HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Flinta Botond előrelépett az EBEL-ből

2010.10.04. 21:43 F. Kapus

A Vasas ellen idegenben, hosszabbításban elért győzelem után ismét a HSC Csíkszereda áll a Mol Liga élén. A bajnokság kiegyensúlyozottságát jelzi, hogy a HSC első öt helyezett elleni hat mérkőzése közül öt egygólos különbséggel végződött, a maradék kétgólossal. Az EBEL-ből a Mol Ligába visszatérő erdélyi hátvéddel, Flinta Botonddal beszélgettünk, aki arra is vállalkozott, hogy eddigi tapasztalatai alapján röviden értékelje a kilenc csapatot.

"Nem sikerült beverekednem magam az EBEL-keretbe, remélem, nem elsősorban a játékommal volt baj, hanem azzal, hogy négypontos játékos voltam – vágott bele a 23. születésnapját ünneplő védő. – Sokat voltam távol, kicsit hiányzott is a családom, az otthoni légkör, jólesett visszatérni Csíkszeredába. Nem tekintem visszalépésnek, sőt, előrelépésként élem meg, hogy a megerősödött Mol Liga egyik élcsapatban játszhatok. Itt sok jégidőt kapok, és mert még sokat szeretnék fejlődni, ez fontos most számomra."

Ehhez sok segítséget nyújthat a svéd edzőn kívül a nagyon nívós csíki idegenlégiós-garnitúra. "Ezektől a játékosoktól csak tanulni lehet. Egy olyan hokis, mint Vaclav Novak, aki az Avangard Omszkban is megállta a helyét, rengeteget tud a jégkorongról. Lubomir Hurtaj, aki jól lát a pályán, és kiválóan irányítja társait, szintén ilyen. Ezeket a dolgokat kell figyelnünk, megtanulnunk, amit lehet. Jó ilyen társakkal játszani, felnézünk rájuk. Eközben az is nagyon jó, hogy versenyhelyzet van a csapaton belül a minél több szereplési lehetőségért, ez hajtóerő mindenkinek." Flinta megerősíti, amit a szurkolók is érzékelnek: kiegyenlített bajnokság körvonalazódik idén.

Ahogy mondja, minden csapatnak megvannak a maga sajátosságai, taktikái. "A Miskolc alapos csapat, amely nagy meglepetésre készül ebben a szezonban. Jó taktikával játszanak a meccseiken, tudják, mit akarnak, több jó soruk van, elég jól összeálltak. A Dab.Doclerről tudjuk, hogy nagyon jó játékosokból áll, a helyiek húzzák a csapatot. Légiósok terén nem erősödtek, és egy kicsit a csapatjátékuk is gyengébb egyelőre, mint tavaly lehetett. Az FTC-nek még össze kell állnia. Nagyon jó neveket igazoltak, néha jól is játszanak, de nem sikerül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtaniuk. Ettől függetlenül a végére kiválóak lehetnek.

A Fehérvár fiatal és lendületes, eredményeiktől függetlenül jó játékot játszanak. Bár rutintalanok, bárkinek bármikor meglepetést okozhatnak. A Vasas a Mol Liga címvédője, talán van rajtuk valamilyen nyomás emiatt. A sok távozó ellenére nem látszik, hogy rosszabbak lennének, mint tavaly, ismét odaérhetnek a végére. Az UTE nagyon fiatal, bevallottan a jövő csapatát építik, ebben a szezonban komolyan még aligha tudnak beleszólni a dolgokba. A Brassó is jó, de nem tudom, képesek lesznek-e odaérni a végén a legjobb helyekre. Bárkit legyőzhetnek, bárkitől ki is kaphatnak. A Steaua lelkesen játszik, ha az ukrán játékosokat honosítják, a felszabaduló légióshelyeket betöltik, akkor a rájátszásra veszélyes ellenfelek lehetnek.

A végén beszélek magunkról is. A HSC Csíkszeredának össze kell kapnia magát. Elvárás velünk szemben, sőt a magunk elé állított cél is a Mol Liga-győzelem, de nem lesz könnyű dolgunk. Most hiába vezetünk, hullámvölgyben vagyunk. De ez a csapat képes megújulni, és meg tudja nyerni az idei bajnokságot."

21 komment

Címkék: mol liga flinta hsc csíkszereda

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szóljanak helyettem az okosabbak
Mi ez a HC-s kép? Nincs HSC-s?
De hatásvadász cím, istenem...
@Puckman Éliás: vasárnap elkészült, de még egy kis fotósop vár rá, hamarosan meglesznek az idei képek
@Vincenzo90: ez nem a Te feladatod...ez a Fügéé (Fugeute) :-)))
@Ringleader: Fugeute csak meccsnapokon nem adhat címeket. Ma pl. adhatott volna, de már holnap van, és jönnek a meccsek :)
@F. Kapus: Mi ez a tiltás meccsnapokra?
@Borsy: Meccsnapokon nagyon elfogult vagy disznó címeket akar látni Fugeute minálunk. Szerencsére nem meccsnapokon pedig eszébe sem jut címjavaslatokkal bombázni minket :)
@F. Kapus: Ezek szerint az esély látszata van csak Fügének megadva arra, hogy címet adjon. Ügyes... ügyes :)))
@Zsootika: Egyáltalán nem, de őt csak a lilák sorsa izgatja. Pedig tegnap is adhatta volna ezeket a címeket: "Lila jégen vezet edzést az egykori ződ játékos", vagy "Az UTE által két éve legyőzött csapat légióst vett", "Csíkba szerződött a védő, akiről Borba két gólt lőtt", "9-et kapott az a csapat, amelyik csarnokába újpesti még nézőként sem jut el" :)
izé...khm, nekem a főcímről Bill nyilatkozata jutott eszembe, tudjátok amelyikben azt nyilatkozta, hogy a Mol liga gyengébb a szlovén ligánál

www.freevlog.hu/play?v=u4bf925e61a361
@Vincenzo90: Teljesen egyetértek!
Bármennyire is emelkedett a MOL Liga színvonala,azért még nem az EBEL .Mindazonáltal maximálisan helyeslem Botond döntését:szerintem is jobb,ha itt rendszeresen játszik, és többet van jégen,minthogy tarcsizzon Fehérváron.
A Macikkal kapcsolatban elmondottakhoz csak annyit,hogy a deklarált és elsődleges cél a négybe jutás,aztán már beszélhetünk a készülő nagy meglepetésről.A "kis lépések politikáját"szem előtt tartva,ma nyerjünk a farmcsapat ellen idegenben,s ha jól alakul a Fradi-Vasas,akkor csoszogjunk fel a dobogóra!
HAJRÁ MACIK!!!
Ui:ma egy kicsit szurkolok a Fradinak!Csináljanak egy nagy gólkülönbségű döntetlent és hosszabbításban verjék a Vasast!Majd nézem a tévében és imádkozok.
"Istenem(ha vagy)tiszta lelkemből(ha van)kívánom,hogy így legyen!"
@eszel59: milyen az a nagy gólkülönbségű döntetlen? :)
@Grumpy: Milyen milyen,jajj már például: bruttó 33 - nettó 33,az apeh levonása után már megis van a nagy különbségű döntetlen :-)))
@Vincenzo90: @eszel59:

flinta azért érzi úgy, hogy előrelépett, mert az ebelben nem sok lehetőséget kapott, a mol ligában meg kap, és olyan játékosoktól tanul, akik nagyon jók. és hát mi tagadás, egy novak vagy hurtaj tényleg nem kispályás, elég ránézni a múltjukra vagy akár a liga kanadai táblájára. de hiszen ez benne is van a szövegben szó szerint.
@AG 2.0: Nem kell magyarázkodni, már két éve meccsre járnak :D.
@durex26: nem ez a lényeg, hanem aggasztó az állandó rosszindulat feltételezése és a legalább 8, de inkább 12 évnyi magyaróra-hallgatás teljes eredménytelensége
A hétvégén saját szememmel győződtem meg arról, hogy Hurtaj és Novak mit tud. Hát kicsit kilógnak (felfelé) a ligából. Ezekre a légiósokra érdemes pénzt áldozni!
Amúgy sok sikert Flintának!
@Grumpy: Ez egy mezei sútka volt...
@exL:1: így is jó,bár alapban én a kövtkezőre gondoltam: 9:9,félidő fél kilenc(vazze,itt harmadok vannak..!-akkor 3:3,3:3,3:3,a jó magaviseletért kapott büntetési tételt csökkentő harmadolással negyed három,hosszabbításban háromnegyed 4kézláb,...mostanmá'belegavarotam,mint czirmozs cicca az házi cérnába,valamejlyig jo,oszátok be!)
@eszel59: Ne igyál ennyit munkaidőben!!! :D:D:P
süti beállítások módosítása