HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kampány az erőszak és a rasszizmus ellen

2010.09.17. 10:30 F. Kapus

Az EBEL kampányt indított az erőszak, a rasszizmus és a bedobálások ellen, ehhez videóklipet készítettek, amelyben Tokaji Viktor csapatkapitány képviseli a Fehérvárt. A csapatok játékosai egyenként mondanak néhány szót a tárgykörben, a magyar játékos azt, hogy "keményen, de sportszerűen", nyilván németül A figyelemfelhívást az EBEL komolyan gondolja, arra kérte a csapatokat, hogy az ebből az alkalomból készült videóklipet az erre alkalmas eredményjelzőkön játsszák is le.

44 komment

Címkék: kampány ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hm, hát nem pont a hokimeccsek jutnak eszembe erről az egyébként emitt-amott valós, bár túldimenzionált problémáról, de ők tudják. másfelől meg világpolitika-szagú lerágott csont, de hát tegyék.
Minket nagyon gyorsan leszoktattak a bedobálásokról (p. page elintézte)!
igazuk van! elég az ebel meccseken tomboló rasszizmusból! ideje volt már.
Viktor a király! (A Tokaji, nem a másik .-)
@szorgalmas: Méghogy nincs rasszizmus az EBEL-ben? A fehérek ütik a feketéket, a nézők meg tapsolnak!
www.youtube.com/watch?v=1IyrNVCyXYo
@F. Kapus: ezt mondom én is. ha ezt megoldanák, még talán ebel meccsre is ki mernék menni, ad absurdum a gyerekkel. de addig marad erzsébet...:(
A South Park hatását sem becsülhetjük le. A kanadaiakra lassan Európában is sanyarú sors vár……
Tényleg mi van a szurkolói kártyákkal, csak nem azért nem dobják piacra, mert rájöttek, hogy a kanadaiaknak más a fejük?
Itthon is átvehetnénk a kampányt, ránk férne... bár kitudja, egy kisfilm nem változtatja meg az embert. Hogy van-e a jégpályán rasszizmus?! szerintem egyértelműen van.
Dühében nagyon könnyen olyat mond az ember amit épp ésszel (remélem) nem mondana.
Nem hiszem hogy az újvárosiak kommunista zsidók lennének, az erdélyi hokisok se oláh parasztok, legkevésbé sem szőröstalpú románok, ahogy a szeredába látogató itthoni hokisok és szurkolók se érdemlik meg a tápos nemzetáruló jelzőt. Azt se hiszem hogy csak azért mert valaki lilába vagy zöldbe öltözik a lelátón már kell zúgjon a másik oldalról a cigányok-cigányok ritmus, sőt az "ez (B/J)udapest" bekiabálásoktól is szívesen szabadulnék. Remélem eljön az az idő amikor ezek már nem lesznek hallhatóak a lelátón, amikor a szurkolók leszólják az ilyen bekiabálót és nem segítenek neki. Én sem vagyok szent, de változni kéne.
egy pontos fordítást vki írhatna , ki mit mondott a videóban :)
@Stommy: Szerintem igenis túllihegik ezzel az egészet. Tapasztalataim szerint egyáltalán nem jellemző rasszizmus az EBEL meccsekre. Az UTE-Fradi viszályt ne keverjük ide.Az általad felsoroltakból én még egyetlenegyet sem hallottam hokipályán. Sőt, szerintem példaértékű az, amilyen tapsot az erdélyi csapatok szoktak kapni a meccs végén Fehérváron. De említhetem a két év előtti bajnoki döntőt, amikor az UTE nyert egy meccset Fehérváron, senki nem cigányozott, hanem vastapsot kaptak. Szóval, szerintem a hokira nem jellemző az ilyesmi se itthon, se máshol. Nyilván vannak ellenpéldák, ezt nem állítom, de ez a jelenség összességében nem jellemzi a hoki közegét.
Egy ilyen video persze nem ront ezen a helyzeten.
@F. Kapus: Tökéletesen egyetértek, meg különben volt olyan is hogy a kék ütötte a pirosat, a kommentátor pedig drukkolt a kéknek :) De a rasszista dög elnyerte méltó bűntetését, liberális vezetői példát statuáltak rajta és megérdemelten eltiltották :D
@laszla: Az EBELben valóban nem jellemző a jelneség. Furcsa is lenne egy ilyen nemzetközi, európai szemléletű ligában. Itthon más a helyzet, a felsoroltakkal már mind találkoztam lelátón, pedig nem vagyok a balhé kereső típus.
@Stommy: Tudom, hogy van ilyen, csak azt állítom, nem ez a jellemző még a magyar meccseken sem.
ne vicceljük el, itt mindenki rasszista, hiszen annak örül mindenki, amikor azt a kis feketét úgy istenesen megcsapják...
@laszla: ha a lelátón cigányozás hangzik fel, az nem rasszizmus. sok mindennek lehet nevezni, semmiképpen sem pozitív előjellel, de a rasszizmushoz annyi köze van, mint a harangöntéshez.
@szorgalmas: mondjuk ezt akkor tudnám teljes mértékben elfogadni, ha néha németezés vagy netán katalánozás is felhangzana, persze nem is beszélve a ciprusizásról :)
Kangyalozni azért még ér, ugye?!
Én a Zebrák ellen szurkolok, Vas Jankó tavaly ki is végzett egyet, emlékeztek? :-) Viccet félretéve, szerintem az EBEL-ben nincs sem rasszizmus, sem pedig szurkolói ellenségeskedés. Gondoljunk csak a drapériára, amit a zágrábiak hoztak nemrég, ami azóta is fent lóg a vendégszektor fölött, vagy gondoljunk a Vienna elleni egyik bécsi meccsre, mikor meghívtak minket, és ingyen nézhettük meg a derbit...
@peterszky: Az magyarozás, bocs, határeset.
@sutyi2: Nem kell túlértékelni azt az esetet, csak annyi történt, hogy Jankó közismerten Milan-szurkoló, és a hétvégén a Juvétől elszenvedett vereségért törlesztett akkor.
Azért, ha belegondolok, egy-egy "f...szopó labancok" felhangzik néha. De csak a meccs hevében.
@laszla: az EBEL-ben a labancozás diszkrét báját ugyanaz adja, mint a Mol Ligában a cigányozásét, márminthogy konkrétan nemigen vannak a jégen a megszólítottak
Mindig hiányérzetem volt,hogy hogyan lehetne az EBEL-t még jobban népszerűsíteni.De rájöttek...rasszizmus elleni kampánnyal.
Egyébiránt az a véleményem,hogy olyan, mint osztrák nincs is, német van.
@rihiranta&rantasila: igazad van, basszunk ki velük, nevezzük ausztriaiaknak őket
@rihiranta&rantasila: hitler is pont ezt mondta:)
@szorgalmas: Örökre ki is tiltottuk innen. rihiranta&rantasila kap még egy esélyt :)
@F. Kapus: Akkor volt a Milan-Juve? :-D Én nagy Milan-szurker vagyok, de esküszöm nem emlékszem! :-D :-D
@szorgalmas: Fúúúj, nácik, fúúúúj. Már csak a komcsik hiányoznak :D
@F. Kapus: Akkor szerintem csalunk majd... :)
@peterszky: ne csaljál, mert leausztriaizlak!
@F. Kapus: Bottól, kőtől csontom törhet, de puszta szó meg nem sérthet!
Ez egy vicc. Mellesleg tetszik a kommentelők intelligens hozzáállása. A cigányozással meg szerintem -és most nyugodtan kövezzetek meg- semmi gond, mert egyfajta viselkedési formára utal, ami -sajnos- még mindíg jellemző a megnevezett kissebbségre. Ha úgy tetszik egy nemkívánatos dolog felhívhatja a vezetők figyelmét az adott problémára. Úgy örülnék, ha a cigányozás helyett ki kéne találni valamit, mert az már dícséretnek számítana... De ehhez valami gyökeres változás szűkségeltetne.

Az EBEL-ben meg hol a rasszizmus? Hogy a szlovén néha eléget egy KAC sálat Klagenfurtban a pálya jegén, és közben az őt a ligába befogadó osztrákot szídja. Bár ez sem rasszizmus, csak eszetlen, renitens viselkedés. A labancozás sem rasszizmus, mint tudjuk. Pláne, hogy eredendően a labanc jelző anno a császárhű magyar katonákra is vonatkozott, tehát nem is etnikai, hanem politikai alapú megkülönböztetés. Kommunistákat és nácikat pl meg ugye nem bűn szídni, akkor labancokat miért lenne? :) Összességében szerintem ez egy jó nagy benyalás a világban dúló politikai tendenciákat kitalálók, végrehajtók felé, semmi más. Megszoksz, vagy megszöksz. Ha nincs is alapja, hát csinálni kell... Ha egyszer az egész világon minden sikeres politika a rasszizmus/nácizmus/fasizmus ellenében határozza meg magát...

Ha kivertem a biztosítékot, akkor tessék törölni a hozzászólást, ha nem, akkor véleményezni. De semmiképp letiltani, igyekeztem figyelni!
@sutyi2: "A meccs hevében Vas János telibe kapta szemből Tschebull sporit ..."
2009. nov. 1. .. AV vs Salzburg . keresek hozzá videót is mindjárt :)
@Vincenzo90: mi az, hogy kitörölni a videódat...ha kitörtölnék, akkor azok lennének rasszisták..:D

Teljes mértékben igazad van, nem is szólok hozzá semmit, pont ezt akartam írni...ez is egy nagy gyökérség...néha olyan érzésem van mintha tudatosan sulykolnák belénk egyesek, hogy igenis van rasszizmus...lehet ha nem lenne téma, nem is lenne...
Bakker, egy pillanatig azt hittem, hogy a Népszabó online-t olvasom...
@mordok: Én a hozzászólásomra gondoltam ;) Hogy inkább azt töröljék, mint hogy letiltsanak.
@Thomas_AV: Köszi a video-t, otthon meglesem, már rég láttam! :-D

Amúgy csak nekem tűnt fel az összefüggés?

"A meccs hevében Vas János telibe kapta szemből Tschebull sporit ..."
2009. nov. 1. .. AV vs Salzburg . keresek hozzá videót is mindjárt :)

Tsche-BULL a Salzburg elleni meccs sporija...??? Ááá, ejnye... :-P
Köszi,hogy kitöröltétek a beirásomat,biztos sokakat sért.Pedig csak reagáltam vincenzo9o beirására.Hajrá,csak igy tovább!
Amugy igaza van vincenzonak,hogy tudja,én nem a medvével tartok!
süti beállítások módosítása