HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Örüljünk annak, hogy van nyolc pontunk

2010.10.21. 22:37 F. Kapus

"A vasárnapi meccs után lógó fejjel és értetlenül álltunk az újabb vereség után – mondta blogunknak Ladányi Balázs, a Sapa Fehérvár AV19 csatára. – A bécsi kudarc ténye önmagában nem jelentene hatalmas problémát, de nyomasztott minket, hogy a meccs felénél még vezettünk, és a vége ismét hihetetlenül sima lett. Tehetetlenséget éreztünk, mert úgy gondoltuk, ha nem lesz nagy változás, akkor semmilyen sem. Abban maradtunk, hogy csapatkapitányunk magára vállalja, beszél a vezetőséggel, és elmondja neki a csapat egybehangzó véleményét, természetesen a döntést a vezetőségre bízva." Tovább után a 11-es megszokott összefoglaló értékelése következik a szezon eddigi részéről és az edzőváltásról.

"Régóta nagyon érett az edzőváltás, úgy érzem, azért nem került rá sor korábban, mert kapott még egy kis bizalmat Ulf Weinstock, hogy hátha sikerül rendbe tennie a dolgokat. De nem sikerült, mert nem sikerülhetett. Mi játékosok az edzésmunkából és a gyakorlatok fajtáiból tudtuk, nincs esélye annak, hogy nagy változás álljon be a csapat formájában, játékában.

Hogy egy példát mondjak, Usain Boltot sem háromezer méteres futásokkal élesíti az edzője az százméteres távra. Edzésen lagymatag dolgokat gyakoroltunk hosszasan. Olyan dolgokat csinált velünk az edző, amit nagyon régen nem tapasztaltunk komoly csapatoknál. Például a mérkőzések előtt 1 óra 20 perces edzéseket tartott, ilyenkor mindenki más maximum 50 perces, de inkább rövidebb és nagyon pörgős foglalkozást tart. Egy idő után jeleztük a svéd edzőnek, hogy ez hátrányos a teljesítményünkre, ekkor változtatott ezen a dolgon, de úgy gondolom, nonszensz, hogy egy olyan embernek mi mondunk ilyet, aki elvileg ezért kapja a fizetését.

Természetesen nem menthető fel a csapat az eddigiek miatt, de a teljesítményt az edzőnek kell kikövetelnie. Ha a játékoskeret vagy egyes játékosok nem képesek azt az edzésmunkát elvégezni, amit kéne, akkor neki kell leüvöltenie a fejünket, szankciókat alkalmaznia. Ehhez képest végig csak ígérgette, hogy néhány játékost visszaküld a farmcsapatba és helyettük más játszik, de egyszer sem lépte meg, pedig sokszor úgy tűnt, lett volna oka rá.

Egy Red Bull Salzburgban más a helyzet, ott van egy ötvenfős keret, ha valaki nem teljesít megfelelően, az edző mosolyogva visszaküldheti a tartalékkeretbe, van helyette bőven más. Nálunk nem így van, nem lehet egyből kivágni valakit, aki nem teljesít, de ha már Ocskay Gábor példaként hozta fel Pat Cortinát, én is ezt teszem, nála vagy Luciano Basilénél nem fordulhat elő olyan, mint Ulf Weinstocknál. Náluk nem lehet lógni, mert ha ilyet tapasztalnak, leüvöltik a játékos haját.

Van amiben a magyar játékosok önkritikusak, ezért jellemzően a korbácsos edzőket szeretik. Érezzük, ez kell nekünk, ez kell a csapatnak. Vas Mártonnal volt szerencsénk Franciaországban megtanultunk egy olyan mentalitást, ami alapvető ebben a játékban és amellyel korábban itthon nem találkoztunk. Szerencsére ebből sok mindent sorunk harmadik tagjával, Sofron Istvánnal is meg tudtunk értetni. Olyan fontos dolgokat, amelyekért Weinstock soha nem szólt senkinek. Például hogy edzésen ne csúszkálásból induljon el a korongért, hanem amikor elkezdődik egy gyakorlat, onnantól kezdve addig, amíg véget nem ér, százszázalékos erőbedobással kell végig menni, és utána pihenünk a következő gyakorlatig.

Többször elmondtam, én is külföldön tanultam meg, hogyan kell edzeni, mit kell tenni ahhoz, hogy még eredményesebb legyen egy játékos. Aki nem volt kint, az is megtapasztalhatja ezt, ha szerencséje van, és egy jó edzővel hozza össze a sors. De ha utána egy gyengébb edzője lesz, előbb-utóbb elfelejti ezt.

Kóger Dániel esete is érdekes. Kiment a CHL-be játszani, és a második héten mesélte, hogy úgy hajt mindenki az edzésen, mint az állat, és minden egyes tréningen meg kell döglenie, szinte levánszorog a végén. Ez a lényeg, ez a profi mentalitás. Itthon mindannyian mondjuk, mert megtanultuk, hogy azt kell mondani, mindig száz százalékot nyújtunk, aztán közben a fenét nyújtunk annyit. Csak akkor, ha kiverik belőlünk. Weinstock edzései alkalmatlanok voltak erre. Ha nincs konkurencia, ha nincs követelmény, ha nincs következmény, akkor a legtöbb játékos elkényelmesedik.

Volt olyan pillanat, amikor leültünk a svéd edzővel átbeszélni a helyzetet. Mondtam neki, hogy sípoljon a gyakorlatok közbe, ha nincs megfelelően végrehajtva, hajtson minket, büntessen, és meglátja, a tizedik alkalom után mindenki beáll a sorba. Mondta, hogy oké, aztán sajnos semmi nem lett ebből, egyszer nem állította meg az edzést, egyszer nem büntetett. Ha valami nem tetszett neki, akkor szép nyugodtan elmondta még egyszer a feladatot, és kezdődött elölről ugyanaz.

Egyáltalán nincs felszabadult hangulat az edzőváltás miatt a csapatnál. Tisztában vagyunk azzal, hogy közel vagyunk ahhoz az időhöz, amikor már majdnem késő. Örüljünk annak, hogy eddig van nyolc pontunk. És az is szerencse, hogy még csak egy pontra vagyunk a rájátszást jelentő nyolcadik helytől. Ha valamikor, akkor most még van lehetőségünk megfogni a dolgokat. Remélem, tényleg kemény kezű edző veszi át a csapatot.

Egy új edzőnél mindenkinek újra bizonyítania kell, főleg így, hogy szezon közben vagyunk. Nyugodtan kijelenthetem, hogy nehézségeink ellenére kudarc lenne, ha a végén nem lenne meg a rájátszás. De az is mindenképpen igaz, hogy messze van a csapat a tavalyi teljesítményétől. Bízom benne, hogy most minden játékos érzi a felelősségét az eddigi kudarcban, és itt a mindenkin van a hangsúly, mert eddig közülünk senki nem hozta ki magából a maximumot. A sikertelenségben a csapat is ludas, a felelősségvállalásból nem szabad kivonnunk magunkat. De a nagyobb balhét az edzőnek kellett elvinnie."

56 komment

Címkék: fehérvár ladányi ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edzőbuktatás!!!
A megszokott profi, jó nyilatkozat.
Köszönjük Balázs!
Ez igen. Akkor most lehet belehúzni. Nagyon teszett ez az interjú, ahogy az Ocskay-s is. Grat. és köszönet, hogy beleláthatunk kicsit csapatunk hétköznapjaiba.
Profi nyilatkozat.

De az nekem kicsit furcsa, hogy egy profi sportoló hogyhogy nem teszi oda magát 100%-osan saját magától miért kell erre noszogatni???
Valóban jó a cikk , olyan mea culpás.Ha Weinstock mester ennyire balfék volt az edzéseken , kár volt ennyi ideig húzni a dolgot.Gondolom,de csak tipp,:-) hogy Énekes lajos,és néha néha Csicsó bá is csak csak ott volt az edzéseken,igazán szóvá tehették volna ,hogy mester ez nem fekszik a csapatnak,és kézilabdás taktika nem igazán nyerő húzás az ebelben.Nem nálunk játszik Carlos Perez hogy a kék vonalról páros lábbal felugorva beverje a korongot a kapus háta mögé.
@brunzwik: Úgy, hogy emberből van. Épp ezért a neveltetése, szokásai, motivációja is befolyásolja a teljesítményét. Godó is elmondja, a magyar közeg nem nevelte rá a játékosokat a 100%-ra, ha nincs számonkérés, akkor csökken a teljesítmény.

Godónak riszpekt!
Egyszerűen elképesztő ami itt írva vagyon...Egyre inkább úgy tűnik, ebben az ügyben minden érintett fél /vezetők, edzők, játékosok/ nagyon amatőr módon viselkedett, döntött.Ehhez képest többszörösen is igaz a cikk címe!
Ha ez így igaz, akkor megnyugodtam. Ulfot nem, de a támadó hokit sajnálom, mert a fejlődés lehetősége abban van. Elpilinckázhatunk a kontra hokival és reménykedhetünk, hogy nyerünk meccset annak ellenére is, ha az ellenfél 3-szor annyit lő kapura. Én igenis láttam fejlődést a csapat játékában, csak a letámadást nem tudtuk 60 percen keresztül megcsinálni (kivétel a Salzburg elleni meccs). Tokajival ellentétben, aki nagy sajnálatomra ki is jelentette, hogy a letámadás nem a csapatnak való (Tokinak beírtam egy rossz pontot), Ladányi nyilatkozatából az derül ki számomra, hogy szerinte képes a csapat nagyobb munkabírásra is, ha van egy keménykezű szakember. Akkor bárki legyen is az edző, de a támadó hokira kellene építeni!!!!!
Táááámadáááás magyarok!
@brunzwik: mert mindannyian emberek. Ha az élet bár milyen terén nem vagy ráutalva, hogy többet teljesíts mint amit 'lazán' kihozol magadból, van, hogy elalibizgatsz.
Szerintem abba kellene hagyni az olyan írásokat/nyilatkozatokat, hogy a csapat mennyire teljesít erön felül, 150%-on, stb. - minden EBEL-es csapat ugyanabban a ligában játszik.

Ha valaki fejlödni akar (és itt az akaráson a hangsúly!), akkor elvégez az elöírtan túl extra munkát. Kinnmarad löni, extra erösítést végez, stb. Csak így tud felnöni a magasabb szinthez.
Olvassatok el bármilyen hokis önéletrajzot, csak arról szól, hogy mi mindent kellett extra megtenni, hogy elérje céljait.
Már sokszor volt szó a fiatalokról - Sofin kívül (és neki nagy mázlija van, hogy Ladányival és Vassal játszhat...) nem látok a régi volánosokban nagy változást évröl évre, pedig most még lehetne, idösebben egyre nehezebb lesz és akkor már elment a vonat.
Remélem sikerül újra egy jó edzöt kifogni, én 2 napja rágom valakinek a fülét, hogy válallja a dolgot...:D
@exL:1: istenem, tényleg, azt a kézilabdás hasonlatát már el is felejtettem, pedig már akkor nagyon megijedtem. Azért attól félek, hogy Énekessel is elég nehezen fog menni, elég kevés respektje van egyedül, ezt a Sator kirúgását követő hetekben jól láthattuk.
vessenek a mókusok elé, de ez csak ködösítés, ez csak magyarázat az eddigi gyenge bizonyítványra. lehet, hogy az edző a hibás jelentősen, de ha én fizetést kapok valamiért - vélhetően nem is keveset - akkor kutya kötelességem megdögleni edzésen és meccsen is. ne már, hogy nyúl vigye a puskát, a csapat mondja meg ki a jó edző és ki nem? ők döntik el ki lehet a főnök és ki nem? ez így van minden munkahelyen? nagyon nem...a főnök megmondja mit kell csinálni, aztán ha nincs eredmény, akkor lehet gondolkodni a nagyfőnöknek , mi is legyen? száz szónak is egy a vége, nekem ez a nyilatkozat nagyon nem tetszik...
@kiralyfi: ... tetszik nem tetszik: ez van...
Ám mi van akkor, ha a főnök rosszul térképezi fel a közösségi kulturát, nem reagál megfelelően a beidegződésekre, sőt egyáltalán nem egy türelmetlen, eredménycentrikus alkat? Hisz ha megszokta, hogy svédhonban van ahonnan meriteni - sok jégpálya, rengeteg játékos minden szinten - akkor a sok lúd disznót győz elv érvényesül előbb-utóbb.
De ki gondolta volna, hogy a csikszeredai ténykedése nem volt elég, hogy ne kisérletezgessen Csicsó bá?
@kiralyfi: Te minden nap megdöglesz a munkahelyeden? Akkor is amikor a főnököd nem lát?,
Jó is a cikk illetve nyilatkozat, meg nem is. Minden esetre érdekes. Jó, mert kicsit mögé láttunk a dolgoknak, rossz, mert nem hiszem, hogy egy csapatban a játékosoknak kellene megmondani a frankót. na mind1. Ilyen körülmények ismeretében úgy gondolom jó döntés volt az edzőváltás, bár a támadó hokit én is sajnálom...
Azt viszont továbbra sem értem, hogy mire várunk még mindig... az edzőváltás óta is már majdnem eltelt 1 hét, de még mindig sehol sem a center, sem az új edző. Az edzőkérdést mondjuk megértem, mert őt gyakorlatilag még csak 1 hete keressük, de hogy center kérdésben mire várunk már hetek óta... arra várunk hátha valaki nem kel el sehol és olcsóbban meg tudjuk szerezni??? Addigra rég elúszott a hajó. Bár az is igaz, hogy egy center nem fog itt világot váltani...
Már csak Ulf Weinstock véleménye hiányzik a sorozatból.
@LBogár: Hétfő óta minden nap többször keressük, eddig amikor elértük, aszonta, egyelőre nem kíván nyilatkozni, de nem adjuk fel
@Tsoma: @Fedayn: Ha te targoncás vagy, és a TMK-főnök rendszeresen rossz olajat rak a targiba, máskor meg üresen hagyja a motort, akkor kinek szólsz?
@kiralyfi: Szerintem meg a játékosok sem hülyék, meg már dolgoztak Igazi Főnök keze alatt, persze, hogy feltűnik, ha az új boss nem érti a dolgát...
Ráadásul a lagymatag edzéseivel nem is hagyta, hogy "megdögöljenek"...
Igenis dicsérendő, hogy inkább szóltak, minthogy az "ennyit kértek, akkor csak ennyit csinálok" "elv" mentén bele..artak volna az egészbe...
@kiralyfi: Éppen, hogy az derül ki Godó szavaiból, hogy meg akarnak "dögleni" edzésen is, meg meccsen is. Az edző egyik feladta, hogy ezt elérje. Ezt a törekvést hiányolta Weinstocktól, ha jól értem szavait. Amint mondja, lagymatag dolgokat gyakoroltak hosszasan edzésen, amiben nyilván nem kellett holtra fáradni még akkor sem, ha teljes erőbedobással csinálták. Az kívülről sosem látszik elegánsnak, ha a játékosok részt vesznek az edző félreállításában, de úgy látom, hogy ebben az esetben éppen az vezérelte őket, hogy többet akarnak elérni, s nincsenek megelégedve a sem középszerű edzésmunkával, sem a meccseken eddig nyújtott eredményekkel, teljesítménnyel.
mindez oké lenne akkor, ha az első edző volna akit kicsináltak vagy aktívan részt vettek benne
azonban már a sokadik
és kíváncsian várom, hogy ki lesz a következő
@Theutus: Sokadik? Mondjál még egyet!
Szép dolog az önkritika, de azért én nem értem, 30 valahány éves, sokszoros válogatott sportolóknak miért szükségéges, hogy "leüvöltsék a fejüket" nap mint nap?

Nem a saját érdekük is, hogy a maximumut kihozzák saját magukból?
Nem mellékesen, az edző ezért kapja a fizetését, mondja Godó, miért a játékosok nem?
Én úgy gondolom nemcsak attól lesz profi sportoló valaki, hogy fizetést kap a hobbijáért :) hanem mentalitásban is. Az meg nekem nem az, hogy csak akkor dolgozom rendesen ha "leüvöltik a fejemet". Ja nótáslalinak meg a játékosok üvöltik le, az biztos nagyon hatékony edzésmunka lesz majd.

Még külön öröm, hogy így is - úgy is a Volánosok adják ki a válogatottat. Sator mester olyan fejleüvöltős vajon? Szép kis kilátások a hazai rendezésű VB előtt :(
@1885*: Mondj jobbakat helyettük,?
Szép és korrekt nyilatkozat!
Ez így van! Ha nincs folyamatos fegyelem "csesztetés", akkor mindenki elkényelmesedik. Ha a főnököm azt mondja: Légyszi, ha van időd akkor csináld meg ezt meg ezt, a válaszom: talán és persze, hogy nem úgy lesz. De ha rám szól, hogy 10ig csináld meg, mert utána megnézem, naná hogy fél 10-re kész van!
Tekintélyt őszinte tisztelettel lehet szerezni. Ha egy edzőt nem tisztelünk, mert tudjuk, hogy balfasz, annak nem is "fogadunk szót"
@1885*: Nem értek egyet veled!
Ha az edzö tingi tangi gyakorlatokat csinál,nemszakitja meg a gyakorlatot ha nem müködik rendesen,az edzés valahogy eltelik,akkor mit vársz a játékosoktol?Büntesse saját magát?
Körözzön a pályakörül?
Igenis olyan edzö kell,aki kemény munkát végez,karaktere van,feltudnak a játékosok nézni rá,akkor lesz eredmény!
Godonak minden szavával egyetértek!!!
A következő Mester remélem Godót sarokba is állítja.
@benö51: kik helyett?
Amúgy nem az volt a lényeg a mondandómban, de mindegy. Be is fejeztem a témát, nem igazán szoktam beleszólni a Volános dolgokba, bocs, hogy most meg meg mertem tenni. Végülis ott a TV-ben az NHL a magyar hoki meg a Ti belügyetek. Mégegyszer elnézést kérek, hogy belepofáztam a nagyok dolgába.
Kitiltás nélkül is elmegyek pihenni. :)
Ulf úgyis, csak azt mondaná, hogy I don't know.
Remélem tényleg jön egy normálisabb edző. Ma meg Macit vacsizunk, Csúszka nyugodj meg nem téged :D.
Azért most egy kicsit olyan érzésem van, hogy "kenjünk rá mindent Ulf bácsira"

Persze mindenki hangoztatja, hogy ez az Ő felelőssége is és persze a játékosoké is, de alapvetően az edző volt a hülye. Úgy pedig nem nehéz megemlíteni a saját felelősségedet sem, hogy tudod, más már elvitte a balhét. Mind a vezetésnél, mind a szurkolók szemében. Így Ulf-on kívül mindenki jól jön ki a balhéból.

A nyilatkozat jó, a nyilatkozat érdekes, de szvsz qrva nagy baj van, ha igaz, ha valaki a nyilvánosság előtt odaszarhat ahonnan eszik és nem lesz semmi következménye.
Az őszinteség egy dolog, de azt is tudni kell, mit (és hogyan) szabad nyíltan elmondani a nagyvilágnak és mit nem.
azért egy két játékosnak, nincs biztos jövője, ha nem alkot, akkor könnyen távozhat.
@a. Bárd: Alapvetően egyetértenék veled, de csak akkor, ha ezt a nyilatkozatot nem Ladányi tette volna.
Ő és még néhányan nem alibiztek, az "edzőproblémák" ellenére sem.
@laszla: Én is remélem, hogy ez az optimista verzió az igaz. Már el voltam keseredve amikor Tokaji nyilatkozatát olvastam a nemzeti sportban, mert azt hittem, hogy az új, letámadásos taktika az idősebb játékosok nem megfelelő munkabírása miatt futott zátonyra. Viszont, ha vannak plusz energiák, akkor azt miért nem fordítjuk egy korszerűbb és hatékonyabb játékforma elsajátítására.
Továbbra is állítom, hogy az előrelépést a Volán (és a magyar válogatott) esetében, a támadó hoki jelentené.
Táááámadáááás magyarok!
Kercsó ott van kéznél, és még nem is eszik annyit százon.
@Rock me Amadeus: Úgy tudom ő már csak fiatalokkal akar foglalkozni, bár stílusban hasonló kellene mint ő.Hulk Hogan ha tudna korizni,tökéletes lenne,szerintem senki nem merne alibizni edzésen:-)Godó nyilatkozatában van egy sor ami nagyon fura nekem.Ők szóltak Weinstocknak hogy lightes az edzés.Énekes Lali nem volt ott???ő mint segéderő lenyomott pár 100 meccset komoly trénerek mellett,neki nem tűnt fel semmi,?csak állt edzésen,mint kezdő buzi a gőzfürdőben???miért nem mondta :Ulf ez nem szinkron kori ,ide más kellene...
@Rock me Amadeus: "Többször elmondtam, én is külföldön tanultam meg, hogyan kell edzeni, mit kell tenni ahhoz, hogy még eredményesebb legyen egy játékos." Eszerint Kercsó sem tudta megtanítani, szóval ő is alkalmatlan lenne edzőnek.
Tegyük össze a két kezünket, hogy léteznek ilyen korrekt játékosok, mint Godó. Elképesztő látni, hogy a legkényesebb témákban is bátran felvállalja a véleményét, és van bátorsága elmondani azt is, amelyről általában az edzők és játékosok mélyen hallgatni szoktak. Akinek nem tetszenek a szavai, vagy ilyen-olyan magyarázkodásnak tartja őket, az mélyedjen el magában, és gondolja végig még egyszer a dolgokat. Főleg azt, hogy tud-e még egy olyan sportolót mondani, aki ilyen szinten bepillantást enged a munkájába, és ezzel a szurkolók számára is sokkal érthetőbbé, teljesebbé válnak a történések.

Én sem értem, hogy Énekes miért nem lépett, vagy hogy a vezetőség miért nem hozta meg korábban ezt a döntést, de az biztos, hogy a fentiek után bennem semmi kétség nem maradt, hogy elég időt kapott Ulf a bizonyításra (még sokat is). Az pedig, hogy a játékosok keményebb, tökösebb edzőt szeretnének, szerintem nagyon reményteli és jó dolog. Elnézést, de ordas baromság azt mondani, hogy nem kell ilyen edző, mert a játékos attól profi, hogy kihozza magából a maximumot. Erre senki nem képes, a legjobb mentalitással sem. Nem véletlenül van kitalálva a játékos-edző viszony, és abban sincs semmi meglepő, hogy ha egy edző rossz dolgokat hajtat végre a játékosaival, abból nem lesz eredmény. Remélem sikerül találni valaki, akiben meglesz a kellő tudás és a szenvedély is (mint amilyen Cortina volt).

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
A Fradi svéd edzőjével is ez volt a gond. Ők ahhoz vannak szokva, hogyha valamit kérnek a játékostól, az 100 %osan teljesíti. Csak nem Mo-on! :))
@Raon: Valóban Ladányi nyilatkozatában szemernyi negatívumot sem lehet találni. Minden szavaddal egyetértek, csak egy félmondatod nem teljesen világos:
"ha egy edző rossz dolgokat hajtat végre a játékosaival, abból nem lesz eredmény".
Itt a támadó hokira gondolsz?
@DominiKing: köszi! Nem, szerintem az agresszív támadó hoki teljesen jó elképzelés volt, nagyon sok meccset így hoztunk a hazai pályán, hogy elvettük az ellenfél kedvét még a játéktól is - a Volános feltámadások mindig így jöttek össze, sosem a tüsi-védekezéssel. Csak ez sosem volt még alaptaktikának kinevezve, és általában akkor vesszük elő, ha már minden mindegy és menni kell az eredmény után. Amúgy is úgy gondolom, hogy a magyar jégkorongnak előre kellene menekülnie, és ezen a szinten már nem a biztonságos védekezés, hanem a góllövés fejlesztése a fontosabb.

Az idézett résszel a gyenge edzésmunkára gondoltam, illetve arra, hogy Ulf nem mérte fel reálisan a játékosokat, és nem az ő képességeikre szabta rá az elképzeléseit. Azt kell mondjam, így már érteni lehet Pire mélyrepülésének okait is... még mindig meg vagyok döbbenve azon, hogy Ulf ennyire nem tudta kézben tartani a dolgokat.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: mármint: az elmúlt években sok meccset hoztunk ezzel a támadó hokival
@Iceblack: Nálad a pont.
Ez egy mentalitás kérdése ami valószínüleg ránk úgy genetikailag jellemző. Amennyiben azonban ismert ez a probléma, mérpedig ismert, hiszen már Sator mester távozásakor hasonló karakterjegyek hiánya volt a váltás oka, akkor talán a kiválasztás folyamán ezen karakter jegy keresésére kellene nagyobb hangsúlyt helyezni.
A másik üzenetem, pedig az, hogy olcsó húsnak híg a leve. Aki a szakemberen akar megtakarítani az sok más helyen fog nagyot bukni:(
ezeket a dolgokat amit Godó leírt, az öregnek is látnia kellett az edzéseken.... nem lépett időben, szerintem kicsit magát is védte, teljesen feleslegesen. Amikor leigazoltuk ezt az edzőt, akkor is komoly kételyeim voltak vele szemben, sajnos nem cáfolt rám... két súlyos hiba szárad az öreg lelkén: tolvonás elküldése és ulf ide hívása... és igazából még arra sem kaptunk konkrét válasz, hogy mi is volt a baj tolvonással... lehet hogy fárad az öreg?
Sajnos látszottak a mutatott játékon a Godó által említett gondok. Én is örülök neki, hogy őszintén megosztotta velünk meglátásait.
Szerintem már hamarabb kellett volna lépni az edzőkérdésben. Folyamatosan lehetett érezni, hogy valami nincs rendben a csapattal.
Egyetértek Raonnal. Az edző felelőssége, hogy motíválja, jobb teljesítményre ösztönözze a játékosokat. Ha kell kiabálással, ha kell nyugodtan, de meg kell éreznie, mikor hogyan viszonyuljon a csapathoz. Sajnos ez az érzék Ulfban nem volt meg.
@Raon: @DominiKing: Egyetértek veletek. Ha az élvonalhoz akarunk tartozni, akkor ugyanazt a letámadásos hokit kell megtanulnunk, amit ők játszanak. Ez akár tetszik a játékosoknak, akár nem.
Az edzéshez való hozzáállásról pedig annyit, hogy hányan vannak akik munkahelyen munka helyett (közben) jégkorong blogot olvasnak. Miért? Mert megtehetik. Valószínű, nem így lenne, ha a főnökük folyamatosan a hátuk mögött lenne.
@Raon: Sajnos az utóbbi időben sokszor olvastam itt a blogon, hogy a támadó hoki nem való nekünk, pedig megvagyok róla győződve, hogy ez lenne az AV19 jelenlegi helyzetében az előrelépés lehetősége (1-2 idénnyel ezelőtt eszembe se jutott volna). Azt is sűrűn olvasom itt, hogy ez "más kávéház". Akkor alkalmazkodjunk az itt kialakult szokásrendhez. Ne akarjunk baltával tanknak menni, mert az esetek többségében pórul járunk. Ha most elkezdenénk a fejlődés útjára lépni (ez nem csak a támadó hokit jelenti persze, de egy fontos momentum), akkor annak ellenére, hogy én is helyénvalónak találom Ulf menesztését, lehet, hogy idővel áldani fogjuk a nevét, mert egy szegmensben felnyitotta a szemünket. Nem véletlenül neked tettem fel a kérdést. A blogon töltött időm alatt nyilvánvalóvá vált számomra, hogy sokan adnak itt a véleményedre. Köszönöm a válaszodat.
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@Egonájsz: Áruld el hová rejtetted a kamerát, amin látod, hogy most valóban munkaidőben olvasgatom a jégkorong blogot? :-)
Amennyiben olyan edző kell, aki leüvölti a játékosok fejét, nem kell sokat keresni, ott van helyben Fehérváron! KERCSÓ ÁRPÁD meghajtaná őket rendesen, páran tudnák is pontosan mi vár rájuk, a gyerekkori emlékeket felidézve! :-))

Egyébként valóban így van, akár profi, akár nem, hogy kell egy ember, aki hajtja előre a társaságot, különben sajnos elkényelmesedik az ember. Én magam is jobb teljesítményre vagyok képes, ha hajtanak és nem csak rámbízzák, hogy végezd el valahogyan. Remélem, sikerül Pat Cortina klónját megtalálni! :-))
@1885*: nem bántásként írtam. Sajnos most én sem tudnék náluk jobbakat mondani.
@benö51: szia, testvér:)
sajnos kénytelen vagyok megdögleni, bár nincs főnököm, de én annyit keresek, amennyit melózok...ha nem teljesítek, pénz sincs...na, azt hiszem ezért sántít egy kicsit a nyilatkozat, mert ha gondja van egy játékosnak , akkor keresse meg a csk-t,a lalit, vagy csicsóbát. így most úgy tűnik, bár én akarok jobb lenni, de eddig a langyos vízben is megvolt a jó kis pénzem...nem godót akarom bántani, tudom mennyit tett le eddig az asztalra, nem kell magyaráznom miért. ez csapatmunka, mindenkinek van felelőssége, csicsóbá is elmondta, van sara a dolgokban, de szerintem ennek elejét lehetett volna venni, és most nem kellene bűnbakot keresni. ettől én még szorítok godóéknak, mert mindenki jól jár, ha jó csapat van -és főleg sikeres- fehérváron.
és talán egyszer végre már én is ki tudok menni egy meccsre:) aztán megbeszéljük élőszóban a dolgot:)
üdv:)
Érdekes nyilatkozat ez Godótól. Jól tükrözi a sokakra jellemző, magyar mentalitást. Csak akkor kell max teljesítményt adni, nyújtani, ha azt nagyon megkövetelik. Ez az edzegessünk, de ne szakadjunk meg eddig jobbára az aranylábú focistáinkat jellmezte, akik miután elszerződtek külföldre, rádöbbnetek hogy ott már a kezdőbe kerülésért is kőkeményen meg kell harcolni. Úgy látszik ez mostanra megjelent a jégkorongban is. Ez ellen csak egy üvöltözős edzővel vagy nagyon komoly verseny helyzettel lehet eredményesen küzdeni. A salzburgi példa is mutatja, ha sok jó játékos van egy csapatnál, akkor lesz küzdelem a csapatba kerülésért. Amíg viszont éppen csak van egy csapatra való játékos, nincs minőségi dömping, mert ügye nincs több pénz jobbakat szerződtetni, addig lehet akár lébecolni is, mivel nincs konkurrencia. Ilyenkor csak a játékos egyéni hozzáállásán múlik, mennyit ad ki magából.
Egyébként érdekes, korábban vmelyik a válogatott játékos, pontosan nem tudom melyikük, nyilatkozta, néha már zavarta őket Cortina mester üvöltözése. Úgy látszik vkinek kell, vkinek nem az ilyen edző. Énekes Lali sajna szintén nem túl keménykezű, még vagy 2 éve nyilatkozta, azért nem akar vezetőedző lenni a Volánnál, mivel sok játékossal játszott együtt korábban s nem tudna velük keményebben beszélni, dirigálni. Valószínüleg megmarad mindig egy segédedzőnek.
Nem bántom Pirét, de tavaly voltak konfliktusai Tolvanen mesterrel, viszont jól játszott a meccseken. Idén eddig nagyon nem megy neki, lehet hogy Ulf mester túl elnéző volt vele. Igaz vannak még mások is, akik eddig gytrán szerepeltek.
Ma este Zágrábban bizonyíthat mindeki!!
@DominiKing: Nincs kamera. Magamból indultam ki. A munkahelyi gépemen a blog van beállítva kezdőlapnak. Akárhányszor kinyitom a böngészőt, mindig bele kell néznem. :)
@kiralyfi: Már ideje lenne, hisz rég láttuk egymást
@Egonájsz: Megúsztad a vendettát! :-)
süti beállítások módosítása