HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Dertonnak elszakadt a térdszalagja

2010.09.22. 13:34 F. Kapus

Lubomir Hurtaj belépője súlyos sérülést okozott Andrew Dertonnak. A HSC Csíkszereda szlovák csatára térddel ütközött a Miskolc kanadai bekkjének térdével. Dertonnál részleges térdszalagszakadást állapítottak meg az orvosok a szerdai kontroll során, ennek következtében legalább négyhetes kihagyásra kényszerül. Az esetről készült videót és a szabálytalanság profi elemzését tovább után nézhetik meg és olvashatják el.

A keddi Miskolc–HSC Csíkszereda mérkőzés 17. percében páros kiállítást kapott az eset két érintettje. Hurtaj térdhasználata nem egy elkerülhetetlen ütközés eredménye, hanem olyan mozdulaté, amely az ellenfél megállítására irányul. Az ilyen benne van a jégkorongban, reflexszerűen előfordulhat, de véleményünk azonos egy korábbi esetben leírttal. Az ilyen és ehhez hasonló megmozdulásokat büntetni kell. Jelen esetben azért, mert ellenfelének súlyos sérülést okozott. Ugyancsak szankcionálni szükséges az olyan edzői megnyilatkozásokat is, amelyek a játékvezetőt nevezik meg a vereség okaként.

Beck Péter, a nemzetközi szövetség játékvezető-ellenőre a videó megtekintése után a következő véleményt fogalmazta meg: "A szabálytalanság ténye egyértelmű, a fehér mezes játékos térdhasználatáért kapott kétperces büntetés jogos. A játékvezető jó ítéletet hozott, nem várható el tőle, hogy megítélje, sérülést szenvedett-e a játékos, aki egyből feláll az ütközés után. Hogy a sérülés miatt lesz-e az ügynek folytatása, illetve ha lesz, a fegyelmi bizottság milyen döntést hoz, az a mérkőzés során kiosztott büntetéstől független kérdés. Nem tűnik úgy, hogy sérülést akart okozni a vétkes, a mozdulat dinamikája nem nagy, de tény, hogy elkerülhette volna ezt a szabálytalan ütközést. Látszik, hogy meg akarta állítani a vétlen játékost, amikor észlelte, hogy testtel nem tudja, akkor könyökkel próbált ütközni, végül térddel érte el az ellenfelét."

Mindenképpen ide tartozik, hogy a találkozó után Lubomir Hurtaj megkereste Andrew Dertont, és elnézést kért tőle. Derton jelezte, nem haragszik. Az EBEL-szabályzat szerint a sérüléssel járó térdhasználatot 4-től 16 mérkőzésig terjedő eltiltással büntetik.

A fegyelmi bizottság meghozta első fokú ítéletét Gergely Csaba és Kiss Dániel szabálytalanságával kapcsolatban. Ennek értelmében Gergely 3, Kiss 2 mérkőzésről szóló eltiltást kapott. A fegyelmi szabályzat alapján azonban a büntetés csak a 15 napos fellebbezési határidő letelte után lép hatályba, magyarán, letölteni csak azt követően kell. Ha a játékosok fellebbeznek, az MJSZ elnöksége tárgyalja az ügyet másodfokon. Természetesen amennyiben az érintettek lemondanak a fellebbezési jogukról, a büntetés azonnal hatályba lép, a Dab.Docler ezt máris megtette. Érdemes lenne átgondolni a jelenlegi gyakorlatot, amely szerint a szeptember 7-ei 1. fordulóban történteket október közepén-végén fogják szankcionálni, mintegy 16-18 mérkőzéses késéssel. Nem tudunk jobb példát, nézzünk szét egy országgal nyugatabbra.

170 komment

Címkék: beck miskolc mol liga hsc csíkszereda derton hurtaj

@jegib: Az esetleges kérelmet minden delegáltnak el kell fogadnia, vagy elég a többség akarata?
@F. Kapus: Neked szántam az előzőt...
@E.Attila: "Van egy problema le van irva (szabalyzatban) hogy mi fog vagy kellene tortenjen ezutan es az kell tortenjen". Tévedsz, nincs leírva. De az EBEL-ben le van írva! :)
@jegib: Már nem vagyok gépnél :)
@Zdrast: Ebben az esetben Kiss Dani büntetése október 13-án, a Vasas elleni mérkőzésen járna le?
Kár hogy ennyire elszabadultak az indulatok, talán túl sok a fölösleges érzelem. A hokiban benne van a szándékos és a véletlen sérülésokozás, és benne van a következménye is. A Hurtaj vs. Derton eset nagyon sajnálatos, majd az illetékes szakemberek eldöntik, hogy mi legyen Hurtajjal.
@F. Kapus: Ha nincs leirva akkor baj van es meg tiszta szerencse (tudatosan) idezojelbe irtam a jo szakembereket a MOL ligaban :). Ezekutan oda kell figyelni ezekre meg jobban de akkor sem ertem minek kell az EBEL-el foglalkozni. FOLEG ahogy te mondtad a SAJAT karunkon tanultunk (mert UGY-e TANULTUNK) belole. Egyszeruen le kell irni! Nem? Egyszeru mint a pofoncsapas!

Emelett meg mindig ugy gondolom hogy kicsit tulzas ami itt tortenik. Epp epp azt nem irjak az emberek hogy akaszuk fel Hurtaj-t s rogton belekeveredett kapusunk is hogy igy meg ugy integetett a miskolci kozonsegnek.

Amugy F. Kapus lehet h jo, hogy megirtad a posztot :) legalabb a statisztikadat noveli ami a hozzaszolasokat illeti :) egy jo ujs@gironak ez is szamit. Nem?
@E.Attila: nagyon sokat számít. betegre fogja magát keresni, hála a tegnapi és a mai kommentszámnak.
Utánanéztem az idei versenykiírásnak és ezek szerint tévedésben élnek Dunaújvárosban!
A 2010/2011-es Versenyszabályzat 6.7§ 4. és 5. bekezdése alapján Kiss Dani eltiltása csak az október 13-án lejátszandó Vasas junior meccsén jár le. Addig egyik korosztályban (válogatottban) sem játszhat.
Így már komolyabb a büntetése.
Én úgy gondolom, hogy ha a határon túli csapatok bekérdzkednek a MOL-ligába, akkor sajnos nekik kell alkalmazkodniuk, elvégre tanulni jönnek. Mi is igy vagyunk az EBEL-el, ha nem tetszik a játékvezetés nem muszáj ott játszanunk. Hányszor fújtak vérlázítóan ellenünk még fehérváron is. meg kellett tanulnunk mindenhez jó képet vágnunk. Ez a dolgok rossz oldala, a jó pedig (remélem!!) az A-csoport.
@lothar matyi: Felesleges erőpozícióból megközelíteni a kérdést, hiszen nem bekéredzkedtek a MOL Ligába, hanem közös érdekünk, hogy legyen MOL Liga, mert egymás nélkül gyengébb lennének a bajnokságaink.
@acs63: Leírnád pontosan miért? "A büntetés csak a 15 napos fellebbezési határidő letelte után lép hatályba" tehát ha jól számolok, akkor 10.7-én lép életbe.
@OliBLOOD: Idézet a fenti cikkből:
"Természetesen amennyiben az érintettek lemondanak a fellebbezési jogukról, a büntetés azonnal hatályba lép, a Dab.Docler ezt máris megtette. "
Ezért gondolom, hogy a juniorba nevezett Daninak a büntetése elkezdett ketyegni, ami két junior meccsel jár le és addig máshol sem játszhat.
No comment.
@acs63: Mivel írásban még nem kaptuk meg a fegyelmi határozatot, csak azt tudom írni, amit a fegyelmi bizottság mondott a csapat vezetésének, azaz Kiss Danit a következő két meccsről tiltják el. Hogy írásba mi kerül, az majd kiderül, ha kézhez kapjuk a határozatot
@lamanoob: ráadásul le is mondtunk a fellebbezésről, szóval a büntetés azonnali hatállyal érvénybe lép, ha jól tudom.
@lamanoob: Az írásbeliségnek ebben az esetben nincs jelentősége, ha ott szóban lemondtak a fellebbezési jogról, akkor taktikai hibát követtek el. Elfelejtették, hogy Dani "feljátszó".
@F. Kapus:
Nekem szakadt már el keresztszalagom. Én is saját lábamon jöttem le, de hidd el qvára fájt!:-(
Jobbulást Dertonnak!
@acs63: ez a világ vicce lenne
@lothar matyi: Ha jol tudom egyik Erdelyi (romaniai) csapat sem kerenzkedett be a MOL ligaba hanem eleve ugy epult/indult a liga hogy mindket orszag csapatai resztvehessenek benne. Nezopont kerdese ki hogy latja es ki jott utoljara (MEGINT EZ AZ EBEL TEMA....Ma levagtok komolyan!!! :)) ).

Errol egy vicc jut eszembe:
Mi (szekelyek) sem tortenelembol vesztunk ossze a romanokkal...hanem FOLDRAJZBOL!
motttttooooorrrr mukodj
@vaze: A csapatok sokszor csak átveszik a Versenykiírást, kevesen olvassák is el. Akkor szoktak komolyabban belenézni, ha már történt velük hasonló "malőr".
@acs63: azért kíváncsi leszek arra a jogászkodásra, hogy mi is a pontos definíciója az "eredetileg nevezték" meghatározásnak. Mert akkor Kiss Danit eredetileg a felnőttbe neveztük, oszt jónapot, ahogy mondani szokás! :)
Kicsit le vagyok maradva a kommentekkel, de nehogy elkezdjünk itt juniorozni.
Dani hiányozzon két felnőtt meccsről (péntek-vasárnap) ha ez a döntés, aztán kalap-kabát.
@vaze: Azt az Újvárosnak kell tudnia, hogy Dani neve a junior, vagy a felnőtt nevezési lapon szerepel. Én úgy tudom, hogy juniornak nevezték, ha a felnőttbe, akkor nem játszhat a juniorok között.
Szerintem mind a klubb, mind a Fegyelmi Bizottság megfeledkezett erről az "apróságról".
Erre írtam, hogy "No comment".
szandekossag nem feltetelezve, legalabbis a szandekos serules okozas...

nekem szemelyszerint csatoimi reakcioja volt a legmeglepobb.... eddig szimpatikusabbnak tunt (igy ismeretlenul)

Dertonnak mihamarabbi gyogyulast!
@acs63: az geci, már bocsánat...
@evo9: ha az igazat megmondjuk, az már nem szimpatikus? kacagság ez az egész.
Kiss Dani esete. Tök mindegy milyen korosztályba nevezték, a letiltását ott - is - kell érvényesíteni, ahol kapta.
Azaz OB I-es meccsen kapta, két OB I-es meccset nem játszhat, és amíg nem tölti ezt le, addig Junior meccsen sem léphet pályára.
Derton esete. Most néztem meg a videót.:-( Nem akarok abba belemenni, hogy a Volánosok ilyenért mennyit kaptak, de egyszerűen kellene kezelni ezt a dolgot. Addig ne játszhasson a sérülést okozó, ameddig a sérült nem léphet jégre. Ezzel ki lehet zárni, azt ha valaki sérültet jelent, de utána vidáman furikázik a jégen, de a vadakat is meg lehetne zabolázni. Hurtajról sok jót hallottam, de ezért a "szerelésért" viselje a következményeket. (Újfalusi is megbánta, de azért kíváncsi vagyok mennyire meszelik el, pedig Ő sem akart sérülést okozni.:-) Kár, hogy arról is van felvétel.)
@Tillasz: 2 meccsről meszelték el őt is
@Tillasz: Azért ez a jéghokitól elég idegen megoldás lenne, könnyű vétlenül is komolyabb sérülést okozni.Vannak szankciók, azokat kéne határozottabban végrehajtani és betartatni.
@lothar matyi: Menj tekemeccsre, az való neked ! !
@Csak a Sportklub : Ne vedd fel, aki ennyire hibbant, arra nem érdemes reagálni.
@csatoimi: Beszéljük meg sör mellett :-)
@Csak a Sportklub : most tartok hazafele Miskolcról.
Viccesek a kommentek, érdemes olvasni :)
@csatoimi: szerintem csak szórakozol velünk. :)
igazság = csatoimi véleménye ?
@csatoimi:Ha egy alapszakasz meccset ennyire a szívedre veszel, mi lesz a rájátszásban? Pedig csak ott kezdődik el igazán a haddelhadd.Jó egészséget és erőt kívánok ehhez neked.;)
@jegib: Pl. én. És már készítem is.
@Tillasz: "Addig ne játszhasson a sérülést okozó, ameddig a sérült nem léphet jégre."

Hat te nem tudom hol elsz??? Te aztan nagyon erthetsz a sporthoz.... akkor alkalmazzon minden csapat egy benat esetleg egy felkezu/ fellabut aki az elso merkozesen rontson neki az ellenfel kulfoldi legjobb legiosanak vagy hadja fel- le- orrba- szajba- utni magat (esetleg pasziroztassa fel magat a palankra). Aztan hozzak meg a dontest amig a bena fel nem all s nem vesz hokibotot a kezebe addig a profi se vehessen. Soooot ha elmegy majd ebbol a bajnoksagbol ragadjon ra eme nemes cselekedete. NEM? es soha ne jatszhasson. Hihetetlen milyen hozzaszolasok...

MIlyen konnyuuuu!
@kerusz: Irto kivancsian varom....
Hááááát......először végigolvastam a komenteket, és elhittem hogy Hurtaj megmozdulása nem volt szándékos.
Pedig a videón gyönyörűen látszik, hogy térdre ment - tudatosan - jól meg kell figyelni a bal kar mozdulatát, amivel úgy finomítja és irányitja mozgását, hogy Derton térdét találja el - aki ezt nem látja, az vagy vak, vagy nem akarja látni....
Most ne kezdjen el senki azzal, hogy rosszul láttam, mert 100 százalék , hogy így történt - már az első nem lassított felvételen is tisztán látni a dolgot....nem véletlenül kereste fel Dertont a meccs után - tudta, hogy mit csinált.
@Empire01: Gyere el Csikba majd meg latod,hogy mit csinalunk mi.
@kerusz: Pirospontot beírhatod magadnak, + egy fröccs fehérváron bármikor.
Minden delegáltnak rá kell bólíntani, vagy elég a többségnek?
@kerusz: @jegib: Igy keszulnek a szabalyok es meg nyilvanosan le is fizetik oket Froccsel... :))
Két apró észrevétel:
1. Tavaly a Brassó is ilyen felesleges csalós cirkusszal kezdett...
2. Az ütközés után érdekes nézni a játékvezetőt. Bár a szájához emeli a sípit, nem sípol, ott álltam felette, nem hallottam. Kézzel sem jelzi a kiállítást. Aztán amikor a kanadai srác törleszt, akkor gyorsan ad egy páros 2 percet...
@csatoimi: Ez és a további kommentjeid után meg lehet állapítani, korrekt sportvezető nem kelt indulatot egy általa vélt sérelemért, pláne nem úgy ahogy most Te.
Így akármi is az igazság, sokat csökkent sokakban a tisztelet feléd és mai komoly dolog, a lelkes és már nem nyeretlen kétéves hokibarátokban.
Elnézést, hogy újra itt voltam, ám ez a nagyon megalázó színvonal (egy lassan 20ezres felhasználói körrel rendelkező tudományos honlap moderátoraként van annyi objektív értékítéletem) erősen hátráltat (pláne, hogy sportvezetők is tesznek ezért...), hogy itt legyek.
Azért is hajrá Székelyföldi hoki, és hajrá Macik!
@tolsztoj: Mélyen egyetértek.
Mentem is,.
@tolsztoj: Ez a te velemenyed.Szerintem pedig egyaltalan nem volt szandek benne konyokhasznalatert inkabb kiallitottam volna.Figyeld csak meg hogy a kanadainak a hirtelen fek es visszamozdulat utan leragad a laba es elkerulhetlenul talalkozik Hurtaj terdevel.Az igazsaghoz ugye az is hozza tartozik hogy Derton regota kuszkodik terdserulessel,persze ezzel nem akarom azt mondani hogy Hurtaj vetlen lenne csak a szandekossagig merfoldek vannak.Mielobbi gyogyulast kivanok a kanadainak,remelem nem fogjak eltiltani a jatekosunkat,igazsagtalansagnak tartanam teljesen!
@Kekfeher: "es elkerulhetlenul talalkozik Hurtaj terdevel." Igen, ám nézni kéne objektív szemmel az a térdet, ami nem véletlenül maradt irányban Derton felé (magyarázkodás a sérülékenységével előhozakodni)...
Ha nem gond, maradok, úgy látom, el kellene egy kis objektivitás.
@tolsztoj: "...aki ezt nem látja, az vagy vak, vagy nem akarja látni...." - ...vagy úgy látja, ahogy ő akarja - ez lemaradt.
Ilyen és hasonló koccanás meccsenként több is történik, csak hálistennek nem mind végződnek ilyen szerencsétlenül.
@Snow-ice-hunter: Természetesen nem akarom megkövezni Hurtajt (pláne, hogy szimpatikus módon elnézést kért kanadaitól), hisz ez benne van hokiban, ám azért látni illene, hogy ez nem véletlen volt.
@Snow-ice-hunter: "...ami nem véletlenül maradt irányban Derton felé..." - ez aztán az objektivitás... Elhiszem, hogy Kozuch felé szebben nézett volna ki, de mégis milyen irányba kellett volna legyen?
Nem volt szándékos, látszik, hogy kézzel akarta ellökni, a miskolci srác az utolsó pillanatban belefékezett, ott maradt a lába, és sajnos ez lett belőle. Annyit tudott volna csinálni, hogy óvatosabban megy oda, de ez ugye jégkorong, nem műkori. Jobbulást!
@HC4ever: Hagyjuk, szubjektív alapon ítélve nehéz objektív látásmódról kioktatni.
Szegény blog, ráférne már egy komoly moderáció, az evolúciós foka megérett rá.
Jó éjt!
@Snow-ice-hunter: Köszönjük a megfontolandó gondolatokat, mester! :)
Ha nem évente egyszer jössz, látni fogod, mi miért történik.
@Snow-ice-hunter@Snow-ice-hunter: En ugy latom hogy konyokkel akarja mindenaron "semlegesiteni"a kanadait a terde viszont vitathatatlanul ott marad.Ha eletedben hokiztal akkor latod hogy nem igazan van esely elkerulni a terd-terd utkozest.Hurtaj mindenaron utkozni akart(megjegyzem szabalytalanul konyokkel)csak egy kicsit rosszul sult el a dolog.Szerintem labra nem ment.Ennyi reszemrol!
@F. Kapus: Itt vagyok rendszeresen (tapasztalatból, a fórum színvonalat látva írtam, amit, bár lehet, hogy szigorúbb szabályokat betartóként túl laza nekem amit látok, he-he!), csupán ritkán ragadok billentyűzetet.

Kékfehér: A térdem esélytelenné tett a sportra, ám ütőkezelés ügyében vagyogatok, he-he!
A hokit azonban hosszú évek óta mániákusan követem, így sok mindent láttam már.
Köszönöm a korrekt hangnemet, megértem mondandódat, ám elnézésed kérem, ha másképp is látom.
@forestjr: Ha nem fékez bele, akkor is ott marad a lába (mert máshová nem tudja tenni, pl. a nyakába), csak nagyobb az ütközés és esetleg nemcsak az oldalszalag szakad el.
Részlet a jegesmedve honlapról, Egri úr gondolatai:

"- Milyen lépést terveznek ebben az ügyben?
- Szerencse a szerencsétlenségben, hogy két videofelvétel is a rendelkezésünkre áll (egy távoli és egy közeli), amelyen jól látszik hogyan ütközte le Lubomir Hurtaj Dertont. Ezek alapján fegyelmi eljárást kezdeményezünk a MOL Liga versenybizottságánál Hurtaj ellen szándékos, súlyos sérülést okozó szabálytalanság miatt. Úgy gondolom, hogy a saját sérült játékosunknak is tartozunk azzal: nem hagyjuk, hogy Hurtaj a meccsen kapott büntetéssel megússza ezt a tettét.

Ellenőrt kérnek a pénteki meccsre

- A sors és a sorsolás kegyetlen szeszélye miatt pénteken ismét a Csíkszeredával találkoznak a Jegesmedvék, ezúttal azonban idegenben.
- Igen, ez most nem túl szerencsés. Mivel a vendégek mérkőzés utáni reakcióiból úgy tűnt számunkra, hogy a „visszavágó” sportszerűsége esetleg veszélybe kerülhet, ezért írásbeli kérelmet adunk be még ma (szerdán) a Játékvezetői Testülethez, amelyben ellenőr delegálását kérjük a pénteki mérkőzésre. Attól tartunk ugyanis, hogy a felfokozott indulatok olyan pontra jutnak, amelyek mindkét csapat tagjainak sérüléséhez vezethetnek. Ezt mindenképpen szeretnénk elkerülni. Az idei bajnoki kiírás szerint minden mérkőzést fel kell venni videóra az elejétől a végéig, és kérni fogjuk majd ezt a felvételt is, mint ahogy mi is biztosítjuk a csíkieknek a keddi meccs DVD-jét.
Ugyancsak kérem majd a Ligát, hogy a közösen elhatározott nyilatkozási kötelezettség betartására figyeljen oda. A mi csapatunknál ilyen nem fordulhat elő: már a szezon előtt tisztáztuk Bob Dever vezetőedzővel, hogy soha nem tagadhatja meg a nyilatkozatot az újságíróktól."
De mi van akkor, ha ugyanígy koccannak, Derton folytatja a játékot, Hurtaj pedig a földön marad szakadt térdszallaggal (mondjuk, mert 20 kilóval és 20 centivel kisebb mint Derton)?
@HC4ever: Akkor őt sajnáljuk nagyon, és jobbulást kívánunk neki. A csapatból pedig valaki más leüli a két perc hátrányt, amit okozott. Nyilván nem von maga után fegyelmit, ha nem okoz sérülést.
@Snow-ice-hunter: Tisztelem a velemenyedet te is tiszteld az enyemet,a nagyok majd eldontik.Szerintem ha eltiltanak Hurtajt tul drasztikus lenne.Ennel sokkal sulyosabb szabalytalankodas(halistennek serulesmentes)tortenik meccsrol meccsre,akkor most minden szabalytalankodot tiltsanak el?Emberek ez nem menyasszonyjatek hanem a ferfiak sportja a Hoki!Egri ur gondolatait leszarom,a Miskolc csapatat ennek ellenere nagyra ertekelem amit eddig tett.Szerintem mindent Mayernek koszonhetnek!
@HC4ever: "Ilyen és hasonló koccanás meccsenként több is történik, csak hálistennek nem mind végződnek ilyen szerencsétlenül." Igazad van, ha ilyen nem is, de hasonlóak vannak. Csakhogy nem mindegy a következmény. Ugye többek között azért sem érdemes utcán verekedni, mert cselekedetünk következményei határozzák meg cselekedetünk megítélését, adott esetben büntetési tételét. Tehát ha valakinek adsz egy maflást, nem tudhatod, hogy mi történik, rossz esetben hanyatt esik, és úgy veri be a fejét, hogy belehal. Hiába mondod, hogy csak az orrát akartad eltörni, megölted. Na itt ugyanez a helyzet. Hurtaj szerette volna valahogy megállítani Dertont, ez sikerült is, de közben részlegesen elszakadt a térdszalagja. Nyilvánvaló, volt már olyan, hogy ilyen ütközés után továbbment egy játékos, de most nem ez történt. Ezzel számolnia kell annak, aki ilyet tesz.
@F. Kapus: Igazad van, a lényeget elfelejtettem: minél hamarabbi felépülést Dertonnak !
@kerusz: Nem, annak a lábnak, ha tovább megy a hokikanyar, már nem ott kellene lennie. Hurtaj pedig a fékezésnél már benne volt a mozdulatban. Szerintem nem volt szándékos. Az már más kérdés, hogy miért kellett mindenáron megállítani a kanadait, a büntetés kijár.
@Kekfeher: Ki is törlöm Mayer telefonszámát a mobilomból, ez a szemét tróger elszakította Derton szalagjait, csak hogy most eltiltassa Hurtajt!
De folytatom inkább kommented reagálásra méltó részével: igen, vannak súlyosabb esetek, amelyek nem okoznak sérülést, de ez súlyos sérülést okozott, és most erről van szó. Hány olyan szabálytalanság volt tavaly a Mol Ligában, amely után térdszalagszakadást kellett megállapítani? Azért nem mindennapos eset az ilyen, ugye.
@F. Kapus: küldtem Neked egy privátot.
Hurtaj rátartott Derton lábára, nem mondom, hogy sérülésre ment, de nem volt véletlen. Így, hogy sérülés lett példássan meg kell büntetni!
@F. Kapus: Itt is köszönöm :)
@Enzo Molinari: Egész pontosan könyökével rátartott Dertonra de a könyök elcsúszott és így a térde találkozott a jobbra kiforduló ellenfél térdével. Majdnem ő is orra bukott, nem tartott hozza. És ha Dertonnak tényleg könnyen sérül meg a térde akkor menjen sakkozni!
@gabrielli: Roppant cinikus vagy.
@gabrielli: Azért nem árt megnézni, hogy Hurtaj ilyen lábtartással lovagolni is elmehetett volna.
Az meg a másik, hogy pont tegnap volt egy film, amiben a harcművészeti formagyakorlatnál csinált hasonló terpeszt a szereplő.
Tudta mit csinál, ez lett a vége.
Az, hogy utána valaki elesik semmit sem számít, ha ő csinálta a szabálytalanságot. NHL-ben is sokszor van, hogy a csávó izomból nekiszalad az ellenfélnek, lepattan, és őt állítják ki, mert magasan volt a botja, vagy kinnhagyta a könyökét.
A gyenge térd meg lehet, hogy a sok hasonló elszenvedett ütközés következménye.
@Zdrast: Általában a játékosok nem szoktak vigyázzállásban korcsolyázni, nézd elejétől a videót, amikor még Hurtaj az alapvonal fele korcsolyázik. Senki sincs előtte és mégis terpeszben korcsolyázik. Talán gyakorolt? Nem, ez egy sajnálatos, de véletlen baleset volt. Én így látom, ez a véleményem.
@kerusz: Nem cinikusság. Az én így látom.
@Snow-ice-hunter: egy nagy marhaság után mehetsz is. Egyes.
@gabrielli: Ezt nem lehet korcsolyázásnak nevezni, az egész alatt 4-et lökött, és csúszott majdnem 20 métert.
Ahogy ő csinálta, úgy tényleg nem lehet korcsolyázni, de nem is korcsolyázott.
Aztán lehetőségei szerint megpróbálta megállítani az ellenfelet, mivel a könyökével nem érte el, maradt a térde. Viszont ha lökött volna magán még kettőt, akkor simán leütközhette volna szabályosan.
A magyar hokiban divat, hogy beterpesztenek, széttárják a kezüket, mutatva, hogy ők védik a területet, ahelyett, hogy közelebb lépnének, és elütnék a korongot. Tisztelet a kivételnek.
Bár ő nem magyar, mégis majdnem sikerült lemásolnia.
Sajnálatos a sérülés, a két perc járt érte. Jobbulást Dertonnak.
Itt az ideje, hogy a 172 magas 75 kgos bruttát minél jobban ELMESzELNI, Gergely urat FELMENTENI
@gabrielli: Márminthogy úgy látod, hogy menjen sakkozni. Bravó.
@csatoimi: Sajnálom, nem megyek.
Csapatvezetőként tisztelem, hogy itt vagy, ám nem tisztelem, amiket és főként ahogy írod.
Te több vagy mint egyszerű szurkoló, sokan felnéznek rád, isszák szavadat, aztán megdöbbennek, hogy triviális vagy, pedig nem illene.
Pont a szeretett csapatodnak ártasz vele.
Ne haragudj, de meg vagyok döbbenve, téged minősít a fórum színvonala.
@Snow-ice-hunter: Sajnos kevesen mernek ellened szólni, elnézést, hogy én mertem.
Nincs szemembe semmi harag, tisztelem azt amit teszel a csíki hokiért, ám sportvezetőként azért húznod kellene egy vonalat, amit átlépni nem lenne szabad.
@Snow-ice-hunter: Ki kell ábrándítsalak, sokan szólnak ellen, élükön velem :)
Másrészt pedig nem sportvezető, ha jól tudom, de legfeljebb rám cáfol.
@F. Kapus: Te kivétel vagy, neked muszáj, he-he!
Azért túlzásokba se ess a sokannal, he-he!
Az lehet, ám több mint mecénás.
Na mindegy.
Örömöt szolgáltatok, elmentem aludni.
Amennyiben Csató úr kívánja, vissza se jövök, tényleg.
Hajrá magyar hoki, határok nélkül!
Most értem haza és jobban megnéztem a felvételt. Ez bizony szándékos volt, ez nem is vitás. Sőt, itt Csíkban az a pletyka járja, hogy Hurtaj ezt tervezi már vagy kilenc éve, és a Slovanban is csak azért játszott, hogy erre rendesen feltudjon készülni. Én kötél általi akasztást javasolnék, de ha ez túl enyhe, akkor előtte az Egri Pista még kínozza is meg, persze csak a megfigyelő jelenlétében akit a pénteki meccsre kért, nehogy Hurtaj utoljára még valami hülyeséget csináljon.
@csatoimi: Ez már kínos.
Menj aludni te is
@legórágó: annyi marhaságot írtak erről a teljesen vétlen esetről, hogy másként nem tudtam reagálni.
@Snow-ice-hunter: gyere vissza nyugodtan, csak ne írj több hülyeséget. :) én sima szurkoló vagyok, semmi más. csak az átlagnál jobban beleélem magam. ennyi.
@csatoimi:
a csal(l)óköz nem Magyarországon van:)
az úgynevezett meggyőződés az igazságkeresés legfőbb ellensége /Nietzsche/
nem hagyom, hogy a tapasztalat dezilluzionáljon!
Haladó akarok maradni, ha kompromittálva volna is a haladás gondolata! Nem akarom, hogy a meggondolás tegyen emberré, hanem a hit.
/ez talán
Füst Milán)
@Kekfeher: Én tisztelem a véleményedet, de tényleg, ráadásul szavaidból úgy tűnik nem csak a pohárban láttál jeget.
Éppen ezért tartom durvának ezt: "Egri úr gondolatait leszarom"
Csíkban ezt így szokás? Ja, nem vagyok miskolci, csak "báncsa" a fülemet.
a letiltast kerelmezok szama drasztikusan csokkenne hogyha nem kanadai tablazat elso helyezettjenek a megvesszozese lenne a tema. Nevetseges, hogy mindenki milyen igazsagoszto szerepben akar pozolni akkor amikor a mol liga jelenlegi legjobb jatekosanak a peldas megbunteteset szorgalmazzak. Vagy talan egyesek velemenyebe egy jo adag sajat erdek is bekavarna ?
@csatoimi: Imre, haragszom rád! Mielőtt megtudod miért, elmondom, tisztellek, becsüllek azért amiért időt, energiát, de főleg pénzt nem kímélve támogatod a hokit a határ mindkét oldalán.
Ezért, ahogy mondani szoktad, le az összes kalapokkal! Hanem szeretett csapatod vasárnap kikapott. Te pedig azóta új oldaladról mutatkoztál be. Csalózol, szarkeverésről beszélsz, nálad az igazság, most legutóbb már cinikus is voltál.
Rendben van, megengedem, Varjú nem NHL szint. De hogy csalt volna? Miért? Haragszik rátok? Vagy a miskolciak lefizették? Ugye azt te sem gondolod hogy Egri bírót vesz?
Épp ők azok, akik az utóbbi években többször is szóvá tették hogy a zebrák inkább ellenük fújtak mint sem. De nem csalóztak.
A blog szerkesztője meg azért keveri a szart, mert bemutatja a videót a Hurtaj féle szabálytalanságról és megszólaltat egy szakértőt?
Az igazságról meg annyit, ahogy vénülök, úgy leszek egyre megengedőbb. Szerintem senkinek sincs a zsebében a bölcsek köve.
Imre, haragszom rád. Vagy inkább érted. Érted?
Mindazonáltal őszintén kívánok neked és a HSC-nek a továbbiakban sok sikert.
@M.Messier: Semmi baj nincs azzal, ha kikap a kedvenc csapatom. A mikéntjével van a baj. Hidd el nekem, csúnya volt nagyon. Nem akarok belemerülni komolyabban a részletekbe, de annyit elmondok, itt nem csak pénzért tévednek, itt apró előnyökért is képesek ezt csinálni. A szerkesztőkre meg azért haragudtam meg, mert a cikknek erősen uszítás íze volt/van, F. Kapus azt írta, hogy minden komolyabb sérülést bemutatnak, olyan űgyekkel meg nem foglalkoznak, mint a Hetler csíkszeredai ámokfutása, mert az nem okozott sérülést, de kérdem én akkor, hogy a Franzen véleménye a meccsről milyen sérülést okozott, hogy ők küzdenek ennek a szankcionálásáért. A Hetler esetében aki egész meccsen büdös románozta a csíki magyarokat és a farkát mutogatta nekik, nem kérték a játékos felelősségre vonását, sőt, egyikük még pártját is fogta, hogy azok a gonosz csíki nézők kiprovokálták a szerencsétlenből.

Téged meg kérlek, hogy ne haragudj rám, mert nincs amiért.
@csatoimi: A következő lehajtónál nézz már körül, nem fordítva hajtottál-e fel az igazságsztrádára! Először is: te már akkor megharagudtál rám, amikor kétségbe vontam, hogy Varjú csalt ellenetek. Azóta várom a megtörtént csalások listáját a mérkőzésről tőled, de még nem kaptam meg, így nehéz ellenőriznem.
Másodszor is: A cikknek semmilyen uszítás íze nincs, amire hivatkozol, azt a kommentek között írom, aminek semmi köze a cikkhez. Hála istennek a cikkeimnek semmi közük nincs a fegyelmi bizottság ítéleteihez, ez tegnap kiderült, nagy megnyugvásomra. Ráadásul ez a cikk, csakúgy, mint a Gergely-Kiss ügyben, már az után született, hogy valamilyen hivatalos helyről megindult volna a vétkes elleni eljárás előkészítése vagy kezdeményezése.
Harmadszor is: Ízetlen, gusztustalan, mocskos, elfogadhatatlan, felháborító azzal érvelni, hogy Dertonnak már korábban is térdproblémái voltak. Ezt ugye nem tudod, csak hallottad, fogalmad sincs, milyen jellegű problémái voltak és melyik lábán. De ettől függetlenül is akkor ezzel a logikával a tömött fogú emberek fogát nyugodtan ki lehet ütni, a sokdioptriásak szemét ki lehet nyomni, a féllábú emberek lábát nyugodtan le lehet vágni, a katéterezetteket szíven lehet szúrni, a dagadtakat pedig le lehet mészárolni, mert úgyis vágósúlyban vannak. Egyáltalán miről beszélsz, ember?
Negyedszer is: A blogírók közül senki nem állította, hogy Hurtaj szándékosan okozott sérülést. Sőt szintén a kommentek között írtam is, hogy nekem nem úgy tűnt. Ez a tény mit sem változtat azon, hogy egy másik játékos karrierjét veszélyeztető sérülést okozott, ami miatt a másik legalább négy hétre munkaképtelenné vált. Tetteink következményének súlya van, ez az élet legtöbb területén így van. Pl. a Messit felrúgó loboncos nem kapott volna semmilyen eltiltást, ha nem sérül meg Messi. Ezért nem kell állandóan mindenkit felrúgni, mert bizony benne van a pakliban, hogy egyszer valaki megsérül. De erről nem Messi tehet, akinek bizony valószínűleg nincs túl jó állapotban a bokaszalagja, és nem az a tv-társaság, amelyik a meccset közvetítette.
Ötödször is: Az egyikük pártját fogta logikával ne gyere, amikor nekem írsz, mert a blogot írok véleménye nem minden témában egyezik, nagy szerencsére. Ha beszélek egy csíki emberrel, abból nem vonok le következtetést például rólad. Mint ahogy most is biztos vagyok abban, hogy véleményeddel nagyobb kisebbségben vagy odahaza, mint az MSZP Győr-Moson-Sopron megyében.
Hatodszor is: Ha egy játékos kimutogat, integet, az nem szerencsés. Ha csúnya dolgokat, akkor még inkább nem az, ráadásul nagyon sportszerűtlen. De szeretném eloszlatni benned azt a tévhitet, hogy a néző a belépőjegy áráért bármit megtehet. Szidhatja a játékost, köpköti, dobálhatja, verhető naphosszat a kispad tetejét, mutogathat neki, anyázhatja? Igen, de ne várjuk azt, hogy ezt minden jégkorongozó mosolyogva eltűri. Szerintem az lenne az abnormális, ha eltűrné. Néha elfogy a türelem. Tudom, hogy Csíkszeredában elő nem fordulhatnak hasonló dolgok, és jól ismerem Hetlert, már a magyar–román határnál elkezd lerománozni mindenkit, ahogy belép a Vákárba, mindenkinek a középső ujját mutatja, és ahogy a jégre lép, egyből a farkát igazítgatja miközben kimosolyog a szurkolókra. És szerencsére, nálatok nem csak a nézők, de a játékosok sem provokálnak soha, ott nincs olyan, hogy egy csatár fejbe vágja az ellenfelet bottal, hogy egy védő letáposozzon egy anyaországbelit, miközben egész meccsen át kampózgatja, netán leledérnőzze az édesanyját az ellenfélnek, két csuklóra ütés közben.
Minden annyira fehér és fekete, és minden annyira egyértelműen egyoldalú a kis világodban, hogy csak na. Vannak a jók és vannak a rosszak. Igazán sajnálom, hogy átkerültem a sötét erők oldalára, de ettől még szívesen dumálok majd veled novemberben a válogatott meccsén, hátha visszatér ettől a dzsedierőm :)
E témában részemről ez volt az utolsó komment. Nem várom el tőled, hogy ne reagálj erre, de kérlek, ne várj választ. A csalózásra, mások gyalázására, alázására, lehülyézésre, tehát a miskolci mérkőzés kudarcának feldolgozására, a gőz kiengedésére adott néhány napos moratórium viszont ezennel lejárt.
@F. Kapus: Szokás szerint tökéletes éleslátás jellemzi az írásodat. Ez jó is lenne végszónak.
Ezért arra kérlek, ezt az egész posztot zárjuk le, mert egyre sötétebb az összhatás!
Furcsa, hogy ez után az eset után már jópáran osszák a Gergely azon véleményét, hogy a blog gerjeszti az indulatot és miattuk van minden.
És abban is biztos vagyok, hogy fordított esetben ugyanezek az emberek követelnék az eltiltást.
@F. Kapus: jó nagy hülyeségeket írtál, de hát ilyen, ha az ember valakinek a szolgálatában áll. Miért lenne gusztustalan a sérülését felemlegetni? Mi tehetünk róla, hogy baj van a térdével, ezért minden kicsi belemenésnél lesérül? Ha nem volt szándékos, mi az a bődületes marhaság, hogy ugyis büntetni kell? Ha háttal áll neki Hurtaj és a kanadai belemegy, a sérült térde meg kiugrik, akkor is büntetni kell a játékost, mert akaratlanul is sérülést okozott? minek állt ottan? igazad van, kötelet neki. Varjúnak meg szobrot, Franzennek legalább 15 évet. Nektek mindenben igazatok van, mi meg csak hülyeségeket beszélünk. Svéd szakemberek szava nem ér semmit, nem is feltételezitek, hogy esetleg igaza is lehet. Meg merte mondani? szankciot azonnal rá, nehogy kiderüljenek a turpiságok. Elismerem viszont azt is, hogy nem szerencsés kimondani az igazat. Sosem volt az. A rendszer nem szereti az ilyent. Az elkendőzést annál inkább. Mindig is ilyenek voltunk. Ezért ilyen nagy az országunk is.
@csatoimi: végszónak ez pont jó is volt, köszönjük, a vitát ebben a témában lezártuk.
süti beállítások módosítása