HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehérvár-KAC 5-6

2010.10.08. 22:38 Hblog

Háromszor egyenlített a Sapa fehérvár AV19 a Klagenfurt ellen ma este, de a hosszabbításban a vendégek nyerték a mérkőzést. Előnyből Craig szerzett vezetést, majd a hetedik percben Mihály Árpádot is elvesztette a csapat, akit végleges kiállítással sújtottak a játékvezetők. Palkovics egyenlített Ackeström és Hetényi passzából röviddel ezután, de a középső játékrész elejére a vendégek háromgólos előnyt szereztek. Ladányi két kettős előnyben szerzett góljával és Vas Márton találatával a harmad végére sikerült ismét kiegyenlíteni, de Kalt révén megint a vendégek szereztek vezetést. Az újonnan igazolt Juraj Durco lővésével lett ismét egál, következhetett a hosszabbítás, amelyet Palkovics kiállítása miatt emberhátrányban kezdett a Volán. Pár másodperccel a büntetés leteltét követően Schuller megszerezte a győztes gólt is, a végeredmény így 5-6. A többi mérkőzésen sem adták nyolc gólnál alább a felek. A Vienna elgázolta a Salzburgot (7-1), pedig a meccs elején Pagé mester tanítványai szereztek vezetést. A Medvescak a 35. percre mindent elrendezett, ekkor Hecimovic találatával már 9-0 volt oda, ezt követően már minden csak formalitás volt. A Jesenice 3-5-ös grazi győzelméből Sabolic három góllal vette ki a részét, a Villach az utolsó 5 percben biztosította be a visszakapaszkodó Olimpija Ljubljana ellen a győzelmet, a vége 6-3 lett. Itt Raffl négy gólt szerzett, az utolsót üres kapura.

212 komment

Címkék: ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A játék képe alapján reális eredmény született, de azért jobb lett volna, ha fordítva osztozunk meg a pontokon. A Fiúk ismét hatalmas küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot, minden elismerésem ma az övéké, így ki lehet kapni bármikor.
Én igazából azt gondoltam, hogy a salzburgiaknál nincs pofátlanabbul "játszó" gárda, de erre ma a klagenfurti fiúk rácáfoltak. Elképesztő, hogy mit meg nem engednek maguknak, illetve a bírók nekik...
A szurkolás nem volt az igazi, az ilyen éles meccseken jobban szokott zúgni a katlan, igaz egyszer-kétszer azért komolyan zengett a Hajrá Voláááán.
Kovács Csaba szólója élményszámba ment, mint ahogy Benk cselei is a kapu előtt a záró harmadban. Jurajnak jól sikerült a bemutatkozása, ennél jobbkor nem is szerezhette volna első kék-fehér gólját!
Gyerünk Srácok, alakul ez!
HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLL -_-
Nem is tudom, mit is írjak.. A szakemberek előrejelzése nem jött be, Durco nagyon jó játékos szerintem. Kár a két szlovén csapat elleni buktáért, ha azokat hozzuk nagyon jól állunk, így nagyon nehéz lesz felkapaszkodni, de remélem megoldjuk valahogy.
Vegyes érzeteim vannak a mai meccsről.
Először is óriási gratula a csapat 4/5 részének azért a produktumért, amit a ligaelső ellen teljesítettek. A végén joggal járt a győzelmekért kijáró ünneplés nekik, ők mehettek volna kért kört is, de néhányuknak nem volt helye a körmenetben.
@TheKaszi: Az edzó is felelős, hogy játszatja őket, az pedig már szinte kiveri a biztosítékot, hogy a harmadik harmadban Benk Andrissal - akinek egyébként kiját a dícséret - kell megerősíteni ezt a sort, másodszor is átszervezve a meccs alatt a 2. sorunkat.
El kell töröltetni a 15 megnevezett embert a Ligánál, akik nem jétszhatnak lefele, és fordulónként 15 meg nem nevezett játékosra kellene változtani. Az gondolom, elnézőbbek lennénk, ha egy fiatal sor kapna gólókat, mint így.
Azonban ma nem ezzel kell foglalkozni, mert a csapat többi része átlagon felülit nyújt, nekik pedig ismételten kijár a dícséret.
@TheKaszi: A felfokozott érzelmi túltengés, vagy a sok sör okozta a sok elgépelést, bocsánat érte :)
@Voitih: Szerintem is az EBEL egyik legjobb hátvédje lesz, ha hozza tartósan ezt a játékot.
@TheKaszi: Kikre gondolsz a Fekete Danin , meg a Jobbon kívül?
@Szoljanka: A bíró nagyjából visszaadta, amit a Klagenfurt kapott. Gondolom, csak a klagenfurti reklamálások kapcsán van rá panaszod.
Ha jobb a szurkolás, akkor az még egy gól lett volna nekünk :)
@Voitih: Egyetértünk, Durco sztem is jó igazolás, higgadt, jó keze van, biztos korongátvételei voltak. Jó lesz
@petyagergő: Jobb Dávidot még nem is bántom annyira, mint Danit és Rogert. Ha Csabi velük van egy sorban, hozzájuk szürkül ő is. Persze Jobb Dávid is a listán van. :)
@TheKaszi: ... és még ketten, akik ma nem játszottak, hanem a keddi farm meccsen betliztek.
@Voitih: Egyetértek, szerintem Durco nagy igazolás lehet, ahogy Ales és Oszi is jó helyen van nálunk. Szerintem a mesternek igaza volt amikor azt nyilatkozta, ez a csapat lényegesen többre hivatott mint ahol most van, de úgy gondolom talán jó úton járunk. Tény az is, pár embert el kéne zavarni, és akkor biztos nem lenne gond a csapat motivációjával, felrázná őket, ha már a farmba nem lehet száműzni egyeseket..Abszolút optimista vagyok a mai meccs után, mert a fiúk újfent bebizonyították, tudnak ők nagyot játszani, ahogy ezt tették az RBS ellen is. Már csak a "papírforma" meccseinket kellene lehozni, és nem is lenne semmi baj!
Mihály Árpi meg lassan már csak legenda lesz nálunk ha így folytatja, mert eddig az nagyon nem az Ő szezonja... sajnos...
@TheKaszi: Egy sorunk van, meg Palko. A többiek közül néha fel-felnő egy két játékos hozzájuk, de mindig más, senki sem képes tartósan az elfogadható szintre.
Én az Öreg helyében most küldeném el Mihály Árpit...
@nazgul: Természetesen csak a csatárokra gondoltam, védőnk az új fiúval talán van már három is.
Szegény Pire, ha most elmeszelik 5-6 meccsre, akkor nem tudom mi lesz vele. Sok olyan hang van a csarnokban, hogy nem kár ezért az Árpiért, dehát könyörgöm, mégiscsak a tavalyi pontkirályunkról van szó, basszus. Ki kellene hozni a gödörből, mert 4 pontos játékostól ez kevés, és tartok tőle, hogy nagyon tele a pohár...

Egyébként én is úgy jöttem haza, hogy ez győzelemmel felérő bukta volt. Sajnos idén eddig sok a betegség, sérülés, talán szerencsésebbek leszünk ezután. Vasárnap sóvár, az eddig sok jót nem jelentett, bár ott is komoly gondok lehetnek, Pagé gondolom őrjöng az 1-7 után. Csak a nagyszámok törvényében bízom, végül is a KAC is két évig kikapni járt ide, ma meg nyert.
Ja, és Benk Andrisról vegye le valaki az átkot, egyre ügyesebb, megy, hajt, de gólt lőni nem tud. Sikerüljön már neki végre!!!
@petyagergő: azért nevelő célzattal a süti is mehetne egy hétre a farmba
Piréről ne is beszéljünk, talán neki is jót tenne
@TheKaszi: Szóval Dani, Roger, Jobb, Fodor, Vaszjunyin? Vagy Hegyi?

@nazgul: sajnos egyetértek.

Nem lennék az Öreg helyében ma este. Szar lehet olyan gondolatokkal elaludni, hogy "kirúgjam- ne rúgjam ki- kit hozzak helyette?"

Egyben viszont biztos vagyok: ahogy mindig, most is a jó megoldást fogja megálmodni.
@petyagergő: Igen ők vannak a listán. Hegyinek adnék még esélyt a fejlődésre. Esetleg Jobb Dávid is visszajöhet a farmból, ha jól játszik. Akit nem értek, az Dani. Jól tud véfdekezni, amiből semmit sem látunk, korongbiztos, jó keze van, erre olyan passzot ad Vas Marcinak, amiért fociban jó néhány meccsre a tartalékcsapatba száműznék.
@petyagergő: Egyébként ott van Gergő példája. Neki ma (meg kedden is) nem nagyon ment, de az nem mondható rá, hogy nem csúszott mászott a jégen. Ráadásul az 5. gólunk kicsit az ő harcosságának is köszönhető.
@nazgul: Valójában igazad van, tavaly volt 2-2,5 sorunk. Nem lehet a szezont végig kibírni 1 sorral.
@petyagergő:
Rogert rossz nézni, hogy olyan ligában játszik ami neki már sok. Én nagyon csípem a tagot de powerless....
Fekete pff baszki mi van azzal is? hol vannak a bekorcsolyázok oldalról és rálövöm...gól? sehol
Kovács ma bejött az a piruett de ennyi, szép volt meg kell hagyni...
Vaszjunyin... értékelhetetlen

Hegyi? Mér nem játszhat többet?
csináljanak belőle védőt ő legalább nem kislány módjára ütközik, kemény gyerek az.

Vas Márton, ez a gyerek sztár lehetne ha egyenletesen lenne jó. Sok nagy helyzetből jön a gól neki...
Szerintem qrva uncsi h 1-4ekről kapaszkodunk vissza és vagy bejön vagy nem...a meccsek első felében még véletlenül sem tudjuk uralni a meccseket...

Mihály? Ugye nem gondoljátok komolyan h a mai miatt kell majd mennie. Szerintem nem is volt semmi, de szívesen megnézném...élőben nem láttam szabálytalannak. De azé' jól elaludt a másik gyerek.
@TheKaszi: az a passz nekem is feltűnt, sajnos. A védekezésével nincs nagy gond, de tavaly előtt 10 gólt az EBEL-ben, egy jóval gyengébb Volánban. Ma nem sok esélyt látok egyre sem.
Hegyit erőltetném, a többiek valszeg ennyit tudnak. El kell dönteni, hogy ez elég-e, illetve van-e lehetőség jobbra. Valószínűleg a válaszok nem, illetve nincs. Sajnos...
@TheKaszi:
ja meg a KAC egyik gólja is...:S
@Jozsmag25: Vas Marcit miért találjátok meg???? Kérdezze már meg valaki Gorót, mennyire fontos a sorukban Marci? A piszkos munkát ő végzi, szürke eminenciás. A leghálátlanabb feladat, mert nem feltünő. Viszont a legfontosabb! Én elismerem őt.

A többivel teljesen egyetértek.
Benk Bandi mit szed? Megy mint a mérgezett egér, már csak innia kéne, hogy bemenjenk a helyzetei. Jól fejlődik a srác, le a kalappal...
9 meccs 2 pont -4 -6 os mutatókat a farmosok is csinálnának... 19-21 évesen. Nem a 23-28 éves örök tehetségeink...
Sőt jót is tenne a csapatnak egy fiatal támadó...
Valami igazi sniper...:D
@petyagergő:
Pillanat...
A Vas Marcit elismerem, félreértettél.

De ki az a GÓRÓ:D baszki az nem a streetfighterben volt az egyik főgenya?
Lehet annak volt 4 keze... nem emlékszem pontosan.
De ha igen akkor képzeld el h lenne egy 4 kezű játékosunk.:) 4 BenkBandiÁtokülrajtamhalövök
vagy 4GODÓÓÓÓÓ :D:D:D:D:D Mondd kit választanál?:D
@Jozsmag25:
-4 Jobb
-6 Nagy
-6 Orbán

Épp a fiataljaink csinálják ezeket a remek mutatókat...
@nazgul:
ebből kettő védő. Nagy Gergőnek meg úgy látszik nincs meg a helye a csapatban.
Hát őt rendesen egyedül hagyták Sofi és Kóger nélkül van baja neki is.

Vaszjunyin -5
Fodor is -4
Akit említettem ők meg a -3 -1 amivel még nem is lenne baj...csak a kettő pontokkal:S
@Jozsmag25: Vaszjunyin és Fodor már meccsek óta nem játszik, csak padmelegítő mindkettő. Valóban helyettük melegíthetne padot fiatalabb is, de attól még nem fejlődik. Nézd meg a Jesenicét, nekik vannak bevethető fiataljaik.
@nazgul:
ne is mondd:) Ticar Rok baszki komolyan élmény volt nézni ahogy az a gyerek tekert...
Én úgy gondoltam, hogy tegyük be a kölköket...ne a padon üljenek csak...de ez úgysem lesz így sajnos.
Marad minden a helyén, max egy talán két játékosnak megköszönik a részvételt.

De amin kiakadtam az a JOHN "RAMBO" HECIMOVICS 7 pontja ma:D
@petyagergő: hát nem hiszem, hogy a tehenek négyszer kikapnának egymás után.... szóval kemény lesz...
azért azt mindenki gondolja végig hogy mit jelentene Árpi elküldése. arrol nem is beszélve hogy akkor valoszinüleg magyar válogatott sem lehetne belöle soha... én nagyon sajnálnám ha igy történne. tényleg kellene valamit csinálni, nem létezik hogy egy tavaly még szépen furulyálonak most igy megy a szekere. azt azért nehezen hiszem el hogy ennyire elfelejtett hokizni. itt más dolgoknak is kell lenniük a hátérben, s ezeket jo lenne kiértékelni s kiküszöbölni...
ja igen, még egy-két dolog. bárhogy is nézzük, van egy nagyon jo sorunk, s utánna elég nagy a szakadék. egy jo sorral nem lehet ebelben sokáig jol szerepelni, bármikor közbejöhet betegség, formavesztés stb. szerintem az edzönek lenne elsösorban a feladata egy kissé kiegyenlitettebb csapatot alakitania. a bajnokság egy-hatoda eltelt, s azért pontok szempontjábol nem fényes a dolog. ha igy haladunk akkor jo lesz a nyolcadik hely is, de nagyon, adhatunk hálát sorsnak-istennek...
Árpit elküldeni? Megint miért ennyire hülye mindenki? Most Benk Andrist dícséritek össze-vissza, tavaly meg őt küldte volna mindenki a pokol tüzére égni. Mindíg van, akinek kevésbé megy, és szerintem arról, hogy a Volán hiába a nagy egyéniségek bénán van összerakva maximum az edző okolható.

Ki az az állat, aki egy gyengén muzsikáló csapatból egy forduló után elküldené az előző év pontkirályát, mert a csapattal együtt nem megy neki olyan jól? Most komolyan, kezeltessétek már magatokat. Pirének segíteni kell, nem kirúgni. Bíztatni, és nem szídni.
"Mindenesetre a vendégjátékosok közül nem akartak elégtételt venni a társak, ami azért sok mindent elmond a történtekről."

nso.hu
Nem az elküldéséről szól a mai téma. Pire eldönthetné. hogy a pesti éjszakában a barátnőjét pesztonkázza, vagy jégkorongozik. Tudtommal a hokiból kapja a fizuját, a mai nap 7 perc alatt kaptunk a hibáiból 2 gólt. Annyi pénzért és 4 pontért most már kellene valamit mutatnia is.
üdv
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
Simán lehetne csinálni egy frankó 4.-soros ütköző sort! Gergő, Foci, Benk azt adjisten! Fodor még nem is játszott idén, tényleg nem értem mért, szeretem a játékát!? Vaszjunyin-nál ezer szer jobb, nálam ő már évek óta nem játszana! Jobb azért anyira nem gyenge, vannak hibái, de hibái még Balunak is vannak.
Árpi ügyhöz meg annyi, hogy okosban legalább akaszkodott volna össze valamelyik másik sráccal, kesztyű ledobás, azt megmutatta volna milyen kemény! Legalább onnan is lett volna egy kiállított!
Árpi ütközése sima NHL bodicsek volt, nem is értem miért az 5 perc+végleges...szemből jött, csávó a korongot nézte és paff, levállalta. Nekem tetszett, tiszta ütközés volt.
A másik viszont hogy ha nem megy Pirének, de hajt és küzd a kutya nem bántja, van ilyen. De ha bizonyos okok miatt amiről szó van, megfontolandó hogy bizony kicsit megbüntessék, vagy bontsanak szerződést vele. Ez biznisz, és az hogy tavaly mi volt már nem mérvadó. Termszetesen ez más játékosokra is ugyanúgy kellene hogy vonatkozzon.
@TheKaszi: Mindig megfogadom, hogy befogom, de nem megy! Mielőtt nyilvánosan elkezdtek fekázni valakit érdeklődjetek illetékeseknél! Fekete Dani alig tudja használni a kezét (magyarul sérült), csak azért vállalja a játékot, mert kevesen vagyunk. Igazi csapat ember, kéretik leszállni róla!
Nem értem, miért csesztetitek néhányan ilyen vehemensen Mihályt. Ennyi erővel az első soron és Hetényin kívül mindenkivel szerződést bonthatnátok. Nem csak ő nem hozza a tavalyi formát. Fekete, Nagy, Martz, Kovács, Ackeström hol van a tavalyi formájától? S nem teljes a felsorolás. Benket is elküldtétek volna tavaly, most meg oda vagytok tőle. Megy mint a mozdony, az igaz, csak korong ne kerüljön hozzá a kapu előtt.
...tavaj amikor a pontokat termelte Istenitettetek Piret, most meg gyalazzatok...ugyesen el kell uzni, majd utolag megbanjatok. De nem baj, mert jon HSC-hez es Novak, Hurtaj, Mihaly Arpi trioval biztos, hogy mi lennenk a legjobbak a Mol ligaban.
tavaly-t akartam irni
bocs
Továbbra se tudok mást írni, mint eddig: Mihály, Fekete és Kovács egyelőre nulla ebben a szezonban. Azért csak őket emelem ki, mert nekik húzóembernek kellene lenniük. Rutinosak, sok-sok meccset lejátszottak már... Ehhez képest ezt édes-kevés. Árpi magatartására nincs magyarázat, ha edző lennék, akkor most kapna tőlem pár meccs szabadságot és jöhetnének Adriánék a farmból.

Egyébként Árpi nem lesz soha magyar válogatott. Kettős amerikai-román állampolgár, melyikről fog lemondani? Mondjuk a játékát elnézve, nem kell majd egyikről sem...

Az a baromi nagy szerencsénk, hogy van egy Balázsunk, akinek a kapáslövései zseniálisak. Sajnos ez csak kettős előnyben jött be eddig, de majd jó lesz ez máskor is! Remélem!

Palkovics is megtalálja lassan önmagát, de egyedül van.. szegény Ocskayt SENKI nem pótolhatja mellette és most látszik igazán, hogy Vas Jankó mennyire hiányzik. Őt se tudtuk pótolni, pedig ő most nagyon-nagyon kéne Palko mellé, talán akkor Benkkel 3-an jók lennének.

Vasárnapra remélem Kranjc legalább felépül!
Az a helyzet, hogy nagyon nehezen bírunk el ennyi hiányzót, ha a héten nem jön Juraj, akkor tegnap nagy gond lett volna. Amúgy tényleg jó a srác, egy gólban benne volt, viszont lőtt egy nagyon szépet. Szóval kellene egy centert igazolni!!!!
@laszla: az utolsó mondatot fura.. a korong ne kerüljön hozzá? Akkor hogy lesz gól? Benk igenis sokat fejlődött, pedig majd egy évet kihagyott! Jól helyezkedik, jól korcsolyázik, ezért is tud ziccerbe kerülni! Előbb-utóbb be fog menni az!
@benö51: "Pire eldönthetné. hogy a pesti éjszakában a barátnőjét pesztonkázza, vagy jégkorongozik." A felsorolást kár volt abbahagyni...
Jó lesz ez a Gyurcsó gyerek. Ügyes, én csak 1 hibát láttam nála.
Ackeström viszont mélyen a tavalyi szint alatt van, Mihály, Fekete szintúgy. Maklárinak még szoknia kell az ex- NHL-es profikat. Orbán nekem szimpatikus, Benket pedig nagyon becsülöm, hajt mint a mérgezett egér!
Ladányi, Vas Marci- hát ők egyértelműen nálam a királyok!
@laszla: Ja, Benk megy, mint a mozdony, csak nagy helyzetekben gyakran vakvágányra kerül... :-)

Amúgy Árpit rossz nézni, ahogy nem tudom eldönteni, de vagy nincs ereje, vagy nincs benne már tűz, vagy csak beleszarik, vagy szerelmes, vagy szenved valami miatt, vagy fene tudja, de vmi nagyon nincs rendben, ennek változnia kell, mert kellenek a pontjai! A tegnapi ütközését viszont az NHL-ben (és több komolyan jegyzett ligában) nemhogy nem büntetik, napokig mutogatják a hét legszebb ütközései között...
@sutyi2: ja, mutogatják, főleg az orrvérzést....
@sutyi2: nem az NHL-ben vagyunk:

"Történt, hogy a játékszerért vívott csatája során ügy ütközött ellenfelével, hogy az eset nyomán annak - a jelek szerint - eltörött az orra. Minthogy az IIHF határozott irányelvei szerint nincsen szabályos szerelés a fej irányába, ezért - és a sérülés tényét figyelembe véve - a játékvezető csak az 5 perc + Végleges Fegyelmi büntetés vagy a Végleges Kiállítás között dönthetett. Végül Lesnjak bíró az utóbbit szabta ki, így Mihály az öltöző felé kellett, hogy vegye az irányt. Az EBEL szabályzata szerint legalább négy mérkőzéses eltiltásra számíthat."

forrás: www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_2741
Ulf Weinstock: "Ami Mihály Árpád kiállítását illeti, szerintem is jogos volt, ha tényleg el fogják tiltani, az nagy érvágás lesz. Remélem, sérültjeink mielőbb visszatérnek, mert ma is igen-igen tartalékosak voltunk."
@miki78: Na majd nemsokára az ismétlésben megnézhetjük újra (Sport Klub, 10:30), addig viszont had maradjon meg a véleményem, vagyis ahogyan én élőben láttam, szerintem tiszta ütközés volt. Az orrtörésnek egyébként sem egyenes következménye, hogy szabálytalan volt az ütközés. És a vér sem az.
@sutyi2: És a vérnek sem az.
@sutyi2: nem, csak a szabály, az szabály. Az orrát el kellett, hogy találja, ha vérzett, esetleg el is tört. Innentől kezdve meg nincs vita. Fejre irányuló szerelés nem lehet szabályos!
-Pirét,ha el is kellene küldeni(bár szerintem nincs itt még az ideje!),semmiképp sem a tegnapi meccsen történt "szabálytalansága" miatt,ugyanis az egy teljesen szabályos váll-váll ütközés volt,amiből a Geier gyerek szerencsétlen módon arccal ért a jégre,ekkor sérült!Amúgy felületes sérülései voltak csak,orra semmiképp sem törött!Az edzők többször is visszanézték lassítva,Pire vétlen volt a sérülést tekintve!Viszont,ha a szakvezetés a felvételek alapján nem lép,akkor el is fogják tiltani,mert a spori kiküldte,és a jegyzőkönyv számít!Ez van,volt...
@miki78: Taktika: lehajtott fejjel belekorizik Fekete Hecimovic-ba (bár le se kell hajolnia hozzá), eltörik az orra, és végleges.

Viccet félretéve: én még mindig azt mondom, várom az ismétlést, főleg emiatt!
@miki78: -Amikor ezt Ulf nyilatkozta,közvetlenül a meccs után,még nem látta a felvételeket...
Nyugi gyerekek, mindjárt mi is láthatjuk újra a felvételt! :-)
@sutyi2: Ja, és ha már Hecimovic... Ez a pali a tegnapi meccsen 4+3-at csinált. Beteg állat! :-D
@sutyi2: nincs sporttv-m, csak itt tudom megnézni: www.laola1.tv/de/at/eishockey/erste-bank-ehl/sapa-fehervar-av-19-ec-kac/video/219-1143-34070.html

Ez alapján nehéz mit mondani, mert nem ismételnek. Nem látszik pontosan, hogy mi történik. Mihály visszakorcsolyázik és elsororja a csávót. Inkább könyökösnek látszik. De az is lehet, hogy tényleg csak rosszul esett.

Aki tudja tegye fel a rendes felvételt a youtube-ra! köszi!
@miki78: Könyököt én nem láttam, de messze voltam, mindjárt kezdődik, majd nagyon sasolok, és próbálok nem elfogult lenni! :-D
Tényleg valami gond bvan Mihálynál a fejben. Teljesen érthetetlen értettétek, hogy miért ment neki a kapusnak. Csak kiállítás járhatott érte.
Szóval érthetetlen hogy miért ment neki a kapusnak.
Szabályos ütközés volt, vállal kapta arcba, és a jégbe verte be a képét a csávó. Ebbyit erről...
@sutyi2: és vállal szabad arcra menni?
@miki78: -Nézd majd meg,ha tudod,újra meg újra,kockázd ki,és láthatod majd,hogy nem vállal ütközött arcra,hanem vállal vállra-mellkasra ütközött,ebből pördült a srác szerencsétlenül,és ért földet még szerencsétlenebbül,arcra!
Szabályos ütközés volt.
@miki78: nagy suttyónak adsz enni, az egyszer biztos, már meg ne haragudj.
Hibázni csak az tud, aki csinál valamit. Szabályos volt Mihály ütközése, de átfuthatott volna az agyán, hogy legalább 25 centivel magasabb a másik játékosnál, aki ráadásul amatőr módon leszegett fejjel bambult a korongra, magyarul nem figyelt! A többi már a véletlen műve, amit viszont az EBEL szabályzata nem fog figyelembe venni, szigorú és egyértelmű. Nagyon nehéz helyzetbe kerültek a fiúk.
@banyszi: "de átfuthatott volna az agyán, hogy legalább 25 centivel magasabb a másik játékosnál.." Mit kellett volna tenni Mihálynak ? Kitérni az ütközés elől, vagy lehajolni fej magasságban 25 cm-t ? Nem gondoltad komolyan...
Árpi tegnap az első pillanattól fogva durván játszott érthetetlen módon. Pl. Árpi esete a kapussal. Árpi nem szokott ilyen lenni...
@AVfan: "Árpi esete a kapussal..." Az elmúlt szezonokban hány alkalommal ütöttek, szúrtak oda a fehérvári kapusoknak ? Ahogyan Mihály megmozdulása, úgy a többi sem volt szabályos. Az ilyen benne van a hokiban, és több oka van ezeknek a szándékos megmozdulásoknak.
@AVfan: te megírtad már, el kell küldeni.
Amennyiben Árpit elküldik a sportszerűtlen életmódért, akkor a hozzá hasonlóakra is az a "sors" vár ? A többiekről miért nem szól a fáma ? Erre mondják, hogy a tények, az igazság részbeni kitálalása, elhallgatása. Ezért tartunk ott, ahol...
Szálljunk már le Árpiról! Hogy szabályos volt-e az ütközése, arról vitatkozzanak a hokibírók, meg az EBEL fegyelmi bizottsága (Én szabályosnak láttam.) De ami a legfontosabb, nem volt alattomos és nyilván nem akart sérülést sem okozni, meg 6 meccset kihagyni miatta. Másodpercek töredéke alatt történnek a dolgok a hokiban, 30-40 km/h-val koriznak. A Zágráb elleni felkészülési meccsen Marci tarolta le hasonlóan az egyik medvét, de még két percet sem kapott érte. Pedig zágrábi is befejezte akkor a meccset. A kapusnak nem kellett volna neki korcsolyázni, az igaz. De ennél butább szabálytalanságokat is csinált már sok más játékosunk. Most még fogjuk rá Pirére, hogy ő fingja a legbüdösebbeket az öltözőben, meg ő szakította át a gátat Kolontáron.
Gólja is több van, mint az agyon dicsért Benknek. Mihály majdnem minden meccsen más sorban játszik. Palkó is nehezen lendült bele, majd Mihály is belejön (remélem).
Szerintem Árpi bele fog jönni.Mindenki volt már hullámvölgyben.
@HSC-68: többen annak örülnek, hogy hullámvölgybe van. Arra kevesen kiváncsiak, hogy miért...
@sutyi2: Arcba az szerinted szabalyos?Istenem...ami alapbol fejre megy kiallitas...pápá
@Dreamliner25: NEM arcba ment, nézd vissza. Váll a vállal, mellkassal ütközött, az arc. és orr sérülés a jégre érkezéskor keletkezett, nem az ütközés következtében.
Ha kobak ér le először, semmi nem történik, max. 2 perc...
Egyértelműen látszik, hogy a srác keményen beveri az orrát a jégbe. 100% hogy akkor sérült.
@Dreamliner25: Ez komoly, hallod?????? Láttad a visszajátszást vagy nem? LEFELÉ NÉZETT A JÁTÉKOS, ÉS ENYHÉN LE IS HAJOLT!!! Semmi szabálytalan nem volt a mozdulatban.
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Jövőre nem indulunk az EBEL-ben, ha nem igazol hozzánk!

:)
Az imént többször visszanéztem az ütközést, háromszor kikockáztam. Váll a vállhoz ért, a labanc nem számított rá, az igaz. Felborult és arccal érkezett a jégre. Ettől akár az orra is eltörhetett, de Árpi nem támadta sem a nyakát, sem a fejét. Ha számít rá szerintem meg sem borul.
@csatoimi: Imikém, ha komplexusaid vannak, akkor megbeszélhetjük meccsen! :) Nem emlékszem rá, hogy én "lesuttyóztalak" volna. Amúgy ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy csak idéztem a Volán honlapról... gondolom ott is mindenki suttyó!

(miután megnéztem újra, leírtam, hogy nem látszik, mi történt)
@Jégkorong: hat ne nekem mond, nem en akarom elkuldeni hetrol hetre...
@Jozsmag25: GÓRÓ a Mortal Kombatban volt a négykezű. De le kéne igazolni.

Az osztrák feje szerintem azért vérzett, mert mellesleg a jeget is lefejelte.
@Jégkorong: Kemény fiú, nem basztatni kell, hanem segíteni! Férfiembert 3 dolog boríthat meg pia, pina, pénz! Ha látjátok mi a gond vele, oda kell állni mellé, ezt jelenti a CSAPAT! Ennek részei az olyan elkötelezett szurkolók is mint Ti!

Jól küzdöttek a srácok, nem lesz baj, össze fognak állni, de tessék nekik segíteni a szurkolással, ami tegnap kissé haloványabb (?) volt, mint szokott.
@Jégkorong: Nekem személy szerint már az is tetszene, ha megpróbálna gondolkodni, csapat emberként viselkedni, mert tudod van egy olyan régi magyar közmondás, hogy "amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten"! Cseppet nem találom szellemesnek, sőt talán elfogadhatatlannak tartom, hogy valaki, akinek nem megy a játék az nem beilleszkedni próbál, hanem sorozatos durvaságokat követ el. A hibáinkat be kell tudni ismerni, tenni kell azért, hogy érte is tegyen más!
Basszus, nagyon buták vagytok. Ti sem jártatok még jégen, ugye? A csávó lehajtott fejjel ácsorog, nagyon bután. Megszívta, van ilyen, szabálytalan, ilyen is van, eltiltják, mással is megesett. Emiatt elküldést vizionálni. Nagy az isten állatkertje.

Meg hogy nincs formában? Mért, az egész Volánból ki van? Hetényi, Sofi, Ladányi, azt ki is fújt. Mindenki más menjen a picsába? Inkább a csapatpszihológusnak kéne rendet tenni, vagy az edzőnek lecserélődni. De az is lehet, hogy nem kell semmi változás. Annyira nem állunk szarul, és szezon előtt a keret alapján már halálosan aggódott mindenki, hogy úgy lesz, mint az első idényben, hogy csodaszámba megy az első pontunk.
@budapestijeti: Ami pedig a szurkolást illeti (én ott voltam) szuper volt, két napig örülhet is a környezetem, mert nem tudok beszélni.
Mestermérleg, Emanuel Viveiros: Óvatosan fogalmazok, nehogy problémáim legyenek belőle. Rengeteg kiállítást kaptunk, ezek egy része "beszólásra" ment. A játékvezető a működésével befolyásolta a végeredményt. Ennek ellenére megérdemeltük a két pontot.

Bárhogy is fogalmazol végigpofáztátok a meccset, mert ti mindent megengedhettek magatoknak, minden ellenetek megítélt szabálytalanság miatt vitatkoztok. A harmadok végén a levonuláskor kedves mester, pedig épp tőled látják a jó példát a játékosaid....
@Vincenzo90: Meg Vas Marci, meg Tokaji Viktor, és szép lassan a fiatalok is beleedződnek, pl. Benk Andris, Maklári Erik és sorolhatnám, de minek ha az orrodnál tovább nem vagy hajlandó látni! Ha valakit letesznek a 2. 3. 4. sorba, akkor nem megsértődni kell, hanem még jobban, még többet dolgozni a csapat érdekében és akkor szép lassan menni fog a szekér! Egyáltalán nem kívánom Mihály távozását, sőt, szeretném látni a tavalyi formáját!:)))
@miki78: @"(miután megnéztem újra, leírtam, hogy nem látszik, mi történt)"

miután megnézted ujra (meg ujra meg ujra), leirtad, hogy nem akarod látni hogy mi történt. látszani nagyon jol látszik, a videoösszefoglalot nagyon könnyen meg lehet állitani s lassan, mint ahogy már valaki fennebb irta "kockázni". igy aztán ha az ember akarja nagyon is láthatja, hogy mi történt. az történt hogy semmi sem történt. legalábbis addig amig kiderült, hogy a vastag jégréteg keményebb mint az ember arca-orra....
@csatoimi: szerintem ha kap egy mezt meg meggondolja magat
@alpec: te adtál már valakinek hokiereklyét? bármit is, csak ugy? mert volt kedved s lehetöséged is rá! igen? akkor egy kicsit végy vissza! nem? akkor ne irigykedj!
@banyszi: Van itt egyáltalán 1., 2., 3. sor? Szerintem ez azzal együtt kellett volna kimúljon a játékosok és szurkolók agyából egyaránt, amióta már nem érünk semmit a támadásimitáció gyanánt a félpályát átlépve a sarokba beívelt koronggal... Bár, ha jobban belegondolok, néha még ma is be-beíveljük a régi "jó" iskola tanítása szerint a sarokba a pakkot, aztán úzsgyí, hátha meglesz!
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: az lehet, hogy én hülyeségeket írok, az viszont baj, hogy Te hülye is vagy!
Hát ez többször visszanézve is jogos végleges volt.
@banyszi: nos. az h te a Balu anyukaja van SZERINTEM meg nem jogosit fel arra h ilyen hangnemben beszelj. en nem hulyeztelek le hanem azt mondtam h hulyesegeket beszlesz. kisse el vagy szalva...

ja es ha mar szemelyeskedunk.

www.nemzetisport.hu/migralt_cikkek/20070214/botrany_a_megyeri_uton/

a sorozatos durvasagokrol jutott eszemebe ugye nem baj?
@sutyi2: szerintem sincs, de úgy látom, akiknek magyarázom nem értik, nem akarják érteni mit mondok, azért kezdtem az abc-nél, de úgy látom reménytelen. Pedig nyilván ők is látják, hogy ha a Sofi lekerül a farmba, akkor nem duzzog, hanem dolgozik tovább és ime láss csodát, meg lett az eredménye...:) Azt próbálnám elmagyarázni, hogy ez egy CSAPAT, igy csupa nagy betűvel, Palkó, Süti, mindenki aki épp hullámvölgyben van foggal körömmel küzd, ezek meg állandóan csak intrikálnak, folyamatosan hajtogatják, hogy Pire igy, Pire úgy. Már egyszer leírtam egy hozzászólásomban, hogy majd a válogatottban csak úgy tudnak együtt játszani, ha egységesek, mert ugye egységben az erő...:), de nem, ők csak hajtogatják a magukét...) A két légiós hamarabb beilleszkedett, mint Pire másfél év alatt. Hiába minden szó, teljesen mindegy, hogy mit mondunk, az EBEL fegyelmi bizottsága majd dönt és ugye emlékszünk pl. Bonniék esetére. Hát ez egyáltalán nem fog jól esni sem a fiúknak, sem az Alba Volánnak sem anyagilag, sem erkölcsileg. Végre egy értelmes embernek leírhattam a véleményem, aki fel is fogja, hogy mit is mondok, köszönöm Neked:)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: miért lenne baj? Ezek vagytok Ti, csak személyeskedni tudtok, a hátterét pedig semminek nem látjátok át:) Egyébként pedig én aztán igazán nem vagyok elszállva magamtól, véleményem pedig vállalom, akár névvel és címmel, változatlanul fenntartom, hogy Te egy igazi hülye vagy!
@banyszi: meg szerencse h vagy nekunk te aki mindent atlatsz, es nem szemelyeskedsz.
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: A példa amit felhoztál bizony, bizony engem igazol, mert a csapat és Csicsó, Palkó, Süti és szinte az egész jégkorongos társadalom annál az ominózus esetnél egyként állt ki Balu mellett! Pontosan erről beszélek:)
@banyszi: talán rád is férne néha egy kis önelemzés, föleg ami az intrikálást s személyeskedést illeti. ezt most nem azért irom, mert amugy sem értek veled egyet. csak ugy, mert annyira értelmesnek, igen, talán azt is mondhatnám hogy fennebbvalonak, már-már mindentudonak tünsz :-/
@banyszi: Ilyenkor látjuk igazán nagy kárát a 15 fős Mol szabálynak. Az eltiltott játékost nem játszathatjuk. Ezért tiltakoztam ellene végig itt a blogon
Üdv
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
@banyszi: en meg arrol, hogy itt a blogon veled ellentetben eleg kevesen gondoljak ugy h Pire utkozese durva lett volna. rosszul sult el, ennyi.
@banyszi: Tökéletesen igazad van!
@-Toboz-: nem, nem írtam le, hogy "nem akarom látni". Ezt te írod és te akarod a számba adni. Azon a szar minőségű videon semmi nem látszik. A TV-ben meg nem láttam, de elfogadom, amit már leírtam, hogy szvsz a jégbe verte be a fejét!
@-Toboz-: Cseppet sem szeretnék fennebbvalónak, mindentudónak tünni, nem vagyok már fiatal, van némi tapasztalatom, a saját véleményemet pedig leírom, évek óta nem változtatok nick-nevet, bárki tudhatja, hogy ki vagyok, vállalom amit leírok! @Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Könyörgök olvass vissza! Ilyet én nem írtam!:)
@benö51: Hát igen, Te átlátod, de van aki nem, vagy nem is akarja (mármint átlátni). Hiába a kor meg az évek...:)
@banyszi: igazad van te azt irtad h folyamatos durvasagokat kovet el.
Szerintem ezt itt kellene abbahagyni. De tényleg. A téma kényes, az indulatok egy része valahol szerintem mindkét oldalon jogos, és a nagy vagdalkozással semmi nem lesz jobb.
Árpit kritizálásában engem nem kell félteni, és abban sem, hogy a Volán egyik legjobb játékosának tartsam, aki képességei alapján simán a leg-leg lehetne... szóval én már osztottam is, istenítettem is, és most azt mondom, a sok zavaró körülmény könnyen félreviheti az igazságérzetünket. Árpi ütközése szerintem is szabályos volt, a gyerek a jégbe verte magát. Lehet, az egész az én hibám, mert a múltkor azt írtam ide, remélem Árpi megtalálja a tökét. Hát ezzel most nem volt gond...

Inkább foglalkozzunk a szépségekkel, főleg eg ilyen meccs után. 1-4-nél én most nem hittem abban, hogy visszajöhetünk. Palkó hihetetlen formában játszott tegnap, miután megvolt a végigcselezős gólja, mintha tíz évet fiatalodott volna. Godó végre kapáslőhet előnyben, és ennek meg is van az eredménye. Hatalmas küzdés vol tegnap, óriási dolog, amit véghezvittek a srácok. Ilyen megfogyatkozott csapattal, három fiatal védővel, mínusz Árpi, jóformán kétésfélsorozva egy ilyen erős (és gusztustalanul színészkedő, végig pofázó-reklamálü) Klagenfurt ellen... újabb csoda volt a jégen, jól jegyezzük is meg. Ennél már csak az volt nagyobb csoda tegnap este, hogy az utolsó három gólunkat előre bemondtam. Régebben is volt már, hogy egyszer-egyszer bejött ez (minden négy-öt rontott bekiabálás mellett), de a tegnapi arányom háromból három. :))

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@miki78: "
miki78 2010.10.09. 09:31:01
Továbbra se tudok mást írni, mint eddig: Mihály, Fekete és Kovács egyelőre nulla ebben a szezonban. Azért csak őket emelem ki, mert nekik húzóembernek kellene lenniük. Rutinosak, sok-sok meccset lejátszottak már... Ehhez képest ezt édes-kevés. Árpi magatartására nincs magyarázat, ha edző lennék, akkor most kapna tőlem pár meccs szabadságot és jöhetnének Adriánék a farmból."

Azt hittem, hogy ezt Te írtad, nem gondoltam, hogy a Volán honlapot idézted. :)
@-Toboz-: latom teljesen megfogtad a lenyeget, megertetted, mit akartam mondani :D
@csatoimi: engem az eg vilagon semmi. Ill. kicsit a liccs-loccs emberek :D
@alpec: ha valamit félreértettem, millió bocs. :)
@Raon: Ott a pont. Páran tényleg kezdik el@ferrri: vetni a sulykot. Mintha nem is ugyanazon csapatért szorítanának.
Tényleg óriásit hajtottak a srácok 1-4 után.

ferrri: A KAC-os edző nyilatkozata valóban furcsa. Az igaz, hogy megkaptuk a két PP2-t, de jogos volt. Hozzá voltak eddig szokva, hogy ha már sima hátrányban vannak, akkor többet megengedhetnek maguknak. Aranyos, hogy azt mondja, "beszólásra" mentek a kiállítások. Mintha nem ők sírnának állandóan a bíróknak. A két tízpereces fegyelmi önmagáért beszél. És mindegyik labanc csapat folyamatosan ezt csinálja.
Szerintetek mitől van, hogy az a csapat, amely ilyen második harmadot produkál, simán elengedi 1-4-re az ellenfelet...
Szerintem Árpi esetében a végleges fegyelmi lett volna a "reális" jutalom, a bírónak is látnia kellett volna, hogy az osztrák behajolt, tehát nem "gyilkolás" volt a mozdulat célja...
@benö51: Csúnya lenne, ha bárki eltiltott az eltiltása alatt más IHF-tagország bajnokságában minden további nélkül játszhatna...
@kerusz: -Az tényleg csúnya lenne!Már csak azért is,mert IHF=International Handball Federation!IIHF=International Ice Hockey Federation!:):))De szerintem csak szimpla elírás volt részedről...Azért elképzeltem Pirét kézilabdázni!:)Bocs.
@kerusz: lehet, hogy én értettem félre @benö51: t, sztem arra gondolt, hogy ha eltiltják esetleg Mihályt, akkor az amúgy is karcsú cserepad még karcsubb lesz, a pontérték és egyéb számítások miatt???, ha jól tudom Ő 4 pontos játékos.
@csatoimi: Az összes hozzászólásomat nem vehetem a Volán honlapról, de amiről a vita ment, azt éppen onnan vettem..

Ezt az írásom, mint mindet, vállalom. Tudod, 1990 óta szólásszabadságban élünk, ez pedig egy fórum. Most ez a véleményem, ezt tartom. Ha nálad ez suttyóság, akkor nekünk nincs miről beszélni.

A javaslom, hogy idézd fel magadban az elmúlt 9 fordulót és próbálj emlékezni e három ember kimagasló teljesítményére!

A kritikát bírni kell! Hidd el, én kaptam ennél már sokkal nagyobb médianyilvánosság előtt, sokkal keményebb (egyébként) alaptalan kritikát a saját szakmámban, de nem megsértődtem, nem suttyóztam (max. magamban), hanem tettekkel bizonyítottam az ellenkezőjét! Ezt várom Mihályéktól is! És mindenki boldog lesz!
@banyszi: Mmajd Tóth Adáék ülnek a cserepadra, és akkor létszámban nem lesz karcsú. A 15 fős MOL-szabály csak az EBEL---> Mol Liga irányú átjátszást korlátozza, így Mihály Árpi eltiltása semmilyen mértékben nem korlátozza, hogy az EBEL-csapat cserepadján hány ember ülhet.
@miki78: nem tudom miért láttam így, csak úgy jött. lehet, mert nekem is szólásszabadság van?
@csatoimi: mindenkinek az van.. csak én nem suttyózlak, mert más a véleményed, ez meg intelligencia kérdése! ;)
Ha meg vitázni szerettél volna, akkor igazán leírhattad volna, hogy mitől voltak olyan jók az elmúlt 9 meccsen. Melyik, mikor húzta a saját sorát, mi volt a jó, mi volt a rossz stb... tudod, ahogy ezt egy ilyen fórumon szokták!
@csatoimi: persze, neked is az van, csak én nem suttyózlak a véleményed miatt, ez meg az intelligencia...

Amúgy kielemezhetted volna, hogy melyik, mikor miért volt jó, de nem tetted, pedig sokkal elegánsabb lett volna!
mihály ütközése egyértelműen szabálytalan.ez egy tipikus "blind side hit" volt amit már az NHL-ben(!!!) is ki akarják zárni a játékból mert sérülés veszélyes.
itt egy példa.elméletben itt is váll-váll ütközés volt mégis a mai szabályok szerint végleges..
www.youtube.com/watch?v=RLbLiGXqHIA
@miki78: nem akarok intelligensebbnek látszani, mint amilyen valójában vagyok. Egyébként te cinikuskodtál végig az Árpival, az egyik csíki kommentelőnek azt írtad, szurkolsz nagyon, hogy legyen igaza, azaz kerüljön haza. Ezt érdemli a Volán messzemenően legjobb játékosa?
@hockeythebest: ez elküldéséről meg annyit hogy szerintem csak felfüggeszteni kéne pár meccsre.mert a mostani életmódján változtatnia kell.ha tényleg profi akkor a hétvégi bulizások nem férnek bele.
@csatoimi: Igen, mert ő nagyon várja, ezért szeretném, ha boldog lenne! :) Amúgy a leginkább annak szurkolok, hogy legyen megint 60 pontja itt, nálunk! De ez nem jelenti azt, hogy nem lehet kritizálni...

Az, hogy ő legyen a "Volán messzemenően legjobb játékosa", azt igazolni kellene. Véleményem szerint az elmúlt 2 évben Ladányi Balázs a csapat messzemenően legjobb és leghasznosabb játékosa, még akkor is, ha ő is hajlamos az alibizésre. De akinek 9 meccsen 15 pontja van, az önmagáért beszél éppen úgy, mint akinek 9 meccsen 1 pontja van (illetve papíron 2)...
@laszla:
A legérdekesebb hogy az ellenfél edzője ezt szóvá is teszi. A játékosai pedig még 4:1-es vezetésnél folyamatosan osztották a bírókat.

Lényeg hogy sikerült megcsípni az egy pontot, kis szerencsével majd a ziccerek is bemennek és akkor majd magyarázhatnak a labancok amit akarnak...
@miki78: mindenki haza vágyik. :) jelen pillanatban Hortonnak is több pontja van mint Ovecskinnek, de ez ugye nem beszél magáért, Ovecskin attól még lehet jobb . . .
@csatoimi: A véleményem, hogy Karthagót el kell pusztítani! A Volán játékosait pedig a szurkolók kötelessége megvédeni!
A jégkorong játék karakterében benne vannak az ilyen sérülések, melyek véletlenségét vagy készakartságát lehet vitatni, de evvel számolni kell egy bajnokság alatt. Nehezen képzelhető el, hogy egy sakkozó vagy egy úszó esetében ilyen balesetek előforduljanak.
Ha és amennyiben eltiltják Mihály Árpádot, annak is lesz egy pozitív következménye, hisz edzésben utol tudja érni a tavalyi önmagát. Nézetem szerint, ha az amerikai zászlót az autójára kiragasztja, akkor azt is tudnia kell, hogy mit jelent "spirit of Alamo". Ha romániai magyar, akkor a székely karakterét most kell megmutatnia!!! Tavaly ebből láttunk példát, tehát úgy vélem, hogy ez benne van!
Könnyű egy formán kívüli játékost még mélyebbre süllyeszteni. Ő egy jó játékos, de nem hiszem, hogy ezt Csató Imre meg tudja ítélni. Nincs olyan technikai része a játékának, amiben ő a legjobb Magyarországon. Gondolok itt a lövésre, a védekezésre, a bulik elhozására, a korongnélküli játékra. Ezekben szerény véleményem szerint 4-5 játékos megelőzi Magyarországon.
A jégkorong játék nagyrészben követel egy mentális felkészülést, ez egy nagyon érzékeny, késhegyen egyensúlyozó dolog, és most ebben látom, hogy Mihály elveszítette saját magát. Ez nem azt jelenti, hogy ő nem lesz jobb, de ennek az egyensúlynak a visszaszerzésében nem egy segítség, ha a szurkolók "anyázzák". De a szurkoló márpedig egy ilyen állatfajta, hogy a pénzéért szeret cézárként viselkedni.
Hajrá Volán, hajrá Mihály!
Pire a legjobb játékosunk. Ha idejönne Jaromir Jagr, vagy egy hasonló élő legenda, és lenne egy 10 meccses sorozata, őt is elküldenétek, mert buták vagytok. Szurkolj a csapatnak, ne támadd, ahol lehet. Hidd el, te is boldogabb leszel tőle.
@Charta77: akkor egy igazi A csoportos ország vagyunk, ha van öt jobb játékos az Árpinál, szerény kis országunkban. :) nincs egy sem, hidd el nekem. Neki az sem használhatott nagyon, hogy a bajnokság kezdetén a Weinstock azt mondta, te egy ütköző romboló ember vagy, az ellenfél játékát kell tördeljed, a pontszerzés az más feladata. Emberünk azon gondolkodott, hogy vajon a mester tanulmányozta-e át a tavalyi statisztikát, tehát ez is kedvét szeghette. persze mentség nincs, össze kell szednie magát, az idén is meg kellene legyen a rájátszás. Hajrá, Volán.!!!!!
@csatoimi: Csató úr! Akkor elemezzük szakmailag Mihály Árpádot fenntartások nélkül!

Egy játékos megítélésénél az alábbi szakmai kritériumok szerepelnek:
- korcsolyázás: Ebben véleményem szerint Roger Holéczy és Kovács Csaba is jobb, mint Mihály Árpád. Ez egy technikai rész, de igen fontos!
- korong nélküli játék: véleményem szerint Martz és Benk is jobb, mint Mihály.
- taktikai feladat végrehajtása: Tokaji Viktor, Vas Márton jobb.
- ütközés: Sofron, Benk jobb, mint ő.
- lövés: Ladányi Balázs, aki után fényévekig nem jön senki. (a kaput sem tudják eltalálni).
- cselezés, szóló: Palkovics Krisztián jobb.
- oda-vissza játékban: Mihály kimondottan gyenge, nem védekezik.
- kondíció: elfogadható, de nem jobb mint a többi.
- mérkőzéseket eldöntő kvalítása nincs, lásd tavalyi EBEL rájátszás.

Előnyei, amiben esetleg a legjobb:
- palánk melletti durva munka
- nem fél a játék alatt kialakuló szituációktól
- a büntetőknél való higgadsága

Egy jó játékos jellemzője az, szerény véleményem szerint, hogy a mellette lévő gyengébb játékosokat jobbá teszi. Erre képes lenne ő, talán a közeg körülötte gyenge.
5 a 4-ben való játékban sokszor nem találja a helyét. De harcossága dícséretes. Ha 5 ilyen játékosa lenne a magyar válogatottnak, akkor sem tudnánk megközelíteni az A csoportos csapatokat. Ahhoz egy háttérstruktúrának kellene lennie. A klubok szervezettsége annak a bányászbéka valaga alatt van, amit most még szerencsétlenségére a vörösiszap is elöntött.

Egyébként, hogy erre rászántam az időmet, az azt jelenti, hogy szerény javaslatokkal segítsük, hogy jobb játékos legyen Mihályból!
@csatoimi: aki tavaly látta Sofit Marcival és Godóval együtt játszani, annak nem volt kérdés, hogy ez a csatártrió messze a legjobb támadósor lehet a keretünkben - az edzőnek mégis több felkészülési meccsbe került, míg meghozta ezt a döntést. Sőt, Sofival az elején nem is számolt komolyan, mert vele is gondok voltak, a teljesítményével épp úgy, mint a hozzáállásával - lásd az emlékezetes farm csapatba száműzést.

Akkor ezzel én sem értettem egyet, de így utólag azt mondom, szerintem az edző nagyon helyesen magasról tett az evidenciákra, és mindenki megküzdhetett újra a saját respectjéért. Ez kemény hozzáállás, de messzemenően profi hozzáállás, úgy gondolom. Senki ne akarjon a múltjából, a reményeiből, a hírnevéből megélni, csakis az számít, hogy amikor kell, mire képes a pályán. Ez alapján brilliáns húzás volt Sofival ezt tenni, mert észbekapott a srác, és azóta élete eddigi legjobb teljesítményét nyújtva az egyik húzóembere a csapatnak.
Én imádom Sofi játékát, és szerintem reálisan nézve is eljöhet az az idő, amikor ő lehet hazánk legjobb, még játszó jégkorongozója - de ha Árpira gondolok, nem kérdés számomra, hogy ő pl. már most olyan képességekkel rendelkezik, amelyeket Sofi talán sosem szerezhet meg (itthon játszva legalábbis ez közel lehetetlen).

Viszont az a helyzet, hogy a lehetőségekkel nem megyünk semmire. A tény az, hogy jelenleg Sofi a csapat egyik húzóembere, nem Árpi, bármilyen ambivalens is ez a helyzet.
Nem véletlen, hogy Godóéké lett az "első sor", nem véletlen, hogy ők kapták meg az edző bizalmát. Árpinak is lett volna esélye a felkészülési meccseken bizonyítani, de finoman szólva is nagyon nem jött ez neki össze. Mindketten tudjuk, milyen remek játékos - így azt is, mennyire messze van a valós tudásától az, amit sajnálatosan hosszú ideje, kb. idán január óta látni tőle. Magyarázat nyilván van erre is, ahogy mindig mindre lehet magyarázatot adni, de jelen helyzetbe ez minket szurkolókat és a csapatunkat nem fogja segíteni semmiben. Eljött az az idő, hogy Árpi már csakis egyetlen módon adhat csattanós választ az őt kritizálókra - megtalálja régi önmagát, és elkezdi úgy húzni a csapatot, ahogy azt egy ilyen játékosnak kell.
Tavaly önmaga szerint is sokszor nem ment neki a játék, millió gondja volt, az edzővel sem jött ki, mégis összeszedett több mint ötven pontot. Mennyi lett volna ez, ha minden jól alakul?
Idén új edző van, tiszta lappal indulhatott, új taktika, ha csak azt tudná hozni, amit tavaly, már rá lehetne építeni egy sor erejét, és nem azzal kellene foglalkozni egy hónap éles meccs után is, hogy akkor most hol is lehetne a helye ebben a csapatban.
Nem utolsósorban talán neki sem lenne mindegy, hogy mire magyra válogatott lehet, milyen játékosokkal milyen csoportban milyen összeszokottsággal tudhat majd játszani. Ahogy az is fontos lehet, hogy ha lehúz egy, a tavalyinál is jobb szezont, mennyivel jobb ajánlatok várhatják majd a szezon végén.

Summa summárum: szerintem itt Fehérváron mindenki bízik abban, hogy bármi is Árpi gondja, rövid időn belül meg tudja oldani, és után arról szólhatnak a hozzászólások, hogy megint milyen zseniáls dolgokat csinált a jégen. Az ilyen-olyan magyarázatok ideje lejárt: ő profi játékos, aki hat tényleg a magyar válogatott húzóembere szeretne lenni, akkor meg kell tudja oldani ezt a helyzetet is. A fórumos dolgokból pedig nem érdemes kiindulni, ezt szegény Csicsónak is mondtam annak idején - mert lehet, hogy hallani öt, tíz, ötven kritikus hangot, de az igazi visszajelzés az, amikor bármi történik, a következő meccsre is kimegy háromezer ember, és tiszta szívvel szurkol bárkinek a csapatban.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Charta77: hát azért ezek elég kemény állítások... kb. minden kritériumnál leesett az állam szépen.
Roger lehet, hogy jól korcsolyázik, de ha a gyorsaságot is mellé teszed, jelenleg kb. Fodorral és Vaszjunyinnal van egy szinten a csapatban. Nem véletlen, hogy ő sem játszik már annyit - szomorú nekem ezt kimondani, mert a felkészülési meccseken Roger óriásit nyújtott, de azóta azt látni, mintha sok lenne már neki ez a szint.

Nem bántva Benk Andrist, mert amit az idén mutat, az előtt le a kalappal, de hogy a küzdeni tudáson kívül bármiben is egy lapon lehessen említeni Árpival - ez kb. komolytalanná teszi az egész hozzászólásod.

A taktikai feladatok végrehajtásában Toki a legjobb? Hát, tény, hogy ritka intelligens játékos, és nagy érték, de amiket rendre megcsinál, azok remélhetőleg nem a taktika részei... mondjuk, hogy Toki jó, de azért messze nem a legjobb. Mást nem tudnék mondani helyette: de ő még ettől sem lesz a legjobb.

LÖvés, cselezés... ezek elég általános dolgok, szakmai kritériumnak nem mondanám. Mert Godó és Palkó tudása ezekben megkérdőjelezhetetlen, de Árpi pll. meg tavaly mutatott olyanokat, amilyeneket még nem láttunk a Volánban, pedig néhányan nem kát éve járunk meccsre. Pl. Árpi lőtt úgy szóló-gólt (nem egyet, és akkor még több ilyen helyzetet is megcsinált magának), hogy a szélről behúzott középre, és szinte a kapus tökéből fonákkal feltette a kapus válla fölé. Nem gyakran látni ilyen megoldást...
A másik, ami tavaly a szezon végére kb. az egyetlen emberelőnyös taktikai elemünké nőtte ki magát - hátulról visszapasz, Árpi keze megvillan, hoszú felső, bombagól. Nyilván azért rá volt ez kijátsszva, mert rossz a lövőtechnikája...

Abba is hagyom, a véleményed tiszteletben lehet tartani, de szerintem ebben a formában nagy hülyeségeket írtál sajnos.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Charta77: ezt az elemzést csak egy olyan ember hinné el, aki ezeket a játékosokat soha nem látta játszani, és kézilabda szurkoló.

csak egy példa, ez a tavalyi statisztika:

1 Arpad MIHALY 23 F 59 24 34 58 10 67 12 1 4 0
2 Krisztian PALKOVICS 24 F 58 27 29 56 3 30 8 1 3 0
3 Balazs LADANYI 11 F 57 13 40 53 1 18 5 1 5

A kaput el nem találó Mihály 24 gólt ütött, Ladànyi meg 13-at. Az egész elemzés sántit, de mobilról most már fájnak az ujjaim, meg értelme sincs nagyon.
@Raon:
Nem a játékosoknak van edzője, hanem az edzőnek van csapata. Az amatőr játékosoknak nem kell edző. Állítólag ezek az emberek nagy pénzekért jégkorongoznak, ezért a tudásuk legjavát, felkészültségüket és alázatukat kell adják! Hiszen ez a munkájuk, mint ahogy a bakternak az, hogy leengedje a sorompót, a szobafestőnek, hogy kimeszelje a szobát és a tímföldgyár tulajdonosának, hogy a gátakat megépítse!

Mihály Árpinak mi problémája lehet az edzővel? Vagy ahogy ezt a mi falunkban mondják: nem a takony eszi az óvodást!

Tiszta szívvel a Volán és arccal a vasút felé!
@csatoimi: Csató úr!
Köszönöm a válaszát, de higgye el, de van a kis hazugság, a nagy hazugság, meg a statisztika, az a legnagyobb hazugság!
Tisztelettel!
@Charta77: Jujjj, ez nagyon fájt!A Benk gyereket /aki egyébként egy szimpatikus srác/ Mihály Árpival össszehasonlítani, aztán bármiben is jobbnak kihozni....Árpi egy nagyon jó kis játékos,egy ideje sajnos formán kívül van, de azért ennyire ne alázzuk!Egyébként a többség a csapatból sokszor szintén formán kívül játszik, csak tőlük talán nem várunk annyit/lásd Fekete, Martz,Kovács,Ackerström,Nagy stb/
@Charta77: na, akkor ezt is megtudtuk. :) vezetik mindenhol és nem ér semmit.
@Raon: A hozzászólásod elég jól fedi az én általam látottakat is!
Amik tények: Árpival valami történt tavaly a rájátszás kezdetekor és azóta nem azt a formát hozza mint a tavalyi alapszakaszban. Hogy ez összefügg az éjszakázással vagy nem, azt csak a benfentesek tudják.
A tegnapi meccsen szerintem igenis hajtott, a kapusos dolgot nem látom annyira negatívnak (még akkor sem, ha büntetés lett belöle), ez észak amerikában része a játéknak, amikor megpróbálnak a másik kapus "fejébe kerülni" (pl. Kanadában mesélték, hogy az elsö lövés simán fejre megy, hogy köszöntsék az ellenfél kapusát...) -> a tegnapi dolog persze lehetett sima "baleset" is...

Az ütközésröl annyit, hogy 1000%-ban váll-váll ellen volt, hogy a srác jeget csókolt vagy nem, azt nem láttam. Viszont láttam már, hogy szabályos ütközésnél a szemvédö-plexi okozott sérülést.

Benk nagyon hajt, nagyon tetszik, csak adjon neki valaki két új kezet.

Orbán játéka is nagyon tetszik, szerintem ö az a 3 fiatal hátvéd közül, aki legelörébb van.

Palkó végre megtalálta a játékkedvéd, remélem meg is marad és visszatér tavalyi formályához.

Az elsö sor nagyon tetszik, remélem bírni fogják sokáig!

Nagy Gergön még nem tudtam kiigazodni, szerintem fényévekkel többet tudna mint amit mutat. Az 5. gólnál szépen odatolta Palkónak a korongot, az tetszett.

Az új srác nagyon jónak tünt, aki tud korizni és korongot osztani, reméljük így folytatja!

Emlékeztetnék minden elégedetlent, hogy mennyit javult az emberelöny kihasználása tavaly óta!!! Ha hátul kicsit kevesebb gólt kapnánk, akkor ennyi PP góllal meccseket lehetne nyerni!

Ezzel Hetényinél is lennénk, szvsz az elsö és a 4. gól az övé volt.

A többinél viszont a hátvédeket kell részben okolni, hosszú sarkok és kipattanók az övék. Az igazság az, ha Vas Marci a 6.-nál nem a kapu elött hanem a hosszún áll, akkor nagy valószínüség szerint gól sem születik, mert akkor az ellenféllel lett volna elfoglalva.
Tudom könnyü a duma kintröl, de a 3 szabályomat a kapu elötti munkáról még mindig tartom...
nem értelek benneteket, folyamatosan bűnbakokat kerestek... ha valakit nem Palkovicsnak hívnak, egy gyengébb széria után már a fejét követelitek
ha tavaly tudtátok Árpit ünnepelni, legalább egy kis időt adjatok már neki, hogy megtalálja az igazi formáját, szerintem nála jobban senki sem szeretné, ha tudná hozni a meccs/pont átlagot
ha idáig hozta volna valószínűleg nem a barátnőjéről és éjszakázásokról szóló "jól értesült" dolgokkal lenne tele a fórum...ehhh
majdnem cifrábbra sikeredett, de próbáltam visszafogni magam
@Charta77: attól, hogy magázod Imit, még nem lesz hitelesebb a mondandód:P
egyébként pedig hidd el, tényleg Árpi jelenleg a legjobb hazánkban pakkot kergető játékos
@Theutus: tök igazad van abban,hogy felesleges bűnbakot keresni bármire is!Főleg egyelőre.Az is teljesen jogos,hogy vannak aktuális formák,de éppen ezért az már elég vicces,hogy (és nem csak te)ilyen dolgon vitatkoztok,hogy ki a legjobb játékos!!?? Ez most komoly?? Én a Volánban láttam először Mihály Árpit és nagyon meggyőző volt az első szezonban,de most még nem az. És akkor mi van? A Palkónak is emlékszünk gyengébb időszakára. A Vas Marci az egyik kedvencem,de nem játszott nagyot most pénteken. Nem nagyon értem, hogy hogyan lehet valakiről azt mondani, hogy Ő a legjobb, vagy sem.. Van amiben Mihály jobb pl. Palkónál és biztos fordítva is igaz. Nem mindegy? A lényeg,hogy jobban kell biztatnunk Őket, amikor hullámvölgyek vannak. Márpedig azok időnként a legprofibb csapatoknál is előjönnek. Charta77
"szakmai" hozzászólásán tök felesleges csámcsogni,mert szerintem teljesen vakon van.
PL. Engem egész jól elszórakoztatott ezzel az aprólékos áltudományossággal. Köszönöm neki.
@csatoimi:
Rájátszásban hány pontot csinált?!
Jasin szindróma!
Ahelyett,hogy fényezed a kis kedvencedet,inkább,nevelnéd!Lehet,mindenki jobban járna.Nem a képességeivel van baj,inkább a mentalitásával.
@Theutus:
Jelenleg legjobb?Ahh!És ezt mi alapján osztottad ki?A múltbéli eredményei alapján?Mert idén még semmi extrát nem nyújtott!
@Raon:
Most végre elárultad,mennyire értesz ehhez a játékhoz!))
Ami nem baj,csak ne osztanád ennyire az észt!))
@kerusz: Ezt értem, én is igy gondoltam, de mi van akkor, ha a két csapatnak egyszerre van meccse? Szted ki tud állni a farmcsapat?
én azért szeretem ezt a fórumot, mert feltűnnek ilyen ékszerek, mint Charta77 vagy tudatlan10 ...
jól szórakozom azon amit írnak, de leállíthatnák magukat egy idő után, mert hamar kijön a "szakértelmük", és az meg már fájdalmas:)
@kerusz: Szerintem, ha egy más bajnokságban eltiltanak valakit az miért lenne probléma, ha máshol játszana. Gondolj bele más sportoknál, Nemzetközi szereplésnél eltiltanak valakit pár meccsre attól függetlenül a hazai bajnokságban a csapata rendelkezésére áll. A 15 fős szabály pont ezt és az edző szankcionálási lehetőségét korlátozza.
Üdv
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
@csatoimi: Imi tavaly Tolvalen volt a rossz ember, most Ulf. Nehezen hiszem el hogy minden edző rossz csak Árpi a szuper. Ezek után szerintem benne is van hiba. tudod a vitáink soha nem a személyek ellen, hanem a CSAPAt-ért történnek.
Üdv
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
@tudatlan10: Még szerencse, hogy ritkán "hála valakinek", de itt vagy nekünk te, hogy oszd az észt.
@Charta77: jól kiszedted a lényeget. :)

@canuck: remek meglátások, jó, hogy megírtad őket!

@tudatlan10: :dob a rajongónak egy kockacukrot:

@kiralyfi: ez úgy az igazi, ha az ember rákattint az illető nevére, kijön a blog.hu-s adatlap, megnézzük az aktivitást, és átfutjuk, hogy az illető a közelmúltban mikor, hol, miket írt meg... ilyenkor egyből teljesen lesz a kép.
Azt mondjuk én sem fogom megérteni, miben bíznak azok, akik úgy írják meg a véleményüket, hogy csak a minősítés van benne, a miértek nem. Bár Charta77 hozzászólását látva tény az is, hogy ez néha kevésbé kockázatos. :)

@benö51: teljesen igazad van. Szerintem ezt persze kerusz is pontosan értette már az elejétől kezdve.
Viszont senki nem fogja elismerni, hogy az előrelépés szempontjából ez lenne a legértelmesebb megoldás, mert a klubok pillanatnyi érdeke nem ezt kívánja. Már most is folyton megy a sírás, ha lejátszanak páran az EBEL keretből, mert akkor mindjárt nincs papírforma győzelem. Képzeld, mi menne itt, ha mondjuk a magyar csapatok a mostani szankció miatt megkapnák két hétre Árpit ellenfélnek.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@csatoimi: itt most nem számít a statisztika?

csatoimi 2010.10.09. 23:27:58
itt meg számít?

@Raon: LÖvés, cselezés... ezek elég általános dolgok, szakmai kritériumnak nem mondanám.

Nem? Legközelebb megyek svédbe, akkor hozok neked oktató filmeket erről. Hogyan tanítják a gyerekeket. Hidd el, elég komoly dolog ez! Ehhez mérhetően komoly még az előre-hátra játék.
De vannak a korcsolyázásnak olyan apró részei is, amire a magyarban nem is tudunk külön terminus technikust, csak korcsolyázásnak nevezzük! Ezekről mind külön elemzések vannak, részeleteiben tanítják!
@budapestijeti: " Kemény fiú, nem basztatni kell, hanem segíteni! " Én b.sztatom ??? Bravó !!!! Segíteni nem tudok, mert sem csapattársa, sem pedig edzője nem vagyok ! Sőt, még haverja sem !!! A szurkolók sem tudnak mindent megoldani, Árpi problémáját sem. Azt első sorban neki, illetve az edzőnek kell megoldani. A szurkoló jelen esetben annyit tehet, hogy nem rúg bele „ még egyet.”

@banyszi: " sorozatos durvaságokat követ el. " ( Kár, hogy nem sakkozó lett belőle... ) Javaslom, nézd meg az eddigi összesített statisztikáját, vagy kisérd figyelemmel a mérkőzéseket. Más lesz a véleményed róla ebből a szempontból.

@Charta77: " korcsolyázás .... technikai rész ... " Ezek szerint holnaptól a hokit ping-pong labdával fogják játszani ! Ilyen hülyeséget itt a blogon még nem olvastam. Vannak még csodák…
@miki78: igazad van, ezt itt hülyén fogalmaztam meg. Késő volt már nekem tegnap, elnézést.
A lövés-cselezés természetesen szakmai kritérium, de úgy, ahogy az úr használta őket, nem az, csak ennek egy kisebb metszete. Palkó is tud olyan cseleket, amelyeket senki más - ahogy Sütinek is vannak ilyen védjegyei, és Árpinak is (példát is írtam rá). Ebben a formában mi értelme van összeetni, hogy melyik a jobb?
Lövésben Palkó a köténykirály, Godónak van a legjobb kapáslövése, Süti fonákjai szintén emlékezetesek, ahogy Árpi bombái is.
Ez alapján mindkét kategória általános szemlélettel lett ideterítve - szakmai szemmel legalábbis azt itt leírtaknál sokkal részletesebb és mélyebb elemzés adja ki a lövés és cselezés kritériumait.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: na jó, persze. De éppen ez a vita rámutat arra, hogy nem lehet valakiről kijelenteni, hogy messze a legjobb! Főleg, ha van mondjuk 10 kategória és abban majd mindegyikben van hozzá hasonló, vagy egyesekben jobb! Árpitól pl. nagyon nem emlékszem távoli bombagólra, egy jó kapáslövésre...
Amúgy is szerintem elég sértő a többi játékosra, akik egyszer már az A csoportot is megjárták, hogy kijelentse valaki azt, hogy nálatok mind messze jobb az "én Árpim"! Ez egy csapat, ahogy Te is és sokan mások leírták, nem ez a megoldás, amit Csató Imi csinál itt. Az állandó fényezés és az edzők fúrása meg sokaknál - nálam is - ellenszenvet generál.
Egyébként ha a Volán tényleg egy jó közösség, akkor a többi játékosnak is kellene segítenie Árpit, hisz mindenki érdeke, hogy hozza a formáját.
Amúgy Csató Imi tudna rá válaszolni, hogy mi van az állampolgársággal? Akar ő válogatott lenni a hazai VB-n?
@Jégkorong: Én meg ehhez hasonló értelmetlenséget nem olvastam még itt!
Most tényleg azon megy a vita, h ki a legjobb a Volán-ban? :-)
@miki78: miki78 meg mindenkibe beleköt... :-D
@miki78: az erdélyieknek Mihály, a fehérváriaknak most már ( + Csicsó )Palkó,stb... Ezzel nincs is probléma, így van rendjén a dolog. A cigány is a maga lovát dícséri...
@sutyi2: miért szerinted a @Jégkorong: amit írt, az értelmes? mi köze a korcsolyázásnak a ping-ponghoz? :) lehet, hogy én nem ébredtem még fel, de nem értem...
@miki78: " Én meg ehhez hasonló értelmetlenséget nem olvastam még itt! " Mire gondolsz ??
@Jégkorong: Ez így van rendjén, de ez nem szakmai, hanem érzelmi érvelés. Világos, hogy ez itt keveredik. Ezért van edző, mert nála - elméletileg - a szakmai érv számít!
@miki78: a korcsolyázás nem technikai rész !!! Még én vagyok értelmetlen...
@Jégkorong: hogy jön ide a ping-pong? Nem értem :(
@miki78: még ha igazad is van az ő hozzászólásának egy részének kritizálásában, akkor sem értelek. Mindegy, nincs baj, csak tényleg nem értem.
@Jégkorong: szakmai kritériumot írt szerintem, nem technikai részt...
@sutyi2: Mit nem értesz? Ezt most én nem értem.
Még egy dolog a "Ki a legjobb?" témához, és lépek... Mára már a Volán-ban posztokra szedve se lehet egy legjobbat kiemelni sztem. Hátul Toki a legrutinosabb és talán a legjobban passzoló védő, de Kranjc támadásban sokkal többet hozzátesz, Durco valahol úgy érzem a kettő között van. Elől meg Sofi a Terminátor, nincs elveszett zsuga, és gyors, erős, Godó a bombázó és passzkirály, de nem túl gyors már és nem védekezik tökéletesen, Palkónak ha megy, akkor a legjobb, ha nem, akkor "csak" simán jó, de van olyan is, h nem megy neki, Árpiban van sok lehetőség, de most vmi zavarja, és nem jön ki neki, és még sorolhatnám...
@miki78: megpróbálom még egyszer. @Charta77: " korcsolyázás .... technikai rész ... " Ezek szerint holnaptól a hokit ping-pong labdával fogják játszani ! Magyarán, hülyeség ez az állítás...
@Jégkorong: És miért az? Nem kell tudni korcsolyázni a hokihoz? Vagy a ping-pongban kell korcsolyázni? Tényleg nem kerültem közelebb a mondandódhoz..
@miki78: @Charta77 azt állította fentebb, hogy a korcsolyázás technikai rész. Én meg azt mondom, hogy nem. Amennyiben mégis igaz @Charta77 állítása, akkor holnaptól a hokit ping-pong labdával fogják játszani !))))
rengeteg ország hokiját követem, sok csapat szurkolói fórumát is, de még ennyi gyalázkodást nem láttam, ahol ugyanazon csapatok szurkolói egymást saját csapatukat, játékost vagy játékosokat időnként a szurkolást. Remélem tényleg Pire elmegy és az összes fiatal, aki még teheti, nem érdemeltek ti semmit :D. Többet egy volán meccset se fogok nézni, mert még ennyi közöm se akarom, hogy legyen ilyen emberekhez, s még folytathatnám de inkább kimoderálom magam. Sok játékosmegfigyelő...
@Jégkorong: Én nem akarlak más helyett megyőzni, de szerintem igaza van. Minden gyereket előbb korcsolyázni tanítanak meg. Kérdezd meg Kercsót! A korcsolyázásnak van egy technikája. Ezt kis korban tanítják a gyerekeknek, ha nem tanulja meg, az soha nem fog hokizni. Nekem is van olyan közeli ismerősöm, akinek a kisgyereke hokizni jár, pontosan tudom, hogy ezt hogyan tanítják!
@Jégkorong: ne foglalkozz miki78-al, nagy a rutinja ebben, híres kötekedő. :)
@miki78: ha akarna sem tudna válogatott lenni, 2011 szeptembere előtt.
@csatoimi: Ok, köszi! Hidd el a kritika ellenére, mint magyar hokiszurkoló, fogok neki szurkolni!
@miki78: más a korcsolyázás, más a technikai rész ( olvasd vissza Charta77 hozzászólását fentebb !!! ); továbbá megint más a koritechnika. Ha koritechnikát írt volna, akkor értelmezni lehetne a korábbi hozzászólását. Így ebben a formátumban, hogy "a korcsolyázá egy technikai rész" továbbra is hülyeség. Kiszálltam !!!
Azert en kivancsi vagyok h a sok hozzaerto kozul, ki az aki legalabb korizni tud :)
Amugy durex26-nak van igaza. Ez SZANALMAS!
Nem nagyon szoktam hozzászólni, de most muszáj... Eléggé meddővé vált a vitátok srácok. Egy kérdésem lenne csak azokhoz, akik jobban ismerik Árpit:
Mikor látjuk újra a régi, ponterős Árpit a jégen?
Tisztelet mindenkinek.
Ez egy csapat játék, az egység a lényeg nem az egyén, ezt már Al is megmondta:

www.youtube.com/watch?v=pOW9FYwRsyk
Elnézést kell kérnem a blog szerkesztőitől, továbbra is fogom olvasni, de csak a fő cikkeket, mert a hozzászólások, hát elképesztő. Néhányan saját kijelentéseikkel hazudtolják meg magukat. pl. Toki nem a legjobb, igaz nem tudok nála jobbat, de nem a legjobb!/EBEL statisztika szerint: 3.helyezett a bekkek között gólpassz szerint/ Hát akkor mi? Ha én nem tudok valakinél jobbat, akkor ő a legjobb.Mindegy, mert itt úgy látszik csak az a menő, ha valakit,azaz mindenkit lealázunk.Azt gondolom, hogy az a legnagyobb "hibájuk"/Toki,Balu,Mihály stb./, hogy nem Fehérvár nevelésű. Ez azonban nem az Ő hibájuk, de most érte dolgoznak, és ez a hála? Miért az első sor a legjobb?, mert 20 éve együtt vannak, sort alkotnak,egységesek. Palkónak, Mihálynak nincs társa! Amit megtudnak oldani egyedül, szólóban, az ér csak pontot.Persze, a hibákból tanul az ember, de, hogy csak a hibákat felhozni? Szánalmas. Köszönöm a fiúknak az izgalmas meccseket, és bízom benne, hogy leszünk jobbak, mert igenis jók, és 3200 szúrkoló nekik drukkol, és elenyésző azok száma, akik csak aláznak, de ha őket ez boldogítja, legyenek boldogok és kielégültek. Mindenkinek szép napot!
Azt hiszem, az ilyen-olyan kritikák mellett a legalja az, amikor a kritikákat kritizálja valaki, mérsékeltebb-egyértelműbb hisztik kíséretében. Főleg a teátrális-komolydrámás kivonulások a kemények, pláne, hogy gyaníthatóan nem tizenkétéves lányoktól származnak. Emberek, pár nem tetsző hozzászólást tényleg érdemes ilyen komolyan venni? :)

Halkan csak annyit kérdeznék: ha most felírom a neveket, akik megígérték, hogy SOHA többet nem szólnak az efféle dolgokhoz, de legközelebb esetleg mégis megteszik, szabad kérni, hogy nyilvánosan kérjenek bocsánatot, amiért megszegték az itt adott szavukat? Ha már szent elvekről beszélünk, ne hagyjuk ki ezt sem.

@HAJNAL: Lehet itt lovagolni a szavakon, de ha valaki nem csinálja jó, szerintem meg az a szánalmas. Tudod a legjobb az egy ember. Ha valaki jó, de nem tudunk nála jobbat, az - döbbenet, milyen mélységei vannak a magyar nyelvnek! - azt is jelentheti, hogy többekkel együtt van ezen a szinten. A kielégülésről meg annyit, hogy neked meg ezek szerint ehhez az kellett, hogy félreérts, ezen elképedj, majd ítélkezz. Mindenkinek másra moccan a pöcögtetője, ez van. :)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: hehe, egész nyugodtan, de ha kitartó leszek beveszel a kőrbe? Kicsit kilógok ugyan, hogy van magánéletem, és korcsolyázni is tudok, de lapulok majd csendben ugyanazon a helyen a csarnokban, és leslek amint magabiztosan "megfigyeled" minden játékos cseréjét, éjjelente meg a magánéletüket, és éljenezni fogom minden szavad. Faragj belőlem is embert ;)! Egyébként nem teátrális inkább bús, szomorkodó kivonulás.
@durex26: nem rossz, nem rossz, kicsit képzed még magad, és összejöhet ebből egy tisztességes adag irónia is. :)
Ennél sokkal magasabb labdák vannak az itteni bejegyzéseimben - el kellene dönteni, hogy akkor most le akarod csapni őket vagy búsan kivonulsz, de most aztán már tényleg.
B terv, hogy veszünk egy nagy levegőt és kezdünk egy tiszta lapot. Tudom, nincs magánéletem, így nekem könnyű, de szerintem akkor is ez utóbbi lenne a jobb megoldás.
@Raon: azt nem mondtam, hogy nincs Neked ;) de örülök van még lehetőségem :D. Szóval, akkor szerinted mi változott Pire játékában? vegyünk szépen sorba őket, hátha én is megértem.
@durex26: jogos, tényleg nem mondtad. Lehetőséged pedig miért ne lenne, az efféle "fórumoknak" az szerintem információcsere a lényege és értelme - és baromi unalmas lenne, ha mindenben mindenki mindig egyetértene. :)

Igyekszem összeszedni mindent újra.
Árpi a tavalyi formájához képest szerintem mintha egy másik játékos lenne. Sokszor elpattan tőle a korong (ami korábban szinte tapadt hozzá), a cseleit rosszkor, rosszul húzza meg (azokat is, amelyek tavaly mindig bejöttek). Látványosan lassabb, mintha nem lenne meg a kellő lendülete. Kevesebbet vállal fel abból a fizikai hokiból a támadóharmadban, amelyben szerintem ő volt a legjobb tavaly. Az akarását én nem szeretném kétségbevonni, de nekem valahogy úgy tűnik, látványosan kevesebb küzdést mutat, kevésbé akar már a legjobb lenni. Kevesebbet beszél és mutogat a jégen, és eleve kevesebbszer próbálja meg azokat az egyedi megoldásokat, amelyeket tavaly csak ő mutatott. Nem látni rajta azt a tüzet, hogy amikor válságos helyzetben van a csapat, menne előre, darálva a jeget, hogy húzza maga utána többieket. A legfájóbb, hogy mintha már fásultság látszódna rajta, ami szerintem egyenest aggasztó, mert ilyenkor már nem ötven százalék az esély arra, hogy még nálunk játszva ki tud lábalni ebből a hullámvölgyből.

A fentiek némelyikében egy-egy meccsen jobbat mutatott, de összeségében így is messze elmaradt a tavalyi énjétől. Szerintem ez minden itteni diskurzus alapja.
Emellett a fentiekből logikusan adódóan idén sokkal kevesebbszer kerül helyzetbe, sokszor alig lehetett észrevenni, hogy játszik. Az egy érdekes kérdés lehet, hogy ezzel a játékával mennyire van hasznára a csapatnak - egyértelmű, hogy még így is, sokkal rosszabb lenne, ha egyáltalán nem játszana, de szurkolóként szerintem ezt a tavalyi meccsek után közel lehetetlen ilyen higgadtan és így értékelni. Minél fanatikusabb az a szurkoló, annál inkább.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@durex26: Elnézést a szóf**ásért, de még valamit szeretnék egyértelműsíeni. Tisztában vagyok azzal, hogy a látszat rohadt egy dolog, és egy ilyen közeg nem a legalkalmasabb arra, hogy mindenkinek átmenjen, mit hogyan miért akar az ember. Részemről pl. hiába igazság és válaszkeresés, jószándék és véleménycsere lenne a lényeg, ha ebből csak észosztás, frankónmegmondás és öntömjénezés látszik. Ezekkel sajnos nem tudok mit kezdeni (szerintem nem is lehet), és bár a humor/az ilyen kísérlet sem a legjobb reagálás, szerintem még mindig kevésbé problémás, mintha halálosan komolyan venném az ilyen-olyan sérelmeket. Bármilyen hihetetlen, engem általában nemigazán érdekel, hogy adott esetben nekem igazam van-e vagy sem - az annál inkább, hogy adott kérdésben a hozzászólók véleménye szerint mi az igazság (és alapvetően ez sarkall a hosszabb hozzászólások, nyilvánvalóan szubjektív elemzések és véleménykifejtések megírására is). Ha ez épp egyezik azzal, am it én írta, az jó. Ha nem, akkor megint tanultam valamit.

Tehát ha itt és most ebben a témában hülyeségeket írtam, mindenkitől elnézést kérek. Nekem is a válaszkeresés a célom, és soha nem állt szándékomban iderondítani.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Árpi, azokra gondolj, akik szeretnek, akiknek példakép vagy...le kell írnom Nátán üzenetét a kórházból:

Hajrá Mihály Árpi, kitartás és ne foglalkozz senkivel!
süti beállítások módosítása