HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Látni kell, van miből építkeznünk

2010.10.16. 10:44 F. Kapus

11 forduló után utolsó a magyar bajnok az EBEL-ben. A legfontosabb mérkőzéseket elvesztettük, helyenként kilátástalanul játszunk, itthon a sokadik vereséget szenvedtük el. A kialakult helyzet azt kívánja, hogy leporoljuk legendás rózsaszín szemüvegünket, és észrevegyük, ez az egész mégsem olyan aggasztó, amilyennek első ránézésre tűnik.

Kezdjük a számvetéssel. A nyári igazolásokról elmondható, hogy Vas Jánost és Kóger Dánielt nem sikerült pótolni. A régi hiányosságok maradtak, bulit keveset nyerünk, az emberelőny továbbra sem megy. Ulf Weinstock, az új edző nem ért el eredményeket, a csapat nem tudja megvalósítani az általa elképzelteket, érezhetően fogy a levegő körülötte. Egy sorunk eredményes, egy másik veszélyesnek mondható, de kettőben még a gólveszély sincs benne, jellemzően saját harmadunkban védekeznek kétségbeesetten.

Több játékosunk EBEL-korszakának leggyengébb idényét produkálja, a legfeltűnőbb e tekintetben Kovács Csaba, de Fekete Dániel és Nagy Gergő is ide sorolható. A külföldiek beleszürkülnek a csapatba, ez alól egyedül Kranjcot menthetjük fel. Sokszor kilátástalan a játékunk, olyan néhány perces periódusokat produkál a csapat, amelyek eldöntik a meccseket, ez bizonyára mentális és pszichikai okokra visszavezethető probléma.

A behatárolt pénzügyi lehetőséget csak az említés szintjén érdemes felhozni, hiszen alapfeltételként fogadtuk el ezt a hátrányt, tetszik, nem tetszik, így van alapon. A ligában egyedül a Fehérvárban nincs húzóerőt jelentő légióssor, amely segít a bajban. Enélkül komplikált a helyzet, csak saját hajunknál fogva ráncigálhatjuk ki magunkat a nehéz szituációkból. A magyar játékosokat nem felmenteni kívánjuk az eddigiek alól, amikor megemlítjük, nem kétséges, a légiósállomány különbsége döntött a legtöbb eddigi meccsen. Még a két szlovén csapatban is található egy-egy gólképes importsor.

Nincs következménye a gyengébb játéknak, a folyamatos rossz teljesítménynek. Egy-egy tragikus mérkőzés után következik a nagy elbeszélgetés a vezetőkkel, ebben az idényben az előszezonnal együtt számolva eddig három ilyenről van tudomásunk. Ezeket nagyon pörgős produkció követi, majd minden megy tovább úgy, mint annakelőtte.

A fiatalítás, a beígért átjárás az EBEL- és a farmcsapat között várat magára. Pedig a múlt heti salzburgi példa bizonyítja, jégkorongban egy-két játékos hiánya nem jelent gondot, ha a csapat akarata egy irányba mutat. Nem tudjuk, de feltételezzük, a formán kívüli vagy fáradt játékosok rövid pihentetése hosszú távon megtérülhet. Sajnos nem mondhatjuk, hogy a farmcsapat fiataljai kivételes teljesítményükkel döngetik az EBEL-csapat kapuját, de ha másért nem, az előbbi érdekek miatt lehetőséget kaphatnának alkalmanként.

Most pedig vegyük föl azt a bizonyos szemüveget. 11 mérkőzésből 5-ször pontot szerzett a Fehérvár, nemegyszer óriási bravúrral. A több gyengébb játék ellenére a bajnokság ötödénél mindössze egy pontra van az a helyezés, amit célul tűztek ki a vezetők a csapat elé, a hetedik helyhez pedig két pont kellene.

Több mérkőzésen is bizonyította a társaság, hogy a legjobbak ellen is versenyképes. A hazai találkozók közül a Medvescak, a Klagenfurt, a Salzburg elleni, az idegenbeliek közül a grazi, a linzi és a salzburgi ide sorolható. Így megállapítható, hogy a meccsek több mint felén nem teljesített rosszul a brigád, kedvenceinkben továbbra is van győzelmi potenciál.

A csapat azért csapat, hogy együtt sírjon, együtt mulasson. Sajnos ez az érték tűnik el gyakorta, de kell legyen megoldás. Megtalálása elsősorban az edzők, másodsorban a vezetők feladata. A hullámzás és a kiszámíthatatlanság a legnagyobb gond, ez is orvosolható, sokkal inkább, mintha arról lenne szó, hogy eleve esélytelenek vagyunk.

Könnyen kerülünk nagy hátrányba, a gyenge periódusokat általában óriási feltámadás követi. Többször későn, mint a Linz ellen is, de mérhetetlen energiák árán szedi össze magát a csapat. Érdekes módon e hatás ingerküszöbe ebben a szezonban a négygólos hátrány. Ilyenkor a csapat megnyugszik, már nincs tét, és régi önmagát tudja adni.

A magyar válogatott szempontjából is nézve vannak pozitívumok bőven. Orbán Attila és Maklári Erik olyan teljesítményt nyújt a védelemben, amely alapján azt gondolhatjuk, egy-két év múlva mind az EBEL-ben, mind a válogatottban meghatározó szerepet játszhatnak. Előbbi egy lépéssel előrébb jár ezen az úton, a tűzben is meg-megállja helyét, utóbbi kevesebb jégidőt kap, de megbízható, végtelenül fegyelmezett és görcsmentes játékáért máris dicsérhető.

Nyilván kiemelkedik Sofron István is, aki már nem csak energikus, de gólerős játékárt is dicsérhető. Hozzájárulnak ehhez társai, Ladányi Balázs és Vas Márton, de látható, a 20-as egyedül is jól oldja meg a helyzeteket. Hetényi Zoltánra hatalmas teher hárul, a ligában messze mi kapjuk a legtöbb lövést, 15 százalékkal többet, mint az utánunk következő csapat. Ilyen lövésszám mellett óhatatlanul becsúsznak hibák a kapus részéről, de legtöbbször jól tartja a csapatot.

Az elmúlt két évben kialakított fehérvári oroszlánbarlang mítosza oda, de ez négy-öt jól sikerült hazai meccsel visszahozható. A közönség meghatározó része a türelmetlen bekiabálások ellenére kitart a csapat mellett, továbbra is több mint háromezren vannak kint, a vereségek ellenére megtapsolják a szurkolók a csapatot, mert egy kivételtől eltekintve nem érezhette a publikum azt, hogy a fiúk nem hajtottak végig.

Bőven vannak aranytartalékok a Fehérvárban. Ackeström, Mihály, Palkovics és Kovács meghatározó játékosai kell legyenek ennek a csapatnak. Ha közülük csak ketten át tudnának lendülni a hullámvölgyön, felzárkóznának az első sor mögé, sokat jelentene.

Látni kell, van miből építkeznünk, de a sikerhez a beígért lágiós centerre szükség lesz. A linzi győzelem, a salzburgi játék, a Medvescak magabiztos legyőzése, az az erő, amivel vert helyzetből képes felállni a csapat, előremutató. Meg kell oldani, hogy kétharmadnyi jó játékkal szembeni félharmadnyi gyengébb produkció ne vezessen biztos vereséghez. A szerencse is adós nekünk, ez igaz. Énekes Lajos szavaival élve az is lehet, mi is adósak vagyunk az akarattal. De anélkül, hogy a játékosok bízzanak az edzőben, higgyenek neki, anélkül, hogy az edző megtalálja a kulcsot a csapat összekovácsolásához, nem megy.

11 meccs ment el, azt mondhatjuk, valamennyit elfecséreltünk a szezonból. A liga átlagához mérve gyenge teljesítményt nyújtó csapatoktól kaptunk ki, közvetlen riválisaink vertek minket, alsó hangon 4 ponttal többet kellett volna eddig szerezni, más kérdés, voltak győztes meccseink, amelyektől eredetileg kevesebbet várhattunk. 43 forduló még van, bármi, de tényleg bármi előfordulhat még. A mostani listavezetőből lehet utolsó, a ligautolsó előreszaladhat a 4-5. helyre is pillanatok alatt. Ahogy már mondtuk is, hátrányunk a céllal szemben 1 pont, azaz egy mérkőzés.

A magyar jégkorong Mohácsa továbbra is messze van, még ha ebben a pillanatban úgy is tűnhet, hogy a kelleténél sokkal közelebb kerültünk hozzá. Ez semmiképp sem örömteli, de hosszú még a szezon.

96 komment

Címkék: esszéjellegű fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tartalmas cikk, jó gondolatok, gratula hozzá
a cikk jó csak vmiért a másik hozzászólásomat nem engedi elküldeni...
A cikk első fele szó szerint az amit én is gondolok.Az "aranytartalékok" azonban túlértékeltek. Palko, Ackerström napról napra gyengülhet a koruk, ambició csökkenésük miatt, Kovácsnak csak a marketingje kíváló, ügyes kis játékos, de nem meccseldöntő klasszis, egyedül Mihály Árpi tartósabb feltámadása hozhat hosszabbtávon eredményt.A légiósok egyébként valóban gyengébbek, min tavaly, az edzőről már nem is beszélve, dehát olcsó húsnak híg a leve...
Mint mindig, most is nagyon fasza írás. Átfogó, reális helyzetkép sok kritikával és sok optimizmussal. Jó volt olvasni.
ha a "sztárjaink" nem kapják össze magukat jöhet ide akár milyen center...
lőni lőni lőni töltés nélkül ,lőni mint Rambó a dzsungelben... ez nem kézilabda nem kell körbeadogatni 40 mp keresztül...
1 vs. 1-et BE KELL LŐNI akár ki kerül ziccerbe...
ezeket ellenünk belövik gyerekek....
nagyon jó a cikk, köszönjük!

Egy dolgot viszont hiányolok, de nagyon, nagyon. Jobb Dávid szerepeltetése felett nem lehet szó nélkül elmenni. Ő a leggyengébb, ráadásul a kritikus hátvéd poszton. Rajta meccsek mentek el. És hogy emberhátrányban is bent van szinte mindig!? Egyszerűen ez már a felháborító kategória, minősíti az edzők, a klub idei szereplését is. Én amíg ezt a srácot az Ebel-ben látom, addig mondhat bárki bármit. Gyakorlatilag semmi pozitívat nem lehet rá mondani, még azt sem hogy önkritikája lenne és azt mondaná, pá, ez nekem sok.

Üdv.

G
Tényleg nagyon jó cikk. Köszönjük.
Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy az összes csapatjátékot végignézve, én arra a következtetésre jutottam, hogy még így is a "leghatékonyabb" csapat a mienk. Éves szintű büdzsét figyelembe véve a legtöbb örömöt hozza, olyan csapatokkal szembe akik a játékuk alapján arányaiban nem tudják a fölényüket ránk erőltetni.Sőt!
Talán hasonló az arány a Veszprém kézicsapatánál vagy a Szegedieknél, de ne felejtsük, hogy ott is az idegenlégiósok dominálnak.
Mondjatok még egy olyan magyar csapatot aki hasonló szponzorálási aránnyal rendelkező csapatok ellen ilyen eredményesen szerepel.
Fociban a Debrecen még pontot sem szerez, örülnek ha néha gólt lőnek, és ennyi.
@vivacuba: Egyetèrtek.....talàn annyi kiegészítést: nem egészséges a fiatalok és az idösebbek kapcsolata csapaton belül....az edzöi munkát pedig /ha kemény/ nem hajlandóak ùgy elvégezni....hogy nem akarnak nyerni!!Ilyen nincs!!!Egy 37 évesnek többet kell edzeni, hogy felvegye a 2o éves iramát...az idösebb csak rutinból èl!Jó lenne megkérdezni a játékosokat...ki akar egyirányba húzni??....
Respect a cikkért mint mindig.
Sajnos csak ismételni tudom önmagam.Egyszerűen nem fekszik a csapatnak ez a taktika,ezt be kéne végre látni és lépni.Weinstok szisztémája túlfárasztja/pszihés,vagy fizikai mind egy/a csapatot.Ebben a ligában nem nekünk kell mindenkit lerohanni.Ez lehet a hullámzó teljesítmény oka.Árpi sem találja a helyét és még páram vannak így,csak nem mernek szólni.A játékosokon hiába verik el a port/néha jogosan/sok minden nem változik legfeljebb van aki elhiszi,nem ide való,erre a szintre. Ez végképp nem az érdeküket szolgálja.
Tudom nem kell temetkezni, pozitívum is akad lásd Sofi+1sor.Ettől függetlenűl fenntartom,nem az edzőnek van mindenáron igaza,ezt a vezetők is beláthatnák,még talán idöben vagyunk egy váltáshoz.
Szurkolok,reménykedek,Hajrá Volán!
A 2. bekezdés erősen emlékezet azokra az előző rendszerben megjelent Népszabadság cikkekre, amikor a Politikai Bizottság selyemzsinórt küldött egy kegyvesztett elvtársnak.

Erősen ellentmondásos, hogy Weinstock körül "fogy a levegő", de az idézett Énekes nyilatkozatból meg az derült ki, hogy buktatni akarják... Akkor mégis ki itt az úr?
Jó a cikk. Benne van minden kivéve , hogy más klubok által elfogadott diszkriminatív 15 fős szabály nem teszi lehetővé a játékosok büntetését.
Azért ez nagyon durva, ha igaz:
"A második harmad elején megkérdeztem a csapattól, hogy meg akarják-e nyerni a mérkőzést, de nem kaptam választ… - Ulf"

Erről nem ártana megkérdezni a játékosokat...
Annak is van oka ,hogy ennyi meghatározó játékos játszik formán kívül.
Van baj elég...
Sofire és az első sorra nyilván nem igaz.
Ackeström: tavalyi önmagához képest nulla
Martz: tavaly se volt nagy szám
Pire: meglátjuk...
Tokaji: megbízható
Horváth: hullámzó
Kranjc: ő is játszott már jobban korábbi csapataiban
Durco: első meccsen nagyon ügyes volt, 1x hibázott, tegnap nulla
3-4. sor: nem sok veszélyt jelentenek az ellenfélnek.
Azt se felejtsük: az EBEL minden évben egyre erősebb lesz és mi 3 évig bírtuk a tempót.
A Jesenice és Ljubljana is visszazuhant tavaly meg azelőtt, azóta fitalakra építenek, kevés az importjátékos.
Most jött el nálunk is ez a zuhanás.
Jó írás nem vitás. Szembenéz a problémákkal, kritikus, azonban az optimizmust kissé túlzónak találom. Gyakorlatilag nincs hova nyúlni, ennyi a jelenlegi lehetőség ebből kell a maxot kihozni. A jelenlegi egy jó sor mellé kell egy másodikat fabrikálni, a többiek meg bontsanak.
Végre olvashatom a blogon egy cikkben, hogy Kovács, Fekete jelentősen túlértékelt játékosok. Így is van, legfeljebb kiegészítő emberek. Az is világos, hogy az idei igazolások Orbánt és Kranjc-t leszámítva nem jöttek be, és ideértem Martzot is, mivel centert keresnek Fehérváron (ezt egyébként 1,5 éve pofázom).
Látható, hogy a farm és az EBEL csapat között csak szabadnapokon és egyirányban van átjárás, de nem hiszem, hogy az újdonság varázsán kívül lenne nagyobb haszna rövid távon a feljátszásnak.
Érdekes megjegyzés az egyik kommentben az idősebb és fiatal játékosok viszonya ill. hozzáállása, azért ezt a válogatott szemszögéből is aggasztónak tartom...
Íme, Ulf mester bemutatkozása:

www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_2586

Kezdem azt hinni igaza volt ilyen edzőt még nem láttunk Fehérváron. Lement már egy kör, és az első sor kivételével szinte mindenki mélyen a tudása alatt játszik. Nem néhányan, szinte mindenki! Ez semmi más mint edzői kérdés. Legalább százszor hallottuk tőle hogy I don't know. Akkor mit tud?????!!!! Remélem Gabi bá tudja mit kell tenni. @vivacuba: Teljesen egyetértek veled Dávid használhatatlan hibát hibára halmoz. Nem őt akarom bántani de tényleg így van. Maklári Toki oldalán pár EBEL meccsel a lábában sokkal jobb, meggyőzőbb játékot nyújtott, mint Dávid valaha. Azt gondolom edzőcserére van szükség!
Nagyon érdekes, és jó cikk! Köszönjük!
Jobb tényleg nem nyújt kiemelkedőt, de amíg sokkal rutinosabb védők sem nyújtanak(gondolok itt egy sajnos éppen sérült játékosra) addig szerintem őt sem lehet megkövezni.
Várom Balu visszatérését, de remélem ki lesz próbálva egyszer már nem csak Toki mellet az első sorban.
Martz nagyon jó passzokat dobál, csak nincs aki be vágja! Nálam kapna egy A betüt mert ő legalább reklomálna, csak egy "kicsit"-mint első évében!
Fodor töbet játszhatna, tetszik a játéka, főleg ha elkezdene ő is ütközni!
Ulf mester nekem személyesen is elég érdekes mentalitású embernek néz ki! Illetve látszik rajta hogy nem egy irányító típus!
@miki78: Köszönöm a megtisztelő összehasonlítást. Az Öreg szólt este, hogy nem meri kirúgni Weinstockot, ezért intézzem el. Amúgy pl. éppen a később általad bekopizott nyilatkozatra gondoltam, egy másik kommunista maradványból: www.nemzetisport.hu/jegkorong/fajo-volan-vereseg-otthon-a-linztol-2048863/
@F. Kapus: Kösz az írást, élmény olvasni, mégha fájdalmas dolgokat is közöl.
@check: "Végre olvashatom a blogon egy cikkben, hogy Kovács, Fekete jelentősen túlértékelt játékosok." Hát ezt hol a fészkes fenében olvastad? Nem írtam egy szót sem a játékosok értékéről, a pillanatnyi formáról volt szó, ez óriási különbség. Nem tudom, mit értesz kiegészítő emberen, de Kovács Csaba semmiképpen nem az, Fekete Dániel pedig egy éven át bizonyította, hogy remekül tud a "sztárok" keze alá játszani, ami nem kis erény. Hogy nincsenek formában, nem találják a helyüket, ez tény, de nem írtam arról, hogy túlértékeltek lennének, már csak azért sem, mert nem tudom, hol, ki és mennyire értékelte őket.
@F. Kapus: Való igaz, nem írtad le így, de szerintem a leírtakból ez kiolvasható. Félreértés ne essék, különösebb bajom nincs velük, csak annyi, hogy nem mutatnak semmi különöset.
A túlértékelés egyértelműen a közönség (szurkolók, blog olvasók és néha a szerkesztők) részéről valósul meg. Szerintem Kovácsnak a híréhez képest lényegesen többet kellene mutatnia, bármikor, nem csak ebben a szezonban. Ehhez képest pedig 1 a sok között. Fekete Dani dettó. Én nem sok EBEL meccset látok, de azért nem érzem azt, hogy pl. Fekete pótlása komoly gondot jelentene... Ezért mondom rájuk, hogy kiegészítő emberek.
@check: "Érdekes megjegyzés az egyik kommentben az idősebb és fiatal játékosok viszonya ill. hozzáállása, azért ezt a válogatott szemszögéből is aggasztónak tartom..." Nehéz helyzetben nyilván felerősödnek a konfliktusok, de azért nem aggódnék egy mégoly autentikus komment miatt sem. Bár mintha picit általánosítana ez a drága jó komment. De egy biztos: április még messze van.
Szerintem Balu játékával nincsen semmi baj. Rengeteget volt jégen a sérülése előtt, és a mutatója így is +4. Juraj Durco egyetlen kapott gólnál sem volt tegnap a jégen, megbízható játékos.
Viszont Jobb, Fodor, Vaszjunyin, Kovács, Fekete, Nagy, Oscar, Martz, Hegyi, nagyon gyengén teljesítenek. Mi lesz velünk ha Godó, aki sokszor
élményszámbamenően játszik, megfárad? Vagy ha véletlenül Sofi megsérül? Akkor ki fogja hozni a pontokat?
@check: Akkor maradjunk abban, hogy te mondod rájuk, hogy kiegészítők, én nem. Ráadásul egy jó kiegészítő főnyeremény tud lenni, itt van mindjárt Sofi :)
@F. Kapus: Az a gond, hogy nem csak ez az autentikus komment az alapja az aggodalmamnak...
@F. Kapus: Ez igaz is, de azért sem Kovács, sem Fekete nem nyújt olyat, mint jelenleg Sofron. Bár azért arra kíváncsi lennék, hogy ha Palkovics esetleg visszakerülne Godóék sorába, Sofron milyen teljesítmény nyújtana (nem gondolom, hogy semmilyet, de azért komolyan meglátszana).
@check: Maradjunk abban, mindketten aggódunk a válogatottért, de ezek a viszonyok tapasztalataim szerint nem kőbe vésettek, lásd az első sort.
@check: Na hát ez a lényeg, szerintem Kovács Cs. 3 éven át jó teljesítményt nyújtott, társaktól függetlenül.
@F. Kapus: Szerintem Kovács ugyanazt nyújtja 3 éve, ami azért ilyen hírrel lehetne több... Fekete dettó... Emlékeim szerint pl. mindketten voltak pl. Palkoviccsal és Martz-cal egy sorban és nem igazán alkottak maradandót
valamit csináljatok a bloggal, mert ez a bevezetett új rendszer kikészít
hozzá akar szólni az ember, semmi rosszat nem ír, de olyan kifejezést használ az ember ami tiltott
feladtam
@F. Kapus: Godó lehet, hogy idősebb játékos, de soha nem tartozott a primadonnák közé
@Theutus: ezt nekem miért írod?
@check: Soha nem hallottam, hogy bárki azt állította volna, hogy Kovács a világ egyik legjobbja. Ha nem nagyon látod a meccseket, akkor mi alapján ítéled meg, hogy maradandót alkotott-e vagy sem? És ugyebár nem erről az évről beszélünk, hanem az előző háromról. Nem szeretek senkit a pontjai alapján megítélni, de 30-35 pontot hozott szezononként.
@F. Kapus: Dejszen ezt úgy értettem, hogy akárki mellett játszott is.
egy gyűjteményt közzétehetnétek arról, hogy milyen szavakat tilos az új demokráciában használni, mert rohadt idegesítő amikor 15 percen keresztül dolgozol egy gondolatsorral, amiben sem a csíkosokról nincs szó, sem káromkodás vagy hasonló sincs benne és mégsem engedi megjelenni a cenzúra
ezt is most javítom harmnadszor
@Theutus: pl ebben a hszben fogalmam sincs mit nem lehetett volna leírni
illetve a csíkos miért okés, a klasszikus 4 betűs amelyik b betűvel kezdődik viszont miért tilos

próba: három hülye :D
próba: három hülye
ez ám a fonák helyzet...
Na, a Lajos már előrejelzi, hogy Bécsben nem játszik Godó, meg Sofi + fiatalítanak. Ez sejtet egy súlyos (akár kétszámjegyű) vereséget is számomra. Gólt legelábbis max. 1-et lövünk valszeg.

Következtetés az idei tapasztalatok alapján: Meglesz a biztos pontszerzés, akár a győzelem is.
csak erdekesseg keppen erdekelne.
@B-mac: valahol 80 ezer dollár körül/szezon.
@csatoimi: mennyit tud a volan koltsegvetese aldozni?(kb. szerinted)
@csatoimi: mennyit tud aldozni a volan egy uj centerre.(kb.szerinted)
@F. Kapus: Nem kell a szélsőségekben gondolkodni. Egyetlen magyar játékosról (sőt magyar csapatban játszó légiósról) sem állította soha senki, hogy a világ legjobbja.
Én úgy ítélem meg, hogy sem ő, sem Fekete nem alapemberei a Volánnak. Egyébként a helyi erők meglehetősen kritikusan szoktak megnyilvánulni velük kapcsolatban. (Azért én sem úgy értettem, hogy 2 meccset látok a Volántól egy szezonban, csak mondjuk nem annyit, mint egy helyi.)
nemhinnem,hogy a normalisabb cseszko jatekosok sokkal olcsobbak lennenek.foleg a csehek.vagy igen?
@check: Zárjuk azzal, hogy a helyi erők véleménye ebben a kérdésben pont annyit ér, mint az enyém vagy a tiéd :)
@B-mac: kb itt vannak azok is.
@B-mac: de ez látom már elszerződött.
@F. Kapus: Na hát ez persze így van :)
@benö51: Szóról szóra ugyanilyen diszkriminatív 15 fős szabály van érvényben Ausztriában is. És akinek farmcsapata sincsen, az sem tudja büntetni a játékosait úgy, hogy közben máshol azért játsszanak. Az élet nem habostorta...
@jágör68:
Durco megsérült tegnap, alig játszott...
@csatoimi: csak erdeklodeskeppen irtam.
amugy van ra esely,hogy a volan kb. ilyen kaliberu legiost hozzon?
@kerusz: elég sok érdekeset olvasni a blogon, de ez azért majdnem mindent visz, szegény Volán a 15 fős szabály miatt nem tudja motiválni a játékosait... megalol
@vaze: ez tényleg kemény. :)
@check: Nézd már Kovács korábbi statisztikáit? Az első 5 góllövőben mindig benne volt. Aki igazán túl van értékelve az Mihály. Kovács nagyon hajtós, hasznos játékos!Dani is magára fog találni. Sofi ha jijerülne Godó mellől, megnézhetnéd mennyi pontot csinálna! kb annyit mint az előző években.
@crosby: jajjj, már csak az hiányzik, hogy egy Pire-szurker elkezdené mondani, hogy nem is, mert XY sokkal inkább túlértékelt, miközben detökszar, és így szépen sorban kiderülne, hogy az egész csapat túlértékelt és nem értjük, miért megy ki minden meccsre 3-4 ezer ember. Szóval ezt még most nem kéne elkezdeni!
Nekem a cím alapján csak egy válasz ugrott be: igen van. Dunaújvárosból...
@crosby: @vaze: nem is, mert XY sokkal inkább túlértékelt, miközben detökszar!
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: mindig is tudtam, hogy rád a nagy bajban is számíthatok! :D
www.eliteprospects.com/player.php?player=10736

Ő még szabadon van, dobjuk rá össze a pénzt. :)
Sziasztok! Többen és többször írják, hogy nincs pénz az egyesületnél. Ennyi van, ebből kell gazdálkodni. Ha egy csapatnál nincs pénz, hogyan és miért engedhet meg magának olyan dolgokat, amiket most megosztok veletek: 1; Van egy jó barátom -30 éve- mellettem ül a meccseken. A barátom egy világcégnek a dunántúli kenőanyag nagykereskedője. A srác gondolt egyet és a pesti központi irodával közösen tett egy felajánlást az egyesületnek, hogy kb. 600 ezer forint értékben adnának speciális olajat a jégkészítő gépekbe. Ennek fejében kértek egy logo kihelyezést a palánkra. Na most, arra nem méltatták őket, hogy azt mondják nekik, hogy gyerekek az a felajánlás kevés ahhoz, hogy felkerüljetek a palánkra. De még arra sem, hogy köszönjük az ajánlatot, nem kívánunk vele élni, mert van rá szállítónk. 2. Én hülye gondoltam, hogy meghívom a csapatot vendégségbe hozzánk Mórra. Wellnes, ebéd, találkozás a szurkolókkal -vagyunk néhányan Mórról- borkóstoló, vacsora, stb. Tettem ezt idén júliusban. Most október közepe van és eddig választ sem kaptam az egyesülettől! Gondolom már nem is fogok! Húsz játékos, vezetők, személyzet legalább 30 ember. Gondolhatjátok ez is lett volna néhány 10 ezer forint. És még nekem kellemetlen, mert több szurkoló társamnak mondtam -gyerekek lesz egy ilyen ankét fotó, aláírás, beszélgetés, stb. Hát én maradtam a pácban. Szerintetek egy profi csapatnál ezek megengedhetőek? Szerintem nem. Ha nem kíván élni az egyesület a felajánlásokkal, akkor is kutya kötelessége megköszönni azt. Azt gondolom jogos a kérdés: VAN PÉNZ, VAGY NINCS PÉNZ????!!
@jakim: hát, amilyen komoly ember az, aki fölteszi mindezt egy blogra, minősített esetként pedig több cikk után is, azzal lehet, hogy én se állnék szóba! :S
Csak attól kell a pénz, akitől pénzem van.
@vaze: mindenesetre,egy koszonomot megert volna.ezt varna az ember egy profi menendzsmenttol.nemde?
@jakim: lehet a rolbaba kellett volna felajanlani az olajat:-)
@vaze: nem értem a válaszodat segíts megérteni kérlek. Nem ezért van a blogg? Vagy jó magyar szokáshoz képest mindig mindent söpörjünk a szönyeg alá!!
@jakim: Rövid válaszom: nem, a blog - legjobb tudomásom szerint - nem ezért van. Elutasított vagy meg nem hallgatott szponzorok állítólagos történeteivel tele a padlás, és nem csak Fehérváron. De fordítsuk meg: mi volt a célod ezzel? Mit vársz most, hogy kiöntötted nekünk a szíved?
@B-mac: azt gondolom, nem célszerű véleményt formálni úgy, hogy csak az egyik felét ismerjük a történetnek...
@vaze: Nem szeretnék ebbe jobban bele menni. Volt két ajánlat! Az egyik üzleti a másik baráti! Válasz nincs! Nem értem miért! Történelem, elment. Nem akartam semmit, csak azt szerettem volna érzékeltettni, hogy nem sírni kell a magyar sportban -nem csak a jégkorongra igaz- pénz hiányra hivatkozva, hanem minden lehetőséget megragadni! És ha tele van Fehérvár ilyen sztorikkal szerintetek akkor ez jó így? Lehet, hogy ha fele nem csak történet lenne, akkor két sztár játszhatna csapatban és akkor nem a végén kullognánk! Ebben remélem egyett értünk! Ennek ellenére ott vagyunk minden meccsen néha megyünk idegenbe is! Mert szeretjük a csapatot!
@vaze: Amúgy nem is értem a kérdéseidet a támadó szövegedet pedig végképpen nem! Komolyan mondom! Nem értem! De gondolkozom rajta!
@jakim: Némi személyes érintettség okán hadd írjak két gondolatot. A klub nyilvánosan közzétett közönségkapcsolati emailcímére - info@albavolanhockey.hu - nem kaptunk olyan témájú leveleket a megadott időszakban, mint amiket írsz.

Amennyiben más emailcímekre küldted a megkeresést, tudnod kell, hogy sajnos adódtak bizonyos technikai nehézségek a nyár folyamán egyes a klub által használt email-postafiókokkal, jópár levél elveszett.

Meggyőződésem, hogy a jószándékodat senki, akinek kicsit is fontos a Volán, nem vonhatja kétségbe. A magam részéről úgy vettem ki a szavaidból, hogy a szóba hozott kérdések akár még a mai napig aktuálisak lehetnek. Amennyiben így van, bizonyosan állíthatom: akár tud a klub kapcsolódni a kezdeményezésekhez, akár nem, megfelelő módon reagálni fog egy esetleges ismételt megkeresésre.
@jakim: Ne foglalkozz vele, én értelek és megértelek! Enyhén szólva sem elegáns az eljárásuk, de messzemenő következtetést, azért nem lehet ebből még levonni.
@KCs: Ez így kerek és korrekt.
@KCs: Köszönöm a választ. Beszéljük meg telefonon a további teendőket. 06309569982 Várom hívásodat.
@KCs: szerintem meg illene nem megvárni egy újabb megkeresést, hanem elébe menni a klub részéről, és rákérdezni, ha a fogadó fél technikai problémái miatt vesztek el a mailek.
Nem akarok észt osztani, nem tudom, hgy Blanka foglalkozik-e ilyesmivel vagy Te, vagy más, de akár innen is felkereshető jakim drukker, és az olajcég, akiről ír, egy kagylóról ismerhető fel, a google hamar kidobja, Móron melyik cég lehetett az ajánlattevő.
Azt el kell fogadnunk adottságként, hogy a többi csapathoz képest mekkora költségvetéssel indulhatunk neki egy-egy szezonnak. Gondolom, hogy a nagyságrendek nem sokat változtak az elmúlt három évben. Mi szurkolók is tudomásul vettük, hogy nem telik Pálffyra, de még a többi csapat első soraiban játszó játékosokra sem. Legalább is nem igazoltunk még soha ilyen játékost. Ne is álmodjunk róla. De ennek fényében azt nem értem, hogy akit viszont meg tudunk venni, az miért akkor jön, amikor már lement egy vagy két kör. Ráadásul úgy érkeznek, hogy nem készültek rendesen a szezonra, meccshiányuk van, stb. Pl.: Alanen, Yl-yunnilla (vagy mi), Couture, Elomo, Ftorek, hogy csak pár nevet említsek. Játszanak négy-öt meccset, aztán elküldjük őket, mert szezon közben nem tudnak mindjárt beilleszkedni, holott máshol nem voltak rossz statisztikáik. Pedig lehet, hogy ha augusztustól a csapattal készültek volna, húzóemberek lehetnének. Annyi pénz sincs, hogy az ilyenekkel nyáron leszerződjünk és kész csapattal, begyakorolt előnyös és hátrányos sorokkal vágjunk neki a szezonnak? Durco nem a KHL-ből jött, hanem a norvég bajnokságból. Mennyi pénzt kér? Ha most a jövő héten kijön rajta a meccshiány, akkor itt fogja anyázni mindenki, a vezetőség meg elküldi? A center is honnan fog jönni október végén? Ezt nem lehet előre megtervezni? Mi az akadálya? Ez tényleg érdekel, valaki, aki tudja, közölje velünk.
@mannisenmaki_: Kösz a kioktatást.

@jakim: Ahogy írtam is, a klubnál az én dolgom és lehetőségem annyi, hogy ha érkezik egy megkeresés a közönségkapcsolati emailcímre, azt továbbítom az illetékeseknek. Ez nem jelenti azt, hogy én magam illetékes lennék, és eljárhatnék az említett témákban. Javaslom egyébként, hogy ne a blog fürkésző nyilvánossága előtt folytassuk a párbeszédet. Továbbra is annyit tudok ígérni, amit tegnap: akár tud a klub kapcsolódni a kezdeményezésekhez, akár nem, megfelelő módon reagálni fog egy esetleges ismételt megkeresésre.
@KCs: tanács volt, nem kioktatás, de látom, nem ment át a lényeg. Akkor csak várjátok az újabb megkeresést!
@KCs: azért hívd fel az Öreget és add oda azt a tel számot. :)
@KCs: Lehet, hogy többek között az ilyen hozzáállás miatt tart ott a marketingünk, ahol tart... :(
@Szoljanka: kösz, hogy nem nekem kellett leírnom.
nem igazán értem, hogy mi a probléma
ha egyszer a magyar jégkorongnak az érdeke, hogy a Volán az Ebelben szerepeljen minél több magyar játékosnak megadva a fejlődés lehetőségét, akkor nem feltétlenül a légiósokban kellene gondolkodni
ha ez a kilencedik helyre elég, akkor legyünk kilencedikek
naivan megkérdezem: mégsem a magyar jégkorong érdekei a legfontosabbak?
Becsbe, ma este Budapestrol nem megy valaki szurkolni?
Ugyelmennek...
@pakero: Yarema nem jelentene erősítést, nekünk pedig jelen helyzetben egy nagyon "ponterős" játékos kell
@Theutus: De igen, amennyiben azok egybeesnek a Volán érdekeivel...
@Theutus: azert ez a vedelem legiosok nelkul az ebel-ben....hat nem is tudom:-)
@FrankK: Ezzel én vitatkoznék, jelenlegi helyzetünkben nagyon nagy erősítést jelentene. Ha a tavaly előtti Martzet látnánk akkor nem lenne ilyen gondunk.
@crosby: Azért ne higgyük már azt, hogy Sofi csak azért lő gólokat, mert Ladányival egy sorban van. Kap tőle sok jó passzt ez tény, de nézz már meg pár meccset/összefoglalót és rájössz, hogy azokhoz a gólokhoz Sofi is nagyon kell. Egyébként fordíthatnánk is a dolgon. Ha Sofi nem lenne abban a sorban, Ladányinak fele ennyi gólpassza sem lenne.
Szerintem Nagy Gergőzni felesleges. Mégis mitől alkotna maradandót ha alig van jégen, és akkor is 4. soros szélsőkkel. Egyszer lenne már olyan tökös Ulf barátunk, hogy játszatja egy egész meccsen át Palkó és Pire/Süti centereként. Szerintem ő legalább akar, hajt és dinamikus is, csak ezt a padról nehéz bizonyítani.
Azzal is egyet kell értenem, hogy Orbán jó, Jobbot meg cseréljük már le Maklárira végre.
@Theutus: Apám minden elismerésem a tiéd!!!
Végre valaki, aki kimeri ezt mondani!
@nagypi: Pedig a Ladányi-Sofron korreláció elég egyértelmű. Ladányi meg Palkovicsnak is meg Pirének is, meg bárkinek tud szórni passzokat.
süti beállítások módosítása