HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A traumatológián találkozott a két sérült

2010.09.28. 08:18 F. Kapus

"Törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb utolér a sors, egy szavam nem lehet, legutóbb tíz éve voltam hasonló helyzetben, akkor a szemem sérült meg" – mondta blogunknak Hoffmann Attila, akinek az UTE elleni pénteki mérkőzésen két helyen eltört az állkapcsa. Az esetnél Fodor Zoltán ütője találta el Hoffmannt, az UTE fiatal csatára is a jégen maradt, neki a bokája sérült. Mint mondja, még mindig alig akarja elhinni, hogy egy rossz mozdulatával ilyen súlyos sérülést okozott ellenfelének. Nagyon rossz érzés, magyarázta az utánpótlás-válogatott keret tagja. Megmutatjuk az esetről készült videót.

"Hál istennek nem kellett műteni az állkapcsomat, és egy fogam sem esett ki – mesélte lassan, de a körülményekhez képest érthetően Hoffmann Attila a telefonban. – Alul és fölül is összedrótozták a számat, így nehezen tudok beszélni, még csak most tanulom csukott szájjal kiejteni a szavakat. Öt hétig így maradok, ebből az első három héten szinte nem is mozoghatok. Utána elkezdhetek óvatosan szobabiciklizni, és amikor letelik az öt hét, akkor még legalább kettőre szükségem lesz, hogy visszatérjek a jégre. Öt hétig nem ehetek szilárd ételt, így most levesen és egyéb folyadékokon élek. Erre még át kell állnom, mert szokatlan. Gondolom, sokat fogok az erőmből és a súlyomból veszíteni. Vitaminokkal próbálom úgy-ahogy szinten tartani magamat.

Arra emlékszem csak az esetből, hogy eléggé fáj az állkapcsom, és hogy nagyon erősen vérzek. Édesanyám vitt a kórházba, mert nem szédültem, ezért nem kértem mentőt. Először a traumatológiára mentünk, ahol találkoztam az esetnél megsérült fiatal UTE-játékossal, majd átmentünk a szájsebészetre, ahol összedrótoztak. Nagyon sajnálom, hogy ilyen hosszú ideig nem tudok a csapattal lenni."

51 komment

Címkék: ftc ute fodor zoltán mol liga hoffmann

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Segítsen valaki mit, mikor kell látni?
Továbbra is tartom a véleményemet.

Más: Vychodilról is lesz majd videó? :)
@peterszky: Elnézést hogy nem vagyok naprakész belőled, de mi volt a véleményed korábban? :)
Más: nem tudom :)
@F. Kapus: A reakciókból ítélve sokaknak nem tetszett és azt mondták, addig ne ítéljek, amíg nem láttam a videót. Na most láttam. A rendőr sérülése az "eset" után történt, előtte kétszer is úgy mozog a kéz. A videó csak megerősített abban, hogy jól emlékeztem, mi történt.
@F. Kapus: Én sem értem segítenél?
Vagy valaki hozzáértő.
Most nem elemez a Beck Péter?
@peterszky: Hm. Azt kell mondjam, hogy valószínűleg tévedtem és valóban nem Fodor a bűnös.

Érdemes figyelni Tolnai mozdulatát.
@peterszky: Milyen mozdulatra gondolsz? Én nem láttam semmi furcsát! Pontos idő hol (perc:másodperc)?
@forestjr: nem értem a "rendőr" szót itt :( ????
@forestjr: A FTC-UTE mindig is az osztályharcról szólt. Csak azt nehéz eldönteni a két csapat fenntartói múltja alapján hogy ha Fodor rendőr, akkor Hoffmann bogyósgyümölcskertész, kombájnos, Torgyán-fattyú, vagy netalántán szántó-vető-arató-e. Természetesen a paraszt szót a pejoratív értelem miatt nem szívesen használnám.
@Sanyo, aki nem japán: Ja, és természetesen Hoffmann Attilától peterszky nevében is elnézést kérek, és gyors-teljes felépülést kívánok.
@forestjr: Húszegynéhány évével komoly történelmi tudással, tapasztalattal rendelkezik. Ez náluk hagyomány, mint a plexirázás, apáról fiúra száll.
@marhahusi: Viccelt a srác, pedig ennek a topiknak nem erről kellene szólnia.
@forestjr: ja, ahan, csak nem értem a viccet :) azt hittem Rencz-ről beszél, aki ott sem volt.
@peterszky: Reálisnak érzed, hogy azzal a mozdulattal két helyen törte el az állkapcsát?
Mert ha igen, kíváncsi vagyok ebből mit hoznak ki a szöviben?
Kellet volna ezt látnia a bírónak? Ha jól látom az alapvonalon áll bár Hoffmann háta mögött.
Mert ha jól hallani magas botért kér a padra embert.
Jobbulást mindkét játékosnak! :/
@Hockey_Fan: 04 mp és az ismétlés 14 mp
Nem kizárt, hogy az igen művelt, UTE etalon Tolnai a sérülés okozója!
Mindenesetre érdekes, hogy Fodor még éppen csak utoléri Hofit, amikor az már a fejéhez kap!
Fodor: "Mint mondja, még mindig alig akarja elhinni, hogy egy rossz mozdulatával ilyen súlyos sérülést okozott ellenfelének."
Lehet, nem véletlenül gondolja?
@Iceblack: Aha.... itt bizony a Tolnai csapott oda egy nagyot, ebből a felvételből szinte biztosan megállapítható, miután a 13-as Fradistát elgáncsolta előtte!

Így viszont már nem lep meg annyira a dolog, sajnos Tolnai játéktudásában és mozdulataiban az ilyen sérülésveszély mindig benne van.
@Hockey_Fan:

Nagyon remélem hogy a következő mérkőzésen mondjuk Vychodil vagy Linus belegépeli ezt a férget a jégbe!

Egyébiránt ilyenért nem járna eltiltás drága tolnainak?
@Uteapu: Számodra a történelmi tudás az évekkel egyenlő? Lehet hogy többet tud a történelemről mint Te valaha is tudni fogsz... Biztos jó nagyképűnek lenni?
2009 január 3. "Valaki" a zöldektől bottal szétbassza Sikorcin kezét, hetekre kivonva őt a játékból. Többen Hoffmann munkáját látják ebben.
De nem tartanám ízlésesnek ideidézni peterszky nagyívű gondolatát a bűnről és a bűnhődésről.

Akkor kapott valaki eltiltást?
@Mr. Whisky: Lehet,hogy tanulta én viszont sokat éltem benne. Biztos jó ostobának lenni? Hát nálad sem kell a Mount Everest- re menni, hogy érzékeljük a mélységet.
@Iceblack: @Hockey_Fan: én legalább 20x megnéztem lelassítva, kimerevítve, kinagyítva...de akkor sem látom...mit csinál itt Tolnai Hoffmannal?
@Mr. Whisky: @Uteapu: Hagyjuk már ezt a stílust. Inkább ünnepeljük meg azt a tényt, hogy ha jól számolom, már legalább harmadszor értek egyet Mr. Whiskyvel, ezen mondata miatt: "Számodra a történelmi tudás az évekkel egyenlő?" Uteapu, tényleg marhaság volt, amit ezzel kapcsolatban írtál, na! :)
@F. Kapus: Tőled elfogadom, de a vakság és előitélet mindig kiakaszt. Csak Neked: mea culpa.
@Ringleader: Én is. Én sem látom :( @Fugeute: ja, az BIZTOS véletlen baleset volt, az, hogy pont Sikit érte, az is csak a véletlen műve lehet.
Minden Fradista igazi gráll lovag, nem tudtad?
@Uteapu: Persze-persze, az a komment sem volt rendben, amelyikre reagáltál, de tőled logikailag magasabb színvonalat szoktunk meg. Köszönöm. :)
@Fugeute: Rossz helyre címezted, mert én el szoktam ismerni, ha valamelyik játékosunk nem úgy cselekedett a pályán, ahogy azt ott illik. Emlékeim szerint még Fradi - UTE meccs kapcsán is történt ilyen, persze nem utólag, miután már felhánytorgatták páran (vagy jelen esetben videó bizonyítja), hanem szinte azonnal. Egyszer látnék ilyet a sötét oldalról. De erre szerintem várhatok még egy darabig. És mellesleg eltiltást sem követeltem.
@peterszky: Ez terelés, téged csak annyiban idéztelek, hogy Fodor sérülésében az isteni igazságtételt láttad. Ehhez most, azonnal is gratulálni tudok. A többi másokra tartozik.
Emlékezni még én is sok mindenre képes vagyok.

Ja, és hogy tudd, a sötét oldal mindig erősebb. A másik a gyengéké.
@peterszky: na, hogy ne kelljen sokáig várnod a "sötét" oldalról: a Niedermayer eset pl. nem volt szándékos szerintem, és ezt már akkor is mondtam csak még nem volt blog :( mégis kapott eltiltást.
Ez egynek jó? :)
+ ha jól emlékszem én már kívántam jobbulást mindkettőnek, amikor bemásoltam a fradihokiról a cikket.
@peterszky: Te milyen felbontásban tudtad megnézni a felvételt?
Nekem sajnos viszonylag kicsi a monitorom és a felbontás igen gyenge. :(
@F. Kapus: Csak ez a gyenge minőségű felvétellel rendelkeztek? Innen úgy tűnik, mint ha a vendég szektorból történt volna a filmezés, web-kamerával. Tudom, hogy Erzsébeten mindig gondok voltak a videózással, de nem is lesz ebben a kérdésben változás? Tudtok erről valamit?
@Ringleader: Kristály tisztán nem is látszik, de a mozdulatsorozatból jól kivehető. A lényeg 0:13 és 0:14 körül van. Miután Tolnai (12) megfektetta a 13-as fradistát, a kapu felé veszi az irányt. Először csak bal kézbe fogja a botot, de utána két kézbe veszi. Ahogyan odaér balról Hoffmann, lehet látni a mozdulatból, hogy Tolnai odacsap egyet. Ütőre vagy kézre akarhatta az ütést, de mivel Hoffmann feje elég alacsonyan volt, állonvágta szerencsétlent. Lehet látni, hogy utána rögtön kezd összeesni Hoffmann.
@1885*: Egynek jó :D

@acs63: Abban a felbontásban látom, amiben mindenki, szerintem tisztán kivehető minden. Azt nem mondom, hogy ez okozta a törést is, lehet, hogy utána az ütközésnél következett be.

@Fugeute: Ez van, senki sem tökéletes, Tolnai érdemelte volna meg, nem Fodor (Tőle, ha csak így virtuálisan is, de elnézést kérek).
@Hockey_Fan: nekem nagyon részrehajló szemem van, valószínű ezért nem látom még most sem tisztán...egyébként kösz!
@Ringleader: Ebből sajnos nem is lehet igazán,tisztán nem látszik de egyáltalán nem lehetetlen. Milyen jó lenne több kameraállás a meccseken. Egyenlőre örüljünk, hogy egyáltalán van.
akkor a nem látoknak elmondom: Tolnai elsőre kaszálja Jánosit utána ráfordul Hofira és szájba vágja az ütőjével,eközben egy időben odaér Fodor balról és odavág lábra botra ahogy tetszik...és ha jól emlékszem Hofi sérülése az arca jobb oldalán volt akkor tegyétek össze ki kinek okozott sérülést

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.09.28. 14:17:33

tolnaira soha nem volta jellemzőek az alábbiak: intelligens, technikás, kecses, ügyes, jó mozgású, gyors. úgy tűnik, hogy közveszélyes is. nem tudom. talán a honvédség hasznát vehetné. jégpályára nem való. soha nem is volt oda való.
@peterszky: Akárhogy is nézem, nem látom, hogy Tolnai ütője valamikor is Hofi arcának magasságában lenne.
lehet fogadni a mai mol fenestela-hsc meccsre azert ezis fura :))
es persze a tobbi meccsre is de azert emeltem ki ezt mert romaniaban vna es kicsit fura de ez csak jo ha lehet:P
@hokimuki: "Tolnai elsőre kaszálja Jánosit"...ez még úgy-ahogy látszik..."utána ráfordul Hofira" még ez is..."és szájba vágja az ütőjével"...na, ez az, ami NEM látszik..."egy időben odaér Fodor balról" újra látszik tisztán...és szerintem sodor mindent, s mindenkit, aki ott van, jelen esetben Hoffmann..."tegyétek össze ki kinek okozott sérülést"...Ki? Kinek?...ja, és...Hogyan? Szándékosan vagy sem? Ha ezt mind látjátok a videóból, akkor nincs több kérdésem.
@szorgalmas: rendőrnek még csak jó lesz...nem?
Egyébként lehet az lesz a vége, hogy valójában Heti volt a bűnös, mert őt is utáljátok annyira, mint Buxát!
@peterszky: rémregény író vagy, abból is a legrosszabb fajta :)
@Ringleader: "Egyébként lehet az lesz a vége, hogy valójában Heti volt a bűnös, mert őt is utáljátok annyira, mint Buxát! "

:D :D :D :D :D vissza HETIT!!!!

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.09.28. 15:22:05

@Ringleader: heti-buxa-heti-buxa-heti-buxa... nem tudom! már az őrjítő, hogy becézgetem őket, de nem tudom eldönteni, hogy melyiket utálom jobban... inkább kérdezd meg, hogy ki ölte meg kennedyt, ezzel olyan dilemmába sodortál, hogy arra szó nincsen.
@Hockey_Fan: Szerintem is jól láttad, egy gyors odacsapás volt Tolnaitól. Viszont a 10-es számú Borsos Attila szerintem tisztán látta az esetet, és mintha a vidón is ezt mutatná valakinek, hogyan történt. Meg kellene kérdezni.
@szorgalmas: Ki ölte meg Kennedyt? (először azt hittem azért írsz kisbetűvel, mert nem tiszteled őket, de látom csak egyszerűen kitépted a shift és a Caps Lock billentyűket)
Mindkét játékosnak jobbulást kívánok!
Amúgy nem túl sok a sérült mostanában?
Még csak a 8. fordulónál tartunk.:-(
@Ringleader: utoljára neked....figyeld Tolnai kezét és Hofi fejét(Tolnai keze "villan" a testtartásból látható az ütés) amikor odaér Fodor(lábra üt az is látszik) akkor már csuklik össze Hofi az ütéstől és akkor összeakadnak amitől földre mennek.
Tehát a bírók ismét a helyükön voltak...és jól látták a helyzetet..sikerült nagyszerű ítéletet hozniuk.Mindenkinél jobban tudja Tolnai hogy mi történt én arra várnék,hogy ő beszélje meg Hofival függetlenül attól hogy kedvelik egymást vagy sem.
Így lenne sportszerű...de lehet hogy naiv vagyok
@szorgalmas: tépkedj virágszirmokat... :-)
süti beállítások módosítása