HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

MacCallum megbüntette két csatárát

2010.09.27. 18:26 kerusz

A Dab.Docler soha nem látott összeállításban nyert a Jégpalotában vasárnap. A 4-1-es vendégsikert hozó találkozón az első sor két állandó tagja, Galanisz Nikandrosz és Azari Zsolt a vezetőedző döntése miatt maradt ki a keretből, Tyler Metcalfe és Győri Tamás sérülés miatt hiányzott. Tovább után részletezzük, mi volt a fenti döntés oka.

A Dab.Docler első két csatártriója így kezdett a Vasas HC otthonában: Mestyán, Papp V., Kiss Á.; Magosi, MacSweyn, Virág T. A gondok fokozódtak, amikor Mestyán István súlyos vállsérülést szenvedett. A hírek szerint hétfőn Székesfehérváron meg is operálták a csatárt, akire több hónapos kihagyás vár. Helyét az első sorban a meccs hátralévő részében az egyik szlovák védő, Lukas Martinka foglalta el.

"Galanisz és Azari néhány olyan dolgot csinált a jégen, amelyeket tőlük nem lehet elfogadni – vágott bele a helyzetértékelésbe hétfőn J. P. MacCallum, a dunaújvárosiak kanadai edzője. – Nagyon fontos játékosai a csapatnak, és meg kell tudni felelniük ennek a szerepüknek. A döntésemet, hogy kihagyom őket a Vasas elleni keretből, jelzésnek szántam: tőlük sokkal többet és felelősségteljesebb hozzáállást várok."

Érdekes, hogy amennyiben a Dab.Docler ilyen összeállításban sikeresen tud szerepelni, akkor miért nem megy neki idén teljes csapattal az erősebb ellenfelek ellen. "A csapat egyelőre még nem alkot igazi egységet. Mintha a játékosaim elfelejtették volna, hogy csak együtt nyerhetnek. Néhány dolgot ezért megváltoztattam, és úgy tűnik, ezek a változtatások szerencsére működtek."

Szót ejtettünk a légiósok állapotáról. "Metcalfe a combizmán szenvedett zúzódást, kedden megy újra jégre. Ha minden rendben lesz, a hét végén már játszhat. Győri és Mestyán komolyabb gondokkal küszködik. Tamás öt-hat hét múlva lehet újra harcképes. Istvánt viszont meg kell műteni, ha minden igaz, erre már hétfőn sor kerül. Legalább 5-6 hónapig nem játszhat, amit azért is nagyon sajnálok, mert az utóbbi időben kezdett remek formába lendülni, jó mérkőzései voltak. A korongot akarta megjátszani, amikor egy teljesen szabályos ütközés során megsérült."

A Dab.Docler kedden újabb fontos mérkőzést játszik, az FTC-t fogadja. J. P. MacCallum kijelentette, ezen a mérkőzésen visszatér a csapatba Galanisz Nikandrosz és Azari Zsolt.

31 komment

Címkék: mol liga dab.docler maccallum

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A hátterét, meg hogy hogyan csapódott le büntetés a csapaton belül azt nem tudom, kíváncsi leszek következő meccseken mit villantanak.

Amúgy pedig én a Magosi, MacSweyn, Pavuk hármasra emlékszem
viccelodtunk is penteken a lelaton, hogy jo kis koli-buli lehetett elozo este, ahol a meccs alapjan MacSweyn is ott volt. de a viccet felreteve kivancsian varom h Nika mikor fogja visszanyerni tavalyi formajat, mert bizony raferne a csapatra egy jo elso sor.
Mestyan Istvannak mielobbi gyogyulast es visszaterest!
a büntetés elég esetlegesnek tűnik, de ettől függetlenül még jól is elsülhet. nem kell ezt túllihegni, ezzel együtt komoly csalódás volt a Steaua elleni játék, valamit kellett csinálni, de nem biztos, hogy pont ezt
@vaze: A csapatra hatott a módszer (legalábbis úgy tűnik). Az hogy Nikára és Zsocira hatotte az meg kiderül a következő meccsen. De ez még mindig jobb mintha egy ejnye-bejnyével intézte volna el!
így álltunk fel:
Sevela, Hegyi 1 (1), Pozsgai (2), Kiss Á. 1, Papp V. (1), Mestyán, - Martinka, Varga (1), Magosi 1, MacSweyn (1), Pavuk,- Lencsés, Kiss D., Virág 1, Szilassy (1), Jonkl.- Tőkési.
majd Ostya helyett Martinka játszott szélsőt a sérülés után
Ostyának és Keksznek pedig mielőbbi gyógyulást és sikeres visszatérést
@vaze: Ráadásul a Steli elleni játék egyáltalán nem lógott ki a az idei sorból. Mentális problémákkal küzdünk. De én nem a hajtás hiányát látom, hanem úgy érzem, hogy a játékosok egy részének nem ér le a korcsolyája a jégre. Bízom az edzőben, mert tavaly is tudta kezelni az ilyen jellegű gondokat.
@Zsootika: mivel a Vasasban nem játszott Sándor, Gröschl és Gergely így meg lehetett húzni ezt is, de balul is elsülhetett volna, de szerencsére "jól" játszottunk a - majdnem mindig gyenge második - és harmadik harmadban is (a Vasasnál jobban)
az első harmad pedig teljesen kiegyenlített játékot hozott
A Steaua elleni meccsre szerencsére nem értem haza Romániából, így hálistennek nem láttam
és a vasárnap látottak alapján nagyon kíváncsi leszek holnap a Fradi ellen milyen minőségű játékot fogunk produkálni
az összeállításbeli tévedések asszem az enyémek, elnézést érte
@vaze: ennél nagyobb tévedésed ne legyen
@vaze: remélem önkritikát gyakorolsz és lemondasz.
Nagyon tisztelem MacCallum-ban ezt a szigorúságot, az erőnléti edzésekhez nem igazán értek, de a 2 évvel ezelőttihez képest a tavalyi DAB sokat fejlődött fegyelmezettségben és a pályán tanúsított magatartásban, és Kiss Ákos és Magosi agyatlan durvaságai is elmaradtak. Idén még nem láttam őket lehet kellett a figyelmeztetés.
Helyes MacCallum fegyelmezési módszerei jót tettek a DAB-nak össze se lehet hasonlítani ebben a tekintetben a tavalyi és tavalyelőtti csapatot. Főleg Magosinak és Kiss Ákosnak tett jót.
remek 2x ment el gratula a blogmotornak is.
@Zsootika: hogy hatott-e és mi és hogyan, az 1 meccsen nem lemérhető.
Én azt remélem, hogy a dolog jelzésértéke fog igazán hasznosulni a csapatban. Nem tudom pszichésen mennyire volt nyerő húzás egy ilyen büntetés, de nem látszott a csapaton, hogy problémát okozott volna. Nika és Zsoci abszolút vezéregyéniségek, kellenek is a csapatba, remélem holnap nagyot játszanak a Fardi ellen.
@gogosz: a szteli elleni játék abszolút nem lóg ki a sorból, de én nem mentális problémákat látok, mint ahogy a szabálynemismeret sem mentális probléma, illetve ahogy mentális problémák voltak korábban másoknál. Ilyen értelemben a bünti nem igazságos, kérdés, hogy annak kell-e lennie.
@Rock me Amadeus: lemondok a lemondásról :) önkritikát gyakorolni viszont nem csak nekem és nem is csak a játékosoknak kell
@vaze: A szabályismeret nem az, de az, hogy olyan helyzetben elkövetik az mindenképpen mentális alapokra vezethető vissza. Mint ahogy az önbizalomhiány, a pánik és társai is ilyesmi alapokon nyugszanak.
@check: ugye a Harmonia kezdődik azzal, hogy Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot. Kutya nehéz úgy elkövetni valamit mentális zavarból, hogy nem is tudom, hogy ezt nem szabad. Ez persze nem menti az illetőt, csak arra világít rá, hogy ennek konkrétan semmi köze a mentális problémákhoz. Mint ahogy egyébként mentális problémák is voltak, mert ahogy 2-1-nél, "magabiztos és már-már fölényes vezetésünk birtokában" jégkorongoztunk, az tényleg megengedhetetlen, no de ezért ugye elég nehéz mindössze két embert felelősségre vonni, még akkor is, ha nekik tényleg nagyobb a felelősségük az átlagnál. Szóval, majd meglátjuk, hogy jó volt-e ez valamire, ráadásul nem is vagyunk ott sem szakmailag, sem konkrétan az öltözőben, hogy minden aspektusát a dolognak átlássuk, én csak azt akartam mondani, hogy mentális problémát én ennél a két embernél nem látok. Van jéghiány, és talán a sorok sem a legjobban lettek összerakva, nem állt össze még a csapat, ami nem feltétlenül katasztrófa ebben a periódusban. Reméljük a legjobbakat! :)
@vaze: Csak a szekma már mregint :D
@vaze: Nem igazán tudnék ezzel vitatkozni. Illetve mégis, azért egy Nika-szintű játékos szerintem tudja, hogy azt nem szabad... Én a mentális gondokat általánosságban értettem, számomra szembetűnő az általános önbizalomhiány a fiúknál, a fegyelmezetlenség (elsősorban taktikai értelemben). Nem vitatom azokat a gondokat, amiket írtál, csak szerintem nem csak szakmai problémák vannak. Nem feltétlenül értek egyet a büntetéssel, JP így döntött, én azt szeretném, hogy ha már ez történt profitáljunk is belőle.
Remélem, hogy lassan összerázódnak a srácok és ez meglátszik mind a játékon, mind az eredményességen.
@Theutus: Meg Szappanos sem. Egyébként meg kívánom, hogy álljon össze a Dab, szerintem a legszebb hokit játszák a mezőnyben (HSC-t még nem láttam). A mai derbi nehezebb lesz a vasárnapinál, kiváncsian várom!
@funbasten: mi is azt várjuk, hogy szép és eredményes hokit mutasson a csapat...előbb-utóbb sztem meglesz
nagyon bízom benne, hogy az előttünk álló sorozatra összekapják magukat, a Vasas ellen már voltak biztató jelek, a Fradi ellen remélem még jobbak leszünk és pénteken este remélem attól lesz hangos a blog, hogy csaltak a bírók ikszdé
@Theutus: "Ostyának és Keksznek"
Ropinak és Perecnek nem üzensz valamit? :)
@Iceblack: nekik nem, de Mogyinak üzenhetne...
@kerusz: Esetleg még Süti bővítheti a választékot :)
@check: Hogy is feledkezhettem meg róla! :-)
süti beállítások módosítása