HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Galló Illés a Ferencvárosban

2010.09.17. 17:55 F. Kapus

Öt év oroszországi vendégjáték után hazatér ifjúsági válogatott csatárunk. Az előző szezont az Atlant Mityiscsiben töltötte, a moszkvai juniorbajnokságban játszott, nyáron közel állt ahhoz, hogy MHL-es szerződést kapjon a Krilja Szovjetovban, de hiányzott az orosz állampolgárság. Svédország érintésével utazott haza, egy évig az FTC-ben szerepel. A 17 éves jégkorongozó játékengedélye már készen is van, így ha Hakan Nygren is úgy akarja, vasárnap a HSC Csíkszereda ellen lejátszhatja első Mol Liga-mérkőzését.

"A Belije Medvegyiben töltött évek után tavaly az Atlanthoz igazoltam, ahol jól éreztem magam. Azzal hitegettek, idén az MHL-keretben leszek. Játszottunk egy edzőmeccset nyár elején, MHL- és KHL-játékosokat osztottak két csapatra, én a gyengébben egy gólt lőttem és két gólpasszt adtam, 6-5-re kikaptunk. Az edzőm dicsért, ezt követően a csapatvezető ebédnél magához hívott, és közölte, a tulajdonosok cseh, svéd vagy finn légióst akarnak, magyar játékos nem kell nekik.

Július elejétől kezdve a Krilja Szovjetov edzőtáborában készültem. Rengeteg edzésünk volt, alig volt napközben szabadidőnk. Sorra jöttek a mérkőzések, szereztem a pontokat. Egyik nap bekérték a játékosok útleveleit, és amikor kiderült, hogy magyar állampolgár vagyok, közölték, át kell gondolniuk a helyzetet. Másnap áttettek a 3., majd az 5. sorba, és végig ültettek egy mérkőzésen. Majd két napra rá szintén ültem két harmadot a padon, a harmadikban beraktak egy cserére. Lőttem egy gólt, visszaültettek, annyit játszottam azon a meccsen. Egy napra rá azt mondták, nem kellek. Akkor ért véget számomra a sokéves orosz kaland. Senkinek nem kívánom, amit akkor éreztem.

Úgy döntöttem, megpróbálom kiharcolni a helyem máshol, Svédországba mentem. A Djurgarden U20-as csapatánál próbálkoztam először. Azt mondták, megfelelő lennék nekik, de későn érkeztem, augusztus második felében tele van a keret mindenhol, csak akkor lenne hely, ha valakit elküldenének. A felnőtt harmadosztályú Arlandánál is jártam, de végül elhatároztam, hazajövök, és egy évig az OB I.-ben játszom. A Ferencvárost választottam, sok éven át edzettem itt, amikor itthon voltam.

Ha a céljaimról kérdeznek, akkor csak egyet tudok mondani, bajnok szeretnék lenni. Sok játéklehetőséget akarok kiharcolni magamnak, sok pontot szerezni, ez az egyéni célom. Két edzés után úgy látom, jó a társaság, jó az edző, és megfelelő a csapat hozzáállása. Azt gondolom, itt is tudok fejlődni, és egy év után újra megpróbálom a légióskodást, mert az álmaimat nem adtam fel."

55 komment

Címkék: ftc galló illés galló mol liga

Elképesztően sajnálom,h szerrencsélent így meghurcolták, mert nem orosznak született. Nagy tehetség,akinek nem adtak a teljesítményéhez méltő tiszteletet. Fradinak nagy értéke lesz ez a srác idén ;)
Azt hinné az ember, hogy legalább a sportban csak a teljesítmény számít,hát nem....
Ez annyira elszomorító és megalázó :(
Sok sikert a Fradiban!
Nagy észre vall azért nem szerződtetni valakit mert nem ciril betűs a papírja ...
Na jó, erre nem írok semmilyen nemzeti sztereotípiát az oroszokra, mert megbánnám.

Pedig még nemrég a barátaik voltunk :(
mondjuk ilyen hozzáállással esélytelen, hogy az nhl nyomába érjenek!
F...szopó oroszok! (Bocs, adta magát a rasszistás cikk után)
Az a bizonyos bicska az ember zsebében... Meddig kell várni, amíg magyar jégkorongozó is kap némi tiszteletet külföldön? Egyszer úgyis eljön majd a mi időnk! Ne csüggedj Illés! Kitartást! Csak kerülj vissza mihamarabb külföldre, mert a magyar bajnokságnál (mégha felnőtt is és csak egy évre is) többre vagy hivatott!
Volánban jobb lett volna neki. Így beleszürkül majd a mezőnybe.
Elnézést, ha kicsit nyers leszek, de ezek tiszta hülyék.
Mit hisznek, ha valaki magyar, de ettől független fossa (ismét bocs) a pontokat, az akkor egyszer csak ezt el fogja felejteni, ha neadjisten egy szerződést kap ? Bár ha magukból indulnak ki, akkor lehet (nézzük csak meg a sok remek példát az NHL-ből: amint a ruszki hokis megkapja a nagy zsét, máris tesz az egészre (tisztelet a kivételnek!))

Illés, én tudom, hogy nem vígasztal ez most téged, de lehet, hogy jobban jártál így: jövőre elmész valami normális országba, és onnan remélhetőleg nincs megállás :)
Hajrá !
@laszla: F.....opó Laszla! (bocs, ez meg adta magát csak úgy azért mert)
@Puckman Éliás: Az EBEL-es csapatban is játszhatna.
tetves egy világot élünk. :(
A nyilatkozat nem igazén tetszik nekem, de nagyon drukkolok, hogy kiderüljön, Illés valóban remek játékos. Úgy érzem, kiváló lehetőséget nyújthat ehhez a Mol Liga.
Amennyiben termeli majd a pontokat a MOL-ligában, akkor akár a Volán is kipróbálhatná őt az EBEL-ben.
Csak bírja élettanilag az edzéseket!
Egy Budapesti barátom mesélte hogy milyen nagy tehetség.Sajnos ez igy van,rossz idöbe rossz helyen:((
Sok sikert Gallo!
Hajrá Ille!
Hajrá Fradi!
Oroszok... ennyi....
Hajrá Ilés,csak nemfeladni.! Az NHL-ben még koreai játékos is szerepel/t/! A MAGYARSÁGOD MEGTARTÁSA rendkívül szimpatikus! Mikor fognak minket magyarokat elismerni? Nem kell sokat várni,Illés korosztálya nagyon bíztatóan tehetséges. Mikor állandósítani tudjuk az "A" csoport tagságunkat,nos akkor nem lesz ilyen gond. Akkor tudni fogják a világ jelenlegi hokihatalmai,Magyarország csatlakozott hozzájuk! HAJRÁ MAGYAROK!!!
Fradi?! Az "öreg Blondi",mit szólt ehhez?! :)
Tc Csabai Ur! Miert nem nyilatkoznak meccsek után a FERECVAROS regen itt játszó játékosai? pl: Budai Janosi Hoffmann. Nekunk szurkoloknak ők jelentik afradi folytonossagat. Ezzel nem lebecsulve természetesen a zsoldosok teljesitmenynet sem. De ez a három játekos akkor is kitartott szeretett csapata mellett amikor bizony kisebbek és szerényebbek voltak a lehetőségek
amikor szóba került, hogy ég igazolunk egy játékost
hát nem gondoltam volna
de nagyon örülök neki
ráadásul ha jól játszik, könnyen odakerülhet a felnőtt-válogatott közelébe is szerintem

mindenesetre én megnézem vasárnap, hogy mit tud
remélem játszik majd-már
@hokifan: Krinó milyen folytonosságot képvisel, mikor tartott ki a szerényebb lehetőségek idején?

Hofi, Csabi, Tete, Nagy Laci ők, azok, akik itt vannak régóta és tényleg végig kitartottak
@E11: Bocs teljesen igazad van amit irtál csak ők nem nyilatkoztak annyit. Talán ezért nem irtam le a nevüket. Egyébként minden szavaddal egyetértek
Nagy Peti is az FTC-be igazolt az UTE IFI-ből.
Na Ivánék nem olyan hülyék,ha akkora nagy játékos lett volna,kellett volna nekik:Azért szurkolók neki,bizonyitsa be,hogy a ruszkik nem értenek a hokihoz!
@Vincenzo90: Szuper mit mond a németekre?
@konovalenko: Van egyedi, meg általános. Van ahol az egész nemzetre jellemző egy-egy dolog, és van, ahol csak egy-egy csoportra, vagy például jelen esetben a német sportra. De azért Oroszországban mégis máshogy működnek a dolgok, mint a világon bárhol ép ésszel gondolná az ember. Nem azt mondom, hogy rangsorolni lehet a nemzeteket, de mindegyiknek vannak jellegzetes vonásaik, és én az oroszokon általában nevetni tudok csak.
Először is:
@И Проскуряков: Ha ilyen ostoba vagy kérlek ne írogass ide.Ha meg orosz vagy,végképp ne...
Nagyon felkeltette az érdeklődésemet a cikk,mikor megláttam.Bár ne olvastam volna el...
Szomorú,hogy még mindig hátrányban vannak azok a légiósok,akik nem valamelyik jégkorongnemzetből érkeznek.Nagyon elkeseredett nyilatkozat,meg tudom érteni.Ettől függetlenül nem szabad egy egész nemzetet hibáztatni pár marha miatt
@konovalenko:Ha tényleg nem lenne magyar,tényleg kellene Ivánéknak...
Különben is,ha cseh vagy svéd állampolgár lenne,garantáltan jobb lenne??
Nevetséges,elkeserítő...:(

Ne is add fel,küzdj amíg lehet!
@ValAki: Magyar vagyok. De ugye laszla hozzászólása kultúrált volt? Vagy azt észre se vetted? Ha nem vetted észre, akkor nincs baj. Ha észrevetted, és őt nem minősíted ostobának, akkor baj van.
@И Проскуряков:
Poénnak szánta, hogyha elolvasnád a rasszista cikket, és a hozzászólásokat rájönnél.(lásd labancok és Fehérvár)

Nem ismerem se őt, se téged, de ilyen hangnemben egymásnak nem szólunk be a blogon.
@konovalenko: sajnos olyan hülyék. elmaradott, buta egy nemzet, a kivétel nem több mint tíz százalék. csak nézd meg a KHL-es csapatok honlapját, rájössz mindenre.
@horivan: Igazad van, túlreagáltam.
@csatoimi: Omark-mezt akkor miért rendeltél? Gondolom elégetted/kidobtad, és lecserélted az NHL-es mezére. Melyik honlapra gondolsz? Mi bajod van a honlapokkal?
@И Проскуряков: dehogy dobtam. tényre ne érts félre, tapasztalatból mondom amit mondok, voltam ottan, kb 20 évvel vannak visszább az európai átlagtól, minden sokkal nehézkesebben működik náluk. a honlapokkal meg az a bajom, hogy kevés van kétnyelven, gyenge a managment nagyon.
Mar az is csoda hogy kibirta azt a sok megalaztatast. Sok sikert neki,raferne.Gondolom a ma esti mecs utan tobbet tudunk meg rolla.
HAJRA SZEREDA.
@csatoimi: ...voltam ottan...Te ne butázz le egy nemzetet!
@konovalenko: A voltam ottan teljesen helyes szóhasználat. De látszik te is milyen tájékozott vagy... Az orosz nemzet meg tényleg buta... Ez nem azt jelenti, hogy mind hülyék, és nincs kivétel, de nagy átlagban rém ostobák. Pont mint szegény szerbek. És ezek nem csak hülye sztereotípiák, hanem tudományos kutatások eredményei által is igazolt tények. Okos, intelligens szerbet is találni persze. Remélem ennyiből megértetted. A magyar nyelv tájegységenkénti változatait meg általános iskolából ajánlom átismétlésre!
@Vincenzo90: "És ezek nem csak hülye sztereotípiák, hanem tudományos kutatások eredményei által is igazolt tények."
Kíváncsi vagyok, melyik tudományos folyóiratban, vagy tanulmányban merült fel ez az információ?! Csak nem "angol tudósok" kutatták ki? :-)
Az én - igaz nem tudományosan igazolt - véleményem az, hogy a hülyeségre hülyeséggel válaszolni hülyeség! :-D
Amúgy Isten hozott itthon Illés!
@acs63: Bármily hihetetlen, ahogy léteznek népességszámlálások, épp úgy léteznek nemzetközi szervezetek, amelyek az oktatás színvonalát, sőt, azt is hivatottak felmérni, hogy veleszületett intelligenciával milyen mértékben rendelkezik ÁTLAGOSAN egy adott nemzet. Nyilván nincs olyan, hogy minden orosz/szerb/stb hülye, de tény, hogy átlagban sokkal ostobábbak. Bár ha engem kérdezel ehhez elég megnézni, hol milyenek az átlag emberek, kimenni az utcára, és nyitott szemmel járni. Ne mondd nekem, hogy szerinted a svédek pont úgy állnak intelligensek és hülyék arányában, mint mondjuk a romák, mert te is tudod, hogy hülyeség.
@HAnonymus: Szerintem meg egy-egy pont is óriási különbség.
@Vincenzo90:
15 pont a nagy különbség, 30 az óriási.
A másik pedíg, hogy sok esetben kultúrális különbségekről van inkább szó, tanult dolgokról, amik miatt az oroszokat ostobának tartom.
@HAnonymus: Egy-egy embernél igen. De egy-egy népcsoportot tekintve szerintem a kis különbség is képezhet óriási kulturális szakadékot.
@Vincenzo90:
Az én véleményem szerint a svédek "rizsák", a mi (magyarok) rámenős gondolkodás módunkhoz - tetszik, nem tetszik - még a romák is közelebb állnak, mint a halvérű északiak.
A statisztika nem tudományos kutatás! Aki tanulta, az tudja, hogy azt bizonyítom be a segítségével, amit a megrendelő akar, szempont kérdése. Olyan, hogy "egy nemzet átlagos veleszületett intelligenciája", amúgy sem létezik. Az oktatás színvonalát mérni különbözőképpen lehet. Ha egy amerikait kérdezek Európáról, vagy egy európait az USA-ról, hasonlóan lehangoló az eredmény. Ezek után bárki kijelentheti, hogy "statisztika alapján" az "átlag emberek" ostobák. A feltett kérdés a lényeg.
Amúgy még mindig nem jelölted meg a forrásodat, amire kijelentésedet alapoztad! :-P
@Vincenzo90: Sajnos nemcsak az oroszok, hanem a kanadaiak is óvják saját érdekeiket; hiszen Farkas Simon is hetek óta megsürgetett papírjaira vár Torontoban, amit három éve ígérgetnek a nem olcsó ügyvédek. Amikor 2006-ban kimentünk, azt mondták nagyon jó, hiszen a letelepedési és az időközben megkapott munkavállalási engedélyre van elég idő...
Ezek szerint nem volt, s így a Junior A-ban nem játszhat, mert nem kanadai, hanem idegen(!), alsóbb ligákban meg nem érdemes; akkor inkább Európa, ahol viszont már megtelt csapatok vannak.
(Egyébként teljesen igazad van; nemcsak az oroszok olyanok, hanem Kanadában is minden 80 IQ-ra van kalibrálva - közigazgatás, politika, média, adó, közlekedés, bevándorlás...)
Kemény munkás 4 év a GTHLcanada AAA-ban, ám a mai kérdés a hogyan tovább?
@Vincenzo90: Egyébként igen. A kínaiak köpködnek az utcán, és egy ponttal jobbak mint mi. Akkor most tirpákparasztok, vagy ki vannak művelve mint izom?
@HAnonymus: Nem egészen erre gondoltam, inkább egyfajta szociológiai szempontból vett kulturára, talán az intelligens viselkedés lenne a megfelelő szó(igazából kettő), bár ezt sajnos nehezen tudom körülírni.

@acs63: Statisztika azt hoz ki, amit a megrendelő akar, ebben igazad van. De a tapasztalatot cáfolja meg bárki, ha tudja. Ha egyszer azt látom, hogy elmegyek romániába, és értelem nyomát már csak Székelyföldön találom, mert a román átlagember annyira hülye, hogy a Blaha Lujza téri aluljáró lakói hozzájuk képest Albert Einsteinek mind egytől egyig, akkor nekem senki ne magyarázza be, hogy nincs nagy különbség. A tapasztalat általában tényeken alapul(legfeljebb hiányos lehet), és azok meg öléggé makacs dolgok. De persze nem arra gondoltam, hogy mászkál az ember az utcán, és lát dolgokat, mert az meglehetősen kevés lenne... Az USA is külön tészta, mert ismertem olyan embert, aki csak azért költözött haza, mert nehezére esett elviselni, hogy a világról semmit nem tudó, ostoba emberekkel van teli minden, és sajnos ez nem csak az alsóbb rétegekre vonatkozik. Eiffel torony tetején a 16 körüli gyerek megkérdezi a társától, hogy ez most milyen ország is? Na neee... Ez szerinted normális? Washington DC-t én ismerem, ő Párizst sem. Na bumm... Most ennyi voltam, kapkodósan, zavarosan...
@Vincenzo90: Te már "jeszenyini"magasságban röpködsz.Nézz széjjel Szabolcsban,az Ormánságban stb...és járj nyitott szemmel.
Márpedig hülye népek nincsenek.
@konovalenko: "A Földön az intelligencia értéke állandó, a népesség növekszik."
Szabolcsban valószínűleg nem az általános relativitás törvényének tarthatóságáról akarok szimpóziumot tartani. Az időjárásról viszont több infót gyűjthetek, mint a 3-as metrón. Erre mondtam, hogy a kérdés a lényeg.
@Vincenzo90: És Washington fővárosát meg tudod nevezni kapásból? :-) (Ne felejtsd el, nekik Európa olyan, mint nekünk az USA.)
@HAnonymus: Egyetértek!
És ameddig értelmesen el tudunk erről vitatkozni, addig nincs is akkora gondunk "nemzetünk veleszületett intelligenciájával". Ha eldurvul egy vita, na, akkor van baj!
@acs63: Egyrészről Washington fővárosa Olympia, épp a multkor találkoztam a kérdéssel valahol, szóval friss... :) De egyáltalán nem igaz, hogy ez olyan lenne nekünk, mint nekik Európa. Az Egyesült Államok egy államszövetség, és mint olyan egyetlen egy országot képez. Ha ők tudnák a megyeszékhelyeinket, na az lenn kb olyan, mint ha mi tudnánk az államaikat. De ezt senki nem várja el. Ellenben mi földrajzból anno meg kellett tanuljuk az összes fővárost, ami csak a piciny világunkban megtalálható. Az, hogy olyan hülyék, hogy a többségük azt hiszi, hogy Európa egy ország, az meg épp nem a te elméletedet igazolja, miszerint nem hülyébbek. Márpedíg szerintem az általánosítás egy sokszor hasznos művelet, csak tudni kell ésszel kezelni. Nem árt, ha az ember tisztában van vele, hogy vannak kivételek, de van tapasztalatom olyan multinacionális vállalatokkal, akik azért nem képesek ésszerűen működni sokszor, mert azt hiszik mindenki egyforma, és rosszul kezelik sokszor a kelet-európai piacaikat, mert nem elég, hogy úgy tekintenek rájuk, mintha ugyanaz a mentalitás, és intelligencia lenne jellemző, mint mondjuk Skandináviára, de azt sem értik meg, hogy már a magyar és mondjuk a román piac is rettenetesen differens. Ha el is jönnek ide, beszélnek a hozzájuk hasonlóan kozmopilita felfogású hasonlóan "világtalan" helyi középvezetővel, aztán kész. Konkrétumot nem szívesen említenék, ha nem baj.
süti beállítások módosítása