HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Azari: Biztos, hogy állításra szorul a motor

2010.10.27. 19:19 F. Kapus

A Dab.Docler az előző szezon hasonló időszakában szárnyalt, sokáig megállíthatatlan volt a Mol Ligában. A négyes döntő januárban nem úgy sikerült, ahogy várták, de a bajnoki döntőbe bejutottak, egyszer hosszabbításra is kényszerítették a Fehérvárt. Magosi Bálint és Hegyi Ádám bekerült a vb-keretbe, megállták a helyüket Ljubljanában. A közvélemény azt várta, idén nagy harcot vívnak majd a HSC Csíkszeredával a Mol Liga élén, nem ez történt, hullámzó teljesítménnyel, magukhoz képest sok vereséggel állnak jelenleg. A múlt hét végén a Kontinentális Kupán esélyük sem volt a célt jelentő továbbjutás elérésére. Ebben a helyzetben nem könnyű az ügyvezető, Azari Zsolt dolga.

"Az eredménytelenségnek biztos van oka, de még nem találtuk meg a megoldást – vágott bele a helyzetértékelésbe Azari Zsolt, a Dab.Docler első embere. – A gyengébb teljesítménynek következménye még nincs, az biztos, hogy a csapatot nem lehet leváltani, de az edző iránti bizalom is töretlen. Elkezdtünk gondolkodni a csapat megerősítésén. A Kontinentális Kupa-selejtező egyértelmű kudarc volt. Ez volt az első olyan esemény a szezonban, amelyen igazából megméretett a csapatunk. Augusztusban úgy kezdtük a munkát, hogy Mariborban továbbjutunk, egyértelműen ez volt a célunk.

Nincs válság a Dab.Doclernél. Kis problémák vannak, de ezek a kis problémák egyre több gondot okoznak. A játékosok erőnlétével nincs gond. Sok a sérültünk, de erre nem hivatkozhatunk. Azt gondolom, a gondok fejben lehetnek. Nem egyszerű ez, ha az lenne, már megoldottuk volna. A csapat Mol Ligában mutatott játékában nagy változás nem volt. Ha a szezont elnegyedeljük, az első és a második negyed között nem éreztem jelentős különbséget. A bajnokság elején is követtünk el hibákat. De a Kontinentális Kupa volt az első mérföldkő. Ezt a feladatot nem sikerült megoldani, de a Mol Ligában továbbra is a győzelem a célunk.

A szezon elején az Azari, Galanisz, Kiss Á. trió szerepelt az első sorban, aztán a MacSweyn, Magosi, Metcalfe hármas váltotta őket. Ők is a szerzett gólok 60-70%-át hozzák, ebben sincs nagy differencia. Az biztos, hogy állításra szorul a motor."

A dunaújvárosi jégkorong másfél évtizede kitermeli saját utánpótlásából a csapat meghatározó játékosait. Rengetegen igazolnak el, de mindig sikerült megtalálni az eredményes utódokat. Azari Zsolt szavai alapján úgy tűnik, változik a helyzet.

"A jelenlegi serdülő és ifjúsági csapatokban nincsenek nagy számban olyanok, amilyen kaliberű játékosok korábban felnőttek itt. De ez a kérdés túl van lihegve. A régi szép időkben szóba sem jött, hogy juniorok sokasága játsszon felnőtt csapatokban. Látni kell, ami most szinte minden csapatnál tapasztalható, az nem egészséges, hanem a kényszer szülte megoldás. Az egészséges az lenne, ha mindenhol egy-két junior lenne a felnőtt keretben, és tényleg csak a legjobb fiatalok kapnának lehetőséget a Mol Ligában.

Nem hiszek a feljátszás mindenhatóságában. Attól nem lesz jó játékos valakiből, hogy juniorként a felnőtt bajnokságban játszik. Nem véletlenül vannak a korosztályos bajnokságok, a fiataloknak elsősorban ott kellene fejlődniük. Sajnos nálunk is 4-5 junior játszik rendszeresen, az előbb említett okok miatt."

Az ügyvezető azt mondja, sokan félreértették szezon előtti nyilatkozatát. A Dab.Docler valóban magasabb szintre kíván eljutni szisztematikus munkával, de ez korántsem jelenti azt, hogy jövőre az EBEL-ben gondolkodna. "Azt mondtam, első lépcsőként talán ki kéne nőnünk a Mol Ligából. Ettől most nagyon messze állunk, márpedig addig fölösleges és értelmetlen bármiről beszélni. Bármilyen furcsa, a fejlődés és a magasabb szintű versenyeztetés a dunaújvárosi jégkorong esetében nem elsősorban pénz kérdése. Elsősorban az a kérdés, a dunaújvárosi jégkorong még mennyit tud erősödni, fejlődni. Ezt nem tudjuk jelen pillanatban. Az is lehet, hogy már nem sokat.

Nyilván mentális a probléma, de ezt a szót sokan pejoratív értelemben használják, erről pedig szó sincs. Fejben van a hiba, nem a lábbal, nem a kézzel. De ez nem azt jelenti, hogy a játékosok nem akarnak, vagy nem azt csinálják, amit az edző mond nekik. Úgy tűnik, az összhanggal van gond, hogy kik között, annak kiderítése a közeljövő feladata.

Mindezek miatt a jelenlegi nehéz helyzet megoldása, a talpra állás nem időhöz van kötve, hanem reakciókhoz. Azt javasoltam, hétfőn és kedden ne beszéljünk a dolgokról. A probléma természetéből adódóan csak azt tudom vizsgálni, hogy mindenki megtesz-e mindent, ami tőle elvárható. Szerdán leültem J. P. MacCallum vezetőedzővel, átbeszéltük a helyzetet. Meggyőződtem arról, hogy edzőnk tudatában van a helyzetnek, nagyon jól ismeri a csapat állapotát, a csapat körüli dolgokat. Egyetértek azzal a móddal, ahogy edzőnk a problémát kezeli. Megállapítottuk, a gyengébb teljesítménynek nincs különösebb oka, csak ahogy mondani szokták, mostanában semmi sem jött össze. Megyünk tovább, próbálkozunk, csináljuk azt, amit a legjobb tudásunk szerint tudunk."

32 komment

Címkék: kontinentális kupa mol liga dab.docler azari

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azari jó vezető, megtalálja ő a megoldást. Habár én nagy problémát nem látok. Fel a fejjel és hajrá, Dunaújváros.!!!!!
mintha csak rímelne rá:
www.dh-online.hu/sport-elvonal/20101027_bikak
és tényleg ezt látjuk mi szurkolók is kintről.
Több nyitott kérdésre is válasz az interjú. Kíváncsian várom a következő meccseken mutatott teljesítményt, én optimistaként azt remélem kilábalunk lassan a gödörből. Picit azonban zavar, hogy mostanában sokszor kell átbeszélni a helyzetet és igazából nincs eredménye...
Van egy hiányérzetem is, Sevelával kapcsolatban vajon milyen döntés várható?
Nem gondolom,hogy megoldhatatlan probléma lenne a csapatnál. Rossz periódus minden csapat életében van, ezeket a dolgokat csapaton belül kell megoldani. Úgy gondolom, hogy ez most is menni fog, utána meg megnyerünk mindent!! :)
Hajrá DAB!!! :DD
F.Kapus: alúról a 3. bekezdés végén:

"Az is lehet, hogy már sokat." Ez a már még lenne, vagy hiányzik egy nem? Nem mindegy.

Mindenesetre drukkolok. Ne kinőljék a Mol ligát, hanem feljődjenek a ligával és a többi csapattal együtt.
@szeszter: Köszönöm a hibajelzést. A mondat helyesen: "Az is lehet, hogy már nem sokat."
@F. Kapus: Azért remélhetőleg ez nem így lesz
Azt hiszem, talán a tavalyi szezonkezdet túl magasra rakta a lécet, és sokan azt sem látják át, hogy a többi csapat mennyit fejlődött, erősített. Nyilván vannak problémák, nem mindig úgy megy, ahogy azt akarnánk mi szurkolók, és főleg a pályán lévő Bikák, de én sem látok nagy bajokat. S ha vannak bajok, akkor jobb embert keresve sem találhatnánk mint Azari Zsolt, legalábbis az én véleményem szerint...:)

Üdv
mármint a bajok megoldására nem találhatnánk jobb embert, mint Azari, ez kimaradt.
Imi mindíg tudtam, hogy F***a gyerek vagy, és tudod, átérzed a helyzetet! Hajrá Szereda, hajrá Mol-liga!!
"elkezdtünk gondolkodni a csapat megerősítésén" mondja Azari. Várható volt,hogy 8 játékos távozásával a csapat gyengülhet! Mivel nincsenek beugrásra kész "tartalékjátékosok" mindíg ugyanazoknak kellene hozni a meccseket. Azonban ez nagy teher,továbbá közbejönnek sérülések,betegségek ilyen hosszú szezonban,ézért BŐVÍTENI KELL a keretet! Egy csapat játékoskerete nem elég,hogy a kezdősorokból álljon! Ideális egy csapat 28-as kerete. ez a minimum. Jelenleg 23 játékosból áll a DAB,abból egy sornyi sérült,ill nem teljesen egészséges. Ezért volt megdöbbentő,több játékos könnyelmű elengedése! és ez igy van évek óta! Amennyiben nem tudja az Elnök megtartani értékeit-Orbán,Erdélyi Péter,Tamás. Varga Arnold,Borsos akkor megfelelő tudású játékosokkal kellene pótolni őket! Ezt idény előtt meg kellett volna tenni,így idény közben hogyan lehet,nos az Elnök felelőssége!
@hokiss: de leendőbeli elnök, tegezhetlek? ha te jobban tudnád, miért nem te vagy ezen a poszton?
okoska. láss, ne csak nézz...
@hokiss: "örömmel" konstatálom, hogy csőlátás nem csak nálunk létezik.
@csatoimi: én örülök, hogy úgy tűnik, hokiss nem kevés pénzzel fogja támogatni a csapatunkat a közeljövőben! xD
@F. Kapus: Nincs mit, de szerintem sokkakal együtt jobb lett volna, ha az a MÁR lett volna MÉG! Reméljük mégis így lesz.
Két gondolat fogalmazódott meg bennem:

1. Nincs itt semmiféle baj, a MOL-ligából nem kell a DABnak kiemelkednie, ha kiegyenlítettek a viszonyok, akkor jobb a bajnokság. Ami nekik nem annyira jó, az mindenki másnak az.

2. Nem a MOL-ligából kéne menekülni, hanem megerősödni annyira, hogy a Volánnak partnere lehessen az egész mezőny, és hosszú távon erős magyar bajnokságot építeni. Az lenne az előrelépés, nem a százfelé húzás. Ráadásul valószínűleg több nézőt érdekelne egy rendes magyar bajnokság, mintha nem értik az emberek, miért játszik 6 csapat 10 különböző bajnokságban, melyik milyen erős, és akkor most mi értelme az egésznek.
Oké! Nem felessősége hanem feladata! Vagy lehetősége. Így Jó! Egyébként HAJRÁ DAB!
@hokiss: nem bántani akartalak, de látni kell, hogy a nyáron 3-400.000 Ft "lett volna" egy 3-4. soros játékos havi fizetése, ami azért elég abszurd, hosszútávon nyilván fenntarthatlan.
@Vincenzo90: "Az ügyvezető azt mondja, sokan félreértették szezon előtti nyilatkozatát. A Dab.Docler valóban magasabb szintre kíván eljutni szisztematikus munkával, de ez korántsem jelenti azt, hogy jövőre az EBEL-ben gondolkodna. "Azt mondtam, első lépcsőként talán ki kéne nőnünk a Mol Ligából. Ettől most nagyon messze állunk, márpedig addig fölösleges és értelmetlen bármiről beszélni."
Szerintem jövőre megpróbálhatná visszavinni a DAB Hüffner, Bertát és még pár olyan játékosát, aki nem Volános :-) Én komoly átrendeződésre számítok jövő nyáron a csapatok anyagi lehetőségeiben.
@vaze: Nem azért, de több mint 30 pontot szerezni 3.4. sorosként, szerintem nem rossz, ilyen sorban , mint Vargyas, Tőkési, Mestyán, Szilassy, Borsos...
Néhány évvel ezelőtt más lenne a véleményem.:-)
@redwhite2006: én egy szót nem mondtam a teljesítményére... :o :o
jól kiegészíti Azari gondolatait az edzőé:
dabdocler.hu/hirek/20101028-maccall/

én mindenesetre örülök, hogy nincs kapkodás
@vaze: Nekem még mindig hiányérzetem van...
blogmotor monnyá le
@vaze: Az egyik kérdésemre megvan a válasz, Sevelát megműtötték : dabdocler.hu/hirek/20101029-hetielo/
Gondolom innentől 1 hónap akkor neki minimum, lesz nyomás Becze Zolin...
"Nekem még mindig hiányérzetem van...
Válasz erre "

mesélj! :)
@vaze: Este megbeszéljük
@check: és aki nem tud menni este? annak nyúljon meg a nyaka?:)
@kiralyfi: Aki fotelszurker az csak maradjon otthon.:))))Vasárnap gyere le!
@kiralyfi: Igen, különösen a divatfotelszurkereké :)))))
@foma: @check: kedvesek is,aranyosak is, mit is mondhatnék ezek után:)
süti beállítások módosítása