretne. Nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy egyetértés esetén ne olyan legyen jövőre.
@F. Kapus: ...és mit tudsz a Fradi el nem indulásáról? Szerintem kritikán aluli, hogy egy huszonegynéhány kupa-győzelmet felmutató csapat be sem nevez? Tré...
@F. Kapus: 2magyar közt egyteértést találni bravúr, 8közt világszenzáció,ha sikerül megérdemled hogy a neved ott díszelegjen a Guiness rekordok könyvében :-)))utoljára Árpádnak sikerült ennyi magyarral egyetértésre jutniajó pár évvel ezelőtt, igaz ittak 1-2 korty késő ókori bloody maryt hozzá hangulat fokozónak :-))
@exL:1: Na, na, ilyet nem ígértem, csupán azt, hogy megkérdezem őket. Már persze, csak ha Raon elfogadja koncepciónak :)
@budapestijeti: valamit hagyunk a többi Magyar csapatnak is, a bajnokság ugyanis a MIÉNK lesz!

HAJRÁ FERENCVÁROS
@F. Kapus: most rendesen elbizonytalanítottál. Normál esetben ez fel sem merülne benne, de a boros vitriolos bejegyzésed után arra gondoltam, hogy ha ironizálni akarnál, ilyen lenne egy mestermű. Mindkét olvasatban helytálló ez a megfogalmazás... most tényleg be akarsz égetni ennyi ember előtt? Tudtam, hogy nem kellene annyit jártatnom az ujjaimat. :)

De semmi gond, elébe megyek: íme a komoly válaszom. Ez remek ötlet. Sőt, abban is biztos vagyok, hogy ha ezt megcsinálod, annak lennének pozitív hatásai, ahogy nem egyszer láttuk már ezt a blog történetében. Az viszont még mindig nem fér a fejembe, hogy oké, persze így is lehet segíteni, de ott a szövetségben nem azért tartják az embereket, hogy elvégezzék ezt a munkát? Hogy ne neked kelljen "intézkedni", x idő késéssel reagálva a dolgokra, hanem ŐK tervezzenek előre, és tartsanak közvéleménykutatást, meg a többit, ami kell a jó végeredményhez?

@budapestijeti: ez is egy tízpontos kérdés ám.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: Csak hogy azért ne mint valami misztikus izéről beszéljünk, nyilván tudod, hogy a hat OB I.-es csapat közül mennyinek van képviselete az elnökségben.
@F. Kapus: nos, ezt pontosan tényleg nem tudom, de arra tippelnék, hogy mindegyiknek. Ha így van, számomra éppen ettől misztik fucking ez a történet.
@Raon: Amíg van esély a sportdiplomáciai eszközökre, amíg az utolsó lehetőséget is ki nem merítettük, addig felesleges köpködni, addig dolgozni kell. Ebben az esetben nemhogy az utolsó, de tán még az első lehetőség sem lett kimerítve a felek részéről.
@Raon: erről el ne feledkezzünk:

"A kérdés ettől függetlenül aktuális: mi szólhatna a szeptember első hétvégéjén rendezendő magyar kupa ellen? (amelyen akkor mondjuk részt vehetne rajta az ebeles Volán is) Nincs jég? Nem jó mindjárt egy rangos eseménnyel indítani a szezont? Komolyan érdekelnének a vélemények, mert szerintem ezzel lehetne némi állandóságot és rangot adni ennek az évek óta csak méltatlanul vergődő rendezvénynek."

Szerintem szeptember elején csak zártkörű tornát lehet rendezni, nagyjából az élvonal részvételével. Ha fontos a nyitás a kicsik felé, akkor a szezonkezdő Magyar Kupa nem megy. Ez egy elég elvi jellegű vita, lehet jókat anyázni (vagy decemberötödikézni) közben.

@F. Kapus: Nyilván az is egy érdekes kérdés lenne, hogy pl. miért nem jelentkezett mondjuk a Debrecen, Szeged, vagy a többi nem élvonalbli csapat, és miért jelentkezett a MAC. Esetleg a körképbe őket is be lehetne venni.
@F. Kapus: oké, a köpködés tényleg nem okés, részemről ez nem volt szándék, abba is hagyom.

@kerusz: még mindig nem jött meg az üzenet, szerintem nem túl megbízható ez az inda, legyen inkább email (calyr kukac freemail.hu).

Köszi a választ - bár érdekelne, hogy szerinted miért nem mehet ez. A felkészülés miatt, hogy OB1 szint alatt nincs lehetőség rá?

És ha megengedsz egy kritikát: az szerintem gond nélkül tolerálható, ha neked nem szimpatikus a nemzeti érzület, de sokadszorra decemberötödikézni azért már több, mint határeset. Van, akinek ennél többet jelent ez az egész.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: "érdekelne, hogy szerinted miért nem mehet ez. A felkészülés miatt, hogy OB1 szint alatt nincs lehetőség rá?"

Igen, gyakorlatilag sem a felkészülésre, sem a selejtezőkre nem lenne idő.
én a Dukla Trencint hiányolom a magyar kupa indulói közül
@Raon: kerusznak kultúrmissziója van, de hát tudod te, hogy megy ez
@kerusz: Ha jól emlékszem, Sprencz, Nagy Csaba és Antal Zsombor is rendelkezik magyar útlevéllel.
"ha elfogadják a HSC jelentkezését, akkor nem lehetne visszautasítani adott esetben a Galac jelentkezését sem." tovább nem is olvastam, ennél jobb vicc úgyse lesz :D.
@durex26: ekkora marhaságot rég nem olvastam én sem. :)))
@kerusz: Jól belenyúltál! :)
A véleményem megvan a pártállásodról, de jelenleg jól látod a szitut!
Egy javaslat: aki hibátlanul el tudja szavalni a Nemzeti dal-t az indulhat a Magyar Kupában. :))
így a Galac már kilőve
Na, HSC, be(vagy le?)fizettétek már az indulást? :D
Keruszzal meg ne szórakozzatok! szerintem. :)
Felesleges ezt a dolgot túlideologizálni. Az, hogy van egy kiírás, ahol a feltételeknek nem felelek meg, majd se szó, se beszéd jelentkezek, majd az elutasítás miatt megsértődök a blogon, az nem eljárás. Ezt kell tudomásul venni. A magyar hokiban emberek évek óta azon dolgoznak, hogy kiszámítható, átlátható viszonyokat teremtsenek, a minimálisra redukálva az ad-hoc döntések számát és szerepét. Hogy intézményesüljön ez az egész, a maximális rugalmasság mellett, hiszen kicsi ország, mindenki ismer mindenkit, miért ne lehetne bármit is megcsinálni. Ahhoz azonban az kell, hogy bizonyos játékszabályokat mindenki betartson. Mondjuk elsőként is azt, hogy ha valami bajom van, akkor szólok, ez két hónap alatt nem sikerült. Akkor most ki sértődött meg kire és milyen alapon? Nem lett volna sokkal egyszerűbb a kiírás pillanatában egyeztetni erről? Kevesebb balhé, több idő az optimális megoldás kitalálására stb. Mert azt tudomásul kell venni, hogy az ilyen ügyek erősen rombolják azt a bizalmi tőkét vagy nevezzük brand-nek, amit a magyar hokinak lassan évtizedek alatt sikerült fölhalmoznia, felépítenie. Ez senkinek sem jó, csakhogy a labda két hónapig Szeredában pattogott...
Khm, egy kérdés, januártól lehet igényelni a magyar állampolgárságot.
Tételezzük fel, hogy minden szeredai (gyergyói) játékos, igényeli és megkapja azt, namármost akkor mi lesz később, magyar, vagy nemmagyar a csapat?
@terminatrix: Miért kevered a trutyit? Senki nem gondolja, hogy nem egy magyar város többségében magyar játékosokból álló csapata a HSC. De ettől még a román jégkorong-szövetség kötelékébe tartozik, és nem az MJSZ-ébe. Ebben az esetben ez volt a döntő, de ezt te is nyilván tudod. Egyebekben lásd az első kommentem.
Hát az igaz, hogy a többieknek jót tesz, ha a kupában nincs HSC, mert nekik is van sanszuk nyerni valamit. Ettől függetlenül a Magyar Kupa az Magyar Kupa, nem pedíg Néhány Magyar Klub kupája.

A Fradi részéről meg továbbra is idiotizmus, ha lenne rá lehetőség, és nem indulnak. Akár el is vihetnék haza a kupát. Csak egyszer kell verni mindenkit. Végre lenne eredmény is. Ha meg nincs rá pénz, akkor óriási a baj.
@Vincenzo90: A Fradinál ez amolyan "figyelemfelkeltő" cselekedet lenne.De ahogy olvasom vannak más jellegű gondok is,kérdés,hogy azok mennyire valósak ill. igazak :S
Elolvastam a fradihoki-n én is Csabai nyilatkozatát, szerintem csak "duma".

De én totál dilettáns vagyok ebben a témában, Ő valszeg azért van ott, mert ért hozzá és tudja hogy mit és miért csinál.
Az idő majd eldönti...
@Vincenzo90: Nem hiszem, hogy bármelyik magyar csapat megvétózta volna a HSC indulását, ha idejében tudomást szerez a szándékról. Innentől nincs miről beszélni...
@vaze: Tudtommal időben jelezte a HSC az indulási szándékát.
@Vincenzo90: "Ha meg nincs rá pénz, akkor óriási a baj."
Mai lapértesülés szerint komoly problémák vannak (főszponzornak kölcsön az egyesülettől, fél fizetés késve pl.). Lehet, hogy a "politika" majd segít...
Amit Csabai mondott, abban azért van némi igazság, de más csapatok hívei is háborognak ezen! Kár rugózni, a képzést is "A" csoportos szint közelébe kell hozni!
F.Kapus néhány napon belül indított a témában egy rövid értekezést...
Külföldi döntnökök? Hát drága is és nem jobb, azt lefogadom! Ami jobb, az SOKKAL drágább! Ne erre menjen a kis pénzecske!
@budapestijeti: Na igen, bár általában a néphazugságnak azt sem hiszem el, amit kérdez, mert van már személyes tapasztalatom is az aljas hazugságaikkal kapcsolatban. Annyira komolyak, mint akármelyik pletykalap, csak ők előre megfontolt szándékból tévednek, és kulturált köntösbe bújtatva. Nade OFF vége. Hát elég gáz, ha tényleg így áll a Fradi.

Tulajdonképpen minden probléma ott kezdődik, hogy az FTC, a Miskolc, a DAB és a VASAS játéka is simán megérne meccsenként 2-3000 nézőt. Akkor nem is lennének gondok. Nem értem, miért nem járnak emberek hokira. A kosárlabda is sokkal unalmasabb, mégis több embert vonz. És nem volt ez mindíg így. Pl diákjegy a Fradipályán. Az jó húzás lenne. A fiatalokat az 1000 forintos jegyárral elijeszteni lehet, nem becsalogatni.
@Vincenzo90: 14 alatt nem ingyenes? Szerintem is 1000 fő alatt szinte szégyen... Vannak összesen ennyien!
@Vincenzo90: malibuhc azt írta: " legszebb az egészben, hogy határidőre két csapat nevezett: MAC és SAPA AV19." namost olyan csapatoknál, akik megfelelnek a kiírásnak a késedelmes jelentkezés elfogadható, akik a kiírásnál nem jelzik, hogy szeretnének indulni, bár tavaly egy ugyanilyen kiírás megfelelt nekik, hiszen akkor nem indultak a Magyar Kupában, az gáz. Tényleg meg lehetett volna oldani, senkinek nem lett volna érdeke a HSC kizárása, szerintem későn kapcsoltak. Sose tudjuk meg... :)
rosszul fogalmaztam: nem elfogadható, hanem megbocsátható, mindazonáltal botrányos
@OliBLOOD:

Te letetted már a vizsgát?
@lautstarke: Én letettem már. Nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy bárki bemegy az utcáról megbukik rajta. Kivétel nélkül. Alaposan fel kellett készülni rá. Nem is tudom jó nyelvismeret nélkül hogy teszi le bárki is.
@gogosz: sztem magyar allampolgarok 90%a siman bukna rajta. minimum!
Tartozom egy bocsánatkéréssel kerusznak. Este írtam neki a decemberötödikézésről, hogy sokadszorra csinálta - de ezt elnéztem, mert ő ezt csak egyszer említette meg. Ráadásul nem is ő hozta itt fel először, hanem F.Kapus.
A véleményem az ügyben változatlan (bármilyen szövegkörnyezetben merül fel, mégha ironizálásnak vagy poénkodásnak is van szánva, ez túlmegy egy elvi határon - ezért szerintem az sem volt szép, ahogy F.Kapus felhozta, meg az sem, ahogy utána kerusz), de a nyilvános bocsánatkérés kerusznak ettől függetenül jár. Legközelebb vagy hamarabb elmegyek aludni, vagy igyekszem jobban figyelni.

@AG 2.0: igaz is, hogy felejthettem el :)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: Baromi nagy félreértés, ha úgy értelmezted, amit írtam, hogy ironizálok vagy poénkodom. Amit a Gergely-naptár 12. hónapjának hátulról számítva 27. napjával kapcsolatban írtam, azt pont komolyan tettem.
Másrészről meg nem én hoztam fel, csupán refrektáltam egy előző napi cikk (jegkorong.blog.hu/2010/11/01/sikorcin) egyik kommentjére és kontextusba helyeztem a csíki mecénás elégedetlenségét.
@F. Kapus: kezdek arra gondolni, hogy a vírusaim nem csak a torkomat támadják. Bénán fogalmaztam, félre is értettem, elnézést.
Most megyek, és lekapcsolom magam egy időre.
süti beállítások módosítása